Telegram Web Link
کتاب «قرآن کریم رودرروی فقه خشونت» نوشتهٔ احمد صبحی منصور، علی قره‌داغی و هادی علی است که توسط کیومرث یوسفی و سید عدنان فلاحی به فارسی ترجمه شده است.

این اثر به بررسی و نقد تفسیرهای خشونت‌آمیز از قرآن می‌پردازد و تلاش می‌کند تا نشان دهد که قرآن کریم چگونه با مفاهیم خشونت و تروریسم مخالف است و آموزه‌های آن بر صلح و همزیستی تأکید دارد.

ترجمهٔ فارسی این کتاب توسط انتشارات زانست منتشر شده است.


@rasepardeh
Forwarded from تاریڪ و ڕوون
🔆
🔷
✏️...
⚪️لینکی هەموو بەشەکانی چیرۆڪی
"مەم و زین"
🌸نووسینی ئەحمەدی خانی
🌺م. هەژار کردوویەتی به سۆرانی

🌼بەشی 1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1601

🌼 بەشی 2⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1628

🌼بەشی 3⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1652

🌼بەشی 4⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1677

🌼بەشی 5⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1707

🌼بەشی 6⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1739

🌼بەشی 7⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1771

🌼بەشی 8⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1800

🌼بەشی 9⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1830

🌼بەشی 🔟
https://www.tg-me.com/tutrk/1855

🌼 بەشی 1⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1889

🌼بەشی 2⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1918

🌼بەشی 3⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1948

🌼بەشی 4⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/1980

🌼بەشی 5⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2008

🌼بەشی 6⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2040

🌼بەشی 7⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2068

🌼بەشی 8⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2099

🌼بەشی 9⃣1⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2124

🌼بەشی 0⃣2⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2151

🌼بەشی 1⃣2⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2178

🌼بەشی 2⃣2⃣
https://www.tg-me.com/tutrk/2205

🌼بەشی یەکەمی پێشەکیی مەم‌وزین:
https://www.tg-me.com/tutrk/2228

🌼 بەشی دووەمی پێشەکیی مەم‌وزین:
https://www.tg-me.com/tutrk/2257

🌼 لینکی مانای تێکڕای وشە دژوارەکانی چیرۆکی مەم و زین بە پێی بەشەکان:
https://www.tg-me.com/tutrk/2230

🔘خوێندنەوە: ڕەئووف ڕێنموون

#مەم‌وزین_تووتڕک

http://www.tg-me.com/joinchat-DA0K20AddQRAP1eJo7lxMQ
@tutrk
ئه‌مه‌ شوناسی کوردانه‌:
له‌ شوێنی به‌رز و به‌ڕێزی ھه‌ر ماڵێکدا،
یان به‌رماڵه‌، یان قورئانه‌
له‌ ژێر ھه‌ر بنه‌دارێکدا،
له‌ که‌ناری ھه‌ر کانیاوێک
به‌رده‌ نوێژه‌،
جێی ژوانی خوداوه‌ند و به‌نده‌کانه‌
بۆیه‌ ھه‌وڵی گۆڕینی ئه‌و شوناسه‌یان
به‌ گژ قوللـه‌ی قافا چوونه‌،
سه‌ر و که‌للـه‌ له‌ به‌رددانه‌...
Forwarded from سهام نیوز
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این صحنه یک فیلم آخرالزمانی نیست..این شهر سوخته لس آنجلس 2025 است.

@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نامەی کوردێکی ئاوارە
بۆ برایەکی فەلەستینی


#ئیبراهیم_ئەحمەد

یادگار و هیوا، ل:86
@rasepardeh
◽️

وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي
إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ


(سوره مائده، آیه ۹۶)

و از خدایی که تنها به سوی او
[روانه] و محشور می‌شوید
پروا کنید.

(ترجمه محمدعلی کوشا)



◽️
قرآن زندگی دنیا را به "بازی" تشبیه می کند تا بر پوچی و عبث بودن آن تاکید کند.اما کمتر به این نکته توجه می شود که تعبیر قرآنی به طور ضمنی اذعان می کند که این بازی،مادام که گرم آن هستی،مفرح و معنادار هم هست."بازی" را از دو زوایه می توان دید: برای کسی که گرم بازی است،تمام حرکات و رفتارها،معطوف به غایت از پیش تعریف شده است - برای مثال، تمام تلاش ات باید معطوف به آن باشد که توپ را به دروازه ی حریف بزنی - و این غایت مندی،به معنای مهمی به رفتار بازیگران معنا می بخشد.
اما کسی که از بازی کنار می نشیند،عرقش خشک می شود و بازی را از بیرون نگاه می کند، چه بسااز خود بپرسد که اینهمه برای چیست؟ چه معنا دارد که گروهی انسان بالغ این طور غافلانه به دنبال یک توپ از این سوی میدان به آن سوی دیگر می دوند،واین طور هیجان زده و پر شور فریاد می کشند و عرق می ریزند؟!
نگاه از بیرون، ناظر را با "پرسش معنا" رو به رو می کند.
اما یافتن غایتی برای بازی ورای خود بازی کار دشواری است، و اگر فرد نتواند آن غایت فرا-بازی را بیابد،خود را با بحران بی معنایی رو به رو می بیند،و بازی را به معنای مهمی عبث می یابد.نگاه پوچ انگارانه ی ادبیات دینی نسبت به دنیا بیشتر ناشی از این نگاه کنار گود است. نخستین کار نبی این است که مارا از گرماگرم بازی به جایگاه تماشاچی بکشاند،و پرسش از معنای بازی را پیش روی ما بگذارد،و وقتی که از پاسخ درماندیم،پاسخ خودش را که پیام استعلایی دین است، به گوش ما زمزمه کند. اما خواه آن پیام را بپذیریم خواه نه،کسی که از گرماگرم بازی درمیانه ی میدان به کنار گود کشیده میشود و بازی را از بیرون تماشا می کند،دیگر نمی تواند بازی را جدی بگیرد.
کشف "جدی نبودن" بازی یعنی تماس با چهره ی "عبث" بازی.
اما این کشف رویه ی دیگری هم دارد که به همان اندازه مهم است: اگر بازی را زیاده جدی نگیریم،بازی کردن به مراتب دل انگیز تر می شود!



آرش نراقی.



@rasepardeh
✍️صدیق قطبی 

🖊 دین به زندگی معنا می‌بخشد؟



«اگر خداباوری صحت داشته باشد و موجودی متعالی، خیرخواه و حاکم بر جهان وجود داشته باشد، هشت مدعای زیر صادق خواهند بود:

📍۱_ ما تبیین قانع‌کننده‌ای از منشأ و قوام جهان داریم. ما فرآورده‌ی تصادف و ضرورت یا نتیجه‌ی یک انفجار عظیم فاقد هویت انسان‌وار نیستیم، بلکه نتیجه‌ی کار یک موجود آسمانی هستیم که مراقب ماست. همان طوری که ویلیام جیمز می‌گوید که اگر دین صحت داشته باشد «عالم برای ما دیگر یک آن (it) نخواهد بود، بلکه یک تو (Thou) خواهد بود... و هر گونه ارتباط ممکن میان دو شخص، میان انسان و عالَم هم ممکن خواهد بود...». ما با آگاهی از این امر که جهان محسوس بخشی از یک جهان روحانی‌تر است که معنای خود را از آن می‌گیرد، علی رغم وجود شرّ در عالم، ارتباط سازگارانه‌ی ذاتی‌ای میان جهان و واقعیت متعالی وجود دارد، می‌توانیم آرامش یابیم.

📍۲_ خیر بر شرّ غلبه خواهد کرد- ما در مبارزه با بدی‌ها تنها نیستیم، بلکه خدا در این نبردگاه جانب ما را گرفته است. پس من و تو نبرد بیهوده نمی‌کنیم- ما سرانجام پیروز خواهیم شد. این اندیشه‌ی پیروزی نهاییِ خوبی بر بدی به ما قوّت قلب خواهد داد تا به جنگ بر ضدّ هرگونه بی‌عدالتی و ظلم و6 جور ادامه دهیم و این در حالی است که غیر متدیّنان محاسبه می‌کنند که نیروهای شرّ در برابر خیر، آن قدر زیادند که جنگ با آنها بیهوده است.

📍۳_ خدا ما را دوست دارد و دل نگران ماست- عشق او ما را به پیش می‌راند و لذا ما برای انجام کارهای نیک اخلاقی، از جمله ایثارهای بزرگ، انگیزه‌ی قوی‌تری داریم. ما زندگی عمیقاً اخلاقی خواهیم داشت تا سپاس عمیق خود را به موجودی که ما را دوست دارد و ما نیز او را دوست داریم، عرضه کرده باشیم. سکولاریسم فاقد این احساس عشق جهانی است و بنابراین، تصادفی نیست که نتوانسته است قدّیسانی اخلاقی چون عیسی، قدیس فرانسیس، گاندی، مارتین لوترکینگ و مادر ترزا بپرورد. شما حاجت‌مند عشق ویژه‌ای هستید تا بتوانید دست از جهانی پر از اسباب فراغت بردارید و به یک جزیره‌ی دور افتاده بروید و به جذامیان خدمت کنید؛ کاری که پدر دامین کرد.

📍۴_ ما پاسخی داریم به این سؤال که چرا اخلاقی باشیم- پیداست که اخلاقی بودن به سود شماست. اخلاق سکولار در پاسخ به این سؤال که چرا وقتی که اخلاقی بودن به سود تو نیست، و می‌توانی با عملی خودخواهانه زندگی را به نحو سودآوری به پیش بری، باید اخلاقی باشی، با مشکلی جدّی روبه‌رو است. اما چنین مشکلی در اخلاق دینی پدید نمی‌آید، زیرا شرّ واقعاً برای شما بد است و خیر واقعاً برای شما خوب است.

📍۵_ عدالت عالَم‌گیر بر جهان حاکم است. ترازو دقیق کار می‌کند و بنابراین، به هر کس چیزی داده می‌شود که مطابق شایستگی اخلاقی‌اش، استحقاق آن را دارد. خوش‌شانسی اخلاقی وجود ندارد (مگر آنکه لطف الهی را که سرانجام غلبه خواهد کرد نوعی «خوش‌شانسی» تعبیر کنیم)، بلکه در مورد هر کس بر این اساس داوری می‌شود که چگونه از توانایی‌هایش استفاده کرده است(انجیل متی، باب ۲۵)

📍۶_ همه‌‌ی انسان‌ها ارزشی برابر دارند. از آن جا که همه‌ی ما به صورت6 خدا آفریده شده‌ایم و فرزندان اوییم، پس همه با هم خواهر و برادریم. ما یک خانواده هستیم و باید از روی خیرخواهی با یکدیگر رفتار کنیم، گویی که اعضای یک خانواده‌‌ی دارای ارزشی برابریم. البته نظام‌های اخلاقی و سیاسی سکولار جدید غالباً این ارزش برابر افراد را می‌پذیرند، اما توجیهی برای آن ندارند. آری، اگر خدا پدر ما نباشد، چه معنایی دارد که بگوییم همه‌ی اشخاص ذاتاً ارزشی برابر دارند. حق با ارسطو و نیچه است که از دیدگاه6 مصلحت‌اندیشانه و فایده‌جویانه، نابرابری‌های بی‌شماری در عالم وجود دارد، و چرا نباید اشخاص برتر از طبقات فروتر به سود خود استفاده کنند؟ از این حیث، به نظر می‌رسد که سکولاریسم در ردّ مشرب عدم تساوی‌طلبی از سودِ یک سرمایه‌ی دینی تغذیه می‌کند که دست از آن کشیده است.

📍۷_  لطف و غفران الهی- پایانی خوش برای همه. شاهنامه آخرش خوش است(کمدی الهی). گناه اخلاقی‌ای که احساس می‌کنیم، حتی به دلیل شنیع‌ترین اعمال ما می‌تواند پاک شود و خدا می‌تواند ما را نجات دهد و مجال جدیدی در زندگی ما پدید آورد. این آزادی حقیقی اخلاقی است.


📍 ۸_ زندگی پس از مرگ وجود دارد. مرگ پایان همه چیز نیست، بلکه ما به زندگی ادامه خواهیم داد و در جهانی بهتر یکدیگر را باز خواهیم شناخت. ارواح ما جاودانه خواهند بود و مقدّر است که زندگی والاتری از زندگی این دنیا داشته باشیم.»

🔸از مقاله‌‌ی "دین به زندگی معنا می‌بخشد"، نوشته‌ی لوییس هاپ واکر، ترجمه اعظم پویا، نشریافته در کتابِ "معنای زندگی(مجموعه مقالات)"، نشر ادیان، چاپ دوم، ۱۳۹۰


.
🆔 @rasepardeh
Audio
بە‌یادی‌کوردستان

نووسین : کاک ئەحمەد موفتی زادە 16/7/1368

دەنگ :
کاک ئەحمەد موفتی‌زادە






@fardin4917
https://www.tg-me.com/allameahmademoftizadeh



🌲@rasepardeh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دۆعاو پاڕانەوەکانی کاکە ئەحمەد موفتی‌زادە

@rasepardeh
حمد و سپاس خدایی را که همراه من است

@rasepardeh
Forwarded from اتچ بات
🪴
نازم حیکمەت نووسەر و شاعیر تورکییه

بیرەوەرییەکی زۆر جوان و جێی دەرس بۆ بانگخوازان و مامۆستایانی قوتابخانە و ..

تا زمانی کە بە دلها وارد نشوید
نمی‌توانید بە سرها وارد شوید


تا نەچنە ناو دڵانەوە
ناچنە ناو بیر و مێشکەوە

قابل توجە مبلغان
#بۆ_بانگخوازان



@rasepardeh
@kiwmars
🔺پایان جنگ و آغاز خاورمیانەی تازە

جنگ را یحیی سنوار آغاز کرد، نتانیاهو با قساوتی کمتر دیده شده، پانزده ماه بدون توقف آن را ادامه داد و سرانجام دونالد ترامپ آن را تمام کرد.
جنگ غزه یکی از نادرترین لحظات تاریخ خاورمیانه بود، رخدادی سرنوشت سازتر از خودسوزی محمد بوعزیزی دست فروش تهیدست تونسی.

درست است که بوعزیزی با خودسوزی خاورمیانەی سایکس پیکو را به آتش کشید، اما " آتش نشانان ضد انقلاب " در عربستان و امارات زود سر رسیدند و از سرایت آن به سایر کشورها جلوگیری کردند. حتی در خود کشورهای آتش گرفته هم آن را خاموش نمودند.
اما اخگری که سنوار در انبار باروت منطقه افکند، سوزاننده تر از شعله های بهار عربی بود.
بخش مهمی از محور مقاومت تحت رهبری ایران سوخت. سنوار که می خواست نتانیاهو را از اریکەی حکومت پایین بکشد، ناخواسته بشار اسد را سرنگون کرد.
حزب الله بر اثر آن پدران بنیادگذار و فرماندهان کلیدی و در راس آنها رهبر کاریزماتیک و تاریخی اش را از دست داد.
ایران به عرصەی رویارویی مستقیم با اسرائیل کشیده شد و در یک تنگنای جدی ژئوپولتیک و راهبردی قرار گرفت.

نقش اصلی داستان را نتانیاهو ایفا کرد. بی هیج خط قرمز و با زیر پا نهادن تمام قوانین جنگ، پانزده ماه در صدد جبران مافات و احیای بازدارندگی از دست رفته برآمد.
شکست اطلاعاتی اسرائیل در پیش بینی و جلوگیری از حملەی هفت اکتبر برای دولت دست راستی و تندروی آن در حکم از دست دادن بکارت استراتژیک بود.
تمام آنچه نتانیاهو کرد و در ضمن آن، سر از دادگاه بین المللی کیفری هم در آورد برای جبران این فقره بود.
پیروزی های اطلاعاتی بر حزب الله و موفقیت در هدف قرار دادن هنیه در تهران و حملەی دوم بە ایران، بخش مهمی از شکست هفت اکتبر را پوشاند.

اما مهم تر از آن، نتوانست جنگ را به میل خود و مطابق اهداف اعلام شده تمام کند.
نه حماس مانند ساف در تابستان 1982 از غزه بیرون رفت و نه از توان رزم چریکی آن چندان کاسته شد.
حماس البته ضرباتی جبران ناپذیر خورد و ظرفیت آن برای تکرار حملاتی شبیه هفت اکتبر تا سالها از دست رفت.

آیندەی غزه البته همچنان مبهم است. منطقه ای ویران شده که برای بازسازی محتاج صدها میلیارد دلار است و بدون یک ساز و کار سیاسی مشروع و مورد پسند جامعەی بین المللی تامین آن دشوار و چه بسا غیرممکن است.

سوت پایان را ترامپ زد. بدون ضرب الاجل او احتمالا سرنوشت این دور از مذاکرات مانند ادوار پیشین قربانی بوالهوسی های نتانیاهو می شد و جنگ بی هدف باز ادامه می یافت.
اکنون هم اسرائیل و هم حماس می توانند ادعای پیروزی بکنند.
حماس چون از نابودی جان بدر برد و به زانو در نیامد.
اسرائیل هم توانست محور مقاومت را تضعیف و موازنەی قدرت را به زیان ایران دگرگون کند.

حدود 50000 کشتەی فلسطینی و 2000 اسرائیلی مقتول این درگیری را از سایر جنگ های گذشته متمایز کرده است.
به همین میزان خاورمیانه هم تغییر و وارد دورانی تازه شده است.
ترامپ درست مانند رونالد ریگان که کارش را با آزادی گروگان های آمریکایی در ایران آغاز کرد، در روز تحلیف از موهبتی عظیم برخوردار شده است.
وی با سرمایەی ناشی از آن به سراغ پرونده های ایران و جنگ اوکراین و چین خواهد رفت و با دست پر هم خواهد آمد.
#صلاح_الدین_خدیو
@sharname1
2025/02/25 03:12:04
Back to Top
HTML Embed Code: