Telegram Web Link
1359. ابوالحسن #بنی_صدر اولین رئیس جمهور و فرمانده وقت نیروهای مسلح در یکی از بازدیدها، از مناطق جنگی. در تصویر #شهید_چمران نیز دیده می‌شود

31 خرداد 1360 دو اتفاق مهم در سپهر سیاسی کشور روی داد که یکی در سایه آن یکی مغفول ماند و به آن کمتر پرداخته شد، اولی تصویب عدم کفایت سیاسی بنی صدر نخستین رئیس جمهور تاریخ ایران در مجلس شورای اسلامی و دومی شهادت دکتر مصطفی چمران در #دهلاویه بود، دومین روی داد که طی آن کشور یک شخصیت بسیار بزرگ خود را از دست داد در سایه تحولات سیاسی کشور کمتر دیده شد و سیر حوادث بعدی از جمله انفجار ششم و هفتم تیر و رویدادهای بعدی منتهی به انفجار نخست وزیری و ترورهای دیگر نیز مزید بر علت شد که در تابستان شصت کمتر به عظمت این شخصیت بزرگ تاریخ ایران پرداخته و درباره آن گفت و گو و نوشته شود.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه #اعتماد_ملی ارگان مطبوعاتی حزبی به همین نام با صاحب امتیازی #مهدی_کروبی در نوروز 1388 ویژه نامه ای با نام #کتاب_سی_سال منتشر ساخت که در آن به سی سالگی انقلاب پرداخته و نوشتارهایی از مهدی کروبی، احسان شریعتی، ابراهیم اصغر زاده، علی مطهری تا حسین لقمانیان، هاشم آقاجری، احمد شیرزاد، بهروز افخمی، محمدعلی ابطحی، حبیب الله پیمان و ... در آن ذیل «30 سال، 30 خاطره» منتشر شد.

در این مجله ذیل «نامه به رئیس جمهور آینده» نیز نوشته هایی از ابراهیم امینی، مصطفی ایزدی، عمادالدین باقی، مسعود بهنود، محمد توسلی تا احسان نراقی، مسعود نیلی و ... منتشر گردید.

این مجله را نمی دانم از کجا به دست آوردم و اخیرا به دنبال ناکامی در یافتن نسخه اسکن شده آن خود دست به اسکن آن زدم و مرور نوشته های آن این روزها و با گذشت پانزده سال از انتخابات خرداد 88 برایم جذابیت دارد.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
چندی پیش مجلات #شهروند_امروز به صورت کاغذی به دستم رسید که علیرغم داشتن نسخه دیجیتال آن به صورت جسته و گریخته و همچنین پی دی اف صفحاتی از آن دست به اسکن مجدد زدم و این شماره یعنی شماره پیاپی 46 به تاریخ 18 شهریور 1386 برایم جذابیت داشت با «پرونده ساده زیستی» آن با گفتارهایی از احمد قابل، عباس عبدی، احمد پورنجاتی و داوود فیرحی.

البته پرونده «قدیس سیاستمدار» به یاد #امام_موسی_صدر و بازخوانی تاریخ سپاه با تیتر «بدرقه سرداران» و گفت و گو با رضا سیف اللهی و ابراهیم یزدی و روایت هایی از محسن رفیق دوست، علی محمد بشارتی و رحیم صفوی در این پرونده نیز جذابیت خاص خود را داشت.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ سالنامه ۸۷ اعتماد و گفت و گو با مدیر امنیتی سابق که معتقد بود حقش ضایع شده است!


سالنامه ها همیشه برایم جذاب بوده اند بخصوص سالنامه های نشریات جریان اصلاحات که چکیده یک سال و برنامه های سال بعد در آن یافت می شد و مصاحبه های جذاب تر!

امروز در حال گشت و گذار در آرشیو اسکن شده به سالنامه ۱۳۸۷ #روزنامه_اعتماد برخوردم و مصاحبه های فراوان آن نظرم را جلب کرد.

در این سالنامه #صبا_آذر_پیک با #مصطفی_پورمحمدی گفت و گو و این تیتر را برای گزارش خود انتخاب کرده بود؛

پورمحمدی از ماجراهای آذر ۷۷ و قتل های زنجیره ای می گوید؛
حق من ضایع شد


در مقدمه این گفت و گو به قلم صبا آذرپیک آمده است: ‌در تمام مدتی که در دفتر رئیس سازمان بازرسی نشسته بودیم صدایی ممتد شنیده می شد؛ صدای به هم خوردن مهره های سنگی تسبیحی سبز رنگ که در دستان مصطفی پور محمدی جابه جا می شد. این صدا فقط هنگامی قطع شد که معاون رئیس جمهور در اخبار سراسری ساعت ۹ شب خبر از سرنوشت طرح تحول اقتصادی داد. ظاهرا برای وزیر سابق کشور پرداخت نقدی یارانه ها توسط احمدی نژاد در سه ماه مانده به انتخابات بسیار مهم شده است. پورمحمدی بسیار تاکید دارد چهره امنیتی نبوده و این تعبیر اشتباه توسط برخی مغرض در افکار عمومی تلقین شده است. به همین خاطر هم مصر است که تمام جزئیات سوابقش را بگوید تا اثبات کند تنها چند سال به معنای واقعی یک چهره امنیتی بوده است. البته پیش بینی می کند اگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شود، رقبایش ماجراهای سال ۷۷ را پاشنه آشیل وی می کنند، به همین دلیل هشدار می دهد اگر کسی بخواهد وارد این موضوع شود سکوت ده ساله را شکسته و پاسخ هایی می دهد که قطعا ناخوشایند رقبا است. حال اگر رقبا می خواهند وارد میدان شوند. چون مصطفی پورمحمدی قائم مقام وزارت اطلاعات ده سال پیش، معتقد است حق او ضایع شده است و می تواند این روزها از حقش دفاع کند.

#انتشار_با_ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
چایخانه‌ای در رشت، دوران #قاجار (احتمالا اواخر دوره ناصرالدین شاه یا دوره مظفرالدین شاه)

عکاس: دیمیتری ارماکف

منبع:‌ توئیتر #امید_حسینی

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
تصویر اینگه مورات همسر آرتور میلر، نویسنده، نمایش‌نامه‌نویس و مقاله‌نویس آمریکایی با بک گراند حرم حضرت معصومه .1956.

تصویر از بالکن طبیبخانه دکتر شفا پدر #شجاع_الدین_شفا گرفته شده است.

منبع: کانال «سیر در سفرنامه ها»

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ عکس/۱۳۵۰؛ #هویدا در حال تبلیغ انتخابات

بیست و سومین انتخابات مجلس شورای ملی و مجلس سنا در ۱۸ تیر ۱۳۵۰ برگزار شد. نتیجه انتخابات پیروزی حزب ایران نوین با کسب ۲۳۰ از ۲۶۸ کرسی در مجلس و ۲۸ از ۳۰ کرسی منتخب در مجلس سنا بود. میزان مشارکت رای دهندگان در حدود ۳۵% بود. انتخابات توسط حزب پان ایرانیست به علت و شکایت از انحصار تبلیغات رادیویی و تلویزیونی و همچنین ادعای آنان مبنی بر سانسور روزنامه آنها تحریم شده بود. یکی از انشعاب های این حزب به نام حزب ایرانیان موفق به کسب یک کرسی توسط دبیرکل حزب در مجلس گشت. پس از انتخابات امیرعباس هویدا به عنوان نخست وزیر دولت جدید را در ۲۲ شهریور تشکیل داد.

منبع: سایت #انتخاب

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
شهریور بیست و به دنبال اشغال ایران توسط قوای بیگانه #روزنامه_اطلاعات در صفحه نخست شماره ۸ شهریور دو خبر را منتشر کرد نخست اعلامیه شب قبل دولت مبنی بر این که مردم متانت و خونسردی خود را حفظ و به شایعاتی که اراجیف خوانده شده بود توجه نکنند و خبر دوم این که در این روز دو هواپیمای ایرانی بدون اجازه از فرماندهان خود در آسمان تهران پرواز کرده و چون اجازه نداشتند مورد هدف ضد هوایی قرار گرفتند و همزمان نیز یکی از هواپیماهای شوروی بالای شهر تهران اوراقی منتشر کرد!

نتیجه این که ضد هوایی ایران بر روی خودی ها کار می کرد ولی جنگنده دشمن را هدف قرار نمی داد!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه «اطلاعات» در شماره ۱۷ تیر ۱۳۶۱ در میان خبرهای متنوع صفحه یک خود در ستون «سخن روز» از برنامه ایران برای ورود به خاک عراق در ادامه جنگ نوشت و در بخشی از این ستون تاکید کرد: دنیا اکنون می بیند که جمهوری اسلامی تا چه حد جوانمرد و بي ريا و صريح وصادق است جمهوری اسلامی حتی در امور نظامی و جنگی هم که مصداق «الحرب خدعه» باید آمیخته با تاکتیک های فریبنده و مکرهای دشمن فریب و اسرار پنهانی باشد جوانمرد است. یعنی صاف و صادق و صریح آشکار آشکار، مرد و مردانه اعلام می کند که مرحله بعدى جنگ چه خواهد بود و ارتش اسلام وارد خاک عراق خواهد شد. این حرف امروز دیگر ورد زبان همه است که ارتش اسلام هرگاه علیه ارتش صدام برنامه ای دارد و حمله ای را تدارک می بیند پیشاپیش قبل از حمله همه مردم و همه دنیا می دانند که حمله خواهد شد و ایران اسلامی قصد حمله دارد و شگفت انگیز این که روز و ساعت و مکان حمله را هم می دانند! در همین حمله بزرگ خرمشهر، حتی خود عراق هم می دانست که این حمله انجام می گیرد و مکان و زمانش هم معلوم است. با این وصف صدام شکست خورد و خرمشهر فتح شد و دهان همه به اصطلاح ناظران سیاسی در منطقه و در جهان از تعجب باز ماند. روشن است که در هر کشوری اسرار نظامی و جنگی و امنیتی جزء مهم ترین اسرار است. هیچ کس نباید مطلع شود همه چیز باید پوشیده بماند . اصلا آن ها مسائل عادی و طبیعی شان را هم از مردم پنهان می کنند تا چه رسد به مسائل نظامی و تاکتیک های جنگی و برنامه ها و تصمیمات که سری ترین مسائل آنها است. زیرا اگر به نحوی افشا شود قدرت خویش را نیز ممکن است بر سر آن ببازند اما این نشانه چیست و دلیل برچه چیز که برنامه های نظامی و جنگی ایران را غالبا پیش از اجرا همه می دانند. هیچ نیست جز نشانه مقتدر بودن و نیرومند بودن و پیروز بودن این حکومت و این ارتش و این سپاه و نیز نشانه مطمئن بودن و ایمان داشتن به این اقتدار و پیروزی این واقعیت شگفت انگیز که در دنیای کنونی واقعا بی نظیر است دلیل مردمی بودن رژیم اسلامی ایران است. مردمی بودنی در حد اعلا.

پی نوشت

انتشار اطلاعات عملیات های جنگی پیش از انجام در رسانه ها امری نیست که بشود به آن افتخار کرد و رعایت نکردن اصول حفاظتی در این زمینه در طول جنگ هشت ساله خسارت های زیادی به کشور وارد کرد، روزنامه «اطلاعات» در یادداشتی که ذکر آن رفت به وضوح انتشار زمان وقوع عملیات ها پیش از انجام آن را دلیل مردمی بودن نظام اسلامی می داند!

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ مسئولان کشور در سال ۱۳۷۲ درباره کنترل جمعیت چه می گفتند؟!

روزنامه «همشهری»‌ در شماره ۲۲ تیر ۱۳۷۲ به نقل از معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه نوشت: کنترل جمعیت در برنامه دوم توسعه با شدت بیشتر اجرا می شود. رئیس قوه قضائیه نیز گفت: رشد بی رویه #جمعیت امنیت و ثبات جامعه را دستخوش خطر می کند.

#آیت_الله_یزدی رئیس قوه قضائیه در این جلسه به مناسبت روز جهانی جمعیت ضمن ارائه آمار رشد جمعیت در ایران و جهان و اعلام این مطلب که جمعیت ایران در طول ۱۵ سال گذشته دو برابر شده و اگر به همین ترتیب ادامه یابد در سال ۲۰۰۰ از مرز ۷۵ میلیون نفر تجاوز خواهد کرد اظهار داشت: ایجاد تعادل بین رشد جمعیت و نیازمندی های جامعه به خصوص در زمینه تغذیه، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان از ضروریات اجتناب ناپذیر است و اگر این تعادل و توازن رعایت نشود پی آمد آن انحطاط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و در چنین صورتی در آینده با عواملی مواجه خواهیم شد که با ماهیت جرم زایی خود امنیت و ثبات جامعه را نیز دستخوش خطرات تازه ای خواهند کرد.

آیت الله یزدی گفت: به عنوان مسئول دستگاه قضایی کشور از دولت می خواهم که با برنامه ریزی های دقیق حساب شده و منطبق با موازین شرعی، در خصوص جلوگیری از رشد بی رویه جمعیت چاره اندیشی کند و دامنه فعالیت خود را در این ارتباط در روستاهای کشور توسعه دهد.

مسعود روغنی زنجانی معاون رئیس جمهور و رئیس برنامه و بودجه نیز در سمینار یک روزه توسعه و جمعیت اظهار داشت: بررسی های آماری نشان می دهد که کشور برای کنترل نرخ رشد جمعیت در برنامه دوم به تلاشی گسترده تر از برنامه اول احتیاج دارد. وی افزود: در برنامه دوم، جمعیت و مسائل مربوط به آن از اولویتی ویژه برخوردار خواهد بود. سیاست های #کنترل_جمعیت و #تنظیم_خانواده در طول برنامه دوم باید به شدت پیگیری شود.

#انتشار_با_ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
گزارش #روزنامه_رسالت در باره ضرورت #کنترل_جمعیت و اعمال سیاست های #تنظیم_خانواده به تاریخ 19 تیر 1373


این گزارش بر موارد زیر تاکید کرده بود:

رشد سریع جمعیت حجم تقاضا برای کار را بالا می برد و عدم آینده نگری برای تامین مشاغل تازه جویندگان جدید کار، مسائل حاد اجتماعی، اقتصای و سیاسی به وجود خواهد آورد.

با توجه به افزایش نرخ رشد جمعیت طی دهه اخیر واحدهای مسکونی ساخته شده در کشور به هیچ وجه پاسخگوی این افزایش نبوده و مردم نیز به علت بار هزینه های سنگین روزمره قادر به خریدن این واحدهای مسکونی ساخته شده نمی باشند.

پیش بینی می شود جمعیت کشورمان در 25 سال آینده (سال 1398) به رقمی معادل 100 میلیون نفر برسد که از این تعداد تنها 20 میلیون نفر در مناطق روستایی و 80 میلیون نفر در مناطق شهری زندگی خواهند کرد.

#کنترل_جمعیت یکی از مسائل بحث برانگیز دهه 1370-1360 کشورمان بوده و می توان گفت که بعد از این نیز خواهد بود. رشد بی رویه جمعیت در کشور مسئولین را بر آن داشت تا با پیاده کردن برنامه ها و سیاست هایی، روند رشد جمعیت را به یک استاندارد ایده آل برسانند تا بتوانند زیر سایه این برنامه ها و با ایجاد ابزارهایی اجرایی برنامه های کنترل جمعیت به توسعه اقتصادی و اجتماعی دست یابند.

#انتشار_با_ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
"روزنامه_اطلاعات ، 21 تیر 1372


در سمینار توسعه و جمعیت عنوان شد؛ هشدار کارشناسان در مورد بحران افزایش جمعیت در کشور

وزیر کار و امور اجتماعی: در ایران 23 نفر کار می کنند تا زندگی خود و 77 نفر دیگر را تامین کنند.

روغنی زنجانی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه: طی سال های 56-55 جمعیت کشور به طور نامعقولی افزایش یافت و بسیاری از شاخص های اقتصادی کشور نیز به لحاظ مسائل ناشی از انقلاب، جنگ تحمیلی و مدیریت جوان از مسیر مطلوب خارج شد/ با اجرای برنامه اول توسعه اقتصادی کشور به جمعیت و مسائل مربوط به آن توجه خاصی شد و با همسویی میان مسئولان سیاستگذاری اجرایی و قانونگذاری، به نحو چشم افزایی از آهنگ رشد سریع جمعیت کاسته شد به طوری که در طول سال های 70-65 جمعیت کشور به طور متوسط سالانه 95/2 درصد افزایش یافت که در مقایسه با رقم مشابه آن در سال های 65-55 به مراتب کمتر است.

#کرباسچی شهردار تهران: امروز یکی از شرط های اولیه اعطای کمک به کشورهای در حال توسعه که رشد جمعیت آنان سریع است، کنترل سریع جمعیت است در غیر این صورت کشورها و صندوق های وام دهنده کمک به این کشورها را اتلاف وقت و سرمایه می دانند.

#سعید_نمکی معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: بدیهی است که استفاده از روش های ضد بارداری تنها یکی از عوامل بازدارنده رشد جمعیت به شمار می رود و باید از سایر عوامل نیز در این راه یاری جست.

#انتشار_با_ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
حاصل جست و جوی فراوان این روزها پیدا کردن ۱۰۵ شماره از نشریه ای به نام #کوردستان بود که به مدیر مسئولی #عبدالحمید_بدیع_الزمانی_کردستانی در دوره پهلوی منتشر می شد.

عبدالحمید بدیع الزمانی کردستانی ( ۲۱ دی ۱۲۸۳ – ۵ آبان ۱۳۵۶) از استادان شناخته شده ادبیات عربی، محقق، نویسنده و استاد دانشگاه تهران بود.

بدیع‌الزمانی مدتی در ارتش به خدمت پرداخت ولی بعد کناره گرفت، بعد به تهران آمد و در روزنامه «اطلاعات» به مترجمی پرداخت. سپس با روزنامه «آینده ایران» و «کیهان» همکاری کرد. از ۱۳۲۱ در مدرسه #دارالفنون به تدریس زبان عربی پرداخت. در ۱۳۲۹ به دبیرستان «امیرکبیر» و بعد دبیرستان دخترانه «گوهرشاد» منتقل شد.

بدیع‌الزمانی در ۱۳۳۵ در دانشکده معقول و منقول مشغول تدریس شد. از ۱۳۳۸-۱۳۴۲ مدیر روزنامه «کردستان» گردید که به زبان کردی در تهران منتشر می شد.

او به زبان‌های عربی، فرانسوی و انگلیسی مسلط بود. کتاب‌ها و تعلیقات مفیدی بر کتاب‌های برجسته دارد. بدیع الزمانی در ۵ آبان ۱۳۵۶ در تهران درگذشت.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ پاسخ نامزدهای "دختر شایسته سال" در سال ۱۳۴۸ به یک سوال: آیا نسل جدید بی ایمان شده است؟!


مجله #زن_روز در شماره ۲۲ آذر ۱۳۴۸ به یک موضوع مهم روز در ارتباط با نسل جوان آن روز پرداخته بود و آن "دخترها، خدا و دین و ایمان"

زن روز از گروه نشریات روزنامه #کیهان در دوره پهلوی بود و به ابتکار همین نشریه بود که مراسمی به نام "انتخاب دختر شایسته" برگزار می شد. انتخاب دختر شایسته با نام دختر بهار در سال ۱۹۶۵ آغاز شد و خانم سیما ایزدجو برنده اولین مسابقه شد. این مراسم به صورت رسمی از سال ۱۳۴۵ با نام دختر شایسته ایران برگزار شد و ۱۳ دختر برگزیده در هر سال به مسابقه انتخاب دختر شایسته جهان فرستاده شدند که از بین آنان الهه عضدی و شهره نیک‌پور، عنوان دختر شایسته جهان را به‌دست آوردند.

از این مختصر که بگذریم گزارشی که در شماره ۲۲ آذر ۱۳۴۸ «زن روز» منتشر شد جالب توجه است، این نشست حاصل گفت و گو با نامزدهای «دختر شایسته سال» در رابطه با نگاه آنان به «خدا، دین و ایمان» است.

ما بدون این که در رابطه با آن چه در این گزارش آمده قضاوتی داشته باشیم بخش هایی از آن را مرور می کنیم:‌

ادامه در پست بعد ...


https://www.tg-me.com/oldnewspaper/12161
https://www.tg-me.com/oldnewspaper/12163

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
✳️ پاسخ نامزدهای "دختر شایسته سال" در سال ۱۳۴۸ به یک سوال: آیا نسل جدید بی ایمان شده است؟! مجله #زن_روز در شماره ۲۲ آذر ۱۳۴۸ به یک موضوع مهم روز در ارتباط با نسل جوان آن روز پرداخته بود و آن "دخترها، خدا و دین و ایمان" زن روز از گروه نشریات روزنامه #کیهان…
✳️ پاسخ نامزدهای "دختر شایسته سال" در سال ۱۳۴۸ به یک سوال: آیا نسل جدید بی ایمان شده است؟!

بخشی از گزارش مجله «زن روز» شماره ۲۲ آذر ۱۳۴۸ درباره نگاه نامزدهای «دختر شایسته ایران» به دین و دینداری ...


"هفته گذشته اولین میهمانی چای «زن روز» برای گفت و گو و آشنایی با شرکت کنندگان مسابقه انتخاب دختر شایسته سال با حضور سی نفر از دخترها و پدر و مادرهایشان در تالار #کیهان برگزار شد. نخستین جلسه را به نام خدا آغاز کردیم و موضوعی که باری بحث برگزیدیم مسئله «نسل جوان و معتقدات مذهبی و معنوی» او بود.

می خواستیم ببینیم دختران جوان ایرانی درباره خدا چگونه می اندیشند؟ درباره چه مسائلی دعا می کنند، پایه معتقدات مذهبی آن ها بر چه اساسی استوار است و بالاخره در اذهان جوان و نورس خود، مسائلی چون ایمان به پروردگار و اعتقاد به اصول دینی و اخلاقی را چگونه تجزیه و تحلیل می کنند و به تکالیف انسانی و اجتماعی خود تا چه حد پای بندی دارند؟

یکی از اتهاماتی که به نسل جوان زده می شود، سردرگمی و بی هدفی و بی ایمانی است. این اتهام تا چه اندازه حقیقت دارد؟


یاسمن هاشمی: وزارت آموزش و پرورش به تدریس صحیح فقه و اصول دینی در مدارس، کمتر توجه میکند. برنامه های فقهی از روی کتاب و طوطی وار تدریس می شود. لغت ها همه عربی و مشکل و پیچیده است. به طور کلی روش تدریس طوری است که شوق و ذوق مطالعه و کنجکاوی درباره آن را در ذهن شاگردان از بین می برد.

الهه حسام فر: برنامه تدریس فقه در دبیرستان ما بسیار خوب و اصولی انجام میگیرد، غیر از کتاب، ما درباره مسائل مختلف فلسفی و دینی بحث می کنیم، به طوری که همه شاگردان زنگ فقه را شیرین و جالب می یابند.

اعظم مشیری: به نظر من برنامه فقه کافی است، معلم هم خوب است عیب از اینجاست که خود ما به درس فقه توجهی نداریم شاید به دلیل این که خیال می کنیم نماز و روزه و اصول و فروع دین را خوب میدانیم و احتیاج به یاد گرفتن بیشتر نداریم.

هما امامی: کتاب های فقهی که در مدارس تدریس می شود، از مسائل تکراری زیاد صحبت می کند مثلا زندگی پیامبران و یا غسل ترتیبی و ارتماسی و آداب تیمم گذشته از این معمولا برای درس فقه، دبیران امروزی انتخاب نمی شوند و چون تیپ دبیران فقه در هر حال مورد قبول و توجه شاگردان نیستند به همین علت است که زنگ فقه هم نه خود فقه برای ما خسته کننده، تکراری و عاری از هر نوع جوش و خروش و لطف است.

فرشته هاشمی: کنجکاوی های مذهبی ما در این سن، بیشتر کنجکاوی های فلسفی راجع به پیدایش خلقت، وجود پیامبران، فلسفه های مختلف زندگی آن ها و کاوش و تحقیق هر چه بیشتر درباره ذات احدیت است. متاسفانه در زنگ فقه درباره هیچ کدام از این مطالب صحبت نمی شود به طور خلاصه تمام زنگ حالت امر به معروف و نهی از منکر را دارد ما دلمان می خواهد اول با ایمان شویم و بعد متدین، در حالی که برنامه ها طوری تنظیم شده است که معکوس نتیجه می دهد، یعنی سعی دارند ما را طوطی وار و چشم بسته دیندار کنند.

مهوش دزیانی : به نظر من تقصیر خود ما جوان هاست. می دانیم که شاگرد کنجکاو و باهوش است که معلم را وادار میکند تا بهتر تدریس کند. با این که من با عقیده اکثریت موافق هستم که روش تدریس فقه در مدارس بد است، فکر می کنم بیشتر تقصیر از خود شاگردان باشد که با بی توجهی و عدم علاقه، معلم را وادار می کنند تا درس فقه را سرد و خشك و بی روح تدریس کند.

نسل قدیمی می گویند: جوان های امروز، بی دین و ایمان شده اند. شما در این باره چه می گوئید؟


الهه حسام فر : شاید این عقیده، فقط بر اثر ظواهر زندگی کنونی نسل جوان و آزادی خواهی های او به وجود آمده است در حالی که این عقیده صحت ندارد، نسل کنونی به مراتب با مطالعه تر و کنجکاوتر از هم سن و سال های خود در قدیم است و چون زندگی را از دید بزرگ تر و وسیع تری می بیند و به حقایق آن بیشتر از گذشته واقف است، به خدا و مذهب معتقدتر شده است و می داند که هر چه علم ترقی کند شگفتی های آن او را با راز آفرینش بیشتر آشنا می کند. میخواهم بگویم که حتی ایمان ما خیلی خیلی بیشتر از گذشته شده است و نباید قدیمی ها مینی ژوپ پوشیدن و تفریح و زندگی امروزی نسل جوان را به حساب بی ایمانی و بی دینی او بگذارند.

روح انگیز یاوری: معیارهای سنجش ایمان به خدا و مذهب عوض شده است نسل جوان ممکن است احیانا کاهل نماز باشد و آداب دینی را کم تر انجام دهد، اما به خدا ایمان دارد و مذهب را صرف نظر از خرافاتی که خارج از دین به آن تحمیل کرده اند قبول دارد و این مسئله، بخصوص جزء تعالیم اسلام است که می گوید: فرزندان خود را مطابق با زمان تربیت کنید. بنابراین نباید نسل جوان را به خاطر عوض شدن ظاهرش، به بی ایمانی متهم کرد.

ادامه در پست بعد ...

https://www.tg-me.com/oldnewspaper/12163


www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ پاسخ نامزدهای "دختر شایسته سال" در سال ۱۳۴۸ به یک سوال: آیا نسل جدید بی ایمان شده است؟!

از پست قبل بخوانید ...

https://www.tg-me.com/oldnewspaper/12161

هما امامی:
این عقیده صحت دارد به دلیل اینکه پدر و مادران ما هم بی ایمان تر از پدران و مادران خود شده اند و این تسلسل درباره هر نسلی ادامه پیدا می کند.

پروین درکی: نسل جوان بی دین و ایمان نشده است، بلکه صراحت و صداقت او بیشتر شده و به مسائلی که توجه کمتر دارد تظاهر نمی کند در حالی که در میان قدیمی ها بودند کسانی که پشت همان چادر و روبنده هم اهل ریا و تزویر بودند. مثلا دخترهای آن زمان به روضه می رفتند در حالی که قصدشان از رفتن به مجالس روضه، تنها پیدا کردن شوهر، يك بهانه خداپسندانه برای فرار از خانه و در نتیجه ملاقات و درد دل با همسن و سال های خودشان بود. به عقيده من ایمان آن ها هم سست تر بود به علت اینکه محدود تر بودند در حالی که یک دختر امروزی که آزادی های زیادی دارد، وقتی نماز می خواند و روزه می گیرد به هیچ کدام از این ها تظاهر نمی کند بلکه از روی ایمان واقعی به خدا متوسل میشود.

حمیده مسجدی: با قدیمی ها و عقیده آنها مخالفم. نسل حاضر ایمان زیادتری دارد و به اصول مذهبی پایبندتر از گذشته است. به نظر من يك مقدار از خوبی و دیانت نسل گذشته، اتفاقی بوده است. یعنی آن ها مجبور بودند محدودتر باشند چون نه سینما وجود داشت که فکرشان را منحرف کند و نه پارتی و رقص و آزادی در معاشرت داشتند بنابراین به جزئیات امور دینی توجه می کردند، چون مجبور بودند، اما در حال حاضر با این همه عوامل مختلف که باعث انحراف فکر نسل جوان می تواند باشد، می بینم که جوان ها بازهم، به وجود خدا ایمان راسخ دارند و به هر حال به مذهب و اصول اخلاقی پایبند می باشند.

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
روزنامه #آرزو (صاحب امتیاز، مدیر و سردبیر: اسدالله میرسپاهی) ، ۲۲ دی ۱۳۳۴ (شماره ۲۸ ، مسلسل ۵۰۹)

"وضع بودجه مملکت خراب، دولت در بی پولی، کارهای عمرانی خوابیده، سازمان برنامه نم پس نمی دهد"

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
روزنامه #آرزو (صاحب امتیاز، مدیر و سردبیر: اسدالله میرسپاهی) ، ۲۲ دی ۱۳۳۴ (شماره ۲۸ ، مسلسل ۵۰۹) "وضع بودجه مملکت خراب، دولت در بی پولی، کارهای عمرانی خوابیده، سازمان برنامه نم پس نمی دهد" www.arshiveiran.com @oldnewspaper
بیش از ۳۰۰ هزار شماره از نشریات اسکن شده اکثرا مربوط به دوره پهلوی اول و دوم وجود دارد که نیازمند تفکیک هستند، نشریاتی که هر کدام دریایی از اطلاعات را به مخاطب خود ارائه می دهند و ما سرگرم روزمرگی ها هستیم... هر انسانی باید به یک حوزه کاری و آن هم دقیق بپردازد و کارهای دیگر را به دیگرانی واگذارد که برای آن تربیت شده و یا آموزش دیده اند و یا علاقه دارند... وقت بسیار کم هست و نباید این قلیل را از دست داد ...

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
در مرتب سازی آرشیو نشریات پس از انقلاب به نشریه ای به نام #جرقه رسیدم که با عنوان «ارگان جنبش جوانان و دانشجویان انقلابی ایران» منتشر می شد و سیاست خود را به جای سکه رایج آن روزها یعنی ضدیت با امریکا و امپریالیسم امریکا حمله به منافع شوروی تعریف کرده بود.

پس از تسخیر سفارت امریکا در ایران توسط گروهی از دانشجویان، نامه ای سرگشاده در شماره پنج این نشریه به تاریخ آذرماه ۱۳۵۸ خطاب به امام خمینی منتشر شد که در آن آمده بود: شما همواره از مبارزه با ابرقدرت های شرق و غرب سخن رانده اید، اکنون پس از اشغال سفارت امریکا و شکست کامل امپریالیسم آمریکا در ایران چرا به ابرقدرت دیگر یعنی سوسیال امپریالیسم شوروی که در لانه جاسوسی خود و اقمارش بیش از چهار هزار کارمند، مامور و جاسوس پرورش می دهد، حمله نمی شود؟ کافی است به سفارت شوروی، ادارات و ساختمان های وابسته به آن در نقاط مختلف تهران نظری بیافکنیم. آن ها در محل اصلی سفارت شوروی واقع در خیابان حافظ به ساختن ساختمان معظم ۱۵ طبقه پرداخته اند و در درون سفارت که از بزرگترین سفارتخانه های خارجی است در پشت دیوارهای بلند و پردرخت ده ها ساختمان و عمارت پیچیده و مرموز وجود دارد. آن ها در پشت این دیوارهای بلند چه می کنند؟

فارغ از محتوای این نامه سرگشاده که نویسندگان آن رهبری انقلاب را به تسخیر سفارت شوروی و حمله به منافع آن کشور در ایران ترغیب و تحریک می کردند جالب است که بدانیم در ابتدای نامه به مرز مشترک ۲۵۰۰ کیلومتری ایران و شوروی اشاره شده بود و جالب تر این که یک ماه بعد شوروی در حمله ای برق آسا افغانستان را اشغال کرد. درگیر ساختن ایران با همسایه ای که ۲۵۰۰ کیلومتر با آن مرز مشترک وجود داشت با چه مبنا و معیار عقلی منطبق بود مشخص نیست.

به هر حال بایستی کلیه روزنامه ها، نشریات، مجلات و بولتن های آن روزها به دقت جمع آوری و دسته بندی شود تا مشخص شود که در پس فکر فعالان و جریان سازان چه می گذشته است؟!

#انتشار_با_ذکر_منبع

www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
2024/09/21 05:51:02
Back to Top
HTML Embed Code: