Telegram Web Link
شریعت آنلاین
Photo
🔘 پیام تسلیت شیخ‌الحدیث مولانا عبدالرحمن چابهاری در پی درگذشت عابد آسکانی

شیخ‌الحدیث مولانا عبدالرحمن چابهاری با صدور پیامی درگذشت «عابد آسکانی» از نویسندگان و شاعران بلوچستان را به جامعه شعر و ادبیات زبان بلوچی، خانواده آن مرحوم و عموم مردم تسلیت گفتند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام جمعه اهل‌سنت چابهار، متن پیام به شرح ذیل است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

خبر وفات عابد آسکانی از شاعران و نویسندگان به‌نام بلوچستان را شنیدم که باعث تألم و تأثر خاطر گردید.
مرحوم عابد آسکانی از نویسندگان و شاعران مشهور بلوچستان بودند که برای ترویج زبان و ادبیات بلوچی زحمات زیادی کشیدند و در این مسیر از نویسندگان دیگر نیز حمایت می‌کردند، فقدان چنین شخصیت‌ها برای یک جامعه و ملت خسارتی بزرگ محسوب می‌شود.
بنده این ضایعه را به جامعه شعر و ادبیات زبان بلوچی و دوستداران و به فرزندان و بستگان ایشان و عموم مردم تسلیت می‌گویم و از باریتعالی برای آن مرحوم عفو و غفران و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسالت دارم.

📝 (مولانا) عبدالرحمن ملازئی
امام‌جمعه اهل‌سنت چابهار
چهارشنبه | ۷ شهریور ۱۴۰۳

🔻صفحه رسمی اطلاع‌رسانی دفتر مولانا چابهاری در بستر فضای مجازی:

▫️اینستاگرام:
🆔 https://www.instagram.com/molana_abdulrahman

▫️تلگرام:
🆔 https://www.tg-me.com/molana_abdulrahman
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 #کلیپ

🔅اعتراض شدید مولانا اسلامدوست به مشکلات آب، برق و غصب زمین‌های مردم

🔹مولانا اسلامدوست در مراسم نماز جمعه بندر رمینِ‌چابهار گفت: مردم بعد از گذشت ۴۵ سال از انقلاب آب و برق ندارند و منتظرند کی برق می‌رود و کی می‌آید. چرا برق مردم تأمین نمی‌شود؟ آیا ما هنوز هم حق مطالبه‌گری نداریم؟

🗓 9 شهریور 1403

🆔  www.tg-me.com/shariatonline
🕌مولانا یارمحمد پنّاد در مراسم نماز جمعهٔ چابهار:

🔰مشرکین با وجود مانع‌تراشی و آزار و اذیت نتوانستند جلوی گرایش مردم به پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم را بگیرند

🔰پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم در تمام ابعاد زندگی الگوی هر مسلمان است

🔸به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شریعت‌آنلاین مولانا یارمحمد پنّاد در مراسم نماز جمعهٔ (9 شهریور 1403) چابهار به بیان هجرت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم پرداخت و گفت: زمانی که جوانان مکه سخنان رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم را که مردم را بسوی توحید و یگانگیِ الله دعوت می‌داد، بدرستی فهمیدند، دعوت رسول کریم صلی‌الله‌علیه‌وسلم در گوش‌ها و اذهان آن‌ها جای گرفت، از همه چیز خود پدر، مادر، خانه و مسکن بُریدند و بسوی رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم آمدند. مشرکین وقتی که این حالت را دیدند راحت ننشستند بلکه خواستند جلوی آن‌ها را بگیرند و به راحتی نگذارند مسیر دعوتِ رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم هموار شود و جوانان از دست ما خارج کند. نام، جایگاه و کدخدایی ما در میان عرب‌ها براحتی از بین برود. مزاحمت و مانع‌تراشی را شروع کردند که ما شاید بتوانیم، گرایش این جوانان به سوی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم را بگیریم. از این راه و جادهٔ هموار پیج و خم ساختند تا شاید جوانان برگردند و در دین آبا و اجدادی خود بمانند. حقیقت چیزی است وقتی که واضح شد و در دل نشست، هیج مانعی نمی‌تواند جلوی حقیقت را بگیرد.

🔸ایشان در ادامه افزود: بزرگترین مسئله‌ای که مشرکینِ مکه به آن مسلمانان را تهدید می‌کردند، جان آنان بود اما وقتی که اصحاب به این دین آمدند، برای جان دادن هم آماده شده بودند. آن‌ها حاضر بودند تمام دارایی خود را فدا کنند اما از توحید و ایمان دست نکشند. مشرکین مکه انواع شکنجه‌ها، زندان، بستن و از خانواده دور کردن را بکار بستند ولی بازهم موفق نشدند. اما رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم وقتی که این وضعیت را دیدند که اصحاب و پیروان من حاضر نیستند تحت تأثیر شکنجه و تعقیب مشرکان دست از ایمان و باور بکشند و زندگی بر آن‌ها به تنگ آمده است به اصحاب اجازه دادند که به سرزمینی که بتوانند آزادانه عبادت خداوند را انجام دهند هجرت کنند.


🔸خطیب این هفته نماز جمعه چابهار در ادامه افزود: رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم هم منتظر دستور الهی شد؛ زیرا نمی‌خواست به این راحتی مکهٔ مکرمه را رها کند تا اینکه کفار برنامه‌ریزی کردند، رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم را (العیاذبالله) شهید کنند. رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم در منزل ابوبکر صدیق رضی‌الله‌عنه تشریف بردند. حضرت ابوبکر صدیق رضی‌الله‌عنه گفتند: آیا همراهی می‌خواهید؟ رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمودند: بله. اشک خوشحالی از چشمان حضرت ابوبکر جاری شد که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم مرا در سفر همراه می‌کند. زمانی که وارد غار شدند کفار از هر طرف تعقیب می‌کردند تا ایشان را پیدا کنند تا جایی که کنار غار آمدند و اطراف آن را نگاه می‌کردند فقط همین قدر کافی بود که یکی سرش را پایین بکند تا آن‌ها را ببیند. در این وقت بود که رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم به صدیق اکبر تسلی می‌دهد که قرآن‌کریم آن را نقل کرده است: إِذْ يَقُولُ لِصَاحِبِهِ لَا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا (توبه)

🔸استاد حدیث جامعة‌الحرمین‌الشریفین در بخش پایانی سخنانش فرمودند: سیرت‌نگاران نزدیک بیست یا بیست‌و‌پنج درسِ مهم از هجرت رسول خدا را نوشته‌اند: یکی از درس‌های مهم این است که برای حفظ ایمان و اعتقاد خود، اگر چنانچه نیاز شد تمام تعلقات را از بین ببرد و باید وطن و دیار خود حتی مُجاورت بیت‌الله را نیز ترک کرد. یکی دیگر از درس‌ها این است که زندگانی خود را طبق دستورات الهی بگذرانیم و رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم را الگوی خود قرار دهیم. و این‌ها مهم‌ترین درس‌های زندگی است که در بازارها، معاملات، عبادت، بندگی و با مردم چطور ملاقات و برخورد کنیم. یکی از درس‌های مهم این است که زندگی خود را برنامه‌ریزی کنیم.

⬇️ به شریعت آنلاین بپیوندید:

🆔  www.tg-me.com/shariatonline

🆔 http://www.instagram.com/shariat_online

🆔 https://chat.whatsapp.com/K4IKijWWro4DNHyWu4C4tH
🕌مولانا خدابخش اسلامدوست در مراسم نماز جمعهٔ بندر رَمین چابهار:

🔰با گذشت 45 سال از انقلاب هنوز هم مردم با مشکل آب و برق مواجه‌اند

🔰برخی ارگان‌ها زمین‌های مردم را تصرف و به نام خود ثبت می‌کنند


🔸به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شریعت‌آنلاین مولانا خدابخش اسلامدوست در مراسم نماز جمعه (9 شهریور 1403) بندر رَمین چابهار در ابتدای سخنانش با اشاره به هجرت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم گفت: هجرت رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم برای ما درس‌های زیادی دارد که از مهمترین آن‌ها «نبرد با باطل» است. رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم هجرت نمود تا جهاد آغاز شود و همین کار را کرد تا در میان حق و باطل فاصله ایجاد شود. از آن روزی که حکومت‌های ظالم جهاد را از مسلمانان دور کردند و فقط برای کشور خود دفاع می‌کنند، جهاد در راه الله از بین رفته است. جهان کفر، با شکستن مرز‌های اسلام و ایجاد مرزبندی برای سرزمین‌های اسلامی بزرگترین ضربه را بر اسلام وارد کرد. خداوند متعال می‌فرمایند، اگر شما جهاد نکنید همه چیزهای شما از بین می‌روند. کفر، مساجد، دانشگاه‌ها و عبادتگاه‌ها را از بین می‌برد. از همان روز امت مسلمه شکست خورده که جهاد از مسیرش انحراف داده شده و مسلمانان از جهاد به دنیاپرستی برگشته‌اند، محبت دنیا در دل‌ها جای گرفته است. آن حکامی که با دلار‌ها بازی می‌کنند و سرمایه‌های مسلمانان را به خوش گذرانی بیهوده خرج می‌کنند، آن‌ها هیچ وقت برای اسلام جهاد نمی‌کنند و به یاری مظلوم اگرچه در بدترین حالت باشد نمی‌روند. منافق هم نمی‌تواند جهاد کند، زیرا منافق بجز شعار دادن چیز دیگری نمی‌تواند انجام دهد و تنها به شعار دادن اکتفا می‌کند. برای امت مسلمه ضرورت دارد که تمام تفکر و تمام چیزها را رها کند و متحد شود و تنها راهی که امت مسلمه را نجات می‌دهد فقط جهاد است و بس.

🔸مولانا اسلامدوست در ادامه افزود: شایسته است که دولت‌ها بر طریق رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم عمل کنند و عدالت را در تمام چیزها رعایت کنند. کارها و خدماتی که انجام شده، قابل تقدیر و تشکر هستند. ولی جای افسوس اینجاست که بعد از 45 سال هنوز هم برق نباشد، این جای تأسف و قابل تأمل و فکر است که بعد از گذشت 45 سال از انقلاب در این مملکت هنوز هم مشکل برق‌ درست نشده است. آیا این ملت حق ندارد که از شما سؤال بکند؟ وظیفهٔ حکومت است که مردم در آسایش باشند، ولی بعد از 45 سال هنوز هم مردم با مشکل آب مواجه‌اند. رَمین آب ندارد، قبل از انقلاب از طریق چاه‌ها آب می‌خوردند الان هم با همین چاه‌ها آب می‌خورند. آیا ما حق نداریم سؤال کنیم چرا اساسی‌ترین نیازهای مردم تأمین نشده‌اند؟!

🔸استاد حدیث جامعةالحرمین‌الشریفین چابهار در ادامه خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای پزشکیان شما به وعده‌ خود در انتخاب وزیر اهل‌سنت عمل کردید؟! آقای پزشکیان امروز دیگر وزارت و معاونت و سیاسی بازی مهم نیست، زیرا مردم ما امروز تشنه هستند چون بعد از گذشت 45 سال از انقلاب آب ندارند. آیا مردم حقِ مطالبه ندارند؟ چرا برق این مردم تأمین نمی‌شود؟ مردم بعد از دو یا چهار ساعت منتظر آمدن برق هستند، این پول‌ها در کجا خرج می‌شوند؟ دولت با مالیات، بیت‌المال و تمام سرمایه‌های کشور هنوز هم نمی‌تواند آب و برق ملت را تأمین بکند؟ محل تأمل و تدبر است. آقایون مسئول سخن‌های ما را امنیتی تصور نکنید و ناراحت نشوید، تقاضای این ملت تأمین آب و برق است. اینکه شما مردم را از کجا می‌آورید و به کربلا می‌برید بماند و ما با این کارهای شما کاری نداریم، ولی این ملت آب و برق را از شما می‌خواهد. این ملت دیگر به ستوه درآمده که بعد از گذشت این همه سال چرا هنوز آب و برق آن‌ها تأمین نمی‌شود.

🔸مولانا اسلامدوست در بخش پایانی سخنانش به تصرف زمین‌های مردم توسط برخی ادارات پرداخت و گفت: حال زمین‌هایِ مردم چیست؟ در هفته گذشته در چابهار بدون اینکه مردم خبردار شوند، یکی از ادارات زمین مردم را تصرف می‌کند و تمام زمین را به نام خود ثبت می‌کند، آیا مردمِ ما در این سرزمین حق ندارند؟ این مُلک و وطن ماست، آیا ما حق نداریم که قطعه زمینی در این دیار داشته باشیم؟ شخصی بیش از ده سال زمینی را آباد کرده و در آنجا خانه و آپارتمان درست کرده اما ارگانی می‌‌آید آن را تصرف می‌کند و می‌گوید: این زمین‌ مال تو نیست، سند دارد. این سند شما به چه درد می‌خورد، زمانی که شخصی بیست یا سی سال زندگی کرده و خانه و کاشانه درست و زمین را آباد کرده شما دستور به تخریب می‌دهید که مال فلان شخص است؟ نظم، انضباط و عدالت در نظامِ حکومت‌داری شرط است، لذا ما با پست و مقام شما منازعه نمی‌کنیم، بلکه تأمین آب، برق و قطعه زمینی که در آن هستیم را از ما نگیرید این وظیفهٔ شرعی و قانونی حکومت‌داری شماست.

⬇️ به شریعت آنلاین بپیوندید:

🆔  www.tg-me.com/shariatonline

🆔 http://www.instagram.com/shariat_online
✳️ شرق کشور و مسئولیت رییس‌جمهور

✍🏼غلام‌حیدر ابراهیم‌بای سلامی- جامعه‌شناس (و نماینده حوزه انتخابیه خواف و رشتخوار در دوره ششم مجلس شورای اسلامی)

🔸 شرق ایران به‌ویژه از رویکرد ژئوپلیتیک و وژئواکونومیک در سه دهه اخیر بعد از فروپاشی شوروی، بروز تحولات افغانستان، تشکیل کشور‌های آسیای میانه و همچنین ظهور رویکردهای سیاسی ‌و پدیده‌های اقتصادی نوین در چین و ‌هندوستان فرصت‌های مناسبی برای توسعه داشته است.

🔸متاسفانه دولت‌ها در ایران به‌رغم همه هشدارها در چند دهه اخیر از توسعه این بخش از سرزمین غفلت کرده‌اند و  در بسیاری از مواقع با به‌کارگماردن استانداران، فرمانداران و مدیران ناآشنا و ضعیف، بسیاری از امکانات و ظرفیت‌های این مناطق را به ویژه در خراسان بزرگ‌ و سیستان‌وبلوچستان از بین برده‌اند.

🔸اولین مسئولیت رییس‌جمهور و وزیر کشور محترم این است که در انتخاب استانداران، فرمانداران و مدیران‌کل استان‌ها به خصوص برای شرق کشور بسیار حساس باشند و به انتخاب شایسته‌ترین و توانمندترین افراد با عنایت به جوانب مختلف به‌ویژه جلب اعتماد اجتماعی نسبت به آنها اهتمام ورزند.

🔸هدف از طرح این مساله مهم تذکر جدی و یادآوری این نکته است که از انتخاب استانداران و فرمانداران ‌و مدیران شایسته برای سه استان خراسان و نیز سیستان‌وبلوچستان در دولت دوم روحانی و به‌ویژه دولت مرحوم رییسی غفلت شد و مردم شرق کشور دچار خسارت بسیار شدند و بحران‌های مختلف در این استان‌ها شکل گرفت.

🔸 پیامدهای منفی و مخرب استانداران و مدیران ضعیف تاکنون نیز باقی مانده است و حتی برخی از آنها مثل کشتار در جمعه خونین زاهدان تبدیل به فاجعه ملی شدند و وحدت و امنیت ملی کشور را خدشه‌دار کرده‌اند.

🔸 دکتر مسعود پزشکیان و همکاران وی در دولت و نهاد ریاست‌جمهوری و وزارت کشور بیش از آنچه با استقرار دولت چهاردهم ملاحظه می‌شود باید به این مساله توجه کنند که شرق ایران علاوه بر عقب‌ماندگی در مولفه‌ها و شاخص‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و محیط‌ زیست نسبت به دیگر مناطق کشور، بیشتر در معرض تهدیدات سیاسی، اجتماعی و بین‌المللی و مستعد بروز مشکلات جدی امنیتی و اجتماعی است.

🔸باتوجه به مسائل مهم مرزی در این خصوص و همچنین به دلیل گسترش و اعمال تبعیضات ناروا بر مردم مرزنشین به‌خصوص مردم اهل‌سنت خراسان و بلوچستان، انتظار یاری و مساعدت از دولت وفاق ملی که پیروزی آن مدیون همین مردم می‌باشد، بیشتر از دولت‌های گذشته است.

🔸 هرگونه غفلت و اشتباه در انتخاب مدیران ارشد استان‌های شرقی و به‌ویژه انتخاب افراد ضعیف و ناآشنای به مسائل این مناطق، عواقب جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت.

🔸 یادآوری این نکته به دولت چهاردهم و وزیر کشور نیز ضروری است که همه مستحضرند سه نفر از نامزدهای ریاست‌جمهوری یعنی دکتر محمدباقر قالیباف، دکتر سعید جلیلی و دکتر قاضی‌زاده هاشمی اهل خراسان بودند و بخش عمده‌ای از مردم خراسان و سیستان‌وبلوچستان در دوره اول و ‌خصوصا در دور دوم در رقابت‌های خاص انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ در راستای تامین منافع ملی، برای پرهیز از تنش‌های ملی و بین‌المللی، برای اعتراض به وضع موجود، برای تغییر و امید به تحول در مدیریت امور کشور و «برای ایران» به دکتر پزشکیان رای دادند، و اگر اهل سنت بر قهر و تحریم انتخابات گذشته اصرار می‌کردند و به دعوت ‌ندای اصلاح‌طلبان و اشخاص خیرخواه بی‌توجهی می‌کردند پرواضح است که امروز دکتر مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران نبود. همان‌گونه که در دوره یازدهم ‌و دوازدهم به دکتر روحانی رای دادند ایشان را کمک کردند و‌ متاسفانه آن رییس‌جمهور هم به‌رغم اصرار ما به صورت معنادار به مشکلات شرق ایران توجه نکرد.

🔸تحلیل مشکلات مردم سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و همچنین مشکلات متفاوت استان سیستان‌وبلوچستان و نیاز آنها به توسعه مدیریت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های ملی و بین‌المللی در دستور کار برخی از پژوهشگران قرار گرفته است که در فرصت مناسب خلاصه هر یک از آنها در همین نشریه منتشر خواهد شد./ روزنامه «اعتماد»- یکشنبه 11 شهریور 1403

⬇️ به شریعت آنلاین بپیوندید:

🆔  www.tg-me.com/shariatonline

🆔 http://www.instagram.com/shariat_online

🆔 https://chat.whatsapp.com/K4IKijWWro4DNHyWu4C4tH
💠فعال سیاسی اهل‌سنت خطاب به رئیس جمهور: اهل‌سنت از موقعیت‌های کشوری و استانی محروم‌اند

🔸داوود موحدی فعال سیاسی اهل‌سنت خواف، در نشست فعالان سیاسی خراسان رضوی با رئیس جمهور که سه‌شنبه ۱۳ شهریور برگزار شد؛ به بیان محرومیت‌های جامعه اهل‌سنت استان پرداخت و از رئیس جمهور خواست تا حاکمیت مردم بر تمام شئون زندگی‌شان را محقق کند. 

🔸فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن معرفی اجمالی شهرستان خواف، در بیان ویژگی‌های فکری مردم این شهرستان گفت: مردم خواف از مشروطه تا به حال همواره طرفدار جریان آزاد اندیشی و اصلاح طلبی و همراهی با دولتمردان خردگرا بوده اند و در انتخابات ریاست جمهوری اخیر به مثابه گذشته که از آقایان خاتمی، موسوی و روحانی حمایت کرده‌ بودند؛ به حضرت عالی رأی داده‌اند.

🔸موحدی ضمن معرفی ظرفیت معدن سنگ‌آهن سنگان خاطرنشان کرد: از منافع سرشار معادن سهم مردم خواف گرد و خاک، جاده خراب، آلودگی های زیست محیطی، بی آبی و تصادفات است که امیدواریم عنایت حضرت عالی چه با حضور در منطقه و چه با دستوراتی که صادر می‌فرمایید زمینه ساز بهره‌مندی شهرستان از مواهب این نعمت الهی باشد.

🔸فعال سیاسی اهل‌سنت در بیان معضلات جامعه اهل‌سنت خطاب به رئیس جمهور متذکر شد: اکثریت مردم شهرستان خواف اهل سنت هستند، که نه تنها از موقعیت های کشوری و استانی محروم‌اند، که در خود شهرستان هم چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند و علیرغم شایستگی و توانایی، کمترین نقش را در اداره شهرستان دارند. به طور کلی اهل‌سنت خراسان که در شهرستان‌های خواف، تربت جام، تایباد، باخرز، صالح آباد، سرخس و شهر مشهد ساکن هستند؛ بایستی در اولویت برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری رفع مشکلات و موانع پیشرفت قرار گیرند.

🔸داوود موحدی خواستار درمان رنج‌های ملت ایران شد و تصریح کرد: برخی از مسائل چون رفع تحریم ها، حذف محدود سازی اینترنت و فضای مجازی و استفاده از اقوام و مذاهب اگرچه مسائل مهمی هستند ولی برای درد های امروز  ایران اثر تسکینی خواهد داشت. درمان رنج‌ها و گرفتاری‌های ملت، بازگشت به اصل و هدف اصلی انقلاب یعنی حاکمیت مردم بر تمام شئون زندگی‌شان می‌باشد. درمان یعنی اصلاح شیوه حکمرانی به گونه‌ای که مردم نه با شعار که در واقعیت ولی نعمت حاکمان باشند و تعیین کننده خوب و بد، خیر و شر و مصالح خود باشند. /احناف خواف


⬇️ به شریعت آنلاین بپیوندید:

🆔  www.tg-me.com/shariatonline

🆔 http://www.instagram.com/shariat_online

🆔 https://chat.whatsapp.com/K4IKijWWro4DNHyWu4C4tH
🌐 مراسم «ازدواج آسان» و «تجلیل از حافظان قرآن مرکز علوم قرآنی سوران» برگزار شد

مراسم جشن ازدواج آسان و تجلیل از حافظان قرآن مرکز علوم قرآنی شهر "سوران"- مرکز شهرستان سیب‌وسوران- شامگاه پنج‌شنبه (١٥ شهریور ١٤٠٣) با حضور شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، علما، اندیشمندان و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

🔸در این مراسم به‌صورت همزمان از ٥٣ حافظ (٥٠ برادر و ٣ خواهر) مرکز علوم قرآنی سوران تجلیل و جشن ازدواج دسته‌جمعی ٣٠ زوج جوان برگزار شد.

🔸شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید مهمان و سخنران ویژۀ این مراسم بودند.

🔸مولانا محمدعثمان (مدیر حوزه علمیه مدینةالعلوم خاش)، مولانا عبدالحکیم سیدزاده (معاون آموزشی حوزه علمیه عین‌العلوم گُشت)، مولانا عبدالله امیری (استاد فقه حوزه علمیه منبع‌العلوم کوه‌ون) و مولوی حفیظ‌‌الله رئیسی (امام جمعه مسجد جامع مدنی بخشان سراوان) از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

🔸گروه سرود حافظان و گروه سرود نونهالان مرکز علوم قرآنی سوران، گروه سرود عاشقان صحابه، قاری ضیاءالرحمن صحت، محسن حسین و شمس‌الدین سرودی نیز در این جلسه به اجرای سرود‌ پرداختند./سنی‌آنلاین

⬇️ به شریعت آنلاین بپیوندید

🆔  www.tg-me.com/shariatonline
🕌مولانا یارمحمد پنّاد در مراسم نماز جمعهٔ چابهار:

🔰رسالت رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم یک وظیفهٔ علمی و فرهنگی بود

🔰 والدین برای پیشرفت دانش‌آموزان بیشتر تلاش کنند

🔸به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شریعت‌آنلاین مولانا یارمحمد پنّاد در مراسم نماز جمعهٔ (16 شهریور 1403) چابهار با اشاره به آغاز ماه ربیع الاول گفت: ربیع‌الاول، ماه ولادت با سعادت رسول کریم صلی‌الله‌علیه‌وسلم است. رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم بعد از گذشت حدود ۵۷٠ سال از حضرت عیسی علیه‌السلام که در این دوران هیچ پیامبری نیامده بود مبعوث شدند. در این فاصله‌ که هیچ پیامبری نیامده بود، دوران فطرت است. کلمهٔ فطرت یعنی انقطاعِ رُسُل و پیامبران. در دوران فطرت هیچ پیامبری نبود و جبرئیل هم نمی‌آمد و ارتباط مردم با تعالیمِ وحی قطع بود. در آن وقت تعالیم و شریعت سه پیامبر معروف بود، یکی از آن‌ها سیدنا ابراهیم خلیل علیه‌السلام بود که ملقب به ابوالانبیاء و بیشترین پیامبران الهی از نسل او هستند. رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم هم نوه‌ی ابراهیم خلیل و از نسل اسماعیل علیه‌السلام است و انبیاء بنی اسرائیل که معروف هستند از نسل ابراهیم خلیل علیه‌السلام و از نسل اسحاق، برادر گرامی حضرت اسماعیل هستند.

🔸ایشان در ادامه افزود: ابراهیم خلیل علیه‌السلام بزرگترین موحدی بود که مبارزات او با شرک و خرافات و بت پرستی و سرکوب اصنام بود. با دلایل، قوم خود را متوجه نمودند که صاحب و خالق دنیا و پروردگار من و نمرود و همه اقوام من، همان ذاتی است که زنده می‌کند و می‌کشد، زنده کردن مخلوقات به اختیار اوست. این مشرکین عرب و فامیل رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم از یک طرف ادعا می‌کردند ما ابراهیمی هستیم و در حالی که بت پرست و خرافه‌پرست بودند. یهودیان معتقد بودند که ابراهیم یهودی است. مسیحی معتقد بودند که ابراهیم عیسایی است. مشرکین معتقد بودند که ما پیرو ملت ابراهیم هستیم. خداوند متعال بر تمام ادعای آن‌ها خط بطلان کشید و فرمود: مَا كَانَ إِبْرَاهِيمُ يَهُودِيًّا وَلَا نَصْرَانِيًّا وَلَٰكِنْ كَانَ حَنِيفًا مُسْلِمًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (آل عمران)

🔸خطیب این هفته نماز جمعه چابهار در ادامه به بیان اهمیت فراگیری علم پرداخت و گفت: اولین آیاتی که بر رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم نازل شدند این پنج آیهٔ سوره مبارکه علق هستند که خداوند متعال می‌فرماید: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ. خَلَقَ الإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ. اقْرَأْ وَرَبُّكَ الأَكْرَمُ. الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ. عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ.
این آیات در رابطه با خواندن، سواد، قلم، علم و دانش است. گویا این خبر را می‌رساند که رسالت رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم یک وظیفهٔ علمی و فرهنگی است و همانطور که قرآن کریم که بزرگ‌ترین معجزهٔ رسول خداست، آن هم یک معجزه علمی و فرهنگی است. پس در اسلام توجه به علم و دانش، تعقل و تفکر و خِرَد ورزی خیلی مورد تأکید است و همچنین در قرآن کریم، آیات و احادیث نیز در این مورد فراوان است.

🔸مولانا پنّاد در بخش پایانی سخنانش به علل افت تحصیلی دانش آموزان اشاره کرد و گفت: در ایامِ اعلانِ نتایج کنکور دانش‌آموزان قرار داریم. همیشه وقتی که نتیجه اعلام می‌شود، نگاه‌های ما فقط به مدرسه، ادارهٔ آموزش و پرورش و معلم است. گرچه ما فرهنگیان و معلمان هم باید وظیفه و تعهد خود را به خوبی انجام دهیم. اما برای پیشرفت یک دانش‌آموز سه عامل دخیل است: ۱. مدرسه و آموزشگاه؛ ۲. خود دانش‌آموز؛ ۳.محیط و اولیایِ همراه و همفکر. ما فرزند و بهترین سرمایه خود را یک بار ثبت‌نام می‌کنیم و تا آخر سال هیچ‌گونه حمایتی از دانش‌آموز نمی‌کنیم تا جایی که حتی یک بار هم به مدرسه سر نمی‌زنیم. افت تحصیلی عوامل دیگری هم دارد همچون فضای مجازی و موبایل و... بیاییم دست به دست هم دهیم تا دانش‌آموز ما رشد و ترقی کند.

⬇️ به شریعت آنلاین بپیوندید:

🆔  www.tg-me.com/shariatonline

🆔 http://www.instagram.com/shariat_online

🆔 https://chat.whatsapp.com/K4IKijWWro4DNHyWu4C4tH
2024/09/27 23:20:48
Back to Top
HTML Embed Code: