Telegram Web Link
💠💠💠💠💠💠

آیا ویروس‌ها ما را باهوش‌تر کرده اند؟

دانشمندان دانشگاه لوند سوئد نشان داده‌اند ویروس‌های ارثی که میلیون‌ها سال عمر دارند، نقش مهمی در تولید شبکه‌های پیچیده‌ مغز انسان ایفا می‌کنند.

محققان از مد‌ت‌ها پیش می‌دانستند ویروس‌های پسگرد (نوعی ویروس آر‌ ان‌ای) یا رترو ویروس‌های درونزا حدود پنج درصد دی‌ان‌ای انسان را تشکیل می‌دهند. برای سال‌های مدیدی، این مولفه‌ها، دی‌ان‌ای زباله‌ای و بدون‌ استفاده تلقی می‌شدند اما در تحقیق جدید، «یوهان یاکوبسون» و همکارانش نشان داده‌اند ویروس‌های پسگرد نقش مهمی را در فعالیت‌های اساسی مغز به ویژه در تنظیم این موضوع ایفا می‌کنند که چه ژن‌هایی، چه زمانی در بدن بیان شوند.


💎 این یافته‌ها نشان می‌دهند طی تکامل یا فرگشت، چنین ویروس‌هایی نقش مهمی را در هدایت ماشین سلولی بدن ایفا کرده‌اند و دلیل فعالیت آنها به ویژه در مغز، احتمالا به این خاطر بوده که تومورها نمی‌توانند بر خلاف بافت‌های دیگر در سلول‌های عصبی تشکیل شوند. دانشمندان حاضر در این پروژه دریافتند این ویروس‌ها در سلول‌های مغزی فعال هستند و نقش تنظیم‌کننده مهمی بر عهده دارند. محققان معتقدند ویروس‌های پسگرد دلیل پویا بودن سلول‌های مغزی و نقش‌های چندگانه‌ آنها را توضیح می‌دهند. همچنین کارکردهای کمابیش پیچیده این ویروس‌ها در گونه‌های متنوع، به درک دانشمندان از دلیل متفاوت‌ بودن انسان‌ها کمک می‌کنند.


💎تیم علمی نشان داده‌ سلول‌های عصبی از ساز و کار مولکولی ویژه‌ای برای کنترل عملکرد ویروس‌های پسگرد استفاده می‌کنند. این یافته‌ها دیدگاه پیچیده‌ای درباره درونی‌ترین فعالیت‌های سلول‌های عصبی ارائه می‌دهند و همزمان پتانسیل لازم جهت هدایت مسیرهای تحقیقاتی مرتبط با بیماری‌های مغز را فراهم می‌کنند که با مولفه‌های ژنتیکی در ارتباط‌ هستند.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مشاوره و تدوین پروپوزال، پایان نامه، تحلیل آماری فصل 4، ترجمه متون تخصصی و مقاله

آیدی جهت هماهنگی:

@nedasahar66
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

🔰 چرا مردم به #موزیک_غمگین علاقه دارند؟

موزیک غمگین در بین مردم از محبوبیت بیشتری برخوردار است و اکثر مردم با گوش دادن به موزیک غمگین بیشتر لذت می برند، البته باید بگوییم که کسانی هم هستند که موزیک شاد را به موزیک غمگین ترجیح میدهند؛ اما اکثر مردم طرز تفکرشان نسبت به موزیک غمگین بهتر است و می گويند آرامش در گوش دادن به موزیک غمگین است.

محققان می گویند تمایل افراد به شنیدن موسیقی غمگین ناشی از میزان قدرت آنان در #همدردی است.

نتایج تحقيقات نشان داده که واکنش های عاطفی به موسیقی غمگین می تواند ناشی از سه عامل:
*محبت و مهربانی،
*همدردی
*و نگرانی باشد.

طبق اين تحقيقات، افرادی که همزمان احساس #ناراحتی و #مهربانی داشتند، بیش از دیگران از موسیقی #غمگین لذت می بردند.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

◀️ مغز چگونه می تواند حافظه را در طول خواب ِ عمیق ثابت نگه دارد؟

🔺تحقیقات نشان میدهد خواب که حدود یک سوم از زندگی ما را در برمی گیرد، برای یادگیری و تشکیل حافظه بلند مدت بسیار مهم است. اما اینکه دقیقا چگونه این حافظه تشکیل شده، به خوبی درک نشده و با وجود تحقیقات زیاد، پرسش اصلی تحقیق در علوم اعصاب باقی مانده است. حال دانشمندان علوم اعصاب در دانشگاه کالیفرنیا-ریورساید در مجله علوم اعصاب گزارش دادند که ممکن است به این سوال، پاسخ بدهند.

🔺برای نخستین بار مطالعه ی آنها توضیح مکانیکی برای چگونگی خواب عمیق (خواب موج آرام نیز نامیده می شود) ارائه می دهد که ممکن است به حافظه ثبات بخشد. در هنگام خواب، مغز انسان و حیوان در درجه اول از ورودی های حسی، مستقل استفاده می کند. با این وجود، مغز بسیار فعال باقی می ماند و فعالیت الکتریکی در قالب امواج تیز موج در هیپوکامپ (منطقه کوچکی از مغز است که بخشی از سامانه عصبی احساسی را شکل می دهد) و دامنه بزرگ نوسانات آهسته در کورتکس(لایه بیرونی مغز) نشان می دهد که منعکس کننده تغییر متناوب حالت های فعال و خاموش ِ نورونهای کورتیکال در طول خواب عمیق است.

🔺در این حالت اثری از حافظه ی اپیزودیک در طول بیداری بدست آمده و حافظه اولیه ذخیره شده در هیپوکامپ به تدریج به کورتکس، یعنی در حافظه بلند مدت در طول خواب، منتقل می شود.

🔺با استفاده از یک مدل محاسباتی، محققان دانشگاه ریورساید ارتباطی بین فعالیت الکتریکی مغز در طول خواب عمیق و اتصالات سیناپسی بین نورونها ارائه دادند. آنها نشان دادند که الگوهای نوسانات آهسته در کورتکس، توسط امواج تیز هیپوکامپ تحت تاثیر قرار می گیرد و طبق این الگوی نوسانات آهسته، تغییرات سیناپسی در کورتکس را تعیین می کند. (به طور عمده محققان بر این باور بودند که تغییر در قدرت سیناپسی مبنای یادگیری و ذخیره سازی حافظه در مغز است).

🔺این مدل نشان می دهد که تغییرات سیناپسی، به نوبه خود، بر الگوهای نوسانات آهسته تاثیر می گذارد که نوعی تقویت و بازپخش توالی تحریک خاص نورونهای کورتیکال–نشان دهنده باز پخشی از حافظه خاص- را در بردارد.


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

نقش تفاوت‌های جنسیتی در ابتلا به افسردگی

🔵چرا زنان در ابتلا به افسردگی مستعدترند؟


🔹🔹نام‌گذاری روز جهانی سلامت در سال 2017 با عنوان «بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم» فرصتی در کشور ما فراهم آورد تا در کنار سیاست‌گذاری برای سلامت جسمانی آحاد جامعه به اهمیت و جایگاه سلامت روانی نیز پرداخته شود.

🔹🔸برای کارشناسان حوزه سلامت، مفهوم پیشگیری در تمام سطوح و تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع اختلال افسردگی، هدف مهم در جهت ارتقا سواد سلامت جامعه بشمار می‌رود. افزایش سطح آگاهی عمومی و ارتقا سطح سلامت روان در جامعه از مهم‌ترین عوامل مؤثر در پیشگیری و درمان افسردگی است که نیاز به تعامل و همکاری متولیان سلامت روان ازجمله روانشناسان و روان‌پزشکان دارد. اختلال افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی، با شیوع 25% - 15% در طول عمر به شمار می‌رود. پیشگیری از افسردگی در گروه‌های آسیب‌پذیر ازجمله نوجوانان، جوانان، زنان و سالمندان، بسیار مهم است.
⚪️ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﺸﺎن ﻣﻲ¬دهد که زﻧﺎن 2 ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮ از ﻣﺮدان اﻓﺴﺮده می‌شوند؛ بنابراین باید در این حوزه به زنان توجه خاصی نمود.
🔴زنان به دلیل تفاوت¬های جنسیتی در نقش¬ها، بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی هستند. برای درک بهتر این موضوع، نظریه-های مختلفی ارائه‌شده است. این نظریه¬ها عبارت‌اند از: نظریه تفاوت نقش هویت جنسی/ جنسیتی، تفاوت¬های بیولوژیکی، تفاوت سن شیوع افسردگی، افسردگی و تفاوت عود و همبودی.

🖋با ما همراه باشید.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

آیا «خودآگاهی» ذهن انسان را کنترل می‌کند⁉️

🔸آیا می توانیم افکارمان را انتخاب کنیم؟ همه می دانند که خودآگاهی چه حسی دارد: این حس همان حس خودآشکارِ آگاهی فردی است که به ما حس مالکیت و کنترل افکار، عواطف و تجربیات روزانه را می دهد.

🔹بیشتر متخصصان بر این باورند که خودآگاهی را می توان به دو بخش تقسیم کرد: تجربۀ خودآگاهی (یا دانش فردی) و محتوای خودآگاهی که شامل افکار، باورها، احساسات، برداشت‌ها، نیت‌ها، حافظه و عواطف است. به آسانی می توان فرض کرد که این محتوای خودآگاهی تا حدی توسط آگاهی فردی انتخاب، ایجاد یا کنترل می شود – به طور کلی، افکار وجود ندارند مگر اینکه ما به آنها فکر کنیم. اما در یک مقاله تحقیقاتی جدید در مجله مرزهای روانشناسی(Frontiers of Psychology)، استدلال می کنیم که این قضیه صحت ندارد.

🔸دیوید اوکلی، استاد روانشناسی کالج دانشگاهی لندن و پیتر هالیگن استاد برجسته روانپزشکی دانشگاه کاردیف این طور می گویند: استدلال ما این است که خودآگاهی فردی‌مان باورها، احساسات یا برداشت‌های ما را ایجاد یا انتخاب نمی کند، در عوض محتوای خودآگاهی در پشت صحنه توسط سیستم های ناخودآگاه، کارآمد و سریع تولید می شود. تمام این اتفاقات بدون تداخل از سوی خودآگاهی فردی می افتد و خودآگاهی در حین این رویدادها در صندلی عقب می نشیند. به راحتی می توان گفت که تفکرات یا احساساتمان را به طور آگاهانه انتخاب نمی کنیم – از آنها آگاه می شویم.

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مشاوره و تدوین پروپوزال، پایان نامه، تحلیل آماری فصل 4، ترجمه متون تخصصی و مقاله

آیدی جهت هماهنگی:

@nedasahar66
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

🔰مغز برای پیشگیری از افکار ناخواسته، از اسید استفاده می‌کند
.
🔸مغز برای به عقب راندن افکار ناخواسته از پیام‌رسانی شیمیایی به نام GABA استفاده می کند. مغز ما افکار و خاطراتی به ارزش طول عمر را ذخیره می‌کند. و اگر سازمان‌دهی و ثبت آن میلیون‌ها لحظات وظیفه‌ی خودمان بود، مغز ما احتمالا بسیار شبیه به کشویی بنجل و اوراق به نظر می‌رسید و عمل می‌کرد.
.
🔹هرگز نمی توانستیم فکر مورد نیاز خود را در زمان مناسب پیدا کنیم. در عوض، وقتی در آن کشو جستجو می‌کردیم، احتمالا در آن موقعیت فکری کاملا اشتباه را پیدا می‌کردیم. مغز شما افکار ناخواسته– مانند بوی زننده و ناخوشایند در آسانسور دیروز یا فلفل تند آتشین که در تمام شب معده شما را شما سوزانده است – را دور نگه می دارد. مغز، گذشته را دور می‌زند و وضوحی که در آن لحظه نیاز دارید را فراهم می‌ کند. اما مغز هم مانند هر کسی که در کارش واقعا خوب است، بسیاری از اسرار تجاری خود را آشکار نمی‌کند. حداقل تاکنون این گونه بوده است.
.
🔸محققان در مطالعه‌ ای، ابزاری کلیدی را شناسایی کردند که مغز برای تمیز و درخشان کردن چیزها استفاده می‌کند: اسید. به ویژه GABA یا گاما آمینوبوتیریک اسید. برای این مطالعه، محققان دانشگاه کمبریج بررسی کردند که در مغز ۲۴ فرد جوانِ سالم، افکار چگونه سرکوب می‌شوند. بیشتر این اقدامات در هیپوکامپوس رخ داد. هیپوکامپوس ناحیه‌ای است که خاطرات بلند مدت و کوتاه مدت را طبقه‌بندی می‌کند. محققان خاطر نشان کردند که وقتی مغز باید فکری را به عقب براند، GABA به سمت هیپوکامپوس می‌ رود. هر چه میزان GABA در هیپوکامپوس فرد بیشتر باشد، افکارِ ناخواسته به طور مؤثرتری سرکوب می‌شوند...

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

💠💠💠💠💠💠

🔆 اضطراب اجتماعی مغز را مستعد افسردگی می‌کند

🔅 مطالعات جدید نشان می‌دهد اضطراب اجتماعی و استرس یک عامل تاثیرگذار بر خلق و خو و بروز افسردگی است هر چیزی که احساس با ارزش‌بودن را در فرد تهدید کند، نوعی اضطراب اجتماعی است.

💠 محققان مدرسه پزشک Icahn در نیویورک، برای بررسی تاثیر چنین فشارهایی بر خلق و خو، ۲۴ موش را به مدت ۱۰ روز و هر روز ۱۰ دقیقه در مقابل موش‌های بزرگتر و به اصطلاح قلدر قرار دادند. ۱۰ موش توانستند بر این شرایط غلبه کنند و ۱۴ موش از نظر اجتماعی بسیار منزوی شدند.

💠 سپس محققان نمونه خون، بافت و DNA در موش‌های بزرگتر، موش‌های منزوی و موش‌‌هایی که توانسته بودند بر شرایط غلبه کنند را بررسی کردند و دریافتند استرس و اضطراب اجتماعی در سه مرحله خلق و خو را تغییر می‌دهد.

💠 در مرحله اول استرس التهاب را وارد جریان خون می‌کند. این فرآیند سبب می‌شود سدخونی مغز ضعیف شود و به مواد دیگر مانند مولکول های التهابی و سلول‌های سفید خون اجازه دهد تا وارد مغز شوند. سد خونی به طور طبیعی از مغز محافظت می کند. ورود این مواد به مغز باعث می‌شود سیگنال‌دهی عصبی به بخشی از مغز که مسئول تهدید و پاداش است مختل شود.

💠 این مطالعه اولین بار است که تاثیر استرس و اضطراب اجتماعی بر خلق و خود را بررسی می‌کند و می‌تواند در درمان انواع اختلالات خلقی و افسردگی موثر باشد.

🔅 نتایج این مطالعه در نشریه Nature Neuroscience منتشر شده است.

🌐 منبع: ایرنا

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠💠💠💠💠💠

#اعتمادبنفس

🌺ﺗﻤﺮﻳﻦ ﻫﺎﻱ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ ...
1ـ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺩﺭ ﺭﺩﻳﻒ ﻫﺎﻱ ﺟﻠﻮ ﺑﻨﺸﻴﻨﻴﺪ .
2ـ ﻧﮕﺎﻩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻪ ﭼﺸﻤﺎﻥ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺗﻤﺮﻳﻦ ﻛﻨﻴﺪ .
ﻋﺪﻡ ﻧﮕﺎﻩ ﺑﻪ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ 2 ﻣﻌﻨﺎ ﺩﺍﺭﺩ :
ﺍﻟﻒ : ﺍﺣﺴﺎﺱ ﮔﻨﺎﻩ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﻭ
ﺏ : ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺿﻌﻒ ﻭﻧﺎﺗﻮﺍﻧﻲ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﻭ
3ـ ﺳﺮﻋﺖ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻨﺘﺎﻥ ﺭﺍ %25ﺗﻨﺪﺗﺮ ﻛﻨﻴﺪ. ﺣﺮﻛﺎﺕ ﺑﺪﻥ
ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻭﺍﻛﻨﺶ ﺫﻫﻦ ﺍﺳﺖ . ﺁﺩﻣﻬﺎﻱ ﺑﺎ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ
ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻨﺸﺎﻥ ﻛﻤﻲ ﺷﺒﻴﻪ ﺑﻪ ﺩﻭﻳﺪﻥ ﺍﺳﺖ , ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺑﻪ ﺟﺎﻱ
ﻣﻬﻤﻲ ﻣﻲ ﺭﻭﻧﺪ ﻭ ﻳﺎ ﻛﺎﺭ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺍﺭﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﺗﻜﻨﻴﻚ ﺭﺍ
ﺑﻜﺎﺭ ﺑﺒﺮﻳﺪﺗﺎ ﻧﮕﺮﺵ ﻣﺤﻴﻂ ﺧﺎﺭﺟﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ
ﻛﻨﺪ.
4 ـ ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﺟﺪﻱ ﺣﺮﻑ ﺑﺰﻧﻴﺪ .
5ـ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﺟﺪﻱ ﺑﺎﺷﻴﺪ.
6ـ ﺩﺭ ﺟﻤﻊ ﻧﻈﺮ ﺑﺪﻫﻴﺪ.
7ـ ﺧﻨﺪﺍﻥ ﺑﺎﺷﻴﺪ . ﻟﺒﺨﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺩﺍﺭﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﻤﺒﻮﺩ
ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﻧﻔﺲ ﺍﺳﺖ .
🌺ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎﻱ ﺩﻳﮕﺮ :
1ـ ﺳﻌﻲ ﻛﻨﻴﺪ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻟﺒﺎﺳﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﭙﻮﺷﻴﺪ.
2ـ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻣﻜﺎﻟﻤﻪ ﺗﻠﻔﻨﻲ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﻛﻨﻴﺪ.
3ـ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻫﺮ ﻛﺎﺭﻱ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻳﺘﺎﻥ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ ﻟﻔﻆ
ﻣﺘﺸﻜﺮﻡ ﺭﺍ ﺑﻜﺎﺭ ﺑﺒﺮﻳﺪ.
4ـ ﻣﻘﺘﺪﺭﺍﻧﻪ , ﺍﻓﺮﺍﺷﺖﻩ ﻭ ﺑﺎ ﮔﺎﻣﻬﺎﻱ ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﺗﻨﺪ ﺭﺍﻩ
ﺑﺮﻭﻳﺪ .
5ـ ﻫﻴﭽﮕﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻧﻜﻨﻴﺪ.
6ـ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﻣﺜﺒﺖ ﺑﺎ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻫﻢ ﺻﺤﺒﺖ ﺷﻮﻳﺪ ...

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAADw78xnczLRv0LmNQA
2024/09/25 05:25:29
Back to Top
HTML Embed Code: