Telegram Web Link
#شهر_بندر
#ساختار_قدرت

🔴تهدیدهای پیش روی امروز، فرصت های از دست رفته دیروز


👤#یونس_غربالی_مقدم


چگونه می شود که کشور عزیزمان در عرصه مبادلات بین المللی و کریدورهای حمل و نقل منطقه ای علیرغم برخورداری از مزیت های متعدد جغرافیایی و طبیعی و فرصت های رشد و توسعه به راحتی دور می خورد و عرصه فعالیت در کسب و کارها روز به روز دشوارتر می شود؟

❗️چگونه می شود که فرصت های متعدد به یکباره ناپدید و تهدیدها سرازیر می شود؟

🔸اکنون کشور ایران با شرایط پیش گفته روبرو است.

📌برای برون رفت از این شرایط که با انواع محدودیت های درونی و بیرونی مواجه است تحول در هر سه نظام تصمیم سازی، تصمیم گیری و از همه مهمتر اجرا و کنترل اجتناب ناپذیر است تا بتواند تهدید یا تهدیدات به وجود آمده را به فرصتی جهت کاهش عقب ماندگی و رشد و توسعه قرار داد.

🔹باید مسیر تند باد را شناسایی کرد و از قدرت آن برای حرکت سریع خود بهره برد.


#بندر
#کریدور
#فرصت
#تهدید


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#منظر_شهری

🔴منظر سوگ، بی عاری اجتماعی


👤#هانی_ارجمندی


🔸از میان رفتن حس تعلق محله ای تاثیر شگرفی بر بی عاری اجتماعی گذاشته است.

🔸البته اخلالی که شهرداری یک مفهوم شهروندی را (سیاهی زنی های مذهبی) به عنوان یک عملکرد دولتی بازتاب می دهند می تواند موثر باشد بر اینکه عادت کردن چشم بر این رنگ که حساسیت ما را بر رنگی که مصداق عزا و تألم هم‌محله ای و همسایه ما بوده است را ایجاد نماید.

🔸 آدرس دهی، اعلام نیاز بر همدلی معنوی و گاهی مادی، اعلان محلی و .. همگی امکاناتی هستند که سیاهی ها به افراد یک جامعه می دهد.

🔹اما قبل از آن ایجاد بستری برای شناخت، ایجاد احساس نیاز برای برقراری ارتباط با همسایگان، ایجاد امکان برای حضور طولانی مدت در یک منطقه مسکونی و همچنین افزایش احساس و رفتارهای جمعی در جامعه «افراد» را به «جامعه» بدل میکند که البته این مساله ای است که این روزها کمتر به چشم می خورد.


#سوگ
#منظر_سوگ
#همدلی_اجتماعی
#بی‌عاری_اجتماعی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝پاسخ دکتر قاضی دبیر کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران به بیان شبهات مطرح شده مبنی بر حذف ردیف بودجه پروژه های توسعه محلی۱۴۰۱:
در لایحه سال ۱۴۰۱، برای پروژه های توسعه محلی بجای یک کد پروژه، حدود ۱۴۰ کد جدید و مستقل بودجه ای تعریف شده است که این ۱۴۰ کد مستقل صرفا برای آن دست از پروژه های توسعه محلی است که از نوع احداث ابنیه و ایجاد زیرساخت‌ها است و تحت عنوان پروژه های توسعه محلی غیر مستمر، دارای یک پروژه مجزا می‌باشند و تکلیف این پروژه ها از هم اکنون مشخص شده و در سامانه کنترل پروژه شهرداری برای رصد نحوه اجرای آنها ثبت خواهند شد.
(@shorayaran)



👤#نظر_آنلاین

🔸در غیاب برنامه راهبردی توسعه تهران، این بهترین کاری است که در سطح میانی و تاکتیکی می‌توان انجام داد. تعریف پروژه‌های محلی با مشارکت مقامات و مردم محلی.

🔸البته روش انجام این کار هم مهم است. ولی برای سال اول کار خوبی است. یکی از جلوه‌های مشارکت محلی است که جنبه مثبت آن بیشتر از بعد تبلیغی آن است.


#مدیریت_شهری
#مشارکت_محلی
#برنامه_راهبردی


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#نقد_خبر


📝مرکز پژوهش‌های مجلس: مردم زیاد سفر رفته‌اند ولی پول خرج نمی‌کنند.
طبق بررسی‌های آماری؛ با مقایسه بین هزینه متوسط سفر با تورم نقطه به نقطه مشخص می شود بین سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ کمیت گردشگری داخلی افزایش پیدا کرده اما به کیفیت آن افزوده نشده است.
(@eskannews_com)


👤#نظر_آنلاین

🔸وقتی هدف اصلی گردشگری را درآمد اقتصادی قرار دهند، افزایش سفر بدون درآمد بیشتر را نامطلوب قلمداد می‌کنند.

📌در حالی که هدف اول گردشگری وجه فرهنگی-اجتماعی و معرفتی آن است.

🔸در این نگاه، صرف افزایش سفر اقدام مثبتی است. باید ابتدا برنامه گردشگری را غنی کرد و در وهله بعد به دنبال آثار اقتصادی آن رفت.

🔸گرانفروشی خدمات گردشگری مانع مهمی در رجوع مردم برای استفاده از آنهاست. هتل، رستوران و سایر خدمات در ایران اقلام لوکس محسوب می‌شوند، در حالی که کیفیتشان در حد قیمتشان نیست. در قیاس با دنیا نیز همین نتیجه حاصل می‌شود.

❗️برای اقتصادی کردن گردشگری ابتدا باید زیرساختها را ارزان کرد.


#گردشگری
#اقصاد_گردشگری


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#منظر
#منظر_شهری

🔴«زشتی» های یک شهرْ بخشی از منظرِ شهر


👤#مریم_مجیدی


نوع و رویکرد برخورد با فضاهای پرت و رهاشدۀ شهر تهران برای تبدیل این فضاها به «فضاهای جمعی» چگونه باید باشد؟

🔸فضاهای پرت و رهاشدۀ شهری، به فضاهایی اطلاق می شود که در طول زمان بنا به دلایل مختلف خالی و بلااستفاده مانده و یا کاربری پیشین خود را از دست داده و یا فضاهایی هستند که به نحوی از معرض دید عموم خارج و رها شده باشند.

🔸این فضاها چیزی نیستند جز آنچه مردم میبینند. بنابراین حتی در تصاویر به اصطلاح زشت، ممکن است تصاویر قابل عرضه‌ای وجود داشته باشد که بتوان از آن برداشت کرد و ارائه داد به شرطی که به دقت به ماهیت آن مردم و مکان نگریست.

🔹تصویر شهر باید خود شهر را منعکس کند. تصاویر ساختگی و غیرواقعی نه تنها از جهت اقتصادی بلکه از نظر هزینۀ روانی نیز برای جامعه مضر هستند. کار معماران منظر کشف و تبدیل این تصاویر به تصویری است که به نگاه مردم و حقیقت مکان ها انطباق داشته باشد. که این عمل با ذات مشارکتی منظر انطباق دارد.


#منظر
#رویکرد_منظر
#جامعه
#مشارکت_اجتماعی_در_منظر


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نقد_خبر

📝رئیس قوه قضاییه: دستگاه‌های حکومتی اغلب حریم رودخانه‌ها را تصاحب کردند.
محسنی اژه‌ای: مشکل حریم و بستر رودخانه در خراسان رضوی را حل می‌کنم؛ ولی اول مجوز تعاونی که برای ساخت در حریم صادر شده را باطل کنید.
(@eskannews_com)


👤#نظر_آنلاین

❗️کار دولت در ایران مصداق ضرب‌المثل.
به اسم عیسی، به شکم موسی است.

🔸برای حفظ منافع عامه درست شده، اما تبدیل شده به یک ویژه‌خوار (رانتخوار) سیستمی.

همه چیز را برای خودش تصاحب می‌کند. بهانه خوبی هم دارد : چون نفع عامه این است.

🔸دولت را باید ملی کرد. این کار دشواری است.

🔸منفعت‌جویانی که دولت را پایگاه رانت‌سازی و رانت‌خواری خود قرار داده‌اند، اجازه این کار را نمی‌دهند. مناصب اثرگذار را در اختیار گرفته‌اند. شعارشان هم عوامفریبانه است.

🔹برگرده مارکسیست‌های طرفدار دولت حداکثری هم سوار می‌شوند و ملت‌خواهان را متهم به همسویی با نئولیبرالها می‌کنند.
تشخیص مواضع و انتخاب راه درست در این شلوغ‌بازار هوشمندی زیاد میخواد. روشنفکران و احزاب ما عجالتا در خوابند.


#دولت
#ساختار_قدرت
#رانت_خواری


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#منظر
#منظر_شهری

🔴منظر بارانی؛ نگاهی به منظر شهر اهواز پس از باران


👤#محمد_فرشیدی


💬باران به عنوان پدیده ای طبیعی بر چهره مناظر طبیعی و مصنوع اثر می گذارد.
منظر باران اگر از نظر عملکردی بتواند به درستی کار کند، می تواند ویژگی های زیبایی شناسانه منحصر به فردی به شهر بیفزاید و از سوی دیگر چنین روزهایی را در خاطره جمعی شهروندان حک کند.

🔸یکی از جذاب ترین تصاویر ثبت شده در ذهن یک شهروند اهوازی، دوگانه رودخانه- باران است. رودخانه و ساحل آن پس از باران نمود کاملی از چرخه آب را نشان می دهد.

🔸از سوی دیگر ساحل از نظر زیرساختی خود را برای باران مهیا نساخته و الگوهای حضور افراد را مختل می کند. عدم تخلیه مناسب آب، آب گرفتگی پیاده راه های ساحلی و وجود نداشتن سرپناه در زمان بارش های شدید باعث می شود تا افراد از حضور در این فضا در زمان بارندگی اجتناب کنند.

🔸خیابان- باران دوگانه دیگری است که در زمان بارندگی، چهره ای ناخوشایند از شهر اهواز را نشان می دهد.
عدم یکنواختی و اختلاف ارتفاع بین پیاده روی هر ساختمان با دیگری از یک سو بخش و استفاده از مصالح کفسازی پیاده رو با سنگ های گرانیتی که دارای سطح صیقلی می باشند و در زمان خیس شدن به شدت لغزنده می شوند، حرکت عابر را دچار مشکل می کنند. همچنین مساله فاضلاب شهری در زمان بارندگی به موردی حاد بدل می شود.

🔸اما دوگانه چشم انداز- باران شاید اصلی ترین نمود تاثیر این پدیده بر منظر شهر اهواز در ساعات پس از بارندگی است. اهواز شهری است مسطح و لندمارک های آن محدود به ساختمان های محدودی می شود. همین موضوع باعث شده است تا ایجاد کریدورهای دید طولانی به ویژه در راستای محور شمالی- جنوبی آن ایجاد شود. پاکیزگی هوای ایجاد شده پس از باران و آسمانی که تا نزدیکی خط افق قابل مشاهده است، چشم اندازی وسیع را در اختیار مخاطب قرار می دهد که در جریان آن پل ها، درختان بومی و بناها را شامل می شود. این خود کلاژی کم نظیر از کیفیت بصری شهر در کریدورهایی خاص از آن را در اختیار ما قرار می دهد.

🔸شهرها صرفا چیزهایی ثابت و بی جان نیستند. موجوداتی هستند که در اثر وقوع پدیده های طبیعی روح آن ها دچار تغییر می شود. تابش آفتاب شدید، باران، برف و حتی مه، چهره شهرها را دستخوش تغییر می کند.

🔹اگر شهری این توانایی را داشته باشد که خود را برای حالات مختلف جوی آماده کرده باشد، شهروندان در هر زمانی خود را برای استفاده از ویژگی های منظرین شهر توانمند می بینند. هر چند شهر اهواز روزهای آفتابی زیادی دارد، اما زمستان های بارانی و مه آلود آن انتظاری است که مردم شهر می کشند تا با آمدن آن بتوانند زیبایی های نهفته در دل منظر این شهر را بهتر درک کرده و از آن بهره مند شوند.

#منظر_باران
#بارندگی
#اهواز


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#گردشگری
#مبانی_نظری

🔴اکوتوریسم و نظریه جبرگرایی


👤#پروانه_پرچکانی


💬پژوهش‌‏های تلفیقی بدون کنارگذاشتنِ محدودیت‌‏های پارادایمی دشوار و شاید غیرممکن خواهد بود. اندیشۀ فلسفی به موضوع خاصی محدود نمی‌شود و به هر موضوع می‌‌شود با دید فلسفی نگریست.

🔸فلسفه از طبیعتِ اندیشیدن برمی‌خیزد و در حقیقت همان اندیشیدن خردمندانه است. اکوتوریسم مهم‌ترین گونۀ گردشگری است که، با وجود اهمیت بسیار آن، در بُعد نظریه‌پردازی، ارتباط با سایر علوم و ماهیت دانشی خود نوعی آشفتگی عمیق ماهیتی دارد که بخش بزرگی از آن در چگونگی پرداختن علمی به فلسفۀ علم و معرفت‌شناختی این رشته نهفته است.

🔸از سوی دیگر در بعد عملیاتی، محبوبیت اکوتوریسم بین مردم جهان و سودآوری اقتصادی آن در فضاهای اکوتوریسمی بیش‌ازحد انتظار فریبنده بوده و سبب بهره‌برداری بیش از ظرفیت این مناطق شده است که از یک‌سو دست‌اندرکاران این صنعت و از سوی دیگر توسعۀ پایدار فضاهای اکوتوریسمی را با بحران‌هایی جدی مواجه کرده است.

🔸در نظریۀ جبر محیطی شرایط محیطی یا عملکردهای انسانی اساس قانون علی محسوب می‌شود. در این نظریه، عوامل محیطی به‌ویژه عوامل محیط طبیعی بر فعالیت‌ها، تصمیم‌گیری‌ها، الگوهای زندگی و رفتارهای انسانی مسلط می‌‌شود و شرایط خود را به‌ صورت گسترده به مردم تحمیل می‌کند. براساس این نظریه، عملکردهای انسانی نمی‌تواند آزاد باشد.

🔸جبر جغرافیایی در برابر ارادۀ آزاد قرار دارد.
مکتب اگزیستانسیالیسم، مکتب اصالت وجود، به‌شدت جبرگرایی را مردود می‌‌کند و به آزادی انسان در عملکردهایش و آزادی و استقلال او از هر نوع قانونی، چه قوانین طبیعی و چه قوانین دیگر، معتقد است.

🔸انسان مسئول آن چیزی است که هست یعنی خود را خلق می‌کند. در این مکتب انتخاب با خود انسان است و این طرز تفکر فلسفۀ ارادۀ آزاد را بنیان می‌‌گذارد. اگرچه طبیعت رابطۀ جبری و ناآگاهانه با انسان دارد، انسان به‌سبب داشتن وابستگی جبری با طبیعت از لحاظ روش بهره‌برداری و نحوۀ ارتباطش مختار است و رابطه‌ای آگاهانه با طبیعت دارد.

🔹درحال‌حاضر فلسفۀ سیاسی سبز، با عناوین مختلف نظیر بوم‌محوری؛ اکولوژی‌گرایی؛ دوستان زمین؛ صلحِ سبز؛ مدافعان محیطی، در زمینۀ اکولوژی‌گرایی حرکت تندی را آغاز کرده است
رایج‌شدن مفاهیمی مانند اکوتوریسم یا گردشگری پایدار ناشی از حساسیت‌های طبیعت است و لزوم افزایش آگاهی گردشگران از ارزشمندی محیط و ضرورت حفاظت آن را به ذهن متبادر می‌کند، ولی به مفهوم غالب‌بودن طبیعت بر انسان نیست.


#اکوتوریسم
#جبرگرایی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝با افتخار اعلام میکنیم که پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای نخستین بار در جهان موفق به ساخت "لبه‌های فوق سخت برش تمام کامپوزیت سرامیکی" شدند که این کامپوزیت با ویژگی‌هایی نظیر مقاومت در برابر شوک حرارتی و پایداری شیمیایی، در صنایع هوافضای پیشرفته کاربرد دارد.
(@reisi_ir)



👤#نظر_آنلاين

🔸کشف قانونمندی‌های طبیعت، اسمش تولیدعلم است. این کار موسسات پژوهشی است. دولتی باشد یا خصوصی.

🔸تجاری‌سازی این کشف و تبدیل آن به محصول قابل فروش، کار امثال شرکت‌های دانش‌بنیان است.

🔸این که این شرکت‌ها علیرغم حمایتها و سرمایه‌گذاری زیاد دولتی کمتر از یک درصد تولید ناخالص ملی را در دست دارند، یعنی آن که علمی برای تجاری‌سازی در اختیارشان نیست. بعضا نیز به اشتباه در صدد تولیدعلم برمی‌آیند تا بعدا تجاری‌سازی‌اش کنند. در حالی که کار آنها چیز دیگری است.

🔸راه‌حل اساسی و پایدار برای توسعه کشور رونق‌بخشیدن به پژوهش است. راهبرد اول در تجربه ۴۰ ساله، اصالت بخش دولتی برای این کار بوده است. تمام سرمایه‌ها، قوانین و تسهیلات مصروف دانشگاهها و پژوهشگاههای دولتی بوده است. آنها اما، بیشتر دنبال حل مسائل کادر خود بوده‌اند تا کشور.

دولت به ملت اجازه حضور موثر در عرصه پژوهش و تولید علم نمی‌دهد. مسوول آن کیست؟

#توليد_علم
#تجاري_سازي_علم


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#شهر
#مدیریت_شهری

🔴فقدان فضای بازی در بافت مسکونی شهرهای کشور


👤#الهام_ضابطیان_طرقی


💬بازی صرفا مختص به کودکان نیست و میتواند به عنوان ابزاری برای بهبود سلامت روح و جسم و ارتقای سرمایه اجتماعی بویژه در بافت مسکونی استفاده شود. همچنین در فضاهایی با چیرگی بالای جنسیتی مانند شهرهای ایران، این فضاها می توانند عرصه ای برای حضور و تعامل بیشتر دختران و زنان محسوب شوند.

🔸به عقیده برخی از روانشناسان بازی بویژه بازی های گروهی و فیزیکی، یکی از بهترین روش های یادگیری، تعامل و رفع استرس های ذهنی است.

🔸نظریه پردازان رشته شهرسازی چون جین جیکوبز نیز به نقش فضاهای بازی و بویژه بازی های خیابانی در ارتقای امنیت و سرزندگی فضاهای شهری اشاره کرده اند. اما در کشور ما تقریبا در تمام شهرهای کوچک و بزرگ فقدان فضاهای بازی برای بزرگسالان به چشم میخورد، اگرچه در گذشته در خیابان ها و کوچه ها و حتی در خرابه ها رونق داشت.

🔸این زمین های بازی یا به اصطلاح بازی های خیابانی علاوه بر قابل استطاعت بودن برای تمام گروه های اقتصادی(نسبت به سالن های ورزش)، بستری برای شناخت بهتر ساکنان محله های مسکونی هستند.

🔸از سوی دیگر به نظر می رسد مدیریت شهری در قبال دریافت عوارض از شهروندان موظف به فراهم کردن فضایی در دسترس برای تمام اقشار شهروندان است.

🔹به نظر می رسد برنامه ریزی برای خلق و مکان یابی بهینه فضاهای بازی( و نه ورزشی) در طرح های فرادست مناطق مسکونی شهری بسیار ضروری است.

#بازی
#زمین_بازی
#محله_مسکونی
#بازی_خیابانی


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#منظر
#منظر_راه

🔴چراغ قرمز توسعه ظرفیت های حمل و نقل ریلی کشور!


👤#سعید_غلامپور


🔸کاهش هزینه سفر، طرح های یکی دو صفحه ای توجیه و امکان سنجی توسعه ظرفیت های آزادراهی، هدف تک بعدی برنامه ریزان حوزه حمل و نقل، یعنی کاهش هزینه سفر، ویرانی طبیعت، نیاز روز افزون بشر به سرعت و ایمنی در سفر، ساخت آزادراه و توسعه فیزیکی راه های زمینی بیشترین تاثیرات محیطی را بر بستر خود دارند.

🔸مناسبات اجتماعی و کارکردی محیط پیرامون را بر هم زده و آبادی ای را ویران و ویرانه ای را آباد می سازند سایر مدهای حمل و نقل می تواند بعضا حتی با تخصیص اعتباراتی به مراتب کمتر، پاسخ مناسب تری به نیازهای امروز بشر باشند.

🔸توسعه ظرفیت های ریلی آثار تخریبی به مراتب کمتری بر بستر خود داشته و احداث و بهره برداری از آن به مراتب کم هزینه تر از حمل و نقل جاده ای ست. از طرف دیگر بالاترین ضریب ایمنی در سفر را دارد. خطوط ریلی می توانند کریدورهای ارتباطی خوبی از شرق به غرب و از شمال به جنوب ایجاد کنند.

🔹خلاء های بسیاری در بخش حمل و نقل ریلی به ویژه در سطح امکانات موجود در بنادر هستیم. جا به جایی بار به وسیله کامیون ممکن است در جایی مقرون به صرفه نباشد متولیان امر تمرکز خود را بر روی توسعه ظرفیت های آزادراهی گذاشته اند. سیاست گذاران حوزه حمل و نقل به محدود امکانات موروثی گذشتگان بسنده کرده اند.


#حمل_و_نقل_ریلی
#اقتصاد_ریلی
#آزادراه_شیراز_به_اصفهان


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝یکی میگه باشهید رفیق شده و حالش با شهید خوبه؛ یکی میگه با شهید ازدواج کرده!!!
این‌ حجم توهم از کجا میاد؟!!
(@ireslahat)
  

👤
#نظر_آنلاين

🔸
تمایل به تبدیل مفهوم به آئین، در ذات انسانها، یا حداقل ایرانیها، نهادینه است. شاید چون درک مفهوم مجرد دشوار است و پیوسته این خطر وجود دارد که درست فهمیده نشود، آدم‌ها خودشان را راحت می‌کنند.

🔸از مفهوم یک نماد می‌سازند و رسمی برای آن برقرار می‌کنند که می‌شود آئین.

🔸 خوبی آئین آن است که شکل دارد و ماده. همه‌اش ظاهر است. امکان خطا در برداشت ندارد.

🔸الا این که خودش بشود مقصد. اگرچه آمده تا یک مفهوم و معنا را نمایندگی کند، خودش جانشین آن می‌شود.

📌امان از وقتی که دین بشود آئین. اخلاق بشود آداب. هنر بشود فرم. معنویت هم بشود تصوف.
اینها همه جلوه‌های آئین‌شده معانی بلند هستند.

🔸معماری اسلامی به تعبیر سنت‌گرایان، آئین است که تلاش می‌کند به امر بی‌صورت (اسلام)، صورتبخشی کند.

🔸 بجای آن که اسلامیت را در مقصد
معماری جستجو کند، که آیا با مقصد فکراسلامی هم‌سو هست یا نه، آن را در شکل معماری دنبال می‌کند.

🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#معماری
#معماری_دیجیتال

🔴رویکرد ریاضی-محور در طراحی و ساخت


👤#سید_محمدباقر_منصوری


💬معماری پارامتریک با پررنگ شدن حضور دیجیتال به حوزه‌ای جا افتاده در دنیای معماری امروز تبدیل شده‌است. به خوبی می‌توان دید که این رویکرد چه در حوزه آکادمی و چه در میان پروژه‌ها جای خود را به عنوان جریانی مستقل پیدا کرده است.

🔸فرایند معمول طراحی-ساخت به این شکل می‌باشد که در مرحله اول طراحی فرم (معمولا پیچیده) با کمک نرم‌افزارهای طراحی پارامتریک که آزادی تقریبا نامحدودی را برای طراحی و کنترل هندسه و فرم ارایه می‌دهند انجام می‌شود. پس از آن با توجه به مقیاس پروژه و متریال مد نظر استراتژی ساخت انتخاب می‌شود.

🔸نکته مهم اما مرحله میانی و بسیار تعیین‌کننده بهینه‌سازی و یا آماده‌سازی فرم برای ساخت می‌باشد. این مرحله با کمک ابزار رایانشی و قدرت محاسباتی نرم‌افزارها این امکان را می‌دهد تا فرم یا صفحه انتخاب شده برای ساخت آماده شود.

🔸این مرحله به نوعی پیچیده‌ترین مرحله فرایند می‌باشد که علاوه بر نیاز به تسلط بر اصول هندسی و ریاضی به قدرت محاسباتی نیز نیازمند است و همچنین زمانبر می‌باشد و اغلب دشوار.

🔸تمامی این استراتژی‌ها اگر به دنبال پاسخی بهینه باشند به طی چند مرحله بهینه‌سازی هندسی و یا نیازمند محاسبه پیچیده برای یافتن شبکه‌ای مناسب روی صفحه برای ساخت می‌باشند. مشخصا می‌دانیم که یافتن شبکه خطوط انحنا اصلی می‌تواند برای ساخت این نوع فرم‌ها بسیار مناسب باشد اما در عمل می‌بینیم که دستیابی به این شبکه به راحتی امکان‌پذیر نیست و همانطور که گفتیم نیازمند صرف زمان و محاسبه رایانه ایست.

🔸در مقابل این فرایند اما می‌توان به نحوی دیگر عمل کرد: اگر رویکردی ریاضی-محور را از ابتدا در نظر بگیریم می‌توان تمامی مراحل طراحی و ساخت را ساده‌تر انجام داد.

📌منظور از رویکرد ریاضی محور رویکردی است که فرم را از میان فرم‌ها و صفحات ریاضی شناخته‌شده که از قابلیت‌های آن آگاهیم اسفاده گزینش می‌کنیم. مزیت این روش این است که فرم را بر اساس خصوصیات سازه‌ای و ساختی که نیاز داریم انتخاب می‌کنیم.

🔹هندسه نهفته در فرم یا سیستم یا صفحه ریاضی-محور تبدیل فرم به ساختار را «طبیعی» و منطقی می‌کند که نتیجه آن دقت در ساخت، بهینه‌بودن سازه، و صرفه‌جویی در زمان (کم‌کردن فرایند پیچیده محاسبات رایانه‌ای برای بهینه‌سازی) و حتی می‌توان گفت «پایداری» بیشتر در مقابل شیوه‌های رایانشی معمول خواهد بود.


#معماری رایانشی
#معماری پارامتریک
#ریاضی
#هندسه
#ساخت


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#شهر
#مبانی_نظری

🔴علل اربعۀ «شهر»


👤#محمدرضا_فروزنده


🔸ارسطو، علیت را بر چهار قسم می‌‌داند که در فلسفۀ اسلامی به تعبیر و ترجمۀ کندی، بعدها فارابی و ابن‌‌سینا به علل اربعه مشهور شدند: 1- «علت صوری» 2- «علت مادی» 3- «علت فاعلی» و 4- «علت غایی».

🔸به عنوان مثال یک صندلی چوبی را در نظر بگیریم. علت مادي آن مصالح چوب، علت صوري شكلي است كه به خود مي‌‌گيرد، علت فاعلي آن نجار و علت غايي، «براي نشستن».

اما پدیدۀ پیچیده‌ای چون «شهر» چطور؟

🔸علت مادی شهر، تمام مصالحی است که شهر بر بدن خود می‌ پوشاند. از مصالح بناییِ توده‌‌های ساختمانی گرفته تا درختان، کوه‌ها، آب جوی‌‌ها و ... .

🔸علت صوری اما خیلی شهره است. همان واژۀ «کالبد»ی است که می‌‌شناسیم. متخصصان علوم شهری دست کم نزدیک به یک قرن است که آن‌ را مطالعه می‌‌کنند و با سرسپردگی تام، اصالت شهر را به این علت می‌‌دهند.

📌دو علت دیگر دشوارترند و در قالب دو پرسش مطرح می ‌‌شوند: 1- چه کسی شهر را می‌سازد و 2- برای چه؟

🔸اساسی‌ترین تفاوتی که اهمیت پرسش علل فاعلی و غایی در رابطه با پدیده‌ای چون «شهر» را نسبت به شیءای چون صندلی ضروری می‌کند؛ آن است که شهر برخلاف صندلی همواره در حال ساخته‌شدن است. بنابراین به جای پرسش‌‌های «چه کسی شهر را می‌سازد یا ساخته است؟» و یا «شهر برای چه ساخته شد؟» همواره می‌توان پرسش کرد که «چه کسی باید شهر را بسازد؟» و «وجود شهر برای چه باید باشد؟».

اما حقیقتاً علل فاعلی و غایی شهر کیست و چیست؟ آیا «شهردار» شهر را می‌سازد؟ یا شهروندان؟ یا علت فاعلی را باید در جای دیگری جست؟ علت غایی شهر چیست؟ برای چه شهر را باید ساخت، وجود شهر «برای» چیست و چرا نخستین بار ساخته شد؟

🔸اینها پرسش‌هایی سهل و ممتنع هستند. امروزه در مطالعات شهرگری کمتر متخصصی به این پرسش‌ها می‌پردازد. در حالی که به زعم «ابن‌سینا»
از میان علل اربعه، دو علت فاعلی و غایی واجد مرتبه‌ای والاترند.
به عقیدۀ وی، علل اربعه در دو طبقه قرار می‌گیرند: طبقۀ «ماهیت و ذات» و طبقۀ «وجود».

🔸اگر علل وجود نباشند، علل ماهیت هیچ عمل خاصی را انجام نمی‌دهند و در حقیقت، به خاطر دخالت علل وجود است که علل ماهیت دست به کار شده و ذات شیء را قوام می‌دهند.

🔹در رابطه با پدیده‌ای چون شهر نیز اگر علل مرتبۀ وجود (فاعلی و غایی) را نشناسیم، تمامی پرسش‌های ما از شهر در سطح معرفت‌شناسانه باقی خواهد ماند و ممکن است حقیقت شهر همواره پوشیده بماند. بنابراین پیش از آن ضروری است تا به پرسش‌های وجودشناسانۀ شهر پاسخ دهیم. به زعم ابن‌سینا، علیت رابطه‌ای است که به موجب آن نه تنها شیء در خارج موجود می‌شود، بلکه شیء قابل شناخت می‌شود. علل هم در ایجاد مؤثرند و هم در شناخت ما از شیء.|


#مبانی_نظری
#شهر
#علل_اربعه


📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝با افتخار اعلام میکنیم که پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای نخستین بار در جهان موفق به ساخت "لبه‌های فوق سخت برش تمام کامپوزیت سرامیکی" شدند که این کامپوزیت با ویژگی‌هایی نظیر مقاومت در برابر شوک حرارتی و پایداری شیمیایی، در صنایع هوافضای پیشرفته کاربرد دارد.
(@reisi_ir)



👤#نظر_آنلاين

🔸کشف قانونمندی‌های طبیعت، اسمش تولیدعلم است. این کار موسسات پژوهشی است. دولتی باشد یا خصوصی.

🔸تجاری‌سازی این کشف و تبدیل آن به محصول قابل فروش، کار امثال شرکت‌های دانش‌بنیان است.

🔸این که این شرکت‌ها علیرغم حمایتها و سرمایه‌گذاری زیاد دولتی کمتر از یک درصد تولید ناخالص ملی را در دست دارند، یعنی آن که علمی برای تجاری‌سازی در اختیارشان نیست. بعضا نیز به اشتباه در صدد تولیدعلم برمی‌آیند تا بعدا تجاری‌سازی‌اش کنند. در حالی که کار آنها چیز دیگری است.

🔸راه‌حل اساسی و پایدار برای توسعه کشور رونق‌بخشیدن به پژوهش است. راهبرد نظام در تجربه ۴۰ ساله، اصالت‌دادن به بخش دولتی برای رونق پژوهش بوده است. تمام سرمایه‌ها، قوانین و تسهیلات مصروف دانشگاهها و پژوهشگاههای دولتی شده است. آنها اما، بیشتر دنبال حل مسائل کادر خود بوده‌اند تا کشور. از این رو وابستگی کلان کشور به محصولات خارجی همچنان باقی مانده است.

دولت اجازه حضور موثر در عرصه پژوهش و تولید علم را به ملت نمی‌دهد. مسوول آن کیست؟

#توليد_علم
#تجاري_سازي_علم


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
#محیط
#فضای_سبز


🔴آیا ممنوعیت کاشت درخت توت در سطح شهر تهران تصمیم درستی است؟


👤#ریحانه_خرم_روئی


🔸درخت توت مثمر از جمله درختانی است که چه به لحاظ عملکردی و چه به لحاظ آیینی نزد ایرانی ها دارای اعتبار و احترام می باشد.
گیاهی است مقاوم به خشکی که تنش های کم آبی را به خوبی تحمل می کند و در مقابل تنش های دمایی نیز مقاومت خوبی را از خود به نمایش می گذارد. همچنین این گیاه یکی از گیاهان با سرعت رشد نسبتا بالا می باشد که امکان تامین منظر اولیه را در طراحی ها فراهم می آورد و با توجه به ارتفاع نسبتا مناسب تاج پوشش، در فضای باغ ها و پارک ها و مجموعه های شهری سایه اندازی لازم را به وجود می آورد.

🔸ایرانی ها آن را مورد احترام بر می شمارند و در مجاورت بسیاری از مکان های مقدس همچون امامزاده ها می کارند. درخت توت مثمر در شهر تهران نیز به طرز ویژه ای با ذهن مردم درگیر است. توتستان های شهر تهران فضاهایی برای تفرج مردم فراهم می آورد و حیاط خانه ها، جدای از درخت های توت نبود.

🔹درخت توت در ذهن اهالی تهران تبدیل به عنصری خاطره انگیز و ماندگار شده است. از این رو بدون در نظر گرفتن جوانب عینی و ذهنی مسئله، نمی توان حکمی کلی مبنی بر ممنوعیت کاشت این گیاه صادر نمود. بلکه نکته مهم مدیریت میزان و محل کاشت آن است.


#درخت_توت
#شهر_تهران
#ممنوعیت_کاشت
#خاطره_سازی



📝متن
📷 اینستاگرام
🔖 تلگرام
🌐 وب سایت
#نقد_خبر


📝دبیر کانون انبوه سازان: برخی شهرداری‌ها خواهان افزایش چند برابری عوارض صدور پروانه ساخت شده‌اند.
وی این افزایش عوارض ساختمانی را غیر کارشناسی دانست و گفت: شهرداری‌ها همواره به دنبال حل مشکل کمبود درآمدهای خود از محل عوارض ساختمانی هستند؛ این در حالی است که مسکن صنعت پیشران است و حتی ارتباط مستقیم با معیشت خانوار دارد.
(اقتصاد و مسکن)


👤#نظر_آنلاین

🔸افزایش عوارض، تقلید از دولت برای جبران کسری درآمد است. به مردم فشار بیاورید تا حقوق‌های نجومی و زائد کارمندان دولت و شهرداریها را تأمین کنید. نگران تشدید تورم مسکن هم نباشید.

🔸این رویه محافظه‌کارانه دولت و شهرداری تنها به سود کارکنان آنهاست که همچنان بدون تاثیر مهم بر کشور و شهر، گذران زندگی می‌کنند. به نفع مدیرانی که شهوت ریاست و تکمیل رزومه‌ را دارند هم هست.

📌اگر دولت ملی شود و شهرداری تحت اختیار شهروندان درآید، ابتدا هزینه‌های زائد باید حذف شود. بخش اعظم درآمد دولت و شهرداری صرف حقوق کارکنان آنها می‌شود.

#مسکن
#ساختار_قدرت
#مدیریت_شهری


🆔مطالعات راهبردی پژوهشکده‌نظر
2024/09/22 15:36:09
Back to Top
HTML Embed Code: