Telegram Web Link
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴عیار مدیریت سرمایه‌ های شهری بر محک هک


👤#آرش_تقی‌پور_اختری


💬تهدید از پدیده‌ های همزاد انسان و جامعه انسانی است؛ و در هر زمان طیفی از آن «دارایی‌»های وی را متاثر می‌سازد.

🔸با این‌حال «آسیب‌پذیری» هرچند در امتداد «تهدید»، لکن رخدادی جدای از آن بوده، و با «تمهیدات» همبستگی دارد. در این راستا گفتنی است که علی‌رغم پیچیدگی و تنوع «تهدیدات انسان ساخت عمدی» نسبت به سایر انواع آن، لکن همچنان در بستر اصول حداقلی نظیر ایراد خسارت به دارایی‌های کلیدی، قابل تحلیل و درس‌آموزی است.

🔸با این مقدمه می‌توان به حمله سایبری اخیر به زیرساخت‌های فناوری شهرداری تهران اشاره کرد. این حمله می‌تواند حداقل حامل دو نکته برای تمهیدات آتی باشد.

▫️اهمیت نگهداشت سرمایه انسانی متخصص و خلاق در واقع آنچه مواجهه با تهدیدات جدید را طلب می‌کند، بکارگیری توامان خلاقیت و دانش‌های جدید توسط افرادی است که الگوهای رسمی نظام جبران خدمت، مدیریت عملکرد، تامین آتیه و غیره نمی‌تواند متناسب با «انتظار سازمان از ایشان» باشد. در واقع از آنجایی که سازمان برای واکنش به پیچیدگی تهدیدات، نیازمند فناوری‌هایی غیرتکراری، است، تا در نهایت استعداد و مهارت‌های نامتجانس متخصصان را یکپارچه کند؛ باید خود ساختارهای ویژه برای نگهداشت و شکوفایی سرمایه خلاق را تعریف و تامین کرده؛ و دلخوش به وابستگی سازمانی ایشان، ناشی از رکود در بازارهای رقیب برای جذب چنین سرمایه‌هایی نباشد.

▫️دومین درس‌آموخته این هک، یادآوری جایگاه مدیریت شهری و مشخصا شهرداری تهران است؛ که آن را به مثابه دارایی ارزشمند و هدفی جذاب برای دشمنان کشور قرار می‌دهد. به این معنا که هرچند مدیریت شهری تهران در قوانین جاری به عنوان شعبه‌ای تراکم‌زدایی شده از دولت مرکزی مطرح است که به امور کراهت آمیز محلی مشغول است؛‌ اما وقوع این تهدید مجددا عدم تناسب این تعریف با واقعیت کلیدی مدیریت شهری را یادآوری کرده؛ و ضرورت بازبینی در سازمان‌دهی «نیروهای شهری» در قالب سرمایه‌ای سیاسی-اجتماعی را گوشزد می‌کند. تا با مهیا ساختن امکان پیگیری کارآمدتر امور شهری تهران، انتظار داشت که نتایج آن به سرعت در سطح ملی آشکار شود.



#مدیریت_شهری
#هک
#سرمایه_انسانی_خلاق
#سرمایه_اجتماعی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی: در طول تاریخ چند هزار ساله ایران، هر گروه و سلسله‌ای روی کار آمده با تکیه بر سرپنجه هنرمندان ایرانی یک معماری مشخص را رقم زده است، حتی در دوره پهلوی با یک معماری روشن مواجه هستیم، اما بعد از انقلاب معماری ما به کلی نابود شد. من متوجه این خطر هستم.
@Khabar_Fouri



👤#آرش_تقی‌پور_اختری


چه قضاوت عامیانه، هیجان‌ زده و تک بعدی‌.

مگر می‌شود به واسطه دست‌خط، کل متن را زیر سوال برد؟!

چه به لحاظ رفتار کاربران، چه به لحاظ کاربری، فناوری، مصالح، ضابطه‌گذاری و حتی جغرافیای شهری، این دوره با پیش از خود متفاوت بوده و حائز شئون نهادینه شده مشخصی است.

بماند که در این دوره امر «زیبا» هم مفهوم جدیدی یافته، که می‌توان آن را با گزاره «کسب بیشینه سود ممکن توسط بساز و بفروش»، توصیف کرد!!!


#میراث_فرهنگی
#معماری
#تحولات_معماری

▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری


🔴با زخم متروپل بر منظر شهری آبادان چه باید کرد؟


👤#امین_مقصودی


🔸مسلما ساخت بنایی عظیم در مکان این ساختمان می‌تواند یادآور رویداد ناگوار فروریختن و کشته‌شدن بسیاری از شهروندان بی‌گناه در نتیجه بی‌مبالاتی مدیریت شهری باشد.

🔸این موضوع خاطره بسیاری منفی را در منظر شهری به بار آورد. از سویی دیگر این اقدام شاید در دیدگاه بسیاری از شهروندان نوعی دهن‌کجی به کشته‌شدگان این حادثه و ارزش جان آنها باشد که این از زاویه نیز تاثیرات سویی را بر روحیه شهروندان خواهد داشت.

🔸از طرفی دیگر، صرف نظر از معانی نمادین و بر اساس واکنش‌های رخ‌داده در پی حادثه ریزش متروپل، می‌توان ادارک بسیاری از شهروندان از منظر شهری آن را، با مفاهیمی از قبیل ناپایداری نوگرایی، تجمل بی‌ریشه و ثروت‌های بادآورده مترادف دانست.

🔸در واقع در دیدگاه بسیاری از شهروندان آبادانی، سقوط متروپل مقارن مفهوم ازدواج فساد اداری با زیاده‌خواهان بی‌ریشه است که بر همین اساس علم کردن مجدد بنایی با همان اهداف و نیات قاعدتا به امتدادبخشی تمامی مفاهیم دردآور فوق در منظر شهری منجر خواهد شد.

🔹به نظر می‌رسد مدیریت شهری آبادان در این موضوع می‌تواند با در نظرگرفتن مفهوم منظر شهری و احترام به شهروندان و کشته‌شدگان این حادثه و به منظور جبران مافات خود در زمینه عدم انجام وظایف نظارتی و مدیریتی خود، و همراه شدن با مافیای فسادزا، از این حفره فضایی به عنوان فرصتی برای تشکین درد حاصل از این رویداد ناگوار در منظر شهری استفاده کند و آن را به محلی برای پاسداشت از دست رفتگان این حادثه تبدیل نماید.
به عبارتی دیگر ایجاد یک فضای شهری یادمانی در محل تخریب ساختمان متروپل.


#منظر_شهری
#آبادان
#متروپل



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
🔸تنوع فضایی در باغ ایرانی


نحوه طراحی و نظم‌بخشی به عناصر طبیعی در #باغ #ایرانی منجر به خلق فضاهای متنوعی در باغ می‌شود. فضاهای اصلی و فرعی باغ هرکدام با سهم ویژه‌ای در اعتباربخشیدن به کلیت باغ، هویت مستقل خود را در نظام گسترده باغ می‌یابند.

خیابان اصلی باغ با نقطه شروع و پایان مشخص و مسیرهای فرعی منشعب از مسیر اصلی به حس کنجکاوی و مکاشفه ناظر در مسیری خوانا و ساختارمند پاسخ می‌دهد.

حالات مختلف آب نیز بر #تنوع #فضایی موجود در باغ می‌افزاید.

شکل‌گیری حیاط‌های اندرونی و بیرونی در ساختمان باغ نیز با هدف ایجاد تنوع فضایی صورت گرفته و هرکدام حس مستقلی را به ناظر ارائه می‌دهد.

کاشت گیاهان نیز با هدف قاب‌کردن آسمان یا پوشاندن دیدهای دیگر، در هر فضا تعریف خود را می‌یابد.

طراحی نظام‌مند و فضاهای مستقل در باغ در قالب کلیت واحد باغ ایرانی را به منظومه‌ای از فضاهای متنوع در صورت و واحد در هماهنگی با نظم باغ بدل کرده‌است.


🔖منصوری، سیدامیر. (1399). احیای الگوی باغ ایرانی در شهر امروز، تهران: انتشارت پژوهشکده‌نظر.



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#مدیریت_شهری


🔴ارزیابی پس از اجرا در بازطراحی مسیرهای ویژه دوچرخه


👤#لیلا_سلطانی


💬ریشه ساختارهای تکرار شونده در مدیریت شهری که هدف گذاری فارغ از برنامه، اقدام بدون مطالعه، و آسیب محیطی را به اعتراض شهروندان و مسئولیت ناپذیری مدیران در برابر پیامدها ختم می کند چیست؟

🔸تجربه احداث مسیر دوچرخه در تهران نشان دهنده عدم وجود سياست هاي ويژه طراحي منظر راه، و غلبه تفکر تک بعدی مهندسی و طراحی کالبدی برای تغییر الگوی زیست در شهر است.

🔸محور اندیشه می بایست نه مداخله کالبدی صرف به خودی خود، بلکه پیامدهای کوتاه مدت و بلند مدتی باشد که این اقدامات بر جریان حیات شهر دارند. با امعان نظر به پیچیدگی عناصر شهری و انسانی، تفکر و ارزیابی های اجتماعی بر تفکر صرفا مهندسی و فن آورانه اولویت دارد.

🔸مسئولان می بایست به جای اولویت دادن به اندیشه صرف مهندسی و راه حل هایی چون حذف مسیرهای نامناسب ایجاد شده، تغییر رنگ مجدد یا مسدود کردن با عناصر فیزیکی، به مطالعات اجتماعی روی بیاورند و راه حل های غیر مهندسی را بیازمایند تا در افق کوتاه مدت و میان مدت با مشکلات بزرگتر، اعتراض وسیع تر و ناکارآمدی محیطی آشکارتر مواجه نشویم.

🔹پیش از هرگونه مداخله کالبدی مجدد در هر مسیر واجد آسیب، لازم است نخست ارزیابی پس از اجرا با تکیه بر مولفه های توسعه پایدار انجام شود. تا با سياست گذاري هوشمندانه و با داشتن حداقل تعارض با مسائل چند بعدی موجود، حداكثر كيفيت محیطی ممكن میسر شود.


#ساختارهای_تکرارشونده
#ارزیابی_پس_از_اجرا
#منظر_راه
#ارزیابی_اجتماعی
#تفکر_یک_بعدی_مهندسی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝رستم قاسمی: ساخت 1.5 میلیون واحد مسکن در دست اجرا است / زمین های نهضت مسکن ملی رایگان است.
وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیات دولت: تا پایان شهریور سهم 4 میلیون زمین طرح نهضت ملی مسکن تعیین تکلیف می شود.
مسکن مهر 10-12 سال طول کشید و هنوز 200  هزار واحد آن باقی مانده است. زمین های طرح نهضت ملی مسکن را دولت به طور رایگان در اختیار مردم قرار می دهد.
@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


وزیر نادان، با تصور این که فضای تبلیغاتی را تسخیر کند، اعلام کرد: "با افتخار، خانه ویلایی میدهیم"!

🔸 نگفت که :

❗️خانه‌سازی کار تخصصی است نه عامیانه، که هر مالک خودش بسازد.

❗️ تقاضای اصلی بحران در شهرهای بزرگ است نه شهرهای کوچک؛ و روستاها که می توان ویلایی ساخت.

❗️ما کشور ثروتمندی نیستیم که بخش بزرگی از هزینه ساخت را صرف حیاط، زیرزمین، پارکینگ و سایر غیر‌مفیدها کنیم.

او اما نگفت که در شهرهای بزرگ که مرکز ثقل بحران مسکن کشور است، چه خواهد کرد؟


#مسکن_ملی_1401
#ساختار_قدرت
#اقدام_بی‌برنامه



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#سازمان_فضایی_شهر


🔴محله «منظر» است

👤#مریم_مجیدی


💬محله چگونه ادراک می شود؟ آیا معنای محله و ادراک آن در تمام زمان ها ثابت و بدون تغییر است؟

🔸محله مجموعه ای نیست که اجزا اعضایش باشند، بلکه محله خود یک کثرت است که این اجزا قانون ایجاد آن هستند.

🔸برای فهم یک محله باید نقاط تکین آن را یافت و تحول از یک نقطه به نقطۀ دیگر آن را پی گرفت تا بتوان موفق به خوانش آن شد. فهم نقاط تکین در فهم محله نقش اساسی دارد. این فهم هم زمانمند است و هم مکانمند.

🔸بنابراین آنچه مخاطب از محله به‌ مثابۀ یک «منظر» ادراک ‌میکند، یکپارچگی و وحدتی است که محصول خوانش و ادراک ناظر از اجزای تکین آن است.

🔹محله به مثابۀ «منظر» نیز مفهومی است که همواره با توجه به نگاه ناظر در زمان ها و مکان های مختلف متداوماً باز تولید می شود.


#محله
#ادراک_مخاطب
#کل‌نگری
#کثرت
#تکینگی


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر
#مسكن
#ساختار_قدرت


📝رئیس کمیسیون عمران مجلس: وزارت راه و شهرسازی از ظرفیت قانون تولید و عرضه مسکن استفاده نکرده است، مدیران باقیمانده از دولت قبل دلیل تداوم مشکلات بخش مسکن هستند. (خبرگذاری تسنیم)
@eghtesadvamskan



👤#سید_امیر_منصوری


❗️این مصاحبه یک دنیا نکته دارد.

رئیس "پزشک" کمیته عمران معتقد است منصوبین وزیر اسبق (که در امر مسکن خیانت کردند) همچنان در دوره وزیر فعلی (که نمی‌داند چه باید بکند) مدیریت می‌کنند.

از اختیاری که قانون برای تامین زمین به آنها داده استفاده نمی‌کنند. سراغ زمین‌های حاشیه شهر می‌روند که زیرساخت ندارد و برای مسکن مناسب نیست.

او اعتقاد دارد مسکن فقط با زمین دولتی و اعتبار دولتی قابل تامین است. دولت هم پول ندارد‌. زمین‌های شهری را هم ادارات تحویل نمی‌دهند.

هیچ نقشی برای مردم، سرمایه‌های خصوصی، طرح جامع انقباضی و موانع دولت‌ساخته در تولید مسکن قائل نیست.

بعد از اینهمه انتقاد بنیادی، از مسوولیت خود برای استیضاح وزیر نادان آلوده به خیانت چیزی نمی‌گوید. گویی وظیفه مجلس مصاحبه است نه نظارت استصوابی‌.


#مسکن_ملی
#مسکن_1401
#ساختار_قدرت


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#مسكن
#ساختار_قدرت


📝 بورس املاک و مستغلات راه اندازی می‌شود.
خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی: صنعت خودرو جزو صنایعی است که در دهه ٩٠ اهمال جدی نسبت به آن رخ داد. با ورود خودرو به بورس کالا یکی از این قفل‌ها شکسته شد و این صنعت منطق دیگری را در پیش گرفت. امیدواریم که زیان ١٢٠ هزار میلیارد تومانی صنعت خودرو در این دولت کمتر شود. راه‌اندازی بورس املاک و مستغلات هم در دستور کار قرار گرفته است که زمینه ساز کاهش توزیع رانت و دلالی خواهد شد.
@reisi_ir




👤#آرش_تقی‌پور_اختری


هرچه سیاست‌ها به جای افزایش «ارزش استفاده» ملک، حول «ارزش معامله» آن، وضع شود؛ اصل مشکل برطرف نخواهد شد. بلکه تنها سودجویی جایگزین سودجویی دیگر در بازار می‌شود.

اگر وزارت اقتصاد می‌خواهد برای بازار مسکن کاری انجام دهد؛ احتمالا باید در پی افزایش بازدهی بازارهای رقیب، منطقی‌سازی انتظار سوددهی از بازار ساخت‌وساز و بکارگیری اثربخش ابزارهای مالیاتی و حقوقی (نظیر مالیات بر مرغوبیت، یا ضوابط اجاره‌داری حرفه‌ای) باشد.

انتظار می‌رود که این اقدامات با خارج کردن سرمایه‌گذاران تجاری (افرادی که دارایی آن‌ها نقد است؛ دلال‌مسلک‌ها؛ نوکیسه‌های فعال در ساخت‌وساز)، امکان فعالیت سرمایه‌گذاران صنعتی را (سازندگانی که دارایی آن‌ها فضا است و اشتغال رسمی در ساخت‌وساز دارند) تعمیق بخشد.

هرچند این اقدامات، احتمالا به خروج نقدینگی از بازار انجامیده؛ و ابزار تولید را محدود می‌کند. ولی کاهش حباب قیمتی و انتظارات تورمی، روند تاریخی انعکاس «ارزش استفاده» در محصولات فضایی را، در همبستگی با «نیازهای متغیر مردم در طول زمان» و «فناوری روز» به پیش می‌برد.

این همبستگی، مصرفی شدن (غیرسرمایه‌ای) کالای مسکن را تضمین کرده؛ و با پررنگ کردن اهمیت کیفیت «دوام‌پذیری» برای ساختمان‌ها، از طولانی شدن چرخه‌های ساخت‌وساز حمایت می‌کند.

شاید این مهم، از بنیادی‌ترین تصمیمات اقتصادسیاسی، برای تکامل معماری معاصر کشور نیز باشد.

پ.ن: هر چرخه ساخت‌وساز، با تولید محصولات جدید، محصولات چرخه‌های پیشین را به انقضا اقتصادی نزدیک‌تر می‌کند؛ و هرچه نرخ سرمایه‌گذاری در ساخت‌وساز بیشتر باشد، عمر اقتصادی ساختمان‌های موجود کوتاه‌تر شده و پیگیری کیفیت «دوام‌پذیری ساختمان» را برای فعالان بازار، غیر اقتصادی می‌شود.


#ساختار_قدرت
#مدیریت_سرمایه_‎سالار
#اقتصاد_مصلحتی
#مدیریت_ناکارآمد

▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#گردشگری
#قتصاد_گردشگری


📝ضرغامی: کشورهای حوزه خلیج فارس برای عدم رونق گردشگری در ایران تلاش می‌کنند.
در کشورهای منطقه مهم‌ترین عامل رونق اقتصادی بعد از نفت حوزه گردشگری است. این کشورها کاری می‌کنند که گردشگری در ایران رونق نگیرد.
قطر فقط برای جام جهانی ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است.
آقای یونسی، وزیر اطلاعات سابق به من گفت باند جاسوسی کشف کرده بودیم که هدفش جلوگیری از رونق گردشگری در کشور بود.
@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


توهم توطئه!

گردشگری در ایران خود به خود و بدست سازمان مسئول آن و رانتخواران مسلط بر سازمان در حال نابودی است.

نیاز به نیروی خارجی ندارد. منبع مدعا هم خیلی دقیق و جالب است. یک نفر که دو دهه قبل مسئول بوده و الان مغضوب است، در یک پستو و بدون ذکر جزئیات پرده از یک راز عظیم برداشته است.

فصل استیضاح نزدیک شده، رطب و یابس می‌بافد‌.


#صنعت_گردشگری
#گردشگری_در_ایران
#مدیریت_ناکارآمد


▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر

📝معاون علمی و فناوری رئیس جمهور: نوآوری سبب پیروزی در تمامی عرصه‌ها می‌شود / محصول، نتیجه سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


مقدمه صحیح، سوال خوب، پاسخ مبهم.

پول زیاد خرج می‌کنیم.
چرا تامین نیستیم؟

چون پول را در جای درست خرج نمی‌کنیم.

باید روی پژوهش و تولید علم سرمایه‌گذاری کرد. شعار تولید دانش‌بنیان روی تولید محصول و تجاری‌سازی تکیه دارد. اگرچه این مرحله هم حلقه مهمی در فرآیند خودکفایی و توسعه است، اما بنیادی نیست. حلقه بنیادی، تمرکز بر تولید دانش است. تا دانش نباشد، تولید دانش‌بنیان شکل نمی‌گیرد.

در صورت تولید دانش، تولید محصول که نسبت به تولید علم متأخر است، خود‌به‌خود رونق می‌گیرد.


#سرمایه‌گذاری_علمی
#پژوهش

▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری


🔴فضای مجازی، فرصتی نو ظهور، جهت مواجهه با منظر شهر


👤#ضیا_حسین‌زاده


💬امروزه رشد روزافزون استفاده از فضای مجازی جهت برقراری انواع ارتباط‌های تقریبا تمامی ابعاد زندگی شهری، رشته‌ها و تخصص‌های گوناگون را تحت تاثیر قرار داده است. نقش فضای مجازی در مواجهه شهروندان با منظر شهری چیست؟

🔸در این میان، بدیهی است، منظر که دیسیپلینی میان‌رشته‌ای است و همواره ابعاد مختلف، از جمله اجتماع، فرهنگ و ذهنیت مخاطبان را مورد نظر و مطالعه قرار می‌دهد، نمی‌تواند نسبت به این تحول جهانی بی‌تفاوت باشد.

🔸در میان حجم انبوه اطلاعاتی که در پلت‌فرم‌های مجازی موجود، به اشتراک گذاشته می‌شود، بدون‌شک بخش قابل توجهی از آن به تصاویر و فیلم‌های متعدد از فضاهای شهری مختلف مربوط می‌شود. چنین پاتوق‌ها و محفل‌های گپ‌و‌گفتی که در فضای مجازی و در رابطه با فضاهای شهری شکل می‌گیرد، فرصت بی‌نظیری، جهت دست‌یابی به آراء و نظرات بخش مهمی از شهروندان، از فضاهای شهری خویش است.

🔸تاکنون رویکردهای مثبت و منفی مختلفی نسبت به تحولات عصر دیجیتال و گسترش استفاده از فضای مجازی وجود داشته است.

▫️رویکردهایی که تحولات عصر دیجیتال و همه‌گیری فضای مدیا را منفی تلقی می‌کنند، هرچند ممکن است در برخی موارد صحیح باشند، اما در عمل نمی‌توانند راه‌گشا باشند، چرا که، آن‌چه مسلم است، جهان به مسیر پیشرفت خود ادامه خواهد داد.

▫️از طرفی با آغوش باز به استقبال فضای رسانه‌‌های دیجیتال و مدیا رفتن نیز، بدون شناخت کافی و دانش استفاده صحیح از آن، اصل قراردادن خودِ تکنولوژی و نه استفاده از آن جهت ارتقا کیفیت زندگی جمعی و فضاهای شهری، موجب بروز آسیب‌های زیادی خواهد شد.

🔸تصاویر و فیلم‌هایی که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته می‌شود، در وهله نخست و در بهترین حالت تنها معرف سیمای شهر خواهد بود و نه منظر آن، چرا که منظر شهر، محصول ادراک و تفسیر ناظر از مواجهه با آن و لمس فضاست. در واقع دنیای مجازی حداکثر اطلاعات ماده شهر را بازتولید می‌کند. بنابراین چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی، منظر بدون ذهن آدمی پدید نمی‌آید.

🔸اما نکته اصلی این است که جدا از تصاویر صرف موجود در فضای مجازی، مطالب و کامنت‌های ضمیمه‌شده بر این تصاویر، توسط کاربران، حاصل تفسیر مخاطبان، از تجربه، مواجهه و تفسیر آنها از فضای شهری مذکور بوده است.

🔹فضای مجازی فرصتی را فراهم می‌آورد که ناظر، بدون جابجا شدن، حدی از مواجهه با فضا را تجربه کند. در این صورت این مواجهه می‌تواند به تولید منظر بینجامد‌؛ ولو ناقص.


#فضای_مجازی
#منظر_شهری
#تحول_دیجیتال
#تصویر_ذهنی


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر
#ساختار_قدرت
#اقتصاد_رانتی


📝نظام مهندسی تهران ۱۲۳ میلیارد تومان سود سپرده بانکی دریافت می‌کند.
طی هفته گذشته «نود اقتصادی» گزارشی تصویری از اعتراض اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان منعکس کرد. مهندسان ساختمان به نگهداری ۱۸۰۰ میلیارد تومان سپرده بانکی توسط نظام مهندسی معترض بودند.
براساس ادعای آنان، نظام مهندسی این پول مهندسان را از اردیبهشت ۹۲ در حساب غیرقانونی نگه داشته‌ است.
گرچه نظام مهندسی استان تهران صورت‌های مالی جدید را منتشر نکرده، اما براساس آخرین صورت مالی که مربوط به عملکرد سال مالی ۱۳۹۸ است، نظام مهندسی ساختمان استان تهران در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۲۳ میلیارد و ۲۹۹ میلیون تومان سود از سپرده‌های بانکی خود دریافت کرده است./نو اقتصادی.
@eghtesadvamskan



👤#آرش_تقی‌پور_اختری


هرقدر که سازمان‌های دولتی، لزوما نوین نیستند؛ در عوض سازمان‌های غیردولتی در دهه‌های اخیر رشد چشمگیری را تجربه کرده‌اند.

در کشورهای توسعه‌یافته‌تر، این سازمان‌ها به مثابه «کارآفرینان اخلاقی» به نشر عقاید و هنجارها می‌پردازند؛ و حتی در تعامل با سایر سازمان‌های غیردولتی و دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و شرکت‌های چند ملیتی را تأسیس می‌کنند.

با این مقدمه؛ قرائت این خبر از سر «ذلت» این نهاد حرفه‌ای، از جنبه‌های تخلفی آن تاثیرگذارتر است.

به این معنا که «حافظه مدنی-حرفه‌ای» مهندسان، به دلیل عدم رسمیت یافتن یک واحد مستقل، مسلط و مقتدر، آنچنان بصورت تاریخی و مفهومی دست‌کم گرفته شده؛ که طرح چنین تخلف ذلیلانه‌ای، برای سازمانی که در تامین هزینه‌های جاری خود دچار اضطرار به نظر می‌رسد، به سرعت گسترش یافته و مورد توجه قرار می‌گیرد.


#سازمان_نظام_مهندسی
#نظام_مهندسی_تهران
#مدیریت_رانتی



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#مسکن
#نهضت_ملی_مسکن


📝وزیر راه: مسکن را ارزان‌ می‌کنیم
رستم قاسمی: دغدغه رهبر معظم انقلاب در بخش مسکن یک فرمان است و مسئولیت ما را بیش‌تر کرد. باید فاصله عرضه و تقاضا مسکن کاهش یابد تا مردم بتوانند خانه‌های ارزان‌تری بخرند. از دستگاه‌های دولتی در رابطه با تخصیص زمین راضی نیستیم. این دستگاه‌ها زمین‌های مورد نیاز نهضت ملی مسکن را تحویل وزارت راه نداده‌اند./تسنیم
@AkhbareFori




👤#سید_امیر_منصوری



ما هیچ، ما نگاه!

چطور مخاطب اصلی، مدعی‌تر از همه می شود. گویی دیگران مسئول بودند و اهمال کرده‌اند.

آنقدر این روش آی‌دزد، آی دزد گفتن دزدان تکراری شده دیگر توجه کسی را جلب نمی‌‌کند.

چقدر این "نهضت‌ملی مسکن" واقعا نهضتی و ملی است که حتی دولت، که مبدع و مجری‌ آن است، نیز به احکامش تمکین نمی‌کند!

آقای وزیر کشف بزرگی فرموده‌اند که "در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری" برای ارزان کردن مسکن باید فاصله عرضه و تقاضا را کم کرد.
یعنی اگر رهبر نمی‌گفت که مسکن گران است، این قاعده می‌توانست چیز دیگری باشد.

❗️چرا با این همه نشانه، مقام مافوق بی‌کفایتی مدیرش را نتیجه نمی‌گیرد؟
مجلس چی؟
احزاب؟
روشنفکران؟
متخصصان؟
ما؟
چه می‌کنیم؟



#سرمایه_سوزی_سیستمی
#مدیریت_نارآمد
#مدیریت_ناکارآمد
#ساختار_قدرت
#بحران_مسکن



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#مدیریت_ناکارآمد



📝هزینه نگهداری دزدها ماهانه ۱۰ میلیون
سخنگوی فراجا با اشاره به افزایش میزان سرقت‌های خرد: هزینه نگهداری سارقان ماهانه به طور میانگین حدود ۱۰ میلیون تومان است و این در حالی‌ست که می‌توان با نصف این مبلغ اقدامات موثری پیشگیرانه انجام داد.
@Rajanews_com



👤#سید_امیر_منصوری


در همه چیز همینطور است. همیشه پیشگیری، ارزانتر، ساده‌تر و مؤثرتر از درمان است.

نوسازی بافت فرسوده در مقابل بحران پس از زلزله، آموزش در مقابل رشد جرائم، بهداشت در مقابل هزینه‌های درمان و امثال آنها.

❗️چرا اجرا نمی‌شود؟

📌چون دانایان و بر اساس دانایی تصمیم نمی‌گیرند. سیاست‌ها بر اساس منافع نامشروع، جهل و فشار عوام تنطیم می‌شود.



#سرمایه_سوزی_سیستمی
#مدیریت_رانتی



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#منظر
#منظر_شهری


🔴مرکز افتاد برون، بس که شد این دایره تنگ!


👤#رضا_کسروی


💬حجت‌الاسلام حسن منصوریان رئیس کمیسیون فرهنگی: «فلسفه ایجاد شرایط امروز مشهد، حرم مطهر است، اما در اجرا حرم مطهر رضوی در حاشیه شهر قرار گرفته است. توسعه برای شهرداری دردسرهای زیادی دارد، اما حاضریم وسعت زیادی را به شهر اضافه کنیم تا حرم در مرکز باشد».

🔸تفوق رویکردهای مدرنیستی در قالب طرح¬های جامع و تفصیلی عمده ترین دلیل هندسه گرایی در مدیریت شهرها ارزیابی می شود؛ رویکردی که به ادراک مردم از مرکزیت کاری ندارد. اما به نظر می رسد باید درباره اشتراک رویکردهای مدرنیستی وارداتی و نگاه ماهیت گرای بومی به معنای فلسفی آن هم دقت کرد.

🔸علی رغم تسلط علمی فلسفه اصالت الوجودی صدرایی بر مراکز علمی حوزه و دانشگاه، این فلسفه به حوزه های مدیریتی و تخصصی تسری پیدا نکرده است.

🔸در رویکرد منظر، تعریف مرکز شهر صرفا بر مبنای هندسه، آن را از دایره مرکزیت خارج می کند.


#مشهد
#مرکز
#منظر_شهری


📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر
#مسکن



📝 رهبر انقلاب : قیمت خانه و اجاره‌ی خانه سرسام‌آور است و مردم واقعاً در زحمتند، یکی از اولویتهای قطعی در مسائل اقتصادی، بخش مسکن است. بخش مسکن یکی از اولویتهاست. مسکن خیلی مسئله‌‌ی مهمی است. اولاً خود حرکت در بخش مسکن ایجاد اشتغال می‌کند. ثانیاً در مسئله‌ی مسکن ما به خارج وابستگی نداریم. زمینش مال خودمان است، مصالحش مال خودمان است، طراحی مال خودمان است.
بنابراین به مسئله‌ی مسکن باید رسید. ما در قضیه‌ی مسکن خیلی عقبیم. نتایجش را هم دارید می‌بینید. قیمت خانه و اجاره‌ی خانه سرسام‌آور است. خب مردم واقعاً در زحمتند. یکی از اولویتهای قطعی در مسائل اقتصادی، بخش مسکن است.
@QODS_COM



👤#آرش_تقی‌پور_اختری


این بیانات نشان‌دهنده تغییر رویکرد سنتی نسبت به مسکن، از کالایی عمرانی، به مساله‌ای اقتصادی است.

در ادامه؛ اقتضائات اقتصادی کشور نیز نشان خواهد داد که پیگیری اقتصادی مسکن هم، عملاً برآورده‌کننده نیاز واقعی کشور در این حوزه نخواهد بود.

چرا که مسکن با نیازهای فطری قلمرو خواهی و قدرت طلبی انسان آمیخته است؛ و پیگیری آن در سطح زیستگاه انسانی، مستلزم درک آن به عنوان برساختی اجتماعی است.

در چنین دیدگاهی باید، دولت به عنوان یک بازیگر محترم، معتمد و معتبر، با اولویت خلق و حفظ سرمایه‌های معنوی وارد بازی‌های فضایی شده؛ و حق مداخلات فضایی شهروندان، متناسب با دلبستگی‌ها و نیاز ایشان در هر زمان را به رسمیت شناسد.

ارزش‌هایی که در نگاه اقتصادی، به سرعت توسط صرفه‌های ناشی از مکان، و دوگانه استفاده-معامله به انحراف کشیده شده، و جای خود را به رقابت‌هایی می‌دهد که با متغیر «شدت سرمایه‌گذاری به سطح» قابل بازنمایی است.

از مظاهر تاریخی نگاه اجتماعی، برخورداری مالکان از حق توسعه ابنیه خود در طی زمان، برای نیازهایی مانند تامین سرپناه برای فرزند تازه متاهل شده، است‌.

از این‌رو هرچند از شروط مساله مسکن، اصلاحات اقتصادی است؛ لکن همین اصلاحات هم باید از مسیر حکمرانی خوب به وقوع پیوندد.


#ساختار_قدرت
#بحران_مسکن
#برساخت_اجتماعی



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#نقد_خبر
#ساختار_قدرت


📝طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی تحویل هیات رئیسه مجلس شد
رئیس کمیسیون عمران مجلس: طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی تهیه و امروز به هیات رییسه مجلس تحویل داده شد.
این طرح بعد از تعطیلات دو هفته آینده، در صحن مجلس اعلام وصول خواهد شد. رییس جمهوری، رییس مجلس و کمیسیون عمران با تفکیک وزارت راه، شهرسازی و مسکن و جدا شدن حوزه مسکن از حوزه راه موافقند. (ایسنا)
isna.ir



👤#سید_امیر_منصوری


تفکیک بر اساس ویژگی‌های فردی وزیر.
چون نمی‌تواند اداره کند، وزارتخانه را بر هم می‌زنند. فارغ از هرینه‌های مالی و غیر آن، همپوشانی حوزه ماموریت این دو وزارتخانه ایجاب می‌کند مدیریت واحد داشته باشند. مضافا آن که سازمان میراث، محیط زیست و منابع طبیعی هم از همین جنس‌اند.

حوزه‌هایی که مدیریت کالبدی سرزمین خروجی مشترک آنهاست، نمی‌توانند با راهبردها و سیاست‌های مختلف اداره شوند.

درست آن است یک متولی بزرگ بنام «وزارت سرزمین» ایجاد شود تا اقدامات آنها متحد‌الاصول باشد. اداره این وزارتخانه بصورت متمرکز برای سامان‌دادن به هرج‌و‌مرج فعلی مداخلات سرزمینی و برنامه‌های وابسته به محیط، قطعا آسان‌تر و مفیدتر است.

اگر ملاک تفکیک را اندازه وزارتخانه (تعداد کارکنان و بودجه) قرار دهند، اصلی‌ترین فلسفه تشکیل وزارتخانه‌های مستقل که اشتراک موضوعی آنهاست نادیده گرفته می‌شود.

روش مدیریت وزارتخانه بزرگ با رویکرد علمی روشن است. البته در روش مدیریت هیئتی، که وزیر بجای سیاستگذاری، در اقدامات هم دخالت می‌کند وزارتخانه باید کوچک باشد.

نکته: آقای رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران، پزشک است. در حالی که دو عضو ساده این کمیسیون آقای دنیا مالی متخصص عمران و معاون سابق وزارت راه و شهرداری تهران و دیگری دکتر شاکری استاد عمران دانشگاه پلی تکنیک است.


#وزارت_راه_و_شهرسازی
#مدیریت_هیئتی



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
#شهر
#ساختار_قدرت


🔴وزارتخانه چند تکه: مسکنی که منتزع می شود


👤#سینا_ناصری


💬چرا تفکیک وزارت راه و شهرسازی و ایجاد "وزارت مسکن" منتزع از ساختار وزارت راه و شهرسازی، الویتی در مساله و راهکارِ حل "بحران مسکن" به حساب نمی‌آید؟

🔸وزارت راه و شهرسازی با ساختار کنونی خود ماحصل نگرشی است که از اواخر دولت دهم و در اولین سال دهه 90 در راستای "همگرا شدن" حوزه‌های نزدیک بهم در قالب یک وزارتخانه جدید با هدف ایجاد وحدت رویه به وقوع پیوست. اقدامی که هرچند در بسیاری از جهات توانست موفق عمل کند اما مشخصا در حوزه مسکن و در جهت رفع بحران مسکن بویژه در دولت‌های بعد چندان موفق عمل نکرد.

🔸وزارت راه و شهرسازی به لحاظ مقیاس جزء وزارتخانه‌های رده میانی است و عملاً جداسازی حوزه مسکن اگر با این نگرش باشد توجیهی نخواهد داشت.

🔸ایجاد وزارتخانه جدید مستلزم ساختار تشکیلاتی بویژه در استان‌ها و مراکز استان است که وزارت مسکن بواسطه عدم دارا بودن این سبقه تشکیلاتی بسیار زمان‌بر و همچنین به لحاظ بودجه و صرف هزینه خواهد بود و دیگر روی، مستلزم نیروی انسانی و توان تشکیلاتی بالایی است.

🔸در صورت تصویب بواسطه الزام تأمین بودجه اجرایی بصورت عاجل و بدون پشتوانه، می‌تواند تأثیرات سوء تورم‌زایی به همراه داشته باشد
جداسازی و تفکیک حوزه‌های مختلف درهم تنیده و انتزاع آنها، بطور جد با نگرش سیستمی و کل‌نگر در تضاد خواهد بود.

نتیجه آنکه هرچند بنظر می‌رسد این تصمیم و سیاست‌گذاری در نتیجه بی‌عملی وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن و تبدیل مسکن به یک معضل رخ داده است اما با توجه به آنچه ذکر شد، ایجاد وزارت مسکن هرچند می‌تواند به سبک شدن این دستگاه اجرایی بینجامد، اما این معضل بیش از آنکه نتیجه نقص ساختار باشد معلول دلایل دیگری است که به کرات به آنها پرداخته شده است و انتزاع وزارت‌خانه نمی‌تواند راه‌کار حل مسأله ممکن باشد.


#وزارت راه و شهرسازی
#مسکن
#مسأله مسکن



📝متن كامل
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر
#اقتصاد_شهر
#مدیریت_شهری



📝تجربه ترکیه در ساماندهی دستفروشان
ترکیه با ساماندهی دستفروشان در این کشور علاوه بر کاهش بخش غیر رسمی اقتصاد، دستفروشان را به جاذبه توریستی تبدیل کرده است.
ترکیه به جای جمع آوری و مبارزه با دستفروشان با رسمیت بخشیدن به دستفروشی ، اعطای مجوز فعالیت توسط شهرداری‌ها و توسعه بازارهای محلی و بازار روز زمینه را برای فعالیت اقتصادی و بهداشتی آنها فراهم نموده است.
@reisi_ir



👤#سید_امیر_منصوری


این کار را در ایران می‌توان برای وانتی‌ها انجام داد. سنت دستفروشی در ایران بر دوش وانتی‌ها متمرکز است.

اگر مکان‌های خاصی در محلات طراحی شود و اجاره دهند که با برنامه منظم، وانتها در حالی که هر کدام فقط یک جنس می‌فروشند، آنجا پارک کنند، در ارائه خدمات ارزان به شهروندان و ساماندهی مشاغل آزاد کمک زیادی می‌شود‌.

یک رقیب برای میدان‌های تره‌بار هم ایجاد می‌شود تا کمتر اجحاف کنند.


#دستفروشان_شهر
#مدیریت_اقتصاد_خرد
#مشاغل_آزاد



▫️مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
🆔 @nazarac
2024/09/21 11:46:59
Back to Top
HTML Embed Code: