Telegram Web Link
⭕️همین یک تصویر خودش یک دنیا مرثیه و حرف داخلش داره

🔻گروهک و بقیه نوکرای اسقاطیل هر چقدر تلاش کنند تخم نفرت بکارند، اما این آرزوشون رو به گور می‌برند.

🔻ماها (شیعه وسنی/سیستانی و بلوچ) قلبمون بهم پیوند خورده، تو شادی و غم با هم شریک بودیم و هستیم.

#سیب_و_سوران
#شهدای_تروریستی

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
🦠 با شاخه رسانه ای گروهک جیش الظلم آشنا شوید!

خدا را بر توفیق صیام و قیام شکر ولی کشتارهای غزه برای از بین بردن شادی کافی بود که ترورهای بلوچستان نیز آن غم را مضاعف و دل را پاره پاره کرد.

تحرک گروهک در این دوره زمانی را میتوان به چند مسأله مرتبط دانست:
حتما بروز اخبار ناامنی از ایران دقیقاً زمانی که همه دنیا منتظر پاسخ ایران به رژیم هستند و حمایت ایران از جریان مقاومت علیه رژیم در منطقه کاملا آشکار شده است به نفع آمریکا و اسرائیل است و هویت استخباراتی این تحرکات قابل انکار نیست.

ولی نمی توان زمینه های اجتماعی سیاسی این جنایات را نیز نادیده گرفت والا نمیتوان به خوبی توضیح داد که چرا در سالهای قبل این اقدامات کاهش جدی داشتند و چرا حالا بالا گرفتند؟!

جریانی سیاسی در بلوچ ها که معمولا سهمی را از دولت ها می گرفت از دولت جناب رییسی سرخورده شد چرا که برخلاف رویه عدم حمایت از اصولگرایان، این بار از ایشان علنا حمایت کردند و طبعا انتظار رسیدگی و انتصابات بیشتری داشتند.

بعلاوه ماجرای تجاوز چابهار و کشتار هشت مهر که با تاخیر و عدم قاطعیت در رسیدگی به مجرمان و ایجاد ناامیدی در بخشی از بدنه همراه بود، امید گروهک ها برای اقداماتی با شعار انتقام که در بلوچ ها یک سنت قومی نیز هست را توسعه داد!

کسی که مثل ما با هر دو قوم اختلاط داشته می داند که مردم این منطقه بشدت آرام و صلح جو و مخالف ناامنی هستند و همان‌قدر که اتهام قتل هشتم مهر به کل سیستانی ها ظلم است عکس‌ آن نیز در این اتفاقات خیانت است اما جریان رادیکال اقلیت در هر دو طرف، انگشت اتهام را به سمت قوم مقابل می‌گیرند!

همان ها که از مطالبه محاکمه مجرمان هشتم مهر ناراحت می شدند چرا که فکر می‌کردند محاکمه یکی از «خودمشما» هست حالا به قوم مقابل تهمت میزنند و بالعکس عده ای که قاتل گروهکی را از «ماشما» بشمارد از انتقام قومی سخن میگوید!‌

شما هر کس که به این دوگانه دامن زد را بلاشک شاخه فرهنگی رسانه ای گروهک بدانید! سیستانی هایی که به عیادت مقتولان هشتم مهر رفتند و بلوچی که به کمک نیروهای انتظامی شتافته مهمترین بازوهای شکستن چرخه نفرت و انتقام هستند ... کثرالله امثالهم

+ پ ن:
گرچه تندروها خوش ندارند ولی جناب عبدالحمید را همواره مخالف عمل مسلحانه شناختم و تهمت حمایت از ترور به ایشان ناروا و بدون دلیل است... خصوصا حالا که به غربگرایان تمایل شدیدی دارند و حتی از صلح میان مظلومان غزه با قاتلان اسراییلی سخن می‌گویند ... مواضع اخیر پس از کشتار راسک، درباره لزوم گفتگو بجای درگیری هم که نشان داد متاسفانه از شدت صلح طلبی به سمت عدم تعادل غش کرده اند! فقط نمی دانم چرا درباره رسیدگی به پرونده هشتم مهر نمی شد از در صلح طلبی افراطی وارد شد و بیخیال مجازات گردید؟!
📍 @komeilialireza
⭕️ تاملی در زمینه‌های اجتماعی رادیکالیسم در بلوچستان

📍بخش اول

✍🏻 حامد رضایی

🔸چند ماهی است حجم عملیات‌های تروریستی در بلوچستان بالا رفته است. متاسفانه عمده تحلیل‌ها پیرامون این ماجرا رنگ‌وبوی امنیتی، نظامی و احیانا فقهی و کلامی داشته و کمتر به زمینه‌های اجتماعی آن پرداخته می‌شود.

🔸زمینه‌های اجتماعی این اتفاقات را در دو سطح کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌توان مورد بررسی قرار داد. در سطح کوتاه‌مدت باید گفت حادثه تعرض به دختر بلوچ توسط فرمانده نیروی انتظامی چابهار در شهریور 1401 و پس از آن ریخته شدن خون ده‌ها نمازگزار بلوچ در 8 مهر 1401 که هیچ‌یک با برخورد جدی با خاطیان مواجه نشد، عامل فوران خشم اجتماعی و تقویت حرکات رادیکال مانند جیش العدل است.

🔸با اینکه گفته میشود فرمانده نیروی انتظامی چابهار بخاطر تعرض به دختر بلوچ حکم زندان گرفته، اما حاکمیت نه انجام تعرض را گردن گرفته و نه محاکمه آن را رسما اعلام کرده است. درباره حادثه 8 مهر هم که تاکنون حتی یک نفر محاکمه نشده است! و این درحالی است که رهبری نظام کشته‌شدگان را «شهید» و نماینده ایشان در استان هم اتفاق رخ داده را «جنایت» نامیده است! گفته میشود حدود 100 نفر در این حادثه به شهادت رسیدند. البته آمار نهادهای حاکمیتی کمتر است.

🔸با توجه به پررنگ بودن فرهنگ انتقام جویی و خون را با خون شستن در جامعه بلوچ و باتوجه به عدم محاکمه عاملان و آمران این جنایت، گسترش رادیکالیسم مسلح را باید نتیجه تعرض به دختر بلوچ و فاجعه 8 مهر دانست. اما اگر همین جنایت، با تمام هولناکی‌اش، در منطقه‌ای دیگر رخ می‌داد، احتمالا نتایجی شبیه رادیکالیسم امروز بلوچستان به دنبال نداشت. و این یعنی زمینه‌های اجتماعی عمیق‌تری از گذشته وجود داشته که این اتفاقات آنها را تشدید کرده است.

🔸در واقع آتشی زیر خاکستر وجود داشته که اتفاقات اخیر به گُر گرفتن آن کمک کرده است. بنابراین باید به دل تاریخ رفت و زمینه‌های اجتماعی دیرپاتر را ردیابی کرد.به نظر میرسد برای تحلیل پدیده جیش‌العدل و سایر حرکات افراطی حداقل باید یک قرن به عقب رفت و از زمان شکل‌گیری دولت مدرن در ایران، مسئله را مورد بررسی قرار داد. نگارنده معتقد است رادیکالیسم فعلی محصول یک قرن «در حاشیه بودگی سیاسی و فرهنگی»، «ناامنی هویتی» و «حس تبعیض» است.


در حاشیه بودگی سیاسی و فرهنگی

🔻این مسئله در بلوچستان ریشه‌های تاریخی دارد. بلوچستان در طول تاریخ فقط به لحاظ جغرافیایی منطقه‌ای حاشیه‌ای و دورافتاده نبوده، بلکه به لحاظ فرهنگی و سیاسی نیز چنین سرنوشتی داشته است. در طول تاریخ هیچ‌یک از پادشاهان ایران از منطقه بلوچستان برنخاسته‌اند. هیچ‌گاه بلوچ‌ها جایگاه قابل اعتنایی در ساختار سیاسی کشور نداشته اند و در حوزه‌های فرهنگی نیز کم‌تر به آنان بها داده شده است.

🔻با این حال نخبگان محلی در دوره دولت پیشامدرن، هرچند در محدوده محلی خود، سهمی از قدرت داشته‌اند و حکومت مرکزی این سهم را به رسمیت می‌شناخته است. در این دوره مراجع محلی قدرت- که در بلوچستان شامل خوانین و سرداران می‌شدند – به نمایندگی از حکومت مرکزی در منطقه خود حکمرانی می‌کردند. اما با ورود دولت مدرن این مسئله مورد تهدید جدی قرار گرفت. رضاشاه سهیم بودن نخبگان محلی در قدرت را به رسمیت نمی‌شناخت و به دنبال ایجاد دولتی متمرکز و اقتدارگرا بود.

🔻از دست دادن قدرت نخبگان محلی در بلوچستان سبب شد تا بعضی از آنان علیه دولت مرکزی شوریده و درگیری‌هایی با قوای نظامی رضاشاه ایجاد کنند که با پیروزی رضاشاه به پایان رسید. اما پس از چندی، دولت رضاشاه توانست مدلی از حکومتداری را در بلوچستان ترسیم کند که در آن، رژیم قدرت و نفوذ خوانین را به رسمیت می‌شناخت، لیکن در درون ساختار دولت مدرن. محمدرضا شاه نیز سیاست پدر خویش را ادامه داد و توانست از این طریق بلوچستان را تا حد زیادی کنترل کند.

🔻با شکل‌گیری انقلاب اسلامی اما مراجع محلی قدرت یعنی خوانین و سرداران به کلی از ساختار رسمی قدرت حذف شدند و نیروهای غیربومی در قالب نهادهای حکومتی مدرن، قدرت را به دست گرفتند. حالا خوانین حذف شده بودند، مولوی‌ها هم پس از مدت کوتاهی از چشم افتاده بودند، بنابراین بلوچ دیگر هیچ نقشی در قدرت سیاسی ندارد. یعنی پس از انقلاب حس درحاشیه بودگی و عدم تأثیر در سرنوشت کشور تقویت شد.

🔻هرچند در سالهای اخیر بدنه بلوچ وارد بعضی مناصب حکومتی شده اما این حس کاملا از بین نرفته. یکی به این دلیل که بلوچ‌ها کماکان نمی‌توانند وارد پست های مهم و حیاتی شوند و دوم اینکه معتقدند هنوز به نسبت جمعیت‌شان از قدرت سهم نگرفته‌اند.

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
⭕️تاملی در زمینه های اجتماعی رادیکالیسم در بلوچستان

📍بخش دوم

✍🏻 حامد رضایی

ناامنی هویتی

🔸یعنی ترس از دست دادن هویت قومی و مذهبی. بلوچ حکومت مرکزی را دشمن هویت قومی و هویت مذهبی خویش تلقی کرده و گمان می‌برد که حکومت مرکزی درصدد است هویت بلوچی را به نفع هویت فارسی و هویت سنی را به نفع هویت شیعی به ورطه نابودی کشاند. این ترس، هرچند القایی و توهم‌آمیز است، اما ریشه‌هایی در واقعیت هم دارد.

🔸حقیقت آن است که حکومت پهلوی، هم از جهت ایدئولوژیِ ناسیونالیستیِ پارس محورِ خود که سعی در نوعی یکسان‌سازیِ فرهنگی مبتنی بر فرهنگ و زبان فارسی داشت، و هم از جهت تلاش در راستای مدرن‌سازی آمرانه جامعه ایران، هویت قومی بلوچی را مورد هجوم قرار می‌داد. مردم بلوچ از جانب هویت قومی خود از فعالیت‌های پارس‌محور حکومت پهلوی هراس داشتند.

🔸پس از انقلاب اسلامی اما نه تنها هراسِ از بین رفتنِ هویت قومی از بین نرفت، که هراسی به مراتب سهمگین‌تر، یعنی هراس از دست رفتن هویت مذهبی نیز بر آن افزوده شد. بلوچِ امروز پر است از احساس ناامنی هویتی. وقتی فرد هویت خود را در خطر می‌بیند، برای حفظ این هویت هرکاری خواهد کرد. چراکه هویت فرد تمام دارایی اوست و او برای حفظ دارایی‌اش به آب و آتش خواهد زد.

حس تبعیض

🔻«حس تبعیض» با «تبعیض» متفاوت است. حس تبعیض ممکن است ریشه در تبعیض‌های واقعی داشته باشد و ممکن است صرفاً در توهمات ذهنی لانه کرده باشد. حس تبعیضی که مردمان بلوچ بدان مبتلایند هم ریشه در تبعیض‌های واقعی دارد که در حق آنان روا داشته شده و هم ریشه در ذهنیات غیرواقعی آنان. به هرحال بلوچ عمیقاً معتقد است که هم در دوران پیش از انقلاب و هم در دوران جمهوری اسلامی، در حق او ظلم و تبعیض به عمل آمده است.

🔻بلوچ می‌پندارد امکانات اقتصادی و سیاسی در مناطق فارس‌نشین و شیعه‌نشین توزیع شده و بلوچستان عامدانه از حقوق طبیعی خود محروم می‌گردد. بلوچ‌، علت تبعیض در جمهوری اسلامی را دو چیز می‌داند. اول اینکه او بلوچ است و حکومت فارس، دوم اینکه او سنی است و حکومت شیعه.

🔻می‌توان گفت که حس تبعیض است که ناامنی هویتی را باورپذیرتر می‌کند. بلوچ تبعیض را نیز با مسئله «هویت» مرتبط می‌داند. او معتقد است که هویت او سبب شده که مورد تبعیض قرار گیرد.
این سه مشکل عمده طی یک قرن اخیر در جامعه بلوچستان روی هم انباشت شده و جنایت 8 مهر نیز آن را تشدید کرده است. در چنین فضایی رادیکالیسم رشد می‌کند.

🔻علاج نکردن این سه مشکل اساسی و باقی ماندن در توهمات فقهی و کلامی و یا امنیتی، اوضاع را بدتر می‌کند که بهتر نمی‌کند. جمهوری اسلامی هنوز نتوانسته الگویی برای حل بحران مشارکت تبیین کند که هم ریشه در مبانی انقلاب اسلامی داشته باشد، هم منافع ملی را تأمین کند و هم هموطنان مسلمان بلوچ را به حقوق‌شان برساند.

🔻برای مقابله با حس تبعیض نیز باید به دنبال راه‌حلی همه‌جانبه گشت. صرف محرومیت‌زدایی - که متأسفانه با سرعت کمی در حال انجام است - کافی نیست. چراکه مسئله اصلی، نه تبعیض که حس تبعیض است. محرومیت‌زدایی و توزیع عادلانه امکانات، بخشی از راه‌حل است نه تمام آن.

🔻مسئله بغرنج‌تر اما ناامنی هویتی است. متأسفانه اراده‌ای جدی برای مقابله با این عامل وجود ندارد. تحرکات حساسیت‌برانگیز برخی نهادهای حکومتی و نیز نیروهای مذهبی غیرحکومتی همچنان ادامه دارد و جلوگیری قاطع از آن به عمل نمی‌آید.

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ مهمترین وقایع سال ۱۴۰۲ از نگاه اخوت

🔻موضوعاتی که به آنها پرداخته شده:

_فلسطین و مسأله طوفان الاقصی
_فاجعه تروریستی کرمان
_جنایت هشت مهر زاهدان
_انتخابات خبرگان رهبری در مناطق تلفیقی
_سیل سیستان و بلوچستان
و ....

💢برای پیگیری و تحلیل وقایع مرتبط با وحدت و برادری مسلمانان، اخوت را دنبال نمایید.

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇵🇸🇮🇷 ندای یا فاتح خیبر، یا امام علی و یا حسینِ فلسطینی ها در زمان فرود آمدن موشک های ایرانی

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 رهبر انقلاب

⭕️هر فریادی که میان ملت ها و برادران مسلمان اختلاف ایجاد کند، آن فریاد از شیطان است.

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
⭕️ عملیات وعده صادق منشأ اتحاد کشورهای اسلامی شود

📌آیت الله محسن غرویان

🔻بر اساس آیات قرآن، یهود همواره با اسلام و مسلمین دشمنی و کینه‌توزی داشته و دارند و قرآن اشاره کرده که خصومت یهودیان علیه مسلمین در صدر اسلام هم وارد بوده است و بسیاری از جنگ‌های پیامبر گرامی اسلام در آغاز بعثت با یهودیان بنی‌قریظه و بنی‌قینقاع بود که در اطراف مکه حضور داشتند و با اسلام و پیامبر(ص) مبارزه کردند و رژیم صهیونیستی ادامه یهودیان مغرض است.

🔻تاریخ پیدایش صهیونیسم و یهود متفاوت است؛ سرگذشت و تاریخچه پیدایش یهودیان به زمان حضرت موسی(ع) بازمی‌گردد و یک شاخه سیاسی در بین پیروان حضرت موسی(ع) و تورات هستند در حالی که عمر صهیونیست‌ها بیشتر از ۱۰۰ سال نیست و ریشه استعماری دارند.شروع تشکیل دولت اسرائیل توسط یک زن بدکاره در انگلیس بود که با درآمدزایی از راه خودفروشی این رژیم منحوس را در منطقه خاورمیانه برپا کرد.

🔻خداوند در آیه ۱۱۳ سوره هود فرمود: «وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ؛ و به كسانى كه ستم كرده‌اند متمايل مشويد كه آتش [دوزخ] به شما مى‌رسد و در برابر خدا براى شما دوستانى نخواهد بود و سرانجام يارى نخواهيد شد.» با استناد به این آیه مسلمانان کفار را به‌عنوان رکن و معتمد خود ندانند.

🔺شروع حملات موشکی ایران علیه اسرائیل هم پیروی فرمان مقام معظم رهبری بود که فرمود: «حمله اسرائیل به کنسولگری ایران مصداق تجاوز به خاک ماست و ما باید دفاع کنیم درواقع ما حمله نمی‌کنیم بلکه دفاع از خود می‌کنیم و اسرائیل باید تنبیه شود» اسرائیل منشأ شرارت بوده و قتل و کشتار زنان و کودکان بی‌گناه که جزء سیاست‌های خشن این رژیم غاصب است، در تاریخ بی‌سابقه بود و این جنایات و خشونت از سوی کشورهای مسلمان باید پاسخ داده شود

🔺اسرائیل مرکز ثقل انواع شرارت در خاورمیانه و جهان است و بر این باور هستیم که رژیم صهیونیستی نه ملتی دارد که مقاومت کنند، نه ارتشی که دفاع کند و نه دولتی که چاره‌اندیشی کند بنابراین مصداق بارز یک دولت و ملت جعلی و بی‌هویت که با کمترین تهدید فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند.

🔺 این حملات گسترده و پاسخ کوبنده ایران به اسرائیل، می‌تواند انرژی مثبتی را برای کشورهای اسلامی به ارمغان آورد و آنان را به این خودباوری برساند که اسرائیل قوی نیست و می‌توانیم با اتحاد و همبستگی این غده سرطانی را از بین ببریم.

💯 بنابراین نمی‌توان از تأثیر عملیات مقتدرانه «وعده صادق» علیه رژیم صهیونیستی چشم‌پوشی کرد و می‌تواند نیروهای مقاومت در کشورهای عراق، یمن، اردن و لبنان و سوریه با یکدیگر متحد کند، به فرموده امام خمینی(ره) اگر کشورهای مسلمان با یکدیگر متحد شده و هرکدام یک سطل آب بریزند اسرائیل را آب خواهد برد.

🖇خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
🔰وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (۱۷۹ بقره)

⛔️مطالبه ی محاکمه عاملان جنایت ۸ مهر

‼️ ۸۱ هفته از‌هشت مهرماه ۱۴۰۱ گذشت.

🛑چرا با وجود مطالبه ی رهبری و نماینده ی ایشان احکام پرونده اعلام نمی شود؟!

💢در ۸ مهر ۱۴۰۱ درگیری هایی بین مردم معترض زاهدان و نیروی انتظامی صورت گرفت. متأسفانه در این میان، عده ای از هموطنان بیگناه بلوچ و اهل سنت به شهادت رسیدند.

@okhowahmag
⭕️ وحدت بین شیعیان و اهل سنت نیازی به دستوری از جانب شرع ندارد، بلکه کاملا مسئله‌ای عقلی است.

✍🏻 علی تبار

🔹ما معتقدیم که وحدت بین شیعیان و اهل سنت، یک مسئله عقلیست. چرا که عقل حکم می‌کند که فارغ از هرگونه اختلافات با هر سطحی، اصل اولیه در هر جامعه و هر حکومتی زندگی مسالمت آمیزانه‌ی افراد جامعه در کنار یکدیگر، تحت حکمرانی یک «ایدئولوژی واحد»، می‌باشد. لذا اولین مسئله برای زندگی‌ای بدون تنش و‌ درگیری، «اصل وحدت» است.

🔸وحدت نیز به معنای عدم اختلاف، عدم بحث و گفتگو، عدم بیان اعتقاد و نظر خویش نیست، بلکه به معنای پرهیز از هرگونه توهین، بی احترامی، لعن و سب، برائت از یکدیگر و عقاید یکدیگر، در محیط عمومی جامعه است. زیرا اگر قرار باشد هر کس به موضوع اختلافی مد نظر خویش دامن بزند و از دیگری اعلام برائت کند، دیگر اساسا جامعه‌ و حکومتی شکل نخواهد گرفت و بر اثر عملکرد های تنش‌زای افراد، اگر حکومتی هم مستقر باشد، اختلافات کمرش را خواهد شکست و درآخر آنرا از پای در خواهد آورد.

🔹لذا مسئله‌ی اختلاف، در هر جامعه‌ای امری طبیعی است؛ از کوچکترین اختلافات قومی و قبیله‌ای یا حزبی و سیاسی، تا حیاتی ترین اختلافاتی چون دین و مذهب در هر جامعه‌ای کاملا امری طبیعی تلقی می‌گردد.

🔸 آنچه که باید به آن توجه داشت این است که ما باید بیاموزیم برای یک زندگی جمعی با اهداف مشترک چگونه بدون تنش و درگیری در کنار یکدیگر زندگی کنیم و با مسائل رو‌‌به‌رو و آنها را حل و فصل کنیم، همچنین بیاموزیم که چگونه از اختلافات به نفع گفتگو و بحث مثلا به شکل حلقه‌های آزاد اندیشی برای کشف حقیقت و همدلی و همیاری بیشتر استفاده کنیم.

#وحدت
#وحدت_شیعه_و_سنی

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
⭕️ لعن کردن در تزاحم با واجب الهیست

📌آیت الله تسخیری

🔻در کنفرانس دوحه یکی از حاضرین به من گفت: شما به عایشه نسبت افک می‌دهید و او را لعن می‌کنید! من به آنها گفتم: عایشه به نص قرآن امّ المومنین است."النبی اولی بالمومنین من انفسهم و ازواجه امهاتهم" پیامبر اولی تر به مومنان است از خود آنها و زنان پیامبر در اطاعت و عطوفت و حرمت نکاح مادران مومنان هستند و ما هرگز نسبت افک به او نمی‌دهیم.

🔻 امام ما حضرت علی (ع) او را احترام کرد و پس از پیروزی در جنگ جمل او را مصون داشت و با احترام به مدینه بازگرداند‌. حتی عده‌ای از زنان جنگجو را با لباس سوارکاران مرد به همراه عایشه فرستاد. ما هم به پیروی از امام خود به او احترام می‌کنیم ولی نسبت به حرکت بسیار زشت او انتقاد شدید داریم. انتقاد غیر از اهانت است .

🔻درمشهد عده‌ای طلبه به من گفتند : شما مخالف لعن هستید؟ گفتم: بله به دلیل اینکه وقتی ما باب تزاحم بین دو واجب را داریم به طریق اولی هنگام تزاحم یک واجب و یک مستحب ما به واجب اخذ می‌کنیم و مستحب را رها می‌کنیم. حفظ دما مسلمین واجب است. هم دماء شیعه و هم دماء سنی. لعن کردن اگر مستحب هم باشد با آن واجب تزاحم می‌کند. ما با وحدت، دماء مسلمین را حفظ می‌کنیم و این یک عمل واجب است در حالی که لعن نمودن، دست بالا مستحب است .

🔻بعضی لعن را مستحب، بعضی مباح، بعضی مکروه و البته بعضی هم حرام می‌دانند. تزاحم در اینجا بین یک واجب و یک عمل دست بالا مستحب است و معلوم است که اخذ به واجب می‌کنیم و مستحب را رها می‌کنیم .

💠همایش استراتژی شیعه در مواجهه با تفرقه مذهبی، دفتر جنبش نرم‌افزاری، ۱۳۸۵/۱۲/۱۰

📚 انسجام اسلامی، فرصت ها و چالش ها، ص۵۳، حسن کامران

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌سعید ابو نعسه؛ روحانی اهلسنت فلسطینی

🔻مایه تاسف هست که تفرقه مذهبی وجود دارد، و ما نمی‌توانیم آن را انکار کنیم!

🔻من صریح می‌گویم: رفع آن نیاز به تلاش فراوان‌ از سمت روحانیت شیعه دارد.

باید[ ما مسلمانان] حول مساله فلسطین متحد شویم.

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
🔰وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (۱۷۹ بقره)

⛔️مطالبه ی محاکمه عاملان جنایت ۸ مهر

‼️۸۲ هفته از‌هشت مهرماه ۱۴۰۱ گذشت.

🛑چرا با وجود مطالبه ی رهبری و نماینده ی ایشان احکام پرونده اعلام نمی شود؟!

💢در ۸ مهر ۱۴۰۱ درگیری هایی بین مردم معترض زاهدان و نیروی انتظامی صورت گرفت. متأسفانه در این میان، عده ای از هموطنان بیگناه بلوچ و اهل سنت به شهادت رسیدند.

@okhowahmag
🌙🔴🌍 استقبال کاربران پاکستانی از تصویر اقتدای رئیسی به مفتی اهل سنت در نماز جماعت

🔹تصویر اقامه نماز جماعت دکتر رئیسی به امامت عالم اهل سنت در پاکستان با استقبال کاربران فضای مجازی این کشور مواجه شده است.

🔹یکی از این کاربران نوشته است: رئیس جمهور ایران در حال اقامه نماز به امامت روحانی اهل سنت. درود بر رهبرانی که ملت های خود را در مسیر پیروی از تعلیمات قرآنی هدایت کردند.
.
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌷  #معرفی_کتاب | واعظ شهر

کتابی که امروز می‌خوایم معرفی کنیم روایت یک سفر در خاطرات یک عالم مجاهد در زمینه‌های اجتماعی دینیه.. 
🔻شرایط و اوضاع قبل و بعد از انقلاب...
🔻از خراسان رضوی ایران، میریم قم، بعد هم مصر و کشورهای اسلامی و آخرشم دوباره ایران.
🔻همسفرامون هم از مذاهب مختلف هستن. البته بیشتر سفر با استاد واعظ‌زاده‌ی خراسانی هستیم.
این کتاب رو آقای مرتضی میرداماد و خانم آزاده جهان‌احمدی زحمتش رو کشیدن و قلم خوبی دارن👌

با اخوت همراه باشید 🌸

┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
⭕️ "نون خ" بهانه ای برای شناخت قوم کرد و بلوچ

💡گزارشی توصیفی از پربیننده ترین سریال صدا و سیما

علی اکبری


💠 سریال "نون خ" فصل 5 بهانه ای بود تا به عنوان مخاطب سریال، فارغ از نکات فنی و تخصصی که افراد آن حوزه باید ابراز کنند، نکته ای را تقدیم شما کنم. رسانه بهترین بستر برای بازتاب واقعیت و رساندن پیام مورد غفلت قرار گرفته توسط مخاطب است. رسانه نقش بیدار کننده دارد. با این حال هستند کسانی که بخاطر منفعت های شخصی و یا عدم آگاهی، از رسانه برای گمراه سازی مخاطبین استفاده میکنند.

💠 بارها شده است که بخاطر برخی رسانه های سمی و جهت دار، چهره ای غیرواقعی از اقوام ایرانی به نمایش درآمده است. چهره ای که عمدتا یا بسیار ساده لوح اند و یا از جامعه و پیشرفت های آن عقب افتاده و دور از اخلاق مدنی و اجتماعی بسر می برند. چهره ای که قومیت برای آنها مهمتر از هر اصل و مساله ی دیگری است.

💠سعید آقاخانی درسریال نون خ، توانست واقعیت دو قوم از اقوام فرهیخته ایرانی را به تصویر بکشد. دو قومی که مهمان نوازی، کمک به انسانها فارغ از قوم و مذهب، ساده زیستی و اخلاق محوری در تعاملات اجتماعی برایشان ازهر چیزی دیگری مهم تر است.

💠 در این سریال، چه زیبا این پیام مهم مطرح شد که، تفاوت های قومی مزیتی است برای درکنارهم بودن، رشد همگانی وهمزیستی مشترک. متاسفانه برخی ها میخواهند از تفاوت های قومی، مذهبی و حتی فرهنگی در راستای شکاف اجتماعی بهره ببرند در حالیکه تفاوت های موجود در باورها، آئین ها و سبک زندگی ها فرصتی است برای کامل کردن یکدیگر تا دور شدن از همدیگر. در نهایت باید عرض کنیم که سریال نون خ، از جمله سریال های موفقی بود که به مخاطبینش واقعیت جامعه را منعکس کرد. واقعیت هایی همچون :
- زیبا و جذاب بودن اختلاف های فرهنگی، پوششی و زبانی دو قوم بلوچ و کرد.
- درکنار یکدیگر زیستن برادرانه فارغ از منافع شخصی و قومی.
- روحیه کاروحرکت جمعی در راستای تحقق هدف مشترک و چشم پوشی از اختلافات شخصی و سلیقه ای.

👌به عوامل سریال نون خ، خداقوت گفته و از آنها تشکر میکنیم. امیدواریم همچنان شاهد تولید فیلم های جذاب وزیبایی که به همبستگی اجتماعی ملت ایرانی کمک کند باشیم.

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌شهید مطهری

🔰امان از جهالت و نادانی! بر سر اسلام از جهالت و نادانی چه آمده است؟!

⭕️این خوارج ممیزاتی داشتند، یکی از آنها متنسک بودن، یعنی متعبد بودن، زیاد عبادت می‌کردن و اون چیزی بود که دیگران را زیاد به شک و شبهه می‌انداخت که علی (ع) فرمود غیر از من کسی دیگه جرات نمی‌کرد اینها رو بکشد!

⭕️این نهج البلاغه آقا، کتاب عجیبیست، جمله حضرت این است به این مقدس مآب‌ها میگوید: که شما بدترین مردم هستید! ما اگه باشیم میگیم ای آقا! بالاخره هرچی باشه آدم‌های بی‌ضرری هستن! دیگه چه کار داریم! حالا یه آدم خوبی است، ما اینجور آدما رو همیشه میگیم آدمای خوب! نه علی (ع) میداند چه می‌گوید....

#شهید_مطهری
#تحجر

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
📌 مطهری را بکوب، خیلی عمری است!

🔻 [آیت‌الله سید عزالدین حسینی زنجانی:] یادم هست که ما تازه به مشهد تبعید شده بودیم. آقای مطهری با پدر آقای شریعتی آمدند پیش من و آقای مطهری شروع کرد به گله کردن و در شرف گریه بود. می‌گفت منی که هر وقت پیش آقای میلانی می‌رفتم، به من می‌گفتند من اگر بگویم خدمت تو به اسلام از هم‌نام تو به اسلام کم‌تر نیست مبالغه نکرده‌ام؛ الان هر کاری می‌کنم با آقای میلانی تماس پیدا کنم نمی‌گذارند.

🔻 آقای روزبه وفات کرده بود، من رفتم به آقای عابدی گفتم که منبر برود، چون شوهر خواهر روزبه بود. آمد در مجلس و نشست مانند صاحب مجلس. صبح آن روز اطرافیان بسیار نزدیک آقای میلانی آمدند و به آقای عابدی گفتند تو که در این مجلسِ کماً و کیفاً عظیم منبر می‌روی، مطهری را بکوب! گفته بود چرا بکوبم؟ خیلی اصرار کرده بودند و می‌گفتند خیلی عمری است، سنی هم نه. عین آن را هم خیلی غلیظ می‌گفتند که سنی‌گری او بیشتر آشکار شود.

📚 کتاب حیات سیاسی اجتماعی آخوند خراسانی، محسن دریابیگی، موسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
🔰وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (۱۷۹ بقره)

⛔️مطالبه ی محاکمه عاملان جنایت ۸ مهر

‼️۸۳ هفته از‌هشت مهرماه ۱۴۰۱ گذشت.

🛑چرا با وجود مطالبه ی رهبری و نماینده ی ایشان احکام پرونده اعلام نمی شود؟!

💢در ۸ مهر ۱۴۰۱ درگیری هایی بین مردم معترض زاهدان و نیروی انتظامی صورت گرفت. متأسفانه در این میان، عده ای از هموطنان بیگناه بلوچ و اهل سنت به شهادت رسیدند.

@okhowahmag
⭕️امام صادق (ع) الگویی برای امروز ما

هادی هروی

▪️امشب شب شهادت امام جعفر صادق (ع) معروف به شیخ الائمه هست. امامی که در زمان حیات خویش به خاطر دارا بودن فضیلت های اخلاقی و کمالات علمی شهره عام و خاص بود. از دیگر ویژگی های مهم ایشان، الگو و اسوه بودن در تعامل با دیگر مذاهب بود. بعضی از علمای برجسته اهل تسنّن، از شاگردان و دانش آموزان مکتب آن حضرت بوده اند، مانند ابو حنیفه و محمد بن حسن و ابو یزید طیفور.[۱]

▪️رفتار و علم و فضیلت ایشان به گونه ای بود که وقتی فردی از اهلسنت در مجلس ایشان حضور پیدا کرد، اینگونه گفت که: «فَلَا وَ اللَّهِ مَا رَأَیْتُ مَجْلِساً أَنْبَلَ مِنْ مَجَالِسِهِ‌»[۲] به خدا مجلسی را چون مجلس همنشینی با او پربار ندیدم.

▪️سیره این امام همام برای امروز درسهای زیادی دارد. نمی‌شود گفت ما شیعه آن حضرت هستیم ولی در رفتار و کردار خود به گونه ای عمل کنیم که نه تنها افراد غیر مذهب خود بلکه شیعیان نیز از اینگونه رفتار و تعامل نیز منزجر شوند. نمی‌شود به اسم ائمه (ع) و امام صادق (ع) به نام دفاع از مکتب ایشان انواع صحبت های زشت و تهمت ها و سب و فحش را نثار مقدسات سایر مسلمانان غیر همکیش خود کرد و خوشحال بود که بله ما داریم از ایشان دفاع می‌کنیم.
مگر هم ایشان نفرمود: "كُونُوا لَنَا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا عَلَيْنَا شَيْناً قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً احْفَظُوا أَلْسِنَتَكُمْ وَ كُفُّوهَا عَنِ الْفُضُولِ وَ قَبِيحِ الْقَوْلِ"[۳]

▪️این چه تعریفی است که برخی مدعیان و مروجان تشیع، از مکتب اهل بیت ارائه می‌دهند و شیعه را منحصر در اقرارکنندگان به ولایت اهل بیت میدانند، هرچند در عمل فرسنگ ها با سیره آن بزرگواران فاصله داشته باشند؟! حال آنکه امام صادق میفرماید: "لَيْسَ مِنْ شيعَتِنا مَنْ قالَ بِلِسانِهِ وَ خالَفَنا فى أعْمالِنا وَ آثارِنا" [۴] و هم ایشان میفرماید : "لَیْسَ مِنْ شیعَتِنا مَنْ یَظْلِمُ النّاسَ".[۵] کسى که به مردم ستم مى کند شیعه ما نیست.

▪️دروغ بستن برای ایجاد اختلاف بین مذاهب اسلامی و برپایی مناظراتی جدل آمیز به قصد اثبات کردن خود و در فضایی عمومی که باعث تشدید تنش های مذهبی شود در زمانه ای که انقلاب اسلامی ایران به نام انقلابی فرامذهبی حکومتی اسلامی تشکیل داده و اولویت اول خود را در آزادی فلسطین و اتحاد ملت ها و کشورهای مسلمان میداند و صدق آنرا در وعده صادق خود نشان داد، پرداختن به اینگونه امور و غفلت از زمینه سازی هر چه بیشتر برای اتحاد جهان اسلام و رفع موانع آن با تکیه بر مشترکات، بس ظلمی آشکار در حق اسلام و مسلمانان‌ خواهد بود!

▪️باشد که همه ما پیرو واقعی آن حضرت باشیم و سیره ایشان را در تعامل با سایر مذاهب سرلوحه خود قرار دهیم تا هر که اخلاق و رفتار فردی و اجتماعی ما را دید بگوید: هذا ادب جعفر (ع).[۶]

__
۱. نگاهی به زندگی چهارده معصوم علیه السلام ترجمه انوارالبهیه شیخ عباس قمی صص ۲۰۲ - ۲۰۳
۲.اصول کافی ج۲، ص ۶۵۷
۳.امالی، شیخ صدوق، ص ۴۰۰
۴.وسائل الشيعه ۱۱: ۹۶ ح ۱۹
۵.مستدرک، ج ۱۲، ص ۱۰۳
۶.اصول کافی، ج ۴، ص ۴۴۹

   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
‌‌💠 @okhowahmag
   ┄┄┅┅┅┅┅┅ ✦ ┅┅┅┅┅┅┄┄
2024/11/16 08:00:29
Back to Top
HTML Embed Code: