Telegram Web Link
ندای زنان ایران
Photo
دو سال پیش در چنین دقایقی سارینا اسماعیل‌زاده را به قتل رساندند۔

سارینا اسماعیل‌زاده متولد ۱۱ تیر ۱۳۸۵ بود و به دست اشرار جمهوری اسلامی، ۲۰ دقیقه بامداد دوم مهر ۱۴۰۱ به قتل رسید و حق زندگی از او گرفته شد.
سارینا دانش‌آموز مدرسه‌ی فرزانگان و ساکن مهرشهر کرج بود که در تظاهرات ۱ مهرماه کرج شرکت کرده بود۔
پس از قتل سارینا، نیروهای امنیتی بارها تلاش کردند تا با تحت فشار قرار دادن خانواده، علت جان‌باختن او را خودکشی و‌ سقوط از ارتفاع، اعلام کنند.

سارینا از طریق کانال یوتیوب و تلگرام‌اش، با زبان و جهان‌بینی خود به شرح و بیان دیدگاه و دغدغه‌هایش پیرامون وضعیت زنان، جایگاه نابرابر دختران در خانواده، سرکوب جنسیتی، فقر و‌ شرح وضع دختران هم‌کلاسی خود می‌پرداخت.

سارینا به‌جز تلاش برای ابراز عقاید و اعتراض علیه وضعیت موجود، از طریق شعر و موسیقی نیز، پیوند اجتماعی خود را با محیطی که خواهان تغییر آن بود، برقرار می‌کرد. کانال تلگرام او به نام (My Whole Universe) و همچنین صفحه یوتیوب وی به اسم (Sarinacmz) حاوی تمامی روحیات، زندگی شخصی دختر نوجوانی چون او و تلاش‌هایش برای تغییر در ساحت زیست شخصی و اجتماعی‌اند.
او دو‌‌‌ روز پیش از شرکت در اعتراضات، با انتشار عکس زنان و دختران مبارز در خیابان‌ها، دو پیام کوتاه را نیز منتشر کرد: «یعنی میشه بشه؟»....«وطنم بوی غربت می‌ده».

#سارینا_اسماعیل_زاده
#مهسا_امینی
#انقلاب_ژینا
#نه_میبخشیم_نه_فراموش_میکنیم
#ایستاده_ایم_تا_پایان
@nedaeziran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شماری از دختران دانش‌آموز افغان در شیراز با شعار «تحصیل حق ماست» اعتراض می‌کنند که چرا از ثبت‌نام در مدرسه بازمانده‌اند.

امروز (اول مهر/میزان) اولین روز سال تحصیلی در ایران است و فرستنده ویدیو می‌گوید خواهرش را برای کلاس هفتم (دوم راهنمایی) در شیراز ثبت نام نکرده‌اند.

علیرضا کاظمی، وزیرآموزش و پرورش ایران، روز ۲۰ شهریور از ابلاغ دستورالعمل ثبت‌نام «اتباع و مهاجران خارجی» در مدارس ایران خبر داده بود.

#تحصیل_رایگان_امن_استاندارد
@nedaeziran
ندای زنان ایران
Photo
زنگ‌ها برای "که" به صدا در نمی‌آیند!
بیانیه به مناسبت آغاز سال تحصیلی 1403- 1404 
اول مهر روز بازگشایی مدارس و شروع سال تحصیلی است. در این روز، میلیون ها کودک در سراسر ایران راهی مدرسه می شوند. بخشی از آنان ورودی تازه و بخش بزرگتری از آنان از سال های پیش وارد این چرخه شدند. 
اما تعدادی از کودکان این سرزمین هیچ وقت وارد این مسیر نشده و "زنگ‌ها برایشان بصدا در نمی آیند". از جمله:
 "... فقط در مقطع ابتدایی ۱۸۴ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل داریم" (اظهارات معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش).
"... در سال ۱۳۹۵، آمار بازماندگان از تحصیل در رده‌ی سنی ۶ تا ۱۹ سال بنا بر سرشماری نفوس و مسکن بیش از دو میلیون و ۳۸۶ هزار نفر بوده است. در همین رده‌ی سنی تعداد ‌‌بی‌سوادان مطلق بیش از ۴۳۱ هزار نفر بوده است ..."
آخرین سرشماریِ سراسری و رسمی در ایران مربوط به سال ۱۳۹۵ است؛ در آن زمان، هشت میلیون و ۷۹۵ هزار نفر بی‌سوادِ ۱۰ تا ۴۹ ساله در ایران وجود داشت. بنا بر همین سرشماری، تعداد افراد ۶ تا ۱۹ ساله‌ای که خارج از مدرسه‌اند یعنی یا ‌‌بی‌سوادند یا در حال حاضر تحصیل نمی‌کنند بیش از دو میلیون و ۳۸۶ هزار بوده است ..."، (مرکز پژوهش های مجلس)
بررسی ها نشان می دهد، تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل، به نسبت سال تحصیلی 1394- 95 با رشد 17 درصدی در سال تحصیلی 1401- 1402 به 911 هزار نفر رسیده است."( مرکز پژوهش های مجلس) و همچنین اظهارات نایب رئیس کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی، روز پنجشنبه ۴ تیر، شمار کودکان بازمانده از تحصیل در ایران را ۹۱۱ هزار نفر، شامل ۴۰۰ هزار دانش‌آموز مقطع ابتدایی، اعلام کرد. 
این آمار همچنین شامل کودکانی می شود که به دلایل زیر به این چرخه وارد نشده‌اند:
کودکان بدون شناسنامه و هرگونه اوراق هویتی
کودکانی که درگیر مهاجرت درون یا بین استان محل سکونت شدند 
کودکان کوچ‌نشین مناطق ویژه عشایر
کودکانی که به کار در خانه، کارگاه‌ها و مراکز تولیدی و یا خیابان اشتغال دارند
کودکانی که  بدلیل دور بودن مدرسه و یا اساسا نبودن مدرسه از چرخه تحصیل باز ماندند
کودکانی که بدلیل ازدواج(کودک همسری) از چرخه تحصیل باز ماندند 
کودکانی که  بدلیل فقر مالی و مشکلات خانواده، بویژه آنان که دچار بیکاری، معوق ماندن دریافتی ها و عموما حقوق های چند برابر زیر خط فقر دریافت می کنند و متحمل گرانی و تورم سرسام آور معیشت و مسکن و درمان و دارو و ... در معرض انواع آسیب ها هستند  
کودکانی که  بدلیل بیماری صعب‌العلاج، معلولیت شدید ذهنی و جسمی و دیگر شرایط استثنایی از چرخه تحصیل باز ماندند
کودکان بدسرپرست، بی‌سرپرست( بدلیل فوت، جدایی، فرار و اعتیاد والدین) محروم ماندند
کودکانی که  بدلیل حوادث طبیعی و معضلات ناشی از آن(بی خانمانی، معلولیت، مهاجرت و ...) محروم مانده‌اند 
حاشیه نشینی، پشت بام خوابی، خیابان خوابی، بی مسکنی و معضلات اجتماعی دوره های اخیر ... 
کودکان مهاجر و پناهجو(علی رغم ابلاغ طرح فرمان که تأکید بر جذب و ثبت نام همه کودکان فارغ از مهاجر و غیر مهاجر دارد) از چرخه تحصیل باز ماندند
موارد گفته شده ازمهم ترین و عمده ترین موارد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مؤثر در محرومیت و بازماندگی از تحصیل است. اما این یکی از دلایل مهم دیگر، نوع رویکرد و ضعف شدید ساختار و مناسبات سیستم آموزش رسمی است که خود یکی از عمده ترین علتهای رشد بی سوادی(ظبق استانداردهای جهانی و نه صرفا خواندن و نوشتن)، محرومیت از ورود و رانده شدن از چرخه آموزش رسمی است و عمدتا این بخش ها را شامل می شود:
رویکرد و نگاه سیستم محور پروسه آموزش رسمی که به جای رجوع و انطباق با نیازها و خصلت های کودکانه آموزش؛ از نگاه محض و مشخص حاکمان طراحی شده است. این موضوع در همه جنبه های آموزش(محتوا، ساختار و مناسبات) آشکار؛ نه تنها کودک محور نیست، بلکه در بسیاری از موارد ضد کودک و منافع عالیه آنان است.
ساختار نابرابر و تبعیض آمیز که ماحصل کارکرد دولت های مختلف این دوران هاست و بنوعی بازتولید کننده فاصله طبقاتی و آموزش های طبقاتی و همچنین بستر ساز گونه های مختلف مدارس و سیستم های آموزشی است که عمدتا در خدمت طبقات دارا و وابستگان به سیستم اقتصادی حاکم است. آموزش بی کیفیت و ضد کودک(که یکی از دلایل خروج کودکان از چرخه تحصیل است)، محصول همین خصلت انحصاری بودن و در خدمت طبقات دارا قرار گرفتن این حق اجتماعی و تبدیل آن به امتیاز است. پا گرفتن مافیای تحصیلی و آموزشی یکی از ره آوردهای این سیستم آموزشی است.
مناسبات بالا به پایین(معلم محور)، خشن و ضد کودک، از خصوصیات آموزش سیستم محور است. مدارس ایران و بخش های زیادی از جهان، رابطه بالادست و فرودست است. بدین معنا که آزادی و اختیار در کودکان سرکوب و سلب شده و آنچه سیستم از طریق نمایندگانش دیکته می کند اجرا می شود.
در این میان شوق، علاقه و خلاقیت کودکان از اولین عناصر شخصیتی است که سرکوب شده و تقریبا ویژگی های فردی کودکان لجاظ نشده و تنها بر اساس برنامه از پیش تعیین شده؛ که عموما بی روح و خشک است، اعمال می شود.  
محتوای درسی عموما مغایر با سلایق کودکانه و بدور از خلاقیت و سرکوب کننده خلاقیت و خواست های کودکان است. این مفاهیم و موضوعات، بشدت وقت گیر و غیر استاندارد است. یعنی شامل اجزای امروزی و لازم برای باسوادی نیست و بیشتر به خدمت افکار و ایدئولوژی حاکم و بازتولید کننده و مبلغ نابرابری و تبعیض از نوع نژادی، جنسی، مذهبی و فرهنگی است.

 در مقابل نگاه ما کاملا کودک محور و مشخص است:
آموزش رایگان و اجباری و با کیفیت برای همه کودکان، فارق از نژاد، جنسیت، ملیت، مذهب و غیره
آموزش حق همگانی، نه تنها از منظر دارا بودن و در دسترس داشتن و حق انتخاب آن؛ که هم از جهت کنترل و نظارت جامعه بر امر و جریان تحصیل و آموزش در سیستم آموزش و پرورش و جامعه
مطالبات آموزشی ما حداقل این موارد را شامل می شود:
بیمه و تأمین هزینه تحصیلی از جمله هزینه لوازم تحصیلی، پوشاک، رفت و آمد رایگان، درمان رایگان و شهریه (پول تو جیبی برای قطع وابستگی تحصیل به والدین)
تغییر پروسه آموزش و تبدیل آن به دوره های شاد و مفرح و آموزش همراه با بازی و تفریح در کنار همسالان
تغییر محتوای درسی و رساندن آن به استانداردها و تأمین امکانات لازم از جمله سخت افزار و دسترسی به جهان آزاد اطلاعات 
برسمیت شناختن حق کودک در انتخاب رشته و موضوعات درسی
برسمیت شناختن و تأمین امکانات لازم برای ترویج آموزش زبان و علوم به زبان مادری 
رفع تبعیضات جنسی، نژادی، مذهبی، فرهنگی در تمامی اجزاء آموزش (ساختار، مفاهیم و منابع و ...)
اعلام جرم علیه خشونت های جسمی و عاطفی علیه کودکان و ممنوعیت اعمال جرایم درسی و تنبیه
مشارکت کودکان در روند اجراء و تعیین مفاهیم آموزشی و دخالت دادن آنان از طریق شورای دانش آموزی
تأمین شرایط تحصیل و آموزش کودکان با بیماریهای خاص و دارای معلولیت ها و مشکلات فیزیکی و ذهنی  
مطالبات عمومی: چنانکه شاهدیم؛ پروسه سقوط سهمگین ارزش ریال و به تبع آن  پایین آمدن قدرت خرید و فاصله عمیق با خط فقر، بواسطه حقوق های چند برابر زیر خط  فقر، خانواده ها را به سمت نابودی کشانده است. تورم و گرانی ناشی از آن نه تنها آموزش و تحصیل، که بقاء اجتماعی خود و کودکان شان را به مخاطره انداخته است. در نتیجه برای جلوگیری از ریزش و ازهم گسیختگی حداقل پناه کودکان- چهار دیواری خانواده- لازم است مطالبات حداقلی و اقدامات زیر در دستور فوری قرار گیرد: 
همسان سازی حقوق کارگران، معلمان، پرستاران و دیگر اقشار مزدبگیر، بالای خط فقر-واقعی- جهت تأمین معیشت استاندارد و زندگی مرفع و انسانی
بیمه های تأمین خدمات اجتماعی و درمانی برای همه مزدبگیران تضمین یک زندگی استاندارد 
تحت پوشش بیمه تحصیلی قرار دادن همه کودکان، فوری و بدون قید و شرط 
برسمیت شناختن حقوق معلمان و دیگر اقشار برای اعتراض و ایجاد تشکل های مستقل و آزادی همه معلمان و فعالان سیاسی- اجتماعی
تعهد به اجرای پیمان نامه جهانی حقوق کودک و دیگر معاهدات بین المللی جهت حفظ امنیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و زندگی ایمن در چهارچوب جغرافیای سیاسی ایران
برسمیت شناسی حقوق اقلیت های نژادی و مذهبی و تأمین امنیت و مقابله با تعرضات علیه آنان، بویژه مهاجران و پناهجویان افغانستانی
در کنار همه این موارد، برسمیت شناسی حق دخالت و نظارت مردم و جامعه در امور مربوط به زندگی خویش در چهارچوب اقتصادی، اجتماعی موجود و تضمین و تأمین بستر مناسب فعالیت در عرصه های موجود و رسمیت بخشیدن به سازمان های مردم نهاد؛ بعنوان نمایندگان و مدافعان حقوق عامه از فوری ترین و حیاتی ترین وظایف دولت ها و نمایندگان آنان است.
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
1 مهرماه 1403
@nedaeziran
♦️فرونشست زمین در شهریار

معاون فرمانداری شهریارِ تهران:
🔹شکستگی لوله‌های خط انتقال آب الغدیر باعث ریزش جاده در مسیر شهریار به آدران شد. هم‌اکنون جاده درحال ترمیم است.

#فرونشست_زمین

@nedaeziran
هرانا در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود درباره وضعیت نقض حقوق بشر در ایران نوشت در شهریور امسال دست‌کم ۵۲ نفر در زندان‌های سراسر ایران به دار آویخته شدند. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی طی این بازه زمانی ۱۴ تن را به اعدام محکوم کرد و حکم اعدام چهار تن دیگر را تایید کرد.
در گزارشی که اول مهرماه منتشر شده، از اجرای حکم اعدام یک زندانی در ملاعام در شهرستان شاهرود و صدور حکم اعدام برای محمدجواد وفایی‌ثانی، بهروز احسانی و مهدی حسنی، سه زندانی سیاسی به عنوان برخی از مهم‌ترین رویدادهای این ماه در رسته اعدام نام برد.
وفایی‌ثانی، بوکسور مشهدی و زندانی سیاسی بازداشت‌ شده در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ است که از سوی دادگاه انقلاب مشهد با اتهام «افساد فی‌الارض»، برای سومین بار به اعدام محکوم شد.
بهروز احسانی اسلاملو و مهدی حسنی، زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین نیز با حکم دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شدند.
هرانا پیش‌ از این نیز از اجرای حکم دست‌کم ۱۰۶ زندانی در مرداد ماه امسال خبر داد.
از ابتدای سال جاری میلادی بیش از ۴۳۸ نفر، از جمله ۱۵ زن در زندان‌های ایران به دار آویخته شده‌اند.
#نه_به_اعدام
@nedaeziran
ندای زنان ایران
Photo
نظر بر خبر
September 22, 2024 by کانون نویسندگان ایران


در خبرها آمده است که در سال تحصیلی جدید که از امروز یکم مهر آغاز می‌شود «۷۹۰۰۰۰ دانش‌آموز ثبت نام نکرده‌اند» و این فقط «بخشی از ترک تحصیلی‌های» امسال است.
این آمارها رسمی است و از سوی مقامات وزارت آموزش و پرورش نقل شده است. می‌دانیم آمارهایی چنین عموما کمتر از عدد واقعی و واقعیت جاری در جامعه است. همین اندازه‌ی کوچک شده هم باید مایه‌ی شرمساری این «مقامات» باشد. «یک میلیون دانش آموز» (عددی که در روزنامه‌ی دیگری نقل شده) یک میلیون کودک از تحصیل «بازمانده‎‌اند»؛ «ترک تحصیل» کرده‌اند اما هیچ یک از این نام‌گذاری‌ها توصیف درست این واقعیت نیست. آنها، این یک میلیون دانش آموز، راندگان از تحصیل هستند. فقط در سال تحصیلی گذشته (۱۴۰۲/۱۴۰۳)، باز هم بنا بر آمار دولتی، ۲۱۶ هزار و ۲۴۳ کودک در دوره‌ی ابتدایی از تحصیل رانده شده‌اند. و نیازی به یادآوری و آمار نیست که بگوییم این عدد در دوره‌های دیگر (دوره اول دبیرستان و دوره دوم آن) بسیار بیشتر است. در سال تحصیلی گذشته نزدیک به ۲۱۷ هزار کودک ۶ تا ۱۱ سال از سیستم تحصیل به بیرون پرتاب شده‌اند. مهم‌تر و وحشتناک‌تر از این آمار روند صعودی آن است به ویژه در سال‌های اخیر هر سال بر تعدادرانده‌شدگان از تحصیل افزوده شده؛ معنایش این است که «بی‌سوادی» سیر صعودی دارد.
این یک میلیون کودک رانده شده از تحصیل به کجا می‌روند؟ بخشی به کنج خانه‌ها – ااز اینها گر دختر باشند به ازدواجی زودهنگام – و بخشی بزرگ‌تر به بازار «کار»؛ تباهی عمر، مرگ کودکی. یک میلیون جان نارس، یک میلیون جهان شکل ناگرفته باید تمامی رویاها و آرزوهایشان را پشت دروازه‌ی فقر، بی‌توجهی و تبعیض بگذارند و وارد جهان بزرگسالان شوند.
اینجا سخن از یک میلیون انسان آن هم انسانِ کودک است. کسانی که در ساختن سرنوشت خود اختیار و توان ندارند و این وظیف‌ی بزرگ‌ترها و جامعه است که زندگی انسانی برایشان فراهم آورد. هر جامعه‌ای به همان اندازه می‌تواند ادعای انسانیت کند که حقوق کودکانش را تامین می‌کند، ارج می‌نهد و عزیزشان می‌دارد.
می‌گویند و درست هم می‌گویند که فقر عامل اصلی «ترک تحصیل» است و هر چه بر میزان فقر افزوده شود کودکان بیشتری از تحصیل بازمی‌مانند. اما همه‌اش این نیست. در صعود بی‌سوادی عوامل دیگری نیز در کار است: کمبود امکانات آموزشی، کمبود مدرسه و معلم، ناامن بودن مدارس، وجود «مدارس» کپری و کانکسی، آموزش نامناسب، ایدئولوژیک و ضد حقوق کودک، طبقاتی کردن آموزش و ... بخشی دیگر از عوامل سیر صعودی بی‌سوادی در جامعه است. بی‌سوادی نسبت معکوس با کرامت فرهنگی انسان دارد. «بی‌سوادی» یعنی مطالعه‌ی کمتر و محرومیت بیشتر از علم و هنر؛ یعنی دامن زدن به ابتذال فرهنگی؛ یعنی فضای مناسب برای رشد جهل و خرافه؛ یعنی ناآشنایی با حقوق شهروندی و انسانی؛ یعنی ایجاد مانع جدی در راه اعتلای فرهنگی جامعه. جامعه‌ی بی‌سواد یا کم سواد از یک امکان مهم در رسیدن به تعالی فرهنگی محروم است و بیشتر و راحت‌تر به ابزار دست صاحبان قدرت تبدیل می‌شود.
کمیت و کیفیت تحصیل و آموزش یکی از معیارهای سنجش فرهنگی جامعه است. وقتی بی‌سوادی سیری صعودی پیدا می‌کند زنگ خطری است برای رشد فرهنگی جامعه. بر خلاف نظر رایج دلیل این وضعیت آموزشی و رانده شدن میلیونی کودکان از تحصیل «اقتصادی» نیست. کمبود منابع نیست. سختی راه توسعه نیست، بلکه سیاسی است. ایران کشوری ثروتمند است و آنقدر دارد که بتواند هزینه‌ی تحصیل رایگان، در دسترس و با کیفیت و استاندارد عالی را بپردازد. وقتی حرف از تحصیل رایگان است، چنانکه شهرت داده‌اند، منظور ثبت نام رایگان و نگرفتن شهریه از دانش‌آموزان نیست (همین را هم به عناوین مختلف می‌گیرند) این فقط جزئی کوچک از آن است. تحصیل رایگان یعنی کتاب و دفتر و وسایل کمک آموزشی رایگان؛ یعنی سالی دو دست لباس فرم رایگان؛ یعنی هر روز یک وعده غذای گرم رایگان در مدرسه؛ یعنی سرویس رفت و آمد رایگان؛ یعنی گردش‌های علمی و سیاحتی رایگان برای دانش آموزان؛ یعنی رها کردن آموزش کودک از قید وضعیت طبقاتی و خانوادگی‌اش. آن هم با تامین بهترین ساختمانها و امکانات برای آموزش و . . . برای تمامی کودکان در همه جای کشور.
برای اعتلای فرهنگی جامعه تحصیل تا پایان دوران متوسطه باید اجباری باشد. اجبار برای دولت و نه فقط برای کودک و خانواده‌اش. چوب اجبار نباید بالای سر کودک و خانواده باشد باید بر سر دولت قرار گیرد. دولت، به عنوان بخش اجرایی حکومت، باید «اجبار» را اجرا کند آن هم با کیفیتی که از تحصیل رایگان برشمردیم. نه چون دولت‌های حاکمیت موجود که مدام توپ را به زمین مردم انداخته‌ و آدرس غلط داده‌اند و، تا در بر همین پاشنه می‌چرخد، خواهند داد.
ندای زنان ایران
Photo
این روزها «مقامات» چنان از «بازماندن از تحصیل» سخن می‌گویند که گویی امری عادی در جریان است و نه تباهی زندگی میلیون‌ها کودک و خرابی بیشتر سامان فرهنگی جامعه. آخر شرم هم چیز خوبی است! حاکمیت انسان‌مدار در برابر ترک تحصیل حتی یک کودک خود را پاسخگو می‌داند اما این «مقامات» در برابر رانده شدن یک میلیون تن از آنها در پی عادی‌سازی و توجیه آن هستند. چطور می‌توان از کنار حسرت انباشته در دل کودکانی که از درس و مدرسه رانده شده‌اند بی‌اعتنا گذشت؟ چطور می‌توان در برابر سرنوشت آنها و ابتذال فرهنگی جامعه بی‌اعتنا بود؟ . . . نباید بود!
@nedaeziran
گزارش «شرق» به مناسبت شروع سال تحصیلی از افزایش تعداد کودکان محروم از تحصیل ایران
کودکان بی‌آینده

نسترن فرخه

در سال تحصیلی جدید تعداد کودکان محروم از تحصیل آمار بیشتری را به خود اختصاص داده است؛ از کودکان ایرانی که به دلیل شهریه مدارس دولتی و هزینه آموزش محروم از تحصیل شدند تا کودکان مهاجر و افغانستانی که علاوه بر محدودیت‌های سال قبل، امسال رسما آموزش و پرورش از ثبت‌نام آنها سر باز زده است. بر ‌اساس گفته مدیران مدارس و مراکز مردم‌نهاد تا اواخر شهریور آموزش و پرورش به مدارس ابلاغ کرده بود تا اطلاع ثانوی مدارس حق ثبت‌نام کودکان افغانستانی را ندارند. پس از آن هم در بیستم شهریور، یعنی در زمانی که گنجایش مدارس برای ثبت‌نام تمام شده، بخش‌نامه‌ای منتشر شد که موانع بیشتری را برای این دانش‌آموزان ذکر کرده؛ از امکان تحصیل در برخی رشته‌های خاص تا ممنوعیت از ثبت‌نام افراد بدون کد یکتا. در واقع همین موضوع بر میزان کودکان ترک تحصیلی این دو سال افزایش چشمگیری داشته؛ چون پروسه دریافت کد یکتا در بسیاری از موارد غیرممکن است.

@nedaeziran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انتشار تصاویری که انفجارهای مربوط به کار یک گروه فیلم‌سازی در جنگل‌های هیرکانی شمال ایران را نشان می‌دهد، واکنش‌برانگیز شده است. اما با وجود واکنش سازمان محیط
زیست ایران، هنوز کسی مسئولیت این پروژه فیلم‌سازی را به عهده نگرفته است.
تصاویر منتشر شده، آتش‌سوزی گسترده‌ای را در پی یک انفجار در جنگل نشان می‌دهد و گروهی در حال تصویربرداری از آن هستند.

@nedaeziran
اول مهر ماه است، در خوزستان یک دختر دانش آموز به دلیل فقر مالی خانواده در تهیه امکانات تحصیل خودکشی کرد.
در آن طرف در معدن طبس ده ها کارگر برای تهیه نان در اعماق زمین مدفون شدند.
این دنیای وارونه را باید از نو ساخت، به نیرو و توان خود. راه دیگری نیست. برای داشتن زندگی شایسته و انسانی باید متحدانه قدم برداشت.

#فقر_فساد_گرونی
@nedaeziran
📣  📣📣   📣📣📣
📣
  #نگاهی _به_ تیتر_چند_روزنامه
                                 ⤵️
      دوشنبه  2  مهر   1403
     تهیه کننده : محبوبه فرح زادی
به کودکان دسته گل های ایران 🌷
به دانش آموزان آینده سازان 🌷
اجرای تحصیل رایگان و با کیفیت
وظیفه دولت است ۰
    یادگار امروز 
                      ♣️♣️♣️♣️♣️
      طبس تسلیت
      ایران کنار توست
حادثه انفجار معدن زغال سنگ در
طبس ۰
قفل تحریم ها بر اقتصاد بیمار ۰
در تابستان امسال قیمت مسکن به
طورقابل توجهی بالا نرفت ؛ ولی
دیگر مردم قدرت خرید ندارند ۰
                ____
    ستاره صبح 
فاجعه انسانی طبس ۰
انفجار معدن در طبس جان 52 نفر
را گرفت و 22 نفر را مصدوم کرد ♣️
شهردار باید در باره  فروش تابلوها
و خروج آن ها از موزه پاسخ دهد ۰
                ____
    آفرینش 
ماجرای کودکان کاری که خوشبختی
را جستجو می کنند  :
دوساعت مرخصی برای رفتن به
مدرسه ۰
تهران تا سه شنبه گرم ؛ آخر هفته
کاهش دما دارد ۰
                    ____
    نقش اقتصاد 
معدنچیانی که صبح اول مهر را
ندیدند ۰
فرزندان طبس چشم انتظار پدر ۰
کاهش سهم غذا در سبد هزینه ای
کارگران  ۰
زنگ خطر حذف خوراکی ها از
سفره کم درآمدها ۰
                    ____
    کار و کارگر 
♦️ کارفرما توجه به مسائل ایمنی
     معدن طبس نداشته است ۰
      بازرسان چگونه اجازه دادند معدن
      طبس بدون داشتن سیستم ایمنی
       و هشدار کار کند ؟
      همه کسانی که در این حادثه
     نقش داشتند باید پاسخگو
     باشند ۰     
                ____
        دنیای اقتصاد 
فقر می کشد ؛ فقر به هیچکس و هیچ
چیز رحم نمی کند  ؛ فقر به مثابه یک
قاتل سریالی همواره در تاریخ بشر
سبب درد ها و رنج های بسیار
بوده است ؛ درست مانند حادثه ای
که روز گذشته در معدن طبس اتفاق
افتاد ۰
دومینوی افت تولید به قطعه رسید ۰
                ____
    خوب 
بزرگترین حادثه معدن جهان در
طبس ❗️
آقای مسئول حادثه بعدی کی
رخ می دهد ؟
                    _
    ابتکار 
به بهانه بازگشایی مدارس بررسی
شد ۰
شغل شریف  " معلمی  " با درآمد
نحیف ۰
فقدان ؛ زیر ساخت
مقصر  : افزایش قیمت سوخت در
ایران ۰
دولت خواب گرانی بنزین را چگونه
تعبیر می کند ؟
                ____
    اقتصاد ملی 
تورم سهم خورکی از دستمزد
را کاهش داد ۰
کوچ تدریجی خوراک از سفره ها ۰
                    ____
    اعتماد 
یلدا رحیمی ؛ دختری که در سرویس
بهداشتی کمیته امداد در شهرستان
باغملک به زندگی خود پایان داد ۰
داستان نویسی که قانون نویس شد !
ابوالفضل اقبالی که تا سال های
اخیر در حوزه پژوهش اجتماعی و
نگارش رمان داستانی در حوزه
حجاب فعال بود ؛ حالا نامش با
لایحه حجاب گره عمیقی خورده
است ۰
                ____
    آرمان امروز 
حقوق معلمان آمریکا ؛ هفتاد برابر
حقوق معلمان ایران ‼️
مقصرین فاجعه انفجار معدن در
طبس به مردم معرفی شوند ۰
                    ____
    اقتصاد آینده 
  رکود و گرانی  ؛ کارگران با جیب
خالی و سفره های بی رمق  ۰
دانش آموزان آینده سازان کشور
هستند ۰
                ___
    ثروت 
انفجار معدن زغال سنگ ؛ وقتی همه
خواب بودند  ۰
زمین و مسکن جولانگاه تولید رانت و
رانت خواری ۰
                    ____
    آسیا 
        بار گران نان ۰
دستمزدها هیچ تناسبی با واقعیت
تورم ندارد ؛ با حذف ارز 4200
تومانی ؛ زمینه فشار بیشتر بر طبقات
فرودست و افزایش اثر تورمی را
ایجاد کرد ۰
                      
اگر تحصیل رایگان و اجباری باشد
هیچ کودکی ؛ لقمه نان را به تحصیل
الویت نمی دهد
هیچ دانش آموزی به خاطر فقر
اقتصادی خانواده ترک تحصیل
نمی کند و به کودک کار تغییر نام
نمی دهد
هیچ دختر دانش آموزی فروخته
و سرسفره عقد نمی نشیند
ازدواج کودکان دختر ؛ شکنجه
سپید است
    نه به کودک همسری
کودک همسری ؛ یا زنده به گور
کردن دختران
📣
📣  📣📣   📣📣📣
@nedaeziran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
azadehmokhtari.original
_
اولین #جدایی رایان و جانان 7 ساله؛ دوقلوهای دختر و پسر در روز اول #مدرسه

یک خواهر و برادر #دوقلو که امروز در اولین روز مهرماه به مدرسه رفتند، نخستین تجربه جدایی از یکدیگر را لمس کردند....
#نه_به_آپارتاید_جنسیتی
#نه_به_تفکیک_جنسیتی
#زن_زندگی_آزادی
@nedaeziran
2024/09/27 09:31:31
Back to Top
HTML Embed Code: