Telegram Web Link
نامه بالفور خطاب به چه کسی بود؟
Anonymous Quiz
25%
مجلس عوام
24%
هرتسل
10%
وایزمن
41%
روتشیلد
زمانی که بیانیه بالفور صادر شد، فلسطین تحت "قیمومت" کدام امپراطوری بود؟
Anonymous Quiz
43%
عثمانی
44%
بریتانیا
5%
فرانسه
9%
هیچکدام
خویشاوندسالاری(نپوتیزم)

▫️خویشاوندسالاری یا نپوتیزم (Nepotism) به اعطای حق ویژه و بدون ضابطه به خویشاوندان یا دوستان نزدیک در یک شغل، موقعیت، ساختار، حین دریافت تسهیلات و خدمات و‌‌‌...گفته می شود.

#علوم_سیاسی
#خویشاوندسالاری

🅾️ @po_science
خویشاوندسالاری(نپوتیزم)

▫️خویشاوندسالاری یا نپوتیزم (Nepotism) به اعطای حق ویژه و بدون ضابطه به خویشاوندان یا دوستان نزدیک در یک شغل، موقعیت، ساختار، حین دریافت تسهیلات و خدمات و‌‌‌...گفته می شود.

▫️خویشاوند گرایی از زمان باستان توسط چند فیلسوف از جمله ارسطو و کنفوسیوس مورد انتقاد قرار گرفته است و آن را به عنوان اقدامی شرور و نابخردانه محکوم کرده اند.

▪️▪️ریشه

▫️این اصطلاح از کلمه ایتالیایی nepotismo می آید، که با توجه به ریشه لاتین nepos به معنای برادرزاده است.

▫️این اصطلاح در واقع بر آمده از اقدامات برخی از پاپ ها از قرون وسطی و تا اواخر قرن هفدهم بوده است.

▫️چند تن از پاپ‌ها و اسقف‌های کاتولیک که پیمان عفت و پاکدامنی بسته بودند و از این رو، معمولاً از خودشان فرزند قانونی نداشتند به برادرزاده‌های خود موقعیت‌هایی را اعطا میکردند که غالباً از پدر به پسر می رسید.

▫️چندین پاپ برادرزاده ها و سایر بستگان خود را به مقام کاردینال(بالاترین مقام کاتولیک‌ها پس از پاپ) رساندند. اغلب، چنین انتصاب ها مسیری برای ادامه یک "سلسله پاپی" بود.

▫️برای مثال، پاپ کالیکستوس سوم، رئیس خانواده بورگیا، دو برادرزاده خود را کاردینال کرد. یکی از آنها، رودریگو، بعداً از موقعیت خود به عنوان کاردینال پله ای برای پاپ شدن استفاده کرد و پاپ الکساندر ششم شد.

▪️▪️انوع خویشاوند‌گرایی

۱.سیاسی

▫️زمانی که خویشاوند یک مقام سیاسی(مثلا رئیس جمهور) باشد و از این موقعیت برای گماردن آشنایان و نزدیکان در مناصب و یا ارتقا موقعیت آن ها در قدرت استفاده کند، خویشاوند سالاری سياسی گفته می شود این نوع خویشاوند سالاری در تمامی جوامع(دموکراتیک یا غیر دمکراتیک) با شدت کم یا زیاد رایج است.

▫️خویشاوندسالاری در نظام‌های سلطانی و پاتریمونیالیستی بیش از سایر نظام‌های غیردموکراتیک وجود دارد. نظام‌ سلطانی در واقع شکل مدرن‌تر نظام پاتریمونیالیستی است که در قرن بیستم در کوبا و فیلیپین و چندین کشور دیگر، نمود تام و تمامی پیدا کرد.

۲.سازمانی

▫️زمانی که فردی یا افرادی به دلیل پیوندهای خانوادگی خود در یک سازمان به کار گرفته شوند، خویشاوند گرایی در درون سازمان رخ می دهد.

▫️خویشاوند گرایی در سازمان ها منجر به انحصار قدرت می شود، زیرا وقتی اعضای دخیل در تصمیم گیری های نهادی با هم مرتبط باشند، تصمیمات اتخاذ شده در نهادها به نفع گروهی از افراد نزدیک به هم خواهد بود.

۳. در استخدام

▫️خویشاوندسالاری در محل کار نیز رخ می دهد و می تواند به معنای افزایش فرصت در شغل، دستیابی به شغل خاص یا دریافت دستمزد بیشتر از سایر افراد در موقعیت مشابه باشد.

▪️▪️توجیهات خویشاوندسالاری

▫️افراد صاحب‌مقامی که به خویشاوندگماری گرایش دارند، یکی از دلایلشان برای توجیه این نحوۀ مدیریت این است که خویشاوندانشان به آن‌ها متعهدند و این وفاداری شخصی را لازمۀ مدیریت بهتر حوزۀ تحت امرشان می‌دانند.

▫️اما از آنجا که خویشاوندسالاری با تبعیض و رانت‌خواری پیوند عمیقی دارد، مدیرانِ خویشاوندگمار غالبا ناچار می‌شوند فساد خویشاوندان منصوب خودشان را لاپوشانی کنند چراکه آشکار شدن این موضوع، مایۀ سرشکستگی و بدنامی مضاعف برای چنین مدیرانی است.

▪️▪️در تاریخ ایران

▫️در تاریخ سیاسی ایران اصطلاح "هزار فامیل" بیانگر نوعی خویشاوندسالاری است. البته هزار فامیل که در توصیف حکومت پهلوی به کار می‌رود، در واقع صد فامیل بودند که شناخته‌شده‌ترین آن‌ها عبارت بودند از: فرمانفرماها، بختیاری‌ها، قوام‌ها، علم‌ها، اعلم‌ها، دولوها، پیرنیاها، اتابکی‌ها، قراگوزلوها، اردلان‌ها، زنگنه‌ها، افشارها، عضدها، فیروزها، امینی‌ها، متین‌دفتری‌ها، هدایت‌ها، بیات‌ها و ...

▫️این صد فامیل مناصب اصلی قدرت سیاسی و اقتصادی را در حکومت پهلوی در اختیار داشتند.

#علوم_سیاسی

🅾️ @po_science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پرولتاریا چیست؟

مارکس در کتاب «مانیفست کمونیست» (۱۸۴۸)تعریفی از پرولتاریا به دست می‌دهد: «مقصود از پرولتاریا طبقهٔ کارگران مزدبگیر جدیدی است که مالک هیچ وسیلهٔ تولیدی نیست و نیروی کار خود رابرای تأمین زندگی می‌فروشد.»


#علوم_سیاسی

🅾️ @po_science
✍️ پرولتاریا

#اصطلاح_شناسی

▫️پرولِتاریا (از لاتین proletarius، در زبان لاتین، به معنای فرزندمند، از Proles به معنای فرزند) اولین بار در امپراتوری روم، در پیش از میلاد، پدیدار شد. در آن زمان به موجب قانون، زمین‌داران و دیگر طبقات می‌بایست با پرداخت مالیات یا خدمت سربازی به دولت خدمت کنند، آنان که چیزی نداشتند تا به دولت بپردازند، می‌بایست فرزندان خود را به خدمت دولت بفرستند.
▫️ مقامات رومی هر پنج سال یک بار برای تهیه فهرستی از شهروندان و دارایی آنها، که وظایف نظامی و امتیازات رای آنها را تعیین می کرد، سرشماری انجام می دادند. کسانی که دارای 11000 سکه یا کمتر بودند، به پایین ترین رده برای خدمت سربازی سقوط کردند و فرزندان آنها - prōlēs (فرزندان) - به جای دارایی در لیست قرار گرفتند. از این رو پرولتاریوس (تولید کننده فرزندان) نامیده می شود.
▫️این کلمه در سدهٔ دوم مسیحی ناپدید شد و در سده‌های پانزدهم و شانزدهم به معنای مردمی که زمین خود را از کف داده و تنها با نیروی کار خود می‌زیند، به کار رفت. اما در سدهٔ نوزدهم نویسندگان سوسیالیست مانند سیسموندی، کابه، لویی بلان و پرودون آن را دوباره به کار بردند، و کسی که آن را رواج عام بخشید یک نویسندهٔ اجتماعی آلمانی به نام لورنتز فن اشتاین (Lorenz von Stein) بود.

▫️مارکس در کتاب «مانیفست کمونیست» (۱۸۴۸)تعریفی از پرولتاریا به دست می‌دهد: «مقصود از پرولتاریا طبقهٔ کارگران مزدبگیر جدیدی است که مالک هیچ وسیلهٔ تولیدی نیست و نیروی کار خود رابرای تأمین زندگی می‌فروشد.»

▫️پرولتاریا طبقه است از جامعه که هزینه زندگانی خود را منحصراً از فروش نیروی کارخود بدست می آورد نه از منافع یک سرمایه ،یعنی آن طبقه که خوشی و درد،زندگی و مرگ و تمامی افراد آن مربوط می باشد به وجود کار ، پرولتاریا «مولد ارزش» به شمار می‌رود اما سهمی از «ارزش» و «سود» نمی‌برد. مارکسیسم تقابل این طبقه با بورژوازی را طبیعت تاریخ برمی‌شمرد.

▫️مارکس و انگلس پرولتاریا را تنها به معنای کارگران تهیدست صنعتی بکار می‌بردند، ولی در جریان انقلاب روسیه و به ویژه انقلاب چین که تکیه گاه عمدهٔ آن دهقانان بی زمین و تهیدست بود، مفهوم «پرولتاریای دهقانی» به عنوان نیروی متحد «پرولتاری صنعتی» پدید آمد و جنبش‌های انقلابی در جهان سوم، با نبود پرولتاریای صنعتی، تکیه‌گاه اصلی خود را «پرولتاریای دهقانی» قرار دادند.

▫️از دیدگاه مارکسیسم، پرولتاریا و بورژوازی در منصب‌های ضد هم قرار دارند چون (برای مثال) در حالی که کارگران کارخانه‌ها ناخودآگاه تمایل زیادی به افزایش حقوق دارند، صاحبان آنها برعکس دوست دارند حقوق پرداختی کارگران تا جای ممکن پایین باشد.


#آموزش_سیاسی

#علوم_سیاسی

🅾️ @Po_Science
📷 پرش به سوی آزادی

🔹در سال ۱۹۶۱، یک مرزبان ۱۹ ساله آلمان شرقی به نام "کنراد شومان" ناگهان از روی سیم خاردار به سمت آلمان غربی پرید.
🔹پرواز او که توسط دوربین ها ثبت گردید، به "پرش به سوی آزادی" معروف شد.
🔹 شومان با شهرت جدید خود میانه خوبی نداشت به همین دلیل در سال ۱۹۹۸ بر اثر خودکشی درگذشت.


#علوم_سیاسی

🅾️ @Po_Science
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📷 بازگشت به خانه

🔹 دو دختر با اشتیاق به سوی آغوش پدر که از جبهه های جنگ‌(۱۹۴۰) بازگشته است، می دوند.


#علوم_سیاسی


🅾️ @Po_Science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جنگ تریاک

▫️جنگ تریاک، شامل دو جنگ نخست و دوم است که بین بریتانیا و چین رخ داد. این نبردها از جنگ های مشهور تجاری در تاریخ محسوب می شود. انگلیسی ها در این جنگ ها بر آن بودند تا به اجبار تریاک را به کشور چین وارد کنند و از این روش، درآمد کلان بدست بیاورند.

#آموزش_سیاسی
#علوم_سیاسی
#جنگ_تریاک

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مونارشی

▫️مونارشی یا پادشاهی شکلی از حکومت است که در آن شخص پادشاه، مادام العمر یا تا زمان کناره گیری، رئیس دولت است.

▫️تا قرن بیستم، نظام‌های سلطنتی رایج‌ترین شکل حکومت بودند و در آن زمان جمهوری‌ها جایگزین بسیاری از سلطنت‌ها شدند.

▫️امروزه چهل و سه کشور مستقل در جهان دارای حکومت پادشاهی هستند.

▫️از انواع مونارشی می توان به موروثی، انتخابی و خودخوانده اشاره داشت.

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
مونارشی(خلاصه)

▫️مونارشی یا پادشاهی شکلی از حکومت است که در آن شخص پادشاه، مادام العمر یا تا زمان کناره گیری، رئیس دولت است.

▫️تا قرن بیستم، نظام‌های سلطنتی رایج‌ترین شکل حکومت بودند و در آن زمان جمهوری‌ها جایگزین بسیاری از سلطنت‌ها شدند.

▫️امروزه چهل و سه کشور مستقل در جهان دارای حکومت پادشاهی هستند.

▫️ بیشتر پادشاهی‌های مدرن تمایل دارند که سلطنت‌های مشروطه باشند، و طبق قانون اساسی، نقش‌های قانونی و تشریفاتی منحصربه‌فردی را برای پادشاه حفظ می‌کنند.

▪️▪️چند نوع پادشاهی بر اساس رسیدن به قدرت

◀️ موروثی:
پادشاهی‌های با سلطنت موروثی مرتبط هستند، که در آن پادشاهان مادام العمر سلطنت می‌کنند و مسئولیت‌ها و قدرت این موقعیت به فرزند یا یکی دیگر از اعضای خانواده‌شان پس از مرگ منتقل می‌شود. پادشاهی های خاندان های ایرانی در این گروه بوده است.

▫️مزیت اصلی سلطنت موروثی تداوم بی درنگ رهبری است.

◀️ سلطنت انتخاباتی:
در یک سلطنت انتخابی، پادشاهان توسط یک نهاد (یک کالج انتخاباتی) برای مادام العمر یا یک دوره معین انتخاب یا منصوب می شوند.

◀️ پادشاهی خودخوانده:

▪️▪️انواع پادشاهی بر اساس دامنه قدرت

◀️ سلطنت مطلقه:

در سلطنت مطلقه، پادشاه به عنوان یک شخص خودکامه، با قدرت مطلق بر دولت و حکومت، از جمله حق حکمرانی با فرمان، انتشار قوانین و اعمال مجازات ها، حکومت می کند.

◀️ پادشاهی مشروطه:

در سلطنت مشروطه، قدرت پادشاه تابع قانون اساسی است. در اکثر نظام‌های سلطنتی مشروطه فعلی، پادشاه عمدتاً نمادی تشریفاتی از وحدت ملی و تداوم دولت است. اگرچه اسماً دارای حاکمیت است ، اما رأی دهندگان (از طریق قوه مقننه ) حاکمیت سیاسی را اعمال می کنند. قدرت سیاسی پادشاهان مشروطه محدود است.

☑️ کانال تلگرام و پیج اینستاگرام علوم سیاسی 👇

🅾 @Po_Science
🗣 “Opinions have caused more ills than the plague or earthquakes on this little globe of ours"

- Voltaire

🗣«در سیاره کوچک ما، عقاید بیش از طاعون و زلزله، موجب بلایا شده است.»

- ولتر

#علوم_سیاسی

🅾 @Po_Science
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آریستوکراسی(Aristocracy)

▫️آریستوکراسی یا حکومت اشراف، شکلی از حکومت است که در آن قدرت در دستان طبقه حاکم کوچک و ممتاز (نخبه) قرار دارد.

▫️ این اصطلاح ریشه یونانی دارد αριστοκρατία ( aristokratíā ) و به معنای "حکومت بهترین ها" است.

▫️ یونانیان باستان، آن را به عنوان حکومتی از سوی شهروندان واجد شرایط می دانستند و با مونارشی یا حکومت یک فرد، در تضاد می دیدند.

▫️ ارسطو و افلاطون از جمله فیلسوفانی بودند که آریستوکراسی را برای توصیف سیستمی به کار بردند که در آن تنها بهترین شهروندان، از طریق یک فرآیند دقیق انتخابی حاکم می شدند.

▫️ نگاه مدرن به آریستوکراسی با نگاه یونانیان باستان متفاوت است و تمایل به این دارد که آن را نه به عنوان حکومت بهترین ها، بلکه بیشتر به عنوان یک الیگارشی یا پلوتوکراسی (حکومت توسط افراد معدودی یا ثروتمند) تلقی کنند که با دموکراسی در تضاد قرار دارد.

▫️این نوع اشرافیت در اکثر دوره های قرون وسطی و مدرن تقریباً در همه جای اروپا بر قدرت سیاسی و اقتصادی تسلط داشتند و از ثروت و مالکیت خود بر زمین برای تشکیل یک نیروی سیاسی قدرتمند استفاده می کردند.


#علوم_سیاسی
#آریستوکراسی

🅾 @Po_Science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کیش شخصیت (Cult of personality)

▫️کیش شخصیت پدیده‌ای است که در آن یک شخص با استفاده از رسانه‌های گروهی و تبلیغات سیاسی از خود وجهه‌ی عمومیِ آرمانی و قهرمانانه‌ای ارائه می‌دهد.

▫️ کیش‌های شخصیت غالباً در حکومت‌های تمامیت‌خواه ایجاد می‌شوند.

▫️هدف از کیش شخصیت، تقویت موقعیت سیاسی یک رهبر است.

▪️▪️ویژگی های رهبران دارای کیش شخصیت

▫️دشمن مشترک برای شخص رهبر و مردم در نظر گرفته می شود.
▫️ هر کسی که فرد دارای کیش شخصیت را زیر سوال ببرد معمولاً به عنوان خائن شناخته می شود.
▫️رهبر صاحب کیش شخصیت، بدون انتقاد از سوی رسانه ها همواره مورد تحسین قرار می گیرد.
▫️ چنین تلقی می شود که اگر رهبران از سوی مخالفان تهدید شوند، کشور تهدید شده است.
▫️ از تصاویر و سخنان رهبر دارای کیش شخصیت در مدارس، بناهای عمومی، معابر و رسانه ها بصورت گسترده استفاده می شود.
▫️ویژگی های خارق العاده ای به رهبران نسبت داده می شود که در تضاد با واقعیت است.

▪️▪️نمونه‌های کیش شخصیت

▫️موسولینی در ایتالیا
▫️استالین در شوروی
▫️مائو در چین
▫️رهبران کرهٔ شمالی
▫️معمر قذافی در لیبی
▫️صدام در عراق
▫️آتاترک در ترکیه

#علوم_سیاسی

🅾 @Po_Science
نشانی های صفحه "علوم سیاسی" در دیگر شبکه های اجتماعی

🔺 یوتیوب 👇

📌 https://www.youtube.com/@po_science

🔸اینستاگرام 👇

📌 Instagram.com/valizadeh.heydar

📌 Instagram.com/po_science
✍️ گوبلز: دروِغ هر چه بزرگتر، جذابتر/یدالله کریمی پور


▫️پاول ژوزف گوبلز ، نابغه معلول آلمانی، از آغاز تا فروپاشی رژیم هیتلری و رایش سوم‌، وزیر تبلیِغات و روشنگریوی بود. تحصیلات گوبلز در زمینه ادبیات و فلسفه بود و تا دریافت دکتری در این‌رشته نیز پیش رفت. نخستین کار دکترگوبلز در جایگاه وزیر پروپاگاندا ، یکپارچه کردن همه رسانه های آلمان و وادار نمودنشان به پیروی از نازیسم و پیشوا بود.

▫️دکتر گوبلز پس از به قدرت رسیدن هیتلر، همه شاخه‌های رسانه‌های عمومی و هنر را برای پشتیبانی مردم از وی به کار گرفت.
از سال ۱۹۴۰، دکتر گوبلز هم چنین مدیر مسئول مجلهٔ هفتگی رایش شد. وی در سرمقاله های این ژورنال، همواره دربارهٔ پیروزی نهایی در آیندهٔ نزدیک می‌نوشت و از اختراع سلاح‌های معجزه‌آمیز خیالیکه‌ امریکا و دیگر دشمنان را نابود می کرد، خبر می‌داد.

▫️سرمقاله‌های دکتر گوبلز در این مجله، یکی از برجسته‌ترین الگوهای پروپاگاندا در تاریخ محسوب می‌شود. دکتر گوبلز، در سخنرانی و تهییج احساسات مردم، نابغه ای کم‌مانند بود.

▫️استراتژی تبلیغاتی دکتر گوبلز، هشت وجهی بود.‌ وی و همکارانش این هدف ها را به مطبوعات چی ها، رادیو ، سینماگران و دیگر اصحاب رسانه تفهیم کرده و ناگزیر به اجرایشان می کردند:

1️⃣ آینده باوری
پیاپی و بی وقفه مردم را به روزها، هفته ها و ماه های خوب آتی دلخوش سازید؛ آینده ای مملو از صلح و پیروزی بسازید؛

2️⃣ دشمن تراشی
همه ناکامی ها و بیچارگی های دنیا، ناشی از دسیسه سامی ها(یهود تبارها) و عوامل کاپیتالیسم و کمونیست آن ها(فرانسه، بریتانیا امریکا، شوروی و..)است؛

3️⃣ آلمان برتری
هوش و ذکاوت، توانایی جسمی و برتری همه جانبه ژرمن ها بر دیگر مردمان اثبات شده و حقیقت تنها نزد ما است؛

4️⃣ پیشوا
آلمان زیر رهبری پیشوای خردمند، مدیر، با کیاست ، دوراندیش و شجاع، بالاخره همه دشمنان را نابود و آلمان را طبق قانون طبیعت، سرور جهان خواهد کرد؛

5️⃣ تسلیحات نابودگر
با ابتکار برتر مهندسین و دانشمندان آلمانی ، به زودی(امید به آتی) با سلاح های دهشتناک در دست طراحی و تولید، دشمنان در میدان نبرد خوار شده و همگی تسلیم‌ اراده ما خواهند شد؛

6️⃣ پیروزی ابدی
به عقب نشینی های تاکتیکی آلمانی ها به دیده تردید در ارتش توانمند خودتان ننگرید، پیروزی نهایی و رستگاری ابدی با ما خواهد بود.‌ دستیابی به پیروزی نهایی از نزدیک‌ هم‌ نزدیک‌ تر است.
دستگاه تبلیغی دکتر گوبلز، حتی تا ۵ روز مانده به سقوط برلین و کشتن خود، همسر و ۶ فرزندش(با سیانور)، آلمان ها را به پیروزی نهایی امیدوار می ساخت؛

7️⃣ کنترل جامعه
مسئولیت محوله به دکتر گوبلز و دستگاهش، در دست گرفتن کامل کنترل جامعه در همهٔ بخش‌های زندگی بود، چه در بخش های عمومی و فرهنگی و چه حتی در زندگی شخصی؛

8️⃣ سانسور
دکتر گوبلز با هدف هم راستا سازی رویکردهای فرهنگی با اندیشه پیشوا، در نخستین گام، چیرگی بر همه بخش های تبلیغاتی را هدف قرار داد. وزارتخانه تبلیغات را به به بخش‌های گوناگونی مانند بخش خبرگزاری، رادیو، فیلم، تئاتر، موزیک، ادبیات و چاپ تقسیم کرد.‌بخش تئاتر را از جمله به دلیل کنار نیامدن عوامل و هنرمندان، برای همیشه تعطیل کرد.
نازی‌های پیرو دکتر گوبلز، به زودی بیشتر روزنامه‌ها، کتاب‌ها، بازی‌ها ، فیلم‌ها و کنسرت‌ها را در مقیاسی از هنر، که از نظر نازی‌ها هنر ملی نامیده می‌شد، زیر سنجش و ارزیابی وزارت تبلیغات و تنویرافکار عمومی قرار دادند. آثار نویسندگان حق انتشار نداشت و هیچ تابلوی نقاشی به گالری ها راه نمی یافت و هیچ آواز و ترانه و موزیکی به اجرا گذاشته نمی‌شد، مگر آن که با معیارهای تعریف شده نازی‌ها همخوانی داشته و یا تفننی و فانتزی باشد.

گوبلز باورمند بود که: دروغ برای خدمت به پیشوا و آلمان عین حقیقت است و هرچه بزرگتر(دروغ)، موثرتر.

#علوم_سیاسی

🅾 @Po_Science
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
استالین و سلاح عکاسی

▫️عکس در تاریخ و مستند سازی شوروی از اهمیت خاصی برخوردار بود.

▫️استالین رهبر وقت شوروی نیز حساسیت فراوانی را روی تصاویر ثبت شده داشت.

▫️در خلال تصفیه بزرگ توسط استالین که هزاران نفر قتل و عام و زندانی شدند استالین از سلاح عکس و عکاسی نیزه بهره می برد.

▫️در این میان مقام های حکومتی که روزگاری همکار و همراه استالین بودند پس از خیانت به استالین و یا بدبینی وی همچنان که از صحنه سیاست و روزگار محو می شدند از تصاویر تاریخی و مستند نیز حذف می شدند.

#علوم_سیاسی
#استالین

🅾 @Po_Science
🔰 هنری کیسینجر درگذشت

▫️هنری کیسینجر از دیپلمات های مشهور دنیا و آمریکا در صد سالگی درگذشت.
▫️وی از سیاستمداران طرفدار نزدیکی آمریکا با ایران در دوران پهلوی بود.
▫️کیسینجر نقش اساسی در سیاست خارجی آمریکا در بین سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۷ داشت.
▫️جایزه صلح نوبل برای خاتمه جنگ ویتنام از موفقیت های پرتناقض وی بود.

#علوم_سیاسی
#کیسینجر


🅾 @Po_Science
2024/09/22 12:27:29
Back to Top
HTML Embed Code: