Telegram Web Link
ما اغلب به بیماران مان این قاعدة سرانگشتی را توصیه می کنیم.
👇👇👇
اگر شما، شخصی را که ملاقات می کنید به شدت مجذوب او می شويد میزان علاقه و جذب شدن تان به این فرد را براساس ۰ تا ۱۰ درجه بندی کنید. اگر عددی را به میزان خود به طرف مقابل می دهید بین ۹ تا ۱۰ باشد یک بار دیگر به این رابطه به طور جدی فکر كنيد .

گاهی اوقات به چنین روابطی ادامه می دهید و بعد باعث دامن زدن به آشفتگی های دردسرساز شدن تله زندگی شماست.

علاقه و مجذوب شدن شما بیشتر از آن که بر مبنای ویژگی های مثبت طرف مقابل باشد، مبتنی بر فعال شدن تله ى زندگى شماست..

@qodrattaqeer
قــدرت تــغــیــیــرر...
ما اغلب به بیماران مان این قاعدة سرانگشتی را توصیه می کنیم. 👇👇👇 اگر شما، شخصی را که ملاقات می کنید به شدت مجذوب او می شويد میزان علاقه و جذب شدن تان به این فرد را براساس ۰ تا ۱۰ درجه بندی کنید. اگر عددی را به میزان خود به طرف مقابل می دهید بین ۹ تا ۱۰ باشد…
اینجا منظور جفری یانگ اینه که اگر یک نفر به خصوص آقا پسری، خیلی خیلی براتون جذابه ، جالبه بدونید که به احتمال زیاد هم سطح هم نیستید و به درد هم نمی خورید.

هر چند که اکثرا گوش نمی کنن اما توصیه ی بسیار خوبی کرده .

@qodrattaqeer
امروز، دوم ژانویه، روز جهانی "درون‌گرایان" است.
‏جالب است بدانید دلیل در نظر گرفتن دوم ژانویه برای چنین روزی این است که در این روز جشن‌های پر سروصدای سال گذشته و آغاز سال نو به پایان رسیده و فرصت رسیدن به آرامش و سکوت را برای افراد درون‌گرا به همراه می‌آورد.

@qodrattaqeer
#مادر، #زنانگی و #اسطوره

با تکیه بر اسناد و مدارک باستانشناسی، زن به دلیل قدرت خارق‌العاده‌اش در زایاندن نقش ویژه‌ای در شکل‌گیری باورهای مذهبی و اساطیری داشته است. از حدود بیست و پنج هزار سال پیش از میلاد تحولی عمیق در باورهای مذهبی با ظهور الهه مادر رخ داد و در واقع تجسم نخستین خدا، خود را در شکل زنانه نشان داد. در اسطوره‌های آفرینش خویشکاری زن همواره برجسته است و وجود الهه‌های مادر یا بزرگ_مادر خدایان آن را تأیید می‌کند: گایا، رئا، #هرا و #دیمیتر در یونان، ایزیس در مصر، ایشتار در میان رودان، آستارته در فینیقیه و کالی در میان هندوان و سپندارمذ کدبانوی بهشت و مادر آفریدگان در ایران.
هم چنین اعتقاد به یک اصل یا نیروی زنانه در جهان در میان باورهای اساطیری و مذهبی جایگاه رفیعی دارد. شاکتی واژه‌ای است مؤنث به معنای نیرو و قدرت که به ویژه به شیوا مربوط می‌شود و تجسم قدرت‌الهی خلاق و آفرینشگر زنانه است. شاکتی اغلب به گونه‌ای فعالانه از طریق تجسم آشکارای یک زن و قدرت باروری او، نمایش داده می‌شود.
 گاه زن/مادر تصویری از طبیعت و گاهی طبیعت تصویری از زن/مادر را ارائه می‌دهد. مادر، دریا و زمین هر سه گیرنده و زهدان زندگی هستند. هر آنچه در جهان حیات ما را پشتیبانی می‌کنند نمادی از مادر هستند.
افزون بر جنبه خلاقانه و حیات‌بخش زن/مادر، زن عامل شناخت و آگاهی مرد از خویشتن خویش است. برای توضیح این نکته باید به کهن الگوی #آنیما اشاره کرد که میانجی میان مرد با اعماق وجود اوست. آنیما (زن درون) مرد را به سوی ناشناخته‌ترین لایه‌های وجودش هدایت می کند. در اسطوره‌ها و باورهای مذهبی مشهورترین نمونه حوّا است که در باغ عدن با پیشکش سیبی به آدم که می‌تواند نمادی از پستان روزی رسان باشد، او را از خودش به مثابه یک انسان آگاه نمود. در اسطوره گیلگمش زن نقشی اساسی دارد که به ویژه در پیوند با انکیدو آشکار می‌شود. انکیدو انسانی طبیعی و غریزی است که پس از همبستری با زنی به انسانی فرهنگی تبدیل می‌شود و رشد می‌کند.

گفتیم که اعتقاد به اصلی زنانه همواره در اساطیر اهمیت زیادی داشته است. این اصل زنانه در مردان موجب شورانگیزترین تجربه‌های عرفانی و مذهبی می‌شود و درک ساحت‌ها دیگری از جهان را برای آنان میسر می‌سازد. در میان شمن‌ها رسمی وجود دارد که کاهن هرگاه می‌خواهد با جهان ارواح (ضمیر ناخودآگاه) ارتباط برقرار کند، بر روی لباسش شکل پستان را نقاشی می‌کند تا با این تدبیر نیروی زنانه درونش را که هادی میان او و ژرفنای اقیانوس ناخودآگاهی است، تحریک کند.
همچنین جوزف کمبل دو مرحله از مراحل هفده گانه سفر قهرمانی اش را به مواجه با اصل زنانه در شکل ازدواج با خدابانو و زن در نقش وسوسه‌گر اختصاص داده است و تنها پس از هماهنگی میان مرد و خدابانوی درونش، مرد می‌تواند با پدر یگانه شود و به آشتی برسد.
در پایان باید تأکید کرد که اصل زنانه ضامن بقا و سلامت زندگی انسانی است و مردانی که با این جنبه از وجود خود در ناسازگاری به سر می‌برند رفته رفته فرسوده شده و توان زندگی تو أم با طراوت و خلاقیت را از دست می‌دهند و احساس تهی بودن و افسردگی آنان را رنج می‌دهد. خصوصاً از چهل سالگی به بعد آنیمای خفته وجودشان، هر گونه لذت زندگی را از آنان سلب می‌کند و تا زمانی که بوسه‌ای عاشقانه زیبای خفته درونشان را بیدار نکنند، ادامه خواهد داشت.

@qodrattaqeer
تا قبل از مواجه مستقیم با مرگ، تصورم از مرگ فقط "عدم فعالیت یک ارگانیسم زنده" بود، فقط از بُعد زیستی می‌دیدمش و برام کاملاً قابل‌درک و پذیرش بود. نگاهم این بود که مرگ یعنی یک موجود زنده فعالیت زیستی‌ش متوقف شه، همین!

اما در پی اتفاق خرداد ماه که مرگ رو به‌صورت ملموس و از نزدیک دیدم، پی بردم که نیستی شاید سطحی‌ترین و اولیه‌ترین بُعد مرگ باشه؛ ابعاد عمیق‌ترش رو ممکنه در طول ماه‌ها در حین انجام روزمره‌ترین کارها یکهو درک کنیم.
مرگ صرفاً عدم حضور یک شخص نیست!
مرگ بر سایر روابط ما با چیزها که به اقتضای حضور اون شخص، پابرجا بوده و معنا می‌گرفته، اثر می‌گذاره!
مرگ بر لذت‌ها و دلخوشی‌های کوچیک ما که به اقتضای حضور اون شخص برامون پدید اومدن، اثر می‌گذاره!
مرگ واقعاً فقط عدم حضور نیست!
مرگ بر شکل روابط ما اثر می‌گذاره!

مثل همین اثری که الآن گذاشته، که دیگه نه به اینجا احساس تعلق دارم، نه حس خونه بهم میده و نه میل به بودن در اینجا در وجودم هست.

ثانیه‌ها رو می‌دوانم تا به فردا برسم و فردا و فردا و فردا...
#آدلر

درمان آدلری، یکی از مباحث مطرح در علم روان‌شناسی بوده و به معنای سبکی از درمان که بر اساس دیدگاه اجتماعی و غایت‌نگر طراحی شده که انسان را کلا و در مجموع موجودی خلاق، مسئول و در حال شدن می‌داند که در جهت هدف‌های خیالی، در محدوده زمینه تجربی‌اش در حال حرکت است. عقیده زیربنایی این نظام آن است که رفتار، معمولا به وسیله تلاش‌هایی هدایت و کنترل می‌شود که درصدد جبران احساس حقارت است. در این مقاله بعد از بیان تاریخچه و مفاهیم اساسی درمان آدلری به راهبردهای عملی و فرایند مشاوره در این نوع از درمان می‌پردازیم و در نهایت به ارزیابی درمان آدلری اشاره می‌کنیم.

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
قــدرت تــغــیــیــرر...
#آدلر درمان آدلری، یکی از مباحث مطرح در علم روان‌شناسی بوده و به معنای سبکی از درمان که بر اساس دیدگاه اجتماعی و غایت‌نگر طراحی شده که انسان را کلا و در مجموع موجودی خلاق، مسئول و در حال شدن می‌داند که در جهت هدف‌های خیالی، در محدوده زمینه تجربی‌اش در حال…
#آدلر
تاریخچه اجمالی

آلفرد آدلر (Alfred Adler)، برداشتی از ماهیت انسان را ارایه داد که قربانی غرایز و تعارض‌ها و محکوم به نیروهای زیستی و تجربیات کودکی نیست. او رویکرد خود را "روان‌شناسی فردنگر" نامید، زیرا برای بی‌همتا بودن هر فرد تاکید داشته و عمومیت انگیزه‌های زیستی و هدف‌هایی را که فروید به انسان نسبت می‌داد، قبول نداشت. به نظر آدلر، هر کسی در درجه اول موجودی اجتماعی است. شخصیت فرد به وسیله محیط اجتماعی و تعامل‌های منحصربه‌فرد او (نه توسط تلاش‌های فرد برای ارضاء نیازهای زیستی) شکل می‌گیرد. گرچه میل جنسی به عنوان عامل تعیین‌کننده در شخصیت، اهمیت زیادی برای فروید داشت، آدلر نقش مسائل جنسی را در سیستم خود به حداقل رساند. از نظر آدلر، هشیار نه ناهشیار، محور شخصیت است، به جای اینکه فرد توسط نیروهایی برانگیخته شود که نمی‌تواند آنها را ببیند یا کنترل کند، فعالانه درگیر آفریدن خود و هدایت کردن آینده خویش می‌باشد. [۱]

آلفرد آدلر، در هفتم فوریه سال ۱۸۷۰ میلادی، در رودلف‌هایم (حومه شهر وین) و در خانواده‌ای از طبقه متوسط متولد شد. در سال ۱۸۹۵ میلادی به دریافت درجه دکترای پزشکی از دانشگاه وین و سپس در رشته چشم‌پزشکی به درجه تخصصی نائل آمد. بعدها در روان‌پزشکی نیز تخصص گرفته و یک جهت‌گیری اجتماعی را در زمینه روان‌شناسی و روان‌درمانی تعقیب کرد. آدلر، با نوشتن کتابی درباره خیاط‌ها، نشانه‌هایی از جهت‌گیری اجتماعی‌اش را نشان داد و از این لحاظ می‌توان او را مبدع طب صنعتی دانست.

تاثیرات بسیار زیادی را می‌توان در زمینه‌های نظری آدلر یافت. در این میان آنچه که قابل توجه است، تاثیرات نویسندگان معروفی نظیر داستایوفسکی، گوته و شکسپیر است. ضمنا انجیل و همچنین رواقیون نیز تاثیرات زیادی در شکل‌گیری نظریه شخصیت آدلر داشتند. به‌ویژه او نکاتی را از افرادی چون کارل‌ مارکس، نیچه، هنری‌ برگسون، ایمانوئل ‌کانت و امریکایی‌هایی نظیر جی‌استانلی ‌هال، جان ‌دیویی و ویلیام ‌جیمز اخذ کرده است.

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
قــدرت تــغــیــیــرر...
#آدلر تاریخچه اجمالی آلفرد آدلر (Alfred Adler)، برداشتی از ماهیت انسان را ارایه داد که قربانی غرایز و تعارض‌ها و محکوم به نیروهای زیستی و تجربیات کودکی نیست. او رویکرد خود را "روان‌شناسی فردنگر" نامید، زیرا برای بی‌همتا بودن هر فرد تاکید داشته و عمومیت…
#آدلر
تعریف درمان آدلری

روان‌شناسی آدلر، نظریه شخصیت و نظام درمانی او یک دیدگاه اجتماعی و غایت‌نگر است که انسان را کلا و در مجموع موجودی خلاق، مسئول و در حال شدن می‌داند که در جهت هدف‌های خیالی، در محدوده زمینه تجربی‌اش در حال حرکت است. عقیده زیربنایی این نظام آن است که رفتار، معمولا به وسیله تلاش‌هایی هدایت و کنترل می‌شود که درصدد جبران احساس حقارت است. در این نظریه، اعتقاد بر آن است که ادراک فرد از خودش و زندگی (یعنی شیوه زندگی‌اش)، به علت وجود احساس حقارت، گاه‌گاهی برایش ناکام‌کننده است. همچنین قدرت‌طلبی، تعیین‌کننده چگونگی اعمال انسان و مسیر رشد اوست. بنابراین، رشد، فرایند رهایی از احساس ناچیزی و حقارت است. با وجود این، در سال‌های اخیر، روان‌شناسان آدلری نیروی برانگیزاننده واقعی را تمایل به احساس تعلق (علاقه اجتماعی و ارتباط با همنوعان) دانسته‌اند.

بنابراین، چون فرد غیرعادی فردی مایوس است و نه مریض و از طرف دیگر، علایق اجتماعی مختل دارد، وظیفه درمانگر آن است که او را تشویق و تهییج کند و قوت قلب دهد، علائق اجتماعی‌اش را بیدار کند و از طرفی روش‌های ایجاد رابطه، تجزیه و تحلیل و عملیات ثمربخش دیگر، امکان شیوه جدید زندگی را برایش فراهم آورد. [۴] مشاوره و روان‌درمانی آدلر، یک جریان آموزشی است که برای اجرای موفق آن همکاری نزدیک بین مراجع و مشاور ضرورت دارد.

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
قــدرت تــغــیــیــرر...
#آدلر تعریف درمان آدلری روان‌شناسی آدلر، نظریه شخصیت و نظام درمانی او یک دیدگاه اجتماعی و غایت‌نگر است که انسان را کلا و در مجموع موجودی خلاق، مسئول و در حال شدن می‌داند که در جهت هدف‌های خیالی، در محدوده زمینه تجربی‌اش در حال حرکت است. عقیده زیربنایی این…
#آدلر
واژه های اساسی

نظریه آدلر دارای واژه‌ها و اصطلاحات اساسی است که به آنها اشاره می‌کنیم.

√اشتباهات بنیادی basic mistakesعبارت است از نگرش‌های غلطی که زمانی صحیح بوده‌اند، اما دیگر نگرش صحیح تلقی نمی‌شوند. معمولا ناهوشیار بوده و برای گمراه کردن شیوه زندگی به‌کار گرفته می‌شوند.

√برتری superiority دو شکل مخالف دارد. برتری بی‌فایده اجتماعی که دربرگیرنده نیاز شدید به صلاحیت داشتن، مفید بودن یا شهید شدن است. برتری بافایده اجتماعی عبارت ‌است ‌از سلطه یک فرد بر محیطش.

√ترتیب ولادت birth order ترتیبی است که فرزند در یک خانواده به دنیا می‌آید، به‌ عنوان مثال اولین فرزند.

√تشویق encouragement جوهر اعتماد‌به‌نفس را در فرد افزایش داده و به شخص پیام می‌دهد که او آن‌گونه که هست، به‌اندازه کافی خوب است.

√جو خانوادگی family atomos
الگوی ویژه‌ای است که توسط والدین بنیان‌گذاری شده و به فرزندان به ‌عنوان معیاری برای زندگی اجتماعی ارائه می‌گردد.

√حقارت‌ اندامی organ inferiority
در برخی از افراد،‌اندام به‌خصوصی در هنگام استرس‌های غیرمعمول، نخستین بخشی از بدن آنهاست که از کار می‌افتد، زیرا که مقاومت آن قسمت‌ها کم است.

√خاطرات اولیه early recollections
حوادث معینی هستند که شخص می‌تواند به وضوح جزئیات افکار و احساسات همراه با آن را که در زمان وقوع حوادث وجود داشته است، به‌خاطر بیاورد.

√روان‌شناسی فردی inpidual psychology
آدلر واژه "فردی" را برای شناساندن نظام خود به‌کار برد، زیرا او می‌خواست که مفهوم جامعه متحدی را ایجاد کند.

√شیوه زندگی style of life یک فرد، شیوه عمل، شیوه فکر کردن و ادراک را در یک چارچوب شناختی ایجاد کرده و اعمال خاصی را انتخاب می‌کند تا قادر شود که با امور زندگی دست‌وپنجه نرم کند.

√عقده حقارت inferiority complex اعتقاد راسخ یک فرد به ناتوانی خودش برای بهبود ‌بخشیدن به آنچه که اشتباه است.

√علاقه اجتماعی social interest تمایل به همکاری با دیگران برای یک صلاح عمومی و آگاهی از مناسبات مشترک جهانی همه افراد بشر.

√منطق خصوصی private logic در حالی که منطق عمومی دربرگیرنده ارزش‌های مشابه و تجربیات معتبر بوده و یک نفر را به دیگری مرتبط می‌سازد، منطق خصوصی یک نقشه خصوصی است که فرد بدان وسیله راه خود را در زندگی پیدا می‌کند. منطق خصوصی در درجه اول به اهداف و نیات افراد وابسته بوده و با آن سازگار می‌باشد.

√هدف خیالی fictional goal هر فردی در دوران اولیه کودکی خود، تصویری تخیلی را که تاکنون درک نشده، رشد می‌دهد.

√یأس discouragement کاربرد آن، هم برای شخصی است که مایوس شده و هم به فرایندی گفته می‌شود که فرد را مایوس کرده است. فرایند یأس، فرایندی است که شخص را به سوی انتظار شکست می‌کشاند.

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
قــدرت تــغــیــیــرر...
#آدلر واژه های اساسی نظریه آدلر دارای واژه‌ها و اصطلاحات اساسی است که به آنها اشاره می‌کنیم. √اشتباهات بنیادی basic mistakesعبارت است از نگرش‌های غلطی که زمانی صحیح بوده‌اند، اما دیگر نگرش صحیح تلقی نمی‌شوند. معمولا ناهوشیار بوده و برای گمراه کردن شیوه…
#آدلر
روانشناسی فردی

شاید بتوان گفت، استفاده آدلر از روان‌شناسی فردی نوعی اسم بی‌مسمی یا غلط باشد. دلیل این گفته نیز آن است که رویکرد یا دیدگاه آدلر، متوجه روان‌شناسی اجتماعی است و مسائل جامعه را دربرمی‌گیرد. آخرین سال‌های زندگی آدلر در آمریکا سپری شد. بعد از آنکه به وسیله نازی‌ها و به اجبار از اروپا بیرون رانده شد، چون روان‌شناسی فردی آدلر در مقابل رویکرد روان‌تحلیلی فروید قد علم کرده بود و از طرف دیگر، به دلیل آنکه در سال‌های ۱۹۳۰ روان‌تحلیلی فروید، بدون رقیب بر اریکه قدرت رویکرد‌های درمانی آمریکا نشسته بود، در این کشور شدیدا مورد توجه قرار گرفت. آدلر در سال ۱۹۳۷ درگذشت و اگر رودلف دریکورز قدم به میدان نگذاشته بود، این احتمال وجود داشت که نهضت تازه‌پاگرفته آدلری به فراموشی سپرده شود.

عهده‌دار شدن مقام سردبیری مجله روان‌شناسی فردی و پژوهش‌نامه روان‌شناسی فردی، تاسیس موسسه آلفرد آدلر در شیکاگو و نیز تاسیس جامعه آمریکا‌ی شمالی روان‌شناسی آدلری، بر پذیرفته‌شدن این رویکرد به عنوان یک رویکرد درمانی جامع برای نوع انسان – و نه یک رویکرد تهی که فقط می‌تواند برای صحبت کردن با کودکان مناسب باشد – سهم عمده‌ای داشته است.

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
#آدلر
عوامل موثر بر آدلر

پیش از بررسی نظریه‌های شخصیت و روان‌درمانی آدلر بهتر است ببینیم چه عواملی روی آدلر تاثیر گذاشتند. النبرگر، تاثیر تمایل کانت به پیداکردن راه‌هایی برای کمک به افراد را در شناخت عملی خود و دیگران بر آدلر نشان می‌دهد. آدلر و نیچه هر دو از مفهوم قدرت‌طلبی استفاده کردند. این مفهوم برای آدلر به معنای دستیابی به قابلیت و برای نیچه به معنای کسب قدرت روی دیگران بود که با تاکید آدلر بر برابری خیلی فرق داشت. همان‌گونه که گفته شد، آدلر تحت تاثیر سوسیالیسم خصوصا عقاید کارل مارکس بود. وی طرفدار برابری اجتماعی بود ولی با "اجرای سوسیالیسم از طریق خشونت" توسط بلشویک‌ها سخت مخالفت می‌کرد. هرچند سایر نوشته‌های فلسفی نیز روی آدلر تاثیر گذاشته بودند، ولی آدلر بیشتر تحت تاثیر معاصران خودش بود. در این میان، کتاب فلسفه‌گویی‌ هانس وایهینگر روی چند مورد از سازه‌های نظری آدلر تاثیر گذاشت. مفهوم "کارکردگرایی" وی در مفهوم "هدف کارکردی" آدلر نقش داشت. [۸]

شهرت و محبوبیت آدلر بعد از مرگش برای مدتی کمرنگ شد، اما در سال‌های اخیر، دیدگاه‌های او در محافل علمی و بالینی مقبولیت بیشتری کسب کرده است.‌ هاری‌استک سالیوان، کارن ‌هورنای، جولین ‌راتر، آبراهام ‌مازلو، کارل ‌راجرز، و دیگران، عقاید او را درباره اهمیت روابط میان‌فردی، گسترش دادند. تاکید او بر برداشت ذهنی، مبنای درمان عقلانی – هیجانی (منطقی – عاطفی) البرت الیس است. علاوه ‌بر این، آدلر با عقیده‌ خود درباره‌ خیال یا افسانه‌ای که افراد برای هدایت کردن فعالیت‌های روزمره‌ خود می‌آفرینند، بر رولومی و سایر وجودگرایان، تاثیر عمیقی داشته است. موارد زیر از فهرستی اقتباس شده‌اند که بیانیه‌ نهایی روان‌شناسی فردنگر آدلر را نشان می‌دهد:

· نیروی پویا در پس رفتار افراد، تلاش برای موفقیت یا برتری است.
· برداشت‌های ذهنی افراد، رفتار و شخصیت آنها را شکل می‌دهند.
· شخصیت، یکپارچه و منسجم است.
· ارزش تمام فعالیت‌های انسان را باید از زاویه‌ علاقه‌ اجتماعی در نظر گرفت.
· ساختار شخصیت منسجم، از سبک زندگی فرد به وجود می‌آید.
· نیروی خلاق، سبک زندگی افراد را شکل می‌دهد. [۹]

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
هر چیزِ خوبی گرانبهاست و رشدِ شخصیت
از گرانبهاترین چیزهاست.

#کارل_گوستاو_يونگ

@qodrattaqeer
قــدرت تــغــیــیــرر...
#آدلر عوامل موثر بر آدلر پیش از بررسی نظریه‌های شخصیت و روان‌درمانی آدلر بهتر است ببینیم چه عواملی روی آدلر تاثیر گذاشتند. النبرگر، تاثیر تمایل کانت به پیداکردن راه‌هایی برای کمک به افراد را در شناخت عملی خود و دیگران بر آدلر نشان می‌دهد. آدلر و نیچه هر…
#آدلر

در این قسمت به مفاهیم اساسی نظریه آدلر اشاره می‌کنیم.

نظریه شخصیت
دیدگاه آدلر در مورد شخصیت، یک دیدگاه باز و گسترده بود. وی نه تنها فرد را یک ارگانیسم کلی و واحد در نظر می‌گرفت، بلکه برای تعامل فرد با جامعه نیز اهمیت قایل بود. در نظر گرفتن فرد به عنوان یک ارگانیسم کلی با این دیدگاه آدلر که فرد یک موجود خلاق و هدفدار بوده و سرنوشتش در اختیار خودش است، همسو بود. آدلر، در نوشته‌هایش علاقه خاصی به کمال‌جویی یا برتری‌طلبی افراد داشت. تاکید آدلر بر فرد و جامعه مغایرت بارزی با تاکید فروید بر مبنا بودن نیازهای زیست‌شناختی در شخصیت داشت. [۱۰]
مفاهیم اختصاصی‌تر نظریه آدلر بر مبنای تعدادی اصول بنا شده‌اند که عبارتنداز: احساس حقارت، اصل برتری‌جویی، اسلوب زندگی، ترتیب تولد، خودآگاهی، علاقه‌ اجتماعی، غایت و هدف زندگی و خود خلاق. [۱۱]

احساس حقارت
احساس حقارت، منبع تمام تلاش‌های انسان است که از تلاش‌های فرد برای جبران کردن این احساس‌ ناشی می‌شود. احساس‌ حقارت، همگانی است و درماندگی و وابستگی کودک به بزرگسالان، آن را تعیین می‌کند. عقده حقارت، از ناتوانی در جبران کردن احساس حقارت ناشی می‌شود. عقده حقارت در کودکی از طریق حقارت عضوی، لوس کردن یا غفلت کردن سرچشمه می‌گیرد. عقده برتری، از جبران افراطی ناشی می‌شود.

برتری‌جویی
هدف اصلی هر فردی، برتری یا کمال است به این معنی که فرد می‌کوشد تا شخصیت خود را کامل یا یکپارچه کند. غایت‌نگری خیالی به عقاید خیالی، مانند کمال اشاره دارد که رفتار فرد را هدایت می‌کند. [۱۲

اسلوب زندگی
به نظر آدلر، در شکل‌گیری شخصیت هر کس، سه عامل در کار است: عامل بدنی، عامل روانی و عامل اجتماعی. تعامل این سه عامل، اسلوب زندگی را به وجود می‌آورد. در این میان، عوامل اجتماعی در تعیین شخصیت نقش مهمی را بازی می‌کنند، برای مثال، کودکانی که نقص بدنی دارند در روبرو شدن با پیشامدهای زندگی احساس ناتوانی می‌کنند و همین احساس ممکن است سبب بازداری آنها از فعالیت شود.

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
قــدرت تــغــیــیــرر...
#آدلر در این قسمت به مفاهیم اساسی نظریه آدلر اشاره می‌کنیم. نظریه شخصیت دیدگاه آدلر در مورد شخصیت، یک دیدگاه باز و گسترده بود. وی نه تنها فرد را یک ارگانیسم کلی و واحد در نظر می‌گرفت، بلکه برای تعامل فرد با جامعه نیز اهمیت قایل بود. در نظر گرفتن فرد به…
ترتیب تولد

به عقیده آدلر، ترتیب تولد یک عامل موثر اجتماعی در دوران کودکی است.
فرزندان اول، که در آغاز محور توجه و محبت بوده‌اند، با تولد فرزند بعدی دچار شوک خلع‌شدن از مقام خود می‌شوند. آنها گذشته‌گرا، بدبین نسبت به آینده و علاقمند به نظم و اقتدارند. در عین حال، حسادت و نفرت ایجاد‌شده در آنان ممکن است انسان‌ها را به سوی روان‌نژندی، دایم‌الخمر ‌شدن، جنایتکاری و فساد سوق ‌دهد.
فرزندان دوم، یک راهنما یا الگو دارند، یعنی فرزند پیش از خود، که با آنها رقابت می‌کنند. در نتیجه، فرزندان دوم، مثل خود آدلر، مستعد رقابت‌جویی و جاه‌طلبی شدیداند.

فرزندان آخر یا به اصطلاح ته‌تغاری‌ها، ممکن است عزیز‌دردانه خانواده شوند. آنها که با نیاز پشت‌سر گذاشتن برادران یا خواهران بزرگتر از خود برانگیخته شده‌اند، ممکن است افرادی بسیار موفق شوند.
فرزندان یکی‌یکدانه، ممکن است در خانواده وضعیت موفقیت‌آمیزی داشته باشند، اما وقتی به مدرسه می‌روند، ممکن است ناگهان دچار این شوک شوند که ببینند دیگر مرکز و محور توجه دیگران نیستند و احتمالا دچار ناکامی و شکست می‌شوند.

خودآگاهی
آدلر با فروید در مورد وجود ضمیر نیمه‌هوشیار و ضمیر ناهشیار مخالف بود و همه اهمیت را به "خودآگاهی" می‌داد و عقیده داشت که انسان از اعمال خود، آگاهی دارد و می‌تواند با خود‌نگری بفهمد که چرا رفتار وی آنگونه است که هست. بدین‌ترتیب، آدلر معتقد بود که انسان دارای اختیار و اراده بوده و محکوم به جبر و تقدیر نیست. در واقع، انکار نیمه‌هشیار و ناهشیار و تردید آدلر نسبت به اهمیت میل جنسی در نظریه فروید بود که سبب اختلاف میان آنها و پایان بخشیدن به همکاری آن دو گردید. [۱۳]

علاقه اجتماعی
علاقه اجتماعی در سه مرحله ایجاد می‌شود: استعداد، توانایی و خصوصیات پویای ثانویه. انسان‌ها به‌طور فطری توانایی یا استعداد همکاری و زندگی اجتماعی را دارند. پس از پرورش یافتن این استعداد در آنها، صاحب توانایی‌هایی جهت ابراز گرایش خویش به همکاری اجتماعی می‌شوند. پس از آن هم نوبت به خصوصیات پویای ثانویه می‌رسد که در قالب نگرش‌ها و علایق بروز می‌نمایند. علاقه اجتماعی، برای اولین بار در جریان رابطه مادر و کودک بروز کرده و آموخته می‌شود. به‌ نظر آدلر، وظیفه مادر عبارت‌ است ‌از ایجاد حس همکاری و دوستی در کودک. مادر با مراقبت عمیق از کودک، برای فرزندش نقش الگوی دلسوزی را بازی می‌کند. دلسوزی او برای شوهرش، خواهر و برادرهای دیگر کودک و دوستان و بستگان نیز او را به الگوی علاقه اجتماعی تبدیل می‌کند.

اگر مادر فقط برای دوستان و بستگان دلسوزی کند و از کودکان غافل شود یا فقط برای شوهرش دلسوزی کند، جریان پرورش علاقه اجتماعی در کودک با مانع مواجه می‌شود. در صورت وارد آمدن لطمه جدی به این جریان، کودک ممکن است سبک زندگی سلطه‌گری یا چشم‌داشت و اجتناب را پیشه کند. با اینکه رابطه مادر با کودک، اولین و مهمترین رابطه در جریان ایجاد علاقه اجتماعی است ولی رابطه پدر و کودک نیز مهم است. در نتیجه پدر باید نسبت به خانواده، شغل و نهادهای اجتماعی موضع و نگرش مطلوبی داشته باشد. مفهوم علاقه اجتماعی، آن‌قدر اهمیت دارد که آدلر آن را معیار سلامت روانی در نظر می‌گرفت. کسی که علاقه اجتماعی کمی دارد، انسان خودمحوری خواهد شد که دیگران را تحقیر می‌کند و هدف‌های سازنده ندارد. آدلر، علاقه زیادی به ایجاد علاقه اجتماعی در مجرمان داشت. [۱۴]

هدف‌های تخیلی
آدلر، پس از جدایی از فروید و استفاده از عقاید وی‌هینگر، مبنی بر اینکه زندگی بشر مجموعه‌ای از افکار تخیلی است که در عالم واقعیت وجود خارجی ندارند، اعتقاد بر آن پیدا کرد که محرک اصلی رفتار بشر، هدف‌ها و انتظارات او از آینده است. در این زمینه می‌توان گفت که روان‌شناسی فروید بر اساس قانون علیت بنا شده است ولی روان‌شناسی فردی بر اصل فینالیزم یا توصیف اعمال از راه تشخیص هدف (غایت‌گرایی) استوار است. در نظریه آدلر، هدف‌های تخیلی علت ذهنی رویدادهای روانی هستند. پیش‌فرض پیروان آدلر آن است که هدف روان، تامین برتری است. هدف هر فردی در ماه‌های اولیه زندگی‌اش در کودکی شکل گرفته و تحت ‌تاثیر محیط تعیین می‌شود. هر یک از ما فقط آن چیزی را ارزش می‌نهد که متناسب با هدف اوست. بدون درک روشنی از هدف نهایی فرد، درک واقعی رفتار او غیرممکن است.

https://www.tg-me.com/qodrattaqeer
Do Zarbi Mokhalef - Farzam Salami
@mousighi_bartar
روزتون نیک، خوش صدا بشنوید
#طرحواره

اگه طرحواره هایمان درمان نکنیم چی میشه؟

شاید سوال خیلی از شما عزیزان این باشد که، خب اگر ما نرسیدیم یا نخواستیم طرحواره های نازنینمان را درمان کنیم، چه اتفاقی می افتد؟

در پاسخ به این سوال، صادقانه باید بگویم که هیچ اتفاقی نمی افتد. زندگیتان به روال قبل ادامه خواهد داشت و آب از آب تکان نمی خورد. اما اگر این طرحواره های ناسازگار باعث شده که احساس کنید کیفیت زندگی شما در حد پایینی است و شما راضی به این حد از کیفیت نیستید و می خواهید که تغییری ایجاد کنید آنگاه نیاز به یک بازنگری دارید .

این را فراموش نکنید که، طرحواره ها نمی خواهند راحت دست از سر ما بردارند و چون بلدند چطور به خواسته خودشان از طریق ما برسند و چطور کاری کنند که حرفشان از دهان ما بیرون بیاید، شک نکنید که این "نمی خواهم یا نمی توانم یا تا حالا با این طرحواره ها زندگی کردم از حالا به بعد هم به همین شکل می شود باشد" هم، از بازیهای همان موذیهاست!

حالا که می بینند این تله درش نیم باز شده است و ترکهای اساسی به آن وارد شده و هر آن ممکن است کاملا" از هم بپاشد و شما از آن بیایید بیرون، به قول معروف شروع به موش دوانی کرده اند تا شرایط موجود را، به همان شکل که بوده، حفظ کنند و شما را برای خود نگه دارند.

اگر دیگر نمی خواهید، زندگی خود را نادیده بگیرید و می خواهید، همانطور که نیازهای دیگران برایتان مهم است خودتان را هم ببینید و یا هر جا که نیاز است بتوانید حرفتان را بزنید، نمی خواهید گنده دماغ باشید و دور و برتان خالی از دوست، اگر نمی خواهید آه های طولانی بکشید و اشکتان دم مشکتان باشد و .. پس شک نکنید که نیاز است از دست این ساخته دست پیشینیانتان راحت شوید و حالا خودتان زندگیتان را بسازید.

اینکه شما در چه خانواده ای و با چه الگوی تربیتی به دنیا بیایید، دست شما نبوده و بعد از این هم هیچ بچه ای در این زمینه انتخاب کننده نیست. ولی بعد از اینکه خودتان را شناختید و با تمام چم و خم شخصیتتان، آشنا شدید و بازی هایش برایتان قابل پیش بینی شد، اگر تصمیم بگیرید که در همان وضعیت بمانید و یا تغییر کنید، فقط و فقط انتخاب خودتان است و مسئولیت آن هم پای خودتان است.

همان که در ابتدا گفتم، ما هیچکدام، در شکل گیری طرحواره ها و تله های زندگیمان مقصر نیستیم، اما در استمرار آنها و ماندن در همان وضعیت قبلی، تقصیر متوجه هیچکس جز ما نیست!

@qodrattaqeer
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زوجی با اسم های سباستیائو و للیا تو سال ۱۹۹۴ وقتی دیدن جنگل های استوایی تو برزیل داره نابود میشه شروع کردن به کاشتن ۳ میلیون درخت تو این منطقه از برزیل و نتیجش شد احیای ۱۵۰۰ هکتار جنگل بارونی که زیستگاه ۲۹۳ گونه گیاهی و ۲۰۵ گونه جانوریه.


تقریبا جذابترین و شیرین ترین خبریه که تا حالا خوندم
ArtMusic || Telgram : @ir2taraneh
ArtMusic || Telgram : @ir2taraneh
هر کوچ کوچت بی آمان کوچت بی و راس ....
دمای آو کوچه آخر دنیاس‌.....




هی گفتی میخوام کوچ کنم و برم.....آخرش کوچک کردنت رو عملی کردی....بعد از اون کوچِ شما آخر دنیا شده.....
2024/11/20 09:32:27
Back to Top
HTML Embed Code: