Telegram Web Link
تصویری نادیده به تاریخ خرداد 1358.دانشگاه تهران، آیت الله سیدعلی خامنه ای درحال گفت و گو با #محمدتقی_شریعتی در حاشیه مراسم سالگرد درگذشت دکتر #علی_شریعتی

منبع: آرشیو #پژوهشکده_تاریخ_معاصر

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
بازگشت امام خمینی به شهر قم پس از پانزده سال تبعید، اسفند۱۳۵۷، عکس از #آرشیو_آسوشیتدپرس

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
امام خمینی در حاشیه یکی از دیدارهای مردمی در مدرسه #فیضیه قم ــ درتصویر حجت الاسلام شیخ #حسن_لاهوتی نیز دیده می‌شود

تصویر از آرشیو : #پژوهشکده_تاریخ_معاصر

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مراسم بیعت و اظهار وفادری زنان عضو گروهک #مجاهدین_خلق به #مریم_رجوی که این روزهل خبرهای ضد و نقیضی از مرگ او به گوش می رسد.

نگاه فرقه گون به سیاست و محو سرکرده تشکیلات شدن سرنوشتی جز آوارگی برای اعضای دون پایه ندارد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
ابوالحسن #بنی_صدر در حاشیه یکی از بازدیدها. در تصویر #عباس_آقازمانی ملقب به #ابوشریف دیده می‌شود (سال 1359)

#اولین_رئیس_جمهور

تصویر از آرشیو : #پژوهشکده_تاریخ_معاصر

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
1359. #شهید_محمدعلی_رجایی در کنار آیت‌الله خامنه‌ای، در جلسه شورای عالی دفاع

تصویر از آرشیو : #پژوهشکده_تاریخ_معاصر

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
سال ۱۳۵۹ ابوالحسن #بنی_صدر رئیس جمهور و فرمانده وقت کل نیروهای مسلح در لباس نظامي در کنار #شهید_محمدعلی_رجایی نخست وزیر وقت

روزهای پایانی خرداد ۱۳۶۰ کفایت سیاسی بنی صدر در مجلس شورای اسلامی بررسی و به دنبال رای مجلس به عدم کفایت سیاسی اولین رئیس جمهور او از این مقام توسط امام خمینی برکنار و از کشور متواری شد. محمدعلی رجایی نخست وزیر نیز در دومین انتخابات ریاست جمهوری مشارکت و از سوی مردم به عنوان دومین رئیس جمهور تاریخ ایران انتخاب شد. مسئولیتی که کمتر از یک ماه تداوم داشت و در هشت شهریور ۱۳۶۰ با انفجار نخست وزیری و شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر نوبت به سومین انتخابات ریاست جمهوری رسید.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
بهمن ۱۳۵۷. امام خمینی در دیدار با #یاسر_عرفات ، در #مدرسه_علوی تهران

در تصویر حجت الاسلام سیداحمد خمینی و آیت الله خلخالی نیز دیده می شوند.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
چهار رئیس جمهور ایران در یک قاب!

از راست به چپ: ابوالحسن #بنی_صدر اولین رئیس جمهور ایران از بهمن ۱۳۵۸ تا یک تیر ۱۳۶۰
محمدعلی رجایی از مرداد ۱۳۶۰ تا هشت شهریور این سال و انفجار نخست وزیری و شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر وقت
آیت الله هاشمی رفسنجانی از مرداد ۱۳۶۸ تا مرداد ۱۳۷۶ و آیت الله سیدعلی خامنه ای از مهر ۱۳۶۰ تا ۲۵ مرداد ۱۳۶۸

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
چند سال پیش مجموعه اسنادی از مطبوعات انگلیسی زبان مربوط به سال ۱۹۶۱ و مقطع استعفای دولت شریف امامی و روی کار آمدن #علی_امینی در اردیبهشت ۱۳۴۰ به دستم رسید که این سند مربوط به روزنامه #نیویورک_تایمز به تاریخ ۶ می ۱۹۶۱ می باشد و به استعفای دولت شریف امامی زیر فشار اعتراضات معلمین برای افزایش حقوق می پردازد.

امیدوارم بتوانم این مجموعه از اسناد مرتبط با دولت #علی_امینی را در مجموعه #روزشمار_پهلوی وارد و بر غنای مجموعه بیفزایم.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
در این فایل که مربوط به روزنامه #نیویورک_تایمز ۸ می ۱۹۶۱ است به هشدار نخست وزیر جدید نسبت به وضعیت بحرانی اقتصاد ایران پرداخته شده است.

نیویورک تایمز این سخن #علی_امینی را تیتر کرده که: کشور در آستانه یک فروپاشی اقتصادی است.

بر اساس این گزارش امینی اعلام کرد: ما با مشکلات اقتصادی و مالی زیادی روبرو هستیم. منابع بزرگ هدر رفته و قوانین مالی نادیده گرفته شده است.

امینی متهم کرد که مقامات "بی کفایت و خائن" از بودجه دولت به نفع خود سوء استفاده کرده اند.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
تصویری تاریخی از آرشیو #پژوهشکده_تاریخ_معاصر

افراد شناخته شده از راست به چپ:

#حسین_فردوست ، #اردشیر_زاهدی ، #نعمت_الله_نصیری

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
1359. ابوالحسن #بنی_صدر اولین رئیس جمهور و فرمانده وقت نیروهای مسلح در یکی از بازدیدها، از مناطق جنگی. در تصویر #شهید_چمران نیز دیده می‌شود

31 خرداد 1360 دو اتفاق مهم در سپهر سیاسی کشور روی داد که یکی در سایه آن یکی مغفول ماند و به آن کمتر پرداخته شد، اولی تصویب عدم کفایت سیاسی بنی صدر نخستین رئیس جمهور تاریخ ایران در مجلس شورای اسلامی و دومی شهادت دکتر مصطفی چمران در #دهلاویه بود، دومین روی داد که طی آن کشور یک شخصیت بسیار بزرگ خود را از دست داد در سایه تحولات سیاسی کشور کمتر دیده شد و سیر حوادث بعدی از جمله انفجار ششم و هفتم تیر و رویدادهای بعدی منتهی به انفجار نخست وزیری و ترورهای دیگر نیز مزید بر علت شد که در تابستان شصت کمتر به عظمت این شخصیت بزرگ تاریخ ایران پرداخته و درباره آن گفت و گو و نوشته شود.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه #اعتماد_ملی ارگان مطبوعاتی حزبی به همین نام با صاحب امتیازی #مهدی_کروبی در نوروز 1388 ویژه نامه ای با نام #کتاب_سی_سال منتشر ساخت که در آن به سی سالگی انقلاب پرداخته و نوشتارهایی از مهدی کروبی، احسان شریعتی، ابراهیم اصغر زاده، علی مطهری تا حسین لقمانیان، هاشم آقاجری، احمد شیرزاد، بهروز افخمی، محمدعلی ابطحی، حبیب الله پیمان و ... در آن ذیل «30 سال، 30 خاطره» منتشر شد.

در این مجله ذیل «نامه به رئیس جمهور آینده» نیز نوشته هایی از ابراهیم امینی، مصطفی ایزدی، عمادالدین باقی، مسعود بهنود، محمد توسلی تا احسان نراقی، مسعود نیلی و ... منتشر گردید.

این مجله را نمی دانم از کجا به دست آوردم و اخیرا به دنبال ناکامی در یافتن نسخه اسکن شده آن خود دست به اسکن آن زدم و مرور نوشته های آن این روزها و با گذشت پانزده سال از انتخابات خرداد 88 برایم جذابیت دارد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
چندی پیش مجلات #شهروند_امروز به صورت کاغذی به دستم رسید که علیرغم داشتن نسخه دیجیتال آن به صورت جسته و گریخته و همچنین پی دی اف صفحاتی از آن دست به اسکن مجدد زدم و این شماره یعنی شماره پیاپی 46 به تاریخ 18 شهریور 1386 برایم جذابیت داشت با «پرونده ساده زیستی» آن با گفتارهایی از احمد قابل، عباس عبدی، احمد پورنجاتی و داوود فیرحی.

البته پرونده «قدیس سیاستمدار» به یاد #امام_موسی_صدر و بازخوانی تاریخ سپاه با تیتر «بدرقه سرداران» و گفت و گو با رضا سیف اللهی و ابراهیم یزدی و روایت هایی از محسن رفیق دوست، علی محمد بشارتی و رحیم صفوی در این پرونده نیز جذابیت خاص خود را داشت.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ سالنامه ۸۷ اعتماد و گفت و گو با مدیر امنیتی سابق که معتقد بود حقش ضایع شده است!


سالنامه ها همیشه برایم جذاب بوده اند بخصوص سالنامه های نشریات جریان اصلاحات که چکیده یک سال و برنامه های سال بعد در آن یافت می شد و مصاحبه های جذاب تر!

امروز در حال گشت و گذار در آرشیو اسکن شده به سالنامه ۱۳۸۷ #روزنامه_اعتماد برخوردم و مصاحبه های فراوان آن نظرم را جلب کرد.

در این سالنامه #صبا_آذر_پیک با #مصطفی_پورمحمدی گفت و گو و این تیتر را برای گزارش خود انتخاب کرده بود؛

پورمحمدی از ماجراهای آذر ۷۷ و قتل های زنجیره ای می گوید؛
حق من ضایع شد


در مقدمه این گفت و گو به قلم صبا آذرپیک آمده است: ‌در تمام مدتی که در دفتر رئیس سازمان بازرسی نشسته بودیم صدایی ممتد شنیده می شد؛ صدای به هم خوردن مهره های سنگی تسبیحی سبز رنگ که در دستان مصطفی پور محمدی جابه جا می شد. این صدا فقط هنگامی قطع شد که معاون رئیس جمهور در اخبار سراسری ساعت ۹ شب خبر از سرنوشت طرح تحول اقتصادی داد. ظاهرا برای وزیر سابق کشور پرداخت نقدی یارانه ها توسط احمدی نژاد در سه ماه مانده به انتخابات بسیار مهم شده است. پورمحمدی بسیار تاکید دارد چهره امنیتی نبوده و این تعبیر اشتباه توسط برخی مغرض در افکار عمومی تلقین شده است. به همین خاطر هم مصر است که تمام جزئیات سوابقش را بگوید تا اثبات کند تنها چند سال به معنای واقعی یک چهره امنیتی بوده است. البته پیش بینی می کند اگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شود، رقبایش ماجراهای سال ۷۷ را پاشنه آشیل وی می کنند، به همین دلیل هشدار می دهد اگر کسی بخواهد وارد این موضوع شود سکوت ده ساله را شکسته و پاسخ هایی می دهد که قطعا ناخوشایند رقبا است. حال اگر رقبا می خواهند وارد میدان شوند. چون مصطفی پورمحمدی قائم مقام وزارت اطلاعات ده سال پیش، معتقد است حق او ضایع شده است و می تواند این روزها از حقش دفاع کند.

#انتشار_با_ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
چایخانه‌ای در رشت، دوران #قاجار (احتمالا اواخر دوره ناصرالدین شاه یا دوره مظفرالدین شاه)

عکاس: دیمیتری ارماکف

منبع:‌ توئیتر #امید_حسینی

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
تصویر اینگه مورات همسر آرتور میلر، نویسنده، نمایش‌نامه‌نویس و مقاله‌نویس آمریکایی با بک گراند حرم حضرت معصومه .1956.

تصویر از بالکن طبیبخانه دکتر شفا پدر #شجاع_الدین_شفا گرفته شده است.

منبع: کانال «سیر در سفرنامه ها»

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ عکس/۱۳۵۰؛ #هویدا در حال تبلیغ انتخابات

بیست و سومین انتخابات مجلس شورای ملی و مجلس سنا در ۱۸ تیر ۱۳۵۰ برگزار شد. نتیجه انتخابات پیروزی حزب ایران نوین با کسب ۲۳۰ از ۲۶۸ کرسی در مجلس و ۲۸ از ۳۰ کرسی منتخب در مجلس سنا بود. میزان مشارکت رای دهندگان در حدود ۳۵% بود. انتخابات توسط حزب پان ایرانیست به علت و شکایت از انحصار تبلیغات رادیویی و تلویزیونی و همچنین ادعای آنان مبنی بر سانسور روزنامه آنها تحریم شده بود. یکی از انشعاب های این حزب به نام حزب ایرانیان موفق به کسب یک کرسی توسط دبیرکل حزب در مجلس گشت. پس از انتخابات امیرعباس هویدا به عنوان نخست وزیر دولت جدید را در ۲۲ شهریور تشکیل داد.

منبع: سایت #انتخاب

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
شهریور بیست و به دنبال اشغال ایران توسط قوای بیگانه #روزنامه_اطلاعات در صفحه نخست شماره ۸ شهریور دو خبر را منتشر کرد نخست اعلامیه شب قبل دولت مبنی بر این که مردم متانت و خونسردی خود را حفظ و به شایعاتی که اراجیف خوانده شده بود توجه نکنند و خبر دوم این که در این روز دو هواپیمای ایرانی بدون اجازه از فرماندهان خود در آسمان تهران پرواز کرده و چون اجازه نداشتند مورد هدف ضد هوایی قرار گرفتند و همزمان نیز یکی از هواپیماهای شوروی بالای شهر تهران اوراقی منتشر کرد!

نتیجه این که ضد هوایی ایران بر روی خودی ها کار می کرد ولی جنگنده دشمن را هدف قرار نمی داد!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
2024/06/26 02:45:52
Back to Top
HTML Embed Code: