Telegram Web Link
✳️ پس از کودتای 28 مرداد 1332 – 4
روزنامه #کیهان ، #29_مرداد_1332

پس از تظاهرات دامنه دار دیروز تهران و شهرستان ها حکومت دکتر مصدق ساقط شد و سرلشکر زاهدی زمام امور را به دست گرفت/ از صبح دیروز تا عصر در تمام تهران به طرفداری شاه و علیه دکتر مصدق و حزب توده تظاهرات دامنه داری به عمل آمد/ مراکز احزاب ایران، نیروی سوم، پان ایرانیست و ادارات جرائد باختر امروز، کشور، شورش، حاجی بابا، شهباز و به سوی آینده از طرف مردم خراب و طعمه حریق شدند/ تظاهر کنندگان عکس های بزرگی از شاه حمل می کردند و آن ها را در پایه مجسمه های شاه سابق در میادین عمومی جای دادند/ در ظرف 12 ساعت قوای انتظامی حاکم بر اوضاع شد و ادارات دولتی یکی پس از دیگری تصرف گردید/ ساعت دو بعد از ظهر تصرف تهران به وسیله قوای انتظامی و فرمان نخست وزیری سرلشکر زاهدی از رادیو تهران اعلام شد/ سرلشکر زاهدی برنامه دولت خود را به اطلاع مردم رسانید/ طبق آمار پزشکی قانونی در حادثه دیروز 29 نفر مقتول و بیش از 250 نفر به شدت مجروح شدند/ در بین مقتولین اجساد یک سرهنگ، یک ستوان دوم، چهار سرباز، یک زن و یک مامور آگاهی محافظ جان دکتر مصدق وجود داشت/ قسمت هایی از بدن مقتولین بر اثر شلیک توپ از بین رفته بود/ دیشب منزل دکتر مصدق غارت و ویران گردید/ دکتر مصدق از منزل خود خارج شده است و از محل او اطلاعی در دست نیست/ سرلشکر زاهدی از دیشب شروع به کار کرد/ نخست وزیر طی تلگرافی از اعلیحضرت همایونی استدعا کرد که فورا به تهران مراجعت نمایند/ مجسمه های شاه سابق و اعلیحضرت همایونی مجددا در محل های سابق خود نصب می شود/ سرلشکر وثوق به وزارت دفاع ملی و حسام دولت آبادی به معاونت نخست وزیر منصوبب گردیدند/ فرماندار نظامی، رئیس شهربانی و رئیس جدید ستاد ارتش تعیین شدند/ رئیس شهربانی امروز دستور داد: اعضای کابینه و نزدیکان نخست وزیر سابق تحت تعقیب قانونی قرار گیرند/ اعلامیه فرمانداری نظامی : جناب آقای دکتر محمد مصدق،دکتر شایگان، مهندس معظمی و دکتر صدیقی به وسیله مقامات انتظامی دستگیر و تحت نظر می باشند/ والاحضرت اشرف وارد رم شد

@oldnewspaper
✳️ پس از کودتای 28 مرداد 1332 – 5
روزنامه #نبرد_ملت ، #29_مرداد_1332

سربازان «جهاد مقدس»! ملت تشنه خون است/ آتش خشم و غضب ملت مسلمان و ضد اجنبی ما جز با ریختن خون دشمنان دین و وطن و ناموس جاسوسان کمونیزم و عمال بیشرم اجنبی خاموش نخواهد شد/ اگر حکومت انقلابی سرلشکر زاهدی کمترین ارفاقی نسبت به جاسوسان و جنایتکاران بنماید بزرگترین خیانت را بدین خلق و وطن نموده است/ گلوله، گلوله! تنها پاداش جاسوسان و وطن فروشان است/ لکه های ننگ را با خون بشوئیم/ فواحش سرگردان؛ بردگان نانجیب بیگانه و جاسوسان مهدور الدم خارجی در سرزمین وطن اسلامی ما حق حیات ندارند/پرچم فاتح و پرافتخار حزب پیروزمند خلق در میان خون و آتش برافراشته شد

@oldnewspaper
✳️ از پیروزی انقلاب تا مرداد ۱۳۵۸ و از مرداد این سال تا خرداد ۱۳۶۰ مطبوعات زیادی در کشور منتشر شدند. گروهی از این جراید در مرداد ۱۳۵۸ توقیف و گروه دیگر نیز در جریان برکناری اولین رئیس جمهور از ادامه انتشار باز ماندند.

در این مختصر به دنبال بررسی چرایی انتشار و یا توقیف این جراید نیستیم، دلایل اعلامی از سوی نهادهای مسئول برای توقیف این روزنامه ها نیز محل نزاع نبوده و بحث دیگری را می طلبد ولی بی شک هر گونه تحقیق و پژوهشی در تاریخ دو ساله ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی نیازمند دسترسی به آرشیو این روزنامه هاست.

به فهرست زیر توجه کنید؛

کیهان، اطلاعات، جمهوری اسلامی، آیندگان، بامداد، خراسان، صبح آزادگان، میزان و انقلاب اسلامی

روزنامه های کیهان، اطلاعات، آیندگان و خراسان از پیش از انقلاب منتشر می شدند و انتشار آن ها پس از انقلاب تداوم یافت. آیندگان مرداد ۱۳۵۸ توقیف شد و «جمهوری اسلامی» ارگان مطبوعاتی حزبی به همین نام و روزنامه «انقلاب اسلامی» ارگان مطبوعاتی ابوالحسن بنی صدر که در بهمن ماه ۱۳۵۸ نخستین رئیس جمهور تاریخ ایران شد در خرداد ماه انتشار خود را آغاز کردند.

روزنامه «میزان» ارگان مطبوعاتی نهضت آزادی نیز از مهر ۱۳۵۹ و همزمان با شروع جنگ ایران و عراق کار خود را آغاز کرد.

دو روزنامه اخیر الذکر یعنی انقلاب اسلامی و میزان در خرداد ماه ۱۳۶۰ و پیش از برکناری ابوالحسن بنی صدر از انتشار بازماندند و روزنامه «بامداد» نیز پس از انتشار اسناد سفارت تسخیر شده امریکا و پس از چند ماه متوقف شد.

کانال تلگرامی مطبوعات قدیمی برای پژوهشگران تاریخ معاصر با هزینه اندکی روزنامه های دو سال ابتدایی پیروزی انقلاب یعنی کیهان، اطلاعات، جمهوری اسلامی، میزان، آیندگان و خراسان را در تلگرام آپلود کرده و علاقمندان می توانند تنها با پرداخت ۳۰۰ هزار تومان این گنجینه را دریافت کنند.

برای تهیه مجموعه فوق می توانید با آی دی تلگرامی زیر تماس بگیرید؛

@seyedrohollahaminabadi
@oldnewspaper
✳️ یکی از یادداشت‌های #شهید_چمران درباره «ویژگی‌های شخصی خویش»

"من آدمی دگم هستم_ روی معیارهای خدایی و انسانی و اسلامی خود به شدت دگم هستم و به هیچ وجه نمی توانم معیارهای خودم را فدا کنم"

@oldnewspaper
روزنامه آیندگان، نوزده شهریور 1357 و دو روز پس از کشتار ‎#میدان_ژاله اولویت های دولت ‎#شریف_امامی را این چنین برشمرد: آزادی اجتماعات، مطبوعات و مبارزه با فساد
از روز پنجشنبه یک روز پیش از کشتار برای شش ماه در تهران و شش شهر حکومت نظامی اعلام شده بود!

@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ روزشمار تحولات سیاسی، امنیتی و اجتماعی سال ۵۵ ؛ بررسی تاثیر رخدادهای سال ۵۵ در روند پیروزی انقلاب/ ۱

هفته گذشته در یک گروه تلگرامی دوستانه گفت و شنودی درباره تحولات سال های ۵۴ و ۵۵ داشتیم و فرصتی دست داد تا روزشمار تحولات این دوسال را بازخوانی و به وضعیت انقلابی اواخر سال ۵۶ و پس از آن برسیم.

در مقدمه سخنانم در آن جلسه دوستانه گفتم: پاسخ به این سوال که آیا در سال های ۱۳۵۴ و ۱۳۵۵ علائمی از انقلاب و یا سقوط پهلوی در کشور دیده و یا احساس می شد موضوع این گفتار هست. خلاصه سخن این که در سال های ۱۳۵۴ و ۱۳۵۵ رژیم در سرکوب مبارزات مسلحانه موفق عمل کرده و مشکلات اقتصادی نیز در حدی نبود که جرقه انقلاب باشد چنان چه در شعارهای انقلاب منتهی به سقوط #پهلوی نیز مسائل اقتصادی نقش حاشیه بر متن را ایفا می کرده است.

در عمل هر چند مشکلات اقتصادی انگیزه برای همراهی با انقلاب در توده های مردم بوده ولی نقش اصلی و محوری و تعیین کننده نداشته است.

درباره مشکلات اقتصادی و نقش آن در تحولات سال های پایانی حکومت پهلوی این نکته هم جالب توجه هست که مطالبات اقتصادی مردم بر عکس خواسته های سیاسی، حقوق بشری و اعتقادی آن ها دارای رهبری نبود و تنها نقش محرک در حاشیه دیگر خواسته ها را داشت... یعنی اعتراض اقتصادی  فاقد رهبری سیاسی بود. جریانات چپ گرا بسیار تلاش داشتند که با عنوان « #خارج_از_محدوده » این مبارزات حاشیه نشین ها را رهبری کنند ولی این رهبری در عمل شکل نگرفت و تنها در حد محرک هنگام اوج گیری انقلاب نقش ایفا کرد.

یعنی بعد از ۱۷ شهریور که رژیم در عمل مقابل اوج گیری انقلاب مستاصل شد توده های مستضعف نیز به خیابان آمدند و تجمعات صدها هزار نفری که انگیزه های اقتصادی نیز در حضور آن ها در خیابان نقش داشت شکل گرفت.

ابتدا باید به این سوال پاسخ داد که چه گروه ها و جریان هایی در انقلاب منتهی به سقوط پهلوی مشارکت داشتند. در یک نگاه اجمالی چهار دسته را می شود جداسازی کرد و برای هر کدام نقشی قائل شد؛

یک/ گروه ها و جریان های مبارز مسلح اعم از مجاهدین خلق، چریک های فدایی و ... و مبارزین مسلمان از جمله موتلفه که پس از ترور حسنعلی منصور در بهمن ۱۳۴۳ به تدریج دستگیر و در زندان بودند.

دو / طبقه متوسط الگو گرفته از جریان های ملی و مذهبی

سه / جریان های مذهبی پیرو امام خمینی و مراجع تقلید که حوزه های علمیه و طلاب جوان حوزه به پیروی از امام این جریان را راه بری می کرد.

چهار/ توده های مستضعف و به اصطلاح پابرهنگان که در اقصی نقاط کشور پراکنده بودند.

هر یک از این دسته ها را با توجه به روزشمار تحولات سال های ۵۴ الی ۵۶ می شود بررسی کرد.

ادامه دارد

@seyedrohollahaminabadi
@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ روزشمار تحولات سیاسی، امنیتی و اجتماعی سال ۵۵_۲؛ چریک ها بازی را به ساواک واگذار کردند!

در ادامه جلسه #گفت_و_شنود به ارائه روزشمار سرکوب شدید مبارزین مسلح جریان #مجاهدین_خلق و ... در سال های ۵۴ و ۵۵ پرداخته و نتیجه گرفتم: گروه های مسلح اعم از مجاهدین خلق، چریک های فدایی و حتی مبارزین مسلح مسلمان و معتقد به مبارزه مسلحانه در سال های منتهی به پیروزی انقلاب یا به شدت سرکوب و منکوب شدند و یا در زندان ناامید از موفقیت هر گونه حرکتی علیه رژیم شاه بعد از بیش از یک دهه زندان به فکر آزادی و پی گرفتن زندگی خود افتادند.

نتیجه ای که می شود با اما و اگرهایی گرفت این که در سال 1355 رژیم به مدد برخورد شدید #ساواک هر گونه مبارزه مسلحانه را به شدت سرکوب و منکوب کرده بود و مبارزین مسلح چه مجاهدین خلق و چه اسلام گرایان زندانی با تصور بی نتیجه بودن چنین مشی و راهی و این که از تداوم آن مسیر خسته شده بودند درخواست عفو داده و آزاد می شوند.

گروهی معتقدند که این افراد برای تداوم مبارزه در بیرون از زندان به صورت مصلحتی درخواست عفو داده بودند که به نظر می رسد با توجه به اقتدار رژیم در سال 1355 امیدی نمی توانست به چنین مبارزه ای در بیرون از زندان باشد و بیشتر خستگی از حضور در زندان و اتلاف عمر و بی نتیجه بودن مسیر گذشته به ذهن متبادر می شود.

#شرح_عکس

خبر اعدام ۹ نفر از اعضای مجاهدین خلق و ... روزنامه اطلاعات، ۴ بهمن ۱۳۵۴

ادامه دارد

@seyedrohollahaminabadi
@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ پیروزی کارتر و اشتباه محاسبات شاه چگونه موتور انقلاب را روشن کرد؟!

به دنبال پیروزی #کارتر و به دلیل محوریت شعارهای حقوق بشری در برنامه های رئیس جمهور جدید جریانات ملی گرا که نه به دنبال انقلاب که به دنبال برنامه هایی از جمله آزادی های مدنی و ... بودند اجازه فعالیت می یابند و از این تاریخ است که می بینیم به تدریج اعتراضات در دانشگاه ها و برخی مراکز دیگر رشد و گسترش می یابد.

این اعتراضات به عنوان موتور محرکه اعتراضات گسترده تر منتهی به انقلاب عمل می کند.
به نظر می رسد که شاه در اعطای آزادی کنترل نشده پس از پیروزی کارتر دچار اشتباه شد و اگر او برای تداوم روابط گسترده پیشین بخصوص در خریدهای تسلیحاتی و ... فضا را باز نمی کرد موتور محرکه اعتراضات محدود به کار نمی افتاد.

البته پیش از پیروزی کارتر و پیش از این که موتور محرکه اعتراضات حقوق بشری به راه بیفتد حوزه های علمیه و طلاب و روحانیون اعتراضات خود را چونان گذشته پی می گرفتند. به عنوان نمونه:

15 خرداد 1354

مأموران رژيم شاه درهاي مدرسه فيضيه را به روي هزاران نفر از طلابي كه به منظور بزرگداشت خاطره شهداي 15 خرداد 42 اجتماع كرده بودند، بستند و آنها را در داخل مدرسه محبوس كردند و حتي از رساندن غذا به داخل مدرسه خودداري كردند.

16 خرداد 1354

بعضي از طلاب مدرسه فيضيه قم كه از 15 خرداد توسط مأموران در داخل فيضيه محبوس شده اند موفق شدند از پنجره هاي مدرسه بگريزند.

17 خرداد 1354

مأموران با يورش به داخل مدرسه #فيضيه به ضرب و جرح طلاب محبوس شده پرداختند و تعدادي از آنان را مجروح و تعدادي را نيز دستگير كردند. مدرسه فيضيه نيز به مدت نامعلومي تعطيل شد.

18 خرداد 1354

صدها تن از كساني كه در جريان بزرگداشت خاطره شهداي 15 خرداد 42 در مدرسه فيضيه و دارالشفا اجتماع كرده و با يورش ساواك سركوب و بازداشت شده بودند با اتوبوس به تهران منتقل شدند.

شعارهای اقتصادی در میان شعارهای انقلاب منتهی به سقوط شاه نقش کمرنگ و حاشیه ای داشتند و بیشترین اعتراضات به سیاست های ضد اسلامی و ضد حقوق بشری شاه بود. موتور محرکه اعتراضات حقوق بشری که در سال 1355 روشن شد با اشتباه مهلک دی ماه 1356 با انتشار مقاله علیه امام خمینی در روزنامه اطلاعات منتهی به انفجار اعتراضات شد و دیگر در عمل پس از رخدادهای قم و تبریز در دی و بهمن 1356 کار از دست #پهلوی خارج و کم کم شیب نزولی منتهی به سقوط طی شد.

ادامه دارد

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کنفرانس خبری ‎#آیت_الله_خلخالی در ‎#امارات_متحده_عربی به سال ۱۳۵۹ در توضیح چرایی اعدام ‎#نصیری رئیس ‎#ساواک و دیگر سران رژیم ‎#پهلوی پس از انقلاب و درخواست تحویل شاه به ایران
احتمالا این کنفرانس خبری در شش ماهه اول سال ۵۹ و پیش از فوت ‎#محمدرضا_پهلوی در مرداد این سال برگزار شده باشد

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گفت و گوی ارتشبد #غلامرضا_ازهاری نخست وزیر وقت با خبرنگاران خارجی و توضیحات او در باره تعداد تظاهرکننده ها علیه پهلوی در ماه های منتهی به پیروزی انقلاب...

بر اساس تحلیل ازهاری ۲۰۰ هزار نفر تظاهرکننده علیه نظام و اکثریت خاموش قانون گرای حامی پهلوی بودند که او مانع حضورشان در خیابان شده بود تا جنگ داخلی رخ ندهد!

ازهاری بعدها مدعی شد صدای تظاهرات خیابانی در واقع صدای نوار هست و این انکارها تا آن جا ادامه یافت که حکومت سقوط کرد...

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ خاطر خطیر ملوکانه!

امیرعباس #هویدا که از روز شش بهمن ۱۳۴۳ تا ۱۶ مرداد ۱۳۵۶ به مدت ۱۲ سال و ۶ ماه و ۱۲ روز نخست وزیر ایران بود در این دوره نسبتا طولانی جز آن چه #اعلیحضرت گفت نشنید و جز دستور #آریامهر و برای جلب #خاطر_خطیر_ملوکانه انجام نداد، تملق و دستبوسی #شاه در دوره او همه گیر و مقامات در اظهار چاکری و جان نثاری بر هم سبقت می گرفتند ولی همو که جز خادمی خالص برای ولی نعمت خویش نبود بعد از برکناری از پست نخست وزیری به وزارت دربار منصوب و در آبان ۱۳۵۷ از این سمت نیز برکنار و دو روز بعد به دستور و تصمیم قبلی #محمدرضا_پهلوی و پس از یک جلسه صوری بازداشت و تا پیروزی انقلاب در زندان می ماند.

بی شک شاه که در #پاسخ_به_تاریخ برای هویدا مرثیه سرایی کرده می توانست پیش از خروج از کشور هویدا را از محبس خلاص و چون #جمشید_آموزگار ، #جعفر_شریف_امامی ، #علی_امینی و بسیاری از رجال دیگز دوره سلطنت خود به او نیز اجاز خروج از کشور بدهد ولی ترجیح داد خود و سگانش را نجات دهد و پیش از آن که دیر شود رخت خویش را از ورطه به وجود آمده بیرون کشد.

در این کلیپ هویدا از رضایت شاه از عملکرد دولت خود می گوید.

@oldnewspaper
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ها دکترها و مهندس های ما هستن!

یک کلیپ نادیده و جالب از #آیت_الله_خلخالی در جمع معتادها و زمانی که سرپرست کمیته مبارزه با مواد مخدر بود!

@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ جنگ شش روزه و شادی یک روزنامه از بازار پررونق ایران برای سیاحان در منطقه ناامن!


در روزهای گذشته و بعد از آغاز جنگ #طوفان_الاقصی و موضع #رضا_پهلوی در حمایت از اسرائیل گروهی به استناد برخی مواضع علنی #محمدرضا_پهلوی مبنی بر حمایت از اعراب در مخاصمه با اسرائیل چنین نتیجه گرفتند که رضا پهلوی در این زمینه با پدرش اختلاف نظر دارد و ...!

جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل ۵ ژوئن ۱۹۶۷ / ۱۵ خرداد ۱۳۴۶ آغاز شد و در این جنگ ایران به صورت مخفیانه به اسرائیل با صادرات نفت کمک کرد هر چند به صورت ظاهری گفته می شد ایران در جبهه مسلمانان و اعراب است، امری که از دید رسانه های عرب از جمله #الاهرام مخفی نماند و آن ها کمک های نفتی شاه به اسرائیل را افشا کردند!

فارغ از مواضع ظاهری و کمک های مخفیانه روزنامه های حکومتی چون #روزنامه_اطلاعات در طول این شش روز از هیچ گونه شماتت و هجمه ای به جبهه اعراب و رئیس جمهور مصر دریغ نکرده و شادی خود را از این جنگ و پیروزی اسرائیل با تیترهایی نشان دادند!

به عنوان نمونه در تصویر پیوست که مربوط به روزنامه اطلاعات ۱۸ خرداد ۱۳۴۶ است این خبر دیده می شود؛

تهران، امن ترین پایتخت خاورمیانه
هتل های تهران جا ندارد

هر روز ۲۰ پرواز بر پروازهای فرودگاه مهرآباد افزوده شده است. پایتخت ایران به صورت پلی میان شرق و غرب درآمده و با شروع جنگ بین کشورهای عربی و اسرائیل و بسته شدن چند فرودگاه بزرگ بین المللی مانند بیروت، قاهره و دمشق بر روی هواپیماهای بازرگانی و مسافری، فرودگاه مهرآباد فعالیت بی سابقه ای یافته و به طور مرتب روزانه بین پانزده الی ۲۰ پرواز فوق العاده و خارج از برنامه عادی از این فرودگاه صورت می گیرد و تهران برای سیاحان و مسافران خارجی به صورت آرام ترین و امن ترین پایتخت های خاورمیانه درآمده است.

رک روزنامه اطلاعات، ۱۸ خرداد ۱۳۴۶ ، صص ۱ و ۱۷

در این زمینه گفتنی های زیادی هست که موضوع این نوشتار نیست ولی کمک های پهلوی به اسرائیل در جنگ شش روزه و قبل و بعد آن امری نیست که بشود کتمان کرد.

@oldnewspaper
✳️ساواک: اگر به جای اسرائیل ناصر را نفرین کنید مجازید برای شهدای جنگ مراسم بگیرید!

بر اساس یک سند #ساواک به تاریخ ۲۴ خرداد ۱۳۴۶ درباره آیت الله العظمی مرعشی نجفی از مراجع وقت تقلید «نامبرده فوق اخیرا توسط یکی از همکاران تقاضا و کسب تکلیف نموده که آیا مجاز است مجلس یادبودی برای مسلمانانی که در جنگ اعراب و اسرائیل به شهادت رسیده اند برگزار نماید یا خیر؟ با عرض این که در اجرای اوامر تیمسار ریاست ساواک مقرر است چنان چه روحانیونی بخواهند در این زمینه سخنرانی نمایند می توانند ضمن دعا نمودن برای خاتمه یافتن جنگ به مسبب اصلی این جنگ که با اغفال و فریب دادن مسلمانان آنان را به جنگ کشیده و موجبات کشته شدن مسلمین را فراهم نموده نفرین نمایند بنابراین در صورت تصویب به شرطی که آیت الله نجفی به همین نحو اقدام نمایند با تقاضای او موافقت شود اخذ هر نوع تصمیم موکول به رأی عالی است.»

رک : آیت‌الله العظمی سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی به روایت اسناد ساواک، جلد دوم، ص ۲۱

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
✳️ساواک: اگر به جای اسرائیل ناصر را نفرین کنید مجازید برای شهدای جنگ مراسم بگیرید! بر اساس یک سند #ساواک به تاریخ ۲۴ خرداد ۱۳۴۶ درباره آیت الله العظمی مرعشی نجفی از مراجع وقت تقلید «نامبرده فوق اخیرا توسط یکی از همکاران تقاضا و کسب تکلیف نموده که آیا مجاز…
✳️ منظور ساواک از کسی که مسلمانان را فریب داد و به جنگ اسرائیل کشاند که بود؟!

شاید گفته شود که منظور این سند روشن نیست ولی اسناد متعدد و جراید روزهای جنگ شش روزه اگر خوانده شود کاملا واضح و آشکار می شود که منظور همان جمال عبدالناصر رئیس جمهور وقت مصر و کسانی بودند که می خواستند با اسرائیل بجنگند و این بر خلاف مشی پهلوی بود.

روزنامه اطلاعات در سرمقاله شماره ۲۰ خرداد ۱۳۴۶ با تیتر ‌«فاجعه ای که خودخواهی مسبب آن بود»
می نویسد: در این یازده سال عبد الناصر نان شب را از گلوی مردم مصر بریده و به بهای اسلحه داده است به عنوان این که ما برای جنگ با اسرائیل مجهز می شویم. در حالی که این سلاح عملا برای کوبیدن ملل عرب و تهدید ملت های مسلمان به کار می رفت و معهذا مردم مصر خیال می کردند اگر متحمل چنان تحمیلاتی می شوند لااقل يك ارتش منظم و قدرتمند دارند که می تواند از مرزهای مملکتشان دفاع کند یا در موقع ضرورت برای احقاق حق مسلمانان و به جای نشاندن دشمنان موثر خواهد افتاد.

عبد الناصر دنیای عرب را فریفت و جوانان مسلمان را به خاک و خون کشانید و جراحتی بر قلب اسلام وارد ساخت که هرگز التیام نخواهد یافت. هیچ دشمنی نمی توانست به هیچ قیمت چنین ضربتی به پیکر اسلام بزند که این مرد خود خواه مصروع پر ادعا به اسلام وارد آورده است.

در همین روز یک عضو دیگر تحریریه اطلاعات به نام «جعفر مدنی» در ستون روزانه خود در این روزنامه نوشت: ناصر، پس از آنکه ملل عرب را به جنگ مهيبی کشاند که از ابتدا جز شکست از آن انتظاری نمی رفت ناگزیر به استعفاء گردید و از میان دو معاون رئیس جمهوری، مارشال عامر و ذکریا محی الدین، آن که رشته های پیوندش با بلوک شرق کمتر است و حتی گاه افکار متمایل به غرب خود را بروز می دهد به جانشینی او برگزیده شد.

پس روشن می شود که از منظر پهلوی و جراید حکومتی آنان که با اسرائیل جنگیده بودند مقصر اصلی بودند نه اسرائیل که اتفاقا جنگ را همو با حمله ناگهانی شروع کرده بود!

@oldnewspaper
به مناسبت جنگ #طوفان_الاقصی و جنایات وحشیانه اسرائیل علیه مردم فلسطین و بخصوص اطفال و بیگناهان چند کتاب مهم نوشته و ترجمه شده در موضوع #فلسطین را برای استفاده مخاطبان عزیز در این کانال قرار می دهم.


@oldnewspaper
2024/09/22 13:36:49
Back to Top
HTML Embed Code: