Telegram Web Link
نیم نگاهی به چالش های پیش روی دولت چهاردهم از منظر بین الملل

رضا میرزایی کارشناس ارشد مسائل روابط بین الملل

شاید به صورت بسیار خلاصه بتوان گفت چالش های اصلی دولت جدید در درجه اول حفظ ثبات سیاسی و تثبیت وضعیت وخیم اقتصادی به ویژه نرخ بسیار بالای تورم است، اما باید توجه داشت که مفروضات چنین خلاصه ای می تواند ریشه هایی عمیق در بخش های دیگری مانند نظام سیاسی، روابط دربین الملل،و سایر مسایل متن جامعه من جمله پذیرش متقابل نخبگان ابزاری در برابر نخبگان فکری باشد. در چارچوب بحث و علت یابی شاید بتوان گفت چگونگی گردش قدرت و ثروت در یک نظام سیاسی همواره می تواند تبدیل به چرخ عظیمی درتداوم یا عدم ثبات سیاسی گردد. اینجا مسأله اصلی نفع عمومی است که با مفهوم مشروعیت سیاسی در ارتباط می باشد. در ابعاد آکادمیک نیز ، به عنوان نمونه می توان به تئورى " عمل تفاهمی" هابرماس در این ارتباط اشاره داشت.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/performancegov1420
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
منافع عربستان وانتخابات ایالات متحده

دکتر زهرا شریف زاده

عربستان سعودی در اولین سال ریاست جمهوری جو بایدن در سال 2020 بیش از 25 میلیون دلار را برای عملیات نفوذ خارجی و لابی‌هایی که ایالات متحده را هدف قرار داده بودند،هزینه کرد که این مبلغ بجز آن مبلغ 39 میلیون دلار سال 2018 بود که عوامل خارجی برای بازسازی تصویر عربستان سعودی پس از کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در ترکیه­در سال 2018 انجام دادند. همچنین­پادشاهی از ژانویه 2021 ده ها میلیون دلار برای تقویت قدرت در صحنه بین المللی و پاکسازی وجهه خود در بحبوحه اتهامات فزاینده در مورد نقض حقوق بشر و تشدید تنش هادر مورد فروش نفت و تسلیحات هزینه کرد.لازم به ذکر است که منافع عربستان سعودی از سال 2016 تاکنون بیش از 142 میلیون دلار برای عملیات های لابی و نفوذ در ایالات متحده هزینه شده است .

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/benefitarabelecus2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
رسالت ملی شدن صنعت نفت از سوی مصدق و تبدیل آن به جنگ قدرت، در وقوع 28 مرداد

فریدون مجلسی در مصاحبه با مجله ایرانی روابط بین الملل :

مجله ایرانی روابط بین الملل – روح الله سوری: 28 مرداد با گذشت بیش از هفتاد سال از آن همچنان یک موضوع زنده و داغ برای ایرانیان است که مخالفان و موافقان آن با حرارت استدلال های خود را در مقابل یکدیگر ارائه می کنند. آنچه اما در این رابطه به نظر ضروری می رسد نگاه نقادانه و به دور از تعصبی می باشد که قادر خواهد بود در صورت شکل گیری، علاوه بر شناخت دقیق تاریخ و درس های آن، راه را برای آینده باز نماید. در حقیقت این نظر که گذشته چراغ راه آینده خواهد بود بدون تمرکز نقادانه و منصفانه و به دو راز تعصب بر حوادث تاریخی حاصل نخواهد شد، به همین خاطر در هفتاد و یکمین سالگرد 28 مرداد، گروه مجله ایرانی روابط بین الملل تصمیم گرفته است در مصاحبه ای با آقای فریدون مجلسی ضمن بازخوانی وقایع منجر به 28 مرداد و همچنین رخدادهای پس از آن، تصویری واقعی تر از آنچه در سال 1332 رخ داد به مخاطب ارائه نماید.

ادامه مصاحبه در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/August28coup2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
مصاحبه شبکه جهانی بی بی سی در مورد مذاکرات صلح غزه:

1- کریستن فونتن رز دیپلمات واز مدیران پیشین شورای امنیت ملی آمریکا (طرفدارحزب جمهوریخواه و ترامپ)

2- سید حسین موسویان دیپلمات پیشین ایران

https://we.tl/t-6kHrb4eZIV?utm_campaign=TRN_TDL_05&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&trk=TRN_TDL_05

پاسخ کریستن فونتن رز: اسرائیل و حماس در مذاکرات به هم نزدیک تر شده اند. جامعه بین المللی خواستار آتش بس هستند اما دو طرف اصلی ماجرا یعنی حماس و اسرائیل این را نمیخواهند. اختلافات و خط قرمزهای دو طرف وجود دارد. جامعه بین المللی فشار میآورد. آمریکا به اسرائیل تسلیحات میدهد چون اسرائیل با تروریستها در جنگ است. کمک تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل ادامه خواهد یافت تا زمانیکه حماس قادر به حمله مجدد به اسرائیل نباشد. مقطع فعلی هم زمان انتخابات آمریکاست و در دوران انتخابات، هیچ حزبی نمیتواند پشت اسرائیل را خالی کند تا اسرائیل نتواند از خود دفاع کند. آمار کشته هایی که از فلسطینی که داده میشود توسط دولت حماس است و قابل اعتماد نیست. باید از فلسطینی ها پرسید که چه کسی باعث این جنگ شده است.
پاسخ موسویان:
من متاسفانه خوشبین نیستم. نتانیاهو دنبال خرید زمان است تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا. او فکر میکند اگر ترامپ پیروز شود، اهدافش را بهتر به پیش خواهد برد. او با بحران داخلی، رای دیوان بین المللی دادگستری در مورد نسل کشی و احتمال بازداشت و فشار بیسابقه افکار عمومی جهان مواجه است. لذا او بدنبال کشاندن آمریکا به جنگ با ایران است. بعد از ترور اسماعیل هنیه نیز، اسرائیل بدنبال طولانی کردن مذاکرات آتش بس است تا پاسخ انتقامی ایران به تعویق افتد.
مصر و آمریکا و قطر براساس طرح صلح بایدن مذاکرات را دنبال میکنند، طرحی که چند ماه قبل در ماه می ارائه شد، حماس آن را پذیرفت و نتانیاهو رد کرد. نتانیاهو یک روز بعد از طرح بایدن، گفت جنگ متوقف نمیشود تا اینکه اهداف اسرائیل تامین شود.
حقیقت این است که تنها نتیجه ملموس و عملی بعد از طرح بایدن، ترور اسماعیل هنیه و بیشترکشته وآواره شدن فلسطینی ها و ادامه کمکهای تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل بوده است. اخیرا هم آمریکا با صدور 20 میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل موافقت کرد.
ایران نیز بدنبال یک پاسخ محکمی است که بازدارندگی آن بحدی قوی باشد تا مانع تکرار تجاوزات اسرائیل و نقض حاکمیت ملی ایران شود.
Interview with BBC on Ceasefire talks in Doha
16 August 2024
Mousavian: I am not optimistic because Netanyahu wants to buy time until after the U.S. elections. He hopes that if Trump wins, he can push forward his agenda. He is facing with ICJ ruling on Genocide and possible warrant arrest. He is facing a domestic crisis, international isolation, and unprecedented pressure from global public opinion. Therefore, he is trying to drag the U.S. into a regional war. And recently, he is trying to prolong the negotiations to increase international pressure on Tehran, preventing it from launching a military attack in retaliation of Haniyeh assassination in Tehran
The fact is that Qatar, Egypt and the US initiative is based on a plan proposed by US President Joe Biden in May which includes ceasefire, withdrawal of Israeli forces from all populated areas of Gaza, exchange of hostages, major reconstruction plan for Gaza. Hamas accepted the Plan but Netanyahu rejected. He said no Gaza ceasefire until Israel’s war aims are achieved.
Since Biden’s Plan in May 2024. the only tangible results have been the assassination of Hamas peace negotiator, Haniyeh, shipping US weapons to Israel and killing and displacing more Palestine. Just last week, the US agreed to ship selling $20bn worth of weapons to Israel, one of the largest military packages since the beginning of the Gaza war.
On Haniyeh assassination in Tehran Iran wants to have a significant response to prevent Israel from future invasion of Iranian territory and violating Iran’s sovereignty. However, Iran does not want to engage in a war with the US.
https://we.tl/t-6kHrb4eZIV?utm_campaign=TRN_TDL_05&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&trk=TRN_TDL_05


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/اندیشکده کارنگی/

▫️پای روسیه به درگیری‌های خاورمیانه کشیده می‌شود؟ / ژنرال‌های روسی به یکباره از مربیان همتایان ایرانی خود به دانش آموزان آن‌ها تبدیل شده اند / اسرائیل در حال فکر کردن به سناریوی جنگ فوری و گسترده با تهران در صورت دستیابی تهران به سلاح‌های روسی است؟

▫️انتخاب


http://entekhab.ir/fa/news/811239



️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
هوش مصنوعی در انتخابات 2024آمریکا

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

در عصر حاضر هوش مصنوعی بسته به وضعیت کشورها دارای نقش و شراکتی فعال در انتخابات می باشد که عمدتا در سازمان های دولتی و و فضای تبلیغاتی استفاده می شود(به عنوان نمونه در بلاروس یک چت بات که خود را فردی 35 ساله و اهل مینسک معرفی نموده بود توانست اپوزیسیون درگیر این کشور را تا انتخاب قطعی پارلمانی وی! گمراه نگه دارد) . هوش مصنوعی می تواند بسیاری از وظایف کارشناسان کارزارهای انتخابی را بعهده گیرد. در سال 2013 درست یکسال قبل از انتخابات، با ظهور ChatGPT ، این محصول در پیش نویسی سخنرانی ها و متن های جمع آوری کمک های مالی استفاده بیشتری می شده است. برخی اندیشمندان آمریکایی معتقدند با توجه به بی اعتمادی مردم آمریکا به تشکیلات سیاسی، فقدان مقررات هوش مصنوعی و افزایش نگرانی در مورد دیپ فیک ها (ویدئو ها ، تصاویر و صداهای تولید شده توسط هوش مصنوعی)، احتمالا ادغام این فناوری فعلا در پشت صحنه خواهد ماند.

ادامه مصاحبه در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/AIinelectionus2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
🍀دومین کارگاه صلح و سیاست🍀

🌸دکتر الهه کولایی
موضوع:صلح و منطقه گرایی

🌺دکتر جهان گیر کرمی
موضوع:صلح و اوراسیاگرایی

🌸دکتر سیمین حاجی پور
موضوع:ادغام اجتماعی و صلح سیاسی

🌺دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
موضوع:رواداری،دال مرکزی مکتب ایرانی صلح

دوشنبه پنجم شهریور ۱۴۰۳
از ساعت ۱۶

🔴نشانی: تهران، خانه اندیشمندان علوم انسانی

💻نشانی مجازی:

https://meet.google.com/qco-mjtv-txx

🖌نشانی ثبت نام:

https://forms.gle/5sL2LKZXnA1Tum4V9

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل
https://www.tg-me.com/iirjournal

🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▫️هریس با چالشی به نام جنگ غزه روبه‌رو است/ دموکرات‌ها در صدد جذب آرای خاکستری هستند

▫️ایلنا

"علی‌ بیگدلی"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اتمام مجمع ملی دموکرات‌ها و پذیرش نامزدی این حزب از سوی کامالا هریس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید توجه شود که هریس سابقه حضور در ساختار قضایی و حقوقی ایالات متحده به عنوان دادستان کل کالیفرنیا و همچنین شهر سانفرانسیسکو را داشته است ولی عملاً وی در ساختار دیوان‌سالاری ایالات متحده جایگاه دیگری را به نام خود ثبت کرده است. به هر ترتیب او حالا نامزد نهایی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر به حساب می‌آید و از این به بعد تا روز انتخابات، تمام تلاش وی و حزب دموکرات جذب و جلب آرای خاکستری به نفع وی خواهد بود. او در این میان به نوعی می‌خواهد اوضاع و احوال را به نفع خود مهندسی کند اما باید توجه شود که کامالا هریس به هر ترتیب با مشکلاتی روبه‌رو خواهد بود.

وی ادامه داد: بدون شک مشکلاتی که بر سر راه وی قرار خواهد گرفت از سوی ترامپ و حزب جمهوری‌خواه علیه او و حزبش خلق می‌شوند؛ چراکه ترامپ بارها کامالا هریس را به چالش کشیده و به نوعی عزم خود برای هدف قرار دادن وی و حزب دموکرات در مسائل مختلف تصویرسازی کرده است. از این منظر او به نوعی در حال کسب آرای خاکستری در ایالات متحده خواهد بود اما باید توجه شود که او شاید در برخی از سطوح جامعه و طیف متوسط ایالات متحده پیش از ترامپ نفوذ داشته باشد اما به هر ترتیب وی وعده داده تا این طیف را بر خلاف گذشته تقویت کند. این وضعیت در حالی پیش می‌رود که کامالا هریس در کمپین‌های انتخاباتی خود به نوعی بر پذیرش سقط جنین برخلاف نظر جمهوری‌خواهان تاکید کرد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: هریس به دنبال آن است تا بتواند اوضاع را به نفع دموکرات‌ها و خودش پیش ببرد و میزان بالایی از آرای سرگردان و یا طیف خاکستری را به سوی خود مهندسی کند. این در حالیست که وضعیت خاورمیانه به هیچ وجه مشخص نیست و حتی سطح تنش‌های بی‌سابقه در خاورمیانه و به خصوص جنگ غزه و اسرائیل روز به روز در حال افزایش است. دموکرات‌ها به دنبال آن هستند تا وضعیت رأی آوری حزب آنها با تکیه بر این تئوری‌ها شفاف شود و در فاز بد به نفع نامزد آنها یعنی کامالا هریس اقدامات خود را عملیاتی کنند و به همین دلیل است که می‌بینیم هریس به همراه جو بایدن به دنبال آن است تا پرونده آتش‌بس غزه قبل از برگزای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر حل و فصل شود.

وی ادامه داد: آنچه در جمع‌بندی مجمع ملی دموکرات‌ها و همچنین پذیرش نهایی رهبری حزب توسط کامالا هریس می‌بایست مد نظر قرار گرفته شود این است که او در سخنرانی اخیر خود صرفاً بر حمایت از اوکراین تاکید کرد و در بخشی دیگر بحث مبارزه با رهبر کره شمالی مطرح شد اما در این بین بخش اعظمی از سیاست‌های اعلامی هریس به اسرائیل مربوط است. صراحتاً اعلام کرده که اگر به پیروزی در انتخابات پنجم نوامبر دست یابد، همچنان حمایت از اسرائیل را ادامه خواهد داد و حتی حمله به غزه را حق مشروع اسرائیل برای دفاع از خود قلمداد کرده است. بر این اساس معتقدم او می‌تواند مانورهای سیاسی بیشتری در داخل و خارج از ایالات متحده انجام دهد اما در مقابل، شخصی مانند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل قرار دارد که به شدت منتظر آن است تا ترامپ پیروز میدان انتخابات نوامبر خودش را از شر پرونده‌های قضایی راحت کند. به این دلیل است که نتانیاهو همچنان تا موعد مقرر به دنبال ادامه جنگ خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▪️فرا رسیدن اربعين حسینی بر شما همراهان عزیز تسلیت باد.          

هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
قابل توجه اساتید، دانشجویان و پژوهشگران رشته های علوم سیاسی، روابط بین الملل، حقوق بین الملل و گرایش های مرتبط


مجله ایرانی روابط بین الملل باهمکاری انتشارات مبین اندیشه تهران در راستای اهداف عالیه خود جهت توسعه تولید و انتشار کتاب و کتابخوانی در نظر دارد. آثار و ترجمه های مختلف  تخصصی در رشته گرایش های فوق را بدون دریافت حق النشر  با ثبت و دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ و ‌منتشر کند. هدف مجله ایرانی  روابط بین الملل و انتشارات مبین اندیشه  کمک به چاپ و انتشار کتب تخصصی در جهت گسترش فرهنگ کتاب و‌کتابخوانی در سطح جامعه دانشگاهی می باشد.

با تشکر

🟢مدیر مجله ایرانی روابط بین الملل

    دکتر امیر هوشنگ میرکوشش

🟢مدیر موسسه انتشارات مبین اندیشه

        نصیرجینور


آیدی پیج اینستاگرام؛ https://www.instagram.com/invites/contact/?igsh=154qcsgd21tab&utm_content=qwhi3cm‌

آیدی کانال تلگرامی: https://www.tg-me.com/mobinandishe


تماس با ما :
☎️0991 390 8475
مصاحبه شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی با حسین موسویان

https://www.youtube.com/watch?v=mtEf3RtdFCk

بخش اول

سئوال مجری در مورد خطر بروز یک جنگ فراگیر منطقه ای
موسویان: متاسفانه شرایط فعلی منطقه خطرناک و ریسک وقوع یک درگیری منطقه ای بیش از گذشته است. علت اصلی چنین وضعیتی هم جنگ اسرائیل علیه غزه و مردم فلسطین است. ایران، کشورهای منطقه، آمریکا و جامعه جهانی خواستار یک جنگ منطقه ای نیستند اما نتانیاهو بدنبال گسترش بحران به منطقه است و لذا مذاکرات آتش بس به نتیجه نرسیده و من هم خوشبین نیستم چون:
• بایدن رئیس جمهور آمریکا علنا گفت که نتانیاهو بخاطر مشکلات شخصی خودش، قصد طولانی کردن جنگ را دارد. این مطلب را رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که حامی اصلی اسرائیل است.
• واقعیت این است که نتانیاهو افکار عمومی جهان را باخته و در صورت پایان جنگ غزه، با خطر از دست دادن قدرت و دادگاهی شده به اتهام فساد مواجه است.
• نتانیاهو بدنبال خرید زمان تا بعد از انتخابات آمریکاست. دمکراتهای آمریکا خواهان توافق قبل از انتخابات هستند و ترامپ خواهان توافق بعد از انتخابات است. در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ، نتانیاهو او را قانع کرد که از برجام خارج شود، سپاه را درلیست سازمانهای تروریستی قرار دهد، بیت المقدس را پایتخت اسرائیل و جولان سوریه را بعنوان سرزمین اسرائیل اعلام کند. لذا نتانیاهو ترامپ را ترجیح میدهد.
• اسرائیلی ها در مورد محتوی توافق آتش بس، بیش از اینکه با حماس گفتگو باشند، در داخل خودشان مسئله دارند. اختلافات نتانیاهو با سازمانهای نظامی و امنیتی اسرائیل علنی شده است.

سئوال مجری درمورد استراتژی ایران در مورد پاسخ به ترور اسماعیل هنیه
موسویان: ایران در مورد پاسخ مصمم است اما عجله ندارد. استنباط من این است که ایران برای فرموله کردن نحوه پاسخ، چند فاکتور را بررسی کند.
• پاسخ باید بقدری قوی و محکم باشد تا اسرائیل را از ادامه ترورها و نقض حاکمیت ملی ایران بازدارد.
• پاسخ منجر به جنگ با آمریکا یا یک جنگ فرگیر منطقه ای شود.
• پاسخ باعث شکست مذاکرات جاری آتش بس نشود. هرچند ایران اعتقاد دارد که نتانیاهو خواستار توقف جنگ و آتش بس نیست، اما نمیخواهد در این مقطع بهانه بدهد که ایران را مقصر شکست مذاکرات آتش بس قلمداد کنند.
• پاسخ مانع اجرای اهداف دولت پزشکیان در آغاز نشود. دولت پزشکیان عزم کرده وضعیت اقتصاد کشور را بهبود بخشد. روابط ایران با بلوک شرق خوب است. پزشکیان مایل است روابط با منطقه و غرب هم بهبود پیدا کند. این دقیقا همان چیزی است که نتانیاهو نمیخواهد. لذا حاکمیت ایران این نکته را در نظر دارد.
• پاسخ برمعادلات انتخاباتی آتی آمریکا تاثیر گذار نباشد. نتانیاهو مایل به پیروزی ترامپ است و ایران هم اصلا تمایلی به ورود به موضوعات سیاسی داخلی آمریکا ندارد.

سئوال مجری درمورد آینده برجام و مذاکرات هسته ای و اینکه ادعا میشود ایران همچنان به توسعه برنامه هسته ای ادامه میدهد و قصد ساخت بمب هسته ای دارد.
موسویان: اتهام برنامه نظامی هسته ای، اتهامی است که غرب سی سال علیه ایران تکرار کرده است. بالاخره بعد از 12 سال مذاکره، برجام مورد توافق ایران وقدرتهای جهانی قرار گرفت، ایران بالاترین مکانیزمهای شفافیت و بازرسی را پذیرفت حتی فراتر از معاهده ان پی تی، شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی آن را تصویب کردند، ایران بطور کامل به سه سال تمام به تعهداتش عمل کرد و آمریکا تعهدش را زیر پا گذاشت و اروپا هم از آمریکا پیروی کرد. این ماجرا نشان داد که ایران بدنبال بمب هسته ای نیست و جهان غرب هم اهل عمل به تعهداتش نیست.
اکنون هم ایران آماده بازگشت به برجام است. حتی مرحوم رئیسی هم صراحتا گفت که برجام، نه بیشتر و نه کمتر. بایدن هم اول ابراز تمایل کرد اما در عمل سیاست "نه توافق و نه بحران" را در پیش گرفت. اکنون هم پزشکیان آمادگی خود را اعلام کرد. عراقچی هم بعنوان وزیر خارجه انتخاب شده که خودش مذاکره کننده کلیدی برجام بود. اما همه نگاهها به انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا است و اینکه ایا رئیس جمهور بعدی آمریکا مایل به توافق هسته ای خواهد بود یا خیر.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مصاحبه شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی با حسین موسویان 

https://www.youtube.com/watch?v=mtEf3RtdFCk

بخش پایانی

سئوال مجری در مورد روابط ایران با عربستان و کشورهای منطقه، اینکه روابط مقداری بهبود یافته اما ایران همچنان سیاست مداخلات منطقه ای و حمایت از گروههای وابسته در سایر کشورها را ادامه میدهد. با این روش، چگونه بهبود روابط ممکن است؟
موسویان: درست است که روابط ایران با عربستان و منطقه بهتر شده است. اما ایران گامی بلند تر برداشت و برای ایجاد یک نظام جمعی همکاری و امنیت در خلیج فارس اعلام آمادگی کرد لاکن تا به امروز کشورهای عضو شورای همکاری پاسخ نداده اند. لذا پیشنهاد ایران برای یک سیستم همکاری جمعی منطقه ای مشابه اتحادیه اروپا روی میز است و این بستگی به تصمیم کشورهای همسایه دارد.

اما اتحاد فعلی ایران و سایر گروههای جهادی همچون حزب الله و الحشد الشعبی و حوثیهای یمن در مورد حمایت از مردم فلسطین در جنگ اسرائیل علیه آنهاست. موضوع جنگ غزه یک موضوع ایرانی نیست. موضوعی است جهانی بویژه جهان اسلام. دولتهای جهان اسلام همه حامی فلسطین هستند و کمک میکنند بالاخره 40 هزار فلسطینی کشته، 100 هزار فلسطینی زخمی، حدود دو میلیون فلسطینی آواره شده اند و غزه هم توسط ارتش اسرائیل با خاک یکسان شده است. اما واقعیت این است که ایران و گروههای مقاومت در خط مقدم حمایت از فلسطینی ها هستند. اگر اسرائیل به تجاوزات خود پایان دهد، تقابلات فعلی ایران و حزب الله و یمنی ها و حشد الشعبی با اسرائیل هم متوقف میشود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️قمار اقتصادی ترامپ

▫️ایرنا

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳)  به گونه ای از اقتصاد سخن می‌گوید که انتخابش صرفا به آن بستگی دارد.

رسانه های آمریکایی می گویند ممکن است همانطور که ترامپ فکر می کند انتخابش ممکن است به اقتصاد بستگی داشته باشد چون او می داند که هیچ مساله ای بیشتر از مسائل اقتصادی، مهم تر نیست. این باور ترامپ، موجب می‌شود که ۷۱ روز مانده به انتخابات آمریکا، او تمام تلاش خود را صرف متقاعد کردن مردم آمریکا برای امتیازهای اقتصادی در صورت پیروزی در انتخابات کند.تارنمای آکسیوس در این باره می گوید: رئیس‌جمهور سابق آمریکا از هر اخبار منفی اقتصادی استفاده می‌کند تا به این نکته اشاره کند که اقتصاد بسیار بدتر از آن چیزی است که دولت دموکرات جو بایدن می‌گوید.

کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا برعکس ترامپ عمل می کند و هر خبر خوب اقتصادی را منعکس و از آنها در تبلیغات انتخاباتی خود استفاده می‌کند.هریس نگاه بسیار خوشبینانه تری به اقتصاد دارد. مانند بایدن، او نرخ بیکاری پایین ۴.۳ درصدی را جشن می گیرد، در حالی که اذعان می کند که قیمت ها بسیار بالا هستند. او همچنین ممنوعیت «افزایش قیمت» برای غذا و خواربار را پیشنهاد کرده که ترامپ آن را کنترل‌های «به‌ سبک شوروی سابق» نامیده است.

تارنمای آکسیوس در ادامه نوشت: ترامپ هفته گذشته ادعا کرد که دولت بایدن داده‌های مشاغل را پس از یک بازنگری استاندارد دستکاری کرده است که نشان داد اقتصاد ایالات متحده آمریکا ۸۱۸ هزار شغل کمتر از برآورد قبلی ایجاد کرده است.ترامپ در مورد چرایی و چگونگی انتشار اعداد جدید اشتباه کرد اما بازار کار در حال رکود است، خبری که ترامپ می‌خواهد از آن به نفع خود استفاده کند.

آنا کلی، سخنگوی کنوانسیون ملی جمهوریخواهان گفت: «آمریکایی‌ها به شدت با طرحهای اقتصادی کامالا مخالف هستند، زیرا هیچ‌کس نمی‌تواند آن را تامین کند.». پس از سه سال و نیم تورم بسیار بالا در همه بخش ها، از گاز گرفته تا خواربار و هزینه مسکن، رای دهندگان به دلیل هزینه های هریس-بایدن تحت فشار هستند.

دموکرات‌ها بطور خصوصی از اظهارات اخیر جی پاول، رئیس بانک‌مرکزی را استقبال کردند که گفته بود «زمان کاهش دادن نرخ‌ها فرا رسیده است». بازار سهام با بیانیه جکسون پاول افزایش یافت و یک هفته شرایط خوب را برای دموکرات‌ها به ارمغان آورد. خطری که ترامپ با آن مواجه بوده، این است که رویکرد منفی گرایی اقتصادی او به یک پیشگویی شکوفایی تبدیل شود. اگر این منفی گرایی او درست باشد و در انتخابات پیروز شود، وارث اقتصادی خواهد بود که در حال رکود است و ترمیم آن بسیار دشوارتر خواهد بود.در ماه ژانویه، ترامپ پیش‌بینی کرد که اقتصاد "سقوط خواهد کرد" و افزود که امیدوار است این اتفاق در ۱۲ ماه آینده قبل از روی کار آمدن او رخ دهد.

اوایل ماه جاری، او سقوط بازارهای جهانی سهام را دلیل واکنش بازارها به اخبار مبنی بر جایگزینی هریس به جای بایدن دانست. از زمانی که ترامپ عبارت "سقوط کامالا" را ابداع کرد، شاخص بورس آمریکا موسوم به S&P ۵۰۰ بیش از ۸ درصد افزایش یافته است.خطری که برای هریس وجود دارد این است که او با تبلیغات اقتصادی که برای مردم آمریکا کار نمی کند، اعتبار خود را نزد رای دهندگان از دست می دهد. در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری، برجسته کردن داده‌های بد اقتصادی و برانگیختن نگرانی‌های مصرف‌کننده یک روش استاندارد است. وقتی بایدن چهار سال پیش ترامپ را به چالش کشید، گزارش‌های مربوط به مشاغل بزرگ را رد کرد.

پیشتر در مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۲، رقابت باراک اوباما برای کاهش بیکاری زیر ۸ درصد بود. وقتی به نرخ بیکاری به زیر این سطح رسید، برخی افراد به اشتباه پیشنهاد کردند که این اعداد توسط این «بچه های شیکاگو» ساخته شده است.سناتور جان کری نامزد دموکرات‌ها در سال ۲۰۰۴ نیز تلاش کرد رای‌دهندگان را متقاعد کند که جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهور سابق آمریکا مقصر قیمت‌های بالای بنزین است.

در هر حال، اقتصاد، کانون موج جدید تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا است که در هفته جاری از رسانه های این  کشور پخش می شود. در این تبلیغات ترامپ و هریس و متحدانشان پیام‌های متضادی درباره علائم هشدار و فرصت‌های اقتصادی ارائه می‌دهند.
آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهوری بعدی ایالات متحده آمریکا به پای صندوق‌های رای می‌روند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ایران و غرب با رها کردن مساله غنی‌سازی به توافقی بر مبنای نداشتن سلاح هسته‌ای برسند

▫️ایلنا

#بخش_اول

"عبدالرضا فرجی‌راد" تحلیل‌گر حوزه سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی برنامه‌های سیاست خارجی ایران در دولت پزشکیان و شرایط جدیدی که برای احیای برجام فراهم شده است، گفت: چندین سال است که غرب، از جمله آمریکا و اروپا تعهدات‌شان را کم کردند. آمریکا از برجام خارج شد و اروپا هم وقتی که آمریکا از برجام خارج شد به تعهدات خود عمل نکرد و تابع تحریم‌های آمریکا قرار گرفت. زمان گذشت و ایران هم تعهدات خودش را کم کرد. در متن برجام بندهایی وجود دارد که براساس این بندها، تعهداتی بر دوش ایران گذاشته شده که بعد از مدتی تاریخ آن تمام می‌شود. مثلا بعضی از این بندها سال آینده تمام می‌شوند. وقتی تمام شود، دیگر برجام ۲۰۱۵ قابل اجرا نیست و باید این بندها تغییر کند.

وی افزود: در گذشته توافق کرده بودند که میزان غنی‌سازی ایران ۳/۶۷ باشد. وقتی غرب و ایران تعهدات خود را کم کردند و ایران سانتریفیوژهای پیشرفته‌تری به کار برد و میزان غنی‌سازی را تا ۶۰ درصد بالا برد، این پرسش به وجود می‌آید که آیا در حال حاضر ایران با توجه به اینکه هزینه کرده و غرب هم به تعهدات خود عمل نکرده، می‌تواند مطمئن باشد که وقتی به غنی‌سازی ۳/۶۷ درصد برگردد، غربی‌ها تعهدات خودشان را کامل انجام دهند؟ طبیعی است که اطمینان ندارد. خیلی از بندهای برجام دیگر قابل اجرا نیست و به همین جهت اگر کتاب برجام باز شود، باید تغییرات قابل‌توجهی در آن صورت گیرد. اگر بخواهند برجام را اجرا کنند و حتی بخواهند همان اسم را بگذارند، باید گفت‌وگوهای جدیدتری نسبت به تحولاتی که در منطقه افتاده مانند اوکراین و خاورمیانه صورت گیرد ضمن آنکه دولت جدیدی در ایران سر کار آمده و باید دید در آمریکا چه کسی سکاندار دولت جدید خواهد شد.

وی تصریح کرد: به طور مثال اگر ایران وارد یک فاز گفت‌وگو و مذاکرات جدیدی شود، حتما تعهدات بیشتر و ضمانت‌های بیشتری می‌خواهد که اگر بار دیگر با اقدامی مانند خروج آمریکا از برجام مواجه شدیم، کار دوباره از صفر شروع نشده و هزینه‌هایی به عنوان تحریم به ایران تحمیل نشود. در حال حاضر ایران چند هزار میلیارد دلار از خروج آمریکا از برجام، هزینه متحمل شده است. یعنی صدها میلیارد دلار از فروش نفت، گاز و پتروشیمی، ارزان دادن و خرید کالا و ... همه این‌ها هزینه‌هایی بوده که ایران متقبل شده است. بالاخره تجربه خوبی نبوده است. نه اینکه برجام خوب نبوده اما غربی‌ها براساس قول و قرارهایی که گذاشته بودند، به تعهدات خودشان عمل نکردند. در گذشته ترامپ آمده و از برجام خارج شده اما اروپا سرجای خودش ایستاده بوده و منافع خود را در این دید و می‌ترسید که آمریکا هم شرکت‌های آنان را تحریم کند.

این تحلیل‌گر حوزه سیاست خارجی افزود: اروپا می‌توانست به تعهدات خود در زمان بایدن عمل کند اما عمل نکرد و این سوال مطرح می‌شود که اگر قرار بود در دولت دموکرات هم آمریکا شرکت‌های اروپایی را تحریم کند، پس معلوم است که نمی‌توان به حرف آمریکا از جریان دموکرات و جمهوری‌خواه اعتماد کرد. بنابراین آقای عراقچی می‌گوید ما نمی‌توانیم همان برجام را اجرا کنیم، زیرا تغییراتی کرده و اگر می‌خواهیم برجامی وجود داشته باشد؛ باید تغییراتی در آن صورت بگیرد و گفت‌وگوهای جدیدی شروع شود تا به نتیجه برسد.

فرجی‌راد در پاسخ به این سوال که چه عواملی وجود دارد تا با رفع آن بتوان به توافق جدیدی با آمریکا و اروپا دست یافت، گفت: باید انعطافی از دو طرف صورت بگیرد. همان‌طور که اشاره کردم، شرایط متفاوت شده است؛ چه شرایط هسته‌ای در ایران، یعنی غنی‌سازی اورانیوم و چه شرایط در رابطه با حضور منطقه‌ای ایران که در آنجا حضور و نفوذ دارد. ایران بارها اعلام کرده به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و به هیچ‌وجه هم نمی‌خواهد سلاح هسته‌ای بسازد و هرچه هست برای بازدارندگی است. اما در حال حاضر سیاست ایران بر این نیست که سلاح هسته‌ای داشته باشد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ایران و غرب با رها کردن مساله غنی‌سازی به توافقی بر مبنای نداشتن سلاح هسته‌ای برسند

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

وی افزود: از نظر من ایران و غرب باید بر مبنای نداشتن سلاح هسته‌ای به توافقی برسند و آن را اجرا کنند و دیگر آن مسأله غنی‌سازی را رها کنند. یعنی وقتی کشوری می‌خواهد سلاح هسته‌ای بسازد، این کشور دانش آن را به دست می‌آورد و هم باید غنی‌سازی ۹۰ درصدی داشته باشد. ایران نمی‌خواهد غنی‌سازی ۹۰ درصدی داشته باشد. اما دیگر ضرورت ندارد که غربی‌ها انگشت بگذارند و بگویند شما ۳ تا ۴ درصد غنی‌سازی کنید. در واقع وقتی سایت‌های هسته‌ای زیرنظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کار می‌کند و دو طرف به صورت متقابل تعهداتی را به یکدیگر می‌دهند، باید مبنا را بر عدم تولید سلاح هسته‌ای بگذارند. اخیرا حتی آمریکایی‌ها هم تاکیدشان بیشتر بر این است که نمی‌گذارند ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.وی تصریح کرد: بنابراین ایران هزینه‌هایی داده و نمی‌تواند دوباره از صفر شروع کند و صدها میلیارد دلار خرج کند.

بنابراین اگر بر این مبنا حرکت کرده و یک مقدار اعتماد در آن باشد و تبعیضی بین ایران و کشورهای دیگر قائل نشوند، می‌توان به دستیابی به توافقی که گفته شد، امیدوار بود. چون در حال حاضر کره‌جنوبی هم می‌تواند سلاح هسته‌ای تولید کند اما نمی‌خواهد به غنی‌سازی ۹۰ درصد برسد. ژاپن هم نمی‌خواهد سلاح هسته‌ای تولید کند اما غنی‌سازی‌اش بالا است. ایران هم می‌تواند در همین راستا قرار بگیرد و آژانس را هم تحت‌نظارت قرار دهد. لذا اگر یک مقدار اعتمادسازی شود و گفت‌وگوها براساس همکاری باشد، می‌توانند به یک راه‌حل مشترک برسند.

فرجی‌راد در پاسخ به این سوال که در صورت انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، آن هم در شرایطی که او یک بار از برجام خارج شده و تحریم‌های حداکثری را بر ایران اعمال کرده، آیا ایران به سمت توافق با دولت ترامپ خواهد رفت، گفت: ترامپ در هر مصاحبه‌ای می‌گوید که داشت با ایران به توافق می‌رسید و دموکرات‌ها در انتخابات تقلب کردند و توافق با ایران هم از دست رفت. پس نظر او این است که با ایران گفت‌وگو داشته باشد و به توافق برسد. بنابراین فرقی نمی‌کند که دموکرات‌ها یا ترامپ در کاخ سفید حضور داشته باشند بلکه باید گفت‌وگو کرد. تصور نمی‌کنم گفت‌وگو با ترامپ سخت‌تر از گفت‌وگو با دموکرات‌ها باشد. شاید بتوان با سرعت بیشتری به توافق رسید و این نباید باعث نگرانی باشد. آنچه که مسلم است، در حال حاضر توافقی به اجرا درنمی‌آید، دموکرات‌ها بر سرکار هستند و اروپایی‌ها هم سرجای خودشان هستند، بنابراین باید گفت‌وگو کرد. اعتقادم بر این است که شاید با گفت‌وگو با آمریکا بتوان به یک نتیجه‌ای رسید. البته وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی باید به این نتیجه‌گیری برسند. شاید دیگر لازم به گفت‌وگو با ۵+۱ نیست، چه ضرورتی دارد، روسیه، چین و اروپا را وارد گفت‌وگو کنیم؟ باید با آمریکا توافق کنند.

فرجی‌راد گفت: بنابراین این مسیری است که باید روی آن فکر کرد. دیگر چه ضرورتی دارد که کشورهایی بیایند و بخواهیم گفت‌وگوها را شروع کنیم. در چند سال گذشته تضادهای بسیاری ایجاد شده مانند جنگ اوکراین که اروپا و آمریکا با روسیه دچار تضاد شدند و همچنین در موضوع چین و آمریکا هم این تضادها برقرار است و باعث ایجاد مشکل در گفت‌وگوها می‌شود. بنابراین شاید بهتر است ایران با خود آمریکا گفت‌وگو کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ نتانیاهو به دنبال یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه

▫️ایسنا

در شرایطی که جهان نگران آغاز یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه است، برخی تحلیلگران نتانیاهو را تسریع‌کننده این جنگ قریب‌الوقوع می‌دانند تا بتواند بقای سیاسی خود را تضمین کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 19:30:20
Back to Top
HTML Embed Code: