Telegram Web Link
Forwarded from اتچ بات
#جەلال_تاڵەبانی :

مێژووی کورد

کوردستانی بوونی کەرکووک
دامەزراندنی عێراق

@kiwmars
💠هیتلرهای امروز خطرناک‌ترند
📝گونتر آندرس (Gunther Anders)
برگرداننده: لئو شاهوفسکی

برای خفه‌کردنِ هر شورشی از قبل، نباید آن‌را با خشونت سرکوب کنیم. روش‌های کهنه‌ی هیتلری به‌وضوح منسوخ شده است. کافی‌ست یک شرطی‌سازیِ جمعیِ چنان نیرومندی ایجاد کنیم که دیگر ایده‌ی عصیان علیهِ جامعه حتّی به ذهنِ مردم خطور نکند. تاکتیک این است که افراد را از بدوِ تولّد با محدودیّت‌های بیولوژیکیِ ذاتیِ آنان شکل دهیم.
سپس باید این #شرطی‌سازی را با کاهشِ شدیدِ سطح و کیفیّتِ آموزش ادامه دهید تا آن‌را به فُرمی از دورانِ تحجّر و واگردِ بشر بازگردانیم. یک فردِ بدسواد افقِ فکریِ تنگ و محدودی دارد و هرچقدر ذهنِ او با دغدغه‌های مادّی و میان‌مایه محدود گردد کم‌تر می‌تواند طغیان کند. ما باید اطمینان حاصل کنیم دسترسی به دانش بیش‌ازپیش دشوارتر و نخبه‌گرایانه‌تر شود تا شکافِ بینِ مردم و علم عریض‌تر گردد، و اطّلاعاتِ عمومیْ القاکننده‌ی آموزه‌های خنثی و مسکّن‌های آرام‌کننده باشد و دانشِ عمومیْ سرمست از محتوای خرابکارانه و دسیسه‌گرانه بر علیهِ دشمنانِ موهوم شود.
در اینجا دوباره باید از متقاعدکردن استفاده کنیم نه خشونتِ مستقیم: ما در سطحِ کلان و به‌شکلِ گسترده‌ای از طریقِ تلویزیون 📺 با جعلِ مقیاسِ واقعه، سرگرمی‌های بی‌حس‌کننده‌ی ذهنی را به پرده‌ی نمایش می‌بریم، و همیشه #احساسات و غرائزِ مردم را برمی‌انگیزانیم تا مثلِ حیواناتِ سیرک دوزِ میل به قلاده‌بستن را در آن‌ها افزایش دهیم. ما باید ذهن‌ها را با آنچه بیهوده و بازیگوشانه است اشغال کنیم، و چه بهتر است مردم را با پچ‌پچ و موزیک‌های بی‌وقفه، از پرسش و تفکّر و تأمّل بازداریم.
ما همواره مسائلِ شهوانی را در پیشِ‌روی توجّه و سرلوحه‌ی تمامِ علائقِ انسانی‌مان قرار خواهیم داد. به‌عنوانِ یک بیهوش‌کننده‌ی اجتماعی، چیزی بهتر از سکس و شهوت وجود ندارد تا مردم را نادان نگه دارد. به‌طورِکلّی ما مطمئن خواهیم شد که جدّیّت را از زندگی دور کنیم و هرچیزی که ارزشِ بالایی دارد به تمسخر بگیریم و هرچه رنگ‌وبوی شرم و نجابت می‌دهد آن‌را پس‌مانده‌ی قرونِ وسطی بدانیم، بدین‌گونه سرخوشیِ تبلیغات و مصرفِ دیوانه‌وار به «معیارِ خوشبختیِ انسان» «الگوی آزادی» تبدیل می‌شود.
بنابراین، شرطی‌سازی به‌خودیِ‌خود چنان یک‌دستی‌ای ایجاد می‌کند که تنها ترس این باشد که از سیستم طرد شویم و دیگر نتوانیم به شرایطِ مادّیِ لازم برای خوشبختی دست یابیم. با انسانِ انبوه که به‌این‌شکل تولید می‌شود باید آن‌گونه که هست رفتار کرد: یک محصول، یک گوساله، و باید مانندِ یک گلّه تحتِ نظارت قرار گیرد. هرچیزی که روشن‌بینی و طبعِ انتقادیِ انسان را به خواب فرو می‌برد باید ستود، و هرچیزی که خطرِ بیدارشدنِ او را دارد باید با آن جنگید، به تمسخر گرفت و خفه کرد.
هر دکترینی که سیستمِ حاکم بر وضعِ مصنوعی و گلّه‌وارِ بشر را زیرِ چکشِ پرسش می‌کوبد، نخست باید به‌عنوانِ #برانداز و #تروریست معرّفی نمود، سپس با کسانی که از آن حمایت می‌کنند چنین رفتار کرد. هیتلرهای امروز به‌مراتب خطرناک‌ترند.

https://www.tg-me.com/AZADANDISHI93
Forwarded from با قرآن (احمد شریفی)
🍀وەسیەتنامەکەی زانای کرد سەعید نورسی


🔻"ئەی گەلی کوردان!
لە یەکگرتندا هێز و، لە یەکێتیدا ژیان و، لە برایەتیدا بەختەوەری و، لە حکوومەتدا سەلامەتی هەیە.
بە توندی دەست بە گوریسی یەکێتی و پەتی خۆشەویستییەوە بگرن، تاکو لە بەڵا ڕزگارتان ببێت.
باش گوێم لێ بگرن هەتا شتێکتان پێ بڵێم:
بزانن! ئێمە سێ گەوهەرمان هەیە کە دەخوازن بیانپارێزین:
یەکەمیان ئیسلامەتییە، کە هەزار هەزار خوێنی شەهیدانمان لە بەهایدا داوە.
دووهەمیان: ئینسانییەتە، کە پێویستە لە پێش چاوی خەڵکیدا، بە خزمەتی عەقڵی، جوامێری و مرۆڤ پەروەریی خۆمان پیشانی دنیا بدەین.
سێهەمیان: نەتەوایەتیمانە، کە تایبەتمەندیی بە ئێمە داوە.
پێشینانمان کە بۆ خۆیان کاردروست و ڕێکوپێک بوون، دەبێ ئێمە بە کارەکانمان و پاراستنی نەتەوایەتیی خۆمان، گیانی ئەوان لە گۆڕەکانیاندا شاد بکەین.
دوای ئەوە.. سێ دوژمنمان هەیە کە ئێمە لەناو دەبەن:
یەکەم: هەژارییە. چل هەزار حەماڵ لە ئەستەنبووڵدا بەڵگەیە لەسەری.
دووهەم: نەزانی و نەخوێندەوارییە. کە لە هەزار کەسدا یەکێکمان ناتوانێت ڕۆژنامە بخوێنێتەوە، بەڵگەی ئەوەیە.
سێهەم: دوژمنایەتی و دووبەرەکییە. کە ئەم دوژمنایەتییەش هێزی ئێمە لەناو دەبات و، ئێمەش شایستەی تەمێ و پەروەردە دەکات. حکوومەتیش لە بێ ویژدانیی خۆیدا ستەمی لێ دەکردین.
دوای ئەوەی کە ئێوە لەمە تێگەشتن، بزانن چارەی ئێمە لەوەدایە کە سێ شمشێری ئەڵماس بە دەستەوە بگرین، تاکو پارێزگاری لە هەر سێ گەوهەرەکانمان بکەین و، هەر سێ دوژمنەکەشمان لە خۆمان دوور بخەینەوە. ئەو سێ شمشێرەش:
یەکەم: دادپەروەری و زانست و خوێندنە.
دووهەمیان: یەکگرتن و خۆشەویستیی نەتەوەییە.
سێهەمیان: مرۆڤ بۆ خۆی کاری خۆی بکات و، بە وێنەی کەسانی نزم بە هیوای توانا و یارمەتیی خەڵکی نەبێت و، پشتیان پێ نەبەستێ.
دوا وەسیەتم:
خوێندن، خوێندن، خوێندن!
دەستی یەک گرتن، دەستی یەک گرتن، دەستی یەک گرتن"


https://www.tg-me.com/ba_quran_official
🔺تحریف زشت الجزیره

شبکەی الجزیره گویی بلندگوی دولت ترکیه است، امروز وزرای خارجەی فرانسه و آلمان به دمشق رفته اند.
هر دو وزیر با زبانی صریح و بی پرده از کردها حمایت کردند. اما الجزیره در تحریفی آشکار آن را اینگونه منتشر کرد:
وزیر خارجه فرانسه: کردهای سوریه متحدان فرانسه در نبرد علیه تروریزمند، در سوریه تازه باید در فرایندی سیاسی مساله ی کردها حل شود.
زمان آنست که در شمال شرق سوریه صدای سلاح ها خاموش و مسائل از راه سیاسی حل شوند.

الجزیره این بیان سلیس و تعریض ضمنی به ترکیه را اینگونه تحریف کرد:
از کردها می خواهیم که سلاح هایشان را بر زمین نهاده و وارد فرایند سیاسی شوند. ما تروریزم را در سوریه تحمل نحواهیم کرد!

ظاهرا در جهان امروز سه نوع رسانه وجود دارد.
رسانه های غربی که گرچه بی طرف نیستند، اما هنوز "معتبرترین" محسوب می شوند.
رسانه های شرقی مانند صدا و سیمای ایران که گویی در یک غار دهەی 50 قرن بیست خفته و خواب بولتن های حزب کمونیست شوروی را می بینند!
و بالاخره کانال های پروپاگاندایی مانند الجزیره و روداو که فرمتشان مانند C.N.N است اما عملکرد و ماهیتشان شبیه تلویزیون ایران و چین!
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1
آقایان، آیه‌ای که با ما صحبت می‌کند آیه‌ی قبلی است!

🍃 قرآن پیش از آنکه در آیه‌ی ۳۱ سوره‌ی نور به زنان اندرزی در باب پوشش دهد، در آیه‌ی ۳۰ در همان سوره به مردان، اندرز چشم فروهشتن و پاک‌دامنی می‌دهد. قرآن نه به زنان مسئولیتی در قبال پرهیزگاری مردان داده است و نه پرهیزگاری مردان را منوط به پوشش زنان کرده است. پوششی که قرآن برای زن توصیه کرده است، هر آن چه که باشد، "حقّ مرد" نیست.

🍃 مردان اگر نگران عمل به واجبات‌اند، حقّ آن است که نخست به آیه‌ای که با ایشان صحبت می‌کند بیندیشند و در عمل به آن آیه، دغدغه‌ی امر واجب داشته باشند. از آیه‌ی ۳۱ که درباره‌ی پوشش زنان است استنباط‌های مختلف و متفاوتی شده است، اما در آیه‌ی ۳۰ که سفارش به مردان است، تکلیف روشن است: اگر ادّعای ایمان داری، نگاهت را پاک نگهدار.
#حجاب
#زنان
@farhadshafti

@rasepardeh
این‌ها تنها اعداد و ارقام نبودند.
این‌ها زنده بودند، آرزو و محبوبانی داشتند.

ادهم شرقاوی

https://www.tg-me.com/AZADANDISHI93‌
سفر از نظرورزی به عمل ورزی.mp3
استاد مصطفی ملکیان
🔻سفر پنجم : سفر از نظرورزی به عمل ورزی

سخنرانی مهاجرت های مولانا - استاد مصطفى ملکيان

@rasepardeh
سفر از عنان گسیختگی به کف نفس.mp3
استاد مصطفی ملکیان
🔻سفر ششم : سفر از عنان گسیختگی به کف نفس

سخنرانی مهاجرت های مولانا - استاد مصطفى ملکيان

@rasepardeh
سفر از دلبستگی به عشق.mp3
استاد مصطفی ملکیان
🔻سفر هفتم : سفر از دلبستگی به عشق

سخنرانی مهاجرت های مولانا - استاد مصطفى ملکيان

@rasepardeh
الأمان هو أن تشعر
بأحدهم ممسكاً بقلبك لا بيدك.

اَمنيت؛
اينه كه احساس كنى
كسى قلبَت را محكم گرفته،
نه دستت را...


#أدهم_شرقاوي
ترجمه:
#الف_تالیا








@rasepardeh
Forwarded from ناصر سبحانی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خوف و حزن چیست؟
مومـن چگونه خوف وحزن ندارد؟


🎙زبان: فارسی

کاک ناصر سبحانی
📚منبع: اسماءحسنی

🌐 @Naser_Sobhani
بستن رَوزَن بر زن


✍️حبیب الله مستوفی


در خبرها بود که؛
به گزارش خبرآنلاین حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان این دستور را روز (شنبه ۸ دی ماه۱۴۰۳خ) در صفحه ایکس خود منتشر کرده است.
براساس این فرمان، «چون معمولاً زنان در آشپزخانه مشغول آشپزی هستند یا در آنجا چاه آب وجود دارد، و یا زنان به دلیل عُرف و عادت در آنجا می‌نشینند»، نباید از پنجره ای که رو به خانه همسایه است، دیده شوند.
در ماده دوم این فرمان به صاحبان ساختمان‌ها دستور داده شده است که «اگر کسی پنجره‌ای به سمت خانه همسایه قرار داده باشد، موظف است با ساخت دیواری به اندازه قد انسان یا استفاده از هر وسیله دیگری، مانع این دید شود و ضرر را از همسایه دفع کند.»
پیش از بیان آنچه در ذهن دارم باید بگویم که هدف این نوشته تحلیل و تبیین این فرمان امیر امارت اسلامی افغانستان و روا یا ناروا بودن آن نیست زیرا انگیزه، علاقه و جاذبه ای در آن نمی بینم، اگرچه با تفاوت نگاه ها و تنوع برداشت ها از آموزه های دینی دربارهٔ این موضوع بیگانه نیستم اما آنچه باعث این نوشته شد؛ پرسش ها و چونان پاره ای از اوقات جوشش ابیاتی از عالِم و عارف نامبردار، جلال الدین مولوی در ذهن بود که ازقضا در افغانستان(بلخ و نزدیکی مزار شریف کنونی)چشم بر دنیا گشود و چشم های بسیاری را هم بر حقایق هستی گشود و روشنایی بخشید و البته خیره کرد. با پرسش هایی در ذهنم گلاویزم؛
۱-آیا این کشیدن دیوار بر دیدار مهمترین تشخیص، اولویت و  خدمتِ امارت اسلامی در حق زنان است؟
۲-آیا روح و رسالت حقیقی دین همین است یا مشغول شدن به این گونه مسائل، به نوعی سرگرم شدن ،دور شدن و دور کردن از جوهر و پیام پُر جاذبهٔ دین است؟
مولانادر دفترسوم مثنوی دو حکایت کوتاه را نقل می کند؛ نخست:«شخصی که تازه عروسی مجدد کرده و ریشش جوگندمی است از آرایشگر می خواهد که فقط موهای سفید را بزند، آرایشگرکه متوجه درخواست غیر معقول او می شود کل ریشش را می تراشد و در دامنش می ریزد و می گوید: من کار مهم تری دارم ، خودت جدا کن ؛
آن یکی مرد دومو آمد شتاب
پیش یک آیینه دار مستطاب
گفت از ریشم سپیدی کن جدا
که عروس نو گزیدم ای فتا
ریش او ببرید و کُل پیشش نهاد
گفت: تو بُگزین مرا کاری فتاد
سپس مولانا که بین افرادی که دغدغه مند واقعی هستند و افراد ظاهر نگر بی درد فرق قائل است می گوید؛ این گونه درخواست ها و سؤال و جواب ها نشان از بی دردی است. در دین نیز چنین است ، بعضی مشغول حفظ ظاهر می شوند و بر آن پافشاری می کنند که نشان دهندهٔ آن است که دَرد دین ندارند؛
این سؤال و آن جوابست آن گزین
که سَرِ این ها ندارد دَردِ دین
در ادامه برای توضیح و تفاوت کسی که بی درد است و شخصی که درد را حس می کند، داستان دوم را ذکر می کند؛
دوم؛ داستانِ دو مردی که یکی از آنها سیلی(کشیده) محکمی به پشت گردن دیگری می زند، وقتی سیلی خورده می خواهد تلافی کند، ضارب(سیلی زن) می گوید فعلاً بگو ببینم این صدای سیلی که به تو زدم مربوط به دستم بود یا گردن تو؟ سیلی خورده می گوید من فعلاً دَرد دارم و نمی توانم به این سؤال فکر کنم تو بی دردی که این پرسش را مطرح می کنی؛
آن یکی زد سیلیی مَر زَید را
حمله کرد او هم برای کید را
گفت سیلی‌زن سؤالت می‌کنم
پس جوابم گوی وانگه می‌زنم
بر قفای تو زَدم آمد طراق
یک سؤالی دارم اینجا در وفاق
این طراق از دست من بودست یا
از قفاگاه تو ای فخر کیا
گفت از دَرد این فراغت نیستم
که درین فکر و تفکر باِیستم
تو که بی‌دردی همی اندیش این
نیست صاحب‌درد را این فکر هین»

*آیا این ابلاغیه وفرمان امیر امارت اسلامی و فرامین دیگر چون منع آموزش دختران در مقاطع عالی تحصیلی ویا منع آنها از تصدی بعضی از مشاغل پزشکی و پیراپزشکی و… (بستن رَوزَن ها بر زنان ) ، نشان از درک جوهرحقیقی دین و دَرد دین دارد؟ یا شبیه خواستهٔ مرد دومو و پرسش مرد سیلی زن است؟

*آیا رسالت دین بستن پنجره و رَوزَن است یا گشودن پنجره به سوی آن بی نهایت بی کران؟
پاسخ مولانای بر آمده از بلخ (۸۰۰سال پیش )شاید برای حاکمان فعلی بلخ تلخ باشد، اما چنین است؛
دوزخ ست آن خانه کآن بی رَوزَن است
اصلِ دین ، ای بنده رَوزَن کردن است
تیشۀ هر بیشه یی کم زن ، بیا
تیشه زن در کندنِ روزن ، هَلا


@rasepardeh
شرح مثنوى د١/ج١
دكتر سروش
شرح مثنوی معنوی
دکتر عبدالکریم سروش
دفتر اول

www.tg-me.com/masnavi_maolana
Forwarded from با قرآن (احمد شریفی)
🍀سخت نگیر

63- «عَنْ أَنَسٍ رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ عَنِ النَّبِيِّ قَالَ: «يَسِّرُوا وَلا تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَ لا تُنَفِّرُوا»». (بخارى: 69)

: « نبی اكرم ﷺ فرمودند: «در امور دین، آسان بگیرید و سخت گیر نباشید. مژده دهید و بیزار نكنید»».

https://www.tg-me.com/ba_quran_official
قوربانی كەسێ بم كە قوربانی ( نەبی) بێ…. ﷺ

.
“بێخود”

@rasepardeh
Forwarded from هەیڤ‌ی روون (Goran)
ئەمانە تەنیا "ژمارە" نەبوون،
ئەمانە زیندوو بوون، ئاوات و خۆشەویستانێکیان بوو..



ادهم شرقاوی


#کەیومەرس_یووسفی


@haivy_run
سفر از تقلید به تحقیق.mp3
استاد مصطفی ملکیان
🔻سفر هشتم : سفر از تقلید به تحقیق

سخنرانی مهاجرت های مولانا - استاد مصطفى ملکيان

@rasepardeh
سفر از احساسات منفی به احساسات مثبت.mp3
استاد مصطفی ملکیان
🔻سفر نهم : سفر از احساسات و عواطف منفی

سخنرانی مهاجرت های مولانا - استاد مصطفى ملکيان


@rasepardeh
سفر از توهم کمال به کمال.mp3
استاد مصطفی ملکیان
🔻سفر دهم : سفر از توهم کمال به کمال

سخنرانی مهاجرت های مولانا - استاد مصطفى ملکيان

@rasepardeh
2025/02/24 20:15:59
Back to Top
HTML Embed Code: