Telegram Web Link
آیا جامعه ایرانی در سه گانه تاریک زندانیست؟
اگر یک مثلث مفروض داشته باشیم، یک ضلع آن را اختلال خودشیفتگی را در نظر میگیریم ،در عمل با تفکری مواجهیم که بشدت نیاز به دیده شدن دارد،با دیگری همدلی ندارد و غیر قابل انتقاد است . حال گزینه خودشیفته را برمیداریم و این سه خصیصه را جایگزین میکنیم.
  ضلع دوم را سایکو پات یا اختلال شخصیت ضد اجتماعی در نظر میگیریم. در عمل با تفکری مواجهیم که از صدمه به دیگران عذاب وجدان ندارد، قادر به برقراری رابطه عاطفی با دیگران نیست و به شدت با محیط قطع رابطه است، حالا جای ضلع دوم هم این خصائص را میگزاریم.

و اما ضلع سوم اگر مایکیاولیسم باشد در عمل با سه خصیصه تمایل شدید دارد به تمرکز منفعت و قدرت. بدبین و شکاک است وبرای رسیدن به هدف دست به هر عملی میزند.

نهایتا ما با یک گونه ای از تفکر مواجهیم که از طرفی تمایل به توجه داره اما قادر به برقراری عاطفی با دیگران نیست. همینطور با محیط قطع ارتباط است یعنی خودمحوری مسیر انتخابها می‌شود. ازطرف دیگر این تفکر قادر به همدلی و شفقت با دیگران نیست واز صدمه زدن به افراد هراسی ندارد و برای رسیدن به اهداف و منافع خود از هر سیله ای استفاده می‌کند.
این سه گانه تاریک در سال 2002 به جهان معرفی شد و تابه امروز صدها مقاله را هدایت کرده است.
نکته جالب توجه این است که این مثبت با جوامع پدرسالار بشدت تطبیق دارد. آیا شما شباهتی در این مدل با اعتراضات امروز در ایران می‌بینید؟


#ساراشادابی
#روانکاوومحقق

@nadidparid
افسردگی می تواند نتیجه مقاومت به انسولین باشد و با تغییر سبک زندگی قابل اصلاح است.
برای تصمیمات مهم زندگی مراجعان باید از تفکر کند استفاده کنند هرچند ممکن است در دنیای امروز تصمیم گیری و تفکر سریع تشویق شود و با وجود مزایای آن در مواقع تصمیمات مهم و سرنوشت ساز بهتر است سرعت تفکر و در نهایت تصمیم گیری پایین باشد

@nadidparid
تقریبا 2 درصد جمعیت عمومی مبتلا به اختلال شخصیت هیستریونیک هستن. اگر به این افراد توجه نشه یا مرکز توجه نباشن احساس ناراحتی می کنند. در روابط جنسی رفتارهای اغواگرانه نشان می دهند و بیان احساسات سطحی دارند و روابط را صمیمی تر از آنچه واقعا هستند در نظر می گیرند.
تجربه ارتباط با فرد نمایشی یا هیستریونیک رو داشتین؟
@nadidparid
از سن حدود 13 سال، بچه ها کمتر صدای والدین به خصوص مادرشون رو می شنون و بیشتر دوست دارن صداهای جدید به خصوص همسالانشون رو بشنون و این صداها بیشتر مرکز پاداش مغزشون رو فعال می کنه البته یادتون باشه تا قبل از دوازده سالگی صدا فقط صدای مامان.

@nadidparid
از چه زمانی می توانیم بگوییم یک فرد بزرگسال است؟ بزرگسالی از کی شروع میشه؟
یکی از مولفه های مهمی که در دهه گذشته مطرح شده و نشان بزرگسالی فرد است بحث تمایل و ایجاد فرصت هایی برای مشارکت و سهیم شدن در خانواده، اجتماع و .. است. به نظر می رسد در گذشته وقتی یک نفر دوران مدرسه را به اتمام می رساند یا ازدواج می کرد و یا خانواده را ترک می کرد تاکید می شد که وارد بزرگسالی شده و در حال حاضر با وجود این علائم مشارکت (contribution) اهمیت بسزایی پیدا کرده است. مشارکت در واقع به ارزش ها، تمایلات و رفتارهایی اشاره دارد که بهزیستی اجتماع و حس مسئولیت پذیری و وظیفه را در درون فرد گسترش می دهد.

@nadidparid
به نظرتون چند درصد زوجین بعد از طلاق ممکنه مجدد با هم ازدواج کنن و کی احتمالش بیشتره که این اتفاق بیفته؟
وقتی اغلب انسان ها در انتهای زندگی خود به گذشته می نگرند،
در می یابند‌ که در سراسر عمر عاریتی و گذرا زیسته اند.
آن ها متعجب خواهند شد وقتی بفهمند
همان چیزی که اجازه دادند بدون لذت و قدردانی سپری گردد، همان زندگی شان بوده است.
بنابراین، بشر با حیله ی امیدوار بودن فریب خورده و در آغوش مرگ می رقصد...

📘 دروغگویی روی مبل
👤 #اروین_یالوم

@nadidparid
نه گفتن موهبت بزرگیست که یاد گرفتنش جهانت را امن‌تر می‌کند. و روانت را آسوده‌تر.

همانقدر که نه گفتن را یاد می‌گیری گوش‌هایت را برای نه شنیدن آماده کن. بگذار دیگران هم این «نه» خاموش و بدنام را بر زبان آورند. بگذار «نه» از بدنامی و بدیُمنی در بیاید.

«نه» در حقیقت موجود خوب و سربزیری است. اما اگر همین «نه» سربزیر پشت آری‌های ساختگی‌مان پنهان شود بزودی از ما موجودی نقاب‌دار و بیمار می‌سازد که یک گردان عصبانی از «نه»های سرکوب شده روانش را اِشغال کرده است.

یاد بگیر نه بگویی و نه بشنوی.
کار سختی نیست، من توانستم.

📓 #یادداشت‌های_یک_دیوانه
✍🏻 #نیکلای_گوگول
@nadidparid
کی رابطه دو نفر به احتمال خیلی زیاد به آخراش رسیده؟
۱.اگه یکی از طرفین شروع به مرزبندی می کنه مثلا ترجیح می ده تو اتاق تنها باشه یا دیگه کمتر چیزهایی که توی ذهن و دلش می گذره رو مطرح می کنه.۲. یا اینکه کمتر محبت می کنه و دنبال صمیمیته.۳. مورد دیگه هم اینکه بیشتر اجتماعی میشه و با آدمها و جمع های جدید ارتباط برقرار می کنه

@nadidparid
بدترین دروغی که می تونید به همسر یا پارتنرتون بگین چیه؟؟؟

بدترین دروغی که می تونید بگین و به شدت به رابطه تون آسیب بزنه دروغ در مورد اینه که یه تایمی رو با یه فردی گذروندین و به دروغ می گین با اون فرد نبودین چون ممکنه بترسید پارتنرتون واکنش بدی نشون بده یا چون از اون آدم خوشش نمیاد یا شهرت خوبی نداره ممکنه باعث بشه با پارتنرتون مشاجره کنین.
توصیه: با پارتنرتون صادق باشین😍
@nadidparid
موقوف ساختن جنبش‌های درونی به وسیله اجتماع نتیجه‌ای معجزه‌آسا دارد و سائق‌های موقوف شده تبدیل به کوشش‌های می‌گردند که از نظر فرهنگی ارزش بسیار دارند، و بدین ترتیب اساس انسانی فرهنگ  اجتماع را تشکیل می‌دهند. فروید این تغییر شکفت از توقیف یا جلوگیری به رفتار متمدن را "تعالی" نام داد. اگر مقدار جلوگیری بیش از ظرفیت تعالی باشد، افراد دچار نوروز می‌شوند و در این صورت لازم است از میزان جلوگیری کاسته شود. به طور کلی بین ارضای سائق‌های آدمی و فرهنگ رابطه‌ای معکوس وجود دارد. هرچه جلوگیری بیشتر شود، میزان فرهنگ بالاتر می‌رود و در نتیجه خطر اختلالات نوروتیک زیادتر می‌گردد.

گریز از آزادی، اریک فروم
برگردان: عزت‌الله فولادوند

@nadidparid
@Mosavi_psy
‏هیچکس نمی‌تواند معنای زندگی را برای دیگری بیابد، هرکس باید معنای زندگیِ خود را خود پیدا کند و مسئولیت آنرا نیز پذیرا باشد. اگر موفق شود، با وجود همه‌ی تحقیرها به زندگی خویش ادامه میدهد. کسی که چرایی برای زندگی کردن بیابد با هر چگونه‌ای خواهد ساخت.

- ویکتور فرانکل

@nadidparid
معنای زندگی تو پیدا کردی؟
Anonymous Poll
42%
بله
58%
خیر
«اگر به خود اجازه دهید که باور کنید خشم یک عاطفه طبیعی انسانی در موقعیت اضطراری است، می‌توانید به آن احترام بگذارید؛ برایش شأن و ارزشی در خور قائل شوید؛ آن را به عنوان جزئی از خود بپذیرید و راه های متعدد استفاده از آن را بیاموزید.

اگر با خشم خود روبرو شوید و این احساس را با وضوح و صداقت برای کسی که موجب آن است توضیح دهید، بسیاری از فشارهای بعدی و ناراحتی های خطرناک را از بین خواهید برد.

انتخاب با شما است و به همین دلیل می‌توانید به نحوی عمل کنید که باعث بالا رفتن سطح ارزش فردی خود شوید.

قواعد خانوادگی مربوط به خشم از این بابت اساسی و مورد توجهند که به شما امکان می‌دهند با خشم خود رشد کنید یا بالعکس، به آن امکان می‌بخشید تا شما را ذره ذره بکشد!
بنابراین نوع قواعد در خانواده، جهت مقابله و مواجهه با احساس را برای فرد تعیین می‌کند.»

📖 آدم‌سازی
✍🏽 ویرجینیا ستیر
ترجمه دکتر بهروز بیرشک
#آدمسازی
@nadidparid
چرا یک فیلم یا سریال را چند بار میبینیم؟؟؟

دانستن اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد "نظم و امنیت" می‌آورد، به‌ویژه در مواقعی که احساس می‌کنیم زندگی‌مان به‌طور ناخوشایندی کمتر تحت کنترل ماست.

اصل کمترین تلاش
اگر با داستانی آشنا باشیم، می‌توانیم به ذهنمان اجازه دهیم در حالی که سرگرم هستیم آرام بگیرد. این تنبلی نیست، بلکه یک واقعیت اساسی تکاملی است که موجودات زنده (از جمله انسان) با انتخاب روشی که به کمترین میزان تلاش نیاز دارد، انرژی را حفظ می کنند. تماشای یک نمایش آشنا نسبت به یک نمایش ناآشنا به تلاش شناختی کمتری نیاز دارد، و گاهی اوقات این دقیقاً همان چیزی است که ما می خواهیم.

@nadidparid
بهتر است احساسات در خدمت شما باشند نه شما در خدمت آنها...
اگر در برخورد با هر حادثه ی ناخوشایند بر این باور باشید که تقصیر من است.این وضع همیشه دوام خواهد داشت. هر کاری را که بکنم خراب خواهم کرد.،زمینه را برای افسرده شدن خود فراهم میسازید. اما صرف داشتن این باور سبب افسردگی نیست. بعضی ها این باور را دارند،اما در هر لحظه این را به خود متذکر نمی شوند، وبرخی دیگر مرتب این باور را در ذهن خود جان می بخشند و آن را به تکرار برای خود می گویند.

گروه اخیر را اصطلاحا "نشخوارکننده"می نامیم.

نشخوارکننده می تواند بدبین و یا خوشبین باشد. نشخوارکنندگانی که بدبین باشند به دردسر می افتند. ساختار اعتقادی آنها بدبینانه است. پیوسته به خود یادآور می شوند که اوضاع چقدر بد و ناخوشایند است.
زنجیره ی بدبینی_نشخوارکردن این گونه به افسردگی منتهی می شود:
اول، تهدیدی وجود دارد که احساس می کنید در برخورد با آن کاری از شما ساخته نیست.
دوم، دنبال علت تهدید می گردید و اگر بدبین باشید، علتی که پیدا می کنیددائمی،فراگیر وشخصی است. در نتیجه انتظار دارید در آینده نتوانید کاری صورت دهید، و در بسیاری از موارد، انتظار هوشیارانه ای که آخرین حلقه ی این زنجیره به شمار می آید منجر به افسردگی می شود.
@nadidparid
2025/07/12 18:03:27
Back to Top
HTML Embed Code: