Telegram Web Link
🌀سومين مدرسه تابستانه رياضيات
🕙 زمان: سوم تا چهاردهم شهريور ٩٧
🏛مكان: دانشگاه تحصيلات تكميلي علوم پايه زنجان

ثبت نام و اطلاعات بيشتر:
http://frontiers.ir/school97

🆔 @hamband_math_cs
سلام
#جزوه_درس #توپولوژی #دکتر_شهشهانی را به درخواست تعدادی از عزیزان، در کانال قرار می‌دهیم.
درس توپولوژی در ترم بهار 1394-95 توسط دکتر شهشهانی ارائه شد. منبع این درس در دانشگاه شریف کتاب #توپولوژی_مانکرز است که توسط خود نویسنده در اینترنت منتشر شده است. دکتر شهشهانی در این درس دو موضوع جالب (قضیه تیخونوف) و (فیلتر) را نیز مطرح کردند. سوالات تمرینات درس و پاسخ‌های آن‌ها و امتحانات نیم‌ترم و پایان‌ترم هم در فایل‌ها هست. فیلم‌های این درس را نیز می‌توانید در اینجا ببینید.
این جزوه توسط آقای مهدی حیدرپور از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در کلاس حاضر بودند نوشته شده است. از ایشان بابت تهیه جزوه و انتشار آن سپاسگزاریم.🙏 جزوه تعدادی غلط علمی دارد که با دنبال کردن درس و مطالعه کتاب، خواهید فهمید.

📝 اگر شما نیز جزواتی از دروس اساتید مطرح ریاضی و علوم‌کامپیوتر و یا فیلم جالب و منبع خوبی در این حوزه‌ها می‌شناسید لطفا به ما معرفی کنید. خیلی خوب خواهد بود اگر بتوانیم آرشیوی از محتواهای موجود در ریاضیات تهیه کنیم.

باسپاس
گروه دختران ریاضی شریف
@sharifmathgirls
Prof_Siavash_Shahshahani_General.zip
32 MB
فایل سوالات و پاسخ تمرینات و امتحانات درس #توپولوژی #دکتر_شهشهانی
سومین #مدرسه_تابستانی_ریاضیات، ویژه دانشجویان علاقمند ریاضیات محض

⌛️ سوم تا چهاردهم شهریور 1397

🏛 دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان

🌐 ثبت‌نام واطلاعات بیشتر: http://frontiers.ir/school97
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سقوط در زنجان!
🤔 : باز دوباره چه خبره؟
😊 : #مدرسه_تابستانی_ریاضیات ه. (https://www.tg-me.com/sharifmathgirls/231)
🤔 : چی هست؟
😊 : یک مدرسه تابستانی برای دانشجویان کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد. یک برنامه نیم ماهه! شامل تعدادی کلاس درس و کلاس حل مسئله. یک رویداد علمی غیر رقابتی. هدف این است که:
* دانشجویان با موضوعاتی از ریاضیات روز یا با مفاهیم یا موضوعات عمیق ریاضی آشنا شوند.
*با همدیگر و با کمک اساتید، مسئله ریاضی حل کنند و از نحوه فکر کردن هم بیاموزند.
* با همدیگر آشنا شوند و ارتباط پیدا کنند.
* با تعدادی از اساتید فعال آشنا شوند و ارتباط پیدا کنند.
🤔 -> 😱 : پس چرا من خبر نداشتم؟!
😊: ما اطلاع‌رسانی کردیم. https://www.tg-me.com/sharifmathgirls/227
😊: برنامه هفته دیگه شروع میشه و قراره دو موضوع
1- «آشنایی با دستگاه‌های پویا» توسط دکتر نصیری از IPM
2- «نظریه جبری اعداد» توسط دکتر امیر قادرمرزی از دانشگاه تهران و دکتر رضا طالب از دانشگاه شهیدبهشتی
تدریس شود و دانشجویان حول و حوش این موضوعات با همدیگر و با اساتید بحث و گفتگو کنند.
🤔 : من میتونم در این برنامه شرکت کنم؟
😊 => 😂: بله، اگر علاقمند به ریاضیات هستید به http://frontiers.ir/school97 مراجعه کنید و مراحل را دنبال کنید.
{اندکی سکوت!} {🤔 در حال دیدن سایت است!}
🤔: من معدل خوبی ندارم. درس جبر 2 را هم خوب بلد نیستم. توپولوژی هم پاس نکردم، فقط فیلمهای توپولوژی دکتر شهشهانی را دیدم. اما خیلی «علاقه» دارم که تو این برنامه شرکت کنم.
😊: این که علاقه دارید خیلی خوبه. پیشنهاد میکنم در برنامه ثبت‌نام کنید. برنامه سودمندی هست. امتحانی در کار نیست و جو رقابتی نیست. تعدادی کلاس است که می‌توانید در حد توان خود استفاده کنید. همچنین کلاس‌های حل تمرین بسیار مفید خواهد بود.
🤔: خوابگاه هم داره؟
😊 : بله. امکانات رفاهی خوبی وجود خواهد داشت. حتی در این دو هفته چند برنامه تفریحی پیاده‌روی هم هست. صبحانه و ناهار و شام هم وجود دارد.

🎯 گروه دختران ریاضی شریف همه علاقمندان به ریاضیات محض را به شرکت در این برنامه دعوت می‌کند. از آن‌جایی که تا شروع برنامه زمانی نمانده، پوستر تبلیغاتی را برای افراد و گروه‌های ریاضیاتی که می‌شناسید بخصوص اعضای انجمن‌های علمی دانشکده‌های ریاضی دانشگاه‌های کشور ارسال کنید.

🍀 اگر با هزینه آن مشکل دارید لطفا ثبت‌نام کنید و در ایمیل خود به مسئولین برگزاری بگویید. نگرانش نباشید 🙂

گروه «دختران ریاضی شریف»
https://www.tg-me.com/sharifmathgirls
در این آخرین روزهای تابستان، به شما دیدن فیلم INTERSTELLAR را پیشنهاد می‌کنیم.

@sharifmathgirls
#نسبیت_عام در قاب سینما 📽
#معرفی_فیلم Interstellar 🎬

⛔️ خطر لو رفتن داستان فیلم

فیلم میان‌ستاره‌ای (Interstellar) ساخته «کریستوفر نولان» فیلمی علمی-تخیلی است که داستان آن در زمانی از آینده رخ می دهد که زمین دچار طوفان‌های سختی می‌شود که در نتیجه آن محصولات کشاورزی کم‌کم از بین می‌روند و در نتیجه حیات بر روی کره زمین به خطر افتاده است. قهرمان اصلی داستان مردی است به نام کوپر که زمانی فضانورد ناسا بوده و اکنون به کشاورزی مشغول است. در اتاق دختر کوچکش، مورفی، کتاب‌ها خود به خود از قفسه‌ی کتاب می افتند و مورفی تصور می‌کند که شبحی در اتاقش است. اما یک روز پس از گرد و غبار شدیدی در شهر وقتی کوپر و خانوده اش به خانه پناه می‌آورند مورفی به خاطر می‌آورد که پنجره اتاقش را نبسته، او و پدرش بلافاصله به اتاق می‌روند و چیز عجیبی مشاهده می‌کنند. خاک‌هایی که وارد اتاق مورفی شده‌اند بر روی زمین به شکل موج پخش شده‌اند. کوپر بلافاصله درمی‌یابد که این امواج در نتیجه یک ناهنجاری گرانشی به وجود آمده‌اند. (امواج گرانشی یکی از پیش‌بینی‌های نظریه #نسبیت_عام است، بر طبق این نظریه هرگاه جرمی در فضا تغییر مکان دهد و یا دارای حرکت شتابدار باشد، مانند سنگی که در برکه آبی انداخته می‌شود، در فضا و زمان موج ایجاد می‌کند. این امواج نخستین بار توسط ریاضیدان فرانسوی پوآنکاره (1905) پیشنهاد شدند و نظریه نسبیت عام (1916) وجود آن‌ها را پیش‌بینی کرد و صد سال بعد این امواج توسط آشکار ساز Ligo آشکارسازی شد. در سال 2017 جایزه نوبل به چند فیزیکدان که در این پروژه مشارکت داشتند تعلق گرفت که از جمله آنان کیپ تورن فیزیکدان آمریکایی بود که مشاوره علمی این فیلم را بر عهده داشت.) کوپر از این امواج مختصات جغرافیایی مکانی را پیدا می کند که معلوم می‌شود محل اختفای ناسا است.

دانشمندانی در آن‌جا یک کرم‌چاله را در فضا رصد کرده بودند. (کرم‌چاله مفهومی است که نمایش‌گر یک جواب نابدیهی از معادلات انیشتین است. کرم‌چاله تونلی در فضا-زمان است که دو نقطه مختلف را به هم متصل می‌کند. این دو نقطه می‌توانند دو نقطه از فضا باشند و یا دو نقطه از زمان. برای تصور کرم‌چاله فرض کنید فضا-زمان یک رویه ی 2-بعدی است و بنابراین یک کرم‌چاله سوراخی در این رویه در فضای 3-بعدی است. یک کرم چاله واقعی دو کره ی 3-بعدی را به هم متصل می کند. بنابراین یک کرم چاله می تواند دو نقطه را که میلیون‌ها سال نوری از هم فاصله دارند، به هم وصل کند. جالب است بدانید که ایده کرم چاله‌ها اولین بار توسط ریاضیدان آلمانی هرمان وایل (1928) مطرح شد و پس از آن فیزیکدان نظری جان ویلر (1957) با الهام از کار وایل از این واژه و مفهوم استفاده کرد.)

🌐 ادامه مطلب در وبلاگ گروه
✍️ نویسنده: یکی از دانشجویان دکترای دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف.

گروه دختران ریاضی شریف
@sharifmathgirls
لیست دروس کارشناسی دانشکده علوم ریاضی در ترم اول 1397-98
لیست دروس ارائه شده برای تحصیلات تکمیلی و مقطع مشترک دانشکده علوم ریاضی در ترم اول 1397-98
#متن_انگیزشی
#پیشنهاد_درس برای دانشجویان ارشد و دکترا (و حتی دانشجویان لیسانس)
«توپولوژی خمینه‌های هموار»

جامعه ریاضیات ایران، چند سالی است که با شنیدن اخبار خوب درمورد ریاضیدانان ایرانی، انگیزه‌های مضاعف و متفاوتی برای مسیر خود یافته است. . . .

دانشجویان زیادی انگیزه‌های خود را برای ادامه مسیر سخت ریاضیات پیدا کرده‌اند، بخصوص این که فهمیدیم مسیر ریاضیات برای بزرگترین ریاضیدانان نیز راحت نیست و «زیبایی آن را با صبر و تلاش پیوسته می‌توان دید.»
در این مسیر، مطالعه عمیق دروس پایه و تفکر در عالم آفرینش قضیه‌ها و لم‌ها(!) و مطالعه مجلات ریاضی، و حضور در کنفرانس‌های مهم، توصیه دانشمندان به افرادی است که در ابتدای راه هستند اما قله‌های بلندی را هدف گرفته‌اند. نشستن پای درس این دانشمندان، ارزشمند و مغتنم است.

از بین ریاضیدانان ایرانی که در مرزهای علوم ریاضی قدم می‌زنند، می‌توان به دکتر ایمان افتخاری و دکتر میثم نصیری اشاره کرد که که هر دو در IPM مشغول به کارند. دکتر افتخاری در توپولوژی بعد پایین کارهای عمیقی انجام داده است و ریاضیات را با اصالت کار می‌کند. دکتر نصیری امسال یکی از سخنرانان اصلی کنفرانس ریاضیدانان جهان بودند و شما خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

در دو ترم آینده این دو استاد، درسی را به صورت مشترک ارائه خواهند داد: توپولوژی خمینه‌های هموار
🌐 اطلاعات درس: http://math.ipm.ir/gt/TSM2018.html
این درس تاکنون دو بار ارائه شده است. فیلمهای آن هم موجود است. (http://yon.ir/RlGb1)

اگر به موضوع این درس علاقه دارید و امکان حضور در کلاس‌ها را دارید، پیشنهاد می‌کنیم چند جلسه اول را در کلاس شرکت کنید. ظاهرا IPM امکان اخذ دروس را به صورت رایگان به دانشجویان دانشگاه‌ها می‌دهد. شاید هماهنگی اداری بین دانشگاه مبدأ و IPM نیازمند کمی پیگیری باشد که می‌توانید با تلفن و فکس و ایمیل راحتتر انجام دهید.

موفق باشید 🙂

گروه دختران ریاضی شریف
@sharifmathgirls
#معرفی_درس توپولوژی خمینه‌های هموار

👨‍🏫 مدرسین:ایمان افتخاری و میثم نصیری

👣 پیش‌نیاز رسمی درس: آنالیز 1 و 2 و جبر خطی (دانستن جبر 1 و توپولوژی می‌تواند به فهم بهتر مطالب کمک کند.)

🕰 زمان کلاس‌ها: پنج‌شنبه‌ها، ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰ و ۱۰:۳۰ تا ۱۲
🏠 مکان کلاس‌ها: پژوهشکده ریاضیات، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی

(دانشجویان دانشگاهها می‌توانند در این درس بصورت دانشجوی مهمان ثبت نام کنند.)

✳️ در این برنامه یک‌ساله، دو درس با هدف آشنایی دانشجویان با موضوعاتی در توپولوژی خمینه‌های بعد پایین و سیستم‌های دینامیکی ارائه خواهد شد. در ترم اول، اگرچه بیشتر به مبحث توپولوژی دیفرانسیل پرداخته می‌شود، مطالبی از توپولوژی جبری نیز بحث خواهد شد. در درس ترم دوم موضوعاتی در حوزه توپولوژی خمینه‌های ۳ بعدی و سیستم‌های دینامیکی ارائه خواهند شد.

❇️ درس ترم اول شامل موضوعات زیر است:
خمینه های هموار، توابع روی خمینه های هموار، قضیه سارد، نظریه تقاطع و قضیه تام، میدان‌های برداری، قضیه نقطه ثابت لفشتز، فرم‌های دیفرانسیل، کوهومولوژی، گروه بنیادی، فضاهای پوششی و لم ترفیع، گروه‌های هومولوژی سادکی و تکین و در آخر هم نظریه مورس.

📚 منابع:

Differential Topology (by Guillemin & Pollack)
From Calculus to Cohomology (by Madsen & Tornehave)
Algebraic Topology (by Hatcher)

@sharifmathgirls
#صرفا_اطلاع_رسانی
#معرفی_استاد_خارجی
#معرفی_موقعیت_تحصیلی
#علوم_کامپیوتر
دوستانی که علاقمند هستند در زمینه علوم کامپیوتر با یک استاد خارجی کار کنند، اطلاعات این استاد دانشگاه تورنتو را ببینند. ایشان به تازگی استاد شده‌اند و در زمینه‌های
• Machine learning on massively parallel architectures
• Domain-specific compilers and programming languages
• Cloudand high-performance computing
• Scientific computing and numerical analysis
دانشجو می‌پذیرند. اطلاعات بیشتر این موقعیت تحصیلی را می‌توانید این‌جا ببینید:
🌐 http://www.cs.toronto.edu/~mmehride/application/adwebsiteUT.pdf

⛔️ گروه دختران ریاضی شریف صرفا اطلاع‌رسانی می‌کند و اطلاعات بیشتری در این زمینه ندارد.
موفق باشید :)

@sharifmathgirls
💠 پخش زنده‌ی سخنرانی مایکل عطیه (اثبات حدس 160 ساله‌ی ریمان)
🔸 همراه با سخنرانی دکتر امیر جعفری
🔹 دوشنبه، دوم مهرماه؛ ساعت 11:15
🔻 سالن جناب، دانشکده‌ی فیزیک

همبند، ژرفا و فیزیک
دختران ریاضی شریف
💠 پخش زنده‌ی سخنرانی مایکل عطیه (اثبات حدس 160 ساله‌ی ریمان) 🔸 همراه با سخنرانی دکتر امیر جعفری 🔹 دوشنبه، دوم مهرماه؛ ساعت 11:15 🔻 سالن جناب، دانشکده‌ی فیزیک همبند، ژرفا و فیزیک
پروفسور عطیه از ریاضیدانان برجسته، ادعا کرده که برای حدس ریمان یک اثبات ساده یافته است. امروز یک سخنرانی برای بیان اثبات خود دارد. اگر اثبات عطیه درست باشد، نتایج عجیبی خواهد داشت.
منتظریم ببینیم آیا واقعا این مسأله حل شده است؟ . . . .
Forwarded from Mathematics Association
💢فرضیه ریمان

فرضيه‌ي ريمان مهم‌ترين مساله‌ي حل‌نشده‌ي نظريه‌ي اعداد و به عقيده‌ي بسياري از رياضي‌دانان شايد مهم‌ترين مساله‌ي حل‌نشده‌ي تاريخ رياضيات است. هیلبرت درباره‌ي فرضيه‌ي ريمان گفته است: «اگر پس از خوابي هزارساله بيدار شوم، اولين سوالي كه خواهم پرسيد اين است: آيا فرضيه‌ي ريمان حل شده است؟».

موسسه‌ي تحقيقاتي رياضي كلي براي ۷ مساله‌ي تاريخي رياضيات جايزه‌هاي ۱ ميليون دلاري در نظر گرفته است كه يكي از اين مساله‌ها همين فرضيه‌ي ريمان است (از اين ۷ مساله تاكنون يكي از آنها (حدس پوانكاره) بوسيله‌ي پرلمان (Perelman)، رياضي‌دان روسي حل شده است،‌ البته او اين جايزه را قبول نكرد!).

حدس ریمان نتایجی درباره توزیع اعداد اول دارد. این مسئله در میان بعضی از ریاضی‌دان‌ها به عنوان یکی مهمترین مسئله حل نشده در ریاضیات محضشناخته می‌شود. حدس ریمان بخشی از مسئله ۸ هیلبرت، است که خود بخشی از ۲۳ مسئله حل نشده است، با اینکه این مسئله حل نشده‌است اما محاسبات کامپیوترها نشان داده‌است که ۱۰ تریلیون ریشه اول مسئله در خط بحرانی (Re=۰٫۵) قرار دارند.

در ادامه دعوت می کنیم مقاله ای از مجله ی Notices انجمن ریاضی امریکا درباره ی این حدس را مطالعه کنید ( خلاصه ای از مقاله به فارسی ترجمه شده است ) .

@qomat
«دخترا! از این ترم ورزش کنید»

برنامه هفتگی ورزشی #دختران دانشگاه را ببینید. اخبار ورزشی دانشگاه را هم از @sharifsports دنبال کنید.

@sharifdaily
#نمایشگاه_کار #دانشگاه_صنعتی_شریف
#شغل #درآمد #آینده_کاری

سلام.
حدود یک دهه است که دانشگاه صنعتی شریف سنت حسنه‌ای به نام «نمایشگاه کار» را با حضور بهترین شرکت‌های داخلی اجرا می‌کند. این هفته نهمین دوره از این برنامه، روزهای یکشنبه تا سه‌شنبه 22 تا 24 مهرماه، در محل سالن ورزشی استاد جباری برگزار خواهد شد.
http://iranjobfair.ir
یکی از مهمترین دغدغه‌های همه افراد بعد از فارغ‌التحصیلی، شغل و کسب درآمد است و وجود چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند راهنمایی برای افراد جویای کار باشد.

اما انتخاب شغل چند وجه دارد:
1- وجه شخصیتی خود فرد: برای انتخاب شغل خوب است که شخصیت خود اعم از توانمندی‌ها و مهارت‌های خود را شناسایی کنیم. انواع مختلف تست‌های #خودشناسی در اینترنت وجود دارد که معروفترین آن‌ها تست MBTI است. در دانشگاه‌ها نیز، کارگاه‌های زیادی در این‌باره برگزار می‌شود.
2- شغل مناسب فرد: جستجو در اینترنت، گفتگو با افراد مشابه خود که در کسب و کار فعال هستند، تفکر، دیدن نمایشگاه‌های کار، رصد شرکت‌های پیش‌رو در ایران و جهان از روش‌هایی است که می‌تواند به فرد در انتخاب شغل مناسب کمک کند. در دانشگاه شریف، مراکز مختلفی جهت مشاوره در این موضوع برنامه‌های متفاوتی دارند. از جمله مدرسه اشتغال شریف، شتاب‌دهنده شریف و مرکز رشد دانشگاه شریف.
3- فضای شغلی مناسب فرد: آشنا شدن با فضای کسب و کار، می‌تواند به افراد برای داشتن شغل مناسب‌تر کمک کند. این آشنایی می‌تواند از طریق شرکت در نمایشگاه‌های کار، جستجو در اینترنت، پرس‌وجو از افراد مختلف و امدادهای الهی باشد.
4- درآمد: اجازه دهید در این مورد فقط شعری را به طنز بیاورم: از در «درآمد»ی و من از خود به در شدم/ گویی از این جهان به جهان دگر شدم!
5- همکاران: در چند جای مختلف خوانده‌ام که یکی از مهمترین مولفه‌های رضایت شغلی، همکاران هستند. در این مورد به طور جداگانه خواهم نوشت.
6- رقبا: شناختن رقبای کاری در هر حوزه‌ای مهم و اصولی است. بهترین روش بقا در کار، کشف خلاقانه فرصت ایجاد خدمات به رقبا است! (جمله سنگینی است اما با یک داستان جالب توضیح می‌دهم: فردی که کافه‌ای داشت و شیرینی‌هایش معروف بود با ایجاد یک کارگاه شیرینی‌پزی به کافه‌های دیگر که رقبایش بودند این شیرینی‌ها را می‌فروخت و باعث بقا و رشد خود و رضایت و همکاری رقبا شد. این فرد آدم دوری از ما نیست!!)
7- . . . شما بگویید چه مولفه‌های دیگری مهم هستند؟!

یکی از راه‌های آشنا شدن با فضای کسب و کار، ورود به این فضا ست. (جمله‌ای نغز!) و چه بهتر که در دوران دانشجویی این آشنایی صورت گیرد. با جستجوی عبارت «مشاغل دانشجویی» می‌توانید مشاغل خوبی را بیابید که هرکدام به خودی خود آموزنده و جالب هستند.

⭕️اما چند تذکر مهم:
⛔️در زمان دانشجویی بخصوص دوران کارشناسی، اصلا وارد کار تمام وقت نشوید.
⛔️ در دوران کارشناسی، اولویت خود را کار خود نگذارید. اگر قصد دکترا خواندن دارید، در دوران کارشناسی ارشد هم اولویت خود را کار خود نگذارید.
🚫 نظر شخصی من این است که بین دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد چند سالی کار کنید.
🚫 در ابتدای کار، فقط به «درآمد» توجه نکنید. به یادگیری مهارت‌های مختلف بپردازید.
🚫 بعد از ورود به کار بدانید که فضای کاری همیشه سخت بوده است. لذا اگر خسته می‌شوید نگران نباشید همه در همه زمان‌ها همین شرایط را داشته‌اند.

برایتان آرزوی سلامتی و برکت رزق و روزی را داریم :)
@sharifmathgirls
2024/09/23 11:25:49
Back to Top
HTML Embed Code: