Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در کنار مزار جاوید نام کبری شیخه

کبری شیخه، مادر ۵۲سالۀ مهابادی، روز پنج شنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ که «روز خونین مهاباد» نام گرفته است، درحالی‌که از خانه‌اش برای معترضان در خیابان روسری و ماسک برای پوشاندن صورت‌شان می‌برد، با اصابت گلوله‌های جنگی نیروهای امنیتی در آغوش پسر کوچکش جان داد.
@raadiofarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
لیلی مهدوی، مادر سیاوش محمودی، معترض نوجوان کشته‌شده در خیزش انقلابی، با انتشار ویدیویی در استوری اینستاگرام گفت به یاد پسرش زیر باران رفته است چرا که او باران را دوست داشت: «زیر باران حال می‌دهد، ولی بدون تو نه پسرم.»

@raadiofarhang
وکیل محمود مهرابی: در حکم اعدام موکلم بیش از ده اشکال اساسی وجود دارد

بابک فارسانی، وکیل دادگستری درباره آخرین وضعیت پرونده موکلش محمود مهرابی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام نوشت:

فرجام خواهی از رای اعدام موکلم محمود مهرابی ثبت و ارسال گردید. بیش از ده مورد اشکال اساسی رای صادره که هر کدام به تنهایی از دلایل متقن و مستند برای دیوان عالی کشور محسوب می گردد در صفحات پر تعداد لایحه دفاعیه ذکر شد.
@raadiofarhang
احضار مجدد محمود بهشتی به دادگاه لنگرود

«محمود بهشتی لنگرودی» به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه کیفری شهرستان لنگرود احضار شده است.

این فعال صنفی معلمان و عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران پیشتر نیز بارها سابقه احضار، بازداشت و محکومیت را در کارنامه خود داشته است.

او که چندین دوره‌ حبس را پشت سر گذاشته است، در طول یک سال گذشته دو بار هدف پرونده‌سازی نهادهای. اطلاعاتی خامنه‌ای خائن قرار گرفته است.
سپیده رشیدی، شهروند بهائی در اهواز بازداشت شد
سپیده رشیدی (درخشان)، شهروند بهائی توسط ماموران اطلاعات سپاه در اهواز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بی خبری از سرنوشت خانم رشیدی، منجر به افزایش نگرانی های خانواده وی شده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “بازداشت خانم رشیدی (درخشان) روز دوشنبه هفتم خرداد توسط ماموران اطلاعات سپاه در #اهواز صورت گرفت. او پس از دستگیری به مکان نامعلومی منتقل شده و بی خبری از سرنوشت وی، افزایش نگرانی های خانواده این شهروند بهائی را به همراه داشته است.”
هرانا
زندان سقز؛ مخالفت با درخواست رای باز حسن بهاری، زندانی سیاسی کُرد علیرغم چهار سال زندان

حسن بهاری، زندانی سیاسی کُرد و اهل سقز، علیرغم تحمل نزدیک به چهار سال حبس از دوره محکومیت ۱۲ ساله خود با مخالفت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران برای تبدیل حبس به رای باز و همینطور اعطای مرخصی درمانی مواجه شده است.
هه نگاو
عثمان اسماعیلی راهی بیمارستان شد

عثمان اسماعیلی، فعال کارگری که به تازگی با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی از زندان سقز به مرخصی استعلاجی اعزام شد، در بیمارستان توحید سنندج تحت درمان قرار گرفت.

به گفته یک منبع مطلع، آقای اسماعیلی با توصیه پزشک جهت درمان بیماری خود در بخش ریه بیمارستان توحید در سنندج بستری شده است.

عثمان اسماعیلی، همچنین باید در مدت زمان پنج روز مرخصی، مراحل درمانی دیگر خود از قبیل آنژیوگرافی را نیز انجام دهد.

پزشکی قانونی سقز در دی‌ سال گذشته اعلام کرده بود که وی دچار بیماری فتق شده و باید در اسرع وقت تحت عمل جراحی قرار گیرد.

این فعال کارگری همچنین از آسم شدید و بیماری قلبی رنج می‌برد و تداوم حبس ممکن است، جان او را با خطر جدی مواجه کند.
ششم خرداد اولین سالگرد جاودانگیِ ابوالفضل امیر عطایی

ابوالفضل در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ با شلیک گاز اشک آور از نزدیک به نیمه چپ سرش دچار جراحت سختی در جمجمه شد و در مدت هشت ماه در کما و بدون هوشیاری بود.
او پس از به هوش آمدن در حالیکه در فلج کامل بود و تنها پلکهای چشمهایش تکان میخورد در تلاش مادرش توانسته بود کمی انگشتان دستش را نیز تکان بدهد.
اما سرانجام به دلیل شدت جراحات وارده در ششم خرداد ۱۴۰۲ جاودانه شد.
تصاویر جگرسوز پیکر بی حرکتش بر تخت بیمارستان و مادری که پروانه وار گرد او پرواز میکرد قلب هر انسان شرافتمندی را لرزاند.
ابوالفضل شانزده ساله پیکرش در  بهشت زهرا تهران، در قطعه ۳۱۲، ردیف ۱۹۷، شماره ۴۰ به خاک سپرده شد.

حکومت بچه کش پس از خاکسپاری هم یک لحظه خانواده داغدار و دادخواه او را راحت نگذاشت و پرونده قتل او را پیگیری نکرد و نه قاتل معرفی شد و نه محاکمه ای صورت گرفت.

    @raadiofarhang
داستان خوانى برنامه اى از رادیو فرهنگ، این هفته  داستان ” كولى"  نوشته و اجرا میترا درویشیان
میترا درویشیان نویسنده و فعال حقوق بشر این هفته داستان ” كولى” از مجموعه داستان “شهر رام “را از رادیو فرهنگ گوتنبرگ  براى شما شنوندگان گرامى اجرا و به ارمغان آورده اند ، توجه شما شنوندگان گرامى را به شنیدن این داستان زیبا و با احساس جلب مینماییم
https://www.radiofarhang.nu/archive/42665.htm?amp=1
https://soundcloud.com/radiofarhang/vdwwj6yjj6qq
🆔@raadiofarhang
👈كانال تلگرام راديو فرهنگ ‏https://www.tg-me.com/raadiofarhang
👈 صفحه فیسبوک رادیو فرهنگ ‏https://m.facebook.com/Radio-Farhang-774785762611953/?ref=bookmarks
👈صفحه اينستاگرام ‏
https://instagram.com/radio.farhang.nu?igshid=NzZhOTFlYzFmZQ==
ساوندكلاود
https://m.soundcloud.com/radiofarhang
بخشان عزیزی در دادگاه انقلاب محاکمه شد
امروز سه شنبه ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، پخشان عزیزی، اهل شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی و متهم سیاسی، محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین، توسط قاضی ایمان افشاری ـ رئیس شعبه ۲۶دادگاه انقلاب تهران، محاکمه شد.
حقوق بشر در ايران
توقیف تمامی حساب‌های بانکی فروغ شیخ الاسلامی، وکیل دادگستری

دستگاه قضایی در ایران تمامی حساب‌های بانکی فروغ شیخ الاسلامی، وکیل دادگستری، را توقیف کرده است.

بنا بر اطلاعات رسیده ، قاضی اجرای احکام پرونده وکیل فروغ شیخ الاسلامی، به وکیل مدافع او گفته که توقیف حساب‌ها و ممنوع الخروجی موکل او کاملا عامدانه و آگاهانه صورت گرفته است.

وکیل فروغ شیخ الاسلامی شهریور ماه ۱۴۰۲ به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و تشویق مردم به فساد و فحشا، به ۱۰ سال زندان و ۲ سال منع اقامت در مراکز استان‌های ایران محکوم شده بود. این رای بعدتر در مرحله تجدیدنظر به جزای نقدی تبدیل شد.

شعبه اجرای احکام همچنین در پاسخ به تلاش وکیل مدافع فروغ شیخ الاسلامی برای پرداخت جزای نقدی و در نتیجه رفع توقیف حساب‌های بانکی موکل خود، به او اعلام کرده که، هدف از توقیف نه برداشت جزای نقدی صادره از دادگاه، بلکه اعمال فشار برای «پیدا شدن» ایشان است.
تایید حکم بیش از ۶۰ سال حبس فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی گیلان در دادگاه تجدیدنظر

صبح امروز شنبه سه‌شنبه ۸ خردادماه، احکام بازداشت‌شدگان مردادماه ۱۴۰۲ در گیلان در شعبه ۱۱ تجدیدنظر دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی محمدصادق ایران عقیده، «بدون تشکیل دادگاه» عینا تایید شد.

بر اساس این احکام:
«زهره دادرس» به ۹ سال و ۶ ماه حبس (به اتهام تشکیل ‌گروه با هدف برهم زدن امنیت ملی به ۶ سال و یک روز حبس تعزیری
و‌ به اتهام اجتماع و تبانی، به ۳ سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری) محکوم شد.

همچنین«فروغ سمیع‌نیا»، «سارا جهانی»، «یاسمین حشدری»، «شیوا شاه سیاه»، «نگین رضایی»، «متین یزدانی»، «آزاده چاوشیان» و‌ «زهرا دادرس» هریک به ۶ سال و ‌۳ ماه و ۱۷ روز حبس (اجتماع و تبانی به سه سال و شش ماه و یک روز حبس و برای اتهام عضویت در گروه، به دو سال و هفت ماه و شانزده روز حبس) محکوم شدند.

از سوی دیگر «جلوه جواهری» و «هومن طاهری» به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

صبح روز ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲، این فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی‌ با یورش ماموران امنیتی به منازل خود در شهرهای رشت، انزلی، لاهیجان و فومن بازداشت شدند.

پس از گذران قریب به دوماه، همگی این فعالین در فواصل زمانی متفاوت، با تودیع قرار وثیقه به‌صورت موقت از زندان لاکان رشت آزاد شدند.
بازداشت یک شهروند معترض در شهر رمشک توسط مزدوران اطلاعاتی

یک شهروند بلوچ اهل شهر رمشک استان کرمان به نام علیرضا نوری‌زاده، توسط مزدوران اطلاعاتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.

علیرضا نوری‌زاده، ٣١ ساله روز یکشنبه ششم خرداد ماه، توسط مزدوران اداره تروریستی اطلاعات در شهر رمشک بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

گفته می‌شود این شهروند یکی از معترضان به ادامه فعالیت مخرب معدن استخراج مس رمشک بوده و در تجمعات اعتراضی اخیر مردمی در رمشک شرکت داشته است.
مقامات اوین محمد نجفی، وکیل زندانی، را از حق تماس محروم کردند
خانواده محمد نجفی می‌گویند تماس این وکیل دادگستری با خارج از زندان اوین از صبح سه‌شنبه هشتم خرداد قطع شده است.
سینا یوسفی، وکیل دادگستری، روز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «خانواده وکیل محبوس محمد نجفی اعلام کرده‌اند که از صبح امروز هشت خرداد ۱۴۰۳ برقراری تماس» او قطع شده و مسئولان زندان اوین «اجازه برقراری ارتباط تلفنی» به او نمی‌دهند.
او همچنین تأکید کرد که محمد نجفی در اندرزگاه چهار زندان اوین «بدون رعایت کمترین حقوق یک زندانی دوران حبس خود» را می‌گذراند.
محمد نجفی، وکیل و کنشگر مدنی، از سال ۱۳۹۷ تاکنون و پس از افشای کشته شدن وحید حیدری معترض جوان در اراک، به اتهاماتی از قبیل «نشر اکاذیب»، «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به رهبری» و «کمک به دولت متخاصم» چندین بار زندانی شده و در حال حاضر هم در زندان اوین به سر می‌برد.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، مأموران زندان در شهریور ۱۴۰۱ او را به «قتل» تهدید کرده بودند.
پیش از این، شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، با انتقاد از تلاش مسئولان قضایی جمهوری اسلامی برای ابطال پروانه وکالت محمد نجفی خواستار آزادی هرچه ‌سریع‌تر او شده است
https://www.radiofarhang.nu/archive/42676.htm?amp=1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ویدیو از زندان قزلحصار در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.
نظام دادرسی قضایی در جمهوری اسلامی، نظامی ناعادلانه است. هر سال صدها نفر در زندان‌های این رژیم با اتهامات مختلف اعدام می‌شوند، هزاران نفر سال‌های جوانی‌شان را در زندان‌ها و در شرایطی بسیار ناگوار سپری می‌کنند.
بسیاری از محکومان غیر سیاسی اگر هم مرتکب جرم شده باشند، از حقوق اولیه یک زندانی محروم هستند. به دلایل مختلف از جمله فقر، دسترسی به وکیل نداشته‌اند.
شرایط اجتماعی جامعه، فقر، حاشیه‌نشینی، آسیب‌های اجتماعی و بسیاری مسایل دیگر باعث افزایش برخی جرایم هستند و مجازات زندان و اعدام تا کنون نتوانسته‌اند، خاصیت پیشگیرانه داشته باشند.
وقتی از حقوق زندانی و حقوق بشر حرف می‌زنیم، منظور فقط زندانیان سیاسی و عقیدتی نیستند، بلکه همه شهروندانی که داخل زندان هستند باید حقوقشان رعایت شود و صدایشان شنیده شود.

همه با هم باید علیه اعدام، علیه شکنجه و علیه دادرسی غیرعادلانه همصدا شویم.
اگر سعادت و خیر جامعه را می‌خواهیم باید بدون تبعیض از همه زندانیان دفاع کنیم. داستان‌های آن‌ها را بشنویم، خانواده‌های آن‌ها را درک کنیم و رنج آن‌ها را رنج خودمان بدانیم.
2024/10/01 22:41:15
Back to Top
HTML Embed Code: