Telegram Web Link
پیام نرگس محمدی فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل برای آزادی کنفرانس بیان _ ۲۰۲۴ 
آزادی بیان تضمین‌کننده دموکراسی است اما گاه دموکراسی‌ها به بهانه جنگ امور سیاسی و جانبداری‌های مبتنی بر منافع و روابط ضامن بقای خود را کم توان می‌کنند و البته استبداد همواره بر آزادی بیان می‌تازد. جمهوری اسلامی طی ۴۵ سال تلاش کرده تا هرگونه مظهر و جلوه‌ای از بیان را سرکوب کند. سرکوب آزادی بیان سیاست پایان‌ناپذیری برای بقاء استبداد از زمان تأسیس نظام دینی بوده که تاکنون ادامه یافته است. هر چند مردم ایران نیز گرچه با بهایی سنگین اما مقاوم در برابر استبداد ایستاده‌اند. شما شاهد تقلای سرسختانه و باورمندانه مردم ایران در جنبش زن، زندگی، آزادی و شاهد مرگ مهسا، نیکا، غزاله و ...بوده‌اید شما اعتراض ما عليه تجاوز، تعرض و اذیت و آزار جنسی زنان و روایت‌های هولناک از سر گذرانده‌ی ما را شنیده‌اید. شما شاهد اعدام جوانان این سرزمین بوده‌اید. اعدام محسن شکاری فقط ۷۵ روز پس از بازداشت و فقط به اتهام گذاشتن یک سطل زباله در خیابان و بند آوردن تردد ماشین‌ها اتفاق افتاد.

اعدام بهای این جلوه مدنی از بیان اعتراض بود.

روسری برداشتن آرمیتا در راه مدرسه جلوه‌ای از بیان فکر نوجوان ۱۶ ساله‌ای بود که به رهایی از انقیاد و تبعیض و ستم حکومت می‌اندیشید که در زیر خروارها خاک مدفون شد.

قامت نیکا با شالی آتش گرفته در دستانش نه فقط جلوه‌ای از بیان بلکه به طور واضح و قدرتمند یک اندیشه در قالب آن تصویر برای برابری بود.

در نظام جمهوری اسلامی که تجسم بیان ظلم دروغ و فریب است از آزادی بیان ،گفتن به خطر انداختن حیاتی ترین حقوق انسانی است حقوقی که در فقدان آنها "انسان" معنا ندارد.

این روزها شاهدید که زنان در مقابل یک جنگ تمام عیار حکومت قامت کشیده‌اند و دیوار ترک خورده‌ی ترس را فرو می‌ریزند.

نوشتن از آزادی بیان در سرزمینی که سلب آزادی بیان مهم‌ترین وظیفه و عملکرد حکومت تلقی میشود و حکومت رفتارش را فریبکارانه و دغل کارانه بر اساس مفاهیمی برگرفته از دین ارزشهای جامعه و باورهای مردم توجیه می‌کند و در مجامع بین‌المللی حقیقت را انکار کرده و چشم در چشم جهانیان دروغ می‌گوید، بس دشوار و هراس آلود است.

وقتی از سلب آزادی بیان توسط یک رژیم می‌گوییم بحث از ستیز و جدال آشکار یک حکومت با انسانی است که با قلم، کلام یا هنر می‌اندیشد.

تصور بر این نیست که اگر بیان را از انسان سلب کنند صرفاً ابزار اظهار اندیشه را از او گرفته‌اند بلکه باور بر این است که به رویش و نوآفرینی اندیشه حد زده‌اند.


سانسور هر یک کلمه حذف یک معنا، فقدان یک مفهوم و نبود اندیشه است.

من از شما مدافعان حقوق بشر و صلح و آزادی بیان تقاضا دارم زبان ما در بیان و صدای ما در فریاد اندیشه و طرح دموکراسی، آزادی و برابری برای آینده‌ی سرزمینمان و شکست و نابودی رژیم دینی استبدادی باشید.

تقاضا دارم پیش برنده‌ی تلاش ما برای جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی در سازمان ملل متحد باشید.

یقین دارم روزی نه چندان دور ما مردم ایران نیز جلوه‌ای باشکوه قامتی بلند و صدایی رسا در منظر جهانیان خواهیم شد.

به صف پرشمار و قدرتمند ما بپیوندید.

نرگس محمدی زندان اوین خرداد ۱۴۰۳»
https://www.radiofarhang.nu/archive/42679.htm?amp=1
کرمان؛ تداوم بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت مریم محمودآبادی

مریم محمودآبادی از فعالین زن اهل شهرستان سیرجان از توابع استان کرمان، بیش از دو هفته است که توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و کماکان سرنوشتش نامعلوم است.
هه نگاو
انزاوی جمهوری اسلامی؛ صندلی‌های خالی سازمان ملل در مراسم تشریفاتی مرگ رئیسی

تصویر منتشرشده از نشست مجمع عمومی سازمان ملل نشان می‌دهد که مراسم تشریفاتی مرتبط با مرگ رئیسی، جلاد ۶٧ با عدم حضور گسترده نمایندگان کشورهای مختلف از سراسر جهان همراه بوده است.
بوکان؛ بازداشت توام با خشونت هه‌تاو اکرمی از بستگان دادخواه مهران اکرمی

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران، یک شهروند کُرد اهل تکاب و ساکب بوکان به نام هَتاو اکرمی (هه‌تاو) را همراه با ارعاب و توسل به خشونت در بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. وی دخترعموی مهران اکرمی، از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی است که زیر شکنجه جانباخت.
هه نگاو
ارژنگ مرتضوی از زندان قزلحصار کرج به مرخصی اعزام شد
روز پنجشنبه دهم خردادماه، ارژنگ مرتضوی، دانشجوی دانشگاه خوارزمی و یکی از بازداشت شدگان #اعتراضات_سراسری ۱۴۰۱، از زندان قزلحصار کرج به مرخصی اعزام شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آقای مرتضوی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “روز گذشته، ارژنگ مرتضوی به مدت سه روز جهت اقدامات لازم اداری برای سپری کردن ادامه محکومیت خود با پابند الکترونیکی در خارج از زندان، به مرخصی اعزام شده است.”
هرانا
با تایید رای هیات تخلفات توسط دیوان عدالت اداری، حمید جعفری برای همیشه از شغل معلمی محروم شد

حمید جعفری‌نصرابادی، که با حکم هیات تجدیدنظر اداره تخلفات وزارت آموزش و پرورش، بازخرید و اخراج شده بود، بعد از شکایت به دیوان عدالت اداری و تایید نظر هیات تخلفات برای همیشه از شغل معلمی محروم شد.

وی که علاوه بر تدریس در مدارس تهران و کاشان، مربی رشته ورزشی فوتبال هم می‌باشد و در همین زمینه دو کتاب به رشته تحریر درآورده است. در جریان جنبش زن زندگی آزادی، در تاریخ ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شد و در دادگاه انقلاب کاشان به ۱۵ ماه و یک روز حبس، دو سال انفصال از خدمات دولتی و عمومی و ممنوعیت خروج از کشور محکوم گردید.

در دادگاه تجدیدنظر فقط حکم حبس حمید جعفری، پنج سال به حالت تعلیق درآمد و سایر محرومیت‌ها به قوت خود باقی است.

در حکم هیات تخلفات اداری، دلیل اخراج و بازخرید وی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبر جمهوری اسلامی ذکر شده است.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی: پرونده را در کشورهای دیگری پیش می‌بریم

خانواده‌های قربانیان پرواز «پی‌اس۷۵۲»، پس از رد درخواستشان از سوی دیوان عالی کانادا، اعلام کردند که این پرونده را علیه جمهوری اسلامی در دیگر کشورها پیش خواهند برد.

این در حالی است که به تازگی درخواست دسته‌جمعی این خانواده‌های دادخواه، برای توقیف دارایی‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی به نفع آن‌ها از سوی دیوان عالی کانادا رد شده است.

به گفته اردشیر زارع‌زاده، از مشاوران حقوقی این پرونده، درخواست اخیر به دادگاه تجدیدنظر عالی انتاریو از سوی سه قاضی رد شد و در نهایت به دیوان عالی کانادا، که عالی‌ترین مرجع قضایی است، برده شد که در نهایت آن را حتی برای بررسی و رفتن به مرحله بعد قبول نکردند.

او افزود که بر اساس حکمی که در دست دارند و خانواده‌های قربانیان را به دلیل اقدام جمهوری اسلامی به ترور مستحق غرامت دانسته، پرونده را در اروپا و کشورهای دیگری که جمهوری اسلامی در آنجا اموال مستقیم دارد؛ پیش خواهند برد.
هژار رحیمی پس از احضار به اداره اطلاعات مهاباد و حضور در این نهاد بازداشت شد.

#هژار_رحیمی(رسول)، فعال رسانه‌ای و مدیر کانال خبری «هەوال»، پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل شده است. از دلایل بازداشت و اتهامات انتسابی به این خبرنگار پس از گذشت پنج روز از زمان بازداشت، هنوز اطلاعی در دست نیست.
زهرا نبی‌زاده بار دیگر توسط مزدوران در مهاباد بازداشت شد

روز سه‌شنبه هشتم خرداد ماه، زهرا نبی‌زاده شهروند کُرد اهل مهاباد و از بازداشت‌شدگان در جریان انقلاب "زن، زندگی، آزادی"، بار دیگر بازداشت شد.

طبق گزارش منابع حقوق بشری، زهرا نبی‌زاده پس از احضار تلفنی به اداره تروریستی اطلاعات در مهاباد، بازداشت شده و تاکنون خبری از وضعیت او در دسترس قرار نگرفته است.

زهرا نبی‌زاده، در دی ماه سال ١٤٠١، نیز توسط مزدوران اطلاعاتی جمهوری اسلامی در شهر مهاباد بازداشت شده بود.

تاکنون از اتهامات انتسابی به این شهروند، همچنین شرایط نگهداری و وضعیت سلامت او اطلاعی حاصل نشده است.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تولد #عرفان _خزائی همراه با خانواده های دادخواه.
وکیل #ساسان_چمن‌آرا، هنرمند و زندانی سیاسی سابق، می‌گوید موکلش «پس از آزادی از زندان مدت‌هاست مبتلا به نوعی بیماری خودایمنی (پسوریازیس) شده است».
مریم کیان‌ارثی، وکیل دادگستری، نیز در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشته بود که موکلش مصطفی آل‌احمد، کارگردان سینما، «مانند برخی کنشگران دیگر، پس از آزادی از زندان مدت‌هاست مبتلا به نوعی بیماری خودایمنی شده است».
خانم کیان‌ارثی «تکرار این دست بیماری‌های زندانیان سیاسی» را «سئوال‌برانگیز» و موجب «نگرانی جامعه مدنی» خوانده بود.
در سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی از بیماری و مرگ مشکوک زندانیان سیاسی و مدنی حین حبس یا پس از آن منتشر شده است.
راديو فردا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴استوری اینستاگرامی ليلا مهدوی، مادر جاویدنام #سیاوش_محمودی از جانباختگان انقلاب " زن زندگی آزادی " پس از تخریب درخت آرامگاه فرزندش
بوکان؛ بازداشت با توسل بە خشونت افسانه شاهی توسط نهادهای امنیتی

نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، یک شهروند به نام افسانه شاهی را همراه با تهدید و اسلحه‌کشی در بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمد عمرانی، هنرپیشه مردمی با ضبط یک پیام ویدیویی، ضمن اشاره به پایان اعتبار دوره بازی‌های قدرت درون‌حکومتی نزد مردم و به ویژه زنان و دختران ایران، می‌گوید: "ایران‌دخت‌ها سلسله ضحاک را به دست خود در کوه‌های بلند ایران به بند خواهند کشید."
درگذشت فعال کارگری مظفر صالح نیا درسنندج
برپایەگزارش دریافتی صبح امروز شنبە دوازدهم خردادماە مبارز راه آزادى و فعال كارگرى "مظفر صالح نیا "در شهر سنندج بر اثر ایست قلبی چشم برجهان فرو بست.
ياد و نامشان گرامى و پاينده باد
شنبه ۱۲ خرداد ماه
پایان اعتصاب غذای زرتشت احمدی راغب، او پس از هفت روز اعتصاب غذا به بند بازگشت، اما حال او وخیم است!
#زرتشت_احمدی_راغب پس از هفت روز اعتصاب غذا به بند بازگردانده شد، اما وضعیت سلامتی او نگران‌کننده است.
زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی شناخته‌شده، که به دلیل اعتصاب غذای هفت روزه در اعتراض به سلول انفرادی و ضرب و جرح توسط ماموران زندان، به شدت ضعیف شده بود، به بند خود بازگردانده شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که وضعیت سلامتی آقای احمدی راغب به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و ضعف شدید نگران‌کننده است.

آقای احمدی راغب از روز شنبه پنج خرداد ۱۴۰۳ در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

وی پیش از این سابقه زندان داشته و در بهمن ۱۴۰۱ از زندان آزاد شده بود.

در اسفند ۱۴۰۱ مجدداً بازداشت و به زندان قزل‌حصار منتقل شد.

انتقال وی به سلول انفرادی و اعتصاب غذای او در پی آن، نگرانی‌ها را در مورد وضعیت زندانیان سیاسی در ایران افزایش داده است.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،
‏پدر سامان یاسین، با انتشار این تصویر از سامان نوشت:
«قوی‌باش، شاید دنیا به خاطر آدمهایی مثل تو، هنوزم جای خوبی برای زندگی کردن باشه.»
.

براساس دادنامه صادره از شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، وی به ۵ سال تبعید به یکی از شهرهای استان کرمان محکوم گردید.

حسین سرتیپی، وکیل سامان یاسین با اعلام این خبر نوشت:
«به دیوان عالی کشور اعتراض خواهم کرد. وی بیش از ۱۸ ماه است که در بازداشت موقت به سر می برد.»
تعیین زمان برگزاری دادگاه شریفه محمدی پس از نزدیک به شش ماه بلاتکلیفی در زندان

تاریخ برگزاری جلسه دادگاه شریفه محمدی، فعال کارگری در آستانه پایان ششمین ماه بازداشت و بلاتکلیفی وی در زندان، اعلام شد.

طبق ابلاغیه‌ای که برای شریفه محمدی ارسال شده، دادگاه این فعال کارگری روز ۲۰ خرداد ماه، در شعبه ۱ دادسرای انقلاب رشت برگزار می‌شود.

کانال تلگرامی "بیدار زنی"، اتهام انتسابی به شریفه محمدی را "ارتباط با حزب کومله" عنوان کرده است.

پیشتر، سیروس فتحی همسر شریفه محمدی با انتشار مطلبی در مورد اتهامات همسرش، نوشت که او به هواداری "یکی از احزاب سیاسی که هیچ باوری به فعالیت‌های این جریان نداشته" متهم شده است.

این فعال کارگری در تاریخ چهاردهم آذر ماه ١٤٠٢، با یورش مزدوران اداره تروریستی اطلاعات به منزل شخصی وی و بدون ارائه برگه قضایی بازداشت شد.

شریفه محمدی روز نهم دی ماه سال گذشته از زندان لاکان به زندان مرکزی سنندج انتقال یافت و چندی بعد، بار دیگر به زندان لاکان بازگردانده شد و کماکان در این زندان به سر می‌برد.
گزارشی از بلاتکلیفی مریم محمودآبادی در بازداشت موقت

امروز شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۳، مریم محمودآبادی، بطور بلاتکلیف در بازداشت موقت بسر می برد. 
امروز شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۳، مریم محمودآبادی، اهل شهرستان سیرجان از توابع استان کرمان، علیرغم گذشت ۱۸ روز از تاریخ دستگیری، با وضعیت بلاتکلیف در بند امنیتی زندان مرکزی کرمان بسر می برد. 
براساس این گزارش، مریم محمودآبادی، از لحظه بازداشت امکان دسترسی به وکیل نداشته و در حال سپری کردن دوران بازجویی های خود است. 
لازم به اشاره است، مریم محمودآباد، در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ماموران اطلاعات سپاه استان کرمان، دستگیر و برای بازجویی و تشکیل پرونده به بازداشتگاه آن نهاد امنیتی موسوم به «سپاه ثارالله» واقع در زندان مرکزی کرمان منتقل شده است. 
تا لحظه تنظیم این خبر، از مصادیق حقوقی اتهامات و روند حقوقی پرونده منتسب شده به مریم محمودآبادی اطلاعی حاصل نشده است. 
گزارش حقوق بشر در ایران
زندان قوچان؛ رضا ببرنژاد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد
روز شنبه دوازدهم خرداد ١٤٠٣، رضا ببرنژاد، برادر مهدی ببرنژاد از جانباختگان خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی در قوچان با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان این شهرستان آزاد شد.
كردپا
2024/09/30 04:36:14
Back to Top
HTML Embed Code: