Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
JIOPS_Volume 3_Issue 1_Pages 57-70.pdf
409.9 KB
مقاله علمی و پژوهشی در رشته روانشناسی با عنوان روایی‌سنجی ارزیابی عملکرد سنتی و ارزیابی چندوجهی شایستگی‌ها از طریق کانون ارزیابی
🔻🔻🔻
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
طرحواره درمانی کتاب 93.pdf
612.9 KB
#پروتکل

قسمت هایی از کتاب و پروتکل طرحواره درمانی برای اختلال شخصیت مرزی
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

مقاله داغ چیست؟

🔸 شاید تا به حال با خبرهایی مثل «انتخاب مقاله استاد دانشکده فلان به عنوان مقاله داغ» در وب‌سایت دانشگاه‌تان و یا در بوردهای خبری داخل راهروهای دانشکده برخورد کرده‌ باشید؛ اما آیا به این فکر کرده‌اید که معیار داغ بودن یک مقاله چیست؟

🔺«در سایت مؤسسه ISI، بخشی وجود دارد به نام Essential Science Indicator که پراستنادترین مقالات را معرفی می‌کند. در این بخش، مقالاتی که در طول دو سال گذشته، بیشترین ارجاعات را کسب کرده‌ باشند، معرفی می‌شوند و گاه تحت عنوان مقالات داغ شناخته می‌شوند. یکی از تبصره‌های آیین‌نامه جدید ارتقای هیات علمی، تصریح می‌کند که در صورتی که مقاله‌ای به عنوان مقاله پراستناد و مقاله داغ شناخته شود، امتیاز آن، تا یک و نیم برابر، قابل افزایش است. ترکیب منطقی به کار رفته در عبارت «مقالات پراستناد و مقالات داغ» که عیناً از آیین‌نامه مذکور نقل می‌شود، باعث پیدایش یک ابهام و به تبع آن، سوء‌تعبیر و در نهایت، سوء‌استفاده برخی شده است. در عبارت فوق به نظر می‌رسد که مفاهیم مقاله پراستناد و داغ با هم فرق دارند و در حالی که می‌دانیم چنین نیست و یا حداقل، نویسندگان آیین‌نامه ارتقا، چنین منظوری نداشته‌اند. به دلیل این ابهام، برخی استدلال می‌کنند که منظور از مقاله داغ، همان مقالات پردانلودی است که به صورت هفتگی یا ماهانه توسط مجلات اعلام می‌شود. می‌دانیم که اکثر مجلات دارای این سیستم هستند که می‌توانند مقالات را بر حسب تعداد دانلودهای هفتگی یا ماهانه مرتب کنند و چون دانلود و مشاهده یک مقاله می‌تواند بارها توسط نویسنده و یا نزدیکان وی انجام گیرد، بنابراین پردانلود بودن، ملاک ارزشی برای مقالات محسوب نمی‌شود.

🔺نقل قول از دکتر محمد شهریاری:
"در اینجا بهتر است یک آزمایش جالب را که بنده شخصاً مرتکب آن شده‌ام، برای انبساط خاطر دوستان نقل کنم. یک بار بنده توسط VPN به سایت مجله‌ای که مقاله‌ام در آن چاپ شده بود، وارد شدم و مقاله‌ام را دانلود کردم. سپس VPN را قطع کرده و این عمل را به تعداد زیاد تکرار کردم. با توجه به اینکه هنگام اتصال به اینترنت با VPN، هر بار یک آدرس آی‌پی جدید برای کاربر اختصاص می‌یابد، سیستم مجله هر بار دانلود مقاله بنده را در شمارش، معتبر دانسته و در عرض چند دقیقه، آن مقاله وارد لیست مقالات پردانلود شد! به وضوح، راه‌های دیگری نیز برای پردانلودیزه کردن مقالات وجود دارد و این نشان می‌دهد آنچه در آیین‌نامه ارتقا مورد تصریح قرار گرفته، غیر از تعداد دانلودهای یک مقاله است. با وجود این، بنده با چشم خود، دوستانی را دیده‌ام که اصرار داشته‌اند چون مقاله آن‌ها پردانلود است، پس داغ است و در نتیجه، باید آیین‌نامه اجرا شود. برای اینکه مطمئن شوید واقعاً از این طریق، سوء‌استفاده‌های فراوانی اتفاق می‌افتد، کافی است عبارت «مقاله داغ» را در گوگل جستجو کنید تا ببینید در سایت بسیاری از دانشگاه‌های کشور، از دولتی گرفته تا آزاد، خبری مشابه این وجود دارد: «انتخاب مقاله … تن از استادان دانشگاه … به عنوان مقاله داغ». امیدوارم دوستان اطلاع‌رسانی کنند تا همگان و به خصوص مسئولین امور پژوهشی دانشگاه‌ها توسط افراد سودجو و فرصت‌طلب، فریب داده نشوند.»"

♻️ نتیجه‌گیری
با توجه به توضیحات بالا، نتیجه می‌شود که پردانلود بودن یک مقاله، ملاک خوبی برای باارزش بودن آن نیست؛ چون به راحتی می‌توان با روش‌های مختلف تعداد دانلود آن را افزایش داد؛ بنابراین مقاله داغ، همان مقاله پراستناد است؛ یعنی مقاله‌ای که در یک بازه زمانی شش‌ماهه یا یک‌ساله نسبت به دیگر مقاله‌های موجود در مجله، بیشترین تعداد ارجاعات را به خود اختصاص داده باشد.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ارزیابی روان شناختی اعصاب.pdf
378 KB
مقاله علمی روانشناسی با عنوان گزارش و ارزیابی روان شناختی اعصاب
#رشته روانشناسی
#مقاله_لاتین

@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

🔴🔴 چرا هنگام خواب رويا مي بينيم؟


📌خواب و مغز

بشر از زمانهای دور همواره در پی درک یکی از پدیده های روزمرّه یعنی چرایی خواب دیدن بوده است. رویاهای خواب هنگام، بسیار پیچیده هستند و در بیشتر موارد بسیار پراکنده. رومی ها و یونانیان باستان، اعتقاد داشتند رویاها قدرت پیش بینی آینده را دارند و به واسطه دیدار ما با درگذشتگان ، خواب هنگام پدید می آیند.
روانشناس و نورولوژیست معروف، زیگموند فروید معتقد بود که رویاها بیانگر تمایلات سرکوب شده ما هستند.


پژوهشهای جدید عصب شناسی با استفاده از روشهای پیشرفته تصویر نگاری مغز مانند ام آر آی، دریچه ای کاملا نو را در درک علل خواب دیدن ، برای ما گشوده است. به نظر میرسد که مغز در زمان رویا چند هدف را به طور همزمان دنبال میکند. بعضی از این اهداف شناخته شده عبارتند از:

۱- از بین بردن اطلاعات غیر ضروری: به نظر میرسد که ما در حدود ۹۰ درصد رویاها را به خاطر نمی آوریم. در یک پژوهش در سال ۲۰۰۷ در دانشگاه ماکس پلانک آلمان بر روی موشها مشاهده شد که در زمان خواب، قشر مغز در ارتباط دائم با منطقه هیپوکامپ ( منطقه ای در مغز که در قسمت داخلی لوب گیجگاهی قرار دارد و مسئول ذخیره حافظه کوتات مدت است) است و اطلاعات این منطقه را تخلیه میکند تا هیپوکامپ برای حفظ مطالب جدید برای فردا، آماده شود. اطلاعات منتقل شده به قشر مغز اگر مفید باشند، در منطقه حافظه درازمدت قشر مغز ذخیره شده و اطلاعات غیر ضروری حذف میشوند. این اطلاعات غیر ضروری گاهی به طور درهم ریخته به صورت رویا دیده میشوند.
۲- مغز هنگام دیدن رویا، همچنین اطلاعات را طبقه بندی کرده و سعی در حل مسائل دارد. در پژوهشی در سال ۲۰۱۰ در یکی از دانشگاههای بوستون آمریکا، به ۹۹ فرد داوطلب، تست هوشی داده شد که برای حل آن باید از میان یک مسیر پر پیچ و خم عبور میکردند و مسیر را به خاطر میسپردند. هنگامیکه این افراد در تلاش برای حل مسئله بودند یک استراحت ۹۰ دقیقه ای به آنها داده شده، و از شماری از آنها خواسته شد که در زمان استراحت یک کتاب مطالعه کنند و بقیه گروه ۹۰ دقیقه بخوابند. بعد از زمان استراحت، افرادی که خوابیدند و رویایی در مورد مسئله داشتند، ۱۰ برابر از افرادی که مطالعه کردند، در حل مسئله موفقتر بودند. اصولا دانشجویانی که قبل از روز امتحان، به اندازه کافی میخوابند و رویا در مورد مطالب مطالعه شده دارند، در امتحانات موفق تر هستند.
۳- مغز هنگام خواب، با ایجاد رویاهای ترسناک، سعی در آمادگی ما برای وقایع غیر منتظره دارد. دکتر «روونسو» از دانشگاه اسکوده سوئد، اولین بار این تئوری را مطرح کرد. بسیاری از افراد، رویای ریختن دندانهایشان را تجربه کرده اند. در پژوهشهای دکتر روونسو، این رویا زمانی رخ میدهد که فرد دچار اضطراب از اظهار مطلبی است که در زمان نابجایی مطرح کرده است. این رویا به نحو عجیبی در تمام فرهنگها و حتی تمدنهای ابتدایی گزارش شده است. به عقیده دکتر «دیردره بارت» از دانشگاه هاروارد، نسلهای مختلف انسان، در برنامه ریزی ژنتیکی بسیار مشابه بوده و حتی انسان امروزی از حیوانات درنده با دندانهای بزرگ وحشت دارد و به همین دلیل مغز چنین رویایی را می پروراند. رویاهای دیگری که بیشتر در انسان امروزی بسیار شایع است، دیر حاضر شدن سر جلسه امتحان، علیرغم اینکه فرد سالهاست فارغ التحصیل شده و یا رویای ورود به یک مهمانی و متوجه شدن ناگهانی اینکه شلوار و یا دامن به تن ندارد. مثال دیگر رویایی است که در کودکان هم فراوان دیده میشود و آن رویای ترسناک از دست دادن عضوی از بدن است.
۴- یکی دیگر از دلائل رویا، همان تئوری زیگموند فروید، یعنی دسترسی به آرزوها و تمایلات سرکوب شده است. مثلا دیدن رویای یافتن یک اتاق جدید در خانه ای که زندگی میکنیم، در زمانی دیده میشود که آرزوی یک موقعیت جدید و یا منحصر به فرد را داریم.

خواب شبانه ما احتمالا بدون رویا، آرامتر و‌دلچسب تر میتوانست باشد ولی وجود رویا باعث توانمند کردن فکر و همچنین آمادگی ذهن میشود. رویاها ممکن است همانند فیلمهای سینمایی ترسناک و یا فیلمهایی با سناریوی عجیب و غریب باشند ولی مسلما فیلمهای خسته کننده ای نیستند.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
4_391845268166803993.pdf
230 KB
مقاله علمی پژوهشی در رشته روانشناسی
🔰عنوان روابط ساختاري ابعاد شخصیتی نئو با نشانه هاي اختلال هاي اضطرابی و افسردگی
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شناسایی نیازهای زبانی اساتید.pdf
590.2 KB
مقاله روانشناسی

عنوان : شناسایی نیازهای زبانی اساتید و دانشجویان در رشته روانشناسی

#زبان_بدن
#روانشناسی
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

چرا نیمکره چپ مغز بهتر از نیمکره راست زبان را درک می کند؟

نوروسافاری | بر اساس گزارش منتشر شده توسط پژوهشگران Ruhr-Universitat Bochum و Technische Universitat Dresden، سلول های عصبی در منطقه مغزی صفحه گیجگاهی (PLANUM TEMPORALE) در نیمکره چپ سیناپس های بیشتری نسبت به نیکره راست دارند که این مسئله برای پردازش سریع شنیداری گفتار حیاتی است. پیش از این شواهد فراوانی از برتری زبانی نیمکره چپ وجود داشته است. هرچند که فرآیندهای زیربنایی در سطح عصب کالبدشناسی کاملاَ درک نشده بودند.

به گزارش نوروسافاری از دانشگاه بوخوم، شکل جدیدی از تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) در ترکیب با اندازه گیری های نگاشت الکتریکی مغز (EEG) این امکان را فراهم کرده که به ریزساختار منطقه صفحه گیجگاهی با سرعتی برابر با سرعت پردازش شنیداری گفتار نگاهی بیاندازیم. این تیم به سرپرستی دکتر سباستین اوکلنبرگ، پاتریک فریدریچ، کریستف فرنز، پروفسور اونور گونتورکون و دکتر ارهان گنچ یافته هایشان را در مقاله ای در مجله علمی Science Advances در ۱۱ جولای ۲۰۱۸ منتشر کردند.

برتری زبانی نیمکره چپ
با استفاده از یک آزمایش ساده، پژوهشگران میتوانند نشان دهند که چطور وقتی مسئله پردازش شنیداری گفتار مطرح باشد، نیمکره چپ برتر است. هنگام اجرای دو هجای متفاوت، برای مثال “دا” و “با”، به گوش چپ و راست یک شخص از طریق هدفون، بیشتر مردم بیان میکنند که تنها هجای گوش راست را شنیده اند. دلیل به این صورت است: کلامی که از طریق گوش راست دریافت شده است در نیمکره چپ پردازش شده می شود. وقتی که امواج مغزی با استفاده از EEG ثبت می شوند، این مسئله نمایان میشود که نیمکره چپ گفتگوی شنیداری را سریع تر پردازش میکند.

سباستین اوکلنبرگ از واحد تحقیقات زیست روانشناسی Bochum بیان میکند: “پژوهشگران مدت های مدیدی است که روشن ساخته اند که منطقه مغزی که برای پردازش شنیداری گفتار حیاتی است، یعنی منطقه صفحه گیجگاهی، در نیمکره چپ به کرات بزرگتر از نیمکره راست است.” پژوهشگران ساکن فرانکفورت بعدها کشف کردند که در مغز افراد متوفی که بدنشان را برای علم وقف کرده اند، سلول های عصبی در ناحیه گیجگاهی چپ تعداد بیشتری سیناپس نسبت به نیمکره راست دارند....

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
JBLD_Volume 1_Issue 1_Pages 12-24(2).pdf
3.5 MB
#مقاله علمی و پژوهشی در رشته روانشناسی با عنوان اثیر آموزش خود تنظیمی هیجانی بر کاهش مشکلات رفتاری تیزهوشان با موفقیت تحصیلی پایین
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

6 حقیقت جالب درباره مغز زنان و مردان

بسیاری از برداشت های جالب توجه درباره مغز مردان بر اساس مطالعاتی است که روی مردان ۱۸ تا ۲۲ ساله انجام شده است. البته مغز مردان در طول عمرشان دچار تغییرات فوق العاده ای می شود، و به سرعت از یک جوان مجرد خواهان رابطه جنسی، به یک مرد با اراده و به دنبال آگاهی در حال تغییر است.

در این مقاله با تصورات غلط رایج در مورد مردان آشنا خواهید شد. یاد می گیرید که مردان چقدر در مقابل تنهایی آسیب پذیر بوده، و چرا مردان اینقدر تمرکز ناامید کننده ای روی راه حل ها دارند؟ به طور خلاصه در مدت کوتاهی آنچه که در مورد ذهن مردان نیاز است بدانید را بدست می آورید.

۱- مردان هم ازدواج کردن را دوست دارند.

زنان می خواهند مشکلات را حل و فصل کنند و مردان می خواهند برای همیشه به سر به هوایی شان ادامه دهند. بنابراین از زیر بار ازدواج شانه خالی می کنند. این مورد ممکن است یکی از بزرگترین اشتباهات در مورد مردان باشد که در نتیجه انجام آزمایشات روی دانشجویان جوان به دست آمده است.

خیانت به احتمال زیاد در مردان قبل از سن ۳۰ سالگی رخ می دهد، یک مطالعه روی مردان بولیوی که در مجموعه مقالات انجمن سلطنتی سال ۲۰۰۷ منتشر شد نشان داده است که بعد از ۳۰ سالگی اولویت اول مردان تمرکز روی خانواده شان است.

البته برخی مردان نسبت به دیگران سخت تر تعهد پذیر می شوند، این مشکل می تواند ژنتیکی باشد. بر اساس مطالعه ای در سال ۲۰۰۸ که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد، مردان، بدون ژن بی بند و باری، که حدود ۶۰ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند بیشتر احتمال دارد که ازدواج کنند. هم خودشان و هم همسران این مردان به طور نسبی بیشتر از زندگی خود ابراز رضایت کرده اند.

۲- چه کسی رئیس است؟

به گفته بریزنداین (Brizendine)، سلسله مراتب قدرت به صورت بی ثباتی می تواند در مردان باعث اضطراب شود. ولی یک زنجیره با ثبات از دستورات مثل قوانین اعمال شده در ارتش و بسیاری از شرایط کاری، سطح تستوسترون مردان را کاهش داده و تمایلشان به خشم و درگیری را کاهش می دهد.

۳- پدر شدن

در یک مطالعه که در سال ۲۰۰۰ روی تکامل و رفتار انسان انجام شد، مشخص شد، که مغز مردان چند ماه قبل از پدر شدن برای همکاری آماده می شود. پدر شدن باعث ایجاد تغییرات هورمونی در مردان می شود، پرولاکتین (هورمون زنانه) بالا رفته و تستوسترون کاهش پیدا می کند ، که سبب تقویت رفتار پدرانه می شود. ممکن است فرومون های (هورمون های تحریک کننده – pheromones) یک زن باردار باعث ایجاد این تغییرات در شریک زندگی اش شود.

مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله هورمون ها و رفتار منتشر شد نشان داده که: مادر شدن ممکن است فوایدی به دنبال داشته باشد، حتی قبل از این که زن باردار شود فرومون های مردانه باعث جوانه زدن “نورونهای مادر خوبی بودن” در مغز زن می شود.


۲- چه کسی رئیس است؟

به گفته بریزنداین (Brizendine)، سلسله مراتب قدرت به صورت بی ثباتی می تواند در مردان باعث اضطراب شود. ولی یک زنجیره با ثبات از دستورات مثل قوانین اعمال شده در ارتش و بسیاری از شرایط کاری، سطح تستوسترون مردان را کاهش داده و تمایلشان به خشم و درگیری را کاهش می دهد.

۳- پدر شدن

در یک مطالعه که در سال ۲۰۰۰ روی تکامل و رفتار انسان انجام شد، مشخص شد، که مغز مردان چند ماه قبل از پدر شدن برای همکاری آماده می شود. پدر شدن باعث ایجاد تغییرات هورمونی در مردان می شود، پرولاکتین (هورمون زنانه) بالا رفته و تستوسترون کاهش پیدا می کند ، که سبب تقویت رفتار پدرانه می شود. ممکن است فرومون های (هورمون های تحریک کننده – pheromones) یک زن باردار باعث ایجاد این تغییرات در شریک زندگی اش شود.

مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله هورمون ها و رفتار منتشر شد نشان داده که: مادر شدن ممکن است فوایدی به دنبال داشته باشد، حتی قبل از این که زن باردار شود فرومون های مردانه باعث جوانه زدن “نورونهای مادر خوبی بودن” در مغز زن می شود.

۴- مغز نر بالغ

در طول دوران زندگی، مردان جوان به رقابت برای حفظ وضعیت و یافتن همسر مناسب نیاز دارند، در حالی که در دوران پیری تاکید پیوند و همکاری بیشتر است. این تغییر به احتمال زیاد با کاهش آهسته تستوسترون با افزایش سن مرتبط است. مردان با سطوح تستوسترون بالا در رقابت های یک به یک بهترند، در حالی که مردان با سطوح پایین تر تستسترون در رقابت هایی که نیاز به همکاری تیمی دارد عالی هستند.

۵- بابا بازی

مطالعات نشان داده، پدران روشی خاص برای بازی با کودکان دارند، خشن تر، خود انگیخته تر و با دست انداختن بیشتر ، که سبب می شود کودکان بهتر یاد بگیرند، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند و برای رویارویی با دنیای واقعی آماده شوند. همچنین این همبازی بودن پدران، رفتارهای خطرناک جنسی کودکان را کاهش می دهد.

ادامه دارد...........
@p_reaserch
2024/09/24 03:21:04
Back to Top
HTML Embed Code: