Telegram Web Link
💯 پرسش‌های شاهنامه‌ای :   کدام یک از شخصیت‌های شاهنامه زخم های رخش و رستم را درمان کرد؟

الف :  فریدون
ب :  سیمرغ
ج :  تهمینه
د : رودابه

پاسخ پرسش : گزینه ب

🔅 با زدن بر روی بخشِ پنهان شده، پاسخ درست را ببینید.

👈  پرسش‌ها برگرفته از کارت‌های بازی «جادوی شاهنامه» است.

@shahnamehpjohan
https://shahnamehpajohan.ir
📢توس مدیا و انجمن ایرانشناسان با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کنند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠یکشنبه های ایرانشناسی
🎙سخنران : غزاله توکلی فر (کنشگر فرهنگی و راهنمای آرامگاه فردوسی)

🔸نگاهی به شهر باستانی تابران (توس کهن)
 
⁣⁣⁣⁣
🔲 نشست #آنلاین در بستر گوگل میت

🔹زمان : یکشنبه،11 شهریور
🕰ساعت ۸ شب

🌐شرکت در این نشست برای همه دوستداران آزاد و رایگان است

🔸⁣⁣⁣برای شرکت در نشست در روز و ساعت برگزاری بر روی پیوند زیر زده و وارد شوید

https://meet.google.com/qhq-dyqd-zgq


@shahnamehpjohan
https://shahnamehpajohan.ir
🏵به کانال شاهنامه شنیداری بپیوندید :


👇👇👇👇👇👇

@shahnamehshenidari
#تخفیف

📢کارت های آشنایی با شخصیت های شاهنامه مجموعه ۲ عددی

160.000 تومان قیمت اصلی
قیمت با تخفیف 120.000 تومان

🔸کارت های شخصیت شاهنامه با هدف آشنایی هر چه بیشتر افراد با شخصیت ها ، داستان و رخداد های شاهنامه طراحی و تولید شده است. اطلاعات مندرج در این کارت ها از کتاب شاهنامه فردوسی نسخه مسکو و چاپ شده توسط انتشارات پگاه دانش استخراج شده است. مجموعه ۲ عددی آشنایی با شخصیت های شاهنامه حاوی ۲ بسته کارت ۱ و ۲ هستش ،  هر کدام از این بسته ها حاوی اطلاعات و تصاویر ۳۰ شخصیت از شخصیت‌های شاهنامه فردوسی است.

برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://shahnamehpajohan.ir/shop

@shahnamehpajohan
📢سیمرغ نهاد با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠نشست های خوانش و تحلیل تاریخ بیهقی
(از آغاز تا پایان)
🎙آموزگار : عاطفه نیک مهر
🔸 دکترای زبان و ادبیات فارسی
🔲 #آنلاین، هر هفته یک نشست (هر نشست یک ساعت و نیم) ⁣⁣⁣⁣

🔹یک شنبه ها
۶.۳۰ تا ۸ پسین(عصر)

🌐بستر برگزاری به شکل #آنلاین در بستر گوگل میت
⁣⁣⁣⁣
☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad
⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
🏵از پادشاهی خسرو نوشین روان چهل و هشت سال بود


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
نمایش شاهنامه.pdf
143.4 KB
🎭 نگاهی به نمایش‌های اخیر <بیژن و منیژه> و <نبرد رستم و سهراب>

📃 #فرشید_خدایاری

@jamshid_foundation
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸کتاب سه‌بعدی ضحاک: افسانه‌ی شاه ماردوش | Zahhak: The Legend of the Serpent King (pop-up book)


🔹مهندسی صفحات: سایمون آریزپه
Paper Engineering : Simon Rizpe
🖼تصویرگری و هنر: حمید رحمانیان
Art and design: Hamid Rahmanian
📚این کتاب به زبان انگلیسی، با جلد سخت و همراه قاب می‌باشد.

برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
✍️پیام شاهنامه / محمدامین ریاحی


🔸شاهنامه به نام «خداوند جان و خرد» آغاز می‌شود. اینکه از صفات بیکران خداوندی، بر جان آفرینی و خردبخشی او تکیه می‌کند، می‌خواهد بگوید که مهمتر از هر چیزی جان است و زندگی، و زندگی باید با خردمندی توام باشد. از اینجاست که در سراسر شاهنامه عشق به زندگی، و آسایش و نیکبختی افراد انسانی، و پرهیز از آزار دیگران و نفرت از جنگ و کشتار و خونریزی و ویرانگری موضوع سخن است. زندگی انسانها و اندیشه و رفتار آنها هم باید بر پایه خرد باشد، و سرپیچی از حکم خرد، مایه تیره روزی است.‌

شاهنامه یادگار قرن چهارم، قرن اعتلای فکری و فرهنگی ایران، عصر خردگرایی و آزاد اندیشی، عصر پرورش رازی و ابن سینا و بیرونی است. روزگاری که در آن اندیشیدن و خرد ورزیدن بردلهای فرهیختگان عصر حکومت می‌کرد. فرهنگ شاهنامه انعکاس فرهنگ ساسانی در آیینه عصر سامانی است. جهان‌بینی روزگاری است که فرهنگ تابناک آن با سیاست محمود غزنوی به ضعف گرایید و با استیلای سلجوقیان به کلی از میان رفت.‌

اساس حماسه ملی ایران برنبرد جاودانی میان نیکی و بدی، روشنایی و تاریکی است. نیروهای اهریمنی بیداد و دروغ و جادو و فریب و پیمان شکنی و دژخویی و ویرانگری و مرگ و نیستی است که در وجود آفات طبیعی و دیوان و دشمنان نمودار می‌شوند. فضیلت‌های اهورایی دادگری و مهرورزی و آشتی جویی و آبادگری و شادمانی است که در وجود پهلوانان ایران پدیدار است.‌

در عصر اساطیری از کیومرث تا جمشید، فرمانروایان که در همان حال پهلوانان و مظهر مردم ایرانند، با مظاهر اهریمنی که آفات طبیعی و دیوان هستند، می‌جنگند و پیروز می‌شوند و داد و نیکی و رامش برجهان فرمانروایی دارد. آنگاه در عصر هزار ساله ضحاک، پیروزی اهریمن فرا می‌رسد. با قیام کاوه و فرمانروایی فریدون باز هم نیکی پیروز می‌شود. در دوره‌های پهلوانی نبرد ایرانیان با تورانیان ادامه پیکار جاودانی خیر و شر است.‌

در سراسر کتابی با این عظمت با همه تنوع حادثه‌ها وداستانها، روح و اندیشه و جهان‌بینی واحدی نمایان است. وحدت موضوعی و آرمانی و انسجام و هماهنگی و یکپارچگی در سراسر آن چنان است که گویی همه در یک روز، نه در تمام عمر شاعر از جوانی تا پیری سروده شده است! این وحدت شگرف موضوعی و فکری حاصل نبوغ شاعر است نه مرهون منابع او.

فردوسی علاوه بر منابع اصلی خود (شاهنامه ابومنصوری) از دریای بیکران داستانهای باستانی هرچه را که در چهارچوب واحد حماسه ملی می‌گنجیده، برگزیده و بقیه را رها کرده است. و از آنچه او ناگفته گذاشته، برخی را دیگران سروده‌اند و بسیاری هم از میان رفته است.‌


🔹برای خواندن ادامه متن اینجا بزنید
@shahnamehpajohan
✍️واژه شناسی «بور» و «بیان» در زبان گورانی / آرش اکبری مفاخر


🔸«بور» /ba:wr/ و «بیان» /bayân/ در حماسه های گورانی نام دو رزم جامۀ رستم است که آنها را جداگانه یا با هم می پوشیده است. این واژگان در متون حماسی گورانی کاربردی چهارگانه دارند: ۱) بور (/ ببر). نام جوشن رستم که پوست بور/ ببر نیز خوانده می شود. ۲) بیان. رزم جامۀ ویژۀ رستم که با آن شناخته می شود؛ آن‌گونه که از وی با عنوانهای «بیان پوش»، «شیر بیان پوش» و «بور/ ببر بیان پوش» و از فرامرز با عنوان پورِ «بیان پوش» یاد شده است. ۳) بور و بیان. رستم این دو جامۀ جنگی را معمولاً با هم می پوشیده است. در توصیف بور از جوشن و خفتان و در توصیف بیان از زرین قبا، جُبه و نیمچه (= بالاپوش) استفاده شده است. این ساختار پوششی (پوشیدن جامه ای از پوست بور و انداختن بالاپوشی بر روی آن) دقیقاً پوشش آناهیتا با جامه ای از پوست بوری /bawri-/ و بالاپوشی زرین /paiti-dāna-/ در آبان یشت و سنگ نگارۀ تاق بستان و رزم جامه های شاهان و سربازان هخامنشی است.

در این رویکرد ba:wr گورانی کاستۀ bawri- اوستایی و bayân گورانی نیز فشردۀ paiti-dāna- اوستایی است. ازآنجا که پوشیدن جامه های زنانه در حماسه ها شایستۀ جهان پهلوانان نبوده، رستم در رجزخوانی خود به کشتن دو پتیاره به نامهای بور و بیان اشاره می کند که آنها را کشته و از پوستشان دو رزم جامه ساخته است. ۴) بور بیان (/ ببر بیان). ترکیب بور و بیان به بورِ بیان و دو پتیارۀ بور و بیان به اژدهای بور بیان تبدیل می شوند که رستم از پوست آن یک رزم جامه به نام بور بیان برای خود فراهم می کند. در این گزارش کاربرد بیان به عنوان بالاپوش رستم از میان رفته و در کاربردی تازه به‌معنی «سپیده دم» زمان بیداری اژدها آمده است. از ۴ کاربرد این واژه ها در زبان گورانی موارد ۱ و ۴ در شاهنامه به کار رفته است. این کاربرد ناقص و مبهم نشان می دهد که پیشینۀ رزم جامه های رستم به شناخت پوشش آناهیتا در غرب ایران بازمی گردد؛ بنابراین رزم¬جامۀ رستم و داستان بور بیان که ساخته و پرداختۀ سنت حماسه پردازی در ایران باختری است، تنها با نام‌واژۀ ببر بیان به شاهنامه و سپس با داستان ببر بیان به روایتهای گفتاری و نقالی فارسی و در سده های اخیر به برخی دستنویسهای شاهنامه راه یافته است.



🔹برای خواندن ادامه متن اینجا بزنید


@shahnamehpajohan
✍️خورَد گاو نادان ز پهلوی خویش / سعید حمیدیان

🔸در اپیزود دل‌انگیزی‌ در درون‌ داستان‌ رستم‌ و سهراب‌، گردآفرید، دختر دلاور دلارای‌ ایرانی‌، آنگاه‌ که‌ در نبرد با سهراب‌ فرو می‌مانَد و موی‌ و چهره‌ دلبندش‌ برون‌ می‌افتد جوان‌ یکتادل‌ و خوشباور را به‌ نیرنگ‌ زنانه‌ دست‌ به‌ سر می‌کند و از بالای‌ دژ تسخَرزنان‌ می‌گوید:

نباشی‌ بس‌ ایمن‌ به‌ بازوی‌ خویش‌
خورد گاو نادان‌ ز پهلوی‌ خویش‌

تا آنجا که‌ من‌ آگاهی‌ دارم‌ همه‌ آنان‌ که‌ توضیحی‌ درباره‌ این‌ بیت‌ داده‌اند در باب‌ لغت‌ دوم‌ (که‌ مشکل‌ اصلی‌ است‌) و کاربرد «ز پهلوی‌» برداشت‌هایی‌ نادرست‌ به‌ دست‌ داده‌اند. از آنجا که‌ این‌ توضیحات‌ در ضمن‌ درسنامه‌ها و در یک‌ مورد، یادداشت‌های‌ شاهنامه‌ است‌ بیم‌ خطاآموزی‌ به‌ بسیار کسان‌ می‌رود، و بنابراین‌، نگارنده‌ خود را ناگزیر دید که‌ آنچه‌ را خود در خصوص‌ «ز پهلوی‌» درست‌ می‌انگارد با خوانندگان‌ آن‌ نشریه‌ وزین‌ علمی‌ و فرهنگی‌ در میان‌ نهد. نخست‌ ببینیم‌ در شرح‌ آن‌ چه‌ گفته‌اند.




۱. جناب‌ دکتر میرجلال‌الدین‌ کزّازی‌، «پهلو» را به‌ معنای‌ دو سوی‌ شکم‌ می‌دانند: «گاوی‌ را می‌کشند و از گوشتش‌ توشه‌ می‌سازند که‌ فربه‌ و چرب‌ پهلو باشد؛ پس‌ گاوی‌ که‌ خویشتن‌ را می‌پرورد و پهلوی‌ نزارش‌ را با خورش‌ بسیار فربه‌ و پروار می‌گرداند، به‌ راستی‌ زمینه‌ مرگ‌ خویش‌ را فراهم‌ می‌آورد.»

۲. جناب‌ دکتر منصور رستگار: «یعنی‌ گاو نادان‌ همه‌ ضربت‌ها و آسیب‌ها را از پهلوی‌ چاق‌ و فربه‌ خود می‌خورد.»

۳. روانشاد دکتر جعفر شعار و جناب‌ دکتر حسن‌ انوری‌: «گاو نادان‌ نمی‌داند که‌ برای‌ بهره‌مندی‌ از گوشت‌ و پهلوی‌ چرب‌ اوست‌ که‌ به‌ او آب‌ و گیاه‌ می‌دهند.»
۴. جناب‌ دکتر عزیزالله‌ جوینی‌: ایشان‌ مطالبی‌ به‌ تفصیل‌ در این‌ باره‌ دارند همراه‌ با نقل‌ اقوال‌ صاحبنظرانی‌ همچون‌ استاد علاّمه‌ فقید، مجتبی‌ مینوی‌، که‌ قضا را آن‌ زنده‌یاد نیز به‌ همان‌ صورت‌ معنی‌ کرده‌ بودند یعنی‌ «ز پهلو» را به‌ معنای‌ حقیقی‌ لفظ‌ می‌دانستند. دکتر جوینی‌ آنگاه‌ معنای‌ خودشان‌ را به‌ دست‌ داده‌اند که‌ البته‌ قدری‌ مفصل‌تر است‌ و ظاهراً قصد دارند معنی‌ یا مصداقی‌ متفاوت‌ برای‌ آن‌ ارائه‌ کنند. خلاصه‌ سخن‌ ایشان‌ اینکه‌: گاوان‌ به‌ هنگام‌ جنگ‌ با یکدیگر ابتدا با سر به‌ همدیگر حمله‌ می‌کنند و… آنگاه‌ گاو غالب‌ با دو شاخ‌ خود به‌ پهلوی‌ گاو مغلوب‌ می‌کوبد و…
۵. جناب‌ خالقی‌ مطلق‌، مصحّح‌ ارجمند شاهنامه‌ نیز: «گاو نادان‌ نمی‌داند که‌ با خوردن‌، پهلو می‌آورد و او را زودتر به‌ کشتارگاه‌ می‌برند.»


🔹برای خواندن ادامه متن اینجا بزنید


@shahnamehpajohan
✍️چرا فردوسی و شاهنامه ی او در جهان بی همتاست ؟ / مرتضی ثاقب فر


🔸انگیزه در نوشتن این جستار (مقاله) اظهار نظری است که در نشستی ، از دو زبان شناس گرامی ایرانی شنیدم که این سخن را که « فردوسی آفریننده ی بزرگترین اثر حماسی جهان است » گزافه انگاشتند و تلویحا خواستار حذف آن شدند . گمان میکنم اگر این دو گرامی شاهنامه را از سر تا ته ، براستی خوانده و درباره ی محتوا و اهمیت آن و بویژه روش و رویکرد خود فردوسی اندیشیده بودند و آن را با حماسه های بیگانه ای که شاید خود هم تراز یا والاتر از شاهنامه می انگاشتند ، می سنجیدند ، چنین خرده ای نمی گرفتند .

من در اینجا برای آنکه سخنی تکراری نگفته باشم از بسیاری مصالب فقط با اشاره می گذرم و برخی دیگر را که درباره شان کمتر سخن گفته شده است ، بیشتر می شکافم . گفتار من به دو بخش عمده تقسیم میشود : ۱ – زمانه و زندگی فردوسی و رویکرد ویژه ی او به رویدادهای درون حماسه و هدف بزرگش ، ۲ – محتوای شاهنامه ، بویژه در بخش اسطوره ای از نظر انگیزه ی کردار پهلوانان و مجموعا ایرانیان و مقایسه ی آن با نامدارترین حماسه ی جهان از دید غربیان یعنی ایلیاد و اودیسه هومر . در این مقایسه رامایانا و مهابهاراتای هندیان را به دلایلی که خواهم گفت کنار میگذارم .

۱ – زمانه و زندگی فردوسی و رویکرد ویژه ی او

از آن جا که من در ۲۶ سال پیش در کتاب شاهنامه ی فردوسی و فلسفه ی تاریخ ایران به اندازه ای بسنده درباره ی خودآگاهی ایرانی و چرایی و چگونگی پیدایش شاهنامه (رستاخیز بزرگ فرهنگی ایران از سده های سوم تا پنجم ، جنبش های مقاومت نظامی – دینی دوره ی نخست هجری ، پیدایی حماسه ها ، روزگار فردوسی و شرایط فرهنگی و سیاسی آفریننده شاهنامه ها و بویژه شاهکار فردوسی و منابع و امانت حماسه سرا ، آگاهی کامل فرزانه توس به هدف خود ، روان پر مایه و والا و پشتکار و رنج هایی که برده و جفاهایی که دیده است) سخن گفته ام و پیش و پس از من نیز استادانی گران قدر در این زمینه و درباره میهن پرستی فردوسی و اهمیت کار او پژوهشهایی انجام داده ، در کتابها و رساله ها و گفتارهای خود در همایشهای گوناگون نوشته و سخن رانده اند ، من در اینجا سخن کوتاه میکنم و تنها باز میگویم :

هنگامی که حدود سال ۳۰-۳۲۹ هجری ، فردوسی ، دهقان بزرگ زاده ایرانی ، در روستایی از توس و در سرزمین پدران خویش دیده به جهان گشود ، ایران پس از سه قرن کوشش دوباره در آستانه ی گزینش میان آزادی و بندگی ، و سربلندی و سرافکندگی قرار بود . گویی پرتگاهی ژرف دوباره در زیر پایش دهان گشوده بود با ریسمانی باریک برای گذر از روی آن ، همانند چینود پل زرتشتیان و پل صراط بعدی مسلمانان ، که یک سوی آن به امید و پیروزی و رستگاری و پیشراندن ایران به سوی تمدنی بزرگتر از گذشته بود ، و سوی دیگرش دوزخ نومیدی شکست و فرو لغزیدن دوباره به پرت گاه بندگی و خواری ، نکوهش هستی و ستایش نیستی ، و تقدیر گرایی و تحمل سلطه و ستم بیگانگان بیابان گرد و کوشش برای رام کردن ایشان ، و در این ره گذر ، پذیرفتن تباهی اخلاقی فردی و جمعی ، تا باز چون میوه ای آماده و رسیده به دامن جهان خوارانی نیرومندتر فرو بلغزد و برای همیشه اندیشه ی نیکی و بزرگی و کمال و جاودانگی و داعیه و آرزوی رهبری جهان به سوی رستگاری را از ذهن خود بزداید.

اما جهان واقعی رنگارنگ تر و پیچیده تر از آن بود و هست که بتوان آن را تنها به دو رنگ سیاه و سپید تقسیم کرد ، و جنبش های ایرانیان برای کنار آمدن یا غلبه بر وضع موجود در سه سده ی گذشته نیز رنگ ها و شکل های گوناگونی داشت که برخی به ضرورت به شکست انجامید و برخی دیگر به پیروزی هایی گاه زود گذر و گاه پایدارتر دست یافت .

🔹برای خواندن ادامه متن اینجا بزنید


@shahnamehpajohan
#ابوالفضل_خطیبی :

درباره پیوند آذربایجان و هویت ملی ایرانی باید از شاعری هراتی به نام صدرالدین هروی -که در قرن هشتم هجری به اصفهان آمده و درباره آذربایجان شعر سروده است- نقل قول کنم. او اصفهان را به بهشت تشبیه می‌کند و آذربایجان را دستی از پیکر ایران‌زمین می‌داند. این سرزمین هیچگاه از ایران جدا نبوده است و در آینده هم نخواهد بود.

بعد از انقلاب و با شروع فعالیت‌های جلال خالقی مطلق ایرانیان پژوهش‌های ارزشمندی در حوزه شاهنامه‌شناسی داشته‌اند. اگر بخواهم چند نفر از شاهنامه‌شناسان برتر را نام ببرم، سجاد آیدنلو یکی از آنان است. او در تالیف به منابع پایبند است. وقتی که به کتاب «آذربایجان و شاهنامه» نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که این کتاب بسیار مستند است و می‌توان به آن ارجاع داد. البته باید گفت الگویی که در این کتاب به کار گرفته شده است، قابل‌استفاده برای مناطق دیگر ایران نیست. این کتاب پاسخی به نیاز زمانه است و بر همین اساس نوشته شده است. بنابراین برای بررسی و مطالعه دیگر مناطق ایران از این منظر باید روش‌های دیگری به کار برد.


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
📚آذربایجان و شاهنامه
290000 تومان

🔸تحقیقی درباره جایگاه آذربایجان،ترکان و زبان ترکی در شاهنامه و پایگاه هزارساله شاهنامه در آذربایجان


🔹کتاب آذربایجان و شاهنامه در هفت فصل به بررسی جایگاه آذربایجان،ترکان و زبان ترکی در شاهنامه و پایگاه هزار ساله شاهنامه در آذربایجان می‌پردازد.

فصل اول: آذربایجان در شاهنامه

فصل دوم : ترکان در شاهنامه

فصل سوم : زبان ترکی در شاهنامه

فصل چهارم : آذربایجان در روایت‌های ملی-پهلوانی ایران خارج از شاهنامه

فصل پنجم : شاهنامه در آذربایجان که خود شامل سیزده بخش است

فصل ششم : شاهنامه‌شناسان و شاهنامه پژوهان آذربایجانی

فصل هفتم : بررسی نظریات منتقدان آذربایجانی فردوسی و شاهنامه


⚜️برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://shahnamehpajohan.ir/shop

@shahnamehpajohan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📚کتاب چهار جلدی تاریخ مصوّر ایران باستان

🔸این مجموعه‌ی چهار جلدی، تلاشی‌ست برای شناخت بهتر ایران و آشنایی با تجربه‌های ساکنان این سرزمین در درازنای تاریخ.


🔹جلد نخست: تاریخ مصور ایران، در سپیده‌دم تاریخ

فصل نخست: دورانِ پیشاتاریخ (شامل پیدایش ایران در دورانِ پارینه‌سنگی، نوسنگی، مس‌سنگی)
فصل دوم: دوران مفرغ و آهن در ایران
فصل سوم: تمدن عیلام
فصل چهارم: قبایل آریایی و اتحادیه‌ی قبایل ماد

🔸جلد دوم: تاریخِ مصورِ ایران هخامنشی

🔹جلد سوم: تاریخ مصورِ تاریخ سلوکی و اشکانی

🔸جلد چهارم: تاریخ مصورِ ایران ساسانی



برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://shahnamehpajohan.ir/shop
📢بازی جان سیاوش

🔸بازی فکری و کارتی جان سیاوش
🔹سیاوش که سالها است در توران زندگی می کند و شهر خود (سیاوش گَرد) را درآنجا بنا نهاده مورد حسادت گرسیوز برادر افراسیاب قرار گرفته است. گَرسیوز با حیله و نیرنگ باعث شده که افراسیاب ارتشی برای کشتن سیاوش بفرستد. فرنگیس همسر سیاوش و دختر افراسیاب از این موضوع مطلع شده و پیکی به ایران می فرستد. کیکاووس، شاه ایران و پدر سیاوش با شنیدن این خبر ارتشی شامل پهلوانان ایرانی برای نبرد با افراسیاب راهی توران می کند با نزدیک شدن ارتش ایران به مرزهای توران افراسیاب که میداند در این نبرد حریف ایرانیان نمی شود به جادوگر خود بازور دستور می دهد که مانع حرکت ارتش ایران شود.


برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://shahnamehpajohan.ir/shop

@shahnamehpajohan
2024/09/28 09:37:02
Back to Top
HTML Embed Code: