Telegram Web Link
خاتمی و سیدحسن نصرالله 24 آوریل 2001 / 4 اردیبهشت 1380 در اولین روز کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در تهران با هم دیدار کردند. خاتمی انتفاضه را افتخار فلسطین و عالم اسلام و مقاومت حزب الله را مظهر ایستادگی و سربلندی امت عربی - اسلامی خواند.

@oldnewspaper
دیدار #احمدی_نژاد رئیس جمهور وقت ایران، #بشار_اسد رئیس جمهور سوریه و سیدحسن نصرالله در دمشق به تاریخ 25 فوریه 2010

@oldnewspaper
سیدحسن نصرالله و #علی_شمخانی وزیر وقت دفاع ایران، در 28 فوریه 2004 در بیروت با تفنگ اسرائیلی که پس از عقب‌نشینی اسرائیل از جنوب لبنان در ماه مه 2000 به غنیمت گرفته شده بود عکس یادگاری می گیرند

@oldnewspaper
اسفند 1331 اختلافات میان شاه و #مصدق به نهایت خود می رسد، مصدق در دور دوم نخست‌وزیری اشرف و تاج‌الملوک پهلوی را از کشور تبعید کرد. تصویر پیوست ورود #تاج_الملوک_پهلوی به فرانسه به تاریخ 23 فوریه 1953/ 4 اسفند 1331 نشان می دهد.

@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ رقص دیوانه وار و بی وفایی ملوکانه!

#محمدرضا_پهلوی آخرین پادشاه ایران روابط صمیمانه ای پیش از سقوط با ملک حسین پادشاه وقت اردن داشت. ملک حسین بارها به ایران آمده و از پذیرایی شاه ایران بهره ها برده بود. بعد از کودتا در عراق تلاش هایی صورت گرفت که ملک حسین نیز در اردن ساقط شود ولی شاه ایران مانع این کار شد و ملک حسین را نجات داد.

#اردشير_زاهدي (آخرين سفير شاه در آمريکا) نيز در خاطرات خود نقل مي‌کند: "نه تنها ما سعي کرديم که از آمريکايي‌ها براي اردن اسلحه و هواپيما بگيريم، بلکه کوشش کرديم تا آمريکايي‌ها را هم راضي کنيم تا قبل از آن که آنها وسايل لازم را در اختيار اردن قرار بدهند، ما از هواپيماهاي خودمان چند فروند را در اختيار اردن بگذاريم و به جاي آنها از آمريکا بخريم. از لحاظ مالي هم چون آن وقت وضع مالي کشور اردن بسيار خراب و پيچيده بود و به علت در هم ريختگي روابط کشورهاي عربي، هيچ منبع کمک کننده‌اي وجود نداشت تا کشور اردن سر پا بماند، لذا ما کمک‌هاي مالي لازم را به آنها مي‌داديم ... در جريان سقوط ايران (در سال 1357) و درست در بحبوحه بحران ايران، ملک حسين مرتباً در واشنگتن مرا مي‌خواست و ما با هم ملاقات مي‌کرديم. در همان روزها چندين نامه به من نوشت و مي‌خواست که براي اردن از آمريکا کمک‌هايي را درخواست کنم يا اين که ما خودمان کمک‌هايي را در اختيار اردن بگذاريم و سپس از طريق آمريکا باز پس بگيريم، که متأسفانه اين نامه‌ها به دست جمهوري اسلامي افتاده است."

در شب ژانویه 1978 پهلوی دو میهمان ویژه داشت. یک #جیمی_کارتر رئیس جمهور وقت امریکا و دومی ملک حسین پادشاه اردن.

#سولیوان در کتاب خاطرات خود درباره سفر یک‌روزه کارتر به ایران در شب اول ژانویه سال 56 و جشن این شب می نویسد: "شاه با دعوت بانو کارتر به رقص، برنامه را آغاز کرد و به‌‌دنبال او کارتر هم شهبانو را به رقص دعوت کرد. ملک حسین [پادشاه اردن] و پرنسس اشرف در وسط سالن با هم می‌رقصیدند و بقیه میهمانان هم تا آنجا که سالن گنجایش داشت دوبه‌دو مشغول رقص شدند... من یک‌‌بار با زن نخست‌وزیر آموزگار رقصیدم و در حین رقص با او رقص پرتحرک و دیوانه‌وار ملک حسین و اشرف را که قد هیچ‌کدام‌شان بیشتر از پنج پا (در حدود ۱۵۰ سانتیمتر) نبود نظاره می‌کردم.»

ملک حسین که به روایت سالیوان به صورت دیوانه واری با اشرف خواهر شاه می رقصید پس از سقوط پهلوی از پذیرش او به اردن خودداری کرد. محمدرضا پهلوی از زمان ترک ایران 10 هفته در مراکش، 11 هفته در باهاماس، 17 هفته در مکزیک، 10 هفته در آمریکا برای معالجه و مدت کوتاهی هم در پاناما بود و سرانجام به مصر رفت. همچنین در این مدت، انگلیس، سوئیس، #اردن و فرانسه از پذیرش وی خودداری کردند.

#شرح_عکس

دیدار رسمی #ملک_حسین پادشاه اردن از ایران به تاریخ یک ژانویه 1978 / 11 دی 1356 تهران

عکس از :

Jean-Claude Deutsch

@oldnewspaper
#کیهان در شماره ۱۴ مهر ۱۳۵۶ در سه صفحه اسامی داوطلبان کارآموزی سازمان انرژی اتمی ایران که در مرحله امتحان کتبی پذیرفته شده بودند را برای دریافت کارت شرکت در مصاحبه منتشر کرده بود. اسامی ۱۲۳۱ نفر که برای کارآموزی در حوزه های مختلف مرتبط با انرژی اتمی در امتحان کتبی قبول شده بودند!

طبیعتا چند هزار نفر بایستی در امتحان کتبی ثبت نام کرده باشند که این تعداد یعنی ۱۲۳۱ نفر برای مصاحبه دعوت شوند و پهلوی بایستی برای حوزه انرژی اتمی برنامه طولانی تدوین شده ای داشت که به چنین حجم و تعدادی متخصص و یا کارآموز نیاز می داشت، سخنرانی های شاه و تائید و تکذیب های او همه نشان از آن داشت که پهلوی در ذهن خود به دستیابی به سلاح اتمی فکر می کرد هر چند آن را در نزاع با شوروی کارساز نمی دانست ولی در منطقه ناآرام خاورمیانه به قول خود او اگر قرار بود هر کسی از زیر بته در آید و بمب داشته باشد ایران هم می بایست به این مسئله فکر کند!

@oldnewspaper
بازتاب جنگ شش روزه در مطبوعات ایران؛

خط خبری مقصر نشان دادن جهان عرب در جنگ با اسرائیل و دستورالعمل های رسانه ای ساواک!

گفتگو با جناب آقای سید روح الله امین آبادی

نویسنده ، پژوهشگر و سند پژوه

زمان : سه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۳۰

این نشست سه شنبه شب در گروه #گفت_و_شنود برگزار شد که به دلیل طولانی شدن نشست و متن آن که بیش از سی صفحه شده بعد از تلخیص و اضافات و ... در این صفحه و طی چند پُست مجزا منتشر خواهد شد

@oldnewspaper
Forwarded from عکس نگار
✳️ درسی که #هویدا از مرگ منصور گرفت!

درباره مرگ #حسنعلی_منصور نخست وزیر که پس از ترور در روز یک بهمن ۱۳۴۳ مدتی در بیمارستان بستری و به دنبال ناکام ماندن معالجات درگذشت اسدالله علم خاطره ای تکان دهنده دارد که به تلویح نوری در تاریکخانه این ترور می تاباند و ابعاد تازه ای را پیش پای محققین باز می کند.

#اسدالله_علم در خاطرات روز ۱۳ آذر ۱۳۴۷ می نویسد: «امروز مذاکرات داخلی و خارجی فراوانی در حضور مبارک شد مدت مدیدی طول کشید منجمله نسبت به کار دانشگاه ها و کار امیر عباس هویدا نخست وزیر راجع به نخست وزیر می فرمودند خیلی آدم زرنگی ست عرض کردم مردم به هر صورت او را هضم کردهاند و فکر میکنم از مرگ [حسنعلی] منصور درس گرفته باشد چون آن مرحوم خیلی سینه جلو می داد. این برعکس خیلی تواضع می کند. ضمناً حکایتی عرض کردم حکایت شیر و گرگ و روباه که شیری شکاری کرده بود از گرگ پرسید این شکار را چه گونه مصرف کنیم؟ گفت یک قسمت را اعلی حضرت میل می فرمایند بقیه مال نوکرها فوری شیر سرش را با پنجه اش کند. بعد از روباه پرسید این شکار را چگونه مصرف کنم؟ گفت سرش برای صبحانه اعلیحضرت، تنه اش برای ناهار و بقیه برای شام اعلی حضرت، شیر خوشحال شد، گفت تقسیم به این خوبی را از کجا یاد گرفتی؟ روباه گفت، از سر بریده گرگ. شاهنشاه خیلی خندیدند.»

بی شک نتیجه گرفتن از این خاطره نمی تواند بدون دسترسی به اسناد دیگر دقیق باشد ولی اسدالله علم به تلویح نزدیک به تصریح می گوید که حسنعلی منصور در تقسیم غنائم به دست آمده برای خود نیز سهمی به عنوان نوکر قائل بوده که این شاه را خوش نمی آمد ولی هویدا از سرنوشت منصور درس گرفته و در مقابل شاه تواضع می کند!

#شرح_عکس

مسجد سپهسالار. غلامرضا پهلوی، امیرعباس هویدا و جواد منصور در کنار تابوت حسنعلی منصور


@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
بازتاب جنگ شش روزه در مطبوعات ایران؛ خط خبری مقصر نشان دادن جهان عرب در جنگ با اسرائیل و دستورالعمل های رسانه ای ساواک! گفتگو با جناب آقای سید روح الله امین آبادی نویسنده ، پژوهشگر و سند پژوه زمان : سه شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۳۰ این نشست سه شنبه…
✳️ بازخوانی جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در اسناد ساواک

#روزنامه_ایران - #سیدروح_الله_امین_آبادی - ۲۱ آبان ۱۴۰۲

جنگ شش‌روزه اعراب و اسرائیل (۵ ژوئن ۱۹۶۷ / ۱۵ خرداد ۱۳۴۶) با حمله برق‌آسای هوایی اسرائیل به فرودگاه‌های مصر آغاز شد. هر چند که این حمله برق‌آسا بود ولی پیش‌زمینه‌های جنگ از مدت‌ها پیش و با تجهیز طرفین تدارک شده بود، اتحادها و افتراق‌ها شکل تازه‌ای به خود گرفته بود و همه منتظر یک جنگ بزرگ بودند. در این مجال به دنبال بررسی تاریخ جنگ شش‌روزه از قبل تا بعد جنگ و نتایج آن نیستیم، بلکه درصدد هستیم که بازتاب این جنگ از فروردین 1346 تا پایان نبرد در روزنامه‌های ایران و مهم‌تر از آن در اسناد ساواک را بازخوانی و مرور کنیم.

متن کامل را در این لینک بخوانید!

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
✳️ بازخوانی جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در اسناد ساواک #روزنامه_ایران - #سیدروح_الله_امین_آبادی - ۲۱ آبان ۱۴۰۲ جنگ شش‌روزه اعراب و اسرائیل (۵ ژوئن ۱۹۶۷ / ۱۵ خرداد ۱۳۴۶) با حمله برق‌آسای هوایی اسرائیل به فرودگاه‌های مصر آغاز شد. هر چند که این حمله برق‌آسا…
۱۵.pdf
396.2 KB
نشست "بازتاب جنگ شش روزه در مطبوعات ایران؛خط خبری مقصر نشان دادن جهان عرب در جنگ با اسرائیل و دستورالعمل های رسانه ای ساواک!"

سه شنبه گذشته در گروه #گفت_و_شنود برگزار شد که حاصل این گفت و گو در چند شماره با اصلاحات و اضافات در #روزنامه_ایران منتشر می شود.

فایل پیوست شماره نخست این نشست با اصلاحات و اضافات صورت گرفته هست که در روزنامه ایران منتشر شده است.

@oldnewspaper
✳️ مطبوعات دوره پهلوی در خط مقدم حمایت از اسرائیل

#روزنامه_ایران - #سیدروح_الله_امین_آبادی - ۲۲ آبان ۱۴۰۲


در شماره پیشین روزنامه ایران به اسناد متعدد اشاره کردیم که در این اسناد ساواک بشدت نسبت به حمایت مردم مسلمان ایران و مرجعیت شیعه از جهان اسلام در جنگ شش روزه حساس بوده و نصیری رئیس ساواک در پاسخ به درخواست اجازه برای برگزاری مراسم یادبود شهدا تأکید کرده بود تنها در صورتی مجازید چنین مراسمی بگیرید که به جای اسرائیل اعراب را لعن و نفرین کنید!

سیاست رسمی حکومت پهلوی که در اسناد ساواک ظهور و بروز داشت در روزنامه‌های آن روزها نیز پیگیری و اعمال می‌شد. حال که نظر و تلاش‌های ساواک را بازخوانی کردیم ضروری است که به ارائه گزارشی از محتوای مطبوعات قبل و بعد جنگ بپردازیم.

قبل از مطبوعات بایستی نظر گروه‌های سیاسی و بخشی از مردم درباره سیاست حکومت در جنگ میان اعراب و اسرائیل را که در گزارش‌های متعدد ساواک ذکر آن رفته است مرور کنیم.

متن کامل را در این لینک و فایل پیوست بخوانید!

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
✳️ مطبوعات دوره پهلوی در خط مقدم حمایت از اسرائیل #روزنامه_ایران - #سیدروح_الله_امین_آبادی - ۲۲ آبان ۱۴۰۲ در شماره پیشین روزنامه ایران به اسناد متعدد اشاره کردیم که در این اسناد ساواک بشدت نسبت به حمایت مردم مسلمان ایران و مرجعیت شیعه از جهان اسلام در جنگ…
15.pdf
872.4 KB
✳️ نشست "بازتاب جنگ شش روزه در مطبوعات ایران؛خط خبری مقصر نشان دادن جهان عرب در جنگ با اسرائیل و دستورالعمل های رسانه ای ساواک!" سه شنبه گذشته در گروه #گفت_و_شنود برگزار شد که حاصل این گفت و گو در چند شماره با اصلاحات و اضافات در #روزنامه_ایران منتشر می شود.

فایل پیوست شماره دوم این نشست با اصلاحات و اضافات صورت گرفته هست که در شماره ۲۲ آبان روزنامه ایران منتشر شده است.

@oldnewspaper
✳️ حمایت رسانه ای پهلوی از صهیونیست ها در جنگ 6 روزه

#روزنامه_ایران - #سیدروح_الله_امین_آبادی - 24 آبان 1402

در دو شماره پیش از این سلسله گزارش‌ها ابتدا به بررسی عملکرد ساواک در محدود‌سازی مردم مسلمان ایران در حمایت از جهان اسلام در جنگ شش‌روزه پرداختیم و نوشتیم که تا چه اندازه، حتی مراجع‌تقلید در طول جنگ و پس از آن تحت فشار و کنترل بودند و رژیم حتی یک استفتای ساده از مرجعیت‌تقلید را بر نمی‌تابید و فرد والامقامی چون آیت‌الله میلانی را تهدید به بازداشت و بازجویی می‌کرد.

همچنین به بررسی عملکرد مجله «فردوسی» در طول جنگ شش‌روزه و دفاع این مجله از اسرائیل در برابر مسلمانان پرداختیم و در این شماره می‌کوشیم به عملکرد روزنامه «اطلاعات» که با ده‌ها مقاله و گزارش در دفاع از منافع نامشروع رژیم صهیونیستی از خود ساکنین سرزمین‌های اشغالی جلو زده بود بپردازیم. روزنامه اطلاعات از پیش از جنگ تا پایان آن ده‌ها مقاله و گزارش به نفع اسرائیل و علیه اعراب و بخصوص جمال‌عبدالناصر منتشر کرده و عامل اصلی جنگ را اعراب خواند و نه اسرائیل.

متن کامل را در این لینک و فایل پیوست بخوانید!

@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
✳️ حمایت رسانه ای پهلوی از صهیونیست ها در جنگ 6 روزه #روزنامه_ایران - #سیدروح_الله_امین_آبادی - 24 آبان 1402 در دو شماره پیش از این سلسله گزارش‌ها ابتدا به بررسی عملکرد ساواک در محدود‌سازی مردم مسلمان ایران در حمایت از جهان اسلام در جنگ شش‌روزه پرداختیم…
1402082418.pdf
225.3 KB
✳️ نشست "بازتاب جنگ شش روزه در مطبوعات ایران؛خط خبری مقصر نشان دادن جهان عرب در جنگ با اسرائیل و دستورالعمل های رسانه ای ساواک!" سه شنبه گذشته در گروه #گفت_و_شنود برگزار شد که حاصل این گفت و گو در چند شماره با اصلاحات و اضافات در #روزنامه_ایران منتشر می شود.

فایل پیوست شماره سوم این نشست با اصلاحات و اضافات صورت گرفته هست که در شماره 24 آبان روزنامه ایران منتشر شده است.

@oldnewspaper
✳️ #صدام ، معاون وقت شورای فرماندهی انقلاب عراق، حدود دو ماه بعد از امضای قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر و به دعوت امیرعباس #هویدا نخست‌وزیر، صبح روز ۹ اردیبهشت ۱۳۵۴ برای یک دیدار رسمی از ایران وارد تهران شد و در عصر همان روز برای ملاقات با شاه به #کاخ_نیاوران رفت. وی برای اولین‌بار بود که به ایران سفر می‌کرد. جالب آن که در اثنای این سفر دو روزه، صدام سفری هم به شهر مشهد مقدس برای زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) داشت.

اسناد پیوست داستان صندلي و زيرپايي صدام در مسافرت به تهران را روایت میکنند!

@oldnewspaper
✳️ بعد هفت سال تلاش شبانه روزی و خرداد سال جاری در محل همایش های صدا و سیما از مجموعه ۹ جلدی روزشمار تاریخ معاصر ایران رونمایی شد، امیدوارم اگر عمری بود این مجموعه در سه دوره شهریور بیست تا مرداد سی و دو در  بیست و چهار مجلد، از پائیز سی و دو تا بهار چهل،  در پانزده مجلد و بهار چهل تا بهمن پنجاه و هفت، در بیست و شش مجلد و در مجموع این سه دوره، در شصت و پنج جلد یعنی هر سال حدود دو جلد منتشر شود.

در گام نخست و در آغاز کار تاکنون ۱۴ جلد از دوره سوم این بازه زمانی برای نشر آماده شده که امیدوارم به شرط حیات تا نمایشگاه کتاب سال بعد سال چهل تا پایان چهل و شش را در بر گیرد.

@oldnewspaper
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✳️ معرفی مجموعه هفده جلدی #ایران_پس_از_انقلاب_اسلامی توسط انتشارات خبرگزاری فارس

تدوین و تالیف این مجموعه از بهمن ماه سال 1390 یعنی حدود 9 سال پیش آغاز   و یک سال پیش جلد هفدهم که به رویدادهای بهار 1362 می پرداخت منتشر شد.

@oldnewspaper
2024/09/22 09:23:31
Back to Top
HTML Embed Code: