Telegram Web Link
کیا موافقن و چرا؟
📎 #_یک_تکه_کتاب

زیگموند کشمکش خدا و شیطان را نخستین بار میدید.

خدا ضمیر اگاه بود(ذهن مسئول و منطقی) نیروی عظیمی که ادمی را از دریا و جنگل و بیشه زاران، دراورده بود و از او مخلوقی خردمند و افرینشگر ساخته بود.

شیطان ضمیر نااگاه بود که تنها مناسب هیولاها، خزندگان، شریران،دیو اسایان، بدخواهان، تبهکاران، زهراگینان، فرومایگان ، ملعونان ، خبیثان و فضولات و گندابهای علم است.

در ذهن دوم چه می‌گذرد؟ همان ذهن نااگاه که سبب انگونه بیماریها می‌شود. اگر نتوانیم وارد ان قاره‌ی ممنوعه شویم و در ان کاوش کنیم چگونه می‌توانیم به رفتار ادمی پی ببریم؟؟؟

📕 کتاب : شور ذهن
اثر : #زیگموند_فروید

@nadidparid
اکثر رنج‌های ما ناشی از این است که با تمایلات و خواسته‌ها برانگیخته می‌شویم و بعد، وقتی خواسته ای برآورده می‌شود، از لحظه ارضای آن لذت می‌بریم. لحظه ای که خیلی زود تبدیل به دلزدگی و کسالت می‌شود و سپس این دلزدگی با بروز و سر برآوردن خواسته ای دیگر متوقف می‌شود. چرخه خواستن مداوم، ارضای لحظه ای، دلزدگی و خواسته بعدی، بیماری بشر در این جهان است.


#اروین_یالوم

@nadidparid
آلفرد آدلر؛ روان شناس مشهور اتريشى, به بيماران اندوهگين خود مى گفت:
"اگر از اين نسخه پيروى كنيد ظرف ١٤ روز معالجه خواهيد شد.
هر روز فكر كنيد چطور مى توانيد يك نفر ديگر را خوشحال كنيد.
زيرا انديشه خوشحال كردن ديگران ما را از تفكر درباره خودمان باز مى دارد و بزرگترين عامل نگرانى ترس و اندوه انديشيدن درباره خود است.
شادمانى انسان و شادمانى ديگران به يكديگر وابسته است!

📕 طبیعت انسان
✍🏻 #آلفرد_آدلر

@nadidparid
زندگی شما تغییر نخواهد کرد مگر آن که کاری را که هر روز آن را انجام می دهید تغییر دهید...

#جان_ماکسول

@nadidparid
"میلتون اریکسون" روان‌درمانگر و نابغه برنامه‌ريزى‌هاى ذهنى، وقتی دوازده ساله بود دچار بيمارى فلج اطفال شد. ده ماه بعد شنید که پزشکی به مادرش گف: پسرتان شب را تا صبح دوام نمیاورد!

اریکسون صدای گریه مادرش را شنید، فکر کرد که میداند شاید اگر شب را دوام بیاورم مادرم اینطور زجر نکشد. تصمیم گرفت تا سپیده دم نخوابد. وقتی خورشید بالا آمد فریاد زد: مادر، من هنوز زنده ام!

چنان شادی عظیمی خانه را گرفت که تصمیم گرفت همیشه تمام تلاشش را بکند که یک شب دیگر درد و رنج خانواده اش را عقب بیندازد ! اریکسون در سال 1980 در هفتاد و پنج سالگی در گذشت و از خود چندین کتاب مهم درباره ظرفیت عظیم انسان برای غلبه بر محدودیت هایش بجا گذاشت...!

@nadidparid
عشق مهم است اما مهارت در عشق ورزیدن مهم‌تر از خودِ عشق است.
از مهارت در عشق ورزیدن، عشق متولد میشود اما اگر عشق در دام ناعاشق یا نابلدِ عشق، به بند کشیده شود، افسرده میشود.
نام دیگر عشق افسرده، نفرت است.
کسانی که در عشق ورزی نابلد هستند، عشق را افسرده می‌کنند و دل را پژمرده. عشق، عاشقِ حاذق می‌طلبد نه کاسبِ جاهل ...

هنر عشق ورزیدن
اریکفروم

@nadidparid
آدم‌های خوشگل یا آدم‌هایی که خیال می‌کنند خیلی زرنگند همیشه از آدم تقاضای لطف های بزرگی دارند ،
آن‌ها چون برای خودشان میمیرند خیال می‌کنند دیگران هم باید برایشان بمیرند !


📕 ناطور دشت
✍🏻 #سالینجر

@nadidparid

🎗افسردگی ناشی از سندرم مادر مرده، معمولاً بعد از سال‌ها در انتقال آشکار می‌شود. تحلیل‌گر احساس ناهماهنگی در درک انتقال افسرده و رفتار خارج از تحلیل مراجع می‌کند زیرا فرد در خارج از تحلیل افسرده نیست.



🎗انتقال افسرده‌ای که ایجاد می شود نشان‌دهنده تکرار یک افسردگی مربوط به دوران نوزادی است. علت این نوع افسردگی به خاطر از دست دادن واقعی مادر نیست. در سندرم مادر مرده مسئله جدایی واقعی مادری که کودکش را رها کرده است نیست. مشخصه اصلی این سندرم افسردگی مادر است. مادر خود نیز عزادار است.



🎗دلایل زیادی برای علت افسردگی مادر وجود دارد:
▪️مهمترین دلیل افسردگی مادر این است که مادر شخص عزیزی را از دست داده است: کودک، والدین، دوست یا هر ابژه دیگری که مادر به شدت بر روی او سرمایه‌گذاری روانی کرده است.



▪️ممکن است افسردگی مادر به خاطر جراحت نارسیستیکی باشد که به خاطر شکست مالی در خانواده، خیانت پدر به مادر، تحقیر شدن مادر توسط پدر، ... ایجاد شده است.




🎗در هر شرایط مهم این است که بدانیم در این نوع افسردگی غم مادر و کم شدن علاقه‌اش به نوزاد مسئله اصلی است. تصور مادر از نوزادش بیرحمانه تغییر می‌کند و آن رابطه شاد و غنی با کودک ناگهان متوقف می‌شود. با نگاه به آلبوم عکس‌های خانوادگی می‌توان دید که نوزاد در ابتدا سرزنده، دوست‌داشتنی با پتانسیل بسیار بالاست اما عکس‌های بعدی نشان می‌دهد که او شادابی اولیه‌اش را از دست داده است. همه چیز انگار به پایان رسیده است.




🎗مادر یا غرق خود یا چیز دیگری شده است ظاهراً در دسترس کودک است اما همیشه غمگین است. حضور دارد اما بی تفاوت است، با او بازی می‌کند اما همزمان او را توبیخ می‌کند. نوزاد این تحول یعنی فاصله گرفتن ناگهانی مادر از خود را فاجعه‌آمیز تجربه می‌کند زیرا بدون هیچ علامت هشدار‌دهنده‌ای، عشق با یک ضربه از بین رفته است.



🎗این تروما باعث می‌شود که کودک هم دچار سرخوردگی زودرس شود؛ هم عشق و معنای زندگی را از دست بدهد؛ و تلخ تر از همه اینکه کودک بدون هیچ تبیینی درک نمی‌کند که چه اتفاقی افتاده است. قضیه زمانی جدی‌تر می‌شود که سندرم مادر مرده در لحظه‌ای رخ دهد که کودک وجود شخص سوم یعنی پدر را کشف می‌کند. ممکن است کودک علت عدم دلبستگی مادر به خودش را به وجود پدر نسبت دهد.
@nadidparid
از مهمترین ویژگی‌های اختلال شخصیت نارسیسیستیک آسیب‌پذیر، ترس از طرد شدن و پس زده شدن، است.

مشاوره تلفنی مسائل فردی، مشکلات ارتباطی با دیگران و... 👇👇👇
هماهنگی: 09355434868

@nadidparid
🔸 چرا رابطه ناسالم را ادامه میدهیم؟🔸 🔰

1⃣ عذاب وجدان و احساس گناه یکی از رایج ترین علت هایی است که نمی گذارد افراد از رابطه ناسالم بیرون بیایند. ممکن است او همه امیدش را به ما بسته باشد. در این صورت ترک کردن او و قطع امیدش برایمان کار بسیار دردناکی خواهد بود.
بهترین کاری که می توانید برای او بکنید این است که با او ظالمانه رفتار کنید. مسلما درصورتی که رابطه ناسالم ادامه پیدا کند هم خود ما و هم محبوبمان آسیب بیشتری می بینیم.
چه کار کنیم تا در چنین تله ای گرفتار نشویم؟ تعهد زودهنگام و بی جا دلیل اصلی ایجاد چنین وضعیتی است. اگر زودتر از هنگام و قبل از ایجاد شناخت کافی به کسی تعهد بدهیم، زمانی که شناخت حاصل شد و فهمیدیم که برای هم مناسب نیستیم جداشدن به معنی بی تعهدی و بی وفایی ما تلقی می شود.

2⃣ ترس از تنهایی
اگر احساس کنیم که غیر از این هیچ کس را نداریم و خودمان را بین این دو گزینه قرار دهیم که یا باید در این رابطه بمانم و تحمل کنم یا در تنهایی بمیرم، دیگر امکان خروج از رابطه ناسالم و آسیب زا برایمان میسر نیست.
برای خروج از چنین وضعیتی دو راهکار وجود دارد: اول اینکه بدانیم تنهایی غول نیست که از آن بترسیم. ما همواره این توانایی را داریم که تنهایی خودمان را با چیزها یا افراد دیگر پر کنیم؛ افراد خانواده، دوستان، علایق و سرگرمی ها و شاید یک رابطه بهتر از این.
دوم اینکه به اصل فراوانی، اعتقاد داشته باشیم: افراد زیادی وجود دارند که می توانید با آنها خوشبخت شوید.

3⃣ احساسات
گاهی آن قدر شیفته طرف مقابلمان هستیم که احساسات و هیجانات شدید نمی گذارد اصلا فکر جداشدن از او را بکنیم. حتی با اینکه می دانیم این رابطه درست نیست و می تواند به ضرر هر دوی ما تمام شود.
علاوه بر این، احساسات شدید یا همان «عشق کور» در رابطه باعث می شود ما اصلا نتوانیم نقاط ضعف رابطه را ببینیم که بخواهیم از او جدا شویم.
اگر احساس می کنید در این تله گیر افتاده اید بهتر است مدتی از طرف مقابل فاصله بگیرید تا این دوری کمی از طغیان احساسات بکاهد و چشمتان باز شود. همچنین می توان از اطرافیان کمک گرفت که داخل رابطه نیستند و چشمشان بازتر از ماست.

4⃣ رابطه ناسالم با والدین
بر اساس نظریه ی ایماگو در حوزه عشق و رابطه عاطفی که می گوید اگر فرد از کودکی با والد جنس مخالفش رابطه ای مشکل دار داشته باشد که حل نشده است، شریکی را برای رابطه عاطفی انتخاب می کند که او هم مانند والدش همان مشکل را داشته باشد تا بتواند شرایط گذشته را در این رابطه بازسازی کرده و این بار تمام تلاش خود را برای جبران و اصلاح آن انجام دهد و مشکل را برطرف کند، اتفاقی که هرگز رخ نمی دهد. متاسفانه پی بردن به این حالت به این سادگی نیست.
اما با تعمق و توجه کافی می توان از بروز آن تا حد زیادی جلوگیری کرد.

5⃣ رابین هودبازی
شخصیت بعضی از ما طوری است که همیشه دوست داریم به کسی کمک کنیم و مثل رابین هود نجات دهنده دیگران باشیم. این افراد معمولا جذب کسانی می شوند که در بدبختی به سر می برند، مشکلات زیادی دارند و محتاج کمک هستند و از این طریق تبدیل به یک مددکار اجتماعی می شوند که نه تنها نمی تواند رابطه عاطفی درستی داشته باشد، بلکه در این میان خودش را هم کم کم نابود می کند.
باید دانست که ما یا شریک عاطفی کسی هستیم یا مددکار او، بهتر است حد و مرز این دو نقش مشخص باشد و باهم ادغام نشود. البته در هر رابطه عاطفی، طرفین به هم کمک می کنند و باعث رشد و کمال هم می شوند، اما در حالت رابین هود بازی، فقط یکی از طرفین آن هم به طور افراطی نقش کمک کننده دارد. اگر شما هم، چنین استعدادی دارید بهتر است حس کمک رسانی خود را در جای دیگری ارضا کنید

مشاوره تلفنی مسائل فردی، روابط و... 👇👇👇
هماهنگی: 09355434868

@nadidparid
‍ گسستگی لحظاتی است که ما به صورت فیزیکی حضور داریم اما به لحاظ ذهنی از جائیکه هستیم فاصله داریم. 

علائمی مثل ناخن جویدن، جویدن جداره دهان و لب‌ها و یا کشیدن شکل و خط خطی کردن و غیره حاکی از فعال بودن این مکانیزم دفاعی ست.

گسستگی پاسخی به آسیب(تروما) است؛  

بیایید هر فقدانی را آسیب در نظر بگیریم. حتماً نباید دچار سوءاستفاده جنسی یا جسمی شده باشیم و یا دچار اتفاقات وحشتناکی که در فیلم ها می بینیم. فقدان هایی منجر به تنهایی عمیق، افسردگی می شوند و اما برخی دیگر منجر اضطراب خفیف. هر کدام از این فقدان ها می تواند در ما مکانیزم گسستگی را فعال بکند.
تروما نمی تواند با توجه به حادثه و اتفاق تخمین زده شود. بدانیم که تروما برای هر فرد می تواند معنی کاملا متفاوت و تجربه‌ای منحصر به فرد باشد. 

اما وقتی فقدان هست یعنی احساسات سخت هم هست. برای کاهش این درد،‌ ما از بدن‌مان و خودمان فرار می‌کنیم.  

این مکانیزم، یعنی گسستگی از کودکی شروع می شود؛ یعنی زمانیکه ‌محیط برای‌مان به اندازه کافی امن نیست. 
به طور مثال، مادری که بسیار مشغول است، خود گسسته است و گرفتار. 
زمانیکه مجبوریم برای گرفتن توجه و احساس دوست داشته شدن، سخت تلاش کنیم. سخت درس بخوانیم و یا نه رفتارهای غیرعرف و خارج از نرم انجام دهیم! 

لحظاتی که گسسته هستیم در بدن‌مان نیستیم، ما در فضای دیگری هستیم، در آن‌جا و با آن افراد نیستیم، حضور نداریم. بعضی مواقع ذهن‌مان خالی‌ست. با احساسات‌مان ارتباطی نداریم و در نتیجه نمی دانیم چه چیزی واقعی‌ست، گم و گیج هستیم.  این حالت شبیه این است که انگار به خودمان از بیرون نگاه می کنیم.

شاید یوگا، توجه به محیطی که هستیم مثل گوش دادن به صداها و استفاده از حواس به ما کمی کمک بکند. 
مشاوره تلفنی
هماهنگی: 09355434868
@nadidparid
  
راستش من گاهی فکر می‌کردم شاید این یه جور قدرت باشه که بتونی وانمود کنی از کسی نرنجیدی...


📖 #زن_همسایه
✍🏻 #شاری_لاپنا

مشاوره تلفنی
هماهنگی: 09355434868
Audio
شاید مردی که شما با او در ارتباط هستید منفعل پرخاشگر باشد
سیدمجتبی رباط جزی
مشاوره تلفنی
جهت هماهنگی با شماره زیر تماس حاصل فرمایید
09355434868

@nadidparid
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#حماقت_بشر
برگرفته از کتاب سینوهه پزشک مخصوص فرعون
@nadidparid
2024/09/30 05:18:41
Back to Top
HTML Embed Code: