Telegram Web Link
🖼 #گزارش_تصویری از مراسم افتتاحیه دوره تابستانی مکاتب شهرستان چابهار

🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
شریعت آنلاین
Photo
🌐افتتاحیه دوره تابستانی مکاتب قرآنی چابهار برگزار شد

🔰به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شریعت آنلاین، مراسم افتتاحیه دوره تابستانی مکاتب قرآنی محله گلشهر و زیباشهر چابهار شامگاه چهارشنبه 1403/3/2 با حضور اساتید قرآنی، دانش‌آموزان و اقشار مختلف مردم در مسجد حیدر کرار چابهار برگزار شد.

🔹در این مراسم که با هدف ایجاد انگیزه و تشویق دانش‌آموزان برگزار شده بود با استقبال پرشور مردم و نونهالان مواجه شد.

🔹مولانا یارمحمد پناد، استاد حدیث جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار، مولوی عبدالله ساده، مسئول امور مکاتب چابهار و مولوی نادر سارانی از سخنرانان این مراسم بودند.

🔹مولانا پناد در این مراسم ضمن تشکر از برگزاری چنین جلسات، فرزندان را از بزرگترین سرمایه‌های زندگی یک خانواده برشمرده و گفت: فرزند و اولاد ضمن این‌که یک هبه و بخشش از جانب خداوند متعال می‌باشد یک امانت از جانب پروردگار در نزد من و شماست.

🔹امام جمعه پلان در ادامه با توجه به وظیفه مهم والدین در قبال فرزندان خود گفت: ما باید در مقابل این امانت به درستی پاسداری و برای فرزندان‌مان برنامه‌ریزی و تلاش کنیم تا فرزند من و شما به بهترین شکل هم از بُعد دنیایی و هم از لحاظ دینی تربیت شود.

🔹گفتنی‌ست قرائت قاری خلیل‌ سارانی، اجرای گروه سرود سلطان سلاح‌الدین ایوبی از مجتمع قرآنی خالد بن ولید و گروه سرود حسّان بن ثابت از دارالقرآن حضرت عمر بن عبدالعزیز از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

⬇️ به شریعت آنلاین پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بپیوندید:
🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
🕌 مولانا عبدالواحد بزرگزاده در مراسم نماز جمعه چابهار:

🔰حج تمرین درست زندگی کردن است

🔰مسئولان فقط وعده برطرف شدن مشکل آب می‌دهند در عمل هیچ

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شریعت‌آنلاین، مولانا عبدالواحد بزرگزاده در مراسم نماز جمعه (4 خرداد 1403) چابهار با اشاره به فرارسیدن ایام حج گفت: در این ایام بسیاری از مسلمانان از اقصی نقاط جهان برای انجام فریضه حج راهی سرزمین حرمین شریفین می‌شوند. انسان وقتی وارد آن سرزمین می‌شود و حضور افراد مختلف با تفاوت رنگ و زبان و فرهنگ‌‌های گوناگون را مشاهده می‌کند که همه آن‌ها «لبَّيك اللّهمّ لبَّيك، لبَّيك لا شريك لك لبَّيك» تکرار می‌کنند به عظمت پروردگار و دین اسلام پی می‌برد. در زمان حج حاجی باید لباس‌های رایج مملکت و جامعه خود را از تن بیرون کرده و دو تیکه لباس که مانند کفن است را بر تن کند و این صحنه یادآور روز محشر و قیامت است. انسان‌های دارای فکر و اندیشه با دیدن این صحنه‌ها یاد این آیه «رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ» (آل عمران) می‌افتد.

♦️خطیب این هفته نماز جمعه چابهار در ادامه به بیان فلسفه حج پرداخت و گفت: فلسفه حج عجز و عبودیت در برابر پروردگار جهانیان می‌باشد. خداوند افعالی که حضرت ابراهیم و اسماعیل و بی‌بی هاجر (علیهم‌السلام) انجام دادند را چنان پسندیدند که آن‌ها را جزو اعمال حج قرار دادند از جمله رفتن به منا و از آنجا به عرفات و از عرفات به مزدلفه و برگشت به منا از اعمال حج هستند که تمام حاجیان باید آن‌ها را انجام دهند. عزیزان حج یک نوع جهاد فی‌سبیل‌الله است که در آن هم جهاد مال وجود دارد و هم جهاد با جان. سفر حج سفر دورهم نشستن و سفر سیاحتی نیست بلکه یک سفر عبودیت است. این سفر به نوعی تمرین درست زندگی کردن است که حاجی در این سفر زندگی جدید را تمرین می‌کند و از زندگی قبلی خود که توأم با گناه همراه بوده دست می‌کشد و زندگی سالم به همراه بندگی پروردگار را تمرین می‌کند. از علائم قبولیت حج تغییر در اعمال و عبادات شخص است اگر عبادات و انجام دستورات الهی بعد از انجام حج پررنگ‌تر شود این از نشانه‌های قبولیت حج است.

♦️مولانا بزرگزاده در ادامه به دشمنی و عداوت شیطان با انسان‌ها پرداخت و گفت: شیطان دشمن تمام انسان‌هاست و در کمین است تا مسلمانان را وسوسه و گمراه کند. وقتی ابلیس به‌خاطر سجده نکردن حضرت آدم علیه‌السلام منفور خداوند قرار گرفت از بارگاه الهی برای گمراهی انسان‌ها مهلت خواست «قالَ رَبِّ فَأَنْظِرْنِي إِلى‌ يَوْمِ يُبْعَثُونَ» (حجر) عزیزان این شیطان است که ما را از نماز خواندن باز می‌دارد و ما را وادار به دروغ گفتن و غیبت کردن می‌کند یا وسوسه می‌کند که دیگران را مسخره کنیم و حق‌الناس را ادا نکنیم و ما را از دعا و ذکر و تلاوت قرآن باز میدارد. شیطان قسم یاد کرده که همه ما را از راه حق و هدایت گمراه کند و هدف او این است که چون خودش به خاطر نافرمانی خداوند مطرود و مستحق جهنم شده است ما را نیز وارد جهنم کند.

♦️ایشان در بخش پایانی سخنانش به مشکل آب و گلایه‌های مردم در این خصوص پرداخت و گفت: از این تریبون (نماز جمعه) بارها مشکل آب بیان شده، شما مردم نیز از طریق مسئولین مربوطه و فرمانداری پیگیر این مشکل و معضل باشید و از طریق فضای مجازی انتقادات سازنده را منتشر کنید. مسئولان همیشه به ما وعده برطرف شدن مشکل را می‌دهند اما تا کنون مشکلات برطرف نشده‌اند انگار مردم باید صبر ایوبی داشته باشند. در روزهای گذشته سانحه هوایی که منجر به شهادت ریاست محترم جمهور و هیأت همراه ایشان شد را گرامی میداریم و این ضایعه را به ملت ایران و رهبری و خانواده‌های آن عزیزان تسلیت عرض می‌کنم.

⬇️ به شریعت آنلاین پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بپیوندید:
🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
🕌مولانا اسلامدوست در مراسم نمازجمعه بندر رمینِ‌چابهار:

🔸ارباب حکومت باید توجه لازم نسبت به ملت داشته باشد

🔸والدین فرزندان خود را از هر گونه فساد کنترل کنند


به‌گزارش پایگاه اطلاع رسانی شریعت‌آنلاین، مولانا خدابخش اسلامدوست در مراسم نماز جمعه 4 خرداد 1403 پس از تلاوت آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا» به بیان «تربیت فرزند» پرداخته و تهاجم غرب و بیگانگان را مهمترین اثرات منفی برای فرزندان دانست و گفت: در محیط و جامعه امروزی فرزندانمان تمام افکار و عادات آنها را گرفته‌اند، مثلاً تراشیدن ریش از فرهنگ مسلمان و بلوچ نبوده در حالیکه این از غربیان و مجوسیان است که بر ما غلبه کرده که این نوع حرکات را تهاجم غربی می‌نامند.

🔹معاونت تربیتی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار در ادامه افزود: چرا لباس و شکل پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم برای ما سبب افتخار نباشد؟
پیامبر اکرم فرمودند « لیس من تشبه بغیرنا ولا تشبهو بالیهود ولاباالنصاری» از ما نیست کسی که مشابهت با یهودی‌ها و مشابهت غیر از ما را اختیار کند و شکل و راه آنها را بگیرد.
دکتر اقبال در اشعار خود می‌گوید: لست منی گویدت مولای ما/وای ما ای وای ما ای وای ما
امروزه  ما بیشتر از شباهت با پیامبر اکرم  مشابه با یهود و نصاری هستیم. درحالی که آنحضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم می‌فرمایند: « من تشبه بقوم فهو منهم» هرکس شباهت قومی را کند او از همان قوم هست.

🔹وی در ادامه خاطرنشان کرد: عقیده و اعتقاد از هر چیز مهم‌تر است، سنی و اهل‌سنت باید در تمام امور سنی باشد. موسیقی و ساز از گناهان هست که در جامعه امروزی عام است! و این فرهنگ دیگران هست که بر ما غلبه کرده.

🔹استاد حدیث جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار در ادامه بی حجابی را موجب اصلی فساد دانسته و با اشاره به اهمیت حجاب گفت: امروزه جوانان سوال مطرح می‌کنند که مگر حجاب اجباری است؟ در واقع اینجا حرف از اجبار و اختیار نیست، حجاب برای زن در شریعت اسلام فرض هست همانطور که نماز، روزه و حج فرض هست. وقتی کسی اسلام را می‌پذیرد باید حجاب را قبول کند غیر مسلمان آزاد هست و اختیار دارد چون اسلام را نپذیرفته و تعهد در این قبال ندارد.
اگر والدین فرزندان خود را کنترل نکنند بعداً خیلی پریشان می‌شوند، اعتیاد هم در جامعه ما خیلی عام شده است

🔹امام‌جمعه رمینِ‌چابهار در ادامه گفت: ارباب حکومت باید توجه لازم نسبت به ملت داشته باشد. در روز قیامت ارباب حکومت مورد موأخذه خداوند قرار می‌گیرند. بترس از آه مظلومان  که هنگام دعا کردن/حجابت از در حق بهر استقبال می‌آید. اگر عدالت و شریعت الهی را رعایت نکنید در روز قیامت مسئول هستید بنده این‌ها را بعنوان خیر خواهانه عرض میکنم.

🔹مولانا اسلامدوست در ادامه هر نوع اعتیاد در شریعت اسلام را ناجایز دانسته و گفت: الله‌تعالی می‌فرماید: «و لاتقتلو انفسکم» خودتان را نکشید. در زمان جهالت فرزندان را با سر بریدن می‌کشتند و الان هم کشتن فرزندان در اعتیاد هست.  پدر و مادر مواظب فرزندان باشند، امروزه بو‌سیله موبایل هوشمند خیلی از فسادها عام شده لذا به فکر اصلاح فرزندان باشید. فرزندان‌مان را از توطئه دشمنان آگاه کنیم.

⬇️ به شریعت آنلاین پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بپیوندید:
🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
❇️ بازگشت مولانا عبدالحمید از سفر استعلاجی

شریعت‌آنلاین| شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید که سفری استعلاجی به ترکیه داشتند، شامگاه امروز پنجشنبه (10 خرداد 1403) به زاهدان بازگشتند.
به گزارش دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، پس از ورود به زاهدان، در میان استقبال باشکوه اقشار مختلف مردم، وارد مسجد جامع مکی زاهدان شدند و دقایقی کوتاه به ایراد سخن پرداخته و در پایان دعا کردند.

⬇️ به شریعت آنلاین پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بپیوندید:
🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
🕌مولانا اهل‌الله ملازئی در مراسم نماز جمعه چابهار:

🔰دوران جوانی مقطع بسیار حساسی هست قدر این دوران را بدانیم

🔰کانال‌های حفر شده لوله گاز باعث آزار و اذیت مردم شده است


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شریعت آنلاین، مولانا اهل‌الله ملازئی در مراسم نماز جمعهٔ (11 خرداد 1403) در ابتدای سخنانش به ارزش و جایگاه عُمر اشاره کرد و گفت: بزرگترین نعمتی که خداوند به بندگانش عطا کرده نعمت عُمر و زندگی است. پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمودند: قدم‌های انسان در روز قیامت تا زمانی که چهار سوال از او پرسیده نشود تکان نمی‌خورند اول از عمرش که آن را در چه مسیری گذرانده است و دوم از جوانی‌اش سوال می‌شود که چگونه آن را سپری کرده است. جوانی هم از عمر انسان است اما چون دوران بسیار حساسی است به صورت جداگانه از آن سوال می‌شود. عزیزان دوران جوانی نیز می‌گذرد و می‌رود و دوران پیری فرا می‌رسد پس باید قدر نعمت جوانی را بدانیم. در دوران جوانی فرصت‌هایی وجود دارند که در پیری حتی فکر و تصور آن نیز سخت است. در این دوران شخص می‌تواند در کارهای اجتماعی که موجب رضایت خداوند و مردم می‌شود شرکت کند و جوان می‌تواند عبادات مختلفی چون تهجد یا حج را به آسانی انجام دهد که برای پیران سخت هستند اما جوانان نباید به این نیرو و توانایی خود مغرور باشند بلکه با دیدن پیران عبرت کنند.

♦️ایشان در ادامه افزود: این زندگی و عمر فرصت بسیار ارزشمند است و زمانی که از دست برود به هیچ قیمتی دوباره به دست نمی‌آید و زمان به احترام هیچ کسی متوقف نمی‌شود. خداوند متعال به زمان و عصر سوگند یاد کرده است «والْعَصْرِ. إِنَّ الْإِنْسانَ لَفِي خُسْرٍ (عصر). سوگند یاد کردن خداوند به عصر و زمانه نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه زمان است و همچنین دلیل دیگر این است که بسیاری از مردم بدبختی و بیچارگی خود را به زمانه نسبت می‌دهند می‌گویند «زمان بدی آمده» یا «زمانه خراب است» در واقع خداوند با این قسم به انسان‌ها یادآوری می‌کند که زمان مشکلی ندارد بلکه انسان‌هایی که در این زمان زندگی می‌کنند عملکرد آن‌ها زشت و بد است. امام شافعی می‌گوید:
نعیب زماننا والعیب فینا وما لزماننا عیب سوانا و نهجو الزمان بغير زنب ولو نطق الزمان
ما از زمان عیب جویی می‌کنیم در حالی که عیب از خود ماست. ما زمان را بد می‌گوییم اما اگر زمانه دارای زبان می‌بود بدی ما را بیان می‌کرد.

♦️امام جمعه موقت چابهار در بخش دیگری از سخنانش به بیان فضائل ماه ذوالحجه پرداخت و گفت: اکنون در یکی از ماه‌های حرام یعنی ماه ذی‌القعده که دهمین ماه اسلامی است قرار داریم و بعد از این ماه هم ماه ذی‌الحجه است. خداوند متعال یک احسان بزرگی که بر این امت داشته این است که با وجود کم بودن عُمر نسبت به دیگر امت‌ها اما فرصت‌هایی قرار داده که اگر از آن‌ها درست استفاده کند به جایگاه و منزلت افراد عابد و ذاکر امت‌های پیشین که با ۷۰۰ ۸۰۰ سال عبادت کسب کرده‌اند را در مدت کوتاهی به دست می‌آورد. پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمودند: خداوند عبادت هیچ ایامی را به اندازه عبادت ماه ذوالحجه دوست ندارد و روزه یک روز از دهه اول ذوالحجه معادل با روزه یک سال و عبادت یک شب آن معادل عبادت شب قدر است. خداوند متعال در روز نهم یعنی روز عرفه بندگانش را چنان مورد بخشش قرار می‌دهد که پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمودند: به خاطر بخشش و مغفرت خداوند، شیطان این قدر که در روز عرفه حقیر و ذلیل می‌شود در هیچ زمانی نمی‌شود.

♦️ایشان در بخش پایانی سخنانش با انتقاد از رها کردن کانال‌های‌ حفر شده لوله گاز در شهر چابهار گفت: یکی از انتقادات شهروندان رها شدن کانال‌های حفر شده در خیابان‌های شهر است که بعد از گذشت چندین ماه اقدامی صورت نگرفته و این چاله‌ها باعث آزار و سختی تردد شهروندان شده و در مواردی باعث سقوط افراد نیز شده است. هفته گذشته یکی از شهروندان در همین کانال‌ها سقوط می‌کند و باعث شکستن دندان‌های بالا و پایین او می‌شود چه کسی جوابگو است؟

⬇️ به شریعت آنلاین پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بپیوندید:
🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
#حج
#دلنوشته

🌟 سفری به کویِ دوست؛ جلوه‌هایی از  عشق و ایمان در دو حرم مکّی و مدنی

✍🏼 حسن جمهوری

🔸ای جان ِجانان چه زیبا گفته‌ای: «وَ أَذِّن فِی النَّاسِ بِالحَجِّ یَأتُوک رِجَالاً» [حج: 27] و مردم را دعوت عمومی به حج کن!

🔸نسیم روح‌نواز موسم حجّ به مشام عاشقان می‌رسد؛ نسیمی که دل و جان انسان مسلمان را مروّح می‌کند و جوانه‌ی امید را در دلش از نو می‌پروراند؛ تو گویی روح در کالبد مشتاقان خانه‌ات که لباس احرام بر تن کرده‌اند، احساس خفقان می‌کند و هر لحظه در پی آن است که خود را از این تنگنا برهاند!

🔸 قلم از یافتن واژه در وصف حجّاج خانه‌ات عاجز است و جز این بیت چیزی برای نگاشتن ندارد:
من ندانم به نگاه تو چه رازی است نهان / که من آن راز توان دیدن و گفتن نتوان

🔸بارالها! عاشقان کویت با دل‌هایی تشنه از عشقِ به تو، پوشش احرام بر تن کرده‌ و تلبیه‌گویان به سمت تو گام برمی‌دارند و من آغوش تو را می‌نگرم که پیوسته برای مشتاقان کوی جانان گشوده است؛ «وَ رَحمَتِی وَسِعَت کُلَّ شَیء» رحمتم همه‌چیز را فرا گرفته است.

🔸اکنون که در واپسین روزهای فرار رسیدن ماه ذی‌الحجّه قرار گرفته‌ایم، عِطر جانان چنان به مشام می‌رسد که گویا دادگر محبوب، خود به استقبال آمده است. از حق نگذرم اگر قرار باشد از صنعت تشخیص و جان‌بخشی استفاده نمایم، ذی‌الحجّه را بسان مادری می‌بینم که یک سال از فرزندان جگرگوشه‌اش دور بوده و اکنون آنها را می‌بیند که از راه‌های دور به دامانش بازمی‌گردند و این مادر است که فرزندان را به آغوش سراسر مهر خود می‌کشد؛ چنان‌که حضرت دوست می‌فرماید: «یَأتینَ مِن کُلِّ فَجٍّ عَمِیق» از هر راه دوری می‌آیند!

🔸حجّ عبادتی‌ست که شیفتگان دو حرم زیبای مکّی و مدنی پس از سال‌ها انتظار و دلتنگی در فِراق دوست، اکنون این فاصله را کوتاه می‌بینند و قرار است آن بغضی را که مدت‌ها درون سینه نگاه داشته‌اند، با دیدن آن دو حرم زیبا، بیرون بریزند و دمی سیر به خلوتگاه با حضرت جانان و پیامبر محبوب ﷺ به صحبت بنشینند.

🔸خداوندا! پیشاپیش از تو می‌خواهم که حجّ این عاشقان را قبول گردانی و ما را از ادعیه آنان بهره‌مند سازی!/سنی‌آنلاین   

⬇️ به شریعت آنلاین پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بپیوندید:
🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
📣اطـلاعــیه


❇️به اطلاع مردم دین‌دوست چابهار و حومه می‌رساند، جلسه معرفت صحابه در نظر دارد همایشی با موضوع سیرت حضرت علی مرتضی رضی‌الله‌عنه تحت عنوان «اســوه شجـاعـت» با حضور علماء و اقشار مختلف مردم برگزار کند.
از مردم متدین چابهار و حومه علی‌الخصوص جوانان، طلاب، دانشجويان و دانش آموزان عزیز دعوت به عمل می‌آيد كه در اين محفل معنوی حضور به هم رسانند.

🕖 زمــان: سه‌شنبه 1403/3/15 متصل بعد از نماز مغرب

🕌 مــکان: چابهار، خیابان حافظ، مسجد نور

⬇️ به شریعت آنلاین پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار بپیوندید:
🆔
www.tg-me.com/shariatonline

🆔
http://www.instagram.com/shariat_online
🌄شیخ‌الحدیث مولانا عبدالرحمن چابهاری بامداد امروز (سه‌شنبه 1403/3/15) از فرودگاه بین‌المللی چابهار در قالب یک کاروان عازم سرزمین وحی شدند.

گفتنی‌ست در این سفر معنوی مولانا اهل‌الله ملازئی و مولانا یارمحمد پناد از اساتید جامعة‌الحرمین‌الشریفین چابهار شیخ‌الحدیث را همراهی می‌کنند.

#حج1403

🆔 www.tg-me.com/molana_abdulrahman

🆔http://www.instagram.com/molana_abdulrahman
🕋 دهۀ ذی‌الحجه را چگونه سپری کنیم؟

✍🏼 شیخ‌الاسلام مفتی محمدتقی عثمانی/📝 ترجمه و اقتباس: ولی‌الله رفیعی

🔸ذی‌الحجه را بدان‌جهت «ذی‌الحجه» می‌گویند که یکی بزرگ‌ترین عبادت‌ها یعنی «حج» در آن واقع است. الله‌تعالی ذی‌الحجه را با چنان عبادت‌هایی خاص کرده است که در هیچ‌یک از ماه‌های سال یافت نمی‌شوند. بزرگ‌ترین فضیلت این ماه، این است که عبادت‌هایش خاصِ ذی‌الحجه است؛ طوری‌که اگر کسی طاعات این ماه را در دیگر ماه‌ها ادا کند، نه‌تنها ثوابی عایدش نمی‌شود که مرتکب بدعت نیز می‌شود؛ مثلاً عبادتِ #حج،فقط در همین ماه به‌جا آورده می‌شود و اگر کسی در ماه‌های دیگر سال به نیت حج به مکه برود، احرام ببندد، طواف کعبه کند، وقوف مزدلفه و عرفه و جمرهٔ عقبه و سعی بین صفا و مروه کند، هیچ ثوابی دستگیرش نمی‌شود؛زیرا خلاف حکم خداوند رفته است.

🔸یکی دیگر از عبادت‌های ویژهٔ ذی‌الحجه، قربانی‌کردنِ حیواناتی از قبیل شتر و گاو و گوسفند است. این عبادت بزرگ نیز فقط در سه‌ روز از ذی‌الحجه یعنی دهم، یازدهم و دوازدهم ادا می‌شود؛ اگر کسی در دیگر روزهای سال هزار گوسفند هم بکُشد ثواب عبادتِ قربانی به وی نمی‌رسد. آری،از ثواب صدقه بی‌بهره نمی‌شود. عبادتِ قربانی باید برای الله و به دستورِ اوتعالی گذارده شود. هیچ‌ارتباطی هم به گوشتش ندارد؛ خودتان بخورید و به دیگران هم بخورانید. معیار قبولی فقط تقوای شما است.

🔸«تکبیرات تشریق»؛ یعنی گفتنِ «الله‌أکبر الله‌أکبر لا إله إلا الله الله‌أکبر، الله‌أکبر و لله الحمد« یکی دیگر از عبادت‌های مخصوص ذی‌الحجه است که از نماز صبح روز عرفه/نهم ذی‌الحجه شروع می‌شود و پس از نماز عصر روز سیزدهم به پایان می‌رسد.

🔸عموم مردم معتقدند که تکبیرات تشریق فقط باید در همین ۴ روز گفته شود، اما واقعیت آن است که صحابۀ پیامبر با رؤیت هلال ذی‌الحجه به گفتن تکبیرات تشریق آن‌هم با صدای بلند مبادرت می‌ورزیدند چنان‌که در حدیثی از ابن‌عمر  منقول است که از اول ماه ذی‌الحجه به بازارِ مدینه می‌رفت و در کل بازار با صدای بلند «الله‌أکبر الله‌أکبر لا إله إلا الله الله‌أکبر، الله‌أکبر و لله الحمد» می‌گفت. آری، تکبیرات تشریق را غیر از آن چهار روز، در دههٔ ذی‌الحجه با صدای بلند گفتن، نیز سنت اصحاب است که متأسفانه متروک شده است! این‌روزها درواقع روزهای فریادزدنِ کبریایی خداوند است.

🔸فضایل دههٔ ذی‌الحجه
به اتفاق مفسران، مراد از سوگند الهی به شب‌های دهگانه که با جملهٔ «وَلَیالٍ عَشرٍ» در سورۀ فجر، تعبیر شده است، همان ده‌شبِ ذی‌الحجه‌اند. ثواب عبادت در شب‌های ذی‌الحجه، برابر با ثواب عبادت در شب‌های قدر است. لذا به نماز تهجد در این‌شب‌ها بسیار اهمیت داده شود. در حصهٔ پایانی شب بلند شوید و دو رکعت تا دوازده رکعت نماز بخوانید. اگر بیدارشدن در پایان شب مقدور نیست، در میان سنت نمازِ عشا و وِتر چهار تا دوازده رکعت به نیت «صلاة‌اللیل» بخوانید، إن‌شاءالله از ثواب نماز تهجد محروم نمی‌شوید.

🔸روزهای این دهه نیز بسیار پرفضیلت‌اند؛ رسول‌خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم می‌فرماید: «در هيچ روزهایی کارِ نیکوکردن در پیشگاه خداوند، دوست‌داشتنی‌تر از این روزها نیست.» هر عبادتی که باشد؛ چه متعلق به حقوق‌العباد باشد مانند رفتن به‌ عیادت بیماران و کمک به ‌مستمندان، و چه متعلق به عبادت‌های بدنی باشد مانند نماز و روزه و ذکر و تلاوت و... .

🔸ثواب روزۀ یک ‌روز از نُه روزِ ذی‌الحجه برابر با ثوابِ روزۀ یک ‌سال است؛ یعنی اگر کسی نُه روز را کامل روزه بگیرد، گویی نُه‌ سال روزه داشته است. و در روایتی دیگر است که رسول‌ خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرموده است: «صيام يوم عرفة أحتسب على الله أن يكفر السنة التي قبله والسنة التي بعده»؛ از خداوند امید دارم روزهٔ روز عرفه، کفارۀ گناهان سال گذشته و سال آینده بشود.

🔸این روزها در واقع بهانه‌ای برای تجدید میثاق با خداوند است؛ زیرا عموم مردم مشغول کاروبار دنیا هستند و مشغولیت‌های دنیوی، غفلت‌زایَند و روح و روان آدمی را آشفته می‌کنند. خداوندِ کارسازِ بنده‌نواز، هرازگاهی با بهانه‌های مختلفی ما را کشان‌کشان به‌سوی کویش فرامی‌خواند؛ گاهی با شبِ براءت و گاه با روزهٔ تاسوعا و عاشورا و گاهی با ماه رمضان و اکنون هم با دههٔ ذی‌الحجه. گرامی‌داشت این روزها سبب افزایش ارتباط با خداوند می‌شود و ارتباط با خداوند دارومدارِ همۀ سعادتمندی‌هاست.

🔸روزهای بسیار ارزشمندی را پیش‌رو داریم. قدردانِ این دُرِّ گران‌مایه باشیم. معلوم نیست تا کی زنده‌ایم؟! اهتمام به اعمالِ نیکو بیشتر شود. به توبه و استغفار بیشتر توجه شود. صدقه و انفاق در راه خدا با اهتمام انجام شود. نماز تهجد با چستی و چالاکی خوانده شود. قرآن با اهتمام تلاوت شود؛ چراکه از تلاوت بر تو حق دارد کتاب/ تو از او کامی که می‌خواهی بیاب. خداوند به همهٔ ما توفیق عمل به‌ آنچه گفته شد عنایت فرماید./سنی‌آنلاین

🆔
www.tg-me.com/shariatonline
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #کلیپ

🔰واکنش خطیب جمعه چابهار در خصوص فایل منتشر شده استاد دانشکده علوم پزشکی چابهار که موجب جریحه دار شدن افکار عمومی شده است

🗓 18 خرداد 1403

🆔 www.tg-me.com/shariatonline

🆔
instagram.com/shariat_online
2024/11/18 10:55:41
Back to Top
HTML Embed Code: