Telegram Web Link
🏴 شهادت جوان ترین امام شیعه، حضرت جوادالائمه «‌علیه السلام » را خدمت فرزندش حضرت ولی‌عصر «عجل الله تعالی فرجه» و همه محبّان اهل بیت علیهم السلام تسلیت عرض می‌کنیم۔

🖤 امام محمد بن علی (علیه السلام) معروف به جواد الائمه، تقی و جواد و مکنی به ابوجعفر ثانی   در دهم رجب دیده به جهان گشود . نام پدرش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) امام هشتم شیعیان و مادرش خیزران می‏باشد.

«زمانی که سن امام جواد(علیه السلام) به شش سال و چند ماه رسید، مأمون پدرش امام رضا(علیه السلام) را به شهادت رساند و شیعیان در حیرت و سرگردانی فرو رفتند و در میان مردم اختلاف نظر پدید آمد و سن ابوجعفر را کم شمردند و به همین جهت شیعیان اجتماعاتی تشکیل دادند و دیدارهایی با آن حضرت به عمل آوردند و به منظور آزمایش و حصول اطمینان از این که دارای علم امامت است، پرسش هایی را مطرح کردند و هنگامی که پاسخ های قاطع و روشن دریافت نمودند، مقام علمی آن بزرگوار را باور کردند و آرامش یافتند.

با طرح پرسش هایی از امام جواد(علیه السلام ) عظمت علمی آن حضرت در نزد شیعیان به اثبات رسید،

🔲 امام محمد تقی (علیه السلام) به مدت 16 سال امامت را بر عهده داشت و مکتب علمی، اجتماعی شیعه را جلوه خاص بخشید. شهادت آن بزرگوار پایانی است بر تلاشهای چشمگیر ایشان که عباسیان را آنچنان غافلگیر نمودکه نتوانستند حضرت را تحمل نمایند و سرانجام با توطئه معتصم به شهادت رسید.

🔳 تاریخ شهادت:
 30 ذیقعده سال 220هجری. مامون عباسی (هفتمین خلیفه سلسله عباسیان) پس از شهادت امام رضا (علیه السلام) از امام جواد (علیه السلام) دلجویی کرد و دخترش ام الفضل را به عقد وی درآورد.

🔳 چگونگی شهادت: 
معتصم، خلیفه عباسی و جعفر، پسر مأمون، سمی را در انگور تزریق کردند و برای ام ال‏فضل فرستادند. ام الفضل نیز آن را در میان کاسه‏ ای گذاشت و جلو امام جواد علیه ‏السلام نهاد و از آن انگور بسیار توصیف کرد. سرانجام آن حضرت از انگور خورد و طولی نکشید که آثار سم را در خود احساس کرد. در همان حال ام‏ الفضل پشیمان شد و گریه کرد. حضرت به او فرمود: «چرا گریه می‏کنی؟ اکنون گریه تو سودی ندارد. این را بدان که به سبب این جنایت، به چنان دردی مبتلا می‏شوی که هرگز علاج ندارد و چنان به تنگدستی افتی که جبران‏ پذیر نباشد». بر اثر نفرین آن حضرت، ام ال‏فضل به دردی بیمار شد که همه اموالش را در راه معالجه آن مصرف کرد، ولی سودی نبخشید و با نکبت بارترین وضع به هلاکت رسید. برادرش جعفر نیز در حال مستی به چاه افتاد و جسد بی‏جانش را از چاه بیرون آوردند. 

🔳 مرقد مطهر امام جواد علیه السلام :
امام جواد (علیه السلام) در کنار جدش امام کاظم (علیه السلام) در شهر بغداد - که امروز به آن کاظمین می‏گویند - دفن گردید.

السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ الْبَرَّ التَّقِیَّ الْإِمَامَ الْوَفِیَّ
🍃🌸 اول ماه ذی الحجه 👈سالروز ازدواج دو نور الهی حضرت علی (علیه السلام ) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها ) است.

این پیوند زیباترین پیوند آسمانی در اسلام و برای شیعه بشمار می آید.

ازدواج حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و امیرمؤمنان حضرت علی (علیه السلام) از مهم ترین اتفاقات تاریخ شیعه است

که ثمره این پیوند مبارک و سراسر مملو از عشق و محبت، درخت گهربار 👈امامت👉 است.

سالروز ازدواج پاکترین ...زلال ترین ...مقدس ترین زوج آسمانی بر شما گرامیان مبارک باد 🌸🍃

💠 رسول خدا صلی الله علیه و آله پیرامون ازدواج آن حضرت فرمودند:

🔸 لولا أن أمیر المؤمنین (علیه السلام) تزوجها لما کان لها کفو على وجه الأرض إلى یوم القیامة ، آدم فمن من دونه.

🔹 اگر حضرت امیر المومنین علیه السلام نبود که با حضرت زهرا سلام الله علیها ازدواج کند، برای آن حضرت هیچ هم کفو و هم شأنی از آدم به بعد برای او یافت نمی‌شد.

◼️ تعدادی از منابع شیعه:

📚 أمالی شیخ صدوق، صفحه ۴۲۳

📃 اسکن روایت:
🌐 http://bit.ly/2KZGS0L
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2nMLYny

📚 دلائل الامامة، تألیف طبری شیعی رضوان الله علیه، صفحه ٨٠

📃 اسکن روایت:
🌐 http://bit.ly/2nLQumx
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2MoujBF

📚 روضة الواعظین، تألیف ابن فتال نیشابوری رضوان الله علیه، جلد ۱، صفحه ۳۴۳

📃 اسکن روایت:
🌐 http://bit.ly/2vSvu1L
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2Muka5C


◼️ تعدادی منابع اهل سنت عمری:

📚 مقتل الحسین، تألیف خوارزمی، جلد ۱، صفحه ۱۰۷

📃 اسکن روایت:
🌐 http://bit.ly/2PhT3cj
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2MUyrFH

📚 سمط النجوم العوالی فی انباء الاوائل و التوالی، تألیف عصامی شافعی مکی، جلد ۳، صفحه ۶۷

📃 اسکن روایت:
🌐 http://bit.ly/2MjsDJq
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2MorY9R

📚 ینابیع المودة، تألیف قندوزی حنفی، جلد ۲، صفحه ۸۰

📃 اسکن روایت:
🌐 http://bit.ly/2PhO0Ja
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2MVkjfi
🔷 غدیر روز بیعت با امام زمان علیه السلام

🔹رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در خطبه غدیر با معرفی شخصیت بی نظیر علی بن ابیطالب علیهما السلام به عنوان خلیفه بلافصل و جانشین حقیقی خاتم الانبیاء از یک سو و نشان دادن خط سیر امامت تا افق مهدویت با معرفی خاتم الاوصیاء عجل الله تعالی فرجه الشریف ،خط امامت را از ابتدا تا انتها ترسیم نمودند.

🔹«... مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنِّي نَبِيٌّ وَ عَلِيٌّ وَصِيِّي أَلَا إِنَّ خَاتَمَ الْأَئِمَّةِ مِنَّا الْقَائِمُ الْمَهْدِيُّ أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَى الدِّينِ أَلَا إِنَّهُ الْمُنْتَقِمُ مِنَ الظَّالِمِينَ أَلَا إِنَّهُ‏ فَاتِحُ‏ الْحُصُونِ‏ وَ هَادِمُهَا أَلَا إِنَّهُ قَاتِلُ كُلِّ قَبِيلَةٍ مِنْ أَهْلِ الشِّرْكِ أَلَا إِنَّهُ مُدْرِكٌ بِكُلِّ ثَارٍ لِأَوْلِيَاءِ اللَّهِ أَلَا إِنَّهُ النَّاصِرُ لِدِينِ اللَّهِ أَلَا إِنَّهُ الْغَرَّافُ فِي بَحْرٍ عَمِيقٍ أَلَا إِنَّهُ يَسِمُ‏ كُلَّ ذِي فَضْلٍ بِفَضْلِهِ وَ كُلَّ ذِي جَهْلٍ بِجَهْلِهِ أَلَا إِنَّهُ خِيَرَةُ اللَّهِ وَ مُخْتَارُهُ أَلَا إِنَّهُ وَارِثُ كُلِّ عِلْمٍ وَ الْمُحِيطُ بِهِ أَلَا إِنَّهُ الْمُخْبِرُ عَنْ رَبِّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ الْمُنَبِّهُ بِأَمْرِ إِيمَانِهِ أَلَا إِنَّهُ الرَّشِيدُ السَّدِيدُ أَلَا إِنَّهُ الْمُفَوَّضُ إِلَيْهِ أَلَا إِنَّهُ قَدْ بُشِّرَ بِهِ مَنْ سَلَفَ بَيْنَ يَدَيْهِ- أَلَا إِنَّهُ الْبَاقِي حُجَّةً وَ لَا حُجَّةَ بَعْدَهُ وَ لَا حَقَّ إِلَّا مَعَهُ وَ لَا نُورَ إِلَّا عِنْدَهُ أَلَا إِنَّهُ لَا غَالِبَ لَهُ وَ لَا مَنْصُورَ عَلَيْهِ أَلَا وَ إِنَّهُ وَلِيُّ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ وَ حَكَمُهُ فِي خَلْقِهِ وَ أَمِينُهُ فِي سِرِّهِ وَ عَلَانِيَتِه.‏

🔸ای مردم! من پیامبر خدا و علی(علیه السلام) وصی من است.
🔸بدانید و آگاه باشید! آخرین امام از خاندان ما همان «قائم مهدی» است.
🔸بدانید و آگاه باشید! او یاور دین خداست.
🔸بدانید و آگاه باشید! او انتقام گیرنده از ستمکاران است.
🔸بدانید و آگاه باشید! او گشاینده دژهای استوار و ویران گر قلعه های مستحکم است.
🔸بدانید و آگاه باشید! او نابودگر تمام مشرکین است.
🔸بدانید و آگاه باشید! او منتقم خون های به ناحق ریخته شده اولیاء خداست.
🔸بدانید و آگاه باشید! او پشتیبان دین خداست.
🔸بدانید و آگاه باشید! او کشتیبان اقیانوس بی پایان علوم و معارف است.
🔸بدانید و آگاه باشید! او نمایانگر هر شخصیت ارجمند است به برتری اش و هر نادن به ناخردی اش.
🔸بدانید و آگاه باشید! او برگزیده خداست.
🔸بدانید و آگاه باشید! او وارث همه دانش هاست و احاطه به همه آن ها دارد.
🔸بدانید و آگاه باشید! او خبر دهنده از خدای عزوجل و مراتب ایمان به اوست.
🔸بدانید و آگاه باشید! او رشید و استوار است.
🔸بدانید و آگاه باشید! که امر دین و دنیا به او واگذار شده است.
🔸بدانید و آگاه باشید! گذشتگان به ظهور وی مژده و بشارت داده اند.
🔸بدانید و آگاه باشید! او حجت پایدار خداست و پس از او حجت دیگری نیست و حق در مدار او و همراه اوست و نور و روشنایی در کنار اوست.
🔸بدانید و آگاه باشید! هرگز کسی بر او پیروز نمی شود و کسی را در برابر او نتوان یاری نمود.
بدانید و آگاه باشید! او ولی خدا در گستره زمین و فرمانروای او در میان آفریدگانش و امین او در نهان و آشکار است...»

#غدیرروزبیعت‌باامام‌زمان‌‌علیه‌السلام
#درراه‌نشر‌معارف‌ایام‌غدیریه‌تلاش‌کنیم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️تنهاترین غریب دیار مدینه بود
▪️او مرد علم و زهد و وقار و سکینه بود
▪️صد باب علم از کلماتش گشوده شد
▪️در بین عالمان به خدا بی قرینه بود

🥀 شهادت جانسوز مولانا المظلوم، امام محمد باقر علم الأولین و الآخرین، حضرت محمد بن علی بن الحسین(علیه السلام) محضر مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه وسهل الله مخرجه روحی وارواح العالمین لتراب مقدمه الفداه و همه عاشقان اهل البیت(علیهم السلام) تسلیت و تعزیت باد!

🚩اللّهُمَ بِمَولانَا الباقِر عَجلْ لِوَلیِڪـ الْفَرَجْ🚩
🔰 چهار مناسبت مهم در ۹ ذےحجه به‌ترتیب تاریخ وقوع:

1. روز
#عرفه
2. روز
#سدالأبواب
3. روز صدور
#حدیث‌منزلت
4. روز
#شهادت حضرت مسلم بن عقیل

⭕️ روز عرفه:
روز شناخت خویشتن به عنوان عبد و روز شناخت خداوند به عنوان معبود است. و روز اقرار و اعتراف به ضعف و معصیت خویش (این معارف در دعای عرفۀ امام حسین علیه السلام و دعای عرفۀ امام سجاد علیه السلام در صحیفۀ سجادیه وجود دارد). ودر همین روز ،به حضرت آدم علیه‌السلام کلماتِ توبه عطا شد[1] و روز قبولی توبۀ حضرت داود علیه‌السلام[2] با توسل به اسماء اهل کساء است.

✳️ روز سدّ الأبواب و صدور حدیث منزلت:
روزی است که پیامبر اکرم صلوات الله علیه به فرمان خدا، دستور داد: «همه‌ی کسانی‌که از منزل خویش، دربی به مسجد باز کرده‌اند، آن‌را بسته و دیوار بکشند قبل از آن‌که عذاب نازل شود! ». برخی پس از شنیدن این دستور ناراحت شده و لب به اعتراض گشودند. پیامبر خدا ص فرمود: «من از طرف خدا مأمور شده‌ام تا به شما اعلام کنم: همه‌تان باید درب منزلتان به مسجد را ببندید»[3]. جز درب خانۀ امیرالمؤمنین علیه السلام.
و برای چندمین مرتبه و این‌بار در جریان سدّ الأبواب فرمودند: «ای علی! تو نسبت به من چون هارون باشى نسبت به موسى، چون خداوند به موسى فرمان داد تا مسجد پاكى بنا نهد كه جز خودش، هارون و دو پسرش(شَبَّر و شَبیر) كسى در آن ساكن نشود، و خداوند مرا فرمان داد كه مسجد پاكى بنا نهم كه جز من و برادرم علی و فرزندانش(امام حسن و امام حسین صلوات الله علیهما )كسى در آن ساكن نشود»[4].
آری جریان سدّ الابواب و بستن درب خانه‌های اصحاب از سوی پیامبر به فرمان خدا، واقعه‌ای دیگر در بیان فضیلت اهل بیت و بیان عدم لیاقت دیگران برای خلافت و جانشینی پیامبر خدا بود.
عمر گفت: به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه سه خصلت عطا شد که دوست داشتم یکی از آن‌ها برای من بود: ۱. پیامبر اکرم ، فاطمه صلوات الله علیهما را به ازدواج او درآورد؛ ۲. او را در مسجد سکونت داد و حلال کرد برای او آن‌چه برای خودش حلال بود؛ ۳. پرچم را در روز خیبر به دست او داد»[5].


◼️ شهادت غریبانۀ حضرت مسلم بن عقیل سفیر با وفای امام حسین علیه السلام
شاید برای برخی از عاشقان، هنوز هم سؤاله که یاران خاص اهل بیت صلوات‌الله‌علیهم چگونه بوده‌اند که نامشان هماره در کنار نام اهل بیت علیهم السلام به نیکی یاد می‌شود؟ افرادی مانند سلمان، ابوذر، مقداد، عمار، حذیفه و... و از جملۀ آن‌ها حضرت مسلم علیه‌السلام است. به نظر می‌رسد بهترین ویژگی آن‌ها همان گوش‌به‌فرمان بودن از امام علیه السلام بوده است در واجبات و محرّمات، و همنوا بودن با ایشان در روزهای شاد و غم اهل بیت صلوات‌الله‌علیهم[6].

📖 ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[1] «َ إِنَّ آدَمَ ع بَقِيَ عَلَى الصَّفَا أَرْبَعِينَ صَبَاحاً سَاجِدا... فَلَمَّا زَالَتِ الشَّمْسُ يَوْمَ عَرَفَةَ قَطَعَ التَّلْبِيَةَ وَ أَمَرَهُ أَنْ يَغْتَسِلَ فَلَمَّا صَلَّى الْعَصْرَ أَوْقَفَهُ بِعَرَفَاتٍ وَ عَلَّمَهُ الْكَلِمَاتِ الَّتِي تَلَقَّاهَا مِنْ رَبِّه‏»، تفسير القمي، ج‏1، ص: 44.
[2] «وَ فِي تِسْعٍ مِنْ ذِي الْحِجَّةِ أُنْزِلَتْ تَوْبَةُ دَاوُدَ ع‏»، من لا يحضره الفقيه، ج‏2، ص: 87.
[3] «إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص لَمَّا بَنَى مَسْجِدَهُ بِالْمَدِينَةِ وَ أَشْرَعَ فِيهِ بَابَهُ، وَ أَشْرَعَ الْمُهَاجِرُونَ وَ الْأَنْصَارُ (أَبْوَابَهُمْ) أَرَادَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِبَانَةَ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الْأَفْضَلِينَ بِالْفَضِيلَة فَنَزَلَ جَبْرَئِيلُ ع عَنِ اللَّهِ تَعَالَى- بِأَنْ سُدُّوا الْأَبْوَابَ عَنْ مَسْجِدِ رَسُولِ اللَّهِ ص قَبْلَ أَنْ يَنْزِلَ بِكُمُ الْعَذَابُ ... أَنْتُمْ نَفْسُ رَسُولِ اللَّه‏»، التفسير الإمام الحسن العسكري، ص: 17.
[4] «وَ إِنَّ اللَّهَ أَوْحَى إِلَى مُوسَى أَنْ يَتَّخِذَ بَيْتاً طُهْراً لَا يُجْنِبُ فِيهِ إِلَّا هُوَ وَ هَارُونُ وَ ابْنَاهُ»، كتاب سليم بن قيس الهلالي، ج‏2، ص: 790؛ دعائم الإسلام، ج‏1، ص: 17؛ «فقال رسول الله تعال يا علي! إنه يحل لك في المسجد ما يحل لي يا علي ألا ترضى أن تكون مني بمنزلة هارون من موسى إلا النبوة»، تاريخ مدينة دمشق (ابن عساكر)، ج 42 ص 139.
[5] «لقد أعطي علي بن أبي طالب ثلاث خصال لان تكون لي خصلة منها أحب إلي من أن أعطي حمر النعم ... تزوجه فاطمة بنت رسول الله ص وسكناه المسجد مع رسول الله ص يحل له فيه ما يحل له والراية يوم خيبر»، الغدیر ج ۳، ص204؛ المستدرك (الحاكم النيسابوري)، ج 3 ص 125.
[6] «وَ اخْتَارَ لَنَا شِيعَةً يَنْصُرُونَنَا وَ يَفْرَحُونَ لِفَرَحِنَا وَ يَحْزَنُونَ لِحُزْنِنَا»، الخصال، ج‏2، ص: 635
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#عید‌قربان
#فضیلت‌امیرالمومنین‌علیه‌السلام

🔷 روز دهم ذی‌ الحجة عید قربان، از اعیاد مهم مسلمانان است،در این روز حضرت ابراهیم علیه السلام مأمور به ذبح فرزندش حضرت اسماعیل شد او برای انجام امر خدا فرزندش را به قربانگاه برد و آماده ذبح او گردید اما هرچه کوشش کرد چاقو گلوی اسماعیل علیه السلام را نبرید، وحی آمد «قد صدقت الرؤیا» امتحانت را با موفقیت و سرافرازی انجام دادی؛ آنگاه خداوند گوسفندی را برای قربانی،به جای اسماعیل فرستاد و این چنین سنت حسنه قربانی در عید قربان مقرر شد.

🔶 سالها بعد حضرت #ابوطالب‌علیه‌السلام به شکرانه ولادت مولود کعبه #امیرالمومنین‌علی‌بن‌ابیطالب‌علیه‌السلام ، ۱۰۰۰ گاو و گوسفند و ۳۰۰شتر قربانی کردند و اهل مکه را به این سفره بابرکت دعوت کردند و اعلام کردند (هلموا علی ولیمة ابنی علی...) که پس از طواف خانه خدا وسلام برفرزندم علی بر این سفره حاضر شوید

🐏 #عید‌سعید‌قربان، جشن تقرب عاشقان حق بر شما مبارک...

۸ روز تا برترین عید
⭕️ از اشعار امیرالمومنین علیه السلام در وصف فرزند موعودشان؛
.ـــــــــــــــــــــ
🔷 فثَمَّ يَقُومُ الْقَائِمُ الْحَقُّ مِنْكُمْ
وَ بِالْحَقِّ يَأْتِيكُمْ وَ بِالْحَقِّ يَعْمَلُ‏
سَمِيُّ نَبِيِّ اللَّهِ رُوحِی [نَفْسِي‏] فِدَاؤُهُ
فَلَا تَخْذُلُوهُ يَا بَنِيَّ وَ عَجِّلُوا

🔶 قیام‌کننده‌ی بر حق خواهد آمد.
او حق را می‌آورد و طبق حق عمل می‌کند.
او هم‌نام پیامبر خداست. روحم (جانم) به قربان او! ❤️
فرزندانم او را تنها نگذارید و (برای یاریش) تعجیل کنید!
ـــــــــــــــــــــ
📚 منتخب الاثر (تالیف آیت الله صافی)، جلد2، ص97.
📚 اثبات الهداة ج5 ص266.
ـــــــــــــــــــــ
7 روز تا عید الله الاکبر، عید سعید غدیر خم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سالروز ولادت دهمین گلبرگ آسمانی،
آیینه ‏ی عصمت، هادی امّت،
اسوه ‏ی مجد وشرافت،
ناخدای کشتی هدایت،
حضرت امام هادی (علیه السلام)
برامام زمان عجل الله تعالی فرجه و همه‌ی عاشقانش مبارک باد
#غدیر_در_کتب_اهل_سنت :

🟢دوستان به این حدیث دقت کنید:

🔷النَّبِيَّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: " مَا مِنْ مُؤْمِنٍ إِلَّا وَأَنَا أَوْلَى بِهِ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ، اقْرَءُوا إِنْ شِئْتُمْ: {النَّبِيُّ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ} [الأحزاب: 6] فَأَيُّمَا مُؤْمِنٍ مَاتَ وَتَرَكَ مَالًا فَلْيَرِثْهُ عَصَبَتُهُ مَنْ كَانُوا، وَمَنْ تَرَكَ دَيْنًا أَوْ ضَيَاعًا، فَلْيَأْتِنِي فَأَنَا مَوْلاَهُ "

🔶پیامبر اکرم فرمود:هیچ مومنی نیست مگر آنکه👈من در دنیا و آخرت به او سزاوارتر هستم(و بر او ولایت دارم) اگر میخواهید قرآن را بخوانید:👈پیامبر نسبت به مومنان از خودشان سزاوارتر است👈پس هر مومنی که بمیرد و ارثی بگذارد برای وراث اوست و هرکس دین و قرضی به جای بگذارد آن شخص نزد من بیاید👈چرا که من مولای متوفی هستم

📚📘صحیح بخاری ج۳ص۱۱۸
https://is.gd/3DOn7f

🟨شرح روایت:


🔴علامه قسطلانی:

فليأتني فأنا مولاه) أي وليّه أتولى أمورهوفيته

عنه أو عيالاً فأنا كافلهم وإليّ ملجؤهم ومأواهم، 

من مولای او هستم یعنی👈ولی و متولی امور او هستم و سرپرست و پناهگاه خانواده او هستم

📚📒شرح القسطلاني ج۴ص۲۲۲
https://is.gd/2DrRAl

🟣حافظ بغوی:

هَذَا حَدِيثٌ مُتَّفَقٌ عَلَى صِحَّتِهِ، أَخْرَجَاهُ مِنْ أَوْجُهٍ عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ...قَوْله: «فَأَنَا مَوْلاهُ» أَي: وليه والكافل لَهُ.

این حدیث اتفاق بر صحت آن وجود دارد.‌.من مولای او هستم یعنی👈ولی و سرپرست اویم👉

📚📕شرح السنة ج۸ص۳۲۵
https://is.gd/DM72Yq

🔵علامه شوکانی:

وَرَدَ أَيْضًا مَا يَدُلُّ عَلَى أَنَّ مَنْ مَاتَ مِنْ الْمُسْلِمِينَ مَدْيُونًا فَدَيْنُهُ عَلَى مَنْ إلَيْهِ وِلَايَةُ أُمُورِ الْمُسْلِمِينَ يَقْضِيهِ عَنْهُ مِنْ بَيْتِ مَالِهِمْ وَإِنْ كَانَ لَهُ مَالٌ كَانَ لِوَرَثَتِهِ أَخْرَجَ الْبُخَارِيُّ مِنْ حَدِيثِ أَبِي هُرَيْرَةَ

حدیثی وارد شده که دلالت میکند👈هرکس بمیرد و دینی داشته باشد ادای دین او👈بر عهده کسی است که ولایت امور مسلمین را در اختیار دارد و دین او را از بیت المال مسلمین میپردازد چنانچه بخاری از ابوهریره نقل کرده‌‌‌...

📚📙نیل الاوطار ج۴ص۳۱
https://is.gd/y1rEQ9

بنابراین رسول خدا ابتدا با استناد به آیه :النبی اولی بالمومنین من انفسهم ولایت خود را بر مومنان یاد آور شده و خود را مولای مومنان میداند و واضح است که منظور ایشان از مولا صاحب ولایت و سرپرست و پناهگاه مومنان است و کسی است که با توجه به ولایت و حکومتی که دارد دیون مومن را از بیت المال پرداخت میکند

🟦حال به حدیث غدیر در کتب اهل سنت دقت کنیم:

🔷ثُمَّ قَامَ فَأَخَذَ بِيَدِ عَلِيٍّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ فَقَالَ: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ، مَنْ أَوْلَى بِكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ؟» قَالُوا: اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَعْلَمُ، «أَلَسْتُ أَوْلَى بِكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ؟» قَالُوا: بَلَى، قَالَ: «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِيٌّ مَوْلَاهُ

🔶از زید بن ارقم‌روایت است:رسول خدا در غدیر دست علی علیه السلام را گرفت و فرمود:👈ای مردم چه کسی به شما از خودتان سزاوارتر است؟!گفتند:خدا و رسولش داناتر هستند.فرمود:👈مگر من به مومنان از خودشان سزاوارتر نیستم؟گفتند بله.فرمود:👈هرکه را مولای اویم علی نیز مولای اوست👉

📚📕مستدرک علی الصحیحین ج۳ص۶۱۳(سند صحیح)
https://is.gd/YRxQzE

💎دوستان عزیز این دو حدیث رو با هم مقایسه کنید بدور از تعصب.واقعا منظور پیامبر اکرم از حدیث غدیر بیان دوستی و رفع اختلاف بین علی علیه السلام و جیش یمن بوده؟!

💎 در مقدمه هر دو حدیث پیامبر خود را اولی به مومنان میداند.تفسیر آیه را دقت کنید برای بستن بهانه از تفاسیر اهل سنت:

النَّبِيُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِينَ في كل شيء من أمور الدين والدنيا مِنْ أَنْفُسِهِمْ ولهدا أطلق ولم يقيد، فيجب عليهم أن يكون أحبّ إليهم من أنفسهم، وحكمه أنفذ عليهم من حكمها

پیامبر به مومنان از خودشان سزاوارتر است یعنی👈در تمام امور دین و دنیا مومنان ولایت دارد وبه مومنان از خودشان سزاوارتراست و این حکم مطلق است و قیدی هم ندارد👈پس واجب است بر مومنان که پیامبر را از خودشان نیز بیشتر دوست بدارند حکم و فرمان پیامبر از حکم و فرمان مومنان برای خودشان نافذ تر است👉

📚📒تفسیر زمخشری ج۳ص۵۲۳
https://is.gd/2Rj6eo

👌با کنار هم قرار دادن این دو حدیث و مقدمه آنها متوجه میشویم همانطور که پیامبر در تمام امور دین و دنیا بر مومنان ولایت دارد و سرپرست آنهاست مولا علی نیز صاحب این مقام است

#ارث #مولا #سرپرست #بخاری #فضیلت #نبی

#علیرضا

📚کانال مجموعه پرسمان📚
@porsemane_2👈
#غدیر_در_کتب_شیعه


🟧اهمیت روز غدیر در کلام اهل بیت علیهم السلام:

🔷امام صادق علیه السلام:

🔵الجمعة للتنظف و التطيب و هو عيد المسلمين و هو أفضل من الفطر و الأضحى و يوم الغدير أفضل الأعياد و هو ثامن عشر من ذي الحجة و كان يوم الجمعة و يخرج قائمنا أهل البيت يوم الجمعة و يقوم القيامة يوم الجمعة و ما من عمل يوم الجمعة أفضل من الصلاة على محمد و آله.

🔵روز جمعه برای نظافت و پاکیزگی است و آن عید مسلمین است که از عید فطر و قربان بالاتر است و 👈روز غدیر از تمام اعیاد بالاتر است👉 که روز هجدهم ذی الحجه است و👈روز جمعه بود و قائم ما اهل بیت نیز روز جمعه خروج میکند و روز قیامت نیز روز جمعه خواهد بود و👈هیچ عملی در این روز بهتر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست👉

📚📘مسند امام صادق علیه السلام ج۱۳ص۳۴۹
https://is.gd/4ieJQt
📚📘مراة العقول ج۳ص۲۶۱(سند صحیح)
https://is.gd/q0TlRY

💎امام رضا علیه السلام:

🟡مثل المؤمنين في قبولهم ولاء أمير المؤمنين في يوم غدير خم كمثل الملائكة في سجودهم لآدم، و مثل من أبي ولاية أمير المؤمنين في يوم الغدير مثل إبليس، و في هذا اليوم أنزلت هذه الآية «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ»، و ما بعث اللّه نبيّا الّا و كان يوم بعثه مثل يوم الغدير عنده و عرف حرمته إذ نصب لأمّته وصيّا و خليفة من بعده في ذلك اليوم.

🟡مثل مومنان در قبول ولایت امیر المومنین در روز غدیر همانند عمل ملائکه است در سجده بر آدم و👈 مثل هرکس که ولایت او را در غدیر انکار کرد همانند عملکرد ابلیس است👉 در این روز 👈خداوند این‌آیه را نازل فرمود:امروز دینتان را برایتان کامل کردم👉 و هیچ پیامبری مبعوث نشده است مگر آنکه روز بعثتش برای او مانند روز غدیر بوده است که حرمت آنرا شناخته👈 هنگامی که برای امتش وصی و خلیفه بعد خودش را در همان روز غدیر نصب کرده است👉

📚📒اقبال الاعمال ج۲ص۲۶۲
https://is.gd/JBjq8b
📚📒زاد المعاد ج۱ص ۲۰۳و۲۰۵(سند معتبر)
https://is.gd/vppx0I

🟩امام باقر علیه السلام:

🟢أبى جعفر (عليه السلام) قال‌: بنى الإسلام على خمس: الصلاة و الزكاة و الصّوم و الحجّ و الولاية و لم يناد بشي‌ء ما نودى بالولاية يوم الغدير

🟢اسلام بر پنج پایه بنا نهاده شده است:نماز و زکات و روزه و حج و👈ولایت و به هیچ یک از اینها همانطور که به ولایت در روز غدیر دعوت شده است،دعوت نشده است👉

📚📗مسند امام باقر علیه السلام ج۲ص۱۸۳
https://is.gd/8zZhCR

#امامت #فضائل #حدیث #غدیر_خم #ابلیس #ذی_الجه #ولایت #مبلغ_غدیر_باشیم

#علیرضا

📚کانال مجموعه پرسمان📚
@porsemane_2👈
🕋 واقعه غدیر

در سال دهم قمری، پیامبر(صلوات الله علیه) عازم حج شد. این حج که در آخرین سال عمر ایشان انجام شد، بعدها حجة الوداع نام گرفت.
به مسلمانان اطلاع دادند پیامبر(صلوات الله علیه) چنین تصمیمی دارد تا برای حج آن سال آماده شوند.
مسلمانان زیادی برای همراهی با پیامبر(صلوات الله علیه)، در مدینه جمع شدند.
ایشان در ۲۵ ذی‌القعده از مدینه خارج و راهی مکه شد. امام علی (علیه السلام) نیز که از رمضان همان سال به جنگ با کفار منطقه مذحج در یمن رهسپار شده بود،پس از پیروزی و گردآوری غنائم، به دستور پیامبر(صلوات الله علیه) برای انجام اعمال حج به مکه آمد.

پس از اتمام حج، مسلمانان از مکه خارج شدند و در ۱۸ ذی‌الحجه به منطقه خمّ رسیدند.
غدیر خم مکانی میان مکه و مدینه و در فاصله دو میلی (۵ کیلومتر) جُحفه بود و راه‌هایی از آن جدا می‌شد.
زمانی که کاروان حج پیامبر(صلوات الله علیه) به این منطقه رسید، جبرئیل فرشته وحی، آیه ۶۷ سوره مائده:[و آیۀ ۳ همین سوره را بر حضرت نازل و ایشان را مأمور کرد ولایت حضرت علی(علیه السلام) را به همگان اعلام کند. کاروانیان به دستور حضرت توقف کردند و دیگران نیز به آنان پیوستند.

آیا میدانید سه روز در محل غدیرخم توقف داشته اند؟

چادر به پا کرده اند؟

بعد چگونه است آن
#جمعیت_عظیم سه روز ماندن در صحرا را فراموش میکند؟

باعقل انسان سازگار است که پیامبر خدا،
#سه_روز در آفتاب سوزان صحرا بیش از هفتادهزار نفر را معطل کنندتا بگویند:
علی دوست و محبوب من است!


#بخوانید 👇

با رسيدن به محل موعود،فرمان توقف از سوى پيامبر (صلوات الله علیه ) صادر شد و مركب ها از حركت ايستادند و مردم پياده شدند و هر كس جايى براى توقف
#سه روزه آماده كرد.

به دستور پيامبر (صلوات الله علیه)، سلمان و ابوذر و مقداد و عمار زير چند درخت كهنسال را آماده كردند و روى درختان، پارچه اى به عنوان سايبان قرار دادند. در زير سايبان، منبرى به بلندى قامت پيامبر (صلوات الله علیه) از سنگ ها و روانداز شتران ساختند به طورى كه حضرت هنگام خطبه بر همه مردم مشرف باشند.

هنگام ظهر، پس از اداى نماز جماعت، پيامبر (صلوات الله علیه) بر فراز منبر ايستادند و اميرالمؤمنین(علیه السلام) را فرا خواندند تا بر فراز منبر در سمت راست حضرت بايستند. قبل از شروع خطابه، اميرالمؤمنين (علیه السلام) بر فراز منبر يك پله پائين تر در طرف راست آن حضرت ايستاده بودند

حضرت خطبه‌ای خواند و در آن به مردم گفت که خیلی زود از میان آنان خواهد رفت.
ایشان همچنین درباره دو چیز گرانبهایی که در میان آنان به امانت نهاده است (ثقلین)و نیز درباره ولایت و اولویت خویش بر مؤمنان سخن گفت.
آنگاه دست علی(علیه السلام) را بالا برد و فرمود: «هر کس من مولای (سرپرست) اویم، علی (ع) مولای (سرپرست) اوست».
سپس در حق دوستان علی(علیه السلام) دعا و در حق دشمنانش نفرین کرد.
در این هنگام، حسان بن ثابت از حضرت اجازه گرفت و شعری در وصف این واقعه سرود و بعد از آن خلیفه دوم این مسئله را به امام علی(علیه السلام) تبریک گفت.

#ادامه_دارد
خطبه غدیر

خِطابه‌ای از پیامبر اسلام(صلوات الله علیه) که علی(علیه السلام) را مولای مسلمانان معرفی می‌کند. پیامبر(صلوات الله علیه) این خطبه را در ۱۸ ذی‌الحجه سال ۱۰ق، هنگام بازگشت از حجة الوداع در منطقه‌ای به نام غدیر خم، بعد از نزول آیه ۶۷ سوره مائده بیان کرد. بسیاری از عالمان شیعه و سنی این خطبه را نقل کرده‌اند.

حدیث غدیر نام بخشی از این خطبه است که در آن، پیامبر فرموده است: «هر کس من مولای (سرپرست) اویم، علی (ع) مولای (سرپرست) اوست».
این بخش از خطبه را بیش از ۱۱۰ نفر از صحابه و ۸۴ نفر از تابعین به صورت متواتر نقل کرده‌اند، با این شرایط نه تنها تواتر حدیث غدیر مسلم است ،بلكه مى توان گفت به مراتب، فوق حدّ تواتر است.
این خطبه یکی از قویترین دلایل ولایت و سرپرستی امام علی(علیه السلام) بعد از پیامبر اسلام است. قرائن و شواهد مختلفی این حدیث را در اثبات ولایت امام علی(علیه السلام) تأیید و تقویت می‌کنند.

#ادامه_دارد
گزارشی از متن خطبه

در ابتدای خطبه، پیامبر حمد و ثنای الهی را به جای آورده و دقایقی نسبتا طولانی، صفات حق تعالی را با بیانی بلیغ برای حاضران بیان فرمود.
امر الهی برای ابلاغ امری مهم و نزول آیه تبلیغ.
درخواست پیامبر از خداوند برای معاف‌داشتن او از این تبلیغ به سبب ترس از فتنه منافقان و نزول چند باره جبرئیل برای این تبلیغ و وعده الهی برای مصون داشتن پیامبرش از فتنۀ مردم.
اعلان اینکه این آخرین حضور پیامبر در چنین جمعی است و امامت امت تا قیامت بر عهده علی علیه‌السلام و فرزندان اوست.
حرام محمد تا قیامت حرام است و حلالش تا قیامت حلال.
بیان مراتب علم و فضیلت علی(علیه السلام)
انکار ولایت علی(علیه السلام) گناهی نابخشودنی است.
شک کننده در گفتار پیامبر یا شک کننده در هریک از امامان، همانند کفار جاهلیت خواهد بود.
بیان جملۀ تاریخی مَن کُنتَ مَولاهُ فهذا علی مَولاهُ.
بیان مجدد حدیث ثقلین و جایگاه قرآن و اهل بیت در کنار هم.
تأکید بر وصایت و خلافت و جانشینی علی علیه‌السلام.
دعا در حق دوستان امام و نفرین بر دشمنانش: اَللهمَّ والِ مَن والاهُ و عادِ مَن عاداهُ.
نزول جبرئیل و اعلام اکمال دین.
تأکید بر جایگاه امامت و بیم‌دادن مردم از حسدبردن به امام.
اشاره به کارشکنی‌های منافقان.
بیان ختم امامت در مهدی قائم از فرزندان علی(علیه السلام).
برحذر داشتن مردم از تبعیت از امامان دروغین پس از پیامبر.
امر به حاضران در رساندن پیام غدیر به دیگران.
سفارش مردم به دوستی با اهل بیت و دشمنی با دشمنانشان.
حدود بیست جمله در وصف امام مهدی (علیه السلام)و حکومتش.
بالاترین معروف، فهم کلام پیامبر(صلوات الله علیه) در غدیر و رساندن آن به دیگران است.
بیان فضایلی دیگر از امام علی(علیه السلام) و امر به بیعت رسمی افراد با ایشان به عنوان امام و جانشین پیامبر.

#ادامه_دارد
حدیث غدیر

مضمون خطبه غدیر در طول قرن‌های متمادی، به چند صورت در منابع حدیثی و تاریخی شیعی و سنی نقل شده است. وجه «اشتراک تمام آنها، اعلان ولایت حضرت علی(علیه السلام) است. عبارت « مَنْ کُنْتُ مَولاهُ فَهذا عَلِی مَولاهُ (ترجمه: هرکه من مولای او هستم، این علی مولای اوست.)» در همه این نقل‌ها مشترک است. این بند از خطبه با عنوان حدیث غدیر معروف شده است.


نقل‌های مستقیم

به گفته علامه امینی، این حدیث را احمد بن حنبل از ۴۰ طریق، ابن جریر طبری از ۷۲ طریق، جزری مقری از ۸۰ طریق، ابن عقده از ۱۰۵ طریق، ابوسعید سجستانی از ۱۲۰ طریق، ابوبکر جعابی از ۱۲۵ طریق، و حافظ ابوالعلاء العطار همدانی نیز از ۲۵۰ طریق، نقل کرده‌اند.

برخی از علمای رجال و حدیث‌شناس اهل سنت، اَسناد این حدیث را زیاد دانسته و بیشتر اسناد آن را صحیح و حسن به شمار می‌آورند.
در میان راویان این حدیث، حدود ۹۰ نفر از صحابه و ۸۴ نفر از تابعین قرار دارند.


نقل‌های غیر مستقیم

علاوه بر نقل‌های مستقیم از سوی این افراد، برخی این حدیث را از کسانی که در غدیر خم حاضر بوده‌اند، شنیده و نقل کرده‌اند. ابی الطفیل از سی نفر،عامر بن لیلی الغفاری از هفده نفر، عمیره بن سعد از دوازده نفر،زید بن ارقم از شانزده نفر، زیاد بن ابی زیاد از دوازده نفر،زاذان ابی عمر از سیزده نفر،عبدالرحمن بن ابی لیلی از دوازده نفر،عبد خیر و عمرو ذی مره و حبه العرنی از دوازده نفر، ابوهریره و أنس و أبی سعید از نُه نفر، ابی قلابه از دوازده نفر، حبه بن جوین از ؟؟ نفر، زید بن یثیغ از دوازده نفر،سعید بن وهب از پنج یا شش نفر شنیده و نقل کرده‌اند
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎂 ولادت حضرت امام موسی بن جعفر (علیه السلام) مبارک باد

🔷 هُوَ الَّذِي‌ أَرْسَلَ‌ رَسُولَهُ‌ بِالْهُدَى‌ وَ دِينِ‌ الْحَقِ‌ لِيُظْهِرَهُ‌ عَلَى‌ الدِّينِ‌ کُلِّهِ‌ وَ لَوْ کَرِهَ‌ الْمُشْرِکُونَ‌

🔶 اوست خدایی که رسولش را با هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه دین ها چیره سازد هرچند مشرکان از این امر اکراه دارند.
📖 سوره صف آیه 9.

💢 امام کاظم علیه السلام در تفسیر این آیه فرمودند:
منظور از این آیه، امر خداوند و رسول در مورد ولایت علی علیه السلام است (و اینکه مردم باید ولایت اهلبیت را بپذیرند) و این "ولایت" همان دین حق است و خدا این دین را هنگام قیام حضرت قائم بر همه ادیان چیره می‌سازد.

📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏1، ص: 432.
◀️◀️ #تواتر_حديث_مباهله

حاکم نیشابوری مینویسد:

وَقَدْ تَوَاتَرَتِ الأَخْبَارُ فِي التَّفَاسِيرِ ، عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عَبَّاسٍ ، وَغَيْرِهِ ، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَخَذَ يَوْمَ الْمُبَاهَلَةِ بِيَدِ عَلِيٍّ , وَحَسَنٍ , وَحُسَيْنٍ وَجَعَلُوا فَاطِمَةَ وَرَاءَهُمْ ، ثُمَّ قَالَ : " هَؤُلاءِ أَبْنَاؤُنَا وَأَنْفُسُنَا وَنِسَاؤُنَا ، فَهَلُمُّوا أَنْفُسَكُمْ وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَكُمْ ، ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ

🔸اخبار در تفاسیر متواتر است از ابن عباس و غیره که رسول خدا (ص) در روز مباهله دست علی (ع) و حسن (ع) و حسین (ع) را گرفت و فاطمه (س) را هم در پشت سر آنها قرار داد ، سپس فرمود: اینها أَبْنَاؤُنَا وَأَنْفُسُنَا وَنِسَاؤُنَا می باشند پس ای اهل کتاب أَنْفُسَكُمْ وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَكُمْ را بیاورید سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.

📔📗 نام کتاب: معرفة علوم الحدیث - ذکر النوع السّابع عشر... - ص 50 ذیل حدیث 74

🌐 https://bit.ly/2ZrjoIZ
2024/09/23 18:21:23
Back to Top
HTML Embed Code: