Telegram Web Link
🟢کمیته صلح و روابط بین الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران بر گزار می کند:

🌺نشست علمی:صلح پایدار و مساله اقتصاد و انرژی در افغانستان🌺

🌸دکتر عباس ملکی استاد دانشگاه صنعتی شریف ایران

🌸دکتر سراج الدین ایثار پژوهشگر ارشد در مرکز مدیریت و تحلیل منازعات بین المللی دانشگاه رادبود،هلند

🌹مدیر نشست:دکتر امیر هوشنگ میرکوشش عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

♦️زمان برگزاری نشست:پنجشنبه 22 شهریور /سنبله1403 ♦️

ساعت 16 به وقت تهران

⬅️نشانی آلاین:https://meet.google.com/gcw-cvcf-sdi
▫️دلایل عزل و نصب‌های گسترده در دولت اوکراین/ چگونگی ادامه حمایت غرب از کی‌یف

▫️ایلنا

"مرتضی مکی"، کارشناس مسائل اروپا در تشریح دلایل عزل و نصب‌های گسترده در اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: تغییراتی که در دولت اوکراین طی دو هفته گذشته انجام شده در نتیجه تحولات میدانی است که زلنسکی در دستور کار خود قرار داده است؛ به گونه‌ای که عملیات‌های مختلفی در خاک روسیه از سوی ارتش اوکراین انجام شده که مهمترین آنها حمله به کورسک بود. به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری اوکراین به دنبال آن بوده که بتواند از طریق این عملیات امتیازات بیشتری را برای خود ثبت و ضبط کند تا در مذاکرات آتی با مسکو توان چانه‌زنی‌ خود را افزایش دهد. این در حالیست که روسیه واکنش تندی به این عملیات نشان داده و به گونه‌ای به دنبال هجوم مجدد و پیشروی در خاک اوکراین است. 

وی ادامه داد: اصولاً دولت‌ها در زمان تشدید تنش و یا گسترده شدن جنگ به دنبال آن هستند تا بتوانند به هر ترتیب اوضاع را متوازن کنند و این مسأله همین حالا هم ادامه دارد. تغییراتی که زلنسکی آنها را اعمال کرده به این دلیل بود که در نهایت او فکر می‌کرد باید به مذاکرات نهایی تن بدهد و عملاً بحث ختم جنگ را دنبال می‌کند؛ چراکه ارتش اوکراین در سومین تابستان هم نتوانست به خوبی پیشروی نظامی در خاک خود و روسیه داشته باشند و در نهایت با یک مشکل اساسی روبه‌رو شده است. از سوی دیگر باید دید که آمریکا در شرایط کنونی جنگ اوکراین تا چه حد می‌تواند از این کشور حمایت کند و این روند تا چه حدی می‌تواند ادامه داشته باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: توجه داشته باشید که عملیات کورسک صرفاً یک نمایش نظامی نبوده و نیست بلکه حمایت ناتو و پیشروی ارتش اوکراین برای ضربه زدن به روسیه انجام شد و در کل تمام این مؤلفه‌ها نشان می‌دهد که نباید منتظر کاهش حمایت آمریکا از اوکراین باشیم. تردیدهایی در این راستا وجود خواهد داشت و به نوعی مجموعه غرب متشکل از ایالات متحده و اتحادیه اروپا در داخل خود ممکن است اختلاف‌هایی در خصوص ادامه حمایت از اوکراین داشته باشند اما به صورت کلی این حمایت از سوی غرب قطع نخواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به موازات این روند اوکراین هم به دنبال آن است که این جنگ به سایر مناطق روسیه سرایت پیدا کند اما این تحولات میدانی در حالی رخ می‌دهد که وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به عملیات نظامی ارتش اوکراین در منطقه کورسک اعلام کرده که قبل از این عملیات تصمیماتی در مورد مذاکره با اوکراین گرفته شده بود اما اقدام این کشور عملاً مذاکرات را به حاشیه راند. با این وجود با عنایت به حمایت گسترده غرب از اوکراین به نظر نمی‌رسد که حمایت آنها از زلنسکی به این راحتی پایان یابد و به نظرم تغییرات سیاسی در اوکراین و در راس آن عزل و نصب‌های جدید هم به نوعی در راستای همان تغییرات میدانی تحلیل می‌شود. لذا به نظرم باید تا زمان انتشار نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده منتظر باشیم و ببینیم چه تصمیماتی بر اساس تحولات جدید اتخاذ می‌شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بیگدلی: ترامپ با حرکت جمهوری‌خواهان تحقیر شد/ هریس هم یک نقطه ضعف دارد

▫️خبرآنلاین

#بخش_اول

به تازگی دیک چنی و دخترش لیز چنی حمایت خود را از نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا اعلام کردند. چنین تصمیمی چه اهمیتی بر روی دیگر جمهوری‌خواهان دارد؟

این موضوع چیز جدیدی نیست. آنها مدت‌هاست که با ترامپ اختلاف دارند و از همین طریق اختلافاتشان را مطرح می‌کنند. ترامپ برخلاف کامالا هریس که توانست همه بزرگان حزب دموکرات مانند آقا و خانم کلینتون و خانواده اوباما را در مجمع ملی دموکرات‌ها جمع کند، نتوانست در کنوانسیون حزب جمهوری‌خواه هیچ‌کس از بزرگان این حزب را جلب کند. روسای جمهوری‌ قبلی جمهوری‌خواه به ویژه خانواده بوش از غایبان کنوانسیون بودند. این موضوع از نظر حیثیت و پرستیژ حزبی خیلی اهمیت دارد. اما از نظر تعداد آرا خیلی نمی‌تواند قضیه را تغییر بدهد. البته میزان محبوبیت کامالا هریس را بالا می‌برد اما به معنای آن نیست که آنها به دنبال خود صدها هزار رای به نفع کامالا هریس بیاورند. از نظر پرستیژ و اینکه ترامپ را در موقعیتی حقیرانه قرار دهد، این شرایط دارای اهمیت است.

علت اینکه حمایت جمهوری‌خواهان سرشناس از کامالا هریس نمی‌تواند آرای آن را به شکلی موثر تکان دهد، چیست؟

حزب جمهوری‌خواه یک آرای ثابت دارد که آرای سنتی آن هستند. همه آنها سفید پوست هستند و ترامپ هم بیشتر روی همین افراد مانور می‌دهد. البته الان کسی نمی‌داند کدام حزب برنده خواهد شد و نظرسنجی‌ها هم خیلی دقیق نیستند. بنابراین تا روز موعود انتخابات باید منتظر بمانیم. چهارشنبه اولین مناظره ترامپ و هریس است که دارای اهمیت زیادی خواهد بود. مصاحبه‌ای که کامالا هریس با سی‌ان‌ان کرد خیلی موفق نبود. از زیر پاسخ به تعدادی از سوالات فرار می‌کرد که نظرها را جلب نکرد. هریس البته زن با تجربه‌ای است که فرماندار و دادستان بوده. اما در دورانی که معاون بود چندان اثری از خود به جا نگذاشت و امریکایی‌ها خیلی او را نمی شناسند. مساله آخر این است که آمریکا یک جامعه تقریبا ضد زن است. معمولا جمهوری‌خواهان این خاصیت را بیشتر دارند. اما حتی هیلاری کلینتون هم به‌همین دلیل انتخاب نشد. در بین جمهوری‌خواهان تفکر مذهبی شدیدی هم وجود دارد. این تمایلات شدید مذهبی به همراه نهادینه بودن زن‌ستیزی باعث می‌شود تا حتی اگر با ترامپ هم موافق نباشند، به سمت کامالا هریس هم برای رای دادن نمی‌روند. آمریکا ملغمه‌ای بوده و یک دست و قابل پیشبینی نیست. این حمایتها که اتفاق می‌افتد روی چند و چون آرا تاثیر تعیین‌کننده ندارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بیگدلی: ترامپ با حرکت جمهوری‌خواهان تحقیر شد/ هریس هم یک نقطه ضعف دارد

▫️خبرآنلاین

#بخش_پایانی

به موضوع پرستیژ برگردیم. ترامپ در صورتی که از سد انتخابات رد شود برای رسیدن به اهدافش به حمایت جمهوری‌خواهان کنگره نیاز دارد. در صورتی که او رای سفیدپوستان مذهبی ضد زن را هم جلب کند، آیا در برخورد با کنگره در وضعیتی که بیش از ۲۰۰ جمهوری‌خواه او را حمایت نمی‌کنند به مشکل برنمی‌خورد یا به‌نظر شما می‌تواند از پس چنین شرایطی بر بیاید؟

در آمریکا دو نوع رای دادن است. یکی رای مستقیم مردم و یکی هم رای الکتروکال. فرض کنید که ایالت کالیفرنیا که بزرگ‌ترین ایالت آمریکا از نظر سرزمین و وسعت است؛ ۴۲ نماینده مجلس نمایندگان دارد که به نسبت جمعیتشان هر کدام از نمایندگانی که در مجلس هستند، یک کارت الکترال دارند. این مساله خیلی مهم است. دفعه گذشته هم ترامپ از این کارت ها استفاده کرد که این کارت نماینده رای مثلا ۸۰۰ هزار نفر جمعیت است. خرید و فروش این آرا هم امکان‌پذیر است. به هر حال دیک چنی که یهودی هم هست دارای اهمیت است و می‌تواند روی لابی‌های یهودی هم اثر بگذارد. اما از جهت آرا باز هم نمی‌تواند شرایط هریس را زیر و زبر کرده یا ترامپ را نابود کند.

کامالا هریس با توجه به اینکه حتی جمهوری‌خواهان هم طرفداری او را می‌کنند، این روند رو به رشد فعلی را با سرعت بالاتری طی می‌کند یا نه؟ به هر حال تکلیف آرای سرگردان هنوز مشخص نیست.

دموکرات‌ها اغلب رای خود را از اقلیت‌های مثل سیاه‌پوستان، مسلمانان، اقلیت آسیایی‌تبارها و ... به دست می‌آورند. آنها مجموعه‌ای از آرای ثابت ندارند. بنابراین خانم هریس شاید در شرایط فعلی نتوانسته آرایی که مربوط به اقلیت‌هاست را سروسامان بدهد. البته او خودش آسیایی‌تبار است اما هنوز نتوانسته آنطور که باید رای آنها را جلب کند. نقطه ضعف دیگر او این است که در آمریکا شهرت لازم را ندارد. با توجه به تعصبی که آمریکایی‌ها نسبت به بیگانگان دارند؛ در موضع ضعف قرار می‌گیرد. بنابراین الان نمی‌شود گفت که در نهایت چه فردی پیروز خواهد شد. اما به هر حال هر دو طرف نقطه ضعف‌های خودشان را دارند. ترامپ به‌خاطر دروغ‌گویی و باج دادن و عدم پرداخت مالیات و ۹۳ پرونده حقوقی و کیفری ضعف دارد و به حیثیت ریاست‌جمهوری امریکا ضربه می‌زند.

آرای خاکستری معمولا ۱۵ درصد به سمت دموکرات‌ها می‌روند. این یعنی آنها خیلی هم مصمم نیستند که بخواهند با روی برگرداندن جمهوری‌خواهان از ترامپ رای را به صندوق با نام هریس بیندازند. آنها در نهایت به کسی که موقعیت بهتری دارد رای خواهند داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین در گفت‌وگو با ستاره صبح:

ایرانیان از روسیه بیزارند

بخش اول

ستاره صبح، فائزه صدر: دالان زنگزور مرز میان ایران و ارمنستان به شمار می ‌رود که کوتاهترین مسیر اتصال ایران به اروپا است. این گذرگاه، با طرحی به عنوان مسیر ارتباطی جمهوری آذربایجان به نخجوان معرفی شده است. ایران این پروژه را به معنی تغییری ژئوپلیتیک در منطقه می ‌داند. علاوه بر جمهوری آذربایجان، روسیه نیز وارد این بازی شده و اظهاراتی داشته‌ که خلاف راهبرد تهران است. ستاره صبح در گفت و گو با فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین به بررسی این موضوع و نقش روسیه در این ماجرا پرداخته که در ادامه می خوانید:
رسانه ها اخبار مربوط به کریدور زنگزور را با تیترهایی مشابه «روسیه بار دیگر ایران را فروخت» منتشر کردند. آیاایران بار دیگر در تله روس ها گرفتار شده است؟
متاسفانه من دراین مورد به محتواهایی که منتشر می شود اعتماد ندارم، چون متوجه ام که می خواهند مردم را به هیجان بیاورند. ایرانیان از روسیه بیزارند. این بیزاری در دل من که بیشتر از تاریخ و بلاهایی که روسیه بر سر ایران آورده آگاهم، جدی تر است، اما این وضعیت مانع از آن نمی شود که چشم بر حقایق و مصالح کشور ببندم. من طرفدار روابط مناسب ایران و روسیه هستم، چون روسیه کشور مهمی است. چنانچه حاکمیت روسیه لیاقت داشت، قاعدتا باید بعد از آمریکا و چین قرار می گرفت. روسیه ظرفیت پیشی گرفتن از ژاپن و آلمان را داشت، امروز هم می تواند به موقعیتی که استحقاقش را دارد برسد. بیزاری ما ایرانیان از تجارب تاریخیمان با روس ها نباید مانع از بررسی جوانب مسائل سیاسی شود. تااز واقعیت های ماجرا با خبر نباشیم نمی توانیم حرف های شعاری و هیجانی منتشر شده را باور کنیم و به تکرار آن ها دامن بزنیم.
جمهوری آذربایجان و ارمنستان در حوزه نفوذ سنتی روس ها تعریف می شوند. بازی روسیه در مورد کریدور زنگزور چیست؟
روسیه موقعیت تحریمی ایران را به خوبی می شناسد و می داند جمهوری اسلامی چه محدودیت هایی دارد. تشدید جنگ در خاورمیانه و احتمال کشیده شدن تنش نظامی به ایران، موجب احتیاط روس ها شد، چون پای آن ها در جنگ اوکراین گیر است. روسیه مایل به ارتباط گیری با ترکیه است و به ثروت، بازار و مسیرهای ارتباطی ترکیه چشم دوخته است. ترکیه در رابطه با جمهوری جمهوری آذربایجان طرح هایی دارد و روسیه برای جلب نظر ترک ها با این تصمیمات همراهی می کند. در این شرایط ایران به ابزاری برای روس ها تبدیل شده، فعلا ایران از نظر اقتصادی برایشان خاصیتی ندارد و روسیه از نظر سیاسی با برگ ایران بازی می کند.
واقعیت های کریدور زنگزور چیست؟ آیا این مسیر آنطور که شنیده می شود برای فشار بر ایران طراحی شده است یا خیر؟
جمهوری جمهوری آذربایجان کشوری دو تکه است که این دو بخش به هم راه ندارند. جمهوری آذربایجان مایل است با دادن امتیازاتی به ارمنستان راه عبور بگیرد که به آن حق ارتفاق گفته می شود.این موضوع به دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان مربوط است. احداث کریدور به معنی خط کشی اراضی یک کشور و تقدیم آن به کشور همسایه نیست. کریدور زنگزور به معنی اجازه گرفتن جمهوری آذربایجان از ارمنستان برای معبر گرفتن و احداث مسیری برای رفت و آمد است که با پرداخت حقوق و یا دادن امتیازاتی از جمهوری آذربایجان به ارمنستان همراه خواهد بود. چه با کریدور زنگزور و چه بی آن، ارمنستان صاحب آن سرزمین بوده و خواهد بود.
اگر معنی کریدور زنگزور این باشد، ایران نمی تواند اعتراض کند و حتی باید ورودی هایی بگیرد تا گردشگران رفت و آمد کنند و از این مسیر استفاده کند. به طور کلی اگر ارمنستان با جمهوری آذربایجان یکی شود و کشوری فدرال به وجود بیاورند، باز هم ایران نمی تواند اعتراضی داشته باشد. اگر زنگزور به معنی سد بستن در مقابل ایران و بستن راه ارتباطی ایران با ارمنستان و گرجستان باشد، در آن صورت باید برای ایران تاسف خورد. ایران ارمنستان را هم پیمان خود می دانست و این هم پیمان با تمایل خود چنین وضعیتی را برای ایران ایجاد کرده است. تا زمانی که معنی کریدور زنگزور را ندانم و جنبه های شعاری ماجرا از بخشی که برای تحت فشار قرار دادن ایران برنامه ریزی شده تفکیک نشود؛ نمی توانم نظر قطعی بدهم.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین در گفت‌وگو با ستاره صبح:

ایرانیان از روسیه بیزارند

بخش پایانی

چرا نگاه داخلی به کریدور زنگزور با آنچه در کشور هدف گفته می شود فاصله دارد؟ آیا جمهوری آذربایجان و ارمنستان تا عملیاتی شدن این پروژه در رابطه با اهداف پنهان کاری خواهند کرد یا مسیری ارتباطی طبق قواعد پذیرفته شده در حال احداث است؟
از نظر جمهوری اسلامی، همسایه شمال غربی اش کشوری شیعه است و این انتظار وجود داشت که جمهوری آذربایجان از ولایت ایران تبعیت کند و به جمهوری اسلامی آذربایجان تبدیل شود.

اما جمهوری آذربایجان 200 سال در قفقاز و تحت سلطه فرهنگی کشورهای شمالی و غربی اش بوده و زودتر از ایران اروپایی شده و حتی دروازه ورود مدنیت مدرن، مشروطیت و مسیر ورود قانون مداری به ایران بوده است.
همین سرزمینی که امروز نامش جمهوری آذربایجان است، مسیر ورود مدرنیته به ایران بود. قطعا چنین سرزمینی نمی خواهد زیر بار هیچ کشوری برود. اگر چه جمهوری آذربایجان جمهوری ضعیفی در اتحاد جماهیر شوروی بود و بعد ها در وضعیتی آشفته مورد حمله ارمنستان قرار گرفت و 20 درصد از خاکش را از دست داد، ولی جمهوری آذربایجان بزرگ بود و قوی و ثروتمند شد و روزی رسید که اراضی خود را از ارمنی ها پس گرفت.
آیا مشکلی که بر سر احداث کریدور زنگزور بین جمهوری آذربایجان و همسایه جنوبی اش پیش آمده به تفاوت انتظارات ایدئولوژیک ایران با منافع استراتژیک جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر می گردد یا بازی دیگری در جریان است؟
احساس من این است که یک بازی در جریان است چون به عقل انسان نمی گنجد کشوری مثل جمهوری ارمنستان نواری از سرزمین و خاک خود را به جمهوری آذربایجان ببخشد! احداث یک کریدور به معنی بخشیدن خاک به کشور همسایه نیست و نمی تواند مانع از دسترسی ارمنستان به سرزمین خود باشد. نمی توان قبول کرد که ارمنستان با دست خود راه ارتباط و دسترسی به ایران و خلیج فارس و کشور های عربی را بسته باشد، مگر اینکه حاکمیت در آن کشور دیوانه باشد! آنچه در تبلیغات رسانه ای داخلی و خارجی می بینیم و می شنویم در داخل برای تحریک مردم و در خارج به خاطر تحقیر مردم است، از این رو نمی توان به این داده ها اعتماد کرد و تحلیل نهایی را ارائه کرد.
جمهوری آذربایجان فشار ها و تبلیغاتی از سوی جمهوری اسلامی احساس کرد و از این رو به طرف اسرائیل متمایل شد. ایران نیز در پاسخ به این روابط اقداماتی انجام می دهد و تبلیغاتی دارد. وگرنه صرف احداث کریدور به معنی ایجاد جاده و مسیری با پل و تونل و زیرگذر و روگذر برای عبور و مرور است و سابقه چنین پروژه هایی در میان کشور های همسایه وجود دارد. یک جاده تحت قواعد ارتفاق به پیمانکاری اجاره داده می شود، با این کار مالکیت یک سرزمین از بین نمی رود. آذربایجان ثروتمندترین کشور آن منطقه و در حال تبدیل شدن به امارات دوم است. طبیعی است که ایران باید در فکر برقراری سطح بالایی از ارتباطات با این همسایه باشد. بزرگترین و ارزانترین راه ارتباطی ایران با روسیه و جمهوری آذربایجان از طریق دریای خزر است که بزرگترین بنادر در این مسیر قرار دارند. اعتراضاتی توسط سفیر و وزیر امور خارجه ایران انجام گرفته است. گفته شده ایران اجازه نخواهد داد ولی سوال این است که ایا اجازه دیگران در دست ایران است؟! اگر و مگر هم گذاشته شده که اگر راه دستیابی ایران بسته شود چه و چه خواهد شد. باز این سوال پیش می آید که اگر راه دسترسی ایران بسته نشودچه خواهد شد؟! ایران منزوی است، تحلیلگران داخلی نگران کدام انزوا هستند؟! ما به همسایگانی راه داریم ولی نمی توانیم از فرصت هایی که وجود دارد استفاده کنیم.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🟢کمیته صلح و روابط بین الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران بر گزار می کند:

🌺نشست علمی:صلح پایدار و مساله اقتصاد و انرژی در افغانستان🌺

🌸دکتر عباس ملکی استاد دانشگاه صنعتی شریف ایران

🌸دکتر سراج الدین ایثار پژوهشگر ارشد در مرکز مدیریت و تحلیل منازعات بین المللی دانشگاه رادبود،هلند

🌹مدیر نشست:دکتر امیر هوشنگ میرکوشش عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

♦️زمان برگزاری نشست:پنجشنبه 22 شهریور /سنبله1403 ♦️

ساعت 16 به وقت تهران

⬅️نشانی آلاین:https://meet.google.com/gcw-cvcf-sdi
▫️در مناظره دیشب هریس فراتر از حد انتظار رای دهنده مردد ظاهر شد/ او به‌خوبی نحوه مقابله و مناظره با ترامپ را تمرین کرده بود /ترامپ ضعیف عمل نکرد، اما در حد انتظاری که از او وجود داشت ظاهر نشد

▫️انتخاب



http://entekhab.ir/fa/news/816680




️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▪️فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام بر شما همراهان عزیز تسلیت باد.                


هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
🔆 پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه ، نخستین قسمت از سلسله نشست های « رهنامه استراتژیک » را برگزار می کند؛

( آیین افتتاحیه گروه مطالعات مسایل ژئوپلیتیک و استراتژیک خاورمیانه )


موضوع ؛

رهنامه استراتژیک ایران در ؛ کریدور زنگزور

🔆با حضور و بیان ؛

🔺استاد فریدون مجلسی ( دیپلمات سابق ، تحلیلگر و مترجم) ؛ سویه های حقوقی سیاسی کریدور زنگزور


🔺دکتر حسین علایی ( استاد دانشگاه ، تحلیلگر نظامی امنیتی ) ؛ ابعاد نظامی امنیتی کریدور زنگزور


🔺دکتر رحمن قهرمانپور ( تحلیلگر و مترجم )؛ ملاحظات و سیاست ترکیه در کریدور زنگزور


🔺دکتر محمود شوری ( روسیه شناس و استاد دانشگاه ) ؛ ملاحظات روسیه در کریدور زنگزور


✳️ مدیر نشست ؛ دکتر امیرهوشنگ میرکوشش ( مدیر گروه مطالعات مسائل ژئوپلیتیک - استراتژیک خاورمیانه )


زمان ؛ دوشنبه ۲۶ شهریورماه ، ساعت ۱۶ الی ۱۸:۳۰

🏛 مکان ؛ بلوار کشاورز خ نادری پلاک شش ، تالار مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▫️مناظره ترامپ و هریس از نظر آماری تأثیر اندکی دارد، اما می‌تواند سرنوشت کلی انتخابات را تغییر دهد / ترامپ در مناظره همان ترامپ ۲۰۱۶ بود، اما چون آن دوره ناشناخته بود برای مردم عادی جذاب شد

▫️انتخاب

#بخش_اول

دونالد ترامپ و کامالا هریس سه شنبه شب برای اولین بار در صحنه مناظره ریاست جمهوری در فیلادلفیا با یکدیگر روبرو شدند.تا به حال، ستاد انتخاباتی هریس در مورد اینکه آیا او با مناظره دیگری موافقت خواهد کرد یا نه نگران بود اما بلافاصله بعد از این مناظره، خواستار یک مناظره دیگر شد. این موضوع ثابت می‌کند که دموکرات‌ها فکر می‌کنند که سه شنبه شب برای هریس شب خوبی بود.

به جهت بررسی موضوع فوق، «انتخاب» گفتگویی انجام داده با "رحمان قهرمانپور"، کارشناس کمپین‌های انتخاباتی و تحلیلگر بین الملل، که در ادامه مشروح آن را می خوانیم:

▪️ارزیابی کلی شما از مناظره ترامپ و هریس چیست؟

در این مناظره خانم هریس فراتر از حد انتظار ظاهر شد. انتظاری که جمهوری خواهان درست کرده بودند و دموکرات‌ها نیز آن را تقویت کردند. دموکرات‌ها عمدتاً سطح انتظار از هریس را پایین آوردند و جمهوری خواهان نیز در این تله گرفتار شدند و گفتند هریس سخنور خوبی نیست. قبل از مناظره این بحث فراگیر شد که هریس ضعیف ظاهر می‌شود و نظرسنجی‌ها این را نشان می‌دهد که 60 درصد رای‌دهندگان تصور می‌کردند هریس بازنده است. در مناظره‌ها هرچه انتظار از یک نامزد بیشتر باشد، ارزیابی موفقیت او توسط رای‌دهنده مردد سخت است. اگر رای‌دهنده مردد انتظار چندانی از یک نامزد نداشته باشد و آن نامزد متوسط هم ظاهر شود، رای‌دهنده مردد عملکرد او را خوب تلقی می‌کند.

▪️ترامپ عصبی ظاهر شد اما هریس مسلط صحبت کرد، ترامپ به برخی حرف‌های کلیشه‌ای تکیه کرد و نتوانست هریس را به بایدن بچسباند، نظر شما چیست؟

از این نظر خانم هریس فراتر از انتظار ظاهر شد اگرچه ضعف‌هایی داشت. در کل آنطور که جمهوری خواهان گفته بودند ضعیف ظاهر نشد و در تله حملات مکرر و برق‌آسا ترامپ و تحقیر‌های او گرفتار نشد. هریس در ابتدا مناظره تحت فشار بود اما به خاطر تمرین زیادی که قبل از مناظره داشت، تکنیک‌های مناظره را بهتر اجرا کرد. هریس نه تنها در دام ترامپ نیفتاد بلکه حملاتی به او داشت و در یک مورد هم ترامپ عصبی شد. مشکل ترامپ چند مورد از جمله بحث مهاجران غیرقانونی بود او جمله طنزآلودی را گفت و مطرح کرد که مهاجرین سگ و گربه و حیوانات خانگی می‌خورند. این موضوع باعث شد حمله ترامپ مؤثر واقع نشود اما خانم هریس درباره سقط جنین حمله مؤثری به ترامپ کرد.

▪️این مناظره چقدر روی انتخابات اثر گذاشت؟ 
 
در مورد میزان اثرگذاری مناظره باید توجه کنیم که فاصله دو رقیب کمتر از سه درصد است. در یک نگاه کلی این مناظره از نظر آماری تأثیر اندکی دارد. چون رقابت خیلی نزدیک است، این اثر اندک هم می‌تواند سرنوشت کلی انتخابات را تغییر دهد. ما ایالت‌هایی داشتیم که بایدن با 6 هزار رأی برنده شد. نظام انتخابات آمریکا به شکلی است که اگر یک نفر 300 رأی هم بیشتر بیاورد آرا کل ایالت را به دست می‌آورد. بنابراین با وجود تأثیرگذاری اندکی که مناظره‌ها از نظر آماری روی انتخابات دارند، به دلیل نظام الکترال و رقابت نزدیک دو نامزد، جا به جایی چند هزار رأی بر سر این مناظره، می‌تواند سرنوشت انتخابات را به نفع یکی از نامزد‌ها تغییر دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️مناظره ترامپ و هریس از نظر آماری تأثیر اندکی دارد، اما می‌تواند سرنوشت کلی انتخابات را تغییر دهد / ترامپ در مناظره همان ترامپ ۲۰۱۶ بود، اما چون آن دوره ناشناخته بود برای مردم عادی جذاب شد

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

▪️این مناظره چه تفاوتی با مناظره ترامپ و بایدن در سال 2020 و مناظره ترامپ و کلینتون داشت؟ 
 
مناظره ترامپ و هریس چند تفاوت با مناظره 2016 و 2020 داشت. ترامپ دیگر یک چهره تازه و ناشناخته نبود، در نتیجه به تعبیر بازاریابان سیاسی، کار او سخت بود. بازاریابان سیاسی می‌گویند وقتی یک کالا چندین سال در بازار است و مصرف‌کننده آن را استفاده می‌کند، بهره وری آن کاهش می‌یابد. ترامپ همان ترامپ 2016 بود اما چون آن دوره ناشناخته بود برای مردم عادی جذاب شد. به مرور زمان ترامپ جذابیت سیاسی را از دست داد؛ فراموش نکنید که ترامپ فقط یک انتخابات را برنده شده است. او در کنگره 2018 و انتخابات 2020 و 2022 باخته است. ترامپ یک کمپینر حرفه‌ای نیست اما سبک خاصی دارد و گلوله‌وار حرف‌هایی می‌زند. ترامپ سعی می‌کند آرامش رقیب را برهم بزند. کلینتون با این تکنیک آشنا نبود و شکست خورد اما هرچه این سمت آمدیم، استراتژیست‌های حزب دموکرات او را بیشتر تحلیل کردند. ترامپ بر خلاف هریس به حرف مشاوران گوش نکرد در نتیجه خانم هریس در دام او نیافتاد. فقدان تماشاچی در استودیو نیز برعلیه ترامپ بود چون وقتی کسی او را تشویق نمی‌کند، خسته می‌شود. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اکثر کسانیکه مناظره را دیده‌اند، معتقدند که برنده خانم هریس است.

▪️آیا ترامپ تصور چنین صحنه‌ای را نمی‌کرد؟ آیا هریس دست کم گرفته شده بود؟

ترامپ شخصیت خودشیفته‌ای دارد و معتقد است تمام دستاورد‌های سیاسی‌اش، متعلق به خود اوست. هریس به او گفت تو رئیس ستاد ارتش را بیرون کردی اما ترامپ گفت چون کار بلد نبودند. ترامپ نشان داد که همان ترامپ قدیم است و سعی می‌کند با حمله کردن حرف را از پا دربیاورد.

استراتژیست‌ها به ترامپ هشدار داده بودند اما چون تصور می‌کند در رأی الکترال برنده است، احساس نیاز نسبت به آرا مردد ندارد. کمپین ترامپ انتظار داشت که پیروز شوند اما هریس پیروز مناظره شد. هریس باید مسیر را ادامه دهد و هنوز عده‌ای در کارامدی او تردید دارند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️باکو خواهان امضای توافق کامل با ارمنستان است/ احتمال حضور اروپا به عنوان ناظر بر کریدور زنگزور/ دلیل اصرار پاشینیان بر امضای توافق ۱۳ بندی

▫️ایلنا

"قاسم مؤمنی"، کارشناس مسائل قفقاز با اشاره به موضع ارمنستان در مورد توافق ایروان و باکو بر سر موافقت‌نامه ۱۳ بندی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: در خصوص توافق آذربایجان و ارمنستان باید توجه داشت که نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان اخیراً در مجمع بین‌المللی گفت‌وگوی ایروان اعلام کرده که مقدمه و ۱۳ ماده از این توافق برای امضا میان دو طرف آماده شده و این در حالیست که ایروان در مورد پرونده بازگشایی دالان زنگزور با جمهوری آذربایجان دچار چالش و تقابل شده است. جمهوری آذربایجان اعلام کرده که باید این کریدور توسط نهادهای بین‌المللی کنترل و نظارت شود و از منظر دیگر ایالات متحده و ترکیه به انضمام اروپا به دنبال افتتاح سریع خط لوله گاز با محوریت باکو هستند.

وی ادامه داد: این در حالیست که پاشینیان اخیراً در جلسه پرسش و پاسخ پارلمان کشور خود به این موضوع اشاره کرده که ارمنستان، ایمنی ارتباطات حمل‌ونقل بین مناطق غربی آذربایجان و نخجوان را تضمین می‌کند تا از حرکت بدون مانع شهروندان، وسایل نقلیه و بار در هر دو جهت اطمینان حاصل شود و به نوعی اصرار دارد که تأمین امنیت باید از سوی ایروان در این مسیر انجام شود. در این میان باید توجه شود که این توافق و موضوع زنگزور، در حالی به میان آمده که بحث ارسال تسلیحات از سوی ایران به روسیه مطرح شده و ایالات متحده به انضمام تروئیکای اروپا علیه تهران موضع گرفتند و این روند می‌تواند به ضرر تهران تمام شود؛ چراکه با بازگشایی کوریدور زنگزور، ایران متضرر خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این بین باید توجه شود که آذربایجان در شرایط فعلی در وضعیت خوبی قرار دارد و از منظر اقتصادی، سیاسی و نظامی دست برتر را دارد و به همین جهت پاشینیان به دنبال آن است که هرچه زودتر توافق با جمهوری آذربایجان را امضا کند. نکته مهم این است که نخست‌وزیر ارمنستان صراحتاً نگران آن است که مبادا ترکیه و آذربایجان بخواهند مجدداً ایروان را تحت فشار قرار دهند و حتی از حملات نظامی احتمالی آنکارا و باکو هراس دارد و به همین دلیل است که پاشینیان اصرار دارد تا هرچه زودتر این توافق بر سر ۱۳ بند از ۱۷ بند آن، امضا شود. در مقابل باکو اعتقاد دارد که هر ۱۷ ماده باید مورد توافق نهایی قرار بگیرد و سپس به امضای دو طرف برسد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظرم دو طرف در مورد این توافق به نحوی با هم کنار می‌آیند تا بتوانند در نهایت اوضاع و احوال را به سمت دستیابی به صلح هدایت کنند. از منظر دیگر باید توجه شود که ایروان نگران رفتار مسکو  این راستا است و نمی‌خواهد این توافق توسط روس‌ها با مشکل مواجه شود. بر همین اساس اختلاف دو طرف هم بر سر زنگزور و مدل نظارت بر آن هم یک مسأله جدی به شمار می‌رود اما در نهایت ممکن است که دو طرف بر سر اداره و نظارت بر این کوریدور توسط یک طرف سوم مانند اتحادیه اروپا به توافق برسند و در نهایت قرارداد صلح میان باکو و ایروان امضا شود. اینکه آذربایجان فعلاً ۱۳ ماده از ۱۷ ماده توافق مذکور را امضا می‌کند یا خیر و منتظر متن نهایی و تکمیلی خواهد شد، موضوعی است که همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌸کمیته کتاب صلح انجمن علمی مطالعات صلح ایران و دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار می کنند:🌸

🟢كارگاه صلح ايراني 🟢

سخنرانان:

🔺دکتر نعمت اله فاضلی (انسان شناس و استاد پیشین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)

🔺دکتر مجتبی مقصودی (دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و بنیانگذار انجمن علمی مطالعات صلح ایران)

🔺دکتر حسین علایی (فرمانده نظامی و مدرس دانشگاه)

🔺دکتر ایرج شهبازی (دکترای ادبیات فارسی و مولوی پژوه و عضو موسسه لغت نامه دهخدا)

🔺مهندس محمد درویش (پژوهشگر کویرشناسی و کنشگر محیط زیست)

🌺مدیر نشست: دکتر امیرهوشنگ میرکوشش (عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد شاهرود و دبیر کمیته صلح و روابط بین الملل در انجمن علمی مطالعات صلح ایران)

سه شنبه ٢٧ شهریور ۱۴۰۳
از ساعت ٨.٣٠ تا ١٢

🔹دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش
تالار شهيد همتي🔹

🌸«لطفا برای تشریف فرمایی، با برگزارکنندگان هماهنگ بفرمایید»🌸
2024/09/29 15:32:52
Back to Top
HTML Embed Code: