Telegram Web Link
🎙#وبینار «تحلیل متون حدیثی و زیارتی در دنیا مدرن»، محمد نصراوی

👈 در سال‌های اخیر ادبیات علمی درباره مسئله زیارت به زبان فارسی گسترش زیادی یافته و در حال نزدیک شدن به فضای علمی بین‌المللی در این زمینه است. آقای محمد نصراوی نیز در این‌ سال‌ها از کوشندگان این عرصه بوده است. ایشان در روزهای آینده در نشستی که به صورت حضوری و برخط برگزار می‌شود، تلاش می‌کند تا با مراجعه به متون کهن دینی و با استفاده از نظریه جدید در علوم انسانی، به غنای این پژوهش‌ها در زبان فارسی کمک کند.

👈 برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این کارگاه می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ l پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🎤خوانشی از کتاب «روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه» (بخش ۳): «اجمالی در احوال مولف»

👈 «روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه خاطرات محمد حسن صنیع‌الدوله ملقب به «اعتمادالسلطنه» است. این کتاب از منابع سودمند مطالعهٔ تاریخ سیاسی و اجتماعی دوره قاجاریه محسوب می‌شود. اعتمادالسلطنه که از رجال دربار ناصرالدین شاه بود، در روزنامه خاطرات خود، وقایع سیاسی و اتفاق‌های دربار را در ۱۵ سال آخر عمرش ثبت کرده است که شامل سال‌های ۱۲۹۸ تا ۱۳۱۳ قمری برابر با ۱۸۸۰ تا ۱۸۹۵ میلادی می‌شود. وی چون به دربار شاه راه داشت، نکته‌های قابل توجهی از زندگی رجال، وضع اجتماعی، زدوبندهای سیاسی و مسائل پشت پرده به نگارش درآورده‌است. متن کامل این کتاب در سال ۱۳۴۵ به کوشش ایرج افشار براساس نسخهٔ آستان قدس منتشر شد» (ویکیپدیا)

👈 برای استفاده از محتوای این کتاب می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

بخش اول
بخش دوم

#کتاب_صوتی_روزنامه_خاطرات_اعتمادالسلطنه

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
📖 #طرح_درس «انسان‌شناسی سیاسی»

👈 این طرح درس، ناظر به درسی است که ارصلان خان ظاهراً امسال، در دانشگاه تنسی در ناکسویل آمریکا تدریس کرده است. در این درس به شکل‌های فرهنگی پیدایش، اجرا و تطور سیاست در فرهنگ‌های بشری پرداخته می‌شود. برای استفاده از این طرح درس می توانید به این لینک مراجعه کنید.

👈 اگر به مسئله طرح درس علاقه‌مندید پیشنهاد می‌کنم این یادداشت‌ها را نیز ملاحظه بفرمائید:
منظور از طرح درس چیست؟
تهیه و ارائه طرح‌درس: وظیفه فراموش‌شده استادان دانشگاه‌های کشور
طرح‌درس‌یاب:‌ پایگاهی برای دسترسی به تعداد زیادی از طرح درس‌ها از دانشگاه‌های معتبر جهان
طرح درس به عنوان گام اول پژوهش
چگونه طرح درس بنویسیم؟: چند راهنمای دانشگاهی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
قصه پرغصه تاسیس کرسی شیعه‌شناسی در دانشگاه‌های غربی
انگیزه‌ها،‌ چالش‌ها و مسیر پیش‌رو

پیمان اسحاقی

کرسی دانشگاهی نام عمومی یک شغل دائمی در دانشگاه است که بر اساس هدیه‌ای از سوی افراد حقیقی و یا حقوقی خارج از دانشگاه تاسیس می‌شود. این موقعیت در یک گروه آموزشی خاص در دانشگاه تعریف می‌شود و هدیه‌دهنده معمولاً مجاز است که برای موقعیت مورد نظر نام تعیین کند. آنچه در ادامه می‌آید گزارشی اجمالی از کرسی‌های دانشگاهی موجود در عرصه‌های اسلام‌شناسی، خاورمیانه‌شناسی، ایران‌شناسی و شیعه‌شناسی است، در ادامه به بحث درباره ناکامی شیعیان در تاسیس کرسی‌های شیعه‌شناسی بحث و در پایان پیشنهادهایی برای تاسیس این کرسی‌ها ارائه می‌شود... (سرآغاز مقاله من شماره آتی مجله عصر اندیشه)

#شیعه_شناسی

کانال جامعه، دین و فرهنگ
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
#مقاله «تأسیس کرسی شیعه‌شناسی در دانشگاه‌های غربی: انگیزه‌ها، چالش‌ها و مسیر پیش رو»
نوشته پیمان اسحاقی، مجله عصر اندیشه،‌ شماره 21، دی 1398، ص 18-22.

متن کامل در پست زیر 👇

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی‌
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
تاسیس کرسی شیعه شناسی .pdf
3.2 MB
#مقاله «تأسیس کرسی شیعه شناسی در دانشگاه های غربی انگیزه ها، چالش ها و مسیر پیش رو»، نوشته پیمان اسحاقی، مجله عصر اندیشه،‌ شماره 21، دی 1398، ص 18-22.

برخی از مطالب این مقاله:
👈 با نگاهی به کرسی‌های تاسیس شده در زمینه‌های خاورمیانه‌شناسی، ایران‌شناسی، اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی، ملاحظه می‌کنیم که در عرصه دولت‌های کشورهای اسلامی دولت‌ عربستان سعودی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در این زمینه بسیار جدی و قدرتمند ظاهر شده‌اند و از دولت‌های کشورهای مهم دیگر اسلامی همانند ایران، ترکیه، اندونزی، مالزی، و مصر به صورت محسوسی جلو افتاده‌اند.
👈 نکته مهم در زمینه کرسی‌های ایران‌شناسی این است که رشد این کرسی‌ها در دهه گذشته نه به سبب فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران بلکه به دلیل تلاش‌های شخصیت‌های حقیقی ایرانی ساکن خارج از کشور صورت گرفته است.
👈 فقدان کرسی‌های شیعه‌شناسی در آکادمیای غربی آن هنگامی دردناک‌تر می‌شود که در نظر داشته باشیم که در هیچ یک از محافل اسلامی و ایرانی، به اندازه فضاهای شیعی در ایران، سخن از لزوم تاسیس این کرسی‌ها نرفته است.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی‌
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
مقاله اینجانب با عنوان

Quietness beyond Political Power: Politics of Taking Sanctuary (Bast Neshini) in the Shi‘ite Shrines of Iran

ترجمه نام به فارسی:
آرامش در ورای قدرت سیاست: سیاست بست نشینی در زیارتگاه های شیعی ایران

توسط ژورنال مطاعات ایرانی (Iranian Studies) منتشر شده است. این ژورنال به سردبیری پروفسور هما کاتوزیان به زبان انگلیسی منتشر می شود. ژورنال مذکور چهل و نه سال است که به صورت مستمر، آخرین پژوهشها در زمینه مسائل گوناگون ایران و جهان فارسی زبان را عرضه می کند و به این سبب به عنوان مهم ترین نشریه ایران شناسی چهان شناخته می شود.

من در این مقاله تلاش کرده ام به عرصه سیاست و حقوق ایران از قرون میانه تاکنون، نگاهی از منظر یک موضوع دینی داشته باشم و استدلال کنم که قسمتی از پویائی های اتهامات قضائی و اعتراضات سیاسی، می تواند و می باید از منظر نقش زیارتگاه های شیعی به عنوان عرصه ای که بخشی از این پویائی ها و اعتراضات در آن شکل یافته، نگریسته شود. (متن کامل مقاله را می توانید در ادامه مشاهده فرمائید)


کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
مقاله بست نشینی - اسحاقی.pdf
406.2 KB
آرامش در ورای قدرت سیاست: سیاست بست نشینی در زیارتگاه های شیعی ایران

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
جدال_در_آکادمیا_نوشته_پیمان_اسحاقی.pdf
359.7 KB
جدال در آکادمیا: یازدهم سپتامبر، ماهیت اسلام و پویایی مطالعات خاورمیانه در آمریکا، نوشته پیمان اسحاقی، مجله عصر اندیشه
❗️منظور از طرح درس چیست؟

👈طرح درس که در اینجا به عنوان ترجمه‌ای از Syllabus در نظر گرفته می‌شود، برنامه‌ای است که اساتید دانشگاه‌های برتر جهان، ترجیحاً قبل از آغاز ترم، در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. در این طرح درس‌ها، رویکرد اصلی درس مبنی بر سمینار (گفتگو محور) و یا سخنرانی (گفتارِ استاد محور) بودن تعیین، شیوه سنجش تبیین و مطالب علمی که باید توسط دانشجویان خوانده شود، معرفی می‌شوند. اساتید معمولاً‌ آن دسته از مطالبی که به صورت دیجیتال موجود است را در سایت مخصوصی قرار می‌دهند که دانشجویان با وارد کردن شماره کاربری و رمز خود به آنها دسترسی خواهند داشت. از دانشجویان خواسته می‌شود تا قبل از هر جلسه، متون معرفی شده را مطالعه کنند و برداشت خود را در همان وب‌سایت دانشگاهی، ثبت کنند. به این ترتیب، دانشجویان عملاً شمار قابل توجهی از متون برتر در هر زمینه‌ای را مورد مطالعه قرار می‌دهند و در جلسه درس به توضیحات استاد در آنباره گوش می‌سپارند و نیز در گفتگوهای کلاسی در آن زمینه شرکت می‌کنند. به این ترتیب، بعد از شرکت در یک واحد درسی که بر اساس طرح درس شکل یافته، عملاً تسلط قابل ملاحظه‌ای بر آن موضوع می یابند.
به این ترتیب،‌ دانشجویان حاضر در داخل کشور می‌توانند با مطالعه هفتگی طرح درس‌ها در دانشگاه‌های برتر جهان، تا حد زیادی، از محتوای این درس‌ها بهره‌مند شوند. برای بازسازی فضای کلاسی در آن دانشگاه‌ها نیز دانشجویان می‌توانند یک طرح درس را به صورت گروهی مطالعه و سپس مباحثه کنند.
در این کانال به تدریج،‌ طیف وسیعی از طرح‌ درس‌ها از دانشگاه‌های برتر جهان قرار داده خواهد شد.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
انتشار کتاب «زیارت اسلامی در جهان مدرن»‏‌. این کتاب مجموه یازده مقاله توسط متخصصین مختلف در زمینه زیارت اسلامی است که توسط اینجانب و دکتر بابک رحیمی (استاد دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو) ویرایش شده است. «زیارت اسلامی در جهان مدرن» توسط انتشارات دانشگاه کارولینای شمالی در سال 2019 منتشر شده است. این کتاب در سری کتابها در زمینه «تمدن اسلام و شبکه های مسلمانان» که توسط کارل ارنست و روس لارنس اداره می شود‏، به انتشار رسیده است. اطلاعات بیشتر درباره این کتاب و نظرات متخصصان درباره آن را می‌تواند در پست زیر بخوانید:
🖥💻 استفاده از دو مانیتور در پژوهش

👈 یکی از نظام‌های کارا و ساده برای افزایش بهره‌وری در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی در کشورهای توسعه‌یافته، اختصاص دو مانیتور برای یک رایانه است. در این صورت یکی از مانیتورها برای کارهای اصلی مانند نگارش و ارسال ای میل و مانیتور کناری برای مطالعه و بررسی اختصاص می‌یابد. به این ترتیب که پژوهشگر متنی را در مانیتور کناری باز می‌کند و با مطالعه آن، به تایپ در مانیتور اصلی می‌پردازد. این کار به صورت محسوسی به بهره‌وری در زمان و انرژی می‌انجامد.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🇩🇪 ساده‌زیستی آلمانی: زنگ یک خانه سه‌طبقه در محله ثروتمندنشین دالم در برلین، آلمان

👈 اگر با خانواده شونتایت کاری دارید، یک بار زنگ را بزنید، با خانواده بالدت کاری دارید، دو بار و با خانواده بارتنینگ سه بار.

👈 چرا مردم آلمان که تولید کننده و صادرکننده شماری از بهترین آیفون‌های تصویری جهان هستند، خود لزوماً به کنار گذاشتن سیستم‌های کارای پیشین و استفاده از آخرین فناوری، اصراری ندارند؟

#توسعه #آلمان #برلین

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
🖋 ساده‌زیستی آلمانی: فولکس ۶۰ ساله پیتر

👈 پیتر این فولکس واگن را ۳۵ سال قبل خریده که آن زمان هم ۲۵ سال کار کرده بوده است. الان هم این خودرو پلاک تاریخی دارد (آخر پلاک حرف H درج شده). به این علت مجاز نیست بیش از ده درصد آن را نو کند.

👈 او ۳۰ سال قبل با خانواده‌اش همراه با این خودرو به ترکیه و ایران و افغانستان و چین سفر کرده و چند سال قبل هم با آنها همراه با این خودرو که گاز و یخچال هم دارد، به روسیه رفته و در جام جهانی تیم ملی فوتبال، تیم ملی آلمان را تشویق کرده است.

👈 او می گوید با این خودرو خاطره‌های بسیار دارد و با اینکه ثروتمند است و در یکی از گران‌ترین محله‌های برلین زندگی می‌کند، این خودرو را نمی‌فروشد تا خودروی دیگری بخرد. به من گفت وقتی می‌خواهی خودرو بخری، باید ببینی قرار است چه استفاده‌ای از آن می‌خواهی ببری. جالب است که قلباً حسرت داشتن هیچ خودروی دیگری را در دل ندارد. چون معتقد است خودش و خودرویش مهم‌تر از هر حسرتی هستند.

#توسعه #آلمان #برلین

کانال جامعه و فرهنگ (پیمان اسحاقی)‌
https://www.tg-me.com/peymaneshaghi110
2024/10/02 06:35:08
Back to Top
HTML Embed Code: