Telegram Web Link
اثر گوگل
زمان مطالعه -:30 ثانیه

که به عنوان "فراموشی دیجیتال" هم شناخته می شود، تمایل ما به فراموش کردن اطلاعاتی را که می توان به راحتی به صورت آنلاین به آنها دسترسی داشت، توصیف می کند.

این اثر اولین بار در سال 2011 توسط بتسی اسپارو (دانشگاه کلمبیا) و همکارانش توصیف شد، مقاله آنها نتایج چندین آزمایش حافظه مربوط به فناوری را شرح داد.

موضوع: #سوگیری های شناختی
منبع: visualcapitalist.com

#سیدمجتبی #رباط_جزی

@nadidparid
انسان «معتقد» و نه «اندیشمند»، مدام فراموش میکند که همواره در معرض درنده ترین دشمن خود یعنی «شک» قرار دارد. زیرا در جایی که «اعتقاد» حاکم است، شک همیشه در کمین است. برعکس، برای انسانی که می اندیشد، شک حضوری خوشایند است؛ زیرا برای وی گامی با ارزش به سوی شناختی بهتر است.

تنهایی از آن نیست که آدم کسانی را در اطراف نداشته باشد از این است که آدم نتواند چیزهایی را منتقل کند که مهم می‌پندارد. از این است که آدم صاحب عقایدی باشد که برای دیگران پذیرفتنی نیست اگر انسانی بیش از دیگران بداند تنها می‌شود.

کارل #یونگ
#فروید
@nadidparid
اثر پیگمالیون🟢

اثر پیگمالیون پدیده ای است که در آن هر چه انتظارات از افراد، اغلب کودکان یا دانش‌آموزان و کارکنان بیشتر باشد، عملکرد بهتری دارند. اثر پیگمالیون شکلی از پیشگویی خودشکوفایی است، و باعث می شود خود واقعی آشکار شود. در این نظر، افرادی که انتظارات ضعیفی از خودشان دارند، برچسب منفی خود را درونی می کنند و کسانی که دارای برچسب های مثبت هستند و اعتماد به نفس بالاتری دارند، موفق می شوند. به عنوان مثال، شما فرض می کنید که قرار است امروز در آزمون خود عملکرد بدی داشته باشید، بنابراین تلاش خود را کاهش می دهید و در نهایت ضعیف عمل می کنید. اگر فکر می‌کنم رابطه‌ام با طرف مقابلم شکست می‌خورد، شروع به رفتار متفاوتی می‌کنم، از نظر احساسی کنار می‌روم، که ممکن است باعث شکست آن شود.

#مرضیه #جعفری
کانال #وارثان #فروید
#مدیر مسئول و #ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
در فرهنگ غرب سه جراحت عمیق بر خودشیفتگی وجود دارد:

زخمی که کوپرنیک زد جراحتی که داروین وقتی کشف کرد آدمی از تبار میمون است، موجب آن شد و زخمی که خود فروید وقتی به نوبه خود کشف کرد که آگاهی استوار است بر ناخودآگاهی، بر آن وارد آورد.

منظور از خود شیفتگی، انسان بعنوان اشرف مخلوقات است که زمین را مرکز هستی ، انسان را موجودی از بهشت و آگاهی کامل میدانست. که کوپرنیک مرکزیت زمین داروین بهشتی بودن انسان و فروید آگاهی و من می اندیشم را درهم فروریختند و این انسان مغرور و خودشیفته را در هم شکستند.

زیگموند #فروید
#روانکاوی
@nadidparid
🔳⭕️قانون مزرعه

1⃣ركن اول قانون مزرعه:
وقتی چيزی می‌کاری بايد صبر کنی تا در وقت خودش به تو محصول بدهد. غير از اين ممكن نيست.
پس "صبر" ركن اول قانون مزرعه است.
صبر با تحمل تفاوت دارد. تحمل همراه با نارضايتی است درصورتی که صبر همراه با رضايت و پذيرش است.

2⃣ركن دوم قانون مزرعه:
رسيدگی و مراقبت صحيح از دانه‌ای که کاشته‌ای. زمانی که داری صبر می‌کنی بايد با تلاش پیگير همراه باشد(کارهايی هست که بايد در اين مدت انجام بدهی، و خیلی کارها را هم نباید انجام بدهی).
عجله هرگز کاری را به نتيجه نرسانده و نمی‌رساند و تنها نتيجه‌اش "زجر درونی" خودت است.

#صبر
@nadidparid
پروژه "انزجار" دهه های 1970و1980

آپارتاید آفریقای جنوبی ارتش همجنس گرایان را برای عملهای تغییر جنسیت در دهه های 1970و1980 مجبور و بسیاری را به وسیله ی مواد شیمیایی،شوک الکتریکی و سایر آزمایشات غیراخلاقی مقطوع النسل کردند.
تعداد دقیق این جراحی ها مشخص نیست ولی پزشکان و جراحان سابق ارتش اپارتاید احتمال می دهند حدودا 900عمل تغییر جنسیت به علاوه یک عمل ناموفق بین این سالها انجام شده باشد. همه ی اینها بخشی از یک برنامه فوق سری برای ریشه کن کردن همجنس گرایی بود.
روان پزشکان و کشیشان، همجنس گرایان مشکوک را از ارتش بیرون کردند و آنها را جداگانه به واحدهای نظامی روانپزشکی عمدتا در بخش22 از یک بیمارستان نظامی در Voortrekkerhoogte واقع در نزدیکی پورتویا انتقال دادند و به وسیله دارو درمانی، شوک درمانی بیزاری، هورمون درمانی، و روانپزشکی رادیکال، اخته شدند یا عمل تغییر جنسیت رویشان انجام شد
اکثر قربانیان مردان سفیدپوست 16تا24ساله بودند
دکتر اوبری لوین رییس این مطالعه، اکنون استاد بالینی در بخش پزشکی قانونی دانشگاه "کلگری " کانادا و عضو جراحان و پزشکان آلبرتا در مطب خصوصی است
#مرضیه #جعفری
#وارثان #فروید
@nadidparid
یونانیان باستان: هرکس بتواند نامی بر یک امر بنهد میتواند تحت اختیار درآوردش.

One can master what one can name.
#سیدمجتبی #رباط_جزی

@nadidparid
#توصیف #جنون

دلم میخواهد بدانم چه چیزی است که وحشتناکترین تاثیر جنون را ایجاد میکند؟

به احتمال زیاد این حسی که دریافت میکنیم به خاطر مردمک های گشاد شده او است.
زیرا مردمک های او کاملا تهی هستند و روی هیچ چیز مشخصی متمرکز نمیشوند.
شاید کلام دیوانه وار و جنون آمیز او باشد زیرا وقتی فرد دیوانه با شما حرف میزند اصلا شما را به حساب نمی آورد. و حتی وجود شما را به رسمیت نمیشناسد. و هیچ علاقه و توجهی به شما نشان نمیدهد.
آنچه در یک فرد دیوانه ما را بیش از هر چیزی میترساند
آن بی اعتنایی مطلق و ترسناکی است که در معرض دید ما میگذارد.
هیچ چیزی در یک انسان نمیتواند ترسناک تر از انسان دیگری باشد که ابدا هیچ توجهی به آدم ندارد.
تظاهر و ظاهر سازی فرهنگی و ادب و نزاکتی که ما به میانجی آن پیوسته علاقه و توجه خود را به دیگری نشان میدهیم و همدیگر را از این طریق تایید میکنیم از همین رو معنایی عمیق برای همه ما دارد.

اوسیپ ماندلشتام شاعر روس

@nadidparid
"تنها در صورت تبدیل شدن #عشق به یک #وظیفه است که میتوان آن را به صورت ابدی در نظر گرفت".

کرکگور
@nadidparid
چرا باید ناپاکی خود را به گذشته میمونی خود نسبت دهیم و پاکی و مهربانی را منحصرا انسانی تلقی کنیم؟ چرا نباید ویژگی های نیک خود را نیز به گذشته میمونی نسبت دهیم.

استفن جی گولد

@nadidparid
سلام حالت چطوره؟

#احوال_پرسی ها وصحبت های کوتاه به اندازه هوایی که تنفس میکنیم همه جا اتفاق می افتد وضروری است.
در طول دوسال و نیم گذشته ما از این تعاملات خرد تقریبا محروم بوده ایم.
جمله (حالت چطوره؟)به عنوان یک مکالمه، راه را برای طوفانی از تجربیات و احساسات را باز می کند.
در عرض یک ثانیه به درون میچرخیم تا در مورد احساس خود تامل کنیم ویک پاسخ #اجتماعی #قابل #قبول بدهیم .
در بیشتر مواقع هر پاسخی کمتر از خوب باشد غیرقابل قبول به نظر می‌رسد.
ما دربیان احساسات واقعی ازاین می‌ترسیم که رنج ما اطرافیان را نگران و آزرده کند.
باور اینکه بتوانیم احساسات واقعی خود را با هر کسی و در هر جایی به اشتراک بگذاریم غیر عقلانی وغیر واقعی خواهد بود.
#پذیرش تجربه درونی ما (افکار و احساسات) منجر به سلامت روانی بیشتر میشود.دور کردن یا سرکوب احساسات منبع ثانویه درد است.
امیدوارم روزی بتوانیم تجربه عاطفی خود را به همان صراحت که در مورد آب و هوا به اشتراک بگذاریم،احساسات خود را به عنوان هوای زودگذر بپذیریم بدون هیچ تغییری.

#مرضیه_یگانه_فر

تیم #ترجمه و #تولید محتوای کانال #وارثان #فروید
#مدیر مسئول و #ویراستار: #سیدمجتبی #رباط_جزی
@nadidparid
فمنیسم یا مردستیزی؟

دیدگاه های تکاملی به ما نشان میدهند که رقابت اصلی هر جنس بیشتر با خود آن جنس است. در برخی از دیدگاه های فمنیستی اساسا جنسیت مرد را تبدیل به یک هیولا کرده اند که مسول تمام مصیبت ها و مسایل زنان است. در این بین عوامل مختلفی وجود دارد که الی ماشالله راجع به آنها صحبت شده. اما خیلی کم به این موضوع توجه میشود که رقابت درون جنسی بین زنان چه قدر مهم است؟ چه قدر از نابرابری حال حاضر و مسایل حقوقی زنان مربوط به رقابت درون جنسی خودشان هم هست؟


@nadidparid
بدبینی #لکانی راجع به عشق

لکان معتقد است با ورود به عرصه نمادین و زبان یک فقدان و یک شکاف در وجود روانی پدیدار میشود و آدم ها با طلب عشق به دنبال پر کردن این فقدان هستند. لذا جمله معروفی دارد که: "عشق دادن چیزی است که نداریم به کسی که آن را نمیخواهد".

یا این جمله:


"To love is want to be loved"

انگار عشق طلبی برای وجود داشتن است.

(لازم به ذکر است که در فرهنگ ایران مفهومی به عنوان عشق شهریاری یا شوالیه ای وجود دارد که کاملا متضاد جمله دوم لکان است. عشق شوالیه ای عشقی بوده که عاشق اصلا به دنبال وصال نبوده. و ظاهرا پدیده ای بسیار شایع در ایران گذشته بوده است. چیزی که جمله عشق طلب دوست داشته شدن است را زیر سوال میبرد! نه تنها راجع به انسان بلکه به مفاهیم هم باید دید پویا داشت. مفاهیم عوض می شوند و در روان انسانها هم عوض می شود).
@nadidparid
بزرگترین زندانی که انسانها در آن زندگی می کنند ترس از آنچه دیگران فکر می کنند است.

@nadidparid
Spend more time with family.
Create more time alone.
Don’t be afraid to cry.
Enjoy the little things.
Always be learning.
Read more books.
Drink more water.
Eat good foods.
Do fun things.
Laugh more.
Listen more.
Slow down.
Fall in love.
Talk less.
Travel.
Share.
Give.
Live.

@nadidparid
عبور از رابطه دوتایی به سه تایی!

مفهوم عقده ادیپ یکی از مسایلی است که تا دلتان بخواهد لجن مالی شده و بار بارش کرده اند.
قشنگ ترین تفسیر از این مفهوم عبور از رابطه دوتایی و خشمگینانه مادر کودک به رابطه سه تایی مادر کودک و پدر است. تا قبل از ظهور فیگور پدر جایی برای دیگری نیست. اصلا دیگری معنی و مفهومی ندارد. ظهور فیگور پدر است که چیزی به اسم دیگری را به وجود می آورد.

@nadidparid
به راستی کدام خطرناک‌تر است؛ تصویر نادرست از حقیقت داشتن و به پای آن جان باختن و جان گرفتن، یا تهمتِ ارتداد بر خویش خریدن و به حقیقت دست یازیدن؟
اگر خواهی به آرامش روح و لذت و صلح و طمأنینه برسی، ایمان داشته باش، اما اگر سرسپرده‌ی حقیقت هستی، پُرس‌وجو کن!

والتر کوفمان
کتاب: نیچه؛ فیلسوف
@nadidparid
کاری که از ابتدا درست باشد، نیازی به تغییر ندارد.
درسته؟🤔

@nadidparid
شاید به جای خودشناسی باید هارمونی را جایگزین کرد.

آزمایشات نشان میدهد افراد عکس جذاب شده خودشان (به واسطه دستکاری) را از میان چندین عکس دیگر سریع تر از عکس واقعی خودشان تشخیص میدهند. به این معنی که ما خودمان را در حالت عادی بهتر از آنچه هستیم درک میکنیم. میزانی از نارسیزم که برای هر انسانی نیاز است.

و البته جایی که سیمپتوم وجود دارد چاره ای به جز تحمل درد خودشناسی نیست.

@nadidparid
#خودشیفتگی از دیدگاه فروید

به عقیدهٔ فروید، این مفهوم برای اولین بار در روانشناسی توسط پل ناک به کار گرفته شد. وی بعدها این عقیده را تصحیح می‌کند و توضیح می‌دهد که در واقع هولاک الیس را باید ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست. خود الیس توضیح داده‌است که او این اصطلاح را در سال ۱۸۹۸ برای توصیف نگرشی روانی به کار برد و ناک در سال ۱۸۹۹ این را برای معین کردن نوعی از انحراف جنسی استفاده کرده‌است. به عقیدهٔ الیس، او و ناک را باید به‌طور مشترک ابداع‌کنندهٔ این اصطلاح دانست.
همه‌ توانی احساسی است که بسیاری از طرفداران فروید آن را جزئی ذاتی در کودکی می‌دانستند. همان‌طور که فروید و فرنزی گفته‌اند کودکان برای مدت‌های زیادی با احساس خودبزرگ بینی زندگی می‌کنند. پس از تولد کودکان احساس قدرت زیادی می‌کنند و هرجا نتوانند کاری را از پیش ببرند احساسات دردناکی در ارتباط با از دست دادن این قدرت را تجربه می‌کنند. فروید عقیده داشت در افراد خودشیفته این احساس همه توانی که به صورت معمول در کودکان وجود دارد مجدداً تجربه می‌شود.
#روانکاوی

@nadidparid
2024/09/29 23:30:57
Back to Top
HTML Embed Code: