Telegram Web Link
با سلام خدمت اعضای کانال پژوهش و روانشناسی
به یک تایپیست حرفه ای خانم در شهر تهران جهت همکاری نیازمندیم. در صورت تمایل به آیدی زیر پیام دهید:
@psy68
💠💠💠💠💠

🔰تحلیل مقاله: اهمیت نیمکره راست مغز در رواندرمانی

🌟🌟🌟
چرا نیمکره راست در رواندرمانی غالب است؟

نیمکره راست با حافظه نهان، ناهشیار، درک کلی از خود، نشانه های غیر کلامی و هیجانات مرتبط است. پژوهش های متعدد آلن شور بر روی عصب شناسی مغز نشان داد که درمان واقعی و اصیل،با فعالیت این نیمکره و آزاد شدن انرژی در آن است. به صورت کلاسیک نیمکره چپ مغز با کنترل، اعمال ارادی و هوش کلامی ارتباط دارد ولی این نیمکره انرژی خود را از نیمکره راست می گیرد. اگر نیمکره راست غیر فعال شود به مرور توانایی های کلامی و ارادی نیز به مشکل می خورد. این نکته نشان می دهد اطلاعات برای پردازش نیازمند انرژی هستند و این انرژی از هیجانات و نشانه های غیر کلامی و ناهشیار تامین می شود. بنابراین کسی که دارای اختلالات روانی است نه در نحوه کنترل یا توانایی های کلامی و برنامه ریزی خویش بلکه در نحوه لمس و تجربه هیجانات خویش مشکل دارد و تنظیم ناسالم هیجانی وی نشانه ای از مشکل عمیق در شناخت و لمس هیجانات است. بنابراین درمانی ماندگار و اصیل نه دادن کنترل و آموزش مکانیسم های مقابله ای و دادن تکالیف خاص بلکه برقراری یک رابطه هیجان مدار با بیمار و زنده کردن هیجانات مسدود شده در وی و آموزش بازداری زدایی یا برداشتن کنترل های ناسالم وی بر روی هیجانات خویش است. این روند در درمانهای هیجان مدار مانند ISTDP به خوبی رخ می دهد. وارسی هیجانات بیمار نسبت به درمانگر و اجازه دادن به پردازش آنها کلید اصلی برقراری پل ارتباطی بین روابط بیمار در جلسه درمان با روابط او در زندگی حال و گذشته است که سبب می شود درمان به صورت ناهشیار با شفا و بهبودی در روابط بیرون از جلسه درمانی همراه شود.
برگرفته از :
The Right Brain Is Dominant in Psychotherapy
Allan N. Schore (2014

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Longman Dictionary of Contemporary English.apk
24.3 MB
دیکشنری لانگمن(اندروید)👆

💠 یه دیکشنری عالی که واسه نگارش مقالات isi و پارافریز میتونه خیلی کمک کننده باشه
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
JMPR_Volume 13_Issue 49_Pages 41-72.pdf
6.2 MB
#مقاله علمی و پژوهشی در رشته روانشناسی با عنوان مدل پیش‌بینی عملکرد تحصیلی دانشجویان آموزش سنتی بر اساس متغیرهای فردی باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی

@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠


♻️قبل از خواب کارهای فردا را بنویسید تا سریع‌تر بخوابید!♻️

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد کسانی که شب‌ها در به خواب رفتن مشکل دارند، نوشتن فهرست کارهایی که باید روز بعد انجام دهند قبل از رفتن به رختخواب به آنها کمک می‌کند که ۹ دقیقه سریع‌تر به خواب بروند. به گزارش سایک نیوز و به نقل از ایسنا ، بسیاری از مردم هر شب سخت به خواب می‌روند.
محققان دانشگاه “بایلور”(Baylor) تگزاس آمریکا دریافته‌اند که نوشتن ۵ دقیقه‌ای کارهای روز بعد قبل از خواب می‌تواند به افراد کمک کند تا سریع‌تر بخوابند.

❄️ در یک دنیای سریع، بسیاری از مردم به سختی می‌خوابند، زیرا بسیاری از مسائل در مورد کار و زندگی هنگام خواب از ذهنشان عبور می‌کند.
با توجه به محققان یک مطالعه جدید، بسیاری از این مسائل، نگرانی‌هایی در مورد کارهایی هستند که هنوز انجام نشده‌اند. محققان ۵۷ داوطلب را در یک آزمایشگاه کنترل خواب، ۵ دقیقه قبل از خواب نظارت کردند. بعضی از آنها را مجبور کردند در مورد کارهایی که در طول روز انجام داده بودند، فکر کنند، در حالی که از دیگران خواسته بودند که فهرستی از کارهای روز آینده را بنویسند.

💦 آنچه محققان متوجه شدند این بود که کسانی که کارهای فردا را نوشتند، عملا ۹ دقیقه سریع‌تر از کسانی که مجبور بودند در مورد کارهای انجام شده خود بنویسند، به خواب رفتند. در حقیقت، آنها هرچه روی کارهای فردا دقیق‌تر می‌شدند، زودتر به خواب می‌رفتند. جالب توجه است که این امر در میان دسته دیگر که به نوشتن کارهای روز قبل خود دست زدند، معکوس بود و مدت بیشتری طول کشید تا به خواب بروند.

بدون نوشتن، افکار نگران کننده و استرس در ذهن نگهداری می‌شوند، در حالی که عمل نوشتن بر روی کاغذ، ذهن را به اندازه کافی آزاد می‌کند تا قادر شود زودتر به خواب رود. یافته‌های این مطالعه ممکن است در نگاه اول چندان مهم به نظر نرسد، اما محرومیت از خواب یک مسئله سلامت جدی است که با مشکلات عمده سلامت مرتبط است.

⛄️ محققان دریافتند که نوشتن احساسات باعث کاهش استرس و نگرانی می‌شود و اجازه می‌دهد تا مغز بدون نیاز به کار سخت، عملکرد خوبی داشته باشد. به طور خاص، شرکت کنندگانی که احساسات خود را نوشتند، به همان اندازه دقیق و کارآمدتر عمل کردند. “مایکل اسکولین”، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: چیزی در مورد عمل نوشتن بر روی کاغذ وجود دارد که به نظر می‌رسد کمی مغز را تخلیه کرده یا به ما کمک کند تا دکمه توقف روی آن را فشار دهیم.

این مطالعه در مجله “Experimental Psychology” منتشر شده است

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تحليل رؤيا در رويكرد يونگ!
با توجه به آركى تايپ ها

از: دكتر سرگلزايى/ روانپزشك

ديدن اين ويدئو براى مطالعه كنندگان روانشناسى جالب و سودمند ميباشد.

@p_reaserch
IJSP_Volume 9_Issue 1_Pages 25-50.pdf
285.8 KB
#مقاله علمی و پژوهشی با عنوان نقش حمایت اجتماعی ادراک‌شده و تاب‌آوری در سازگاری پس از طلاق زنان
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ابرو ی ترک خورده
عباس خدایا!
شق القمر از لشکر
ابلیس بعید است
نهمین روز محرّم الحرام،
تاسوعای حسینی
روز یقین و وفاداری،
برشیعیان جهان تسلیت باد 🏴
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚫️
زینب زفراق،
با خبـر میگردد
در آتش اشک شعله ور
میگردد
یک مرکبِ بی سوار
و زخمی در باد
با یالِ پریشان شده
برمیگردد
شهادت
امام حسین (ع) تسلیت باد 🏴
💠💠💠💠💠

🔰رویدادهای بد زندگی مغز را سریع‌تر پیر می‌کند :

بنابر بررسی محققان دانشگاه کالیفرنیا، رویدادهای بد زندگی، مانند طلاق، داغدیدگی و مشکلات مالی، بخش‌های خاصی از مغز انسان را حداقل ۴ ماه سریع‌تر پیر می‌کند. این بخش‌ها مربوط به حافظه، توجه و تفکر هستند. آمار نشان می‌دهد، اضطراب “درونی” به سلول‌های بدن صدمه زده و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و همچنین موجب تغییرات ژن فرد مضطرب می‌شود.
به گزارش سایک نیوز و به نقل از طبنا (خبرگزاری سلامت)، محققان دانشگاه کالیفرنیا با بررسی ۳۵۹ مرد بین سنین ۵۷ و ۶۶ سال، متوجه شدند که رویدادهای بدی، مانند طلاق/جدایی، یا مرگ یکی از اعضاء خانواده، که زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، به سلول‌های مغز نواحی مربوط به حافظه، توجه و تفکر، صدمه زده و ضخامت آنها را نازک تر کرده و مغز فرد را با سرعت بیشتری به سمت پیری پیش می‌رانند.

محققان معتقدند استرس‌های “درونی” ناشی از شرایط بد زندگی، به ویژه در دوران میانسالی، علاوه بر تخریب سلولی، موجب کاهش توان سیستم ایمنی بدن و تغییر ژن در فرد می‌شوند. در واقع استرس باعث کاهش ترشح هورمون‌های دوپامین و سروتونین در بدن شده، که این به نوبه خود منجر به تغییرات مخرب در بدن و پیر شدن سریع تر مغز می‌شود. البته هنوز کاملا مشخص نشده که آیا این صدمات سلولی و اینگونه مسن شدن مغز، فرد را در خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند زوال عقل یا اختلالات ذهنی قرار می دهد یا خیر و در این خصوص به تحقیقات بیشتری نیاز است.
مغز انسان از ۲۵ سالگی به بعد شروع به پیر شدن می‌کند و تا زمانی که او به ۴۰ سالگی می‌رسد، هر دهه حدود ۵ درصد از وزن و حجم خود را از دست می‌دهد و مشکلات سخت زندگی، سلامت آن را در خطر قرار می‌دهد. بررسی‌های این محققان به افراد در درک شرایط مغز خود و حفظ سلامت آن، کمک بسیاری می‌کند.
از : سایک نیوز
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Audio
دکتر سعیدی
ذهن چیست؟ فکر چیست؟ حافظه چیست؟
هوش چیست؟ بهره هوشی IQ چیست؟
تفکر چیست؟
بعنوان تعاریف پایه NLP تاکید می شود
@p_reaserch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠

🔴 چرا هنگام خواب رويا مي بينيم؟

📌خواب و مغز

بشر از زمانهای دور همواره در پی درک یکی از پدیده های روزمرّه یعنی چرایی خواب دیدن بوده است. رویاهای خواب هنگام، بسیار پیچیده هستند و در بیشتر موارد بسیار پراکنده. رومی ها و یونانیان باستان، اعتقاد داشتند رویاها قدرت پیش بینی آینده را دارند و به واسطه دیدار ما با درگذشتگان ، خواب هنگام پدید می آیند.
روانشناس و نورولوژیست معروف، زیگموند فروید معتقد بود که رویاها بیانگر تمایلات سرکوب شده ما هستند.

پژوهشهای جدید عصب شناسی با استفاده از روشهای پیشرفته تصویر نگاری مغز مانند ام آر آی، دریچه ای کاملا نو را در درک علل خواب دیدن ، برای ما گشوده است. به نظر میرسد که مغز در زمان رویا چند هدف را به طور همزمان دنبال میکند. بعضی از این اهداف شناخته شده عبارتند از:

۱- از بین بردن اطلاعات غیر ضروری: به نظر میرسد که ما در حدود ۹۰ درصد رویاها را به خاطر نمی آوریم. در یک پژوهش در سال ۲۰۰۷ در دانشگاه ماکس پلانک آلمان بر روی موشها مشاهده شد که در زمان خواب، قشر مغز در ارتباط دائم با منطقه هیپوکامپ ( منطقه ای در مغز که در قسمت داخلی لوب گیجگاهی قرار دارد و مسئول ذخیره حافظه کوتات مدت است) است و اطلاعات این منطقه را تخلیه میکند تا هیپوکامپ برای حفظ مطالب جدید برای فردا، آماده شود. اطلاعات منتقل شده به قشر مغز اگر مفید باشند، در منطقه حافظه درازمدت قشر مغز ذخیره شده و اطلاعات غیر ضروری حذف میشوند. این اطلاعات غیر ضروری گاهی به طور درهم ریخته به صورت رویا دیده میشوند.
۲- مغز هنگام دیدن رویا، همچنین اطلاعات را طبقه بندی کرده و سعی در حل مسائل دارد. در پژوهشی در سال ۲۰۱۰ در یکی از دانشگاههای بوستون آمریکا، به ۹۹ فرد داوطلب، تست هوشی داده شد که برای حل آن باید از میان یک مسیر پر پیچ و خم عبور میکردند و مسیر را به خاطر میسپردند. هنگامیکه این افراد در تلاش برای حل مسئله بودند یک استراحت ۹۰ دقیقه ای به آنها داده شده، و از شماری از آنها خواسته شد که در زمان استراحت یک کتاب مطالعه کنند و بقیه گروه ۹۰ دقیقه بخوابند. بعد از زمان استراحت، افرادی که خوابیدند و رویایی در مورد مسئله داشتند، ۱۰ برابر از افرادی که مطالعه کردند، در حل مسئله موفقتر بودند. اصولا دانشجویانی که قبل از روز امتحان، به اندازه کافی میخوابند و رویا در مورد مطالب مطالعه شده دارند، در امتحانات موفق تر هستند.
۳- مغز هنگام خواب، با ایجاد رویاهای ترسناک، سعی در آمادگی ما برای وقایع غیر منتظره دارد. دکتر «روونسو» از دانشگاه اسکوده سوئد، اولین بار این تئوری را مطرح کرد. بسیاری از افراد، رویای ریختن دندانهایشان را تجربه کرده اند. در پژوهشهای دکتر روونسو، این رویا زمانی رخ میدهد که فرد دچار اضطراب از اظهار مطلبی است که در زمان نابجایی مطرح کرده است. این رویا به نحو عجیبی در تمام فرهنگها و حتی تمدنهای ابتدایی گزارش شده است. به عقیده دکتر «دیردره بارت» از دانشگاه هاروارد، نسلهای مختلف انسان، در برنامه ریزی ژنتیکی بسیار مشابه بوده و حتی انسان امروزی از حیوانات درنده با دندانهای بزرگ وحشت دارد و به همین دلیل مغز چنین رویایی را می پروراند. رویاهای دیگری که بیشتر در انسان امروزی بسیار شایع است، دیر حاضر شدن سر جلسه امتحان، علیرغم اینکه فرد سالهاست فارغ التحصیل شده و یا رویای ورود به یک مهمانی و متوجه شدن ناگهانی اینکه شلوار و یا دامن به تن ندارد. مثال دیگر رویایی است که در کودکان هم فراوان دیده میشود و آن رویای ترسناک از دست دادن عضوی از بدن است.
۴- یکی دیگر از دلائل رویا، همان تئوری زیگموند فروید، یعنی دسترسی به آرزوها و تمایلات سرکوب شده است. مثلا دیدن رویای یافتن یک اتاق جدید در خانه ای که زندگی میکنیم، در زمانی دیده میشود که آرزوی یک موقعیت جدید و یا منحصر به فرد را داریم.

خواب شبانه ما احتمالا بدون رویا، آرامتر و‌دلچسب تر میتوانست باشد ولی وجود رویا باعث توانمند کردن فکر و همچنین آمادگی ذهن میشود. رویاها ممکن است همانند فیلمهای سینمایی ترسناک و یا فیلمهایی با سناریوی عجیب و غریب باشند ولی مسلما فیلمهای خسته کننده ای نیستند.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
2024/09/22 21:15:46
Back to Top
HTML Embed Code: