Telegram Web Link
▫️واشنگتن از تمرکز بر چین و شرق فاصله گرفته است/ راهبرد هسته‌ای جدید آمریکا برای برجسته کردن تهدید پکن و شرکای آن تصویب شد

▫️ایلنا

"سیدجلال ساداتیان"، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تأیید "سند راهبرد جدید هسته‌ای ایالات متحده" از سوی جو بایدن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: بحث رقابت هسته‌ای شرق و غرب که به صورت مشخص در ابتدا اتحاد جماهیر شوروی شاخص آن بود و برخی دیگر هم به دنبال همین تفکر و راهبرد مسکو بودند به نوعی به یک تهدید تبدیل شد و در مقابل برخی به دنبال آن بودند که ناتو را در این میان مقابل روسیه قرار دهند. این روند به جایی رسید که آمریکا و ناتو اعتقاد داشتند به هر ترتیب مسکو و شرق به صورت کلی در حوزه هسته‌ای بالاخره وارد یک رقابت مشخص می‌شوند. در این میان باید توجه شود که بسیاری از کشورهای جدا شده از بلوک شرق به سمت غرب متمایل شدند و این در حالی بود که روس‌ها همچنان به دنبال آن بودند که بتوانند به صورت علنی استراتژی خود را پیش ببرند که حمله به اوستیا و آبخازیا یکی از اقدام‌های کرملین بود.

وی ادامه داد: پس از آن هم شاهد حضور روسیه در لاذقیه واقع در سوریه بودیم و سپس مسأله اوکراین و استقلال شرق این کشور با حمایت روسیه از جدایی‌طلبان روس‌تبار مطرح شد و در این راستا دیده می‌شود که سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه علاوه بر بلاروس در شرق اوکراین هم به نوعی دیگر دیده می‌شود. به موازات این روند چین هم به صورت چراغ خاموش در حال گسترش نفوذ خود و توسعه منافعش است و این در حالیست که حتی پکن در حوزه تایوان نمی‌خواهد به صورت علنی مقابل ایالات متحده بایستد. در این راستا باید توجه شود که با افزایش موج تنش در خاورمیانه، غرب مجبور شد تا بخشی از نیروهای خود را بر پرونده اوکراین متمرکز کند و بخش دیگر را به تحولات منطقه اختصاص دهد و بر همین اساس است که باید گفت واشنگتن از چین و تمرکز بر شرق تا حد زیادی فاصله گرفت.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این میان اینکه ایالات متحده اعلام می‌کند که سند راهبرد جدید هسته‌ای خود را با تمرکز بر زرادخانه‌های هسته‌ای چین در دستور کار اجرایی دارد، نشان از یک تهدید کلی برای ایالات متحده از سوی شرق و به خصوص پکن خواهد داشت. به موازات این روند باید توجه شود که آمریکا می‌داند در منطقه به دلیل فشار اسرائیل و تنشی که آنها ایجاد کرده‌اند، باید در خاورمیانه حضور داشته باشد اما واقعیت این است که واشنگتن باید در این راستا به سمت کنترل چین پیش برود تا بتواند در آینده آنچه را که به عنوان خطر از سوی پکن احساس می‌کند، دفع کند. از منظر دیگر کره‌شمالی هم که در واکنش به راهبرد هسته‌ای آمریکا اعلام کرده توانمندی هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد، در راستای اقدامات چین باید مورد تحلیل قرار بگیرد و اساساً نباید این کشور را جدای از پکن تحلیل کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این سه ضلعی به نوعی علیه ایالات متحده در حال فعالیت هسته‌ای و موشکی هستند اما در نهایت آنچه برای واشنگتن اهمیت خواهد داشت، زرادخانه‌های چین است که یک تهدید علنی برای آمریکا محسوب می‌شود. باید متوجه بود اینکه بایدن سعی می‌کند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و خروج از کاخ سفید چنین سندی را به امضا برساند و هر زمان ممکن است که به کنگره ارسال شود، در حقیقت به این دلیل است تا به جانشین خود (فارغ از اینکه دونالد ترامپ باشد یا کامالا هریس) بفهماند که تهدید چین بسیار جدی است و باید با آن مقابله کنند و اگر این روند کنترل نشود، می‌تواند به منافع آمریکا ضربه جدی وارد کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️شروط ترکیه مانع عادی‌سازی روابط با سوریه می‌شود/ غرب ترمیم روابط آنکارا و دمشق را علیه منافع خود می‌داند

▫️ایلنا

"علی قائم‌مقامی"، کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به بی‌نتیجه ماندن مذاکرات عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنم که احزاب مخالف ترکیه بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات شهرداری این کشور اعلام کرده بودند که به دنبال تعامل با بشار اسد و سوریه هستند و در نهایت اردوغان هم به عنوان رئیس‌جمهوری ترکیه مجبور شد تا همین موضع را اتخاذ کند و به دنبال آن باشد که روابط با دمشق را عادی کند. در این راستا حتی وزرای اطلاعات و دفاع ترکیه هم به روسیه سفر کردند تا زمینه‌سازی این روند را انجام دهند و در نهایت بتوانند روابط دو کشور را با گذشت بیش از یک دهه ترمیم کنند. این در حالیست که سوریه به دنبال آن بود تا ارتش ترکیه را از خاک خود بیرون کند و از سوی دیگر دمشق خواستار آن شد که ترکیه از برخی جریان‌های تروریستی حمایت نکند.

وی ادامه داد: در مقابل آنکارا هم اعلام کرد که ترکیه و سوریه باید به صورت مشترک با تروریست‌ها و کردهای سوریه مقابله کنند و این در حالیست که بسیاری از اختلافات به زعم ناظران بین‌المللی در این بین باقی مانده بود. به موازات این روند وزیر دفاع ترکیه اخیراً اعلام کرده بود که باید قانون اساسی جدید در سوریه تدوین شود و پس از برگزاری انتخابات و رفراندوم باید با مخالفان حرف زده شود و سپس روند عادی‌سازی روابط با دمشق به جریان بیفتد. از سوی دیگر بحث ترکیه این است که احزاب کردی در منبج، دیرالزور و غیره نباید انتخابات محلی برگزار کنند؛ چراکه در گذشته ترکیه تهدید کرده بود که اگر این اتفاق رخ دهد، مجدداً به شمال سوریه حمله خواهد کرد.

این تحلیگر مسائل سیاسی تصریح کرد: باید توجه شود که در صورت عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه با یکدیگر، آمریکا هم مجبور به ترک خاک سوریه خواهد شد و در آن زمان مبارزه با داعش و سایر جریان‌های تروریستی عملاً توسط دولت سوریه انجام می‌شود و این بدان معناست که دیگر حضور ایالات متحده در خاک این کشور معنا و مفهومی نخواهد داشت. در این میان باید متوجه بود که حریم هوایی سوریه در دست روس‌ها قرار دارد و ترکیه صرفاً با پهپاد می‌تواند علیه مواضع مذکور عملیات انجام دهد. روسیه هم تلاش می‌کند که حزب اتحاد دموکراتیک را متقاعد کنند تا با دمشق متحد شود و این در حالیست که ترکیه به هر ترتیب خواهان عدم حضور و فعالیت احزاب کردی در شمال سوریه است.

قائم‌مقامی گفت: آنکارا اعلام می‌کند که از تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند اما با شروطی که ترکیه اعلام کرده به نوعی ما شاهد تجزیه خاک سوریه توسط این کشور و طرح‌های مربوط به آن هستیم. این در حالیست که اردوغان در ماه‌های اخیر اعلام کرده که عادی‌سازی روابط با سوریه اهمیت زیادی دارد اما او قبلاً گفته بود که ترکیه و اسرائیل منافع زیادی در سوریه دارند. حالا که پرونده غزه به وضعیت بحرانی دچار شده اردوغان اعلام کرده که تهدید اسرائیل علیه ترکیه و سوریه به جایی رسیده که باید روابط دمشق و آنکارا با یکدیگر عادی شود. در این شرایط وضعیت شرق مدیترانه هم چندان مناسب نیست و ما شاهد یک نوع میلیتاریسم در این منطقه و قبرس هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که اردوغان بارها اعلام کرده که آمریکا باید از خاک سوریه خارج شود ولی چندی پیش (۱۳ تا ۱۷ آگوست) نیروی دریایی ایالات متحده و ترکیه در مدیترانه یک تمرین نظامی مشترک را با هم انجام دادند که مورد انتقاد احزاب مخالف اردوغان قرار گرفت. این در حالیست که بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند عادی‌سازی روابط دمشق و آنکارا با یکدیگر می‌تواند به ضرر غرب و حضور نظامی آنها در مدیترانه شرقی تمام شود و بر همین اساس غرب نمی‌خواهد چنین اتفاقی رخ دهد. به همین دلیل معتقدم که این روند به صورت کلی از بین نرفته است و خلل ایجاد شده به مذاکرات عادی‌سازی روابط ترکیه و سوریه به صورت موقت خواهد بود و می‌تواند مجدداً از سر گرفته شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️میدل ایست آی:آمریکا نظم جهانی را تهدید می‌کند، نه چین

▫️ايسنا

#بخش_اول

ایالات متحده مدعی است که چین نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون را تهدید می‌کند، اما اقدامات پکن نشان می‌دهد که این کشور تنها به دنبال الزام تمام کشورها به رعایت قوانین بوده و سعی دارد نسخه‌ای از نظم بین‌المللی را حاکم کند که منافع تمام کشورها را لحاظ کند.

پایگاه تحلیلی انگلیسی «میدل‌ ایست آی» در مقاله‌ای با شرح مختصر اقدامات چین و ایالات متحده در جهان و غرب آسیا، گزارش داد، این واشنگتن است که نظم جهانی مبتنی بر قانون را تهدید می‌کند، نه پکن.به گزارش این رسانه، به‌احتمال زیاد مهم‌ترین نبرد ژئوپلیتیکی قرن بیست و یکم بین ایالات متحده و چین خواهد بود و آمریکا خود را متعهد به حفاظت از نظم جهانی مبتنی بر قوانین می‌داند؛ نظمی که توسط واشنگتن ساخته شده و از زمان پیروزی آمریکا در جنگ جهانی دوم آن را به پیش برده است. این نظم بین‌المللی قاعدتاً باید با قوانین بین‌المللی که از زمان تأسیس سازمان ملل متحد در ۸۰ سال قبل تدوین شده‌اند، همخوانی داشته باشد؛ اما چنین نیست.

به گزارش رسانه انگلیسی، اگر خوش‌بین باشیم، می‌توان گفت که این نظم جهانی تفسیر ایالات متحده و غرب از جنبه‌های دست‌چین شده‌ای از قانون بین‌المللی است؛ اما اگر بدبین باشیم، باید گفت غرب اساسا قانون بین‌المللی را به نفع منافع خود تغییر داده است.هدف اصلی در هر ۲ حالت، خدمت به منافع ژئوپلیتیک غرب و توجیه هژمونی آن است. قدرت‌های غربی که سرمست از غرور هستند، فکر می‌کنند خدمت این قوانین به منافع آن‌ها بدین معناست که منافع تمامی انسان‌ها در قوانین لحاظ شده است، اما چنین نیست.غرب در روایت اصلی خود چین را تهدید اصلی برای این نظم مبتنی بر قوانین معرفی کرده و این ملت آسیایی را به تلاش برای به چالش کشیدن آن متهم می‌کند؛ اما این اظهارات غرب نشان‌دهنده ناهنجاری شناختی فاجعه‌باری است که در تصمیم‌گیری‌های رهبران غربی مشهود است.

▪️شکست‌های دیپلماتیک

به گزارش میدل‌ایست آی، کشورهای غربی در حالی چین را به تلاش برای تخریب نظم بین‌المللی متهم می‌کنند که این کشور - بر خلاف ایالات متحده - در تقریباً نیم قرن گذشته ارتش خود را در خارج از قلمرو خود مستقر نکرده است.علاوه‌براین، چین هرگز در امور هیچ کشوری دخالت نکرده و کودتایی علیه دولت‌های خارجی سازمان‌دهی نکرده، اما آمریکا این کار را کرده است. همچنین برخلاف ایالات متحده، چین هرگز تحریم‌های یک‌جانبه‌ای علیه هیچ کشوری اعمال نکرده است، مگر در مواردی که شورای امنیت سازمان ملل کشوری را تحریم کرده باشد. همچنین برخلاف ایالات متحده، چین تنها یک پایگاه نظامی در خارج از کشور دارد و نیروی دریایی آن هم عمدتاً در دریای چین جنوب حضور دارد، منطقه‌ای که زنجیره تأمین چین در آن متمرکز شده است.

ادعای ارضی اصلی چین بر سر تایوان است، جزیره‌ای در اقیانوس آرام نزدیک به ساحل چین که از سال ۱۹۷۲، ایالات متحده در سه تفاهم‌نامه مشترک با پکن، به‌روشنی آن را به‌عنوان بخشی از سرزمین اصلی چین به رسمیت شناخته است. آمریکا همچنین با تسهیل روند اخراج تایوان از سازمان ملل و اعطای کرسی آن به چین، هرگونه ابهامی درباره موضع خود در این مسئله را برطرف کرد؛ اما امروز واشنگتن حامی خودمختاری تایوان بوده و خود را به دفاع از آن در برابر چین متعهد می‌داند.در گزارش میدل‌ایست آی آمده است: «اگر رفتارهای بسیار محدود و مسئولانه چین به عنوان تهدیدی برای نظم مبتنی بر قوانین معرفی شود، پس رفتار ایالات متحده و نزدیک‌ترین متحدانش، به ویژه اسرائیل، چگونه باید ارزیابی شود؟»

رسانه انگلیسی رفتار ایالات متحده و چین در غرب آسیا را به عنوان معیار دیگری برای سنجش میزان تهدید این ۲ کشور علیه نظم بین‌المللی معرفی کرده است. ایالات متحده از پایان جنگ جهانی دوم خود را حامی اصلی صلح و ثبات در این منطقه می‌داند؛ اما در سه دهه گذشته طرح‌های آمریکا در غرب آسیا به صورت سیستماتیک شکست خورده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️میدل ایست آی:آمریکا نظم جهانی را تهدید می‌کند، نه چین

▫️ايسنا

#بخش_پایانی

▪️چین و غرب آسیا

میدل‌ ایست آی فروپاشی توافق رژیم صهیونیستی و فلسطین در سال ۲۰۰۰، جنگ افغانستان در ۲۰۰۱ و تهاجم مجدد به عراق در سال ۲۰۰۳ را نیز از نمونه‌های شکست‌های عظیم آمریکا در منطقه دانسته است، جنگ‌هایی که هم در عراق و هم در افغانستان به شکست‌های فاجعه‌باری تبدیل شد.بر اساس این گزارش، شکست سیاست آمریکا در قبال سوریه، بازگشایی سفارت‌های خارجی در دمشق و همچنین «خروج ننگین دولت ترامپ» از برجام نشان‌دهنده شکست سیاست‌های ایالات متحده در این منطقه هستند.

آمریکا در توافق‌های ابراهیم تنها منافع رژیم صهیونیستی را در نظر گرفته بود و در جنگ کنونی غزه نیز کوکورانه از جنایات صهیونیست‌ها حمایت می‌کند، امری که موجب اعتراض نهادهای بین‌المللی از جمله دیوان بین‌المللی دادگستری دیوان کیفری بین‌المللی شده است.در مقابل، چین هیچ پایگاه نظامی در این منطقه ندارد و حتی یک سرباز هم در آن مستقر نکرده است. پکن در دهه‌های گذشته به توسعه روابط اقتصادی و تجاری پرداخته و موفق بوده و با مصر، ایران و تمامی اعضای شورای همکاری خلیج فارس توافق‌نامه‌های اقتصادی استراتژیک امضا کرده است.علاوه‌براین، در سال‌های اخیر تلاش‌های دیپلماتیک چین به ۲ دستاورد موفقیت‌آمیز بزرگ منجر شد. بر اساس این گزارش، در حالی که ایالات متحده سعی داشت دولت ایران را در منطقه منزوی کند، چین به عادی‌سازی روابط میان تهران و ریاض کمک کرد که یک رویداد مهم در منطقه محسوب می‌شود.در اوایل سال میلادی جاری هم پکن نمایندگان جناح‌های مختلف فلسطینی، به خصوص فتح و حماس را در پکن گردهم آورد و آن‌ها یک توافقنامه امضا کردند، امری که به جریان‌های فلسطینی منطقه وحدت بیشتری بخشید.

رژیم صهیونیستی همواره با برجسته‌کردن و اغراق درباره اختلاف‌های ادعایی موجود در میان جناح‌های مختلف فلسطینی، سعی کرده مذاکرات را از مسیر خارج کند، اما این اقدام پکن نشان داد که جناح‌های مختلف فلسطینی هدفی مشترک را دنبال می‌کنند.به گزارش رسانه انگلیسی، ایالات متحده با ارسال تسلیحات فراوان حمایت چشمگیری از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به عمل آورده و در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است؛ اما نخستین گام جدی لازم برای دستیابی به صلح پایدار توسط چین برداشته شده است.با توجه‌به درس‌های تاریخ و فهرست بلندبالای شکست‌های ایالات متحده در برقراری توافق میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، چین می‌تواند به‌درستی ادعا کند که می‌تواند میانجی‌گر مناسب‌تری برای مذاکرات جاری در مسئله فلسطین باشد، میانجی‌گری که رفتاری صادقانه‌تر خواهد داشت.

در گزارش رسانه انگلیسی آمده است: «موفقیت چین در این مسئله می‌تواند نظم مبتنی بر قوانین را به طور قابل‌توجهی تقویت کند... نظمی که به قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی احترام می‌گذارد. نظم مبتنی بر قوانین فعلی که ایالات متحده و متحدانش ادعای آن را دارند، تنها یک بازی کلامی است که دورویی و استانداردهای دوگانه غربی را پنهان می‌کند.»

چین نظم مبتنی بر قوانین که غرب داعیه‌دار آن است را به چالش نمی‌کشد، بلکه در تلاش برای احترام به قوانین بین‌المللی، اجرای مداوم آن‌ها برای همه کشورها و کنار گذاشتن اصطلاحات گمراه‌کننده غربی، به دیگر کشورهای جهان پیوسته است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/بوستون ریویو/

▫️دکترین سیاست خارجی کامالا هریس / او وابستگی زیادی به فیلیپ گوردون، مشاور امنیت ملی فعلی خود خواهد داشت / گوردون با بررسی اقداماتی مانند کودتا علیه مصدق در ایران، نتیجه گرفته که نباید در استفاده از گزینه «تغییر حکومت» افراط به خرج داد / نظرات گوردون مشابه نظرات بن رودز، مشاور سیاست خارجی اوباماست

▫️انتخاب



http://entekhab.ir/fa/news/813047



️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اروپا نگران پیامد حمله اوکراین به کورسک است/ کی‌یف و بروکسل منتظر خروجی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند

▫️ایلنا

"مرتضی مکی"، کارشناس مسائل اروپا در تشریح دلایل خودداری اروپا از ارائه تسلیحات پیشرفته  به اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: اظهار نظرهای متفاوتی که از سوی مقام‌های آمریکا، اروپا و ناتو در خصوص کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین بیان می‌شود، ریشه در نگرانی اتحادیه اروپا از واکنش روسیه دارد. زمانی که عملیات زمینی ارتش اوکراین در کورسک انجام شد عملاً شاهد آن بودیم که موضع اروپایی‌ها متزلزل شد.

اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که حمله مستقیم به خاک روسیه خط قرمز آنها به شمار می‌رود اما این موضوع حالا به نوعی از سوی اوکراین نقض شده و قاره سبز نگران آن است که دامنه جنگ به کشورهای اروپایی کشیده شود؛ چراکه روسیه طی هفته‌های گذشته بارها اعلام کرده که مسبب این حملات ناتو و به صورت کلی کشورهای غربی هستند که نشان از تند شدن موضع روسیه علیه اروپا و آمریکا دارد.
وی ادامه داد: بر همین اساس آنها نگران هستند که وضعیت از سوی مسکو تشدید شود و به همین دلیل معتقدم که اوکراین هم به نوعی می‌خواهد این کمک‌ها قطع نشود.

بدون شک منازعه روسیه با غرب پس از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ وارد شرایط جدیدی شده و وضعیت کنونی و به خصوص درگیری مذکور صرفاً به تحولات سال ۲۰۲۲ مربوط نمی‌شود و ریشه‌های قبلی دارد. در این راستا باید توجه شود که یک متغیر مهم در این میان وجود دارد و آن هم انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است. واقعیت مسلم این است که روسیه و اوکراین و حتی اروپا هم چشمشان به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دوخته شده است؛ چراکه اگر ترامپ وارد کاخ سفید شود به سرعت ممکن است اتفاقات دیگری رخ دهد و اگر هم کامالا هریس پیروز میدان انتخابات شود، ممکن است با مشکلاتی در کنگره آمریکا و به خصوص مجلس نمایندگان ایالات متحده روبه‌رو شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به همین جهت باید توجه شود که خروجی انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا هم به صورت مستقیم بر پرونده اوکراین تأثیرگذار خواهد بود. این در حالیست که طرح جدید رئیس‌جمهوری اوکراین در مورد آتش‌بس و پایان جنگ با روسیه هم یک اقدام جدید برای بسته شدن دهان مخالفان غرب به حساب می‌آید ولی در کل معلوم نیست که خروجی و درونمایه این طرح چیست و حتی مشخص نیست که روسیه در خصوص این سناریوی زلنسکی چه واکنشی از خود نشان می‌دهد. این در حالیست که هنوز مسأله حملات بیشتر اوکراین به خاک روسیه مطرح است و بسیاری اعتقاد دارند که در نهایت اوکراین با ادامه این حملات ممکن است که متضرر واقعی نبرد مذکور باشد؛ چراکه روسیه به هیچ وجه در برابر این اقدام‌های اوکراین کوتاه نخواهد آمد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی می‌بینیم که روسیه در حال هدف قرار دادن زیرساخت‌های اوکراین است و این اقدام‌ها را باید به نوعی تلافی حملات مذکور دانست. در این راستا به هر ترتیب این اقدام‌های دو طرف می‌تواند دامنه جنگ و مشکلات را به هر شکلی گسترش دهد. از منظر دیگر اروپا نمی‌خواهد در شرایط فعلی روسیه را بیش از این عصبانی کند و به صورت واضح می‌دانند که این اقدام می‌تواند صادرات انرژی روسیه به قاره سبز را دستخوش تغییر قرار دهد که تبعاً پیامدهای منفی برای کشورهای اروپایی خواهد داشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▪️فرا رسیدن ایام رحلت حضرت رسول اکرم (ص)،شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و حضرت امام رضا (ع) بر شما همراهان عزیز تسلیت باد.                


هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
▫️آمریکا در حال سوق دادن چین به سمت جنگ فرسایشی است/ پکن از تقابل سخت با واشنگتن پرهیز می‌کند

▫️ایلنا

"فریدون مجلسی"، کارشناس مسائل بین‌الملل در تشریح دلایل تشدید تنش میان چین با همسایگانش در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: واقعیت این است که تمایلات چین و آمریکا به نوعی یک درخواست توسعه‌طلبانه به حساب می‌آید و پکن هم در همین شرایط حالا به یک قدرت اقتصادی و نظامی تبدیل شده و اساساً در حال پیمودن راه اتحادیه اروپا و ایالات متحده است. باید بپذیریم که چین دیگر همانند گذشته نیست و به دنبال اقدام‌های گسترده‌تر رفته است؛ به عنوان مثال طرح جاده ابریشم جدید از یک سو به دنبال ایجاد یک کریدور جدید به نفع پکن بوده و از سوی دیگر هم این کشور به دنبال آن است که تکیه خود به کشورهای خارجی به خصوص در حوزه اقتصاد را کمتر کند.

وی ادامه داد: این وضعیت در حالیست که ایالات متحده، فرانسه و حتی انگلیس از گذشته تاکنون به دنبال گسترش سلطه خود بر جزایری هستند که بدون صاحب رها شدند و از منظر دیگر چین هم مایل است که همین موضوع را با ادبیات خاص خود تکرار کند و به دنبال کسب منافع خود برود. این وضعیت در حالیست که انگلیس در مورد جزیره مالویناس متعلق به آرژانتین دست به حمله نظامی زد و سعی کرد به هر ترتیب که شده آنجا را اشغال کند و حالا چین هم با مدلی دیگر به دنبال تکرار همان تاریخ است ولی غرب این رفتار پکن را به دلیل ضربه زدن به منافع خود نمی‌پذیرد. از منظر دیگر ایالات متحده به نوعی می‌خواهد که بازار کشورهای اطراف چین مانند ویتنام، فیلیپین، اندونزی و غیره را در دست خود داشته باشد و این دقیقاً به ضرر پکن تمام خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: باید گفت که این مسأله صرفاً به مقوله امنیت مربوط نمی‌شود، بلکه مسائل اقتصادی و توسعه در نوک هرم این پرونده قرار دارد. چین سعی می‌کند که در این فضا به هیچ وجه وارد جنگ با غرب نشود و در این راستا به دنبال آن است که به هر نحوی خود را در سایه قرار دهد و در نهایت منافعش را بر اساس راهبردهای کلان خود تامین کند. به عنوان نمونه، در مورد تایوان دیده شد که چین از مقابله نظامی با آمریکا چشم‌پوشی کرد اما هنوز هم می‌خواهد که به هر ترتیب وضعیت به سمت و سوی خلق بحران جدید سیر کند ولی پکن نگران آمریکا و به خصوص خروجی انتخابات نوامبر است. واشنگتن در گذشته به نوعی شوروی را با جنگ فرسایشی از پای درآورد و در همان حال، میلیون‌ها دلار در صنعت خود هزینه کرد تا قطب مخالف یعنی بلوک شرق و به خصوص اتحاد جماهیر شوروی هم مجبور به صرف هزینه‌های کلان‌تر شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس پس از اتمام جنگ ویتنام، ایالات متحده در افغانستان به صورت غیرمستقیم چین را مورد تهدید قرار داد و با خلق القاعده و بحران‌های دیگر، پکن را به سمت بازی در بحران هدایت کرد. آمریکایی‌ها به همین دلیل مجدداً به دنبال آن هستند که همانند مدل شوروی، یک جنگ فرسایشی را برای پکن خلق کنند و هزینه‌های جاری در این جنگ را افزایش دهند تا چین هم این فرسایش را به نحوی دیگر پاسخ دهد؛ به عبارت دیگر ایالات متحده به دنبال ایجاد توازن در مقابله با چین بوده و با این تفاسیر باید توجه داشت که تعمیق این نزاع، می‌تواند به هر ترتیب مشکلاتی را برای هر دو طرف به وجود آورد، اما نکته نهایی این است که ایالات متحده و چین به هیچ وجه مایل به تقابل نظامی علیه یکدیگر نیستند و صرفاً افزایش هزینه برای طرف مقابل در این پرونده به عنوان ستون فقرات بحران مذکور مدنظر است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دلایل اصرار ارمنستان برای انعقاد توافق صلح با آذربایجان/ ابعاد تقویت ایروان توسط اتحادیه اروپا

▫️ایلنا

"قاسم مؤمنی"، کارشناس مسائل قفقاز با اشاره به پیشنهاد ارمنستان به جمهوری آذربایجان برای انعقاد توافق صلح در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: مسائل قفقاز جنوبی در شرایط فعلی دارای ابعاد مختلفی است و باید دانست که ارمنستان بعد از ۳۰ سال وابستگی به روسیه به دنبال فاصله گرفتن از این کشور بوده و می‌خواهد این روند را هرچه زودتر طی کند. نخست وزیر ارمنستان معتقد است که برای رسیدن به ثبات و صلح و همچنین جذب سرمایه خارجی باید اختلاف ایروان و باکو حل و فصل شود و بر همین اساس به دنبال آن است که با انعقاد قرارداد صلح با آذربایجان و تعیین حدود مرزهای دو کشور، مسیرهای مواصلاتی را باز کند و روابط تجاری خود را احیا کرده و از آن برای تقویت اقتصاد ایروان بهره ببرد.

وی ادامه داد: در این میان ارمنستان اعتقاد دارد که روسیه به عنوان میانجی مستقل عمل نمی‌کند و صرفاً منافع خود را دنبال خواهد کرد و بر همین اساس عجله ایروان برای امضای توافق صلح ریشه در همین ماجرا دارد. از منظر دیگر باید توجه شود که اتحادیه اروپا، هند و برخی دیگر از کشورهای غربی در حال سرمایه‌گذاری در ارمنستان هستند. به عنوان مثال بازسازی ارتش این کشور و همچنین اروپایی شدن زیرساخت‌های ایروان از جمله مسائلی بوده که در حال پیگیری از سوی کشورهای غربی است. این در حالیست که طرح‌های مختلفی از سوی آذربایجان به ارمنستان ارائه شده که ایروان آنها را رد کرده اما نکته مهم این است که جمهوری آذربایجان صرفاً نگاهش در شرایط کنونی به احیای کوریدور زنگزور است. آذربایجان می‌خواهد نظارت بر این کوریدور توسط خودش انجام شود اما ارمنستان به هیچ وجه زیر بار این اقدام نمی‌رود و اعلام کرده که نظارت بر این کریدور باید توسط ایروان انجام شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به موازات این روند روسیه هم به نوعی مخالف شرایط کنونی است و بر همین اساس مسکو می‌خواهد نقش خود در پایان نزاع میان آذربایجان و ارمنستان را بیش از گذشته برجسته کند. به همین دلیل پاشینیان به دنبال آن است که هرچه زودتر با جمهوری آذربایجان توافق صلح را امضا کند اما در این راستا روسیه و ایران در مورد کریدور زنگزور هنوز هم با آذربایجان اختلاف دارند. باید توجه شود که نخست‌وزیر ارمنستان به دنبال متمایل شدن به سوی غرب است و می‌خواهد این مسیر را خیلی زود طی کند. نکته مهم این است که اتحادیه اروپا به نظر می‌رسد از همین حالا به دنبال آن است که ارمنستان را به نوعی تقویت کند تا در موقعیت مشخص، ایروان را در برخی مسائل جایگزین ترکیه کند.

مؤمنی گفت: درست است که ترکیه تنها عضو مسلمان ناتو به حساب می‌آید اما از منظر اتحادیه اروپا، ارمنستان دارای پیوندهای مذهبی بیشتر با اروپا نسبت به ترکیه بوده و آنها در آینده از این کشور برای پیشبرد اهداف خود در قفقاز جنوبی استفاده خواهند کرد. باید متوجه بود که رئیس‌جمهوری آذربایجان در شرایط کنونی به دنبال عدم تخاصم با روسیه است؛ چراکه مسکو همچنان نفوذ مشخصی در ساختار فعلی آذربایجان دارد و به هر ترتیب ممکن است تخاصم با روسیه به ضرر آذربایجان تمام شود که تبعات آن برای الهام علی‌اف مناسب نیست. بر همین اساس باکو سعی می‌کند که وارد درگیری با روسیه نشود و به نوعی دست به عصا راه می‌رود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این روند اما در ارمنستان به گونه‌ای دیگر نمایان می‌شود؛ به صورتی که نیکول پاشینیان پس از جنگ با آذربایجان بر سر قره‌باغ به این جمع‌بندی رسید که روسیه در حمایت از آنها اقدام نکرده و همین مسأله یک موج ضد روسی را در ایروان به راه انداخته که حالا هم در حال افزایش است. از این‌رو نخست‌وزیر ارمنستان به دنبال آن خواهد بود که به هر ترتیب این اقدام روسیه را پاسخ دهد و با نزدیک شدن به آمریکا و اروپا در حال پیشبرد روند مدنظر خود است. از منظر دیگر او سعی می‌کند افکار عمومی ارمنستان را هم علیه مسکو هدایت کند تا در فضایی که روسیه درگیر جنگ با اوکراین است، نتواند بیش از اندازه به ایروان فشار وارد کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فریدون مجلسی در گفتگو با پایگاه خبری ایلنا :

آمریکا در حال سوق دادن چین به سمت جنگ فرسایشی است


آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که همانند مدل شوروی، یک جنگ فرسایشی را برای پکن خلق کنند و هزینه‌های جاری در این جنگ را افزایش دهند.
فریدون مجلسی، اظهار داشت: واشنگتن اصولاً شوروی را با جنگ فرسایشی از پای درآورد و حالا مایل است همان سناریو را علیه چین اجرایی کرده است.
به گزارش ایلنا، وی در تشریح دلایل تشدید تنش میان چین با همسایگانش، عنوان کرد: واقعیت این است که تمایلات چین و آمریکا به نوعی یک درخواست توسعه‌طلبانه به حساب می‌آید و پکن هم در همین شرایط حالا به یک قدرت اقتصادی و نظامی تبدیل شده و اساساً در حال پیمودن راه اتحادیه اروپا و ایالات متحده است. باید بپذیریم که چین دیگر همانند گذشته نیست و به دنبال اقدام‌های گسترده‌تر رفته است؛ به عنوان مثال طرح جاده ابریشم جدید از یک سو به دنبال ایجاد یک کریدور جدید به نفع پکن بوده و از سوی دیگر هم این کشور به دنبال آن است که تکیه خود را به کشور‌های خارجی به خصوص در حوزه اقتصاد کمتر کند.
وی ادامه داد: این وضعیت در حالی است که ایالات متحده، فرانسه و حتی انگلیس از گذشته تاکنون به دنبال گسترش سلطه خود بر جزایری هستند که بدون صاحب رها شدند و از منظر دیگر چین هم مایل است که همین موضوع را با ادبیات خاص خود تکرار کند و به دنبال کسب منافع خود برود. این وضعیت در حالیست که انگلیس در مورد جزیره مالویناس مورد ادعای آرژانتین دست به حمله نظامی زد و سعی کرد به هر ترتیب که شده آنجا را حفظ کند و حالا چین هم با مدلی دیگر به دنبال تکرار همان تاریخ است، ولی غرب این رفتار پکن را به دلیل ضربه زدن به منافع خود نمی‌پذیرد. از منظر دیگر ایالات متحده به نوعی می‌خواهد که بازار کشور‌های اطراف چین مانند ویتنام، فیلیپین، اندونزی و ... را در دست خود داشته باشد و این دقیقاً به ضرر پکن تمام خواهد شد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: باید گفت که این مساله صرفاً به مقوله امنیت مربوط نمی‌شود، بلکه مسائل اقتصادی و توسعه در نوک هرم این پرونده قرار دارد. چین سعی می‌کند که در این فضا به هیچ وجه وارد جنگ با غرب نشود به دنبال آن است که به هر نحوی خود را در سایه قرار دهد و در نهایت منافعش را بر اساس راهبرد‌های کلان خود تامین کند. به عنوان نمونه، در مورد تایوان دیده شد که چین از مقابله نظامی با آمریکا چشم‌پوشی کرد، اما هنوز هم می‌خواهد که به هر ترتیب وضعیت به سمت و سوی خلق بحران جدید سیر کند، ولی پکن نگران آمریکا و به خصوص خروجی انتخابات نوامبر است. واشنگتن در گذشته به نوعی شوروی را با جنگ فرسایشی از پای درآورد و در همان حال، میلیون‌ها دلار در صنعت خود هزینه کرد تا قطب مخالف یعنی بلوک شرق و به خصوص اتحاد جماهیر شوروی هم مجبور به صرف هزینه‌های کلان‌تر شود. وی در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس پس از اتمام جنگ ویتنام، ایالات متحده در افغانستان به صورت غیرمستقیم شوروی را مورد تهدید قرار داد و با خلق القاعده و بحران‌های دیگر، آن کشور را به سمت باخت در بحران هدایت کرد. آمریکایی‌ها به همین دلیل مجدداً به دنبال آن هستند که همانند مدل شوروی، یک جنگ فرسایشی را برای پکن خلق کنند و هزینه‌های جاری در این جنگ را افزایش دهند تا چین هم این فرسایش را به نحوی دیگر پاسخ دهد؛ به عبارت دیگر ایالات متحده به دنبال ایجاد توازن در مقابله با چین بوده و با این تفاسیر باید توجه داشت که تعمیق این نزاع، می‌تواند به هر ترتیب مشکلاتی را برای هر دو طرف به وجود آورد، اما نکته نهایی این است که ایالات متحده و چین به هیچ وجه مایل به تقابل نظامی علیه یکدیگر نیستند و صرفاً افزایش هزینه برای طرف مقابل در این پرونده به عنوان ستون فقرات بحران مذکور مدنظر است.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ پیروزی تلخ راست افراطی در شرق آلمان؛ زنگ خطر برای ائتلاف حاکم

▫️ايسنا

«اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان نتایج انتخابات منطقه‌ای در این کشور را که پیروزی بزرگی برای حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» رقم زد و به شکست حزب ائتلافی وی انجامید، «تلخ» خواند و از احزاب اصلی خواست بدون حضور «تندروهای راستگرا» دولت را تشکیل دهند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
قابل توجه اساتید، دانشجویان و پژوهشگران رشته های علوم سیاسی، روابط بین الملل، حقوق بین الملل و گرایش های مرتبط


مجله ایرانی روابط بین الملل باهمکاری انتشارات مبین اندیشه تهران در راستای اهداف عالیه خود جهت توسعه تولید و انتشار کتاب و کتابخوانی در نظر دارد. آثار و ترجمه های مختلف  تخصصی در رشته گرایش های فوق را بدون دریافت حق النشر  با ثبت و دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ و ‌منتشر کند. هدف مجله ایرانی  روابط بین الملل و انتشارات مبین اندیشه  کمک به چاپ و انتشار کتب تخصصی در جهت گسترش فرهنگ کتاب و‌کتابخوانی در سطح جامعه دانشگاهی می باشد.

با تشکر

🟢مدیر مجله ایرانی روابط بین الملل

    دکتر امیر هوشنگ میرکوشش

🟢مدیر موسسه انتشارات مبین اندیشه

        نصیرجینور


آیدی پیج اینستاگرام؛ https://www.instagram.com/invites/contact/?igsh=154qcsgd21tab&utm_content=qwhi3cm‌

آیدی کانال تلگرامی: https://www.tg-me.com/mobinandishe


تماس با ما :
☎️0991 390 8475
منطقه قفقاز جنوبی نقش حیاتی در ژئواستراتژی ایران دارد. احداث کریدور زنگزور می‌تواند تهدیداتی در ابعاد مختلف برای ایران و منطقه قفقاز داشته باشد اصرار روسیه بر ایجاد کریدور زنگزور را باید یک نمایش سیاسی برای جلب رضایت آذربایجان و حمایت از آن در مقابل ارمنستانی دانست که چرخشی محسوس به سوی غرب داشته‌ است اما ارمنستان باید نگران این باشد که به سرنوشت اوکراین دچار نشود.

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی ارمنستان، محصور بودن آن در خشکی است. از چهار مرز بین‌المللی این کشور، دو مرز با ترکیه و آذربایجان از دهه ۱۹۹۰ به‌طور کامل بسته شده است. این واقعیت باعث می‌شود که توسعه و رشد اقتصادی ارمنستان، به ویژه در شرایطی که به آب‌های آزاد دسترسی ندارد، بسیار دشوار و تقریباً غیرممکن باشد. با این رویه ارمنستان قربانی بازی‌ غربی‌ها خواهد شد چراکه در این راه یقینا آذربایجان به دنبال منافع حداکثری خود از این مسیر ترانزیتی است و غربی‌ها هم استراتژی خود را برای اعمال فشار بیشتر بر روسیه اجرایی خواهند کرد/ایلنا


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️معرفی کتاب

دولت ها چگونه پیروز می شوند؟
دیپلماسی عمومی
مبانی تعامل جهانی در عصر دیجیتال

نیکلاس .جی.کال

ترجمه : مهسا جزینی و ستاره فتاحی
2024/09/29 17:34:21
Back to Top
HTML Embed Code: