Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
افطار سال پار با حضرت یار

سفره افطاری اخوت و همدلی در شام ۲۹ رمضان سال گذشته با معیت حضرت مولانا نجیبی کروخی هروی-رحمه الله تعالی -
@mowlana_najibi_karokhi
عید همه عزیزان مبارک!
هفت‌ و هشتِ افغانستان

افغانستان خانۀ مشترک همه افغان‏‌هاست، و هر صاحب‌ِ خانه حق دارد که در مورد ویرانه و یا کاشانه‏‌اش اندیش‏‌مندانه بیندیشد و بنگرد که دیروز بر او چه گذشته و امروز در چه حالتی‌ قرار دارد و فردا در چه وضعیتی خواهد بود؟! و گر چنین نکند دیوانه‌ای‌ست و یا بیگانه‏‌یی؛ نه صاحبِ ملک و دارای خانه. هر امروزی زادۀ دیروز است و فردا مولودِ امروز. امروزِ ما هشتِ ثور است و دیروزِ ما هفتِ ثور، حاصل جمعِ این هفت و هشت پانزده میزان است؛ آغاز حملاتِ هوائی آمریکا، و بعداً بُن است و توقیت و خلیل‌زاد و اضطرار، و انتقال و یونیما، و ناتو و آیساف، و تسوید و تصویب، و انتخاب و انتصاب... فردا هم حاصل ضرب این‏‌همه که گفتیم؛ بر ملتی دور از سواد، بعید از اقتصاد، محتاج به‏ هر اِنجو، خشک‏‌لبی وامانده بر لب جو، شکسته‏‌پایی از سنگ، زخم خورده‏‌یی از جنگ، نیازمندی که بر او نمی‏‌نازند و افتاده‏‌یی که بر او می‏‌تازند، مریضی که به عیادت‌اش نمی‏‌آیند؛ مگر برای بردن چپن، کُشته‏‌یی که به جنازه‏‌اش نمی‏‌روند مگر برای دزدیدن کفن؛ به فرض این‌که اگر به مسرّتی رسد تهنئتی نگویند و اگر غرق در مصیبت باشد تسلیت‌اش ندهند. دزدان چراغ‏‌دار اند و صاحبِ خانه در خواب، و بی‏‌خبر از اینکه طوفان است و سیلاب. در چنین حالی ترانه می‏‌خواند و پای می‏‌کوبد و راه به بیگانه می‏‌روبد.
وا أسفا!

مرد مردستان؛
مجموعۀ دست‌نوشته‌های مولانا نجیبی کروخی _صـ۴۲

@mowlana_najibi_karokhi
«تهداب‌گذاری دارالأیتام مولانا نجیبی کروخی هروی رحمه الله»؛

عنوان همایشی بود که به تاریخ (۱۴۰۳/۴/۶) در مرکز ولسوالی کروخ تدوير یافت. برنامه با گردانندگی محمدجمیل نجیبی و تلاوت قاری سیف الدین شیخ الإسلامی آغاز گردید. نخستین سخنران محفل محترم مولوی عبدالسلام قانع؛ رئیس مجمع فقهی ولسوالی کروخ بود. ایشان با استناد به پاره‌یی از آیات و روایات دینی، بر أهمیت و جایگاه یتیم‌نوازی در اسلام و سیرت پیامبر صلی الله علیه وسلم اشاراتی مهم و ارزنده داشتند. دومین سخنران برنامه محترم مولوی عبدالرحمن عزیزی؛ شاگرد ارشد مولانا نجیبی و از بنیان‌گذاران این دارالأیتام بود که پس از خوش‌آمدگویی به مهمانان، به‌صورت خلاصه و همه‌جانبه این پرسش را که: (فلسفه و هدف تأسیس این دارالأیتام چیست) پاسخ گفتند. مولانا عزیزی، تربیت و انسان‌پروری را درون‌مایهٔ فکر و شالودهٔ شخص و شخصیت مولانا نجیبی کروخی عنوان نمود. سومین سخنران این همایش محترم مولوی ضیاءاحمد فاضلی؛ استاد پوهنتون هرات و مسئول مدرسهٔ احیاءالعلوم بود. استاد فاضلی با بیان دلایل محکم از قرآن و جلوه‌هایی از سیرت و سنت پیامبر صلی‌الله علیه وسلم پیرامون انفاق در راه خدا، مسئولیت و رسالت مؤمنان در قبال پرداختن به تعلیم و تربیت ایتام را نیز به‌صورت واضح و همه‌‌جانبه به بحث و بررسی گرفت. استاد تأکید داشت که وارثان فکر و اندیشهٔ مولانا نجیبی و بانیان این طرح، مسئولیت و رسالت خود را در قبال جامعه و مردم ادا نمودند، اینک نوبت ماست تا با تمام توان در کنار این عزیزان باشیم و نگذاریم این شمع فروزان خاموش گردد. چهارمین سخنران محفل محترم استاد عبدالرؤوف مخلص هروی بود. استاد مخلص هروی نیز به بعد تربیت و انسان‌پروری در نگاه مولانا نجیبی اشاراتی داشته و بر اهمیت سرپرستی ایتام در دین مبین اسلام تأکید داشت. بخش دیگر همایش نشر کلیپ ویدیویی بود که گوشه‌هایی از زندگی و فکر مولانا را به‌تصویر کشیده و دیدگاه ایشان را به دین، انسان، طبیعت، علم و کتاب منعکس می‌ساخت. پس از نشر کلیپ، جوان دعوتگر و برومند محترم استاد عبدالصمد قاضی‌زاده به جایگاه رفته و پیرامون حقوق ایتام بر آحاد جامعهٔ اسلامی و مسئولیت ما در قبال چنین برنامه‌هایی لب به سخن گشود. استاد قاضی‌زاده با استدلال‌های عمیق قرآنی، سرپرستی و تربیت ایتام را یکی از بزرگ‌ترین وجایب انسانی و اسلامی برشمرد. آخرین سخنران محفل، شیخ الحدیث مولانا نوراحمد اسلام‌جار مقام محترم ولایت هرات بود. والی هرات با برشمردن قسمتی از ویژگی‌های شخصیتی مرحوم مولانا نجیبی کروخی، مسیر مولانا را مسیر علم و اعتدال خواند. ایشان ضمن سپاس‌گزاری از وارثان نسبی و حسبی مولانا، تداوم راه شان را باعث تغییر مثبت در جامعه و تربیت یک نسل آگاه و رسالت‌مند عنوان نمود. فرجامین سخنران محفل هم محترم شیخ عتیق الله نجیبی؛ خطیب مسجد جامع بزرگ شیخ الاسلام شهید کروخی(جامع بزرگ کروخ) بود. ایشان ضمن سپاس‌گزاری از عموم مهمانان و دوست‌داران مرحوم مولانا نجیبی، این برنامه را آرمان مولانا و نقطهٔ آغاز فعالیت‌های متمرکز و روش‌مند خانواده و شاگردان مولانای فقید خوانده و از جمع حاضر نیز طلب همکاری و همدلی نمود. برنامه با تهداب‌گذاری سنگ نخستین بنای دارالأیتام توسط والی صاحب هرات و جمعی از فضلا و متنفذین کروخ و هرات و هم‌چنان صرف غذای چاشت و پذیرایی از مهمانان پایان یافت.

@mowlana_najibi_karokhi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صحبت های شیخ الحدیث مولانا نوراحمد اسلام جار والی هرات در همایش تهداب‌گذاری دارالأیتام مولانا نجیبی کروخی هروی -رحمه الله تعالی-

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
همایش تهداب‌گذاری دارالأیتام مولانا نجیبی کروخی هروی -رحمه الله تعالی-.

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صحبت های استاد عبدالصمد قاضی زاده در همایش تهداب‌گذاری دارالأیتام مولانا نجیبی کروخی هروی -رحمه الله تعالی-

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi
در جامعه اسلامی یتیم نباید احساس بی پدری کند!
«مولانا نجیبی کروخی هروی رحمه الله تعالی»

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صحبت های مولوی ضیاء احمد فاضلی استاد دانشگاه هرات و مسئول مدرسه احیاء العلوم هرات در همایش تهداب‌گذاری دارالأیتام مولانا نجیبی کروخی هروی -رحمه الله تعالی-

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi
إنا لله و إنا إليه راجعون!

حسین ما به دست یزید استکبار و شِمر استعمار در عاشورای حیات و زمین غدر و کربلای زندگانی به شمشیر استبداد سر بریده شد و شهید گردید.

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi
لینک کانال تلگرام دارالأیتام مولانا نجیبی کروخی هروی -رحمه الله تعالی-

برادر مؤمن و خواهر مسلمان!

باید مردانه همتی نمائیم و دلیرانه قدمی برداریم، تا یتیم ما سر از خاک بی کسی بردارد و پای در مدرسه و مکتب گذارد و همسر شهید به خاطر نان یتیم‌اش اشک نریزد و هم‌وطن فقیرمان دست نیاز جانب بیگانگان دراز ننماید.

«مولانا نجیبی کروخی رح»

https://www.tg-me.com/molananajiby
به سر نیامده تومار عمر جهدی کن
که چون قلم ز تو در هر قدم اثر ماند
«صائب»

اندیشیدن و تفکر یکی از ویژگی های ممتاز انسان است؛ و دانش و اندیشه دو بال ضروری پرواز به سوی قله های رفیع سعادت و کمال؛ اندیشه و ژرف نگری در راه کشف لایه های علوم و فنون به ابتکار، خلاقیت و تولید علم می انجامد.

بدرستی که ریشه های آموزش سخت و دشوار است؛ بی خوابی، تلاش ممتد، اضطراب امتحان و حفظ متون مشکل و صعب، اما میوه هایش شیرین است؛ و اینک امروز ما شاهد فراغت "مولوی محمد جمیل نجیبی" نوه‌ی مرحوم مولانا نجیبی کروخی هروی -رحمه الله تعالی - هستیم که مدت چهار سال با تلاش ممتد و متداوم توانست رشته شرعیات را در دانشگاه هرات به اتمام برساند و گامی بسوی موفقیت بردارد.

فراغت ایشان را به همه عزیزان تبریک و تهنیت عرض می‌داریم و از او تعالی برای شان توفیقات مزید در راستای دین محوری و دانش گستری خواهانیم و امید می‌بریم که ضمن دست‌یابی به مدارج علمی بالاتر در ازاله فقر فرهنگی حاکم بر جامعه ما نیز نقش بارزی داشته باشند.

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi

ادمین کانال
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گوشه های از مراسم تجلیل عید سعید فطر سال ۱۴۰۲ ه ش با حضور مولانا نجیبی کروخی هروی -رحمه الله تعالی- در کروخ

https://www.tg-me.com/mowlana_najibi_karokhi
2025/02/24 06:16:35
Back to Top
HTML Embed Code: