Telegram Web Link
تصاویر و ویدیو‌های دریافتی نشان می‌دهند مراسم زادروز دانیال پابندی، نوجوان کشته‌شده به دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در خیزش انقلابی، با حضور مادران دادخواه فریدون فرجی، فریدون محمودی و شهریار محمدی، جوانان کشته‌شده در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در سقز برگزار شد.
مینا سلطانی، مادر شهریار محمدی، از بوکان در این مراسم حضور داشت.
@raadiofarhang
حکم اعدام ماموستا محمد خضرنژاد به حبس تغییر یافت

پس از بازتاب گسترده صدور حکم اعدام علیه یک روحانی اهل سنت کُرد و تلاش‌های رسانه‌ها و فعالان مدنی و مذهبی، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مجبور به عقب‌نشینی درباره این حکم غیرانسانی شد و بر اساس برخی گزارش‌ها این حکم به حبس تغییر یافت.

طی ماه‌های گذشته، حکم اعدام و ۱۶ سال حبس ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله کُرد اهل سنت و از بازداشت‌شدگان انقلاب "زن، زندگی، آزادی" در بوکان، از سوی شعبه ۴۱ دیوان عالی جمهوری اسلامی به ریاست علی رازینی عینا تایید شد.

بر اساس گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، در اواسط فروردین سال جاری شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور حکم اعدام این روحانی کُرد اهل سنت را که پیشتر از سوی شعبه سه دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست رضا نجف‌زاده به اتهام‌های «افساد فی الارض»، «لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور» و «تبلیغ علیه نظام» صادر شده بود، عینا تایید کرد.

جلسات رسیدگی به اتهامات انتسابی به ماموستا محمد خضرنژاد، به صورت ویدئوکنفرانس، بدون حق دسترسی به وکیل و محرومیت از حق ارائه دفاعیات و تنها بر مبنای اعترافات اجباری تحت شکنجه، برگزار شده است.

ماموستا محمد خضرنژاد، جهت اخذ اعتراف اجباری به مدت سه ماه و نیم در بازداشتگاه اداره تروریستی اطلاعات ارومیه، شدیدترین فشارها و شکنجه‌های جسمی و روانی را متحمل شده بود.

این روحانی کُرد بارها طی سخنرانی‌های خود، از خواسته مردم در جریان انقلاب زن، زندگی، آزادی، دفاع کرده و یکی از روحانیونی بود که بیانیه مشترک ماموستایان کُرد برای حمایت از مردم را به امضا رساند.

ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی سرشناس کُرد در روز بیست‌وهشتم آبان ۱۴۰۱ به همراه پسرش، یاسر در ‎اوج اعتراضات انقلابی در بوکان بازداشت شد.

بازداشت این روحانی کُرد ۴۵ ساله، بعد از سخنرانی‌ او در مراسم جاوید نام ‎اسعد رحیمی، از جان‌باختگان خیزش بوکان صورت گرفت.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
متین منانی، جوان ۲۵ ساله و دانشجوی مهندسی کامپیوتر در ساری بود که بی‌رحمانه به چشمانش شلیک کردند و بینایی هر دو چشمش را با اصابت گلوله‌های متعدد ساچمه‌ای از دست داد.

او تاکنون بارها برای خارج کردن ساچمه‌ها از بدنش جراحی شده است اما بسیاری از ساچمه‌ها در بدنش باقی مانده و بینایی او نیز برنگشت.

جمهوری اسلامی چشمانش را گرفت اما امید و قدرتش را نه.

این ویدیو از آوازخوانی و نواختن گیتار او در کافه‌ای در شهر ساری را خودش در صفحه اینستاگرامش منتشر کرده است.

این صدای زیبا را بشنوید و ابن اجرای زیبا را ببینید که از امید و اتحاد می‌گوید:

آه اگر روزی نگاه تو مونس چشمان من باشد
‏قلعه سنگین تنهایی چهار دیوارش ز هم پاشد
‏آه اگر دستان خوب تو حامی دستان من باشد
‏قلعه سنگین تنهایی چهار دیوارش ز هم پاشد

#زن_زندگی_آزادی
#متین_منانی

@raadiofarhang
ابتلای منصور یاقوتی به بیماری سخت

مطلع شدیم منصور یاقوتی ماه‌هاست که به بیماری سخت دچار شده است.
منصور یاقوتی نیم قرن پیش فعالیت ادبی خود را در کرمانشاه آغاز کرد و به نوشتن و انتشار داستان پرداخت. او در دهه‌ی ۵۰ خورشیدی در زمره‌ی داستان‌نویسان شناخته شده‌ درآمد. در اوایل دهه‌ی ۶۰ زندانی شد و مدت زیادی در زندان گذراند. پس از آزادی سال‌ها حق نوشتن و منتشر کردن نداشت. او نویسنده کتاب‌هایی چون: چراغی بر فراز مادیان کوه، کودکی من، دهقانان، افسانه‌هایی از ده‌نشینان کُرد و ... است.
یاقوتی مدتی است دچار بیماری دشوار شده و به تشخیص پزشکان نیاز به جراحی و مراقبت‌های اساسی دارد.
كانون نويسندگان ايران
بازداشت همسر شریفه محمدی توسط مزدوران اطلاعات

سیروس فتحی، همسر شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، توسط مزدوران اداره تروریستی اطلاعات بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

بازداشت آقای فتحی در حالی صورت گرفته که دادگاه خانم محمدی طی روزهای گذشته برگزار شد و او پیگیر امور همسرش بود.

شریفه محمدی، اواسط آذر سال گذشته توسط مزدوران نظام در منزل شخصی خود بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شد و هم‌اکنون در زندان لاکان رشت محبوس است.
گرانمايگان سخنور برنامه اى از راديو فرهنگ گوتنبرگ
"فردوسى و عثمان مختارى"تهيه و اجرا سعيد اوحدى

درودهاى پاکدلانه :از این هفته در تلاش هستم که شما دوستان گرامى را با خود به همراه ببرم در گزارشى شاد و شیرین از منظومه شهريار نامه تا بتوانيم همراه يكديگر  از چشمه جوشان خرد آن بهر بجوييم تا مگر دانش و خرد را گره در گره راهگشايى بستر زندگى خود قرار دهيم ، اين منظومه نامش شهريار نامه است و كوشش دارم كه در ادامه  سخنوران پارسى گو و فردوسى آشنا شويم با شاعر منظومه شعريار نانه و چگونگى گردآورى آن توسط اساتيد بزرگ ميهنمان ، منظومه ى شهريار نامه اثرى جاودانى از شاعر بزرگ سده پنجم عثمان مختارى عزنوى ميباشد و  بزرگانى اين منظومه را گردآورى نموده انده از جمله استاد زنده ياد جلال الدين همايى نويسنده ، ادیب، شاعر، ریاضی‌دان و مورّخ نويس معاصر كه در شعر تخلصش «سنا» بوده ، استاد در ۱۳ دی ۱۲۷۸ خورشيدى در اصفهان زاده شد و ۲۹ تیر ۱۳۵۹ در تهران در گذشت همچنين مجتبا مينوى اديب ، مورخ و نويسنده نامدار ، استاد دانشگاه كه در سال ١٢٨٢ زاده و در سال ١٣٥٥ چشم از جهان بربست و دكتر سعيد نفيسى نابغه دوران كه در ۱۸ خرداد ۱۲۷۴ در تهران زاده شده و ۲۳ آبان ۱۳۴۵در تهران درگذشت وى دانش پژوه  ادیب، تاریخ‌نگار، نویسنده، مترجم و شاعر ایرانی بود.سرانجام پرفسور دكتر غلامحسين بيگدلى استاد، ادیب، شاعر، خوشنویس و پژوهشگر معاصر ایران زاده در سال ١٢٩٧ و درگذشت ٢٥ مرداد سال ٧٧ ، با يك نگاه عمومى و با تلاشى كه اساتيد زنده ياد براى جمع آورى اين مجموعه بخرج داده اند به اهميت و بزرگى كار عثمان مختارى بيشتر پى خواهيم برد ، شهريار نامه شرح دلاوريها و داستانهاي عاشقانه ى شهريار است كه وى پسر برزو كه پسر سهراب كه پسر رستم است و در اصل شهريار نديده رستم ميشود ، از ويژگى اين داستان اين ميباشد كه شاعر بجاى  داستان شبيه هفتخوان كه براى رستم و اسفنديار و فرامرز درست شده براى شهريار نُه بيشه بوجود آورده كه از ميان آنها به سلامت ميگذرد و دشمن را شكست ميدهد ، بارى در تلاش هستم كه اين منظومه با ارزش را براى دوستان بازگو نمايم ، ادامه داستان را علاقه مندان ميتوانند از سايت راديو فرهنگ به آدرس www.radiofarhang.nu پيگيرى نمايند. 
به مهر و شادى ميسپارمتان و تا درودى ديگر بدرود
https://www.radiofarhang.nu/archive/42700.htm?amp=1
https://soundcloud.com/radiofarhang/gderhteduhpf
گزارشی از آخرین وضعیت راحله راحمی پور، زندانی ۷۱ ساله در زندان اوین
راحله راحمی پور، فعال مدنی ۷۱ ساله، علیرغم وضعیت نامناسب جسمی و ناتوانی در تحمل حبس، دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند. خانم راحمی پور، از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد و از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم راحمی پور ۷۱ ساله از بیماری های متعددی از جمله تومور مغزی رنج میبرد. وضعیت حال عمومی این فعال مدنی نامناسب است، بطوری که راه رفتن وی با لرزش همراه بوده و تحمل حبس با توجه به وضعیت جسمانی اش دشوار است. این امر موجب نگرانی نزدیکان او شده است. همچنین خانم راحمی پور علیرغم نیاز رسیدگی پزشکی تخصصی، کماکان از اعزام به بیمارستان و رسیدگی درمانی محروم مانده است.
هرانا
نگرانی‌ها درباره تایید حکم #محمد_فرجی به اتهام «افساد فی‌الارض» تشدید شده است.
▪️محمد ۲۱ ساله و در ۳اسفند۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی‌ در بوکان بازداشت و به زندان ارومیه منتقل شد.او حق داشتن وکیل نداشته و با این اتهام، جانش در معرض خطر است.
صدایش باشیم.
#زن_زندگى_آزادى
سیروان محمدی بازداشت و به زندان سنندج منتقل شد

سیروان محمدی، جوان کُرد اهل سنندج و ساکن محله حاجی‌آباد، روز شنبه نوزدهم خرداد ماه، در پی شنود تلفن همراه او توسط مزدوران اداره تروریستی اطلاعات بازداشت و به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.

منابع آگاه گفته‌اند که این شهروند کُرد جهت اجرای حکم پنج سال حبس برای اتهامات «توهین به خامنه‌ای» و «تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی» به زندان انتقال یافته است.

آقای محمدی که از بازداشت‌شدگان جریان انقلاب «زن، زندگی، آزادی» است، پیشتر نیز بارها بازداشت، و به حبس محکوم شده است.

او شب یکشنبه شانزدهم بهمن سال گذشته در پی یورش حدود ۲۰ نفر از مزدوران اداره تروریستی اطلاعات سپاه به منزل والدین وی همراه با ضرب و شتم شدید بازداشت شده بود. ین در حالی بود که آقای محمدی به تازگی با قید وثیقه به صورت موقت از بازداشت آزاد شده بود.

سیروان محمدی پیشتر نیز در جریان انقلاب مردم به اتهام واهی «اخلال در نظم و آسایش عمومی» بازداشت و پرونده او به شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سنندج ارجاع داده شده بود.
بچه‌های اکباتان به نام‌های #میلادآرمون، #مهدی_ایمانی، #نویدنجاران و #مهدی_حسینی پس از چندین هفته بازجویی به‌دست اطلاعات سپاه، ۲۲ خرداد به زندان قزل‌حصار برگردانده شدند.

#بچه_های_اكباتان
قتل حکومتی بهاره للهی

طبق گزارش دریافتی از منابعی موثق، #بهاره_للهی، ۴۰ ساله کارگردان و فیلمنامه‌نویس آملی و ساکن تهران، در زندان توسط جمهوری اسلامی به قتل رسیده و مخفیانه در آرامستان بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شده است.

#بهاره_للهی، که در جریان خیزش انقلابی ۱۴۰۱ هم به مدت ده روز بازداشت شده بود، در اسفند ماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

وی در بازداشتگاه کشته شد و بدون اطلاع خانواده‌اش در آرامستان بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شد و سپس به خانواده‌اش اطلاع داده شد.
یک منبع نزدیک به خانواده ایشان گفت: «از خانواده بهاره للهی فقط برای دادن آدرس مزار فرزندشان ۱۵ میلیون دریافت کردند. نیروهای اطلاعاتی آن‌ها را تهدید کرده‌اند که حق عزاداری ندارند و خانواده بهاره به امید اینکه بتوانند پیکر فرزندشان را به زادگاهش شهر آمل منتقل کنند، سکوت کرده‌اند و از ترس عوامل حکومتی اطلاع‌رسانی نکرده‌اند.»

خانواده #بهاره از اسفند ۱۴۰۲ از او بی‌خبر بودند، تا اینکه به آن‌ها خبر درگذشت فرزندشان را دادند.
بهاره للهی، فیلمساز ۴۰ ساله‌ای بود که در سابقه فعالیتش داوری جشنواره فیلم کوتاه و جشنواره سینمای جوان را در کارنامه دارد.

او کارشناسی کارگردانی سینما از دانشگاه سوره و کارشناسی‌ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه تربیت‌مدرس، مدرس انجمن سینمای جوانان ایران و، مدرس هنرستان سینمایی سوره بود.

لحظه رقصیدن فرفره‌ها، به روایت یک رؤیا، گفته بودم سیزده نحسه و پژواک‌هایی در اتاق صدا… از جمله فیلم‌های این هنرمند هستند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گروهی از فرهنگیان بازنشسته در پی فراخوان سراسری از نقاط مختلف کشور به تهران آمدند و در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل سازمان برنامه و بودجه تهران دست به تجمع زدند.

معترضان خواستار آزادی معلمان زندانی، رسیدگی به نحوه اجرا و اصلاح همسان‌سازی، وضعیت نامساعد معیشتی، بیمه درمانی، عدم افزایش حقوق و عدم رسیدگی به مطالبات هستند.
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی عبدالکریم بلوچ در بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان
#عبدالکریم_بلوچ، شهروند بازداشتی علیرغم گذشت ۳۹ روز از زمان #بازداشت، کماکان بصورت #بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات #زاهدان بسر میبرد.
ایذه؛ بازداشت و بلاتکلیفی هوشنگ آل محمدی
هوشنگ آل محمدی، شهروند لُر بختیاری و اهل ایذه از توابع استان خوزستان، از ١۵ روز قبل توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده و کماکان بلاتکلیف است. او پدر حجت آل محمدی، زندانی سیاسی سابق است.
هه نگاو
کارزار بین‌المللی برای آزادی نرگس محمدی

سازمان گزارشگران بدون مرز از شکل‌گیری یک کارزار بین‌المللی با هدف آزادی فوری نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل ایرانی خبر داده است.

در این کارزار که به همت چهار سازمان برجسته حقوق بشری به راه افتاده از همه شهروندان در سراسر دنیا خواسته شده به صداهای جهانی درخواست آزادی فوری نرگس محمدی، کنشگر سرشناس حقوق بشر بپیوندند.

در این ائتلاف سازمان گزارشگران بدون مرز، انجمن قلم آمریکا، مدافعان خط مقدم، و بنیاد نرگس هم‌پیمان شده‌اند تا درخواست آزادی محمدی را به گوش مسئولان جمهوری اسلامی برسانند.

قرار است این کارزار که با عنوان "ائتلاف آزادی نرگس" معرفی شده، در کنفرانس صلح نوبل که پنجم سپتامبر ۲۰۲۴ در اسلو برگزار خواهد شد، رونمایی شود و به بحث گذاشته شود.

نرگس محمدی محبوس در اوین، در آستانه برگزاری دادگاهش در روز ۱۹ خرداد با راه‌اندازی کارزاری علیه آزار، تجاوز و تعرض جنسی زندانیان و بازداشت‌شدگان از مردم  ایران خواسته بود تا در مبارزه با حکومت در این راه همراهی کنند.

در بیانیه این کارزار که با عنوان "همصدایی علیه آزار جنسی" در صفحه منتسب به این فعال حقوق بشر در اینستاگرام منتشر شده بود با اشاره به اینکه تاریخ معاصر ایران بر "استفاده هولناک" تجاوز و تعرض جنسی به عنوان "ابزاری ویرانگر" علیه مخالفان و معترضان شهادت می‌دهد، بر ضرورت افشاگری، روایتگری، دادخواهی و حمایت از آسیب‌دیدگان تأکید شده بود.
حمیده زراعی از زندان لاکان رشت آزاد شد

بر اساس خبرهای رسیده از زندان لاکان رشت حمیده زراعی ، شهروند معترض به حجاب اجباری، روز دوشنبه بیست و یکم خرداد ماه، با قرار تامین کیفری از زندان لاکان رشت آزاد شد.
آزادی خانم زراعی با قرار تامین کیفری و از زندان لاکان رشت صورت گرفته است.
🔴 محرومیت #نجات_انورحمیدی، معلم زندانی، از رسیدگی پزشکی

زندانی سیاسی، نجات انور حمیدی، در اسفند ۹۷ برای اجرای حکم ۱۵ سال حبس به زندان سپیدار اهواز برده شد. وی در طول دوران حبس حتی یک روز مرخصی استعلاجی هم نداشته است.

این معلم زندانی از اختلال در عملکرد تیروئید، فشار خون، چربی خون و سردرد مزمن رنج می‌برد. او همچنین از ناحیه هر دو چشم دچار آب مروارید است و به دلیل عدم رسیدگی دچار خونریزی هم شده است.

عدم دسترسی زندانیان به خدمات بخشی از شکنجه سیستماتیک حکومت برای آزار و اذیت زندانیان است که با هدف مرعوب ساختن زندانیان انجام می‌شود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
2024/09/29 14:30:45
Back to Top
HTML Embed Code: