Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کانال دوم ما👆👆👆
تفاوت میان نیمکرۀ­ راست و چپ مغز چیست؟

🔸شما چپ­ مغز هستید یا راست­ مغز؟این سوالی بسیار متداول است که در مرز علم عصب ­شناسی قرار می ­گیرد. نیمکره چپ مغز خلاق‌­تر و هنرمندتر بوده و نیمکرۀ راست منظم­‌تر و منطقی‌­تر می‌­باشد. البته می­ توان با جستجوی عبارات “غلبۀ نیمکره­ راست مغز” و “غلبه­ نیمکره­ چپ مغز” مطالب بسیاری را در این زمینه مطالعه کرد. همچنین می­‌توان با گذراندن تست­‌های اینترنتی به شخصیت خودتان پی­ ببرید. اما علم می‌­گوید که چیزی به نام غلبه نیمکره­ راست یا چپ مغز وجود ندارد.

🔹 در تحقیقاتی دو ساله که در مجله­ PLOS One در سال ۲۰۱۳ میلادی منتشر شد، محققان به بررسی مغز بیش از ۱۰۰۰ نفر پرداخته و متوجه شدند هیچ شواهدی مبنی بر وجود تفاوت در غلبه­ نیمکره­ راست یا چپ مغز در میان افراد وجود ندارد. آیا تفاوتی میان این دو نیمکره وجود دارد؟ البته. ممکن است شما نیمکره­ غالب نداشته باشید اما مغز شما به دو نیمکره­ راست و چپ تقسیم شده است. دو نیمکره مغز با یکدیگر یکسان نیستند. گرچه شباهت بسیاری میان این دو نیمکره وجود دارد. اغلب فرایندهایی که در نیمکره­ راست مغز اتفاق می­‌افتند را می­‌توان در نیمکره­ چپ نیز مشاهده نمود و برعکس... .

ترجمه: رضا کاظمی

goo.gl/KTQZwT

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠


🔰چهار موج روانشناسی


📍جريان روانشناسي مدرن در يكصد سال اخير شامل چهار « موج » بوده است .

📌« موج اوّل » روانشناسي ، نگرش « روانكاوانه» بود . اين جريان ، توسط « زيگموند فرويد » ، عصب شناس اتريشي ، پايه گذاري شد و با كارهاي بزرگان ديگري همچون آدلر ، يونگ ، هورناي ، فروم ، الكساندر و …گسترش پيدا كرد . اساس تئوري روانكاوي بر نقش « سائق ها» بر رفتار انسان بود . « ارگانيسم » تمايل به ارضاء « سائق ها » ( معادل ذهني غرائز ) دارد و «تمدن » ارضاء « سائق ها» را محدود مي‌كند . در كشمكش بين نياز « ارگانيسم » به ارضاء و نياز تمدن به اطفاء غرايز ، فرايند « سركوبي» و انواع « مكانيزم هاي دفاعي» شكل مي‌گيرند تا تعادلي بين «ارضاء» و « اطفاء » ايجاد كنند . هر چه اين فرآيند ، « ناآگاهانه تر » باشد ، الگوي زندگي فرد ، بيشتر با كشمكش دروني، اضطرابيا سبك زندگي تكراري ، كليشه اي و غيرقابل انعطاف همراه خواهد بود و هر چه اين فرآيند « آگاهانه تر » باشد ، رفتار فرد پخته تر و با انعطاف بيشتر همراه خواهد بود . بنابراين هدف روانكاوي به آگاهي آوردن ريشه‌هاي ناخودآگاه رفتار است.



📌« موج دوم » روانشناسي ، « رفتار گرايي است كه توسط دانشمنداني همچون پاولف ، واتسون ، و لپه و اسكينر پايه گذاري شد .
اساس اين تئوري ، اين است كه ذهن يك دستگاه « يادگيري» است و پاية رفتارها و احساسات ، مشاهدات ما و اطلاعاتي هستند كه در ذهن ما ثبت مي‌شوند . براين اساس ، ذهن ما توسط اطلاعاتي كه از محيط دريافت كرده‌ايم «برنامه ريزي » شده است و درمان ، مشتمل است بر ايجاد تجربيات جديدي براي مراجع كه منجر به «زدودن » برنامه هاي قبليو ثبت اطلاعات جديد گردد . بعدها ، جزء شناختي (تفسير ذهن از تجربيات ) توسط دانشمنداني چون اليس و بك بيشتر مورد توجه قرار گرفت و درمان رفتاري تبديل به درمان شناختي –رفتاري شد .



📌موج سوم روانشناسي ، موج « وجودي » است. در اين موج جنبة فلسفي روانشناسي بيشتر مدنظر قرار گرفت و موضوعاتي همچون جايگاه انسان در هستي ، معناي زندگي و جبر و انتخاب مورد توجه قرار گرفتند . بزرگاني همچون ژان پل سارتر ، ويكتور فرانكل و آبراهام مازلو در شكل‌گيري اين جريان نقش مهمي داشتند . گرچه به ظاهر ، اين موج ، ارائه كننده روش هاي درماني خاصي نبود ، انديشة « وجودي » باعث شكل‌گيري جريانات درماني قابل توجه در جوامع شد كه بهترين نمونة آن « گروههاي خودياري» هستند كه ميليون‌ها نفر در سطح جهان با عضويت و مشاركت در آنها فرآيند درمان را مي‌گذرانند.

📌روانشناسي فرافردي : موج چهارم
روانشناسي فرافردي را ، موج چهارم روانشناسي معرفي مي‌كنند . شايد « كارل گوستاو يونگ » ، روانكاو سوئيسي و پايه گذار روانشناسي تحليلي با وارد كردن مفهوم « ناخودآگاه جمع روانشناسي را كاشت .
مفهوم « فرافردي » در اين نام‌گذاري بر اين باور تاكيد دارد كه « آگاهي » يك « كيفيت فردي » نيست كه تنها براساس اطلاعاتي كه يك « فرد » از محيط مي‌گيرد شكل يابد، بلكه « آگاهي » يك « كيفيت جهاني » است كه تغيير آگاهي هر فرد ، خواه ناخواه، بر سطح و محتواي آگاهي كلية افراد تاثير گذار است . « انتخاب هاي ما » بر « شعور جهاني » مؤثرند و متقابلا" « شعور جهاني » نيز براي ما « فضاهاي انتخاب گسترده تري » فراهم مي‌كند كه منجر به « عميق‌تر شدن آگاهي ما » مي‌گردد .

📍بنابراين ، براي ايجاد يك تغيير در جهان و ساختن يك جهان نو ، تغيير يافتن «من» يك كليد موثر است . همانطور كه مهاتما گاندي مي‌گويد : « ما نيامده‌ايم كه جهان را تغيير دهيم ، ما آمده‌ايم كه « خود » آن تغييري باشيم كه فكر مي‌كنيم جهان به آن نياز دارد »

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠


👁👁جنون یا سایکوز را بهتر بشناسیم👁👁

🙇 جنون یا سایکوز (psychosis) در حقیقت فاصله گرفتن ذهن از دنیای واقعی است که اصلی ترین علائم آن توهم و هذیان است.

از هر 100 نفر 3 نفر در طول زندگی خود سایکوز را تجربه می کنند. سن بلوغ به دلیل تغییرات هورمونی فرد را مستعد بروز سایکوز می کند ولی اپیزود سایکوز در هر سنی می تواند ایجاد شود.

👻 در گذشته علت سایکوز را به ارواح خبیثه و "جن" نسبت می دادند و بیماران سایکوتیک را مجنون (جن زده) می نامیدند ولی با پیشرفت علم ، "ژن" را عامل مهمی در بروز این علامت تشخیص دادند.

سایکوز به خودی خود یک علامت است مانند تب یا سرفه، که بیماری های مختلفی می توانند باعث ایجاد این علامت شوند مانند:

اسکیزوفرنیا، اختلال دوقطبی، اختلال هذیانی، مصرف مواد به خصوص شیشه و محرکها، تومور مغزی، آلزایمر و دمانس، سکته مغزی، بعضی از انواع تشنج، عفونت دستگاه عصبی و ...

🏨 در درمان سایکوز تشخیص بیماری زمینه ای بسیار مهم است بنابراین اولین اپیزود سایکوز حتما باید در مراکز تخصصی بستری و بررسی شود.

💊 درمانهای دارویی برای کنترل علائم و درمانهای غیر دارویی و رواندرمانی برای حمایت و بهبود عملکرد و شناخت بیمار به کار برده می شود.

منبع:
http://www.nami.org/Learn-More/Mental-Health-Conditions/Related-Conditions/Psychosis👆

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

نابه هنجاری چیست؟

ملاک های نابه هنجاری:1-رنج و پریشانی
2-ناسازگاری:1-رفتارهایی که مانع بهزیستی می شوند.2-رفتارهایی که مانع بهزیستی جامعه می شوند.
3-نامعقول و غیر قابل درک بودن:غیر منطقی بودن رفتار فرد👈مثل اختلال فکر در اسکیزوفرنی
4-پیش بینی ناپذیری و فقدان کنترل👈ثبات رفتار در طول زمان
5-مشهود و نامتعارف بودن:1-نادر بودن یک عمل.2-ناخوشایند بودن یک عمل.
6-ناراحتی مشاهده گر:دردناک بودن رفتار برای دیگران
7-تخلف از معیارهای اخلاقی و آرمانی:1-غیرقابل بودن رفتار از لحاظ اجتماعی.2-غیرقابل بودن رفتار از لحاظ فرهنگی📚
ادامه دارد.........،

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

" سندروم نیاگارا "

زندگی مثل رودخانه ای است و بیشتر افراد بدون آنکه واقعاً مقصد و هدف خود را بدانند، درون آن می پرند. بنابراین، در یک دوره ی کوتاه به امور جاری می پردازند. در واقع، به حوادث جاری، ترس ها و چالش های موجود! هنگامی که در مسیر رودخانه به دو راهی می رسند، نمی توانند آگاهانه تصمیم بگیرند به کجا بروند یا تصمیم بگیرند کدام راه برایشان مناسب تر است. آنها صرفاً همراه جریان آب جلو می روند و به افرادی می پیوندند که محیط هدایت کننده ی آنهاست، نه ارزش های خودشان! در نتیجه، احساس می کنند، کنترلی ندارند. آنها در این نا آگاهی می مانند تا زمانی که صدای آب های خروشان آنها را بیدار کند.

در آن لحظه بیدار می شوند و می فهمند در قایقی بدون پارو به سر می برند و فاصله زیادی تا آبشار نیاگارا ندارند، ولی دیگر خیلی دیر شده است. آنها به آبشار رسیده اند. گاهی این آبشار، یک آبشار احساسی، فیزیکی یا مالی است. می توان گفت، شما با اتخاذ تصمیمات بهتر در بالای رودخانه، می توانید از چالش هایی که اکنون با آنها مواجه می شوید، اجتناب ورزید.

اگر هنگامی که در آب های خروشان هستیم به تلاش و کوشش بپردازیم، چگونه می توانیم اوضاع را تغییر دهیم؟ در این هنگام، یا باید پاروهاتان را در آب بیندازید و دیوانه وار در جهت دیگری دست و پا بزنید یا تصمیم بگیرید که با طرح و نقشه جلو روید. مقصدتان را مشخص نمایید و برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنید. سپس در طول مسیر می توانید در مورد کیفیت آن نیز تصمیمی بگیرید.

📚 رویای سرنوشت
اثر: آنتونی رابینز
ترجمه : مژده ودادی


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

#بخشش

بر اساس یک تحقیق که در مجله The Journal of Behavioral Medicine به چاپ رسیده است، افرادی که دیگران را می بخشند و کمتر دچار خشم، احساسات منفی سرکوب شده، تنفر و انزجار هستند، از سلامت فیزیکی بهتری برخوردارند.

به طور مثال این افراد شب‌ها راحتتر می خوابند، کمتر بیمار می شوند و در نتیجه میزان داروی کمی مصرف می کنند. همچنین مشکلاتی همچون کمر درد و یا گرفتگی عضلات، سردرد، سرگیجه و اسپاسم معده در آنها وجود ندارد.

احساسات منفی؛ درست مانند استرس می تواند تبعات بسیار جدی بر سلامت جسمی انسان داشته باشد.

از طرفی افرادی که به طور واقعی دیگران را می بخشند، به مراتب سالم‌تر از کسانی هستند که به بدی دیگران بی تفاوت بوده و از نوعی بی احساسی و نفرت پنهان رنج می‌برند.

دانشمندان احساسات منفی هنگام شیمی درمانی را از خود سرطان مهلک‌تر خوانده و بر این باورند بدبینی، ناامیدی، احساس ضعف و شکست تا 60 درصد می تواند باعث بازگشت بیماری در افراد سرطانی شود. علت این امر رابطه مستقیم احساسات منفی، ترس، دلهره و نفرت با تعریق در بدن و آزادسازی هورمون های آدرنالین و کورتیزول است که هر دو عاملی جدی برای ایجاد تومورهای سرطانی در بدن محسوب می‌شوند.

بر همین اساس کارشناسان توصیه می کنند افراد به طور دوره ای نسبت به پاکسازی بدن خود از انرژی های منفی اقدام کنند و تا حد امکان همدیگر را ببخشند.

اگر شما هم می خواهید زندگی سالمی داشته باشید عادت بخشیدن دیگران و روحیه گذشت و فداکاری را در خود نهادینه کنید و اگر هم با شخصی دچار اختلاف هستید برای سلامت خودتان هم که شده اول شما پیشقدم شوید و اختلاف و ناراحتی را از بین ببرید.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

🌐 افراد با هوش کساني هستند که ضريب هوشي شان از حد عادي مقداري بالاتر است. هوش بهر بين 120 تا 130 را «سرآمد» و از 130 به بالا را «باهوش» مي گويند.

کودکان تيز هوش از جمله نعمت هايي هستند که در جامعه ما متولد مي شوند، رشد مي کنند و نقش مهمي در توسعه ي کشور دارند. براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي اين کودکان و نحوه ي تربيت آنها، خواندن مطالب زير مي تواند سودمند باشد.

در اینجا به بعضی از ویژگی هایی كه در غالب كودكان تیزهوش در سنین قبل از مدرسه قابل مشاهده است و می تواند برای پدران و مادران تا حدودی ملاك ارزیابی قرار بگیرد به شرح زیر اشاره می شود :
1 – استفاده از خزانه لغات وسیع و بكارگیری صحیح كلمات در سنین كودكی .
2 – مهارت زبان و بكاربردن جملات كامل و توانایی ساختن و گفتن داستان در سنین كم . 
3 – علاقه در مشاهده دقیق و كنجكاوانه و زیركانه و به خاطر سپردن مشاهدات و اطلاعات و موضوعات مورد مشاهده .
4 – علاقه مندی به كتاب و اطلس ها و دایرةالمعارف و مجلات مختلف و ... 
5 – توجه و علاقه به ساعت ها و تقویم ها در سنین كم . 
6 –توانایی تمركز فكری روی موضوع خاصی به مدت طولانی تر از دیگر همسالان خود .
7 – علاقه و توانایی و مهارت فوق العاده در نقاشی ، موسیقی و دیگر كارهای هنری .
8 – توجه و كشف رابطه علت و معلولی در سنین كودكی .
9 – رشد توانایی خواندن در سنین كودكی ( قبل از مدرسه )
10 – رشد و توسعه علایق متنوع . 

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

🔰روش پیدا کردن #موضوع_پایاننامه


اولين پيشنهاد به شما اينه كه بريد و مقاله رفرنس پيداكنيد و بياريد كه اين موضوع هم خسته كننده س و هم چون اکثر دانشجویان زبان ضعيفي دارند نميتوانند تسلط و مهارت كافي بر روي واژه ها داشته باشند براي همين معمولا زود خسته و دلسرد ميشن براي همين دقيقا برعكس اينو پيشنهاد میشه . اول بريد و مقاله و متون نوشته شده فارسي را بخونيد و اصلا نترسيد كه موضوعات تكراريه و هر موضوعي كه ازش فقط و فقط خوشتون اومد اونو يادداشت كنيد چون شما بايد يكسال با موضوعتون زندگي کنيد پس بايد واژه هاي اون قابل تحمل و براي شما زيبا باشه و بتونيد در ذهنتون هضمش كنيد.
براي پيدا كردن موضوع و مقالات فارسي می تونید از گوگل اسکولار استفاده کنید. کلید واژه هایی که چند ترم گذشته نظرتون رو جلب کرده، سرج کنید. از هرکلید واژه موضوعاتی که براتون جالب هست مقاله ش رو دانلود کنید، شروع کنید چکیده ش رو بخونید اگه مورد علاقه تون بود، مقدمه و پیشینه ش رو هم بخونید ، اگه نه که برید سراغ مقاله بعد.
در مقالات متغيير هاي مورد نظر تون را كه پيدا كرديد بعد اينا را بايد كنار هم بذاريد (حتما با خودتون ميگيد چطوري اينا را كنار هم بذاريم ) كه البته اگه با دقت اينكار را بكنيد كارتون راحته و گرنه موضوعتون به چالش كشيده ميشه و ممكنه زحماتتون رد بشه.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/24 23:14:50
Back to Top
HTML Embed Code: