Telegram Web Link
⚜️بختش رو بستن، سرکتاب باز کنیم براش، فال بگیرم براش،
یه سیگنال ساب گوش بده، جن گیر شاید بتونه، طلسمش کردن،
یه نعل اسب بندازه زیر پاگرد مغازش دخلش پر میشه،
زیر نور ماه زوزه بکشه گرگا براش دعا میکنن،
بنویسی اتفاق میفته باید به کائنات پیام بدی،
روزی ۹ بار به زبون بیارش، دارچین و عود سیاه تو ۶ گوشه خونه بچرخونه...


📛فرقی نداره به چه زبونی یا با چه اسمی حتی با چه قدمتی از این چیزا بحث میشه
فرقی نداره حتی کی میگه، همشون خرافاتن
پس گوش بهشون نده چرخَش رو بشکن و تمومشون کن....🚫


💠@rraavvaann
آدمیزاد سختشه که بگه "به من توجه کن".
برای همین قیل و قال راه میندازه، عصبی می شه، داد می زنه، قهر می کنه، با خودش و زمین و زمان لج می کنه، برای اینکه به چشم بیاد، برای اینکه دیده شه. تو فقط می بینی که چشماشو می بنده و داد می زنه و هیچی نمی شنوه؛ ولی اون داره میپره و دستاشو تکون می ده و می گه "هی، من اینجام، ببین منو. "
داره می گه "به من توجه کن."
و می دونی چقدر درموندست این جمله؟
سراسر استیصاله و اگه به زبون بیاد؛ دیگه گفتن و نگفتنش، فرقی نداره.

💠@rraavvaann
🍂

🌻 به آرامش می رسی ؛
اگر هیچ کس را برای چیزی که هست و کاری که می کند ، سرزنش نکنی .

🌸 اگر آستانه ی تحملت را بالا ببری و بپذیری آدم ها متفاوت اند و قرار نیست همه ، بابِ سلیقه ی تو باشند . بپذیری رفتار دیگران ، تا وقتی به روان و آرامشِ تو آسیبی نمی زند ، به خودشان مربوط است ...

🌼 آدم هایِ امروز، آنقدر دغدغه دارند که دیگر حوصله ای برای دخالت و قضاوت و سرزنش ندارند !
آدم ها خودشان مسئولِ رفتار و انتخاب هایِ خودشان اند .

🌸 اگر رفتاری آزارت داد و برخوردی بابِ سلیقه ات نبود ؛
یا کنار بیا ، یا فاصله بگیر ،
همین !

💠@rraavvaann
جشن یلدا و عادات مرسوم در ایران

💠@rraavvaann
ایرانیان نزدیک به چند هزار سال است که شب یلدا آخرین شب پاییز را که درازترین و تاریکترین شب در طول سال است تا سپیده دم بیدار می‌مانند.آنها در کنار یکدیگر خود را سرگرم می‌دارند تا اندوه غیبت خورشید و تاریکی و سردی روحیهٔ آنان را تضعیف نکند و با به روشنایی گراییدن آسمان به رخت خواب روند و مدتی بیاسایند.
💠@rraavvaann

ایرانیان در این شب باقی‌مانده میوه‌هایی را که انبار کرده بودندبه خصوص هندوانه را به همراه خشکبار و تنقلات می‌خوردند و دور هم گرد هیزم افروخته می‌نشستند تا سپیده دم بشارت روشنایی دهد زیرا به زعم آنان در این شب تاریکی و سیاهی در اوج خود است. جشن یلدا در ایران امروز نیز با گرد هم آمدن و شب‌نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار می‌شود.

💠@rraavvaann
حافظ خوانی. مثل گویی ، قصه و …

💠@rraavvaann
متل‌گویی که نوعی شعرخوانی و داستان‌خوانی است در قدیم اجرا می‌شده‌است به این صورت که خانواده‌ها در این شب گرد می‌آمدند و پیرترها برای همه قصه تعریف می‌کردند. آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوه‌های گوناگون است که همه جنبهٔ نمادی دارند و نشانهٔ برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند.

این میوه‌ها که اغلب دانه‌های زیادی دارند، نوعی جادوی سرایتی محسوب می‌شوند که انسان‌ها با توسل به برکت‌خیزی و پردانه بودن آنها، خودشان را نیز مانند آنها برکت‌آور می‌کنند و نیروی باروی را در خویش افزایش می‌دهند و همچنین انار و هندوانه با رنگ سرخشان نمایندگانی از خورشید در شب به‌شمار می‌روند.

💠@rraavvaann

در این شب هم مثل جشن تیرگان، فال گرفتن از کتاب حافظ مرسوم است. حاضران با انتخاب و شکستن گردو از روی پوکی و یا پُری آن، آینده‌گویی می‌کنند.
💠@rraavvaann
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یلداتون مبارک
تندرستی ، شادی و آرامش را برای تک‌تک شما عزیزان آرزومندم.

💠@rraavvaann
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اما اجازه ندهید خستگی ها و دل سوخته، کاری کند
که یلدا را دست کم بگیرید.......


یلدا مبارک

💠@rraavvaann
راهکار جذب نوجوانان و جوانان به اجتماعات خانوادگی و حضور در میان خانواده چیست؟

مهمترین مسئله این است که والدین چه در زمان کودکی و چه در زمان نوجوانی شیوه‌های ارتباطی صحیح با فرزندانشان داشته باشند. شیوه‌های ارتباطی بدون سرزنش‌، انتقاد و توقعات نامعقول و پذیرش و دوست داشتن بدون قید و شرط کودکان و نوجوانان یکی از مهمترین روش‌های جذب و نگهداری فرزندان در بطن خانواده است
روش دیگری که باعث می‌شود نوجوانان بیشتر در خانواده قرار گیرند، ایجاد فضاهای متنوع برای افراد خانواده است. گاهی اوقات وارد خانه‌ای می‌شویم و مشاهده می‌کنیم که چیدمان این خانه به سلیقه مادر یا پدر خانواده بوده و فرزندان نقشی در این زمینه نداشته‌اند. فضای خانه باید به گونه‌ای باشد که تمامی اعضای خانواده در سطح توانمندی و اختیار خود دارای آزادی عمل باشند یعنی خود را متعلق به آنجا دانسته و بدانند در این فضا اثرگذار بوده و خواسته‌های آن‌ها دیده می‌شود.

نوجوانان به این موضوع بسیار حساس هستند و باید احساس کنند که در محیط خانواده وجود دارند یعنی احساس کنند که اثری از آن‌ها در میان خانواده وجود دارد. حتی در بحث‌ها فضا باید به گونه‌ای باشد که تمامی اعضای خانواده بتوانند صحبت کرده و برای گفت‌وگو فضا داشته باشند. نباید محیط خانواده این‌گونه باشد که فقط والدین گوینده و فرزندان فقط شنونده باشند و یا برعکس. در این زمینه باید نوعی سطح تعاملی برای تمامی اعضای خانواده وجود داشته باشد تا نوجوانان خانواده را متعلق به خود بدانند.

نکته بعدی پرهیز از قضاوت است. نوجوانان به ویژه در این روزگار که تمایل ویژه‌ای برای ابرازگری در نسل نوجوان جامعه وجود دارد، حساس هستند و نباید قضاوتی در رابطه با آنان وجود داشته باشد. والدین باید بدانند نوجوانان به همان میزان که تأثیرپذیر هستند، به همان میزان نیز تأثیرپذیری ایشان عمق چندانی ندارد. این بدان معناست که والدین نباید با مشاهده کوچکترین نشانه‌ها در نوجوانان که با ارزش‌های خانواده منافات دارد، به قضاوت، سرزنش و تحمیل عقاید خود به نوجوانان بپردازند. نوجوانان این‌گونه نخواهند ماند؛ چراکه نوجوانی سن گذر است و نوجوانان به ارزش‌ها بازمی‌گردند. البته برخی رفتارهای والدین باعث می‌شود که نوجوانان در غلط و اشتباه خود راسخ‌تر شده و این مسیر را در پیش گیرند. والدین نباید از مشاهده چنین رفتاری خیلی به هم بریزند؛ چراکه نوجوانی سن طوفان و گذر است یعنی همانقدر که نوجوانان حساس هستند، همانقدر نیز تأثیرپذیر و ترمیم‌پذیر هستند. لذا والدین نباید از رفتارهای نوجوانان فاجعه‌سازی کنند. چنین رفتارهایی باعث می‌شود که نوجوانان از خانواده دور و دورتر شوند.
والدین در برخورد با نوجوانان باید یاد بگیرند که شنونده‌های خوبی باشند. در زمان کودکی فرزندان، دائما نکات مختلف را به کودکان ارائه می‌دهند اما در زمان نوجوانی والدین باید بیشتر شنونده باشند و تحمل و تاب‌آوری خود را در برابر انتقادات و هجمه‌های نوجوانان بالاتر برده و سعه صدر داشته باشند. والدین نباید با نوجوانان وارد مقابله شوند و برای اثبات خود پاسخ‌های نادرست به نوجوانان دهند. گاهی اوقات سکوت و شنیدن والدین باعث می‌شود تا نوجوانان احساس تعلق خاطر به فضای خانواده کرده و نیاز آن‌ها به روی آوردن به فضاهای بیرون خانواده کمتر شود.


💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
چیزهایی که آقایون باید در مورد پریود خانم ها بدونن!

پریود صرفا یه درد جسمی نیست بلکه روان رو هم درگیر میکنه، حتی سندرمی وجود داره به نا PMS که از چند روز قبل از پریود شروع میشه و تاثیرات زیادی روی رفتار داره...

حواس پرتی و تغییر ناگهانی مود و خلق و خو.

یکی از چیزهایی که بشدت در دوران PMS رخ میده اینه که بین خنده و گریه برای فرد ممکنه فقط چند ثانیه فاصله باشه.
گریه های زیاد برای یه چیز به ظاهر کوچیک از نظر بقیه...

اضطراب و افسردگی

گوشه گیر شدن و نداشتن حوصله کسی و یا دلهره بی دلیل از چیزهاییه که ممکنه خیلی رخ بده.

زود از کوره در رفتن..

با کوچک ترین چیزی ممکنه سریع آشفته و عصبانی بشن.
بدونید توجه و حمایت و درک کردن میتونه خیلی کمک کنه تا پارتنرتون این دوران رو راحت تر پشت سر بذاره

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
•قوانین قهر کردن در رابطه اینجوریه که  :

- حق ندارید به خانواده های همدیگه توهین کنید.

- حق ندارید مشکلات و مسائل کهنه رو مطرح کنید و دوباره بخاطرش بحث کنید؛ تو هر بحث فقط راجع به اون موضوع بحث کنید.

- شام و ناهار نپختن و شام و نهار نخوردن نداریم؛ همه اعضا مثل حالت عادی باید برا غذا حاضر بشن.

- هیچ کس حق نداره جای خوابشو عوض کنه.

- سلام و خداحافظی در هر صورت لازمه.

- هرکس برای آشتی پیش قدم بشه، اون یکی باید براش کادو بگیره.

- باید به هم فرصت بدید که هر کی راجع به دیدگاهش نسبت به موضوع بحث ۵ دقیقه صحبت کنه و طرف مقابل هم ۵ دقیقه زمان برای پاسخگویی داره و بعد اگر حرفی باقی موند باید به فردا موکول بشه تا سر و ته بحث مشخص بشه.

- حق ندارید اشتباه طرف مقابل رو تعمیم بدید؛ مثلا عبارت « تو همیشه » ممنوعه، چون این کار دعوا رو به اوج میرسونه.

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
مقایسه کردن، کاری بسیار احمقانه است، زیرا هر انسان یک موجود منحصربه‌فرد و غیرقابل مقایسه است. زمانی که این ادراک در تو جا بیفتد، حسادت از بین می‌رود. هر انسان منحصربه‌فرد و غیرقابل‌ مقایسه است. تو فقط خودت هستی؛ هیچ‌کس هرگز مانند تو نبوده است و هیچ‌کس هرگز مانند تو نخواهد بود. و نیازی هم نیست که تو شبیه دیگری باشی. خداوند فقط نسخه‌های اصلی درست می‌کند، او عقیده‌ای به نسخه‌های کاربنی ندارد..


# اشو
#خانه_دوست

🔽🔽
https://chat.whatsapp.com/KbXpoJ0pG5W3punDQuhe0J
💢آدمها مثل رودخانه‌اند

🔸از اشتباهات بی‌پایه مردم یکی این است که خیال می‌کنند هر کس
دارای خصوصیاتی است تغییر‌ناپذیر؛
یکی بد است و دیگری خوب،
این هشیار است و آن احمق؛
این فعال است و آن تنبل.

حال آن که اینجور نیست،
آدم‌ها مثل رودخانه‌اند،
اگر چه همه یک‌شکل و یک‌جورند
ولی رودخانه را که دیده‌اید،
همچنان‌که پیش می رود،
گاهی آهسته حرکت می‌کند،
گاهی تند،
گاه که به کوهسار می‌رسد، باریک می‌شود،
گاهی که به دشت می‌رسد، پهن می شود و وسعت پیدا می‌کند؛
در جایی آبش سرد است
و چند فرسنگ آن طرف‌تر آبش گرم می‌شود؛
یک زمان آرام است
و یک زمان طغیان می‌کند.

هر انسانی در خود عناصر خوب و بد را دارد،
گاهی روی خوبش را نشان می‌دهد
و گاهی روی بدش را …!

📚#رستاخیز
#تولستوی

🔽🔽
https://chat.whatsapp.com/KbXpoJ0pG5W3punDQuhe0J
هیچ وقت حستون رو دست کم نگیرید! حتی شاید اولش بگید نه اینطور نست و تلاش کنید اون حس منفی رو از بین ببرید ولی بعد یه مدت میبینید کاملا واقعی بوده🤌🏻
.
تا میتونید از آدم های طلب کار، پر توقع و پررو دوری کنید که آرامش توی دوری کردنه.

💠@rraavvaann
چرا شور و عشق اول رابطه به مرور زمان کمرنگ میشه؟

دنیل لیبرمن(Lieberman)، روان‌پزشک و استاد دانشگاه جورج واشنگتن کتاب مشهور و خوندنی‌ای داره به اسم "دوپامین، مولکولی با خواص شگفت انگیز" که تو بخشی از کتاب می‌پرسه: چرا اون شور، حرارت، گرمی و علاقه و عشقی که اوائل رابطه داریم با گذر زمان سست میشه و رنگ می‌بازه!

و جواب میده این مغز لاکِردار در طول تکامل طوری شکل گرفته که شیفته و عاشق امور غیرمنتظره و کنجکاو و چشم به راه اتفاقات مهیج آینده‌ست👀 ؛ آینده‌ای که آبستن رویدادهای هیجان انگیزه و با هربار کشف و فهم یه ماجرای جدید کلی دوپامین ترشح می‌کنه و با خودش کلی لذت به همراه میاره.

از دید دوپامین، داشتن مهم نیست!، به دست آوردن مهمه. اگه مثل یه آواره زیر یک پل زندگی می‌کنید دوپامین کاری می‌کنه که هوس داشتن یه خیمه به سرتون بزنه. اما اگه تو گرون‌ترین عمارت جهان زندگی می‌کنید، دوپامین کاری می‌کنه آرزو کنید که قصری روی ماه داشته باشید.

دوپامین استانداردی برای خوب، بسه دیگه و کافیه تا همینجا و بیشتر جلو نرو که شر میشه! نداره و دنبال رسیدن به هیچ خط پایانی نیست. مدارهای دوپامینی مغز رو فقط با احتمال بروز پیشامدهای جدید، مهیج و دلپذیر میشه تحریک کرد.

حتی اگر اوضاع فعلی خوب و بر وفق مراد باشه دوپامین شعار «بیشتر و بیشتر» رو سر میده. اما وقتی همه چیز عادی و روزمره و عاری از هیجان میشه، مغز به مسائل جدیدتر گرایش پیدا می‌کنه.
📍 "اصطلاحا بیکارش بذاری سرکارت میذاره".

با توجه به این جریان میشه گفت؛ رابطه‌ای محکوم به شکسته که تو مسیر تکرار و یکنواختی و روزمرگی و حالا ببینیم چی میشه! قرار گرفته. طرفین اهداف جدید و مشترکی ندارن و تو یه مسیر روتین و تکراری افتادن و حرف جدید، کار جدید و برنامه جدید مشترکی برای رابطه‌شون تعریف نکردن و هرکی رفته پی هیجانات و امور لذت بخش فردی زندگی خودش! و مایی که روزهای اول رابطه همه چیز رو تشکیل داده بود و کلی برنامه واسش طراحی شده بود کم رنگ‌تر شده و یکی از کارش!، یکی از خانواده‌ش!، یکی از دوستاش!، یکی اتفاقات مربوط به حوزه علاقه‌ی فردیش و….داره دوپامین لازم رو میگیره.

در نهایت این روزمرگی و یکنواختی و تعریف نکردن اهداف و علائق مشترک و جدید دو نفره (مثل اونایی که اوائل بود!)، مثل آب راکده که کشتی ⚓️ زندگی مشترک رو به گل می‌نشونه و طرفین رو روز به روز و لحظه به لحظه از هم دور و دورتر می‌کنه.

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
تو مجازی وفضای واقعی یه سری آقایون متاهل هستند
که به خانم‌ها زیاد لطف دارند،باهاشون دیت میرن،کادو میخرن

تا اینجا اوکیه،یه انتخاب دو نفرست

ولی خانم‌ها به اینا دل نبندید اینا دنبال فانن

و هدف و آینده زندگیشون رو با یکی دیگه بستن که تو خونه منتظرشونه…

💠@rraavvaann
وقتی قراره رابطمون با یه نفر جدی بشه با چه سوالایی خوب بشناسیمش ؟

+تعریف تو از خیانت چیه ؟!
...خیلی از آدما تعریفشون از خیانت فرق داره !

+بیشترین بخش زندگیت که وقت و انرژیت رو میگیره چیه ؟!
...ببینید شما میتونید با این قضیه کنار بیاید یا نه

+هدفت از رابطه چیه ؟!
...همون قدر که اهداف مشترک آدما رو به هم نزدیک می‌کنه اهداف متفاوت هم دور می‌کنه!

+بزرگترین چیزی که توی من وجود داره و باعث نگرانی تو میشه چیه ؟!
...این می‌تونه در مورد شناخت خط قرمز هایی که دارید باشه

+کسی هست که فکر کنه باهات تو رابطه هست در حالی که از نظر خودت باهاش تو رابطه نیستی ؟

+فکر میکنی چیز مهمی در موردت وجود داره که من باید ازش مطلع باشم و نمیدونم ؟

+احساسات و عواطف چقدر برای تو مهمن و چقدر توی زندگیت نقش دارن؟

+رفتارت با دوستات چجوریه و چه خط قرمز هایی داری؟

یادمون باشه سوال خوب ما رو به شناخت بهتر در نتیجه رابطه ی بهتری می‌رسونه

💠@rraavvaann
◽️هنگامی که با همسرتان به مشکلی می‌رسید، بهترین کار چیست؟

▫️خانواده‌هارا در جریان قرار ندهید.
▫️به هیچ عنوان قهر نکنید.
▫️منزل‌تان را ترک نکنید.
▫️از همه مهم‌تر تخت خواب‌تان را ترک نکنید.

▫️انجام این کارها باعث هرچه طولانی‌تر و حادتر شدن مشکل می‌شوند. از زن ومرد ، در این عصر انتظار بیشتری وجود دارد که با منطق و برخورد صحیح مشکلات بین فردی را حل نمایند.

💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
⬅️ آدم باید یه سری آمارهای دنیا رو بدونه تا خواسته‌ هاش رو از دیگران منطقی کنه !

مثلا رفتن بررسی کردن و دیدن اکثر مردان ۲۶ دقیقه بعد از اینکه با خانمشون میرن خرید خسته میشن
پس خانمهای محترم توجه کنید اگر همسرتون بیش از یک ساعت پا به پاتون میاد و خرید میکنید خیلی دوستون داره قدرش رو بدونید :)))


💠کانال تلگرامی علوم تربیتی و روانشناسی:

👇👇👇👇👇👇

@rraavvaann
2024/09/29 07:24:38
Back to Top
HTML Embed Code: