Telegram Web Link
آقای دکتر سیامک یاسمی
عضو هیات علمی دانشگاه تهران و عضو شاخه ریاضی فرهنگستان علوم ایران به عنوان عضو دائم فرهنگستان علوم جهان (TWAS; The World Academy of Sciences) انتخاب شدند.
هم اکنون از هزار و صد و هشتاد و یک عضو این فرهنگستان، تعداد چهارده عضو از کشور ایران حضور دارند.
از میان این چهارده عضو، چهار عضو در شاخه فیزیک، چهار عضو در شاخه شیمی، چهار عضو در شاخه پزشکی، یک عضو در شاخه مهندسی و یک عضو در شاخه کشاورزی حضور دارند.
دکتر سیامک یاسمی اولین عضو ایرانی در شاخه ریاضی فرهنگستان علوم TWAS می باشد.

@shiuma
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز
2- انیشتین در دبیرستان مردود نشد! انیشتین در دبیرستان مردود نشد. در حقیقت او آن‌قدر در ریاضیات هوشمند بود که درس حساب دیفرانسیل را در ۱۲ سالگی خواند، یعنی سه سال زودتر از زمان معمول. او در ۱۵ سالگی مقاله‌ای نوشت که بعدها اساس و پایه‌ی کارش در نظریه‌ی نسبیت…
3-اختراعات انیشتین

انیشتین در طول عمر خود چندین اختراع ثبت نمود، از جمله یخچال انیشتین که آن را با همراهی دوست و همکار فیزیکدان‌ش، «لئو زیلارد»، ساخت. برخلاف یخچال‌های معمولی، یخچال انیشتین از الکتریسیته استفاده نمی‌کرد و به‌جای آن، غذا را طی یک فرآیند جذب خنک می‌نمود که از تغییر فشار مابین گازها و مایعات در اتاقک نگهداری غذا بهره می‌برد و درجه‌ی حرارت را در آن محیط برای نگهداری غذا کاهش می‌داد.

انگیزه‌ی انیشتین در اختراع این یخچال، شنبدن خبر مرگ خانواده‌ای آلمانی در اثر استنشاق گازهای سمی نشت‌کرده از یک یخچال معمولی بود. در سال‌های قرن نوزدهم، احتمال این وجود داشت که روش مهر و موم کردنِ کمپرسورهای مکانیکی یخچال‌ها معیوب باشد و گازهای سمی دی‌اکسید گوگرد و متیل کلرید به بیرون نشت نماید.

البته انیشتین یک پمپ و یک بلوز هم اختراع کرد. بلوز از دو مجموعه‌ی دکمه تشکیل شده‌بود که موازی با یکدیگر دوخته شده‌بودند. با بستن یک سری از دکمه‌ها لباس کاملاً اندازه‌ی فردی که اندامی متناسب داشت می‌شد و با بستن گروه دیگر دکمه‌ها، لباس برای افراد چاق‌تر مناسب می‌بود.

بنابراین اگر فردی با اندام متناسب بلوز انیشتین را می‌خرید و در گذر زمان چاق می‌شد، یا آن که فردی چاق بلوز را تهیه می‌کرد و بعد از مدتی لاغر می‌شد، دیگر نیازی به خرید بلوز تازه نداشت و فقط کافی بود که از ردیف دوم دکمه‌ها استفاده کنند!
ادامه دارد...
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز
@shiuma
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز
3-اختراعات انیشتین انیشتین در طول عمر خود چندین اختراع ثبت نمود، از جمله یخچال انیشتین که آن را با همراهی دوست و همکار فیزیکدان‌ش، «لئو زیلارد»، ساخت. برخلاف یخچال‌های معمولی، یخچال انیشتین از الکتریسیته استفاده نمی‌کرد و به‌جای آن، غذا را طی یک فرآیند جذب…
4- راه گریزی که می‌توانست ایالات متحده را به یک حکومت دیکتاتوری تبدیل نماید

«کورت گودل» یکی از دانشمندانی بود که با استیلای نازی‌ها بر آلمان در طول جنگ جهانی دوم، از این کشور به آمریکا گریخت. برخلاف انیشتین، گودل برای کسبِ حق شهروندی در امریکا مرارت‌های فراوانی را متحمل شد.

وقتی بالاخره گودل برای مصاحبه‌ی گرفتن حق شهروندی دعوت شد، نیاز به دو شاهد داشت که رفتار او را تأیید نمایند. گودل به همراه دوستان خود «اسکار مورگِن‌اشترن» و انیشتین برای مصاحبه رفت.

گودل برای شرکت در مصاحبه مطالعات بسیاری انجام شده‌بود و جلسه توسط قاضی «فیلیپ فورمن» برگزار می‌شد که تصادفاً یکی از دوستان انیشتین بود.

وقتی فورمن اظهار داشت که ایالات متحده‌ی آمریکا دارای حکومتی دیکتاتوری نیست و هرگز هم احتمال ایجاد دیکتاتوری در آن وجود ندارد، گودل نتوانست جلوی زبان خود را بگیرد و مخالفت کرد و گفت اتفاقاً راه گریزی در قانون اساسیِ این کشور وجود دارد که می‌تواند ایالات متحده را دارای یک حکومت دیکتاتوری نماید.

گودل می‌خواست بیشتر توضیح دهد اما انیشتین میان حرف‌هایش پرید چرا که احتمال می‌داد گفتن آن حرف‌ها، شانس کسب شهروندیِ دوست‌ش را از بین ببرد. اتفاقاً قاضی فورمن از گودل خواست تا حرف‌های‌ش را ادامه بدهد و با پایان این مصاحبه، گودل حق شهروندی آمریکا را کسب نمود!

این موضوع تنها در خاطرات مورگن‌اشترن آمده‌است. با این‌حال او متأسفانه بخش هیجان‌انگیزِ ماجرا را از قلم انداخته‌است و از آن راه گریز که می توانست آمریکا را مبدل به یک دیکتاتوری نماید، سخنی به میان نیاورده.

هیچ‌کس دقیقاً نمی‌داند این راه گریز در کجای قانون اساسی آمریکا آمده‌است اما حدس زده می‌شود که منظور گودل، «بخش پنجم» باشد، که درباره‌ی اصلاحات در قانون اساسی است. این احتمال وجود دارد که اصلاحات خاصی، به نابودیِ کامل قانون اساسی بیانجامد.
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز
@shiuma
منبع:مجله اینترنتی برترین ها
بزرگترین ریاضیدانان در تمام اعصار

@shiuma
معرفی پروفسور مریم میرزاخانی در کتاب «داستان‌های خوب برای دختران بلندپرواز» (نشر نو، ۱۳۹۶). این کتاب ترجمه یک اثر آمریکایی در معرفی زنان موفق و استثناییِ تاریخ است.


@shiuma
اسامی فارغ التحصیلان دانشگاه شیراز که مدال طلا در مسابقات ریاضی از سال 1973 تا 2006 کسب کرده اند @shiuma
سومین آزمون انتخابی مسابقات ریاضی

پنجشنبه 3 اسفند
ساعت 8:30
سالن کنفرانس بخش ریاضی
"انالله و انا الیه راجعون

سانحه بسیار تلخ و مصیبت بار سقوط هواپیمای مسافربری تهران- یاسوج که منجر به جان باختن تعدادی از هموطنان عزیزمان شد باعث تاسف و اندوه فراوان گردید.
این مصیبت را به ملت شریف و بازماندگان آنان تسلیت گفته و از درگاه ایزدمنّان برای جانباختگان این حادثه دل خراش رحمت و مغفرت الهی مسألت دارم."

انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز @shiuma
جهت ثبت نام :
نام و نام خانوادگی وشماره دانشجویی خود را به ای دی تلگرام زیر بفرستید
@Faziikh
با سلام
دانشجویانی که فردا جهت اردوی یک روزه علمی بازدید از خانه زینت الملوک و نارنجستان قوام ثبت نام کرده اند لطفا به موارد زیر توجه فرمایند:
_لطفا پوشش مناسب داشته باشید(برای خانمها پوشش مقنعه الزامی است)
_حتما کارت دانشجویی خود را همراه داشته باشید(با عرض پوزش در صورت نداشتن کارت دانشجویی از پذیرش شما در اردو معذوریم)
_هزینه اردو را به همراه داشته باشید.
_ سر ساعت 9 حضور داشته باشید.
_حرکت از دانشکده علوم میباشد.
روز خوبی برای شما آرزومندیم
@shiuma
Forwarded from Meti Sbt
🔻 #بازارچه_خیریه
به نفع کودکان بازمانده از تحصیل

🗓زمان برگزاری : 12 ، 1 و 14 اسفند
🏢 مکان : دانشکده مهندسی2 ،لابی دانشکده شیمی ، نفت و گاز
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز pinned «با سلام دانشجویانی که فردا جهت اردوی یک روزه علمی بازدید از خانه زینت الملوک و نارنجستان قوام ثبت نام کرده اند لطفا به موارد زیر توجه فرمایند: _لطفا پوشش مناسب داشته باشید(برای خانمها پوشش مقنعه الزامی است) _حتما کارت دانشجویی خود را همراه داشته باشید(با عرض…»
خوانش رادیویی حرفهای ناگفته
خوانشگران:
لاله رنجبران مرجان قشقایی
محمدحسین وجدیان
ارسلان قنواتی
زمان:شنبه12اسفند
ساعت 18:00
مکان:تالارخوارزمی(میدان نمازی)
تهیه بلیط:میدان دانشگاه کنار غرفه آقای رضایی
 قضیه اساسی حساب در نظریه اعداد به این شکل بیان می‌شود:

هر عدد طبیعی بزرگ‌تر از یک را می‌توان به طور یکتا به صورت حاصلضربی از اعداد اول نوشت. به عنوان مثال:

172 * 3 * 23 = 6936

حال اگر ترتیب نوشتن عاملها را در نظر نگیریم این تنها تجزیه از عدد ۶۹۳۶ به عوامل اول است که می‌توانیم بنویسیم.



اثبات
اثبات این قضیه شامل دو قسمت است. ابتدا نشان می‌دهیم هر عدد را می‌توان به صورت حاصلضربی از اعداد اول نوشت و سپس ثابت می‌کنیم این تجزیه یکتاست.

برهان: فرض می‌‌کنیم عدد صحیح مثبتی مانند x وجود دارد که نمی‌توان آن را به حاصلضرب اعداد اول تجزیه کرد. مجموعهٔ A را به این شکل تعریف می‌‌کنیم: 
«مجموعه n‌های عضو اعداد طبیعی به طوریکه 1A مخالف تهی است زیرا x عضوی از A است. پس بنا به اصل خوش ترتیبی اعداد طبیعی A عضو ابتدا دارد.

فرض می‌کنیم m ابتدای A باشد (یعنی m عضوی از A است و در نتیجه قابل تجزیه به اعداد اول هم نیست). بنابراین m اول نیست پس عددی مرکب است یعنی:

m = d1 * d2;1 < d1 < m,1 < d2 < m

بدیهی است که d1 و d2 عضو A نیستند زیرا از m کوچک‌ترند لذا هر دو تجزیه‌پذیرند. بنابراین:

d1 = p1 * p2 * ... * pk

d2 = q1 * q2 * ... * qs

به طوری که p‌ها و q‌ها اول هستند. در نتیجه:

m = p1 * p2 * ... * pk * q1 * q2 * ... * qs

می‌بینیم که m تجزیه‌پذیر شده و این با فرض ما در تناقض است.
منبع:سایت دانش ریاضی
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز
@shiuma
#اصلاحیه
دومین نشست تخصصی علوم اعصاب در دانشگاه شیراز
زمان:پنجشنبه ۱۷اسفند
مکان:چهار راه ادبیات، ساختمان شماره۱، سالن منتظری
شماره تماس جهت ثبت نام: ۰۹۰۳۶۹۲۳۸۳۹ خانم زارع۰۹۰۳۰۹۹۲۶۹۶ آقای معتمد
@susabs
اردوی انجمن علمی ریاضی با موضوع هندسه در معماری در تاریخ 96/12/10 @shiuma
زنان
با یک دست
گهواره را تکان ميدهند
و با دست ديگر
دنیا را...

8 مارس
روز جهانی زن فرخنده باد🌹
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز @shiuma
2024/10/07 10:21:29
Back to Top
HTML Embed Code: