Telegram Web Link
✳️ وقتی هتلهای شیراز پاسخگوی میهمانان فرح پهلوی نیست!

نامه #رضا_قطبی مدیرعامل سازمان #جشن_هنر_شیراز به #کریم_پاشا_بهادری رئیس دفتر مخصوص #فرح_پهلوی مبنی بر درخواست اعلام نظر #فرح پهلوی راجع به اسکان مهمانان جشن در شیراز با توجه به کسر اتاقهای خوابگاه دانشگاه و اشغال کلیه هتلهای شیراز توسط هنرمندان

@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا| هواپیما ربائی خارجی در آسمان ایران؛ مروری به روزنامه های نیم قرن اخیر

🔹روزنامه صبح آزادگان در ۸شهریور ۶۲ به ماجرای دزدیده شدن یک هواپیمای فرانسوی توسط لبنانی‌ها در آسمان ایران اشاره می‌کند.


@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥#نیم_تا| خبرهائی از گرانی سرسام آور؛ مروری به روزنامه های نیم قرن اخیر در ۸ شهریور

🔹گوشت قرمز و مرغ در شهریور ۷۱ جهش عجیبی داشته و باعث اعتراض‌تعداد زیادی از مردم شده بود.

🔹این سال‌ها مصادف شده با آخرین سال‌های دوره اول ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی که تورم در ایران شیب صعودی گرفت،تورمی که احتمالا خیلی از افراد روایت آن را شنیده‌اند.

🔹برنامه مسئولین برای کنترل قیمت ها،برنامه تعدیل قیمت بوده که شواهد نشان می دهد هنوز هم از اجرای موفق چنین برنامه‌ای خبری نیست.

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا | مروری به روزنامه های نیم قرن اخیر در هفتم شهریور ماه

🔹
از ماجرای #کردستان تا شایعه احتمال ریاست جمهوری امام خمینی

🔹از تعیین و تکلیف #انجمن_حجتیه تا حکم زندان برای بی حجاب ها در سال ۱۳۶۲

🔹از ردپای خان و خان زادگی در دهه ۷۰ تا سال پر سروصدای ۷۸


@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا | مروری به روزنامه های نیم قرن اخیر در دهم شهریور ماه

🔹از روزگار فعالیت #دولت_موقت تا انتقاد شدید #بازرگان به مخالفان و معترضان دولت

🔹از بنی صدر و مارپیچ معرفی کابینه تا انتقادات صریح امام از مسئولین

🔹از آغاز ادبیات زنانه در ایران تا مصاحبه با #شجریان

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا |زنان، وزیر زن می‎خواهند

🔹#روزنامه_زن در ۱۱ شهریور ۷۷ براساس آخرین نظر سنجی هایی که از زنان ایران داشته می گوید زنان، وزیر زن می‎خواهند.

🔹شجاعی، معاون رئیس جمهور در امور زنان می گوید ۸۵ درصد از زنان مسائل روز را دنبال می کنند، امروز مهم ترین خواسته زنان داشتن آزادی است.

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥#نیم_تا|ده‎ها میلیون ریال اموال ایران در آمریکا ضبط شد

🔹روزنامه اطلاعات در ۱۱ شهریور ۵۸ گزارشی از ضبط اموال ایران توسط یک دادگاه آمریکایی کار کرده است و نوشته: یک دادگاه آمریکایی میلیون ها ریال اموال ایران را ضبط کرده و ادعا دارد یک پروژه کامپیوتری را به سرانجام رسانده طلبش از ایران را نقد کرده و البته پروژه را به پایان نرسانده است.

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا | مروری به روزنامه های نیم قرن اخیر در پانزدهم شهریور ماه

🔹از دعوت #ابراهیم_یزدی از #صدام برای سفر به ایران تا ماجرای انحلال #سازمان_برنامه_و_بودجه

🔹از استعفای #میرحسین_موسوی تا آغاز تسلط طالبان بر هرات


@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ پاسخ صدام به درخواست وزیر خارجه ایران که دیر معنای آن فهمیده شد!

14 شهریور 1358 #ابراهیم_یزدی وزیر امور خارجه #دولت_موقت در مصاحبه ای با روزنامه کویتی #القبس گفت در جریان ملاقات با #صدام_حسین رئیس جمهور عراق در کنفرانس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در هاوانا، وی را به تهران دعوت کرده است.

ابراهیم یزدی، وزیر امور خارجه دولت موقت روز ۱۰ شهریور ۱۳۵۸ در حاشیه اجلاس سران جنبش عدم تعهد در هاوانا پایتخت کوبا، با صدام حسین، رئیس‌جمهور وقت عراق دیدار و گفت‌وگو کرد. نشریات وقت محورهای دیدار و گفت‌وگوی یزدی با صدام را پیرامون مسائل مربوط به خوزستان، کردستان و تبلیغات مطبوعاتی دو کشور عنوان کردند و به نقل از یزدی نوشتند فضای حاکم بر کنفرانس و صراحت در بیان مسائل از جانب دو کشور رضایت‌بخش و این دیدار، سازنده بوده است. یزدی ۳۵ سال پس از این دیدار، متن کامل گفت‌وگوی خود با #صدام را در اختیار «تاریخ ایرانی» گذاشت.

#ابراهیم_یزدی پاسخ صدام به دعوت او برای سفر به ایران را چنین بازگو کرد: علاقه دارم چون خوب است که وضعمان را با همسایگانمان روشن کنیم!

این پاسخ صدام بسیار شبیه جواب او به امیر کویت بود که از رئیس جمهور عراق خواسته بود به این کشور سفر کند و صدام گفته بود به شیوه خودم خواهم آمد!

صدام در گوشه گوشه سخنان خود در گفت و گو با ابراهیم یزدی به تازه کاری مسئولین جدید در ایران و فرصت به وجود آمده اشاره می کند؛

- به خودمان می‌گفتیم که برادران ایرانی ما در حکومتشان تازه‌کارند...
- صرفنظر از سیاستی که انتخاب کردید و تجربیاتی که دارید افرادی هستید که صاحب تجربه نیستید.

- در سال ۷۴ ما با کرد‌ها، ایرانی‌ها، با شاه و نظام شاه که آمریکایی‌ها پشتیبانش بودند، وارد جنگ شدیم و ۱۲ ماه طول کشید. ارتش ما می‌جنگید و پیش می‌رفت تا اینکه قرارداد سال ۷۵ برقرار شد. تعداد قنبله‌هایی که در اختیار نیروهای جوی و بری و بحری (هوایی، زمینی و دریایی) ما باقی مانده بود فقط ۳ عدد بود و از این وضع ناراحت‌کننده فقط ۳ نفر خبر داشتند، رئیس‌جمهور آقای بکر و فرمانده کل ارتش و من. و این حالت و کیفیت را از همه مخفی نگه داشتیم، ولی حاضر بودیم تا آخرین قطره خونمان بجنگیم.

- مهم‌ترین نکته این بود که اسلحه را زمین نگذاریم و به این جهت منتهای کوشش ما بر این بود که شاه از موضع نادرست و غیرعادلانه‌ای که داشت برگردد و به راه‌حل سیاسی راضی شود. نتیجه تمام این کوشش‌ها #قرارداد_الجزایر بود.

-صدام در این گفت‌وگو مساله سه جزیره ایرانی در خلیج فارس را مطرح کرد و گفت که این جزایر در زمان شاه ایران اشغال شده‌اند و شما باید آن‌ها را تخلیه کنید و به امارات برگردانید.

ابراهیم یزدی در پاسخ به این خواسته ضمن رد آن از صدام می پرسد حزب بعث چند سال سابقه دارد و صدام پاسخ می دهد پنجاه سال، یزدی می گوید «حزب بعث با یک سابقه ۵۰ ساله هر مساله عربی را مساله خود می‌داند. حوزه علمیه نجف بیش از ۹۰۰ سال سابقه دارد و با منطقی که حزب بعث دارد، امام خمینی هم می‌گوید هر مساله اسلامی، مساله ماست. حال اگر می‌خواهید وارد این چالش بشوید، فکر عواقب آن را هم بکنید.»

#صلاح_عمر_العلی عضو شوراي فرماندهي كشوري حزب بعث عراق و از نزديكان صدام و مقامات بلندپايه حزب بعث در گفت‌و‌گویی با الجزیره واقعیات تکان‌دهنده‌ای را از این دیدار افشا می‌کند و می گوید « من و صدام و ابراهيم يزدي به گفت‌وگو نشستيم. بحث درباره مشكلات موجود بين دو كشور شروع شد و يك گفت‌وگوي ديپلماتيك كاملاً مثبتي را شكل داد. كاملاً مثبت… در آن لحظه، صدام هم ـ راستش را بخواهيد ـ گفت‌وگوي مثبتي با او داشت و با يك ديپلماسي عالي و مثبت با افكار ابراهيم يزدي برخورد مي‌كرد.»

صلاح عمر العلی بعد از راهی کردن #ابراهیم_یزدی وزیر خارجه وقت ایران به نزد صدام باز‌می‌گردد و می‌گوید « من در واقع به خاطر اين ديدار خيلي خوشحال و مسرورم…. احساس مي‌كنم كه به زودي بين دو كشور، بحران تمام مي‌شود.» و صدام پاسخ می‌دهد «صلاح چند سال است كار ديپلماتيك مي‌كني؟ تو اصلاً مي‌داني ديپلماسي يعني چه؟ چه چيزي مغز تو را خراب كرده؟ چه صلحي، چه مشكلي بين ما و ايران حل شد؟ اي صلاح اين مسئله… يك فرصت است كه شايد در يك قرن يك بار اتفاق مي‌افتد….طبعاً حالا فرصت براي ما دست داده. الان آنها خودشان آمده‌اند، در حالي كه كشورشان از هم پاشيده است! ارتش آنها از هم گسيخته شده و نيروهاي‌شان پراكنده گشته. پس الان اين فرصت تاريخي ماست تا بتوانيم تمام حقوقمان را به طور كامل بازگردانيم.»

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥#نیم_تا| اولین جرقه‌های #گشت‌_ارشاد

🔹روزنامه #صبح_آزادگان در ۱۶ شهریور ۶۲ به نقل از حجت السلام مقتدایی در پایان جلسه شورای عالی قضایی نوشت:طرح مبارزه با فحشا و منکرات در تهران تصویب و جهت اجرا به محاکم قضایی ابلاغ شد.

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا| ازدواج زیر سن قانونی

🔹روزنامه زن در ۱۶ شهریور ۷۷ درباره ازدواج اجباری و زودرس دختران نوشت: ازدواج زیر سن بلوغ باید ممنوع شود.

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا| مروری به روزنامه های نیم قرن اخیر در هجدهم شهریور ماه

🔹از مخالفت #مجاهدین_خلق با ت ر و ر در شهریور ۵۸ تا تلاش آمریکا برای گسترش ارتباط با ایران دو ماه پیش از تسخیر سفارت

🔹از دعوت #بنی_صدر به قشون کشی خیابانی تا اتفاقاتی که در دهه ۷۰ رنگ و بوی دیگری داشت

🔹خبر فرود اضطراری

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا| دعوت #بنی_صدر به قشون کشی خیابانی

🔹روزنامه #کیهان در ۱۸ شهریور ۵۹ سخنان بنی صدر در میدان شهدای تهران به مناسبت دومین سالگرد شهدای ۱۷ شهریور  تیتر یک قرار داده و به نقل از بنی صدر نوشت یک گروه از اقلیت می‌خواهند رهبری‌نهاد‌های انقلابی رادیو و تلویزیون و روزنامه ها را به دست بگیرند و همه چیز را از آن خودشان کنند.

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ درباره یک سند؛ ساواک با این کارها شاه را ساقط کرد!


پیش از این درباره برخی اقدامات #ساواک به استناد گزارش های متعدد این سازمان نوشته بودم و این که این کارها باعث رسیدن اوضاع به ماه های پایانی سال 56 و اوضاع بحرانی و انفجاری سال 57 و در نهایت سقوط شاه شد.

رک: یک و دو

با این وجود هر از گاهی در تدوین #روزشمار_پهلوی به اسنادی برخورد می کنم که واقعا هیچ عنوانی جز "کار کثیف اطلاعاتی" نمی توانم به آن بدهم، کاری که به یک رویه تبدیل و در نهایت دودمانی را به باد داد.

سرتیپ علی پاشا بهرامی رئیس ساواک خراسان طی تلگرافی در تاریخ 20 شهریور 1346 به تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور تاکید کرده است: با بررسی هایی که به عمل آمد ساواک خراسان معتقد است که هرگونه اقدام بر علیه مراجع به صورت شعر و غزل و ترانه علاوه بر این که نتیجه ای ندارد و باعث تحریک متعصبین مذهبی که واحد قابل توجهی هستند شده و آنها را جری تر می نماید و علما را مظلوم و بی گناه نشان می دهد.

بهرامی افزوده است: به نظر این سازمان به طوری که تاکنون عمل شده و نتیجه هم بدست آمده تفرقه اندازی بین آیات بوده و به دست خود آن ها صدور اعلامیه بر علیه یکدیگر می باشد و هرچه این اعلامیه ها مستندتر و با مدرک باشد نتیجه آن بهتر و مردم را از اطراف آن ها پراکنده می نماید ساواک خراسان این عمل را انجام داده و در حال حاضر میلانی و فرزندش و فرزندان قمی و اطرافیانش در دو صف مقابل هم قرار گرفته و هر یک به نحوی دیگری را لجن مال می نمایند و ساواک هم بهترین بهره برداری را نموده و هم اکنون هیچ یک وجهه و اعتباری ندارند و فوق العاده از دستگاه وحشت دارند.

رئیس ساواک خراسان تصریح کرده است: کما اینکه میلانی حاضر نشده از نظر علمای قم تبعیت کند درباره ترک نماز اقدام کند و به نظر اینجانب تا موقعی که نامبرده تسلیم دستگاه است و عمل حادی ننموده بایستی فقط از نیروی قمی بر علیه وی استفاده کرد و آنها را وادار نمود که به وی اهانت کنند و ساواک هم غیرمحسوس طبق روش همیشگی هر چند ماه یک بار اعلامیه ای به نام یکی از آنها با مدرک لازم بر علیه دیگری در تمام کشور منتشر نماید کافی است. بدیهی است چنانچه میلانی جزئی ترین فضولی نمود با شدیدترین وجهی کوبیده خواهد شد معذلک سراینده شعر و ترانه در اختیار این ساواک هست چنانچه تیمسار ریاست معظم معتقد به سرودن اشعار باشند مجددا مراتب را ابلاغ تا اقدام شود.

منبع: آیت‌الله العظمی سید محمدهادی میلانی به روایت اسناد ساواک، جلد سوم، ص 97 و انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک؛ استان خراسان رضوی، جلد 5، ص 366

چنان چه دیده می شود هر دو شیوه ای که ساواک در برابر مخالفین از آن ها بهره می برد کارهای کثیف اطلاعاتی محسوب می شده، یک این که بین مخالفین اختلاف انداخته و آنان را مجبور به اهانت به همدیگر می کند و هر از گاهی نیز به نقل از یکی از مخالفین علیه مخالف دیگر اعلامیه و بیانیه جعل می کند و دیگری این که اگر این راه جواب نداد شاعر استخدام می کند تا علیه منتقدین هجویه و شعرهای مبتذل و ترانه بسرایند و آن ها را بی آبرو کنند!


این شیوه ها پهلوی را به شرایط بی بازگشت سال 1357 کشانید، شاه هیچ منتقد و مصلحی را تحمل نکرد و با زبان زور چنان چه سرتیپ بهرامی می گوید (جزئی ترین فضولی کند با شدید ترین وجه کوبیده خواهد شد) و یا تحقیر و بی آبرو سازی (باز همان طور که رئیس ساواک خراسان می گوید اختلاف اندازی بین مخالفین و ترانه سرایی علیه آنان) هر ندای مصلحانه دلسوزانه ای را در گلو خفه کرد و آن شد که در دی ماه 57 مجبور شد دولت را به #شاپور_بختیار او که در درون گروه و حزب خود نیز آبرویی نداشت و یا آن را باخته بود واگذارد و برود!


www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
در سال 1346 مجلس موسسان سوم با هدف بازنگری اصول 38، 41 و 42 متمم قانون اساسی تشکیل شد، این مجلس 28 مرداد این سال گشایش یافت و کمتر از یک ماه بعد آن چه قرار بود تصویب کند را تصویب کرده و به توشیح شاه رسانید، نکته جالب این که در جلسات شور مجلس موسسان سوم جز یک نفر هیچ یک از منتخبان به عنوان مخالف جهت اظهار نظر ثبت نام نکرده بود و این مخالف هم به گفته شریف امامی رئیس مجلس برای این که پیش از دیگران صحبت کند به عنوان مخالف ثبت نام کرده بود چرا که طبق آئین نامه مخالفین قبل از موافقین باید صحبت می کردند، یعنی همه موافق بودند و حتی یک نفر جهت خالی نبودن عریضه به عنوان مخالف لایحه تقدیمی به مجلس موسسان پشت تریبون نرفت و جالب تر این که شریف امامی در دیدار 20 شهریور این سال اعضای موسسان با شاه گفته بود: در جلسات این مجلس آزادی کامل برای اظهار نظر نمایندگان از هر جهت مراعات شد و بیش از 120 نفر توانستند در کلیات و اصول اظهار نظر نمایند"

وقتی فردی به دلیل فرزند فردی دیگر بودن و آن فرد نخست نیز با کودتا به قدرت و سلطنت می رسد و تغییرات در قانون اساسی بر اساس اعطای مسئولیت و پست و مقام به همسر/ فرزند و بستگان سلطان و شاه صورت می گیرد هر چیزی گفته شود از طنز ماجرا نمی کاهد.

#شرح_عکس

تصویری دیده نشده از سفر ‎#فرح_دیبا به لندن و حضور در موزه علوم لندن و افتتاح نمایشگاه علوم در تمدن اسلامی به تاریخ ۴ آوریل ۱۹۷۶

سیدحسین نصر در کنار فرح دیده می شود.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
سیزده آبان ۱۳۵۸ سفارت امریکا در تهران تسخیر و ۴۴۴ روز بعد و در سی دی ۱۳۵۹ با سیر مراحلی و در روزی که مراسم تحلیف ‎#ریگان برگزار و او به صورت رسمی جایگزین ‎#کارتر شد گروگان ها آزاد شدند، شهریور ۵۹ ‎#مجاهدین_خلق در نشریه ‎#مجاهد شرایط زیر را برای آزادی گروگان ها ضروری دانسته بود؛

شرایط مجاهدین خلق برای آزادی گروگان ها:
یک: معذرت خواهی رسمی امریکا از کشتار هفتاد هزار شهید خلق [این آمار از کجا آمده بود]
دو: ملی کردن کلیه سرمایه های امپریالیستی [و واریز آن به حساب مسعود؟ چه کسی؟]
سه: افشا و الغای تمام قراردادها به طور رسمی
چهار: افشای کلیه شبکه ها و ایادی #سیا و مزدوران ساواکی آن ها (جالب آن که #مسعود_رجوی برای نجات از اعدام در دوره #پهلوی با میانجیگری برادرش #کاظم_رجوی همکاری تنگاتنگی با #ساواک داشته است)

ای کاش فرصتی دست می داد و می شد کلیه بیانیه ها، مصاحبه ها، نشریات منتشر شده و ... از یک فروردین ۱۳۵۷ تا سی خرداد شصت را در مرحله اول و بقیه دهه شصت را در مرحله بعد کلمه به کلمه مرور کرد ...

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا| مروری به روزنامه های نیم قرن اخیر در بیست و یکم ماه

🔹از ممنوعیت دخالت کمیته‌ها و پاسداران در کار دولت تا شهادت امام جمعه تبریز

🔹از دلایل رد قطعنامه پایان جنگ توسط #هاشمی_رفسنجانی تا ماجرای ۱۱ سپتامبر

🔹از احتمال مناظره احمدی نژاد با اوباما تا ابهام در واگذاری املاک شهرداری

@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #نیم_تا|ماجرای ۱۱ سپتامبر

🔹روزنامه همشهری در ۲۱ شهریور ۸۰ خبر حملات ۱۱ سپتامبر را با تیتر آمریکا در آتش پوشش داد و نوشت بوش حملات بهت آور به مراکز  حساس آمریکا را فاجعه ملی خواند.
@onnewsmedia

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ گزارش ساواک از یک پرونده قتل؛ چگونه با اعمال نفوذ ماجرا به نفع پسر سناتور مسعودی رقم خورد!

#روزشمار #اسناد_ساواک

بر اساس گزارش #ساواک به تاریخ 13 شهریور 1346 «در اجرای دستورات صادره راجع به تهیه عکس و یا رونوشت پرونده اتهامی #فرهاد_مسعودی اقدام و به استحضار می‌رساند برابر گزارش رئیس شعبه آگاهی بخش 27 در ساعت 12:30 روز 27 /1 /1342، عباس مسعودی، مدیر روزنامه "اطلاعات"، تلفنی به کلانتری قلهک اطلاع می‌دهد که نوکر منزلش به نام حسین پرورش‌نیا در منزل وی واقع در تیغستان با اسلحه کمری اقدام به خودکشی نموده است و جریان اظهارات مسعودی به دادسرای تهران اداره تشخیص هویت و اداره آگاهی شهربانی منعکس و از طرف اداره پلیس تهران سرهنگ طاهری، رئیس اطلاعات پلیس، به اتفاق مأموران مربوطه و نیز سروان امین، رئیس کلانتری قلهک، به محل حادثه مراجعه و مجروح به بیمارستان رضا پهلوی منتقل و در ساعت 13 از بیمارستان خبر می‌رسد که مجروح (حسین پرورش‌نیا) فوت نموده و اسلحه‌ای که با آن به صورت ظاهر اقدام به خودکشی نموده توسط مأموران مزبور ضبط و جریان صورت جلسه می‌شود».

با توجه به مراتب فوق چنین استنباط می‌‎شود که جریان پرونده از اول به نفع فرهاد مسعودی ساخته شده و اگرچه دلایلی مبنی بر وقوع جرم و شرکت فرهاد مسعودی در آن وجود ندارد، ولیکن به طور یقین درباره تشکیل آن اعمال نفوذ زیادی به عمل آمده و قرائن و دلایلی مبنی بر ضعف و یا غرض مأموران تحقیق در آن به چشم می‌خورد که از جمله به شرح زیر است:

1. کلیه ساکنین منزل از طریق کلانتری به کلانتری احضار نشده و تحت بازجویی شدید قرار نگرفته‌اند تا نسبت به وقوع جرم از آنها اطلاعاتی اخذ شود و این مطلب درخور بررسی است که چگونه ممکن است در یک منزل کسی با اسلحه خودکشی نماید و ساکنین منزل صدای تیراندازی را نشنوند و فقط یک پسربچه دوازده‌ساله ابتدا متوجه موضوع گردیده باشد؛

2. با توجه به اینکه اسلحه مکشوفه بدون جواز بوده و فرهاد مسعودی اقرار نموده متعلق به وی می‌باشد، باید روشن گردد که به چه علت پس از گذشت مدتی بیش از دو سال و نیم از مشارالیه بازجویی به عمل آمده است؛

3. به چه علت در مرحله اولیه تحقیق مأموران انگشت‌نگاری اثر انگشت موجود در روی اسلحه را برنداشته و چرا آلت جرم به عوض آنکه در اختیار بازپرس قرار گیرد، به مخزن شهربانی تحویل شده و پس از گذشت چند سال مجددا در اختیار بازپرس قرار گرفته است؛

4. گواهی پزشک و مأموران و کارشناس مربوطه حاکی از آن است که گلوله از پشت سر جمجمه حسین را شکافته و منجر به قتل او شده است؛ در صورتی که چنانچه کسی واقعا قصد داشته باشد خود را بکشد، هدف‌های حساس‌تری برای انجام منظور خود در نظر می‌گیرد؛

5. هیچ دلیلی مبنی بر اینکه ایجاد یک ناراحتی برای حسین پرورش‌نیا کرده باشد به‌دست نیامده و آشنایان وی (مستخدمین منزل مسعودی) اظهار نموده‌اند که وی قصد داشته برای انجام خدمت وظیفه به کرمانشاه برود؛

6. باید معلوم می‌شد که واقعا عمل خودکشی در ساعت اظهارشده توسط عباس مسعودی انجام گردیده است یا نه و آیا در ساعت مذکور فرهاد مسعودی در دفتر کار خود حضور داشته یا خیر و چه کسانی شاهد این امر بوده‌اند؛

7. روشن شدن این موضوع با توجه به عکس‌هایی که از مقتول در پرونده موجود است ضروری می‌باشد که وی قبلا به چه ترتیب توانسته است اسلحه فرهاد مسعودی را به‌دست آورده و با آن عکس بگیرد و آیا این جریان ارتباط با نقشه احتمالی آینده فرهاد نداشته است؛

8. شنیده شده است که در روز واقعه، فرهاد در منزل بوده و قصد داشته با جبر به یک دختر تجاوز نماید، ولیکن حسین پرورش‌نیا تحت تأثیر التماس و گریه دختر مزبور قرار گرفته و برای نجات وی اقدام نموده و لذا فرهاد او را کتک زده و حسین درصدد دفاع از خود برآمده و متقابلا یک سیلی به فرهاد زده و نتیجتا فرهاد اسلحه را کشیده و او را مضروب و مقتول نموده است.

علی‌هذا با ایفاد 18 برگ فتوکپی برگ‌های حساس پرونده قتل حسین پرورش‌نیا به انضمام شناسنامه و یک قطعه عکس نام‌برده، که با انجام بعضی از عملیات و تحقیقات مخفی به‌دست آمده است و همچنین فتوکپی اعتراض دادیار دادسرای تهران به نظریه بازپرس مربوطه، که در جریان امر قرار داشته و قرار منع پیگرد روی پرونده صادر کرده، به استحضار می‌رساند که مقامات قضایی تاکنون به‌کرات درباره این پرونده به بازپرس دادسرای شمیران و رئیس دادگستری سفارشاتی به جانبداری از مسعودی‌ها کرده‌اند و طبق اطلاع در حال حاضر نیز دادستان فعلی تهران با فیصله دادن به جریان امر نظر موافق ابراز می‌دارد.

#منبع

مسعودی‌ها به روایت اسناد ساواک، ص 360.


www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
‍ ‍✳️  #علی_امینی : آمریکایی‌ها طوری در مملکت ریشه دوانیده‌اند که خودشان هم نباشند مقامات از دوستان آنها هستند/ هر روز مدارک تازه‌ای درباره مخدوش بودن انتخابات به شاه داده می‌شود!

بر اساس یک گزارش #ساواک به تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۴۶ «روز ۲۲ /۶ /۴۶ جلسه‌ای ... در منزل دکتر امینی، نخست‌وزیر اسبق، تشکیل گردیده و مذاکراتی به شرح زیر صورت گرفت... ابتدا درباره شخصیت‌های مملکتی و درستی و نادرستی آنها صحبت شد و دکتر امینی ضمن اشاره به زمان معاونت خود در اداره تریاک وزارت دارایی، که ریاست آن را #اللهیار_صالح عهده‌‌ دار بوده و همچنین اشاره به ریاست گمرک اللهیار صالح، با تعریف خاطراتی از درستی او گفت. این مرد حتی از حق مشروع خود هم استفاده نکرده و این عمل او باعث شده که به زن و بچه‌اش هم بد بگذرد، اما در مقابل برادرش دکتر #جهانشاه_صالح از یک ریال نمی‌گذرد و روزی اصرار می‌کرد که در فلان کنفرانس جای نماینده ایران خالی است و این برای مملکت بد است و به ایشان گفتم: برادر، مملکتی که پول ندارد چه کاری به کنفرانس دارد که اصلا به ما مربوط نیست؛ تازه برای خالی نبودن کرسی ایران من دستور می‌دهم یک دسته گل به جای نماینده ایران روی صندلی بگذارند».

این سند می‌افزاید: بعد رشیدی راجع به عصبانیت مردم از وضع اتوبوس و تاکسی‌رانی مطالبی عنوان نمود و متعاقب او هاشمی‌گفت: مردم دیگر از اظهار نارضایتی کار را بالاتر رسانیده و روی اتومبیل‌های شخصی با مشت می‌کوبند و بعد فحش نثار صاحبش می‌کنند و این کار یواش یواش دارد بالا می‌گیرد و به سایر قسمت‌ها نیز سرایت می‌کند و دکتر امینی گفت: خدا پیش نیاورد زیرا در حال حاضر در مملکت امنیت وجود دارد و تحریکات داخلی هم نیست و اما اگر وضع مانند سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ بود، دیگر اصلا نمی‌شد زندگی کرد، ولی باید هر چه زودتر جلوی این کارها را عاقلانه گرفت، ولی نه با زور که خطراتش بیشتر خواهد شد.
 
وضعیت طوری شده که مثل زمان معاویه مردم با زور و از ترس به خانواده حضرت علی لعن می‌کردند!

در ادامه گزارش آمده است: رشیدی گفت: زمان مثل زمان معاویه شده که مردم را با زور و از ترس، به خانواده حضرت علی لعن می‌کردند و حتی روزی یک نفر در سر نماز به على[ع] نفرین نکرده بود و به او گفتند: برای نجات خود باید یک مسجد بسازی و دیدیم که پس از معاویه چگونه وضع دگرگون شده و خانواده على به عزت و احترام رسید و این نارضایتی مردم ایران هم که از هر جا سرخورده‌اند، بی‌شباهت به آن روزگاران نیست و دکتر امینی گفت: نه آن‌قدرها مهم نیست؛ زیرا وضع زندگی همسایه پهلوی ما هندوستان بسیار بدتر از ماست. اگر وضع زندگی خودمان را با مردم هندوستان مقایسه کنیم، آن وقت بیشتر می‌توانیم اوضاع را درک کنیم، ولی باید کاری کرد که از گسترش این‌گونه نارضایتی‌ها جلوگیری شود.

در بخش دیگری از این سند آمده است: پس از خروج حضار در مورد وضع سیاسی ایران و دخالت آمریکایی‌ها مذاکره شد و دکتر امینی گفت: من هم جسته و گریخته مطالبی می‌شنوم، ولی به نظر من آنها طوری در مملکت ریشه دوانیده‌اند که اگر خودشان هم نباشند، همه عوامل مهم مملکتی از طرفداران و دوستان آنها هستند و طوری وضع را پیش آورده‌اند که کارهای خودشان را به دست طرفدارانشان، که در رأس کار هستند، انجام می‌دهند و خود فقط از دور ناظر کار هستند و حتی در انتخابات مدیرکل‌های کوچک هم سعی می‌کنند که از طرفداران و عوامل خودشان انتخاب شوند.

در ادامه سند می‌خوانیم: راجع به اوضاع خاورمیانه صحبت شد و دکتر امینی گفت: دول عرب من غیرمستقیم به تشنج کشورهای عربی و ایجاد کودتا و همچنین با اسرائیل من غیرمستقیم کمک می‌کنند و آن طوری که پیش‌بینی می‌شود تا چند سال دیگر اعراب با اسرائیل وارد جنگ نخواهند شد. از طرف دیگر وضع #عبدالناصر هم طوری شده که ماندن او در رأس کشور مصر درست نیست و حالا با مسافرت‌هایی که به کشور هند و پاکستان می‌کند سخت به تلاش افتاده و اظهار تمایل به آشتی با ایران هم زیاد شده است؛ زیرا در خصوص موضوع عدن و خروج انگلیسی‌ها از آنجا تلکیف خلیج فارس باید تعیین شود.
 
هر روز مدارک تازه‌ای درباره مخدوش بودن انتخابات به شاه داده می‌شود!

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: در مورد انتخابات و وضع مجلسین مذاکره شد و دکتر امینی اظهار نمود: هر روز مدارک و دلایل تازه‌ای برای مخدوش بودن انتخابات به حضور اعلیحضرت همایونی داده می‌شود و داخلی‌ها زیاد توجهی به مردم و عدم رضایت مردم ندارند، ولی در خارج از کشور هر روز به عناوین مختلف در جراید و محافل سیاسی خارجی رسوایی ما اعلان و آشکار می‌شود و حتی جریان کار به سازمان ملل و غیره هم کشیده شده است و من تصور می‌کنم تغییرات عمده‌ای در مملکت ما پس از تاج‌گذاری در پیش باشد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
2024/09/20 23:00:24
Back to Top
HTML Embed Code: