Telegram Web Link

این نامه را خطاب به دختری که ندارم، نوشته ام. من هیچگاه دختر نداشته ام. اما شاید مخاطب این نامه نه دختر خیالی من که تمام دختران این سرزمین باشد! و از آن مهم تر برسانید به آقایان محترم، خواندن برخی از بندهای این نامه برای آنان واجب تر است.  

دخترم سلام!
چند اعتراف تلخ پدرانه و چند نکته هست که شاید نتوانم رو در رو و چشم در چشم برایت بگویم اما آن ها را برایت می نویسم.

دخترم فریاد بزن!
دخترها باید فریاد زدن هم بلد باشند. این اسطوره قدیمی دختر و اشک را تو دور بریز. اگر جایی در حقت بی عدالتی شد، اگر تعرضی به حقت و به جسمت شد، بایست، نترس، با صدایی رسا حرفت را بزن و اگر لازم شد فریاد بزن. «هیس دخترها فریاد نمی زنند» برای دوران ما بود. شما اشتباه ما را تکرار نکنید.

دخترم از عاشق شدن نترس!
روزی عاشق خواهی شد. از این که عاشق شوی نترس. تو آرزوی پسرکی خواهی بود و آن پسرک تمام رویای تو. شاید شکست عشقی بخوری، شاید حتی فریب بخوری. اما یادت باشد عاشق شدن بخشی از مسیر بزرگ شدن آدمی است. مهم آنست که تو و او حریم ها را رعایت کنید. مهم این است که تا آنجا که می توانی درست انتخاب کنی و فریب نخوری. اما اگر اشتباه کردی و یا فریب خوردی. دوباره بلند شو. دوباره عشق را تجربه کن. اگر در عاشق شدن اشتباه کردی، سعی نکن با پناه بردن به نفرت از خودت و دیگران انتقام بگیری. 

تو از زندان فرار کن!
دخترم! می خواهم اعتراف کنم؛ اعترافی تلخ! من به اندازه کافی شجاع نبودم. اگر به اندازه کافی شجاع بودم تو را به زندان نمی بردم. همان زندانی که خودم در آن بودم. عمر من در زندان گذشت؛ زندان نمره، امتحان، معدل، کنکور، ترم و مدرک. تو زندگی ات را هدر نده. کارنامه ات برای من همه چیز نیست! همه چیز نمره زیست شناسی  توان معادله چند مجهولی نیست. برای من مهم این است که بتوانی از زندگی لذت ببری، بتوانی سخاوتمندانه ببخشی و بتوانی جهان کوچک اطرافت را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای، تحویل دهی. از زندان فرار کن! نه اینکه مدرسه نروی، برو؛ حتما برو! اما در زندان نمره، امتحان، معدل، کنکور، ترم و مدرک نمان! علم و مدرک را یکی ندان!

به خودت برس! شیک پوش باش!
به خودت احترام بگذار! لباس خوب بپوش! سِت هم بپوش! به خودت برس! اما نگذار در حد یک عروسک تنزل پیدا کنی، نگذار طعمه چشم های هرزه شوی. لباس، نشانه شخصیت آدمی است اما نگذار لباس همه شخصیت تو باشد. بین شیک پوشی و ... فاصله ای است که تو خود آن را بهتر دانی. من چیزی نمی گویم!

کمتر تلویزیون نگاه و بیشتر روزنامه بخوان!
این حرف من خیلی واضح است نیازی به توضیح ندارد، فقط این نکته که شاید در زمان شما، روزنامه به آن معنا نباشد منظور مطالعه اخبار کشور و جهان است آنهم از منابع مختلف. یک دختر امروزی باید جهان-آگاه باشد. دیدن سریال های بی پایان خانوادگی آدمی را خنگ می کند. یکی دوتایش ایرادی ندارد اما ....
💠@rraavvaann
دخترم پوتین بپوش!
دنیایی که تو در آن زندگی می کنی تبعیض آمیز و معمولا به نفع مردان است. برای یک دنیای عادلانه تر بجنگ! اما فراموش نکن که صدها سال پیش اوضاع از این بدتر بود. پس شتابزده عمل نکن. توانت را برای یک جنگ هفتاد ساله تقسیم کن و گرنه نفس کم می آوری. پوتین های محکم بپوش!

سواد مالی ات را افزایش بده.
در مورد بیمه، مالیات، سرمایه گذاری، بانک و بورس و بازنشستگی بیشتر بخوان و بیشتر بدان. ممکن است بگویی انتظار داشتم حرف های عاطفی تری بزنی. درست است اما داشتن سواد مالی را یک توصیه کاملا پدرانه می دانم. از من قبول کن!

مسافر باش!
در درون هر انسان حفره ای است، این حفره جز با معنای زندگی پر نمی شود. حتی اگر ثروت مندترین، زیباترین و محبوب ترین دختر روی زمین باشی. چیزی در پشت این دنیا وجود دارد که آن حقیقت زندگی است. نمی شود گفت. نمی شود تدریس کرد. فقط باید رسید و مزمزه کرد. مسافرت کن. رو به آن وسعت بی واژه که همواره تو را می خواند. عبور کن. بگذر تا برسی. 

تجویز راهبردی:
دخترم! برایت چند قطره عشق، فریاد به میزان کافی، رهایی به میزان دلخواه، شیک پوشی، جهان-آگاهی هر روز حداقل نیم ساعت، سواد مالی و از همه مهم تر مسافرت به آنسوی هستی را توصیه می کنم.

💠@rraavvaann
Forwarded from علوم تربیتی و روانشناسی (آرمیسا صدیق)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مسئله اختلاف نظر در رابطه تا كجا ميتواند پيش برود كه تبديل به #لجبازى نشود؟!
آيا در رابطه بايد همه حاجات طرفين برآورده شود؟
دكتر فرنودى
@rraavvaann 🌸
عشق یا جلوه ای نو از آزار؟

عشق و علاقه به همسر، از یک سو مهمترین عامل بقا و شیرینی زندگی مشترک است و از دگر سو، عاملی برای تحمل سختی ها و مصائب احتمالی در زندگی. متاسفانه، گاهی معنای این دوست داشتن سوءتعبیر می شود و به صورت شق زیبایی از جلوه آزار و اذیت دیگری نمایان می گردد.

بدبینی
به بهانه ی دوست داشتن، محبت و علاقه به همسر، شریک زندگی مان را در زندانی از باید و نباید ها محصور می کنیم؛ به خود اجازه می دهیم به دفعات متعدد به او تلفن کرده و یا از او سوال کنیم که « کجا بودی »،« چکار کردی » « کی می‌آیی؟ » و...

با گذشت اندک زمانی، متهم این زندانی، از شک وتردید و توبیخات مدام زندانبان عاصی شده و اظهارخستگی و درماندگی خواهد نمود و اندیشه گریز ازحصار بدبینی این زندان و زندانبان تمنای تمامی لحظات زندگی اش خواهد شد.

از همان روزهای نخستین زندگی، رگه‌هایی از بدبینی در روابط زوج قابل مشاهده است. زوجین جوان، بالاخص خانم ها، در اوایل آشنایی و یا سالهای ابتدایی ازدواج، تماس های مکرر،سوال و جواب های بی مورد همسر و رفتارهای از این قبیل را (مثلا، تماس مکرر ،در طی روز، یک مرد به نامزدش و پرسش مودبانه «کجا هستی؟ می‌خواستم احوالت را بپرسم»)، به اشتباه، عشق و علاقه شخص مقابل تعبیر نموده و بدان توجه چندانی نمی‌کنند غافل از آن که، علاقه مندی و دوست داشتن نیز همانند هر موضوعی ، قواعد خاص خود را دارد. احساساتی بدین سان مهیج و جالب، نه تنها مناسب نیست بلکه مسبب اصلی جدایی عاطفی همسران از یکدیگر در زندگی مشترک می باشد و در آینده ای نه چندان دور،کانون گرم خانواده‌ را با مشکلات عدیده ای مواجهه خواهد نمود.

برخی، داستان عشق خود را با بعضی از شخصیت های قصه ها و فیلم ها همانند دانسته و تشابه مثل می کنند اما با چشیدن طعم تلخ فراز و نشیب های عشق نا پخته، به این عبرت دست می یازند که زندگی مشترک با رمّان ها و فیلم های عاشقانه تفاوت فاحشی دارد.

عشق بعد از ازدواج، محصول زمان است و با آرامش و درک متقابل، به بالندگی و اوج می رسد و اعتماد به همسر، زمینه اصلی عشق است و دو نفری که نسبت به هم علاقه مند و متعهد می باشند با وجود فرسنگ ها دوری، تنها یک نفر را دلمشغولی ذهنی خود می دانند و در همه حال و احوال به او می‌اندیشند و لاغیر. انحصار طلبی مطلق، زمینه ای برای تقویت حس حسادت است که اگر ناشناخته باقی بماند و ریشه های ستبرش را بیش از بیش بپروراند بی شک مهمترین عامل سو ظن و عدم اعتماد در زندگی زناشویی خواهد بود.

یکی از شایع‌ترین علت مراجعه زوجین به مراکز مشاوره، اختلالی است تحت عنوان بدگمانى و سوءظن‏ ، فرد بدبین تفسیر غلطی از رفتار دیگران دارد، احساس همیشگی او بر آن است که هر چیزی که می‌بیند و می شنود با آن چیزی که در پشت صحنه است تفاوت دارد ، به واقع این رفتار از یک احساس مثبت نشات نمی گیرد و فرد بدبین حتی خوبی را نیز بد تفسیر می کند

ابتلا به این اختلال در خانم ها شیوع بیشتری دارد اما در آقایان شدیدتر و مشکل‌ساز است و پیامدهای خطرناک‌تری به همراه دارد؛ بیشترین میزان مراجعه از جانب زنان به ستوه آمده ای است که دیگرتاب تحمل شكنجه و عذاب‏روحى اتهامات همسر را نداشته و این متهم بیگناه، به ناچار برای رفع آن، دست آویز مشاوران می شود.

برخی از زوجین، رابطه زن و شوهری را با رابطه پلیسی اشتباه گرفته اند؛ در چنین رابطه ای یکی از زوجین متهم و دیگری بسان پلیسی می باشد که در همه احوال به دنبال خلاف‌کار است و اعمال و حركات همسرش را تحت نظر می گیرد.
فرد مبتلا، بى‏جهت نسبت ‏به همسرش بدبین می باشد، نگاهی بدبینانه به تمامی رفتارها و گفتار همسر دارد، بهانه‏جویى و ایرادگیری می کند، همچون سایه ای در تعقیب همسر است و زندگی همسر را محصور به محدودیت های خود می کند . از نظر چنین فردی، هر گونه پاسخدهی رفتاری و کلامی همسر، حتی در قبال سخت گیری ها و تعصبات غلط و توهمات بیجای وی، مترادف با خیانت همسر قلمداد می شود و او را بر آن وا می دارد برای اثبات ادعای بی منطق خود از در و دیوار شاهد و قرینه پیدا كند و در نهایت، متعاقب چنین مراقبت های افراطی و تحت نظر و سیطره دیگری بودن ، آسایش و اطمینانی که لازمه زندگی سالم است رخت بربسته و زندگی به کام فرد و خانواده‏ تلخ می شود.

روان شناسان عوامل چندی را در بروز بدبینی بین همسران موثر دانسته اند که در ذیل به آنان اشاره می نمائیم:
حسادتها
برخی از روان شناسان معتقدند ، بدبینی اول بار، از یک حسادت ساده شروع می‌شود. مثلا، مردی پس از برگشت از یک مهمانی به همسرش می گوید: « تو مرا دوست نداری، در مهمانی، اصلا به من توجه نمی‌کردی و مرا نمی دیدی ، انگار به دیگران( شاید اسم فرد خاصی نیز ذکر شود) بیش از من علاقه مندی ».
تمنای دیگری به طور مطلق و خواهان کسب محبت انحصاری همسر برای خود ، تا حدی طبیعی است؛ اما اگر این احساس، از حد معمول پارا فراتر بگذارد، باعث ایجاد آشفتگی در روابط زن وشوهر شد.

حسادت و حس اینکه همسرم به دیگران، بیش از من بها می دهد ؛ تدریجا به افکاری با رنگ و بوی پارانوئیدی(شک و بدگمانی ) تبدیل می شود و متعاقب آن، فرد به انجام رفتارهای جنون آمیز و دور از ذهنی مبادرت می ورزد تا بدین طریق، مرهمی برای تسکین و فروکش کردن زبانه های شعله ور آتش حسادت خود دست یابد؛ لذا، عدم کنترل و پرورش افراطی این حس ،مشکلات عدیده ای را برای ارکان اصلی زندگی و کیفیت آن وارد می سازد.

غیرت و تعصب افراطی
برخی از روان شناسان، تعصب و غیرت افراطی را منشاء سوء ظن‌ها تلقی می نمایند و اظهار می دارند، گاهی یکی از زوجین ،از واقعیات وجودی و شخصیتی دیگری بی خبر است و تحت شرایط مختلف، همسر را متهم به ایجاد فساد در حیات خانواده و مسبب درد و آلام خود قلمداد می کند و این اندیشه کاذب" تلاش همسر برای کنار زدن او" توبیخات مکرر و آزارهای روانی متمادی را برای هر یک از طرفین رقم خواهد زد.

بیماری‌
روان شناسان معتقدند بدبینی و سوءظن، بدون وجود قراین مبرهن و مشخص برای اثبات، خود بیماری تلقی می شود. وجود برخی از بیماری‌های روانی ،علت اصلی سوءظن و بدبینی های افراطی است ؛مثلا،گاهی بدبین، فردی وسواسی است که برای فرار از مشکلاتی که روح و روانش را درهم می فشرد، گرفتار این اعمال می شود . نازپروردگی ،بی‌حوصلگی‌ها، ناراحتی های عصبی، مصرف برخی از داروها و مواد، و ... فرد را مستعد این بیماری مهلک می کند.

غالبا افراد بدبین، از اعتماد به نفس بالایی برخوردار نمی باشند و هر گونه مواجه همسر با دیگران را تهدیدی حیاتی در سلب علاقمندی و توجه همسر بر خود می پنداراند که غالبا این ترس را نیز با مفهومی به نام عشق و علاقه پنهان می کنند

اعتماد به نفس پایین
غالبا افراد بدبین، از اعتماد به نفس بالایی برخوردار نمی باشند و هر گونه مواجه همسر با دیگران را تهدیدی حیاتی در سلب علاقمندی و توجه همسر بر خود می پنداراند که غالبا این ترس را نیز با مفهومی به نام عشق و علاقه پنهان می کنند ، در حالی که ما حصل عشق راستین، امنیت و آرامش است نه نگرانی و تنش روز افزون.

ساده اندیشی و تحت تاثیر محض دیگران بودن
متاسفانه برخی از زوجین، ساده اندیش و خامند و به شدت تحت تاثیر گفته های بی منطق و حتی گاها حسادت مابآنه اطرافیان قرار می گیرند و به تحریکات و ایجاد آشفتگی آنان در زندگی شان پاسخ مثبت داده و به دست خود تیشه به ریشه آرامش زندگی شان زده و آتش خانمان سوز بد بینی و سوءظن را به کانون گرم خانواده به ارمغان می آورند.

عقده‌ها و محرومیت‌ها و سابقه تلخ درزندگی (علی الخصوص در دوران کودکی)

گاهی عقده‌های روانی و محرومیت‌های مربوط به دوران گذشته و تجارب تلخ زندگی، علت بدبینی و شک است. تجربه و لمس برخی از پیشامدهای نه چندان خوشایند ( چه شخصی و چه در دیگران)، بستری را برای حساسیت و احتیاط افراطی فراهم می آورد و فرد را راجع به آن مهم، نسبت به همسر بدبین می سازد.


خودخواهی‌ها و ماجراجوئی‌ها
ماحصل نهایی وجود دو خصیصه ،خودخواهی و ماجراجویی، چیزی جز اندیشه سودمند طلبی محض برای خود و بی پروایی نخواهد بود که به موجب آن فرد تنها به اقتضاعات حال اندیشیده و فکر خود را اصلح ترین پنداشته و بر آن اساس ،با دیگران برخورد می نماید و تخطی دیگران از این اوامر حتمی الواقع و به جا، به منزله خیانت به آنان در نظر گرفته می شود که متعاقباً بدبینی و شرارت بر این اندیشه خام خیانت دامن زده و بالاخره، بدین ترتیب است که زندگی بر طرفین تیره و تار می شود.

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
خیانت از کجا شروع می‌شود؟
فکر می‌کنید تمام خیانتکاران با هدف خیانت به همسرشان وارد رابطه‌ای دیگر شده‌اند؟
نه ابدا.
خیانت معمولا از جایی شروع میشه که تصورش را هم نمی‌کنید.
از یک درد دل ساده با همکارتان،
دوست دوران مدرسه،
همسر دوست صمیمی و .. .

💠@rraavvaann

نشسته‌اید زندگیتان را می‌کنید.
یک روز با کسی آشنا می شوید، همه چیزش عالی است.
مثل ملکه یا شاهزاده رفتار می‌کند و یک روز به شما می‌گوید که شما را دوست دارد،
اما موضوعی در زندگی او وجود دارد:
وقتی خیلی جوون بودم بدون خواست من، من و شوهر یا زن دادن،
اون فقط یه اسم توی شناسنامه منه، توی قلب من نیست،
راستش ما طلاق عاطفی گرفتیم اما هنوز تو شناسنامه شوهر من یا زن منه،
من گیر یه آدم اشتباهی افتادم که نمیشه ازش خلاص شد،
و جمله‌های مشابهی که خودتان می‌دانید.
اول فکر می‌کنید چقدر خوب درکتان میکند،
بعد فکر می‌کنید به عنوان یک انسان با او نزدیکی فکری دارید،
بعد کم کم ذهنتان درگیر مقایسه او با همسرتان و در بیشتر اوقات همسرتان در این مقایسه بازنده است.
حتی گاهی هیچ گله و شکایتی از همسرتان ندارید ولی برای دردودل با او از همسرتان شکایت می‌سازید،
همسرم اصلا نمی‌فهمه من چی می‌گم، من و درک نمی کنه و... به مرور دلتان می‌خواهد بیشتر با او صحبت کنید چون حرفهای او روی شما تاثیر دیگری دارد و فقط وقتی با او صحبت می‌کنید برایتان همه چیز خوب است،

همین باعث می‌شود روابط‌تان سرد و سردتر شود، چون شما کسی را دارید که با او دردودل کنید و برایش ناز کنید دیگر حوصله همسرتان را نخواهید داشت و دیگر به آن راحتی که رابطه را آغاز کردید نمی‌توانید از آن خارج شوید
به همین راحتی ممکن است به خائن تبدیل شوید.

هر قدر هم که خیانت را با دلایل و بهانه‌های جورواجور کادو پیچ کنیم باز خیانت است.
در هر جای رابطه که بودید چه خودتان فهمیدید و چه خودش به شما بگوید فرقی در اصل ماجرا ندارد،
وارد این بازی بیمارگونه نشوید،
مطمئن باشید نه این رابطه به سرانجامی می‌رسد و نه آن فرد گل بی‌خار است.
کسی که نمی‌تواند به تعهدی که روزی به زن یا مردی، به هر دلیلی، در یک مکان رسمی داده است و ثبت کرده پایبند بماند به هیج وجه امکان تضمینی برای ایجاد رابطه درست با دیگری نمی‌تواند بدهد.

لطفا خودتان را با این فکر که او مثل دیگران نیست شرایطش فرق دارد، فریب ندهید. چشمتان را باز کنید! درون آن جعبه زیبایی که در حال باز کردنش هستید، هیچ چیز با ارزشی نیست.
یک رابطه دیگر به هیچ وجه راه حل رابطه مشکل دار کنونی نیست.
دنبال مسکن نباشید دنبال درمان باشید. .
@rraavvaann
چرا زن و شوهر به هم خیانت میکنند؟

💢وقتی بین زوج ها روابط محبت آمیز، عاطفی و هیجانی کم می شود و دیگر خبری از احساس شور و عشق اولیه نیست و امکان بروز خیانت بیشتر میشود

روانشناسان و متخصصان، از بین رفتن عشق و علاقه، عدم جذابیت همسر، سهل انگاری همسر، هوسرانی، عقده های جنسی، اخلاق و رفتار غیرقابل تحمل همسر، بی خطر شمردن خیانت، زیاده خواهی و تنوع طلبی را از دلایل اصلی خیانت و بی وفایی همسران به یکدیگر می دانند.

@rraavvaann
چه دلایلی منجر می شود زن یا مرد به همسرش خیانت کند؟
- دلایل زیادی وجوددارد که آنها را به طور خلاصه ذکر می کنم اما نمی توان برای آنها اولویت و مرتبه ای در نظر گرفت.

🚨🚨1 - سردی روابط :
وقتی بین زوج ها روابط محبت آمیز، عاطفی و هیجانی کم می شود و دیگر خبری از احساس شور و عشق اولیه نیست، در این زمان ممکن است یکی از زوج ها وارد رابطه خیانت آمیز شود.

🚨🚨2 - سرد شدن نسبت به ظاهر یکدیگر :
در زندگی زناشویی افراد به تدریج ممکن است نسبت به ظاهر همسرشان دلسرد شوند یا اینکه جذابیت های فرد مقابل برایشان یکنواخت و تکراری شده باشد.

🚨🚨3 - اعتماد به نفس پایین و خودانگاره منفی نسبت به خود :
افراد برای آنکه عزت نفس و خودانگاره شان را حفظ و تقویت کنند، می کوشندت از طریق رفتارهایشان نشان دهند عزت نفس شان بالاست و در این زمینه مشکلی ندارند. این دسته از اشخاص به دنبال رابطه هایی خارج از سیستم خانواده می گردند تا خودشان را اثبات کنند. البته گاهی هم فرهنگ ها باعث ایجاد این تصورات می شوند. مرد می خواهد از طریق مردانگی و زن از طریق جذابیت، خود را نشان دهد.

🚨🚨4 - ازدواج های اجباری :
زن یا مردی که برخلاف میل شان و به دلیل اصرار خانواده تن به ازدواج می دهند، احتمال آن که به همسرشان خیانت کنند بیشتر از سایرین است.

🚨🚨5 - برآورده نشدن نیازهای جنسی :
افرادی که در روابط جنسی به مشکل برمی خورند به جای آن که از طریق مشاوره و مراجعه به متخصصان مشکلاتشان را حل کنند، سعی می کنند به همسرشان خیانت کنند.

🚨🚨6 - هیجان خواهی :
یکسری از افراد دوست دارند دست به کارهای پنهانی بزنند چرا که برایشان تولید هیجان می کند و این احساس را به دست می آورند که افرادی زرنگ اند و دیگران نمی توانند این قضیه را بفهمند اما این را باید دانست بالاخره روزی این روابط آشکار می شود.

💢جامعه و فرهنگ حاکم بر آن، تا چه حد در افزایش خیانت زن و شوهر نسبت به هم دخیل هستند؟

💢 نقش شان، به خصوص در آموزه ها و تربیت های گذشته، بسیار زیاد است. به عنوان مثال این فرهنگ در جامعه ما جا افتاده که خیانت مردان قابل قبول تر از خیانت زنان است. اگر مردی خیانت کند، گفته می شود شیطنت کرده است اما در مورد زن می گویند مشکل اخلاقی دارد. در جامعه ای که به طور ضمنی تعدد زوجات را تایید می کند آن هم بدون مسئولیت و تعهد، مسلم است به رواج خیانت کمک می شود. فشارهای اجتماعی در جامعه نیز سبب استرس می شود و این استرس بر روی زندگی تاثیر می گذارد و منجر به اختلالات زناشویی و تعارضات می شود. برخی از افراد برای رها شدن از این استرس ها می خواهند آرامش را در رابطه دیگر جستجو کنند. وقتی جامعه آستانه تحملش را نسبت به این دسته از رفتارهای غیرمعقول بالا می برد و هیچ راهکاری برای جلوگیری از آن ارائه نمی دهد، زشتی این مسئله از بین می رود و ما خیانت را چه در دوران پیش از ازدواج یا بعد از ازدواج می بینیم.

@rraavvaann
.
آیدی کارشناس و مدیر کانال جهت مشاوره:
@rrborhani
همسرتان خیانت نمی‌کند به شرطی که …

برای اینکه همسرتان به یک رابطه پنهانی وارد شود، نه‌تنها عشق میان شما، بلکه وجود فرزندان یا داشتن یک زندگی به ظاهر آرام هم کافی نیست. ماجرای خیانت از روزی که همسرتان با نفر سومی صحبت می‌کند، آغاز نمی‌شود. سابقه این اتفاق به ماه‌ها و حتی سال‌ها قبل از آشنایی او با زن دیگری برمی‌گردد. به روزهایی که بی‌توجه به خطری که پشت در خانه‌تان کمین کرده، تنها با خیال اینکه همدیگر را دوست دارید به ریزه‌کاری‌های ارتباط‌تان بی‌توجهی می‌کردید. اگر می‌خواهید با این ریزه‌کاری‌ها آشنا شوید. این صفحه را با دقت بخوانید و توصیه‌های‌مان را هر روز در خانه تمرین کنید. 

تو یک فرشته نیستی

گرچه حفظ یک رابطه زناشویی سخت‌ترین نوع حفظ یک رابطه است اما باید بدانیم در هر رابطه‌ای از هر نوع و هر شکل هر فرد فقط می‌تواند خود را تغییر دهد نه هیچ‌کس دیگر را. پس به جای کنترل کردن همسرتان و بازی کردن نقش کارآگاه، صادقانه و دور از تعصب به چالش‌ها و مشکلات زندگی مشترک خود نگاه کنید. برای شروع بهتر است نگاهی به رفتارها و باورهای خود بیندازید. سهم شما از فاصله‌ای که میان شما و همسرتان ایجاد شده چقدر است؟
بهتر است تصویر فرشته‌مانندی که از خودتان ساخته‌اید را پاک کنید و با پذیرفتن اشتباهات‌تان برای برطرف کردن‌شان تلاش کنید. 

خسته نشوید

ایمن کردن زندگی مشترک، کار یک روز و ۲ روز نیست. ساختن روابط مطلوب نیازمند تلاش مداوم است. گرچه میزان همخوانی و شباهت شما و همسرتان تاثیر مثبت زیادی در دوام یک ارتباط موفق دارد اما آنچه در ایجاد و حفظ رابطه زناشویی اهمیت بیشتری دارد، برخورد مناسب با ناسازگاری‌ها و ناهماهنگی‌هاست.
به عبارت دیگر آنچه موجب شکست در رابطه می‌شود تفاوت‌های شما نیست بلکه نوع نگاه‌تان به تفاوت‌هاست، پس مراقب خطرساز شدن نگاه‌تان باشید.

عادی نشوید

یکی از بهترین راه‌های دستیابی به صمیمیت و نزدیکی در رابطه زناشویی خلاقیت و جست‌وجوی راه‌های تازه است.
پختن یک غذای جدید و متفاوت با کمک همان موادی که می‌دانید همسرتان از خوردن‌شان لذت می‌برد، تماشای یک فیلم خوب در آخر هفته، خرید و یک تفریح تازه برای خلق چند ساعت متفاوت و وقت گذراندن با هم یا حتی ایجاد تنوع و تغییر در ظاهرتان همه راه‌های به ظاهر ساده اما تاثیرگذاری هستند که کسالت را از زندگی شما دور می‌کنند.
وارد شدن به خانه‌ای که همیشه یک شکل است، خوردن غذاهایی که همیشه یک طعم می‌دهند و دیدن فردی که هیچ وقت به ظاهرش نمی‌رسد حتی اگر در روزهای اول ایجاد مشکل نکند به مرور خسته‌کننده و عادی می‌شود و بیش از حد عادی شدن همان اتفاقی است که می‌تواند زندگی مشترک‌تان را به خطر بیندازد. 

❤️صمیمی شوید

مهم‌ترین انگیزه زن و مردی که به سوی روابط فرازناشویی کشیده می‌شوند، تجربه مجدد صمیمیت فردی و جنسی است چراکه در چنین رابطه‌ای هیچ یک از طرفین به عیب‌جویی، سرزنش و تهدید یکدیگر نمی‌پردازند. پس صمیمیت و دوستی را جایگزین رفتارهای مبتنی بر کنترل‌گری مانند سرزنش، تنبیه و… کنید.

❤️مثبت‌ها را ببینید

همسرانی که ویژگی‌های مثبت یکدیگر را به خاطر می‌سپارند و نکات منفی یکدیگر را به کل شخصیت هم نسبت نمی‌دهند و تلاش بیشتری برای تغییر نقاط ضعف خود می‌کنند، به احتمال بسیار کمی با این بحران روبه‌رو می‌شوند. محرمانه نگه داشتن رازها و ناتوانی‌های همسر از نشانه‌های ارتباط موفق است. 

❤️قدر شناس باشید

بد نیست بدانید در میان تمامی دلایلی که ممکن است همسرتان را از شما ناراضی کند، ۵۴درصد موارد به قدرنشناس بودن همسرشان اشاره می‌کنند. آمارها نشان می‌دهد که ۱۲ درصد پرخاشگری همسر و ۱۱ درصد نبود شرایط لازم برای بحث در مورد عواطف و احساسات واقعی را دلیل جدایی عاطفی می‌دانند. فقدان ارزش‌ها و علایق مشترک هم در این میان در مراتب بعد قرار دارد. این آمارها نشان می‌دهد که مهم‌ترین تفاوت فرد سوم نسبت به شما، رفتار اوست که سبب می‌شود همسرتان احساس کند خواستنی‌تر و دوست‌داشتنی‌تر است، پس تا دیر نشده، خودتان این حس را در او ایجاد کنید.
.
༻‌༻‌🌼༺‌‌‌༺‌

@rraavvaann
📲 آیدی کارشناس و مدیر کانال جهت مشاوره مشکلات ازدواج،کودک و نوجوان و جوان :
@rrborhani
خیانت از کجا شروع می‌شود؟
فکر می‌کنید تمام خیانتکاران با هدف خیانت به همسرشان وارد رابطه‌ای دیگر شده‌اند؟
نه ابدا.
خیانت معمولا از جایی شروع میشه که تصورش را هم نمی‌کنید.
از یک درد دل ساده با همکارتان،
دوست دوران مدرسه،
همسر دوست صمیمی و .. .

نشسته‌اید زندگیتان را می‌کنید.
یک روز با کسی آشنا می شوید، همه چیزش عالی است.
مثل ملکه یا شاهزاده رفتار می‌کند و یک روز به شما می‌گوید که شما را دوست دارد،
اما موضوعی در زندگی او وجود دارد:
وقتی خیلی جوون بودم بدون خواست من، من و شوهر یا زن دادن،
اون فقط یه اسم توی شناسنامه منه، توی قلب من نیست،
راستش ما طلاق عاطفی گرفتیم اما هنوز تو شناسنامه شوهر من یا زن منه،
من گیر یه آدم اشتباهی افتادم که نمیشه ازش خلاص شد،
و جمله‌های مشابهی که خودتان می‌دانید.
اول فکر می‌کنید چقدر خوب درکتان میکند،
بعد فکر می‌کنید به عنوان یک انسان با او نزدیکی فکری دارید،
بعد کم کم ذهنتان درگیر مقایسه او با همسرتان و در بیشتر اوقات همسرتان در این مقایسه بازنده است.
حتی گاهی هیچ گله و شکایتی از همسرتان ندارید ولی برای دردودل با او از همسرتان شکایت می‌سازید،
همسرم اصلا نمی‌فهمه من چی می‌گم، من و درک نمی کنه و... به مرور دلتان می‌خواهد بیشتر با او صحبت کنید چون حرفهای او روی شما تاثیر دیگری دارد و فقط وقتی با او صحبت می‌کنید برایتان همه چیز خوب است،

همین باعث می‌شود روابط‌تان سرد و سردتر شود، چون شما کسی را دارید که با او دردودل کنید و برایش ناز کنید دیگر حوصله همسرتان را نخواهید داشت و دیگر به آن راحتی که رابطه را آغاز کردید نمی‌توانید از آن خارج شوید
به همین راحتی ممکن است به خائن تبدیل شوید.

هر قدر هم که خیانت را با دلایل و بهانه‌های جورواجور کادو پیچ کنیم باز خیانت است.
در هر جای رابطه که بودید چه خودتان فهمیدید و چه خودش به شما بگوید فرقی در اصل ماجرا ندارد،
وارد این بازی بیمارگونه نشوید،
مطمئن باشید نه این رابطه به سرانجامی می‌رسد و نه آن فرد گل بی‌خار است.
کسی که نمی‌تواند به تعهدی که روزی به زن یا مردی، به هر دلیلی، در یک مکان رسمی داده است و ثبت کرده پایبند بماند به هیج وجه امکان تضمینی برای ایجاد رابطه درست با دیگری نمی‌تواند بدهد.

لطفا خودتان را با این فکر که او مثل دیگران نیست شرایطش فرق دارد، فریب ندهید. چشمتان را باز کنید! درون آن جعبه زیبایی که در حال باز کردنش هستید، هیچ چیز با ارزشی نیست.
یک رابطه دیگر به هیچ وجه راه حل رابطه مشکل دار کنونی نیست.
دنبال مسکن نباشید دنبال درمان باشید. .

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
قضاوت های نادرست

قضاوت های نادرست یعنی تحمیل باورها و ارزش های خود به همسرتان. زمانی که مردی خیانت می کند خانم او از روی احساس مسئولیت و عشقی که نسبت به همسرش دارد سعی می کند در او تغییراتی به وجود آورد. این فکر خوبی است اما در اکثر موارد خانم ها از شیوه درستی برای ایجاد این تغییرات استفاده نمی کنند و همین موضوع باعث می شود که مردان احساس کنند شما برای اعتقادات و احساسات آن ها ارزشی قائل نیستید و این خود می تواند به عاملی برای دور شدن همسرتان از شما تبدیل شود.
اگر شما قصد دارید در همسر خود تغییراتی ایجاد کنید ابتدا باید دلایلی که وی جهت خیانت خود ارائه می کند را به دور از هیچ گونه تعصبی گوش کنید و از او بپرسید که دقیقاً چرا به شما خیانت کرده است؟ یا چرا به شما خیانت می کند؟!!!
پاسخی که همسر شما برای این سوال ارائه می دهد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و شما هرگز نباید چون او به شما خیانت کرده است به پاسخ وی از روی تحقیر و بی ارزشی نگاه کنید. ممکن است توجه به این جواب باعث شود که شما به عنوان یک خانم به دلیل اصلی خیانت همسرتان پی ببرید (البته می دانیم که خیانت هیچ توجیهی ندارد).

@rraavvaann
♻️ آیدی کارشناس و مدیر کانال جهت مشاوره مشکلات زناشویی ، حانوادگی، ازدواج،کودک و نوجوان و جوان :
@rrborhani
🔴چرا برخی مردان با وجود داشتن زنی خوب و متعهد و دوست داشتنی، با زنی پایین تر از همسرشان خیانت می کنند!؟

آیا چنین مردانی را می توان به مسیر صحیح عشق ورزی برگرداند؟

وقتی مردی‌ که دارای همسری زیبا و خوش اندام و تحصیلکرده و دارای موقعیت مالی خوب و از همه مهم تر عاشق او هست و علیرغم این شرایط خوب همسرش، سراغ زنی که قد کوتاه و چهره معمولی و تحصیلات پایین تر و وضعیت مالی معمولی دارد می رود اولین سوالی که به ذهن همسرش خطور می کند این است: من چی کم داشتم ؟؟ آیا این رفتارهای زشت و توهین آمیز حق من بود ؟؟
 در جواب این خانم، باید گفت دقایقی خودتان را به جای همسرتان بگذارید و تجسم کنید که وی چه احساسی در مقابل شما دارد ؟
او با زنی زیبا برخورد کرده که عاشق اوست. ناگهان هر چه خواسته بود به یکباره پیدا کرده. همسرش همان دختر ایده آلی است که وی همیشه در رویاهایش مجسم می کرده است. متاسفانه آن مرد خود را لایق این همه چیز خوب نمی داند و چون از نظر ظاهر هم خوش قیافه نیست و مطمئن نیست همسرش تا آخر عمر با او زندگی کند. نگرانی مرد درباره اینکه اگر  همسرش ‌او را ترک کند چه اتفاقی خواهد افتاد بیشتر می شود.
اما او جرات ندارد به همسرش از این ترس ها و نگرانی هایش سخن بگوید زیرا فکر می کند که اگر همسرش احساس او را نسبت به خود بفهمد او را ترک خواهد کرد!
حال روزی را تجسم کنید که این مرد، خانم جوانی را دیده که کوتاه قد و با چهره بسیار معمولی بوده!
که شما با دیدن آن خانم، خواهید گفت شوهرم از اون دختر خیلی سرتر هست و این دختر نه اندام و نه چهره زیبایی دارد و شوهرم دلش را به چه چیز این خانم خوش کرده است! احتمالا در تور آن دختر افتاده است‼️
پاسخ روشن است، مرد عزت نفس و اعتماد به نفس لازم را ندارد و به همین خاطر به سوی افرادی گرایش پیدا می کند که از خودش پایین تر باشد. در واقع تمایل این مرد به گرایش به چنین افرادی به خاطر بی اخلاقی او نیست، بلکه او بخاطر فرار از واقعیت، به سوی دختران دیگر متمایل می شود. او می ترسد واقعیت ها را به شما بگوید و از اینکه با گفتن احساساتش، شما او را ترک کنید وحشت دارد. استرس او دایما در حال افزایش است و هنگامی که سعی می کند به شما ثابت کند که به هیچ دختری به غیر از شما حتی نگاه هم نمی کند این استرس بیشتر می شود و تنها زمانی استرس او فرو می نشیند که دختری پایین تر از خودش شروع به صحبت کردن با او کند. تنها در آن زمان است که این مرد، اعتماد بنفس بدست می آورد زیرا نسبت به آن شخص احساس برتری می کند.
بهترین راه حل برای حل این مشکل، مراجعه به متخصص زوج درمانی است تا به زوجین کمک شود بی پرده و بسیار رک و شفاف در خصوص احساسات واقعی شان و علاقه ها و ترس هایشان با یکدیگر صحبت کنند و از بیان واقعیات به همدیگر فرار نکنند.
و با راهکارهای خاص، مرد عزت نفس و اعتماد بنفس لازم را بدست بیاورد .
توضیحات بالا تنها یکی از علل خیانت در مردان هست😊
تعمیم ممنوع⛔️

کانال ما در تلگرام: علوم تربیتی
👇🏻👇🏻

@rraavvaann

♡◇♡◇♡◇♡◇♡◇♡

گروه ما در تلگرام:زندگی ایده آل
👇🏻👇🏻

@zendegiideaall

♤♧♤♧♤♧♤♧♤♧♤

♻️ آیدی کارشناس علوم تربیتی و مدیر کانال جهت مشاوره و حل مشکلات زناشویی ، خانوادگی، ازدواج، تربیت کودک، نوجوان و جوان :
👇👇👇
@rrborhani

از پسِ پارگی این جامعهء بی در و پیکر
چطور میشود برآمد...؟
جامعه ای پر از دوست های معمولی،
با خواسته هایی تمام و کمال که یک روز - تقریبا بین دو هفته تا یکماه - بی دلیلِ مشخصی غیب میشوند...
آمیختن سراسیمهء دو جنس ناجور شدهء از هم گسسته...
زنانی ترسیده از فریب شوهرانشان به دست دخترانی که تاهل مردها سد راه رسیدن به مقاصدشان نیست...
مردانی آواره بین همسر خود، همکار خود، معشوقه خود و دوست فضای مجازی خود با هزار بهانه واهی برای خیانت...
زنانی در تلاطم عمل های زیبایی، لاغری، چاقی به امید باز گرداندن نگاه همسرانشان از زنان آنچنانی به سمت خود...
زنان تنهایی بدون استقلال مالی، بدون حمایت خانواده و به دلیل نگاه منفی جامعه به زن مطلقه؛
تن داده به شب خوابگی بی عشق با همسر و گذران روزمرگی با مردی دیگر با شانه هایی سنگین از عذاب وجدان و آینده نزدیک و معلوم: رها شده با برچسب هایی تلخ...
دختری که عاشقانه همبستر شده با پسری در فکر ازدواج با باکره ای پاکدامن...
پسری بی پشتوانه که خاک کرده رویای عاشقی را
و دختری به همه چیز تن داده با کفه آرزوهایی نا همگون با دارایی پدر...
دختران ذاتا باکره ای که دیگر جسما باکره نیستند
و دختران جسما باکره ای که ذاتا هیچگاه باکره نبوده اند...
و کودکانی به مصلحت سکوت اختیار کرده از آشنایی تلخشان با معشوق مادر و پدر...
برای ابعاد پیچیده تنهاییه اینهمه آدم چه میشود کرد آنگاه که خود کرده را تدبیر نیست

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
اینُ پین کنین و برای خودتون داشته باشین؛
از تنهایی نترسید،
از اینکه دایره اطرافیانتون کوچیک بشه نترسید،
از اینکه با آدم ها کم رفت و آمد کنید نترسید یا کنار گذاشته بشید نترسید،
از این بترسید که توسط ِآدم هایی احاطه بشید که دوزاری و بدرد نخورن.
همینقدر صریح؛
«دوزاری» کلمه مناسبیه برای ادم هایی که بلد نیستن
کی چطور رفتار کنن و چی بگن
و چه چیزی رو به زبون بیارن.
نترسید اگه چارچوبتون رو حفظ کنید و طرد بشید
باور کنید آدم های حسابی فقط و فقط جذب ادم هایی میشن که سفت و محکم پای چارچوباشون میمونن.
@rraavvaann
گاهی والد ایرانی فکر میکنه تا عمر داره باید فرزندش رو به راهِ راست هدایت کنه! و راه راست در ذهن اغلب والدین سنتی ایرانی، طرز تفکر و مدل زندگی خود اونهاست...
والد ایرانی فکر میکنه تا عمر داره موظفه از فرزندش در برابر هر خطر احتمالی محافظت کنه و حتی اگر شده به زور، با اجبار، با کنترلگری و تهدید و قهر و مریض شدن و گریه و آه و ناله! جلوی تجربه های احتمالا خطرناک فرزندش رو بگیره!
چرا؟ چون اون والده و مالک دائمی فرزندش و مسئول تمام مشکلات و خوشیها و ناخوشیهای فرزند....
گاهی والد همیشه مضطرب ایرانی میخواد فرزندش خوشبخت ترین باشه حتی به قیمت اجبار و تحمیل نظراتش و با کاورِ دلسوزی!
در حالی که هیچ چیز اجباری و تحمیلی خوشایند نیست حتی اگر دلسوزی و محبت باشه! و نتیجه عکس میده.

📌والدین عزیز،حتما راهنمایی کنین، نظر بدین، تجربیاتتون رو در اختیار بچه ها بگذارید، ولی لطفا کنترل نکنید!
اجازه بدین فرزندتون هم، تجربه کنه، اشتباه کنه و یادبگیره، راه و مسیر شخصی خودش رو طی کنه و هر جا حس کردین درست نمیبینه صرفا راه رو نشونش بدین و تبعات انتخابهاش رو بهش گوشزد کنین.
شک نکنید اینجوری حرفتون موثرتره
.
💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
به آهستگی راه میرفت.
به آهستگی نفس میکشید.
به آهستگی احساساتش را تجربه میکرد.
و به آهستگی به درون خودش نزدیک و نزدیک تر میشد.
این آهستگی را دوست داشت.
فهمیده بود زندگی در آهسته بودن‌ها قابل لمس است،
و فهمیده بود به همین علت انسان‌ها به درد احتیاج دارند.
تا کمی سرعتشان کم شود،
آهسته شوند،
تا شاید بتوانند گاهی چشمانِ زندگی‌شان را ببینند.
و متوجه شوند که آسیب از سرعت است و سرعت‌ها از انتظارات و رویاها!
و زندگی، جریانی آهسته در لابه لای رویاها و انتظارات.
اکنون، به چشمان زندگی‌اش نگاه میکرد.
مدت‌ها بود دیگر برای ارتباط با زندگی‌اش به دردی احتیاج نداشت، البته که اگر دردی وارد میشد حبیب خانه‌ی قلبش بود اما گویی آهستگی‌ها به او کمک میکردند بدون دردهای تذکر دهنده، به زندگی‌اش وصل باشد.
چشمان زندگی‌اش را دوست داشت.
و برای اولین بار احساس میکرد، زندگی هم او را دوست دارد.

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هر وقت استرس داشتین و افکار منفی ذهنتون رو پر کرد، این مدیتیشن رو انجام بدین

💠@rraavvaann
۱۰ تا ویژگی بیشعورها

۱. بیشعورها در جواب محبتی که بهشون میکنی میگن مگه من ازت خواستم
۲. معمولامسئولیت رفتار اشتباهشون رو نمی‌پذیرند و همیشه بقیه رو مقصر میدونند
۳. تا ازشون انتقاد میشه به جای پذیرش سریع طرف مقابل رو محکوم میکنند
۴. بیشعورها همیشه دیگران رو آدم سمی میدونند و حتی به این فکر نمیکنند که خودشون آدم سمی هستند
۵.بیشعور ها تو هر سمت و جایگاهی که باشند یا تو هر صف و رانندگی که باشن خودشون رو میندازن جلو حتی به قیمت ضایع کردن حقوق دیگران
۶. اگه به بیشعورها مکرر لطف کنی میشه وظیفه و اگر یه بار لطف نکنی میشی بدترین آدم
۷. بیشعور ها همیشه حق به جانب اند
۸.اگر بهشون بگی باید تحت درمان قرار بگیری میگن خودت دیوونه ای
۹.همیشه بی احترامی و توهین هاشون رو اینجوری توجیه میکنند که شما باعث شدید توهین یا بی احترامی کنه
۱۰. خاصیت بارز بیشعورها اینه که خودشون نمیدونن بیشعورن

💠@rraavvaann
2024/09/27 19:23:24
Back to Top
HTML Embed Code: