Telegram Web Link
^کانال مجموعه پرسـمـان حـضـرت مـهـدی عج^
12. اگر مردم مسيري را انتخاب كنند و در آن گام نهند من به راه كسي كه تنها خدا را خالصانه مي پرستد خواهم رفت . (بحار الانوار ، ج 78 ، ص 245) 13. حسد نيكوييها را نابود سازد. (مسند الامام الهادي ، ص 302) 14. تكبر و غرور ، دشمني آورد. (مسند الامام الهادي ، ص…
24. مقدرات چيزهايي را بر تو نمايان مي سازد كه به فكرت خطور نكرده است .
(مسند الامام الهادي ، ص 303)

25. نارضايتي پدر و مادر ، كم تواني را به دنبال دارد و آدمي را به ذلت مي كشاند.
(مسند الامام الهادي ، ص 303)

26. مردم در دنيا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان هستند.
(مسند الامام الهادي ، ص 304)

27. مسخرگي ، تفريح سفيهان و كار جاهلان است .
(مسند الامام الهادي ، ص 304)

28. وقت جان دادنت نزد خانواده ات را به ياد آر كه در آن هنگام طبيبي جلوگير مرگت و دوستي نفع رسانت نباشد.
(مسند الامام الهادي ، ص 304)

29. جدال ، دوستي قديمي را تباه مي كند و پيوند محكم را مي گسلد و كمترين چيزي كه در آن است كوشش براي غلبه بر ديگري است كه آن هم ريشه علتهاي جدايي است .
( مسند الامام الهادي ، ص 304)

30. حكمت ، اثري در دلهاي فاسد نمي گذارد.
(مسند الامام الهادي ، ص 304)

31. براي نعمتها همسايه خوبي شويد و با شكرگزاري به افزودن آن اميدوار باشيد.
(مسند الامام الهادي ، ص 305)

32. نادان ، اسير زبان خويش است .
(مسند الامام الهادي ، ص 304)

33. افسوس كوتاهي كارهاي گذشته را با تلاش در آينده جبران كنيد.
(مسند الامام الهادي ، ص 304)
◾️امروز 5 رجب 1442 سالروز شهادت #ابن‌سکیت رحمة الله علیه، (224ه-ق)

🔹 یَعْقوب بن اِسْحاق دورَقی اَهْوازی معروف به اِبْن سِکّیت (۱۸۶ق – ۲۴۴ق)، از بزرگان اهل لغت و ادب و از شیعیان و یاران امام جواد(ع) و امام هادی(ع) است
.

دلیل نام‌گذاری‌اش به ابن سکیت، سکوت‌های طولانی پدرش بوده است. او از عالمان مهم علم نحو و ادبیات عرب است و تألیفاتی دارد که در شمار مهمترین منابع علم لغت و نحو است. #اصلاح‌المنطق  معروفترین اثر وی است

🔸ابن سکیت معلم فرزندان متوکل بود، روزی متوکل به او گفت: دو فرزند من «معتز» و «مؤید» نزد تو محبوب‎ترند یا حسنین فرزندان حضرت علی؟ ابن سکیت در پاسخ خلیفه عباسی گفت: به خدا سوگند قنبر خادم علی بن ابی طالب(ع) از دو فرزندت و پدر این دو نزد من بهتر است. متوکل سخت برآشفت و به کارگزارانش دستور داد تا زبانش را از پشت سرش بیرون بکشند.[1] 

1. خویی، معجم رجال الحدیث، ۱۴۱۳ق، ج ۲۱، ص ۱۳۹.

💠 با ما همراه شوید... @porsemane_2
⭕️ انحصار فهم قرآن در علم امیر المومنین علیه السلام (به اعتراف علمای اهل سنت)

🔷 از جمله فضائل شاه ولایت امام المتقین، امیر المومنین علیه السلام علم بی‌کران آن حضرت می‌باشد،
این مطلب هم در احادیث اهل بیت علیهم السلام و هم در کتب مخالفین به وضوح قابل رویت است، چنان چه #حرالی یکی از علمای اهل سنت اعتراف جالبی در این باب کرده است.

#مناوی از علمای اهل سنت می‌نویسد:

قال الحرالی: قد علم الأولون والآخرون أن فهم کتاب الله منحصر إلى علم علی ومن جهل ذلک فقد ضل عن الباب الذی من ورائه یرفع الله عنه القلوب الحجاب حتى یتحقق الیقین الذی لا یتغیر بکشف الغطاء.

🔶 #حرالی گفته است: اولین و آخرین دانسته‌اند که فهم قرآن منحصر در علم علی بن ابی طالب (علیه السلام) است، و هر کس نسبت به این موضوع جهل داشته باشد از بابی که خداوند از آن حجاب را از قلوب کنار می‌زند تا یقینی محقق شود که با کنار رفتن پرده‌ها تغییری در آن ایجاد نمی‌شود گمراه گشته است.

📚 فیض القدیر، تالیف مناوی، جلد ۳، صفحه ۴۷، چاپ دار المعرفة

📃 اسکن کتاب:
🌐 http://bit.ly/2Nif4Yh
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2IfnuAy

📝 ترجمه "الحَرالی أبو الحسن علی بن أحمد بن حسن التّجیبی الأندلسی" در سایت الشاملة:
http://shamela.ws/index.php/author/2316
🌔 در لیلةُ‌الرغائب باید #رغبت‌های‌بزرگ، یعنی رغبتِ در خدا و رغبتِ در ولیّ خدا، در وجود ما شکل بگیرد و از رغبت‌های کوچک که مزاحم انسان است و فهم و اقدام انسان را محدود می‌کند، فاصله بگیریم.

🔘 استاد‌سیّد‌محمّدمهدی‌میرباقری:

«اگر امشب، شب رغائب باشد، معنایش این است در این شب عزیز انسان باید سعی کند رغبت‌های الهی و رغبت‌های بزرگ در وجودش شکل بگیرد و از رغبت‌های کوچک که مزاحم انسان است و فهم و اقدام انسان را محدود می‌کند، ان‌شاء‌الله فاصله بگیرد و از خدای متعال طلب کند که آن رغبت‌های بزرگ در وجودش شکل بگیرد.

☑️ مهم‌ترین رغبتی که انسان باید به آن برسد، رغبتِ در خدا و رغبتِ در امام است که رغبت در امام، همان رغبت در خداست. این رغبتِ در امام است که به ما امکانِ همراهی با امام علیه‌السلام را می‌دهد، و الا انسان نمی‌تواند با امام راه برود. اگر رغبت در خودمان کردیم، حتی اگر رغبت در ثواب خودمان کردیم، این، در یک‌ جایی، ما را زمین می‌گذارد.
#ما‌باید‌تمام‌رغبات‌و‌خواسته‌‌هایمان‌را‌در‌میل‌امام‌علیه‌‌السلام‌‌خلاصه‌کنیم

【 اَلَّلهُمـّ؏جِّل‌لِوَلیِڪَ‌الفرَج】

•┈•✾• @porsemane_2 ✾•┈•
🔰اعترافات علمای اهل سنت و نواصب به فضائل امام جواد علیه السلام

1⃣ #ابن‌تیمیه‌ناصبی : إن محمد بن عليّ الجواد كان من أعيان بني هاشم، وهو معروف بالسخاء و السؤدد. ولهذا سمّي الجواد.

🔺محمد بن علی (امام جواد علیه السلام) از بزرگان بنی هاشم بود. او به سخاوت و بزرگواری معروف بود و به همین جهت به جواد نام گذاری شد.

📚 منهاج السنة، تالیف بن تیمیه، جلد ۴، صفحه ۶۸

📃 اسکن کتاب:
🌐 http://bit.ly/2v3czCZ
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2E0Xcuk

2⃣ #ذهبی‌ناصبی : محمد بن الرضا علي بن الكاظم ... كان من سروات آل بيت النبيّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ. وكان أحد الموصوفين بالسّخاء، ولذلك لُقِّب بالجواد.

🔹محمد بن رضا (امام جواد علیه السلام) از بزرگان اهل بیت (علیهم السلام) و یکی از افرادی بود که به سخاوت مشهور و به همین جهت به جواد ملقب شد.

📚 تاریخ الاسلام، تالیف ذهبی، جلد ۱۵، صفحه ۳۸۵

📃 اسکن کتاب:
🌐 http://bit.ly/2g1RiTw
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2Gx41cF

3⃣ #خیر‌الدین‌زرکلی : الملقب بالجواد: تاسع الأئمة الاثني عشر عند الإمامية. كان رفيع القدر كأسلافه، ذكياً، طلق اللسان، قوي البديهة.

🔸او ملقب به جواد (علیه السلام) نهمین امام نزد امامیه است و مانند نیاکان خود منزلتی بزرگ داشت. تیزهوش بود و زبانی فصیح داشت و جواب‌هایش بسیار قوی و بدیهی (بدون فکر و تأمل) بود.

📚 الأعلام، تالیف خیر الدین زرکلی، جلد ۶، صفحه ۲۷۲

📃 اسکن کتاب:
🌐 http://bit.ly/2vVpEgp
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2J1LMu7

4⃣ #شبراوی‌‌شافعی : التاسع من الأئمة محمّد الجواد ... وكراماته رضي الله عنه كثيرة، ومناقبه شهيرة.

🔺 نهمین نفر از ائمه محمد الجواد (علیه السلام) است. کراماتش بسیار و فضائلش مشهور است.

📚 الإتحاف بحب الأشراف، تالیف شبراوی شافعی، صفحه ۳۴۸-۳۴۹

📃 اسکن کتاب:
🌐 http://bit.ly/2vlsAzG
📃 پوستر:
🌐 http://bit.ly/2GCSPeo
♥️ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ الْبَرَّ التَّقِیَّ الْإِمَامَ الْوَفِیَّ 

میلاد با سعادت، امام محمد تقی،  جوادالائمه (علیه السلام) مبارک باد.

امام محمد بن علی (علیه السلام) معروف به جواد الائمه، تقی و جواد و مکنی به ابوجعفر ثانی در دهم رجب دیده به جهان گشود . نام پدرش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) امام هشتم شیعیان و مادرش خیزران می‏باشد.

🔷«زمانی که سن امام جواد(علیه السلام) به شش سال و چند ماه رسید، مأمون پدرش امام رضا(علیه السلام) را به شهادت رساند و شیعیان در حیرت و سرگردانی فرو رفتند و در میان مردم اختلاف نظر پدید آمد و سن ابوجعفر را کم شمردند و به همین جهت شیعیان اجتماعاتی تشکیل دادند و دیدارهایی با آن حضرت به عمل آوردند و به منظور آزمایش و حصول اطمینان از این که دارای علم امامت است، پرسش هایی را مطرح کردند و هنگامی که پاسخ های قاطع و روشن دریافت نمودند، عظمت علمی آن بزرگوار به اثبات رسید.

🔶 توانایی علمی حضرت جواد الائمه علیه السلام:

عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: اِسْتَأْذَنَ عَلَى أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَوْمٌ مِنْ أَهْلِ اَلنَّوَاحِي مِنَ اَلشِّيعَةِ فَأَذِنَ لَهُمْ فَدَخَلُوا فَسَأَلُوهُ فِي مَجْلِسٍ وَاحِدٍ عَنْ ثَلاَثِينَ أَلْفَ مَسْأَلَةٍ فَأَجَابَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ لَهُ عَشْرُ سِنِينَ

على بن ابراهيم گويد: پدرم گفت: گروهى از شيعيان از شهرهاى دور آمدند و از امام جواد عليه السلام اجازه تشرف گرفتند و خدمتش رسيدند و در يك مجلس 30 هزار مسأله از او پرسيدند، حضرت بآنها جواب گفت و در آن زمان ده ساله بود

📘الکافی ج۱ص۴۹۶
📙مراة العقول ج۶ص۱۰۴(سند حسن کالصحیح)

امام محمد تقی (علیه السلام) به مدت 16 سال امامت را بر عهده داشت و مکتب علمی، اجتماعی شیعه را جلوه خاص بخشید. شهادت آن بزرگوار پایانی است بر تلاشهای چشمگیر ایشان که عباسیان را آنچنان غافلگیر نمودکه نتوانستند حضرت را تحمل نمایند و سرانجام با توطئه معتصم به شهادت رسید.

🔘 تاریخ شهادت: 30 ذیقعده سال 220هجری. مرقد مطهر امام جواد علیه السلام  در کنار جدش امام کاظم (علیه السلام) در شهر بغداد - که امروز به آن کاظمین می‏گویند - قرار دارد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠 مناظره امام جواد -علیه السلام- با يحيى بن أكثم از علمای اهل سنت‼️

👌🏻 یحیی بن أكثم به معنای واقعی طعم نابودی را چشید!!

•┈•✾• @porsemane_2 ✾•┈•
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👌 #جذاب‌ترین‌مناظره‌قرن بین شیعه و سنی روی آنتن

⁉️ به فرموده پیامبر (ص) دوازده جانشین ایشان چه کسانی هستند؟

•┈•✾• @porsemane_2 ✾•┈•
⭕️ #کتمان‌حقیقت توسط عالمان اهل سنت

#احمد‌بن‌حنبل در کتاب «العلل و معرفة الرجال» از قول «شعبة بن الحجاج» می‌نویسد:

🔹روایاتی در مورد #علی‌بن‌ابیطالب (علیه ‌السلام) به دست من رسیده است که اگر آن‌ها را برایتان بگویم، همه‌ی شما 👈رافضی (شیعه) خواهید شد!👉
⚠️بخدا قسم هرگز آنها را برای شما نخواهم گفت!!

📚العلل و معرفة الرجال، ج۳، ص۳۵۴

•┈•✾ @porsemane_2 ✾•┈•
----------------------------------------
🔹🔸❁۩﷽۩❁🔸🔹

📢💬 در نشر فضائل امیر المومنین علیه السلام کوتاهی نکنیم.

🔶 حدثنا بكر بن محمد الصيرفي بمرو ثنا إسحاق ثنا القاسم بن أبي شيبة ثنا يحيى بن يعلى الأسلمي ثنا عمار بن زريق عن أبي إسحاق عن زياد بن مطرف عن زيد بن أرقم رضي الله عنه قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم من يريد أن يحيى حياتي ويموت موتي ويسكن جنة الخلد التي وعدني ربي فليتول علي بن أبي طالب فإنه لن يخرجكم من هدى ولن يدخلكم في ضلالة هذا حديث صحيح الإسناد ولم يخرجاه

📚المستدرك على الصحيحين ج 3 ص 139 ح 4642

🔷 به سند خود، از «زيد بن ارقم» نقل كرده است كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: كسى كه میخواهد برابر با زندگى من زندگى كند، و مانند مرگ من بميرد، و در بهشت جاويدان كه پروردگار به من وعده داده است گام نهد، على بن ابيطالب عليه السّلام را دوست بدارد؛ چرا كه آن حضرت شما را از راه هدايت منحرف نمیسازد و هرگز شما را به گمراهى نمی كشاند.
سند این روایت صحیح است ولی بخاری و مسلم آن را نقل نکرده اند

🆔@porsemane_2 ┅یا؏ݪے ✼

〰️🔸🔹🍃🌼🍃🔹🔸〰️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍃🌺 ولادت باسعادت مولَی الموحّـدین،ابو الأئمة، خلیل النبوة، المخصوص بالاخوة، یعسوب الایمان، یعسوب الدین، میزان الأعمال، سیف ذی الجلال، صالح المؤمنین، وارث علم النّبیین، الحاکم فی یوم الدین، شجرة التّقوی، حجّة الله البالغة، نعمة الله السابقة، الصراط الواضح، الامام الناصح، الوصیّ، البر، التقی، النبأ العظیم
یعسوبُ الدین، إمامُ المتّقيـن، مولا «امیرالمؤمنین؛ علی بن ابی‌طالب» صلوات‌‌الله علیه؛ خدمت امام زمان عجل‌الله‌ تعالی‌فرجه و همه شیعیان ومحبّان اهل‌بیت علیهم السلام تبریک وتهنیت باد.

💚 پیامبر بزرگوار اسلام فرمودند:

« اگر تمام باغ‏ها 🏝قلم گردد، و همه دریاها🌊💦 مرکب باشد، و کلیه جن‏ها 👻حسابگر و انسان‏ها 👤 نویسنده باشند، نمی توانند 👌فضایل علی(علیه السلام) را بشمارند.

لَوْ أَنَّ اَلْغِیَاضَ أَقْلاَمٌ وَ اَلْبَحْرَ مِدَادٌ وَ اَلْجِنَّ حُسَّابٌ وَ اَلْإِنْسَ کُتَّابٌ مَا أَحْصَوْا فَضَائِلَ أَمِیرِ اَلْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ.

📚 بحار الانوار، ج ۲۸، ص ۱۹۷

🆔@porsemane_2 ┅یا؏ݪے ✼

〰️🔸🔹🍃🌺🍃🔹🔸〰️
🔻حضرت زينب سلام الله عليها از منظر عمريه 🔻

«زینب بنت علی بن أبیطالب الهاشمیة ولدت فی حیاة جدها رسول الله ـ صلی الله علیه و سلم ـ و کانت عاقلة لبیبة ولدت من عبدالله بن جعفر علیاً و عوناً و عباساً و أم کلثوم فی دمشق

🔷 #زینب‌دختر‌علی‌بن‌ابی‌طالب‌هاشمی در زمان حیات جدش رسول خدا(ص) زاده شد و شخص عاقل و سخنوری بود که از عبدالله بن جعفر این فرزندان را به دنیا آورد: علی، عون، عباس و ام کلثوم در دمشق.

📚 تجرید اسماء الصحابه، ج2، ص273.

«وکانت زینب امراة عاقلة لبیبة جزلة ... وهو یدل علی عقل وقوة جنان

🔶 #زینب زنی بود عاقل و خردمند و با زکاوت ... و این (یعنی کلام حضرت زینب در مجلس یزید) برعقل و قوت قلب [و پایداری او] دلالت می کند .»

📚 اسد الغابة، ابن اثیر، دارالمعرفة، ج 5، ص 300 و الاصابة، ابن حجر عسقلانی، دارالجیل، ج 7، ص 684 .

همچنین جلال الدین سیوطی از مفسرین اهل سنت می گوید:

«وکانت لبیبة جذلة عاقلة لها قوة جنان

♦️#زینب بانویی خردمند و عاقل بود و از قوت قلب [و مقاومت] برخوردار بود .»

والعَقیلة هی الّتی روی ابن عباس عنها کلام فاطمة فی فدک، فقال: حدثتنی عقیلتنا زینب بنت علی(ع)

📚مقاتل الطالبیین، ص 60.
🏴رحلت جانسوز عقیله بنی‌ هاشم، بِنتِ مولا امیرالمومنین علیه‌السلام، حضرت زینب کبری سلام الله‌علیها خدمت امام زمان عجل‌الله تعالی فرجه و همه‌‌ شیعیان و محبّان اهل‌بیت علیهم السلام تسلیت وتعزیت باد.🏴

🔰با حضرت زینب سلام الله علیها بیشتر آشنا شویم؛

🍃▪️حضرت زینب كبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.

🍃▪️نام مبارك آن بزرگوار زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و ... پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشواى شیعیان حضرت امیرالمؤمنین على بن ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها می باشد.

🍃▪️در آن زمان که صدیقه کبری (علیها السلام) به این گوهر دریای عصمت و طهارت باردار بود، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در مدینه حضور نداشتند و به سفری رهسپار بودند. هنگامی که وجود مقدس زینب کبری (سلام الله علیها) متولد گشت، صدیقه طاهره (علیها السلام) به امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود که چون پدرم در سفر است و در مدینه حضور ندارد، شما این دختر را نام بگذارید. آن حضرت فرمود: من بر پدر شما سبقت نمی گیرم، صبر نما که به این زودی رسول خدا باز خواهد گشت و هر نامی که صلاح داند بر این کودک می نهد.

🍃▪️هنگامی که سه روز گذشت، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مراجعت نمود و همانگونه که رسم و سیره رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) بود، نخست، به منزل حضرت زهرا (علیها سلام ) وارد گشتند.

🍃▪️امام علی (علیه السلام) خدمت آن حضرت عرض کرد: یا رسول الله! خداوند متعال دختری به دخترت عطا فرموده است، نامش را معین فرمایید. فرمود: اگر چه فرزندان فاطمه اولاد من می باشند، لکن امر ایشان با پروردگار عالم است و من منتظر وحی میباشم. در این حال جبرییل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله! حق تو را سلام می رساند و می فرماید: نام این مولود را " زینب " بگذار، چرا که این را در لوح محفوظ نوشته ایم.

🍃▪️رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) قنداقه آن مولود گرامی را طلبید و به سینه چسبانید، ببوسید و نامش را زینب نهاد و فرمود: به حاضرین و غایبین امت، وصیت می نمایم که حرمت این دختر را پاس بدارند. همانا که او به خدیجه کبری (علیها سلام) شبیه است
.

🍃▪️وفات مظلومانه و غريبانه ام المصائب حضرت فاطمه صغرى عقيله بنى هاشم زينب كبرى عليها السلام در شب يكشنبه ۱۵ رجب سال ۶۲ ه‍ به وقوع پيوسته است.

🍃▪️در مدت يك سال بعد از واقعه كربلا، زندگانى آن حضرت همراه با اشك و آه و خاطرات اسارت و كربلا سپرى گشت . در عظمت آن مخدره همين بس ‍ كه به فرموده صدوق رحمه الله ، از جانب امام حسين عليه السلام نيابت خاصه داشته است ، و تا هنگامى كه بيمارى امام زين العابدين عليه السلام تمام نشده بود، اين نيابت ادامه داشت.

🍃▪️آن حضرت يك سال و چند ماه بعد از واقعه كربلا با قلبى پر از اندوه از مصائب كربلا در خانه خود رحلت فرمودند و در همان خانه دفن شدند. در وفات آن مخدره مظلومه روزهاى ۱۴ رجب و دهم ماه رمضان را هم گفته اند.

📖معالی السبطین،ج۲،ص۲۲۵
📖شجره طوبی،ج۲،ص۳۹۲
📖ریاحین الشریعه،ج۳،ص۳۸-۳۹
📖الوقایع والحوادث،ج۱،ص۱۱۳
#چند_سوال_از_اهل_سنت

#اعتراف_عمر_بربدعت_تراویح

محمد بن اسماعیل بخاری می نویسد:

1906 وعن بن شهاب عن عروة بن الزبير عن عبد الرحمن بن عبد القارىء أنه قال خرجت مع عمر بن الخطاب رضي الله عنه ليلة في رمضان إلى المسجد فإذا الناس أوزاع متفرقون يصلي الرجل لنفسه ويصلي الرجل فيصلي بصلاته الرهط فقال عمر إني أرى لو جمعت هؤلاء على قارئ واحد لكان أمثل ثم عزم فجمعهم على أبي بن كعب ثم خرجت معه ليلة أخرى والناس يصلون بصلاة قارئهم قال عمر نعم البدعة هذه
والتي ينامون عنها أفضل من التي يقومون يريد آخر الليل وكان الناس يقومون أوله

صحيح البخاري ج 2 ص 707

از عبد الرحمن بن عبدالقاری روایت است که گفت: در یکی از شبهای رمضان با عمر بن خطاب به سوی مسجد روانه شدیم مردم در آنجا در گروه های پراکنده نماز می گزاردند، مردی تنها نماز می گزارد، و مردی نماز می گزارد و گروهی با اقتدا به وی نماز می گزاردند.عمر گفت: همانا من می پندارم که اگر همه را بر امامت یک قاری جمع ردانم، بهتر از پراکندگی ایشان است. سپس تصمیم گرفت و مردم را به امامت ابی بن کعب، جمع گردانید سپس شب دیگر که با وی برآمدیم، دیدیم که مردم در عقب امام خود نماز می گزارند. عمر گفت: این چه بدعت نیکویی است.

#سوال:

یکم: چرا خلیفه دوم در دین اسلام بدعت گذاری نمود؟ آیا نمی دانست از بدعت به عنوان ضلالت و گمراهی تعبیر شده است و یا اعتقادی به کلام نبوی نداشت؟ در « صحیح مسلم » آمده است:

وشر الأمور محدثاتها وكل بدعة ضلالة

صحيح مسلم ج 2 ص 592

بدترین کارها ( مربوط به امور دین ) بدعت های آن است، و هر بدعتی گمراهی است.

دوم: آیا تقسیم بدعت به حسنه و سیئه مخالف کلام نبوی نمی باشد؟ همانگونه که در « المنتقي من فتاوي فضيلة الشيخ صالح بن فوزان بن عبد الله الفوزان » ج 1 ص 171 رقم 94 و همچنین کتاب « البدعه ، تعریفها احکامها انواعها » ص 8 آمده است :

ومَن قسم البِدعة إلى بِدعة حسُنَّة وبِدعة سيئة فهو غالطٌ ومخطئ ومخالفٌ لقوله صَلّى اللهُ عليهِ وسَلَّمَ : فانَّ كلَّ بِدعةٍ ضلالةٌ ؛ لأنَّ الرسولَ حكمَ على البدع كلِّها بأنَّها ضلالةٌ ، وهذا يقولُ : ليس كلّ بِدعةٍ ضلالة ، بل هناك بِدعةٌ حسنة .

هر کس بدعت را به بدعت حسنه و سیئه تقسیم کند اشتباه کرده و خطا کار است و مخالف این سخن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که فرمودند : هر بدعتی گمراهی است ، عمل کرده است زیرا رسول الله حکم کرده اند که همه بدعتها سبب گمراهی اند ولی این افراد میگویند که پیامبر اکرم فرموده اند : هر بدعتی گمراهی نیست بلکه بدعتهای حسنه هم وجود دارد .

سوم: اگر بگویم بدعت تراویح به هدایت دعوت می نماید آیا سخن رسول خدا باطل نمی شود؟غامدی در کتاب « حقیقه البدعه و احکامها » میگوید :
فليس هناك محدثة داعية إلى هدى، وإلا لبطل معنى قوله - صلى الله عليه وسلم -: " كل بدعة ضلالة "، ولأصبح كل مبتدع يدعي أنه ببدعته المحدثة داع إلى هدى.. فلا يكون حينئذٍ مجال للإنكار على أي مبتدع لا سيما إذا علمنا أن كل مبتدع إنما يقصد ببدعته التقرب إلى الله، وهذا هو الهدى عنده.

صاحب بدعت دعوت به هدایت نمی کند زیرا باید این سخن نبی اکرم که هر بدعتی گمراهی است باطل گردد. و همچنین هر صاحب بدعتی ادعا میکند که بدعت او هدایتگر است ! پس دیگری مجالی برای انکار هیچ بدعتگزاری باقی نمی ماند علی الخصوص که بدانیم هر بدعتگذاری هدفش از بدعت ، تقرب به خدا بوده و لذا این بدعت برای او هدایتگر میباشد !

حقیقه البدعه و احکامها ، ج 1 ص 373،

آیا در بدعت چیز خوب و نیکویی وجود دارد که عمر بن خطاب بدعت خویش را نیکو شمارد؟ محمد بن اسماعيل صنعانى مى‌نويسد:

إذَا عَرَفْت هَذَا عَرَفْت أَنَّ عُمَرَ هُوَ الَّذِي جَعَلَهَا جَمَاعَةً عَلَى مُعَيَّنٍ وَسَمَّاهَا بِدْعَةً وَأَمَّا قَوْلُهُ " نِعْمَ الْبِدْعَةُ " فَلَيْسَ فِي الْبِدْعَةِ مَا يُمْدَحُ بَلْ كُلُّ بِدْعَةٍ ضَلَالَةٌ.

وقتى اين مطلب را متوجه شدی، اين نيز مشخص مى‌شود كه عمر، (نخستين) كسى بود كه دستور داد آن را به جماعت يك شخص معين بخوانند و عمر بود كه آن را بدعت ناميد؛ اما اين كه گفته «نعم البدعه ؛ چه بدعت خوبي»، در بدعت چيزى وجود ندارد كه قابل ستايش باشد؛ بلكه هر بدعتى (سرانجامش) گمراهى است.

سبل السلام شرح بلوغ المرام من أدلة الأحكام، ج2، ص10.

چهارم: چرا اهل سنت از بدعت عمر بن خطاب تبعیت می نمایند، آیا اعتقاد به کلام نبوی ندارند که فرموده باشند هر بدعتی ضلالت است؟
Forwarded from اتچ بات
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی در آستانه ماه مبارک رمضان، ۱۴۰۰/۱/۲۴

⚡️ بالاترین رزق در ماه مبارک رمضان، رزق قرآن است.

⚡️ توصیه‌هایی برای بهره‌گیری از فرصت‌های ماه مبارک رمضان

کانال علی مع الحق

https://www.tg-me.com/ALI_MA_AL_HAGH
بارگاه ام المؤمنین حضرت خدیجه سلام الله علیها.( البته این بارگاه توسط وهابیت خراب شده است ) @ali_ma_al_hagh
بی احترامی عایشه به حضرت خدیجه سلام الله علیها
#چند_سوال_از_اهل_سنت

عایشه و توهین به حضرت خدیجه سلام الله علیها

🔹وقال إسماعيل بن خليل أخبرنا علي بن مسهر عن هشام عن أبيه عن عائشة رضي الله عنها قالت استأذنت هالة بنت خويلد أخت خديجة على رسول الله صلى الله عليه وسلم فعرف استئذان خديجة فارتاع لذلك فقال اللهم هالة قالت فغرت فقلت ما تذكر من عجوز من عجائز قريش حمراء الشدقين هلكت في الدهر قد أبدلك الله خيرا منها

📚صحيح البخاري ج 3 ص 1389 ح 3610.

🔸عايشه گويد: هاله دختر خويلد خواهر خديجه اجازه خواست پيش پيغمبر - صلى الله عليه وسلم - بيايد، همينكه پيغمبر صلى الله عليه وسلم صداى هاله را شنيد تكان خورد، به ياد صداى خديجه افتاد (چون صداى اين دو خواهر شبيه هم بود) پيغمبرصلى الله عليه وسلم رنگش تغيير يافت، گفت: انشاء الله هاله است، من حسادت کردم و گفتم: چيست هميشه به ياد پيرزنى از پيرزنان قريش مى باشيد كه به جز لثّه هاى قرمز، دندان سفيدى در دهان نداشت و از پيرى مرد، خداوند عوض بهتر از او را به شما داده است؟!

#سوال
یکم: چرا عایشه بر یکی از همسران رسول خدا صلی الله علیه و آله حسادت می ورزد؛ مگر نمی داند حسادت باعث نابودی حسنات می شود؟ ابو داود می نویسد:

🔹حدثنا عثمان بن صالح البغدادي ثنا أبو عامر يعني عبد الملك بن عمرو ثنا سليمان بن بلال عن إبراهيم بن أبي أسيد عن جده عن أبي هريرة أن النبي صلى الله عليه وسلم قال إياكم والحسد فإن الحسد يأكل الحسنات كما تأكل النار الحطب أو قال العشب

📚سنن أبي داود ج 4 ص 27 ح 4903.

🔸از حسد بپرهیزید، همانا حسد حسنات را می خورد همانگونه که آتش هیزم را.

آیا ایمان و حسد در یک قلب جمع می شود؟ نسایی در سنن می آورد: « ولا يجتمعان في قلب عبد الإيمان والحسد؛ از ابوهريره روايت است که رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرمودند: ايمان و حسد در قلب يك مسلمان جمع نمي شوند. » سنن النسائي (المجتبى) ج 6 ص 12

دوم: عایشه به سبب حسادت کلامی بر زبان می آورد که یا دروغ است و یا غیبت؛ اگر دروغ گفته است که دروغگویی یکی از علائم نفاق می باشد؛ بخاری در بابی با عنوان « علامة المنافق » آورده است:

🔹حدثنا سليمان أبو الربيع قال حدثنا إسماعيل بن جعفر قال حدثنا نافع بن مالك بن أبي عامر أبو سهيل عن أبيه عن أبي هريرة عن النبي صلى الله عليه وسلم قال آية المنافق ثلاث إذا حدث كذب وإذا وعد أخلف وإذا أؤتمن خان

📚صحيح البخاري ج 1 ص 21 ح 33.

🔸منافق سه نشانه دارد: در صحبت دروغ مي گويد، خلاف وعده عمل مي کند و در امانت خيانت مي کند.

اگر عایشه راست گفته باشد، از حضرت خدیجه سلام الله علیها غیبت کرده است؛ در مذمت غیبت کننده چنین نقل شده است:

🔹حدثنا عبد الله حدثني أبي حدثنا عبد الصمد حدثني أبي حدثنا واصل مولى أب عيينة حدثني خالد بن عرفطة عن طلحة بن نافع عن جابر بن عبد الله قال كنا مع النبي صلى الله عليه وسلم فارتفعت ريح جيفة منتنة فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم أتدرون ما هذه الريح هذه ريح الذين يغتابون المؤمنين

📚مسند أحمد بن حنبل ج 3 ص 351 ح 14826.

🔸جابر مي گويد: در محضر رسول اكرم - صلى الله عليه وسلم - نشسته بوديم كه ناگهان بوي گند و ناخوشايندي به مشام ما رسيد. رسول گرامي - صلى الله عليه وسلم - فرمود: «آيا مي دانيد كه اين چه بويي است؟ اين، بوي كساني است كه از مؤمنان غيبت مي كنند».
اهل سنت و وهابیت در این باره چه پاسخی دارند؟

سوم: اگر انسانی کلامی مانند کلام عایشه درباره عایشه بیان کند، چه حکمی دارد؟ آیا عالمان اهل سنت چنین شخصی را مسلمان می دانند؟ چرا در سخنان عالمان اهل سنت عایشه مورد مذمت قرار نمی گیرد؟

چهارم: چرا عایشه در برابر همسران رسول خدا صلی الله علیه و آله ادب را رعایت نمی کند؟ آیا گمان می کند خداوند او را از رعایت ادب معاف داشته است؟

تذکر: کلام عایشه « قد أبدلك الله خيرا منها؛ خداوند عوض بهتر از او را به شما داده است. » صحیح نمی باشد ، زیرا رسول خدا در جواب وی گفته است: « قال ما أبدلني الله عز وجل خيرا منها ؛ خداوند بهتر از او نصیب من نکرده است.» مسند أحمد بن حنبل ج 6 ص 117
2024/09/27 02:23:16
Back to Top
HTML Embed Code: