#گزارش «نغمه قاهره»: از قاهره آن‌ روزها و قاهره این روزها

👈 وئام التمامی، در گزارشی جالب و خواندنی از شرایط و احوال این روزهای قاهره نوشته است. قاهره‌ای که روزگاری مرکز امید و آرزو بود و امروز با ابربحران‌هایی چند دست و پنجه نرم می‌کند. متن اصلی گزارش را در این پیوند و ترجمه فارسی آن را می‌توانید در اینجا بخوانید.

👈 «ارزش پوند مصر به‌شدت در حال سقوط است، اقتصاد کشور در حال سقوط آزاد است، کشور غرق در بحران بدهی‌های خارجی است که در ده سال گذشته سه برابر افزایش یافته... تخمین می‌زنند که مصر حدود ۶۰ هزار زندانیِ سیاسی دارد. جمعیتی به اندازه‌ی جمعیت یک شهر، در غل و زنجیر و در سلول‌ها زجر می‌کشند. در ده سال گذشته، ده‌ها زندان جدید در مصر ساخته شده است»

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
#وبینار معرفی و نقد «اجتماعات شیعی در گستره جهانی»؛ آیین‌های عاشورایی و هویت‌های شیعی در جوامع مدرن

👈 در روزه سه شنبه، ۱۷ بهمن‌ماه، ساعت ۱۷:۰۰َ، با حضور جبار رحمانی، استاد دانشگاه و گردآورنده کتاب حاضر به معرفی و نقد کتاب «اجتماعات شیعی در گستره جهانی» خواهم پرداخت. کتاب حاضر که اخیراْ به انتشار رسیده، در حوزه پژوهش‌ها درباره #فرهنگ_حسینی جای‌‌ می‌گیرد. علاقه‌مندان می‌توانند به وسیله این پیوند برای شرکت در این وبینار ثبت‌نام کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
📚 کتاب‌های محبوب سال ۲۰۲۳ به انتخاب پژوهشگران مؤسسه امریکن انترپرایز آمریکا

👈 تهیه و ارایه فهرست از کتاب‌های منتخب در زمینه‌های مختلف، نمودی از پیشرفت علمی است. به این ترتیب، نهادهای علمی کشورهای توسعه یافته مرکزی، در زمینه‌های مختلف، فهرست کتاب‌هایی را منتشر می‌کنند و آنها را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهند تا آنها برای مطالعه در زمینه مطلوب خود، اطلاعات اولیه را دریافت کنند و برنامه علمی خود را بهتر تنظیم کنند.

👈 مؤسسه امریکن انترپرایز آمریکا از پژوهشگران خود خواسته تا کتابها‌ی محبوب خود که در سال ۲۰۲۳ به انتشار رسیده‌اند را معرفی کنند. نتیجه‌ فهرستی ارزشمند از کتاب‌های برجسته در زمینه‌های مختلف علوم انسانی شده است. برای دسترسی به این فهرست می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

👈 «مؤسسه پژوهش سیاست عمومی امریکن انترپرایز مشهور به مؤسسه امریکن انترپرایز از اندیشکده های محافظه‌کار مستقر در واشینگتن، دی.سی. است که پژوهش آن متمرکز بر مسایل حکومتگری، سیاست، اقتصاد و رفاه اجتماعی است. این مؤسسه که در سال ۱۹۳۸ پایه گذارده شد رسالت خود را «دفاع از اصول و بهبود نهادهای آزادی آمریکایی و سرمایه‌داری دمکراتیک-دولت محدود، بنگاه‌های خصوصی، آزادی و مسئولیت فردی، سیاست‌های دفاعی و خارجی هشیارانه و مؤثر، مسئولیت پذیری سیاسی، و مباحثهٔ آزاد» اعلام کرده‌است». (ویکی‌پدیا)

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
📚 راهنمای کلمات جمع‌ بی‌قاعده زبان انگلیسی

👈 اگر شما هم مانند من در استفاده از کلمات جمع بی‌قاعده (مکسر) زبان انگلیسی که عمدتاْ ریشه کهن دارند، مرتکب اشتباه می‌‌شوید، می‌توانید شماری از مهم‌ترین آنها را در این پیوند بیابید.

👈 نیز نگاه کنید به بهبود زبان انگلیسی در علوم انسانی و نیز پیشنهاداتی عملی برای افزایش سطح زبان انگلیسیِ دانشگاهیِ دانشجویان رشته‌های علوم انسانی (نسخه اول- بخش اول - بخش دوم)

👈 همچنین اهمیت استفاده از سرویس meaning گوگل برای دانشجویان و پژوهشگران و منابع رایگان برای یادگیری زبان انگلیسی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
⌨️ اهمیت استفاده از سرویس how to pronounce گوگل برای دانشجویان و پژوهشگران

👈 برای اطلاع از تلفظ دقیق یک کلمه انگلیسی می‌توانید آن را بعد از عبارت how to pronounce در گوگل جستجو کنید. سپس می‌توانید تنظیم کنید که با لهجه بریتانیایی یا آمریکایی تلفظ شود. روی نماد بلندگو کلیک کنید. تلفظ انجام می‌شود و حالت دهان برای تلفظ صحیح نشان داده می‌شود. به سیلاب‌های کلمه که با نقطه از هم تفکیک شده‌اند دقت کنید. در صورتی که منوی slow را فعال کنید، تلفظ با سرعت کمتری پخش می‌شود. با کلیک روی منوی practice می‌توانید همان کلمه را تکرار کنید و گوگل داوری می‌کند که تلفظ شما چقدر درست است.

👈 دوستان جوان‌ با کسانی که در گذشته زبان انگلیسی آموخته‌اند صحبت کنند تا ببینند چنین سرویسی تا ده سال قبل چقدر به رویا شبیه بود. پس به جای اینکه دایم بر طبل ناامیدی بکوبند، از این امکانات رایگان استفاده و پیشرفت کنند.

#تقویت_زبان_انگلیسی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
#وبلاگ «قاجاریه: ‌یادداشت‌هایی از فاطمه قاضیها»

👈 اگر به کسب اطلاعات دست‌اول، دقیق و منصفانه درباره تاریخ سلسله قاجاریه علاقه‌مندید و در نظر دارید در این زمینه، بدون حب و بغض‌های سازمان‌یافته، کسب اطلاع کنید، یادداشت‌های خانم فاطمه قاضیها در این زمینه، منابعی ارزشمند و دانش‌افزا در این زمینه است.

👈 برای مطالعه این یادداشت‌ها می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
#کانال_سودمند مشهدشناخت

👈 «مشهد شناخت، کانالی است برای به اشتراک گذاشتن؛ کتب، مقالات و فایل‌های صوتی سخنرانی‌ها، در راستای شناخت علمی تاریخ و باستان‌شناسی مشهد»

👈 در این کانال حجم عظیمی از آثار علمی درباره یکی از مهم‌ترین شهرهای کشورمان در دسترس قرار گرفته است. برای استفاده از این کانال سودمند می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎓 بانک اطلاعات بورسیه‌های تحصیلی در دانشگاه‌های آلمان

👈 مؤسسه تبادلات آکادمیک آلمان (دآآد) (به آلمانی Deutscher Akademischer Austauschdienst یا DAAD) بزرگترین سازمان حمایتی آلمان در حوزه همکاری‌های دانشگاهی بین‌المللی آلمان، فهرستی مفصل از بورسیه‌های موجود در فضای دانشگاهی آلمان را فراهم کرده است. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به این وب‌سایت، با محدود کردن بورسیه‌ها، بوسیله معیارهای موجود در سمت چپ صفحه، به نمونه مناسب برای خود برسند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
📕 #کتاب «امپراتوری عثمانی و ایران صفوی، ۱۶۳۹-۱۶۸۲:‌ دیپلماسی و مرزها در خاورمیانه مدرن اولیه»

👈 مولف این کتاب تلاش دارد تا دیپلماسی را در معنای پیشامدرن آن، که عمدتا توسط کارگزاران غیرحرفه‌ای انجام می‌شد، صورت‌بندی کند و به این وسیله مکانیسم صلحی حساس میان عثمانی و صفوی را توضیح دهد. به این ترتیب بر اساس حجم انبوهی از منابع دست‌اول، تصویری جالب و عمیق از بخش مهمی از غرب آسیا را در اختیار ما قرار می‌دهد.

👈 عنوان فصل‌های این کتاب چنین خواهد بود:
Background and Outline
1 Settings and Trends of the Ottoman-Safavid Détente
2 1639-1643: Baghdad
3 1644-1660: Armenia and Azerbaijan
4 1660-1682: The Persian Gulf
Afterword

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
📕 شغل پسادکترا در پروژه «فراتر از استرداد: میراث، (سلب) مالکیت و سیاست دانش»

👈 پروژه «فراتر از استرداد: میراث، (سلب) مالکیت و سیاست دانش» مستقر در یکی از مراکز پژوهشی شهر برلین در آلمان، برای به کارگرفتن پژوهشگران پسادکترا که علاقه‌مند به پژوهش در زمینه پژوهشی فوق‌الذکر باشند، اعلام آمادگی کرده است. این موقعیت پسادکترا می‌تواند به صورت تمام‌وقت یا پاره وقت تعریف شود.

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
#کانال_سودمند قم‌عکس

👈 در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی از سوی شخصیت‌های حقیقی و فعالان فرهنگی برای مستندسازی پیشینه عناصر مختلف فرهنگ ایرانی صورت گرفته و هر یک تلاش کرده‌اند تا به صورتی به کلیت فرهنگ ایرانی سود برسانند. یکی از این تلاش‌ها کانال قم‌عکس است که تلاش می‌کند عناصر فرهنگی قم از دوران باستان تا به امروز را به تصویر بکشد.

👈 برای استفاده از این برای استفاده از این کانال سودمند می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
📕 «کورنل فلیشر:‌ مورخی که در پژوهش درباره عثمانی انقلابی ایجاد کرد (۱۹۵۰-۲۰۲۳)»

👈 در سال گذشته پروفسور کورنل فلایشر، استاد مطالعات عثمانی و ترکیه مدرن در دانشگاه شیکاگو در آمریکا درگذشت و جهان یکی از برجسته‌ترین پژوهشگران خود نه تنها در زمینه موضوعات یاد شده، بلکه در زمینه #ایران_شناسی را نیز از دست داد.

👈 توری لی، در یادداشتی که برای روزنامه دانشگاه شیکاگو نوشته، درباره فلایشر و دانش او سخن گفته است. وی در این یادداشت به گفتگو با شماری از همکاران و شاگردان سال‌های دور و نزدیک وی پرداخته و تلاش کرده تا مسیر فعالیت‌های او را برای علاقه‌مندان توضیح دهد. برای مطالعه این یادداشت می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

👈 برای مطالعه نمونه‌ای از آثار فلیشر درباره تاریخ صفویه از جمله نگاه کنید به مدخل القاس میرزا نوشته او منتشره در دانشنامه ایرانیکا

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🗂 ماندارین (Mandarin)‌ در معنای دولت‌مرد 🇨🇳 🇰🇷🇻🇳

👈 یکی از عبارت‌هایی که در متون فرهنگی و سیاسی در توصیف دولت‌مرد، با نوعی ارجاع به پیشینه شرق آسیایی آن مطرح می‌شود، ماندارین است. این کلمه، که در برخی نشریات روشنفکری دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰، مثلا مجله نگین، با نوعی انتقاد همراه بوده، تعبیری است خاص که معنایی عام یافته است.

" A mandarin (Chinese: 官; pinyin: guān) was a bureaucrat scholar in the history of China, Korea and Vietnam. The term is generally applied to the officials appointed through the imperial examination system; it sometimes includes the eunuchs also involved in the governance of the above realms." (Wikipedia)

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎓 فراخوان دوره پسادکترا در برنامه «اروپا در خاورمیانه - خاورمیانه در اروپا»

👈 دوره پسادکترای مذکور در «محفل مطالعات فرامنطقه‌ای» در برلین، آلمان ارایه می‌شود و در آن پژوهشگران فرصت آن را خواهند داشت که به مدت ده ماه حقوق دریافت کنند و ضمن اقامت در شهر برلین، برنامه‌ پژوهشی خود را به پیش ببرند و به زندگی علمی این برنامه علمی کمک برسانند. مهم‌ترین بخش برای اقدام به جهت اخذ پذیرش تسلیم طرح پژوهشی پنج صفحه‌ای مرتبط با موضوعات مورد تمرکز این مرکز است. این موضوعات عبارت‌اند از:‌
(1) Travelling Traditions: Comparative Perspectives on Near Eastern Literatures represented;
(2) Cities Compared: Governance, Consultative Mechanisms and Plurality;
(3) Tradition and the Critique of Modernity: Secularism, Fundamentalism and Religion from Middle Eastern Perspectives;
(4) Politics and Processes of Change, Archaeologies of the Present, and Imaginations of the Future

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و احیانا اقدام می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
حمایت از کالای ایرانی 🇮🇷 به روایت امیر هاشمی مقدم

👈 دکتر امیر هاشمی مقدم، : استادیار دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دانشگاه مازندران، در نوشته‌ای ارزشمند، ضمن بیان ابعادی از تولیدات ایرانی در زمینه‌‌های مختلف، شماری از نمونه‌های در دسترس آن را معرفی کرده است.

👈 برای مطالعه متن کامال یادداشت ایشان می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🥙🥗 جامعه مدنی ایران به پیش: معرفی صفحه «Yummy Gastronomy»

👈 در غیاب نهادهای حاکمیتی بزرگ، همچون انستیتو گوته (آلمان)، بنیاد میر (روسیه)، شورای هندی برای روابط فرهنگی (هند)،‌ بنیاد کره (کره جنوبی)، موسسه یونس امره (ترکیه) و امثال آن، برای معرفی فرهنگ‌ ملی و فرهنگ‌های محلی کشورمان، جامعه مدنی ایران، تلاش‌های ارزشمندی برای معرفی فرهنگ ایرانی به جهان آغاز کرده است.

👈 یکی از این پروژه‌های فعال در اینستاگرام که خوشبختانه مخاطبان بین‌المللی خوبی نیز یافته،‌ Yummy Gastronomy نام دارد که توانسته دانش غذای ایرانی را با حفظ غنا و حرفه‌ای‌گری جهانی در این زمینه بیامیزد، غذاهای ایرانی را به ایرانیانی و جهانیان معرفی کند و مورد استقبال بسیاری نیز واقع شود. تلاش‌هایی این چنین بیش و بیشتر باد!

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
فراخوان کارگاه علمی درباره ایران و چین، دانشگاه گرونینگن، هلند

👈 تاکید این کارگاه بر میراث مشترک ایران و چین است و در آن مسایل تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایران و چین، به صورتی که در ارتباط با یکدیگر تعریف شوند، مورد بحث قرار خواهد گرد. علاقه‌مندان باید حداکثر تا ۲۶ اردیبهشت چکیده حداکثر ۳۰۰ کلمه‌ای از سخنرانی خود را به همراه رزومه یک صفحه‌ای ارسال کنند.
👈 کارگاه علمی ۶ و ۷ مهر ۱۴۰۳ در دانشگاه گرونینگن هلند برگزار می‌شود و پذیرفته‌شدگان باید قبلا مقاله معطوف به سخنرانی خود را نیز ارسال کرده باشند. دو هفته بعد از آن تاریخ، اسامی پذیرفته‌شدگان اعلام خواهد شد. تمام مراحل شرکت و ارایه مقاله به زبان انگلیسی است.
👈 به هدف این که احیاناً‌ مشکلات مالی و ویزا، مانع حضور پذیرفته‌شدگان نشود، کارگاه هم‌زمان به صورت حضوری و آن‌لاین برگزار خواهد شد.
👈 اطلاعات بیشتر در این پیوند

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎓 مدرسه زبان‌شناسی و زبان‌های سامی

👈 «‌یکی از رویکردهای رایج درمطالعات کتب مقدس به طور عام و مطالعات قرآنی به طور خاص، رویکرد زبان‌شناختی است. با وجود این، ابزارهای این دست مطالعات، در خصوص قرآن و کتاب مقدس، به صورت نظام‌مند درفضای دانشگاهی فارسی زبان مورد توجه نبوده‌است. از این رو انعکاس درهمکاری با مرکز دین‌پژوهی حنیف بر آن شده تا با برگزاری مدرسهٔ زبان‌شناسی و زبان‌های سامی در این خصوص مسیری بگشاید و با برگزاری دوره‌هایی، هم‌زمان با آموزش مهم‌ترین زبان‌های سامی در خصوص مطالعات قرآن و کتاب مقدس، در حوزهٔ فیلولوژی زبان‌‌های سامی قدم گذاشته و دوره‌هایی برای عمق‌بخشی به شناخت این خانوادهٔ زبانی بردارد»

👈 اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در این پیوند

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎓 کمک هزینه بنیاد تیسن برای طی دوره فرصت مطالعاتی در آلمان

👈 بنیاد فریتز تیسن، که یکی از بنیادهای پژوهشی در زمینه علوم انسانی در کشور آلمان شناخته می‌شود، برای گذراندن دوره‌های فرصت مطالعاتی در کشور آلمان، به پژوهشگران علاقه‌مند کمک هزینه مالی ارایه می‌کند.

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر در اینباره می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🖼 گنجینه سرامیک‌های ایرانی در موزه شهرداری لاهه، هلند

Persian Ceramics: Treasure of The Hague Municipal Museum

👈 «موزه شهرداری لاهه یکی از بزرگترین مجموعه های سرامیک و شیشه‌های ایرانی در اروپا را در خود جای داده است. این مجموعه از قرن دهم (دوران سامانیان) تا قرن نوزدهم پس از میلاد، زمانی که سلسله قاجار بر ایران (ایران) حکومت می کردند، را در بر می‌گیرد.»

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
2024/06/29 04:42:06
Back to Top
HTML Embed Code: