Telegram Web Link
🔷قائم مقام فراهانی: "عقل حکم می‌کند کشوری که ۶ کرور مالیات دارد، با کشوری که ۶۰۰ کرور دارد، درنیاویزد."

شکست‌شناسی ایرانیان

🔻 ۵۰۰ سال قبل، ایرانیان که گمان می‌کردند شاه اسماعیل صفوی، ظل‌الله (سایه خدا) و شکست‌ناپذیر است و رشادت برای پیروزی کافی‌ست، با ۴۰هزار سرباز در برابر لشکر ۲۰۰هزار نفری عثمانی صف‌آرایی کردند. پیشنهاد عقب‌نشینی و یا حمله پیش‌دستانه قبل از استقرار توپ‌های پرشمار دشمن، پذیرفته نشد. دورمش‌خان مغرورانه به شاه پیشنهاد کرد که بگذارد دشمن آرایش نظامی‌اش را کامل کند تا قزلباشان صفوی، جوانمردانه ترکان عثمانیان را شکست دهند. سرآخر ایرانیان نبرد چالدران را به عرّاده‌های توپ‌‌ عثمانی و باورهای خرافی و غرور واهی خودشان باختند و ۲۵هزار نفر را به کشتن دادند و دشمن تا همدان آمد. شاه اسماعیل که همسرش هم اسیر دشمن شده بود، دیگر آن مرشدِ کاملِ سابق نبود و حکومت‌اش که الهی پنداشته می‌شد، به دیوان‌داری سلطنتی تنزل یافت.

🔻 ۲۲۰ سال قبل، در جنگ عباس‌میرزا با سیسیانوف روس، مردم قفقاز سپاه ایران را یاری نکردند زیرا به خاطر داشتند که ۱۰ سال قبل، آقامحمدخان قاجار، سرمست از غرور پیروزی در جنگی نابرابر، از سرهای بریده مردم تفلیس مناره‌ها ساخته بود. اعتماد نابجا به پیمان فینکنشتاین با فرانسه، نفوذ عمّال بریتانیا و ناتوانی تکنولوژی نظامی نوپای ایران در برابر سلاح‌‌های مدرن روس مزید بر علت شد تا مناطق وسیعی از ارمنستان و آذربایجان و گرجستان، طی عهدنامه گلستان از ایران جدا گردد.

🔻 ۲۰۰ سال قبل، پندارِ ترمیمِ غرورِ ملیِ بر باد رفته، ایرانیان را وارد جنگ دوم با روس کرد. قاجار تلاش نمود که آن را جنگ اسلام و کفر جلوه دهد. رساله جهادیّه مرحوم کاشف‌الغطاء و فتوای جهاد عالمان شیعه مثل سید محمد مجاهد و ملا احمد نراقی، کار خودش را کرد. وقتی قائم مقام فراهانی خطاب به شیفتگان جنگ گفت: "عقل حکم می‌کند کشوری که ۶ کرور مالیات دارد، با کشوری که ۶۰۰ کرور مالیات دارد، درنیاویزد." فی‌المجلس فحش‌اش دادند. فردای آن روز بر منابر تکفیرش نمودند و به جرم اهانت به شاه و خیانت به کشور، خانه‌اش را غارت و خودش را تبعید کردند. فرماندهان نظامی و عالمان دینی سرمست از باده غرور، پا در رکاب یکدیگر، جنگ را آغازیدند و پیروزی‌هایی هم به دست آوردند اما در پایان، باز هم شکست خوردند و سپاه روس پس از فتح قفقاز، تا تبریز هم آمد. میرفتاح، والی و امام جماعت شهر، ناگزیر به استقبال دشمن رفت و حقیرانه بر منبر، زبان به مدح روس گشود و عهدنامه ترکمن‌چای منعقد گشت و ۳ ایالت دیگر قفقاز از جمله ایروان و نخجوان از ایران جدا شد. بخت یارمان بود که روس‌ها تبریز را هم پشت قباله‌شان نینداختند و به ساحل رود اَرَس، بسنده کردند.

🔻 ۱۵۰ سال قبل، افغانستان پرچم جدایی از ایران را برافراشت. هرات ۲ بار به دست ناصرالدین‌شاه و محمدشاه قاجار، تصرف و شاه در قامت یک قهرمان ظاهر شد. اما انگلستان که افغانستان را دروازه هند می‌دانست، جنوب ایران را در ازای آن تصرف کرد و به دربار ایران التیماتوم داد. کار به استخاره پادشاه کشید و لشکر ایران که توان مقابله با نیروی دریایی مدرن بریتانیا را نداشت، دست از پا درازتر، عقب‌نشینی کرد و به جدایی افغانستان از ایران رضایت داد و بعدها از روی غرور توأم با ضعف، پیشنهاد استرداد امانی افغانستان را هم نپذیرفت.

🔻 ۱۴۰ سال قبل، ایرانیان که پس از شکست‌های پیاپی، دیگر توان مقابله با شورش‌های مداوم ترکمن‌ها و قدرت روزافزون روس‌ها را نداشتند و نمی‌خواستند دوباره غرور ملی را بر باد دهند، ننگین‌ترین معاهده تاریخ ایران، یعنی عهدنامه آخال را امضا کردند و بخش‌هایی از ترکمنستان و تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان امروزی (مساحتی تقریباً به وسعت ایران کنونی) را بدون جنگ به روس‌ها واگذار نمودند و خوارزم و سمرقند و بخارای عزیز برای همیشه از مام خویش، جدا افتادند. از خیل مدعیان و وطن‌پرستان هم جز چند بیت شعر اعتراضی و چند گلایه بی‌اثر، خماری برنخاست.

🔻 خاک جداشده از ایران در گلستان ۷ برابر، و در آخال ۴۰ برابرِ ترکمن‌چای بود. اما داغِ ترکمن‌چای بسیار سوزناک‌تر بود و ضرب‌المثل شد. چرا؟ چون این جنگ با هدف ترمیم غرور ملی ایرانیان آغاز شده بود اما در پایان، غرور ملی بیش از هر زمان دیگری زیر چکمه اجنبی لِه شد.

ادامه دارد...
دکتر علی‌رضا آزاد

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴 آیا مردم موافق ادامه‌ی جنگ بودند؟

✍️ جعفر شیرعلی‌نیا

▫️دهم خرداد ۱۳۶۴ رفسنجانی با اشاره به زمزمه‌هایی درباره‌ی خستگی‌ مردم از ادامه‌ی جنگ، گفت که در مشورت با نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور تصمیم گرفته‌اند «برای این‌که هم خودمان را بشناسیم، هم دیگران ما را بشناسند، اعلام می‌کنیم: آن‌هایی که در سراسر این کشور، زیر این آسمان، موافقند که جنگ تا پیروزی و رفع فتنه ادامه پیدا کند» در مراسمی شرکت کنند و «نظرات خودشان را با پلاکاردهایی که با خودشان می‌آورند به دنیا اعلام کنند.» (روزنامه‌ی جمهوری اسلامی، ۱۱ خرداد، ص ۸)

▫️هاشمی نگفت مردمی که مخالف ادامه‌ی جنگ هستند چگونه نظرات خود را اعلام کنند. در روزهای بعد قرار شد این مراسم، راهپیماییِ روز قدسِ ۲۴ خرداد ۶۴ باشد. نهضت آزادی مخالف ادامه‌ی جنگ بود و بیانیه‌هایی در این‌باره داشت که در رسانه‌های خارجی منتشر می‌شدند. نهضت درباره‌ی این دعوت، بیانیه داد و نوشت: «با استفاده از نهادهای دولتی، تظاهرات پرشکوهی در تایید کودتای ۲۸ مرداد و انقلاب سفید و تاجگذاری هم امکان‌پذیر بوده است. برای تشخیص اراده‌ی ملی باید به رفراندوم گردن گذاشت و یا به مخالفین اجازه‌ی راهپیمایی داد.» (نشریه‌ی جبهه‌ی ملیون ایران، ش ۸۳)

▫️با وجود تهدیدهای حکومت عراق برای بمباران بی‌سابقه در روز قدس، جمعه ۲۴ خرداد ۶۴، راهپیمایی روز قدس با شعارهايي در حمایت از ادامه‌ی جنگ برگزار شد. هاشمی نوشته است فرزندان او نیز در راهپیمایی شرکت کردند و یاسرشان کفن‌پوش آمده بود. او در مراسم سخنان پرشوری گفت: «هدف بزرگی که شما دنبال می‌کنید بهای گزافی دارد که باید بهای آن پرداخته شود.»(روزشمار جنگ سپاه، ج ۳۷، ص ۷۸۸) آیا مردمی که در حمایت از ادامه‌ی جنگ به خیابان‌ها آمده بودند از بهایی که جنگ به کشور تحمیل می‌کرد باخبر بودند؟ آیا می‌توان نظر آن‌ها را نظر تمام مردم ایران دانست؟

▫️معمولا در این مواقع آمارهای متناقضی از جمعیت ارائه می‌شود. هاشمی در خاطراتش نوشته که خبرنگاران داخلی مدعی‌اند ۵ میلیون نفر در راهپیمایی تهران شرکت کرده‌اند.(امید و دلواپسی، ص ۱۱۴) تبلیغات زیادی انجام شد که مردم موافق ادامه‌ی جنگ هستند و روزنامه‌ها از تظاهرات ۵ میلیونی در تهران نوشتند. نهضت آزادی در یادداشتی نوشت اگر مسیر راهپیمایی را حداکثر ۲۵ کیلومتر با متوسط عرض ۱۵ متر در نظر بگیریم و تجمع نسبی دو نفر در متر مربع، تعداد کل جمعیت راهپیمایان ۷۵۰ هزار نفر و حداکثر یک میلیون نفر تخمین زده می‌شود. (خط سازش، ص ۴۳۵)

▫️حال پس از سال‌ها در کتاب «بازخوانی جنگ تحمیلی» نوشته‌ی عبدالحسین مفید، مدیر وقتِ اطلاعات نیروی زمینی ارتش یک آمار جالب منتشر شده است. در صفحه‌ی ۱۴۳ کتاب می‌خوانیم كه با توجه به تهديدِ بمباران شهرها، از شب قبل از این راهپیمایی «تخلیه‌ی شهرها و خروج مردم شروع شد، به‌طوری‌که تا ساعت ۲۲ مورخ ۲۳ خرداد ۶۴، در مجموع تعداد ۱۰۵۸۵۰۰ خودرو از تهران خارج شدند؛ از محور کرج ۴۵۰ هزار، از محور قم ۷۵۰۰، از محور هراز ۵۰۰ هزار، از محور ساوه ۴۴ هزار، از محور ورامین ۲۷ هزار و از محور گرمسار ۳۰ هزار خودرو»
آمار عجیبی است…

▫️چند سال بعد در بهار ۱۳۶۷، بهایی که هاشمی می‌گفت مردم باید بپردازند چنان سنگین شده بود که غیرقابل‌ پرداختن بود. هاشمی به نتیجه رسیده بود ادامه‌ی جنگ ممکن است ایران را به مرز نابودی بکشاند. این‌بار شاید دیگر نیازی به اعلام نظر مردم هم نبود. ایران روی دور شکست بود. ستادی تشکیل شد‌ تا راهپیماییِ بیعت با امام را در حمایت از جنگ برگزار کنند. اما این‌بار هاشمی در رایزنی با بیت امام لغوِ راهپیمایی را پیگیری کرد. لغو این راهپیمایی بازتاب زیادی داشت. رادیو بی‌بی‌سی در تفسیری تحلیل کرد که «هدف از این تظاهرات، ابراز موافقت با ادامه‌ی جنگ بود. البته ادامه‌ی جنگ، خط مشی جمهوری اسلامی است، اما اخیراً به نحوی روزافزون با این خط مشی، مقابله‌هایی صورت گرفته است‌. گزارش شده است که در اصفهان میان پاسداران و آوارگان جنگی درگیری‌های خشونت‌آمیزی روی داده است‌. گروه کوچک لیبرال به نام نهضت آزادی به رهبری مهندس مهدی بازرگان، نخست‌وزیر اسبق جمهوری اسلامی، بار دیگر خواستار صلح شده است. همچنین در میان بعضی از روحانیون طراز اول، نشانه‌های نارضایتی از ادامه‌ی جنگ آشکار شده است.»(پایان دفاع، آغاز بازسازی، ص ۱۳۵ و ۱۳۶)

▫️بعد از لغو مراسم توسط امام، ستاد برگزاری نزد هاشمی آمدند؛ «آن‌ها را توجیه کردم که اقدام امام به‌جا بود، چون در اطلاعیه‌ها جنبه‌ی عمومی به راهپیمایی داده شده بود و تبلیغات لازم نشده بود‌. جمعیت زیادی شرکت نمی‌کرد و برداشت می‌شد که مردم خسته شده‌اند.» به‌راستی نظر مردم درباره‌ی سیاست‌های کلان کشور را از چه طریقی می‌توان دریافت؟

*‌کانال نویسنده | از کتاب توقیف‌شده نکته‌های تاریخی

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴هاراگیری

برای یک سامورایی آن‌هنگام که شکست می‌خورد، هاراگیری بعنوان یک راهکار غلط و مردود در نهایت یک امر فردیست، و نه جمعی!

عبور از مقام «صورت» در نحوه اندیشیدن آنگونه که ارسطو برای ما به یادگار گذاشت، یعنی در مواجه با پدیده‌ها الزاما در جایگاه «موافق» و «مخالف»صرف قرار نگیریم.

«هایدگر» این فیلسوف عصر پسامدرن بدرستی شاخصه این عصر را ایستادن بر قله‌ی ورای دوقطبی‌های «موافق»«مخالف»آفرین عصر مدرن برشمرد.

آری خوب یا بد «جنگ»ها امری ثابت و لایتغیر نمی‌باشند.همواره «زاویه دید»ما نسبت به پدیده‌ها آنها را معنی‌پذیر و توجیه‌پذیر می‌کند.
هرچه امکان بسط زوایای مختلف از جنگ مبتنی بر خرد و تضارب آراء فزونی یابد امکان قضاوت صحیح نیز افزایش خواهد یافت.
در غیر اینصورت از دل دوقطبی‌های ساخته شده «فاجعه»پدید می آید.تاریخ پر است از این موارد.

کاربست عملیات مهندسی‌فکر بواسطه رسانه و یا گذاشتن خط‌کش تنبیه‌وتشویق برسر اهل فکر و عموم بجهت همراه‌سازی آنها حول استمرار رویکرد«موافق-مخالف»ساز کم‌بهره از دانش که اینبار کارویژه‌اش جنگ است، برای عموم یک خسارت دارد و برای اهل فکر خسارتی دیگر!

📌لیکن مطالبه از اهل فکر حتما بالاتر است. ذات «دانش»از علم تاریخ تا علوم مختلف باطل السحر دوقطبی‌های خسارت‌آفرین است.
برای«جنگیدن» ابتدا باید تاریخ خواند!

در نهایت جنگ در شکل محدود و چه در شکل گسترده برای عموم یک معنا می‌دهد و برای خواص معنایی دیگر!

📌آرتور شوپنهاور چه زیبا گفت:

«وقتی جنگی آغاز می‌گردد هر کسی باید سهمی پرداخت کند. سیاستمدران باید سلاح، ثروتمندان باید مخارج و فقرا هم باید فرزندانشان را گسیل دارند. وقتی جنگ تمام می‌شود سیاستمدران دست یکدیگر را می‌فشارند، ثروتمندان قیمت‌ها را افزایش می‌دهند و فقرا نیز به دنبال گور فرزندانشان می‌گردند»

یقینا«جنگ» در هر شکل و لباسی خوب نیست، حال آنکه قرار باشد این جنگ، جنگی نابرابر در عقبه و خزانه و تجهیزات و...باشد.

📌درک و برآورد درست از «موقعیت»قرار گرفته در آن شاکله هرگونه برنامه‌ریزی برای صلح،جنگ،عقب‌نشینی و پیشرویست. اکنون ما در انتهای یک مسیر قرار گرفته‌ایم چیزی شبیه به موقعیت فرود یا همان‌landing.
این هواپیما نیازمند اورهال است،مهمتر از آن سوخت بسیار کمی دارد، مسافران از پرواز بلندمدت خسته شده‌اند و آذوقه درون پرواز هم روبه اتمام است.

📌در چرایی موقعیت کنونی باید عرض کرد:
رودخانه را خلاف مسیر شنا کردن و هربار برای عدم موفقیت و شکست‌های بزرگ حاصل شده یک «اگر» خلق کردن، در عمل عامل تهی شدن این واژه از معناست.
بس نیست؟
هزار«اگر» دیگر هم بسازیم خلاف مسیر نمی‌شود شنا کرد.

خلاف مسیر شنا«نکردن» یعنی بازگشت به معرفت انتقادی و پرسشگر ورای«دوقطبی‌های ناسازنده»ارسطویی، همانگونه که هایدگر مطرح می‌نمود.

انسان زنده انسان پرسشگر است.در مقام دینی نیز من باب اصول دین فهم شما بر اساس میزان پرسشگری و جستجوگری شما مورد پذیرش قرار می‌گیرد و نه براساس دوقطبی‌های پدیدآمده و شکل گرفته حسب همرنگی اجتماعی،متابعت اجتماعی، تقلید و مهندسی‌اجتماعی و غیره!

📌در جهان امروز حتی اگر از منظر ارزشی و هنجاری با نفی دوقطبی‌های موجود همراه نشوید، این اصل«منافع ملی» و واقعیت‌های تلخ برروی زمین(منطقه)است که کمی دیر و با پدیدآوردن خسارت مضاعف واقع‌بینی مدنظر را خلق خواهد کرد.

📌از آلمان تا ژاپن و از شوروی تا چین هرکدام به‌هنگام مواجه با بن‌بست بزرگ و پرخسارت«عدم واقع‌بینی»ماحصل نگاه دوقطبی، دچار بازبینی‌های عمیقی در الگو و نحوه حکمرانی خویش شدند.

لیکن از بین چهار کشور نامبرده شده بر خلاف آلمان و ژاپن و شوروی این تنها چین بود که لازمه تغییر را پیش از فروپاشی داخلی و خارجی درک نمود.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴پینگ‌پنگ برروی زمین و بندبازی بر بلندای برج میلاد!

سخن از نبود رمق به جان رنجور صنعت انرژی ایران از نفت و گاز تا بنزین و برق سخن تازه‌ای نیست.
همچنان که سیبل بودن نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها در نبرد احتمالی نکته‌ای بود که از ابتدایی‌ترین لحظات تهاجم حماس قابلیت پیش‌بینی داشت.

این روان‌رنجوری ملی که علت العللش کمبود است و ریشه در تاریخ قحطی این کشور دارد و همچنان نیز در حیطه‌های مختلف استمرار پیدا کرده است، بیش از این توان تحمل در برابر قحطی و کمبود جدید را ندارد.

از صمیم قلب امیدوارم در این پینگ‌پنگ نظامی متصور که بی‌شباهت به بندبازی برروی برج میلاد نبوده، و در برخی اذهان در سطح بازی واقعی پینگ‌پنگ تقلیل یافته است، مام میهن و ملتمان بیش از این آزرده خاطر نشوند.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴بد و بدتر

(غزه قبل و بعد از هفت اکتبر)

فهم صحیح رابطه دو صفت فوق در نسبت با غزه پدیدآورنده نوعی عقلانیت اجباریست، که می تواند همچون واکسنی موثر ویروس جنگ را واکسینه‌ نماید در هرآنکس که اهل توجه و درک باشد.

اگر زندگی منطبق بر تصور عموم در حالت عادی برای مردم غزه «بد» بود، وقوع جنگ امری «بدتر» و البته استمرار این جنگ بزرگ و نابرابر بدلایل مختلف داخلی و بیرونی امری بسیار «بدترتر»!

آری شروع جنگ اگر بد است، وقوع جنگهای نابرابر خیلی بدتر است!

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
سید هاشم فیروزی
🔴بازی جدید در اسرائیل, ادامه آن در تهران؟! این بازی خونین شروع شده در سرزمین های اشغالی که هدفش احتمالا در فرامتن برای ایران جلوگیری از صلح بیشتر اعراب با اسرائیل است، اولا خدا کند جواب عکس ندهد و ثانیا خدا کند دامن ملت ایران را نگیرد! همین... جا برای حرف…
🔴پرسش سخت

همه شما تصور کنید امشب ۶اکتبر ۲۰۲۳ است، گویی تمام اتفاقات این یکسالی که گذشت در یک چشم برهم زدن بر شما ظاهر شود.
فردا صبح حماس طرح حمله به رژیم اسرائیل را دارد.

آیا شما با شناختی که در این چشم برهم زدن(در یکسال گذشته) بدست آوردید، جلوی حماس را می‌گرفتید؟

شناختی که البته منطبق بر فهم تاریخی و عقلانی از این رژیم امری میسور بود، لیکن بدان توجه کافی صورت نپذیرفت.

📌پاسخ به پرسش فوق امریست راهگشا و کارگشا برای بهره‌مندی از اصل «تجربه‌مندی» و «خودآگاهی».
هرگونه تقلای عاطفی هیجانی برای تفرق حواس بجهت عدم حصول شناخت و خودآگاهی امریست شیطانی!
چرا؟
چون چند ده‌‌هاهزار بیگناه خونشان برزمین ریخت!
چند ده‌ کیلومتر از غزه و لبنان به تلی از خاک تبدیل شد!
چند ده‌ میلیارد دلار خسارت اقتصادی پدید آمد!
و زندگی چند ده میلیون نفر در بیرون از غزه و لبنان نیز تحت تأثیر قرار گرفت!

ای کاش زمانه دکمه بازگشت به عقب داشت!

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
نگاهی به کتاب «تاریخ خشکسالی در خراسان رضوی»؛ به سوی آموزش همگانی برای سازگاری با خشکسالی


رویارویی و سازگاری ایرانیان با خشکسالی در طول تاریخ جلوه‌ای حماسی و ستایش‌برانگیز است از اراده فولادین فرزندان ایران در رویارویی و سازگاری با مشکلات و سختی‌های روزگار.


سازگاری با خشکسالی این سبک خاص زندگی که ریشه در اساطیر ایرانی دارد، باورهایی گرانقدر چون ارزش و حرمت آب را شکل داده که در قلب همه ایرانیان جاری است و امروز باید از آن برای رویارویی دیگر با خشکسالی یاری جست.

کتاب تاریخ «خشکسالی در خراسان رضوی» با نگاهی علمی، مستند و همه‌جانبه‌نگر در چهار فصل «خشکسالی در خراسان در گذر تاریخ»، «عوامل انسانیِ تداوم و گسترش خشکسالی»، «پیامدهای خشکسالی» و «راهکارهای رویارویی با خشکسالی (گذشته، حال و آینده)»  سعی دارد تصویری مناسب از خشکسالی و لزوم سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری صحیح درباره این پدیده ارائه دهد.


جهت مطالعه یادداشت جواد لگزیان کلیک کنید.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🟢دختر شایسته

تویوتا خانم دکتر لیلا شریفیان رو برای InternationalDayoftheGirl انتخاب و از ایشان تشکر کرده است.
ایشان بعد از ترک کشور، دکترای مکانیک را در سوئیس اخذ و بعد به بلژیک رفت تا با تویوتا همکاری نماید.
او الان 12 سال است که در دپارتمان قوای محرکه تویوتا مشغول به کار است.و تمرکزش فعلا بروی خودروهای الکتریکی می‌باشد.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴نماینده قشر تحصیلکرده در نظافت

نمایندگان قشر تحصیلکرده در اسنپ، تیپاکس، والمارات، آمازون، اوبر و دیگر مشاغل خدماتی در داخل و خارج دارند زیاد می‌شوند.

از دوستان شریف و نزدیک تا این سرکار خانم محترم.
بعضاً در داخل به تعداد انگشتان یکدست مثل آنها در رشته تخصصی وجود نداشت!

چه بد کرداری ای چرخ...

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴جامعه‌شناسی مصرف«قهوه»

(بررسی اجمالی رشد مصرف «قهوه» در ایران از منظر روانشناختی و جامعه‌شناختی)

به هنگام انسداد طرق بهنجار دستیابی به کامروایی مادی و معنوی، «ذهن» بعنوان اتاق کنترل برای رهایی از «ناکامروایی» و پیامدهای بعدیش همچون «افسردگی» «بی‌حوصله‌گی» و «رخوت»، نیازمند متغیرهایی دوپینگی از جنس «قهوه» است!

کافئین موجود در قهوه بعنوان ماده انرژی‌زا و هیجان بخش نقش موثری در بهبود خلق ناکامروا و عملکرد ذهنی و فیزیکی‌ شخص مصرف‌کننده دارد، هرچند مشکلات قابل‌توجهی نیز بهمراه می‌آورد.

کافئین به افزایش سطح هشیاری شهرت دارد.از سوی دیگر کافئین به آزادسازی «آدرنالین» یا آن‌چه تحت عنوان «هورمون جنگ یا گریز» شناخته می‌شود کمک می‌کند.آدرنالین افزایش انرژی و هیجان را به همراه می‌آورد.

📌آری این انسداد در دیگر طرق کامروایی جمعیست، که جامعه‌ای را برای رهایی از رنج زیسته، بصورت تخدیری بسمت مصرف «قهوه» سوق می‌دهد.
مسیری ارزان قیمت و البته دارای هیجان مضاعف بشکل مصرف جمعی در قالب حضور در «کافه».
قهوه در ایران دارد شکل «دراگ» بخود می‌گیرد و این اتفاق ریشه در انسدادهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجود دارد.

من رنج زیسته عموم را درک کرده و بدنبال نفی و انسداد تنها مسیر دور زدن این رنج نیستم.اما لطفا توجه داشته باشید هنگامی که قهوه را در مقادیر بالا و غیراستاندارد مصرف می‌کنید، این اثرات شکلی برجسته‌تر به خود گرفته و منجر به بروز حس تشویش و اضطراب می‌شوند.
در واقع«اختلال اضطراب ناشی از کافئین» یکی از چهار سندرم مرتبط به کافئین است که از سوی اتحادیه روان‌شناسان آمریکا به رسمیت شناخته شده است.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢سفر به آینده

«تسلا از خودرو جدید خود در مراسمی پر زرق و برق رونمایی کرد.
این تاکسی روز پنجشنبه در حالی به مقابل استودیو سینمایی وارنر بروس لس‌آنجلس آمد که طرفداران دو آتشه محصولات تسلا برایش کف و سوت می‌زدند.
این خودرو شکل و شمایل فضایی دارد و دو در آن مانند بال به سمت بالا باز می شود. نه فرمان دارد، نه پدال گاز و ترمز و نه جلو داشبورد.
ایلان ماسک در مراسم رونمایی سایبرکب گفت: «ما حالا از خودران‌های نیازمند به نظارت راننده به نسل خودران‌های بدون ناظر رسیدیم. این جوری شما می‌توانید تمام مسیر چرت بزنید.»

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🟢سفر به آینده

یقینا جهان در ۵ الی ۱۰سال آینده تفاوتهای دهشتناکی با امروز خویش خواهد داشت.
در یک مواجه «عقلانی» و نه (سیاسی) حجم عقب‌افتادگی ما از جهان روز به روز دارد فاصله‌اش بیشتر می‌شود.
علت العلل این عقب‌افتادگی مواجه (سیاسی) با امور «عقلانی» حاکم بر این جهان بوده است، که همچنان میل به توقف ندارد‌.
لیکن حقیقتا ما خیلی سرکاریم‌.
اساسا هنر جنگ و نگهداشتن جامعه در وضعیت جنگی همین سرکار فرستادن یک جامعه است!

ورود ربات‌ها بدین شکل محیرالعقول به جهان جدید یقینا تمامی رشته‌ها در علوم‌انسانی همچون «جامعه‌شناسی» و «روان‌شناسی» را دچار بازتعریف جدی خواهد نمود.

ربات‌های انسان نمای Optimus از شرکت «تسلا» تحت حمایت ایلان ماسک، با قیمت ۲۰، ۳۰ هزار دلار در هر گوشه جهان حضور خواهند داشت.
گویی صحنه‌های فیلم «من ربات هستم» با بازی ویل اسمیت به حقیقت پیوسته است.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
📌مساحت قشم دو برابر سنگاپور است
و صادرات ۴۷۶میلیارد دلاری سنگاپور
۵برابر کل صادرات ایران!

🔹️#ایران پنجمین کشور دارنده منابع طبیعی(نفت، گاز، معادن و...) در دنیاست.

🔹️#تحریم نعمت نیست.
مصیبت برای #مردم است.

Mr_Economy
از سهمیه بندی رانتی تا سهمیه بندی منطقه ای

بهزاد کاظمی
فعال سیاسی عدالت‌طلب آزادی‌خواه(سوسیال دموکرات)

۲۱ مهر ماه ۱۴۰۳ خورشیدی

با انتشار نتایج کنکور سراسری دانشگاه ها دوباره داستان انتقاد به سهمیه بندی های رانتی جدی شده تا جایی که وزیر بهداشت اعلام کرده رییس جمهور تنها سه ماه فرصت برای بازنگری در سهمیه ها به وزرای علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و سازمان سنجش داده است.
واقعیت زندگی و رشد از طبقه متوسط و حتا فرودست و زحمتکش برای مسعود پزشکیان و تجربه بیش از چهار دهه طبابت مردمی و بدون مطب شخصی و تنها در بیمارستان دولتی و نداشتن هیچ سود و منفعتی در بیمارستان های خصوصی از طبابت و جراحی گرفته تا حتا خودداری از خرید سهام و همچنین مدیریت اش در عالی ترین سطوح تصمیم گیری از ریاست دانشگاه گرفته تا وزارت و سالها نمایندگی مجلس و بالاخره الان ریاست جمهوری، کورسوی امیدی برای بازنگری جدی در روش پذیرش دانشجو به ویژه در رشته های پزشکی و همچنین دانشگاه های مادر کشور به عنوان سرمایه ملی همه مردم ایران نه تنها اقلیتی از تهران نشین های آنهم منتهی علیه شمالی یا غربی اش را زنده کرده است.
تجربه مهاجرت بخش عمده فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر ایران از جمله دانشگاه شریف و بقیه دانشگاه های شهر تهران و همچنین مهاجرت گسترده فارغ التحصیلان پزشکی وابسته به طبقات مرفه کلان شهرها باید بهتر از هر زمان دیگری برای سیاست گذاران کشور روشن کرده باشد که تنها راه حل این بحران اتلاف سرمایه های ملی هزینه شده برای آموزش، تربیت و تامین نیروی انسانی متخصص سهمیه بندی منطقه ای دقیق و ایجاد فرصت برابر تحصیل در این کرسی های ملی دانشگاهی برای فرزندان همه شهرها و روستاهای ایران است. تجربه هم نشان داده فرزندان طبقات مرفه شمال شهر تهران نه تنها حاضر به طبابت در روستاهای محروم ایران نیستند که حتا حاضر به طبابت در مراکز دولتی شهر تهران به ویژه در جنوب شهر هم نیستند و همچنین قانع به دستمزدها و حقوق پرداختی دولتی حتا با افزایش های متعدد سالهای گذشته و تنها با پذیرش دانشجو از سراسر ایران به ویژه شهرها و روستاهای دورافتاده و محروم می توان این وضعیت نابسامان را به سمت صحیحی سوق داد تا بهره مندان از منابع ملی عمومی کشور متعهد به خدمت به همه مردم ایران باشند و صدالبته با کمک تکنولوژی و اطلاعات دیجیتال به راحتی می توان این سهمیه بندی منطقی و مردم پسند منطقه ای بر اساس طرح ملی آمایش سرزمین و همچنین میزان کمبود نیروی متخصص انسانی هر منطقه را اجرا کرد و از تقلب های احتمالی هم پیشگیری نمود کاری که البته اگر اراده ای برای انجام آن باشد در همه حوزه ها از وصول مالیات واقعی تا مقابله با هرگونه جعل و تقلب و کلاهبرداری و سواستفاده مالی هم می توان از این دانش روز بشری به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
🔴خروج از بازی‌ جنگ

مقدمه باخت و بلکه نا-بودی حکومت و بلکه کشور در رقابت و جنگ، هنگامی کلید می خورد که بی باکانه در میدان بازی از پیش مهیا شده دشمن(ان) ورود کند. دشمن(ان) میدان را به گونه ای طراحی کرده و قوا را در آن چیده که ورود بازیگر مدنظر حتمی می نماید.

در چنین موقعیتی آشنایی دشمن به نقاط قوت و نقاط آخ داخلی و پیرامونی در حدی است که در بازی استراتژی به خوبی آگاه است کی بازی را شروع کند، چگونه ورود کند، کی ورود کند، کی طرف مقابل را به بازی بکشاند، کی ضربه بزند، چگونه ضربه بزند، چگونه بازیگر را وادار به ضربه زدن نماید، چگونه دیگر بازیگران موثر را به بازی بکشاند و کی ضربات نهایی را وارد نماید.

ویلیام کربت استراتژیست دریایی جنگ‌های جهانی، باورمند است که ورود به بازی دشمن (بازی از پیش طراحی شده اش) حکم شکست و گاه مرگ را دارد. راه درمان آن نیز تنها یک شیوه است: خروج از بازی. به هر بهایی. به ضرر ها و خسارت های کلان و سرمایه گذاری های برباد رفته فکر نکنید. فقط خارج شوید. این به معنی پایان دادن به بازی دشمن است.

#یدالله_کریمی_پور

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴قربانی بزرگ

«فرید زکریا در برنامه این هفته خود، گفتار ویژه‌اش را به مبارزه‌طلبی چین و روسیه با آمریکا و نبرد برای تغییر نظم قدرت در جهان اختصاص داده است.»

اگر تئوری مدنظر فرید زکریا از دل مسیر جنگ خاورمیانه تدارک دیده شده باشد، من همچنان معتقدم یحتمل ما شاهد ذبح یک قربانی بزرگ بجهت «بازوضع» و یا «تغییر» نظم جهانی حاکم خواهیم بود.

نمونه‌های تقریب کننده ذهن شوروی و ژاپن در جنگ جهانی دوم هستند.
چه در مقام پیروز و چه در مقام بازنده این دو کشور در جایگاه تلاش برای «بازوضع» و یا «تغییر» نظم حاکم هزینه بزرگی پرداختند.

در نسبت با تحولات روز اوکراین را از این جهت از اعراب تهی دانستم که، سرنوشت جنگ اوکراین هم از دل اتفاقات خاورمیانه رقم خواهد خورد.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴زبانه‌های آتش

از سوریه مجدد بوی آتش و خون دارد بلند می‌شود.تهاجم هفت اکتبر حماس و در ادامه عدم تحقق آتش بس ناظر به بدکنشی دوسوی جنگ در غزه و اسرائیل، و در ادامه زبانه کشیدن این جنگ به لبنان و یمن و ایران با هدایت‌گری دست‌های پشت پرده‌ استراتژیست‌های روس و البته بدکنشی ماحصل تحلیل غلط صاحبان«میدان» در ایران، اکنون رسما آخرین فرصت اصلاح نرم پیش پای مردم ایران و محرومین منطقه را دارد در آتش جنگ می‌سوزاند.

در قانون جنگل هرگونه کنش اشتباه که خود ماحصل تحلیل غلط و تعصبات ایدئولوژیک است،مترادف با ذبح شدن توسط کشورهای بزرگ و قدرتمند است.

اگر روس‌ها برای نجات خود از اوکراین جنگ غزه راه انداختند، یا بعد از آن حمایت کردند، یا بواسطه «میدان» در ایران اجازه فروکش کردن آن را ندادند. حال چرا نباید آمریکایی‌ها به حمایت از اسرائیلی‌ها بجهت فشار بر روسیه و ایران آتش جنگ را دوباره در سوریه روشن نکنند؟

ترک‌ها هم یحتمل بدنبال ماهی خودشان از این آب گل‌آلود باشند و جدا کردن بخشی از سوریه!!

در عالم سیاست(کاربست علم و نیرنگ بجهت حصول منافع ملی و نه ایدئولوژیک) ترکیه حکم استاد را دارد و ما شاگردی چموش و درس نخوان!

وضعیت بغرنج اقتصادی در تمامی حوزه‌ها ایران که خود شاکله روانی جامعه ایران را نقش می‌دهد، آیا بیش از این توان تحمل سیاست‌های«میدان» را خواهد داشت؟

عبور از شرایط خطیر موجود ولو بقیمت چشم‌پوشی از برخی آرمان‌های ایدئولوژیک مبتنی بر تعریف استراتژی خروج یا باخت با اختلاف پایین ضرورتیست که هرروز تاخیر در آن خسارت‌های بزرگتر و شاید غیرقابل جبرانی خلق می‌کند.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
2024/11/20 09:30:24
Back to Top
HTML Embed Code: