Telegram Web Link
▫️معاون هریس به دنبال جذب آرای سفیدپوستان است/ «تیم والز» می‌تواند آرای روستاییان را به نفع دموکرات‌ها مهندسی کند

▫️ایلنا

"مهدی مطهرنیا"، کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل انتخاب «تیم والز» به عنوان معاون کامالا هریس و تأثیر آن بر آرای دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: در انتخابات آمریکا اکنون رقابت شدیدی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در جذب آرای سفیدپوست‌ها به وجود آمده است اما باید توجه داشت که جوانان سفیدپوست تا حدودی گرایش خود را تغییر دادند ولی در کل گرایش آنها به سمت حزب جمهوری‌خواه است. در این راستا باید متوجه بود که تیم والز بیشتر از هر کسی در دل دموکرات‌ها قرار داشته و این در حالیست که او یک نگاه مثبت به برجام دارد. نگاه او در سیاست خارجی به نوعی او را یک میانه‌رو نشان می‌دهد؛ مثلاً در قضیه فلسطین او موافق طرح دو دولتی است اما در مقابل موافق کمک به اسرائیل هم بوده است.

وی ادامه داد: این در حالیست که والز به نوعی یک پیشینه فرهنگی دارد و مخالف مداخله نظامی ایالات متحده است. او حتی با حمله عربستان به یمن و همچنین حمله ایالات متحده به عراق مخالف بود و از سوی دیگر می‌تواند آرای روستاییان آمریکا را به نفع خود و کامالا هریس مهندسی کند. بر همین اساس بسیاری در داخل حزب دموکرات او را گزینه مناسب‌تری نسبت به «جاش شاپیرو» می‌دانستند اما در این راستا باید متوجه بود وی در زمانی که در کنگره حضور داشت توانست سیاست خارجی آمریکا را به خوبی فرا بگیرد. بر این اساس والز می‌تواند در کنار کامالا هریس، به نوعی یک زوج سیاسی مناسب به حساب بیایند. در عرصه سیاست داخلی باید دانست که او در سال ۲۰۱۸ مخالف سیاست حمل اسلحه بود و در سال ۲۰۲۲ با آزادی ماری‌جوانا موافقت کرد و همچنین یکی از موافقان سقط جنین به حساب می‌آید.

رئیس اندیشکده آینده‌اندیشی سیمرغ تصریح کرد: موضوع سقط جنین می‌تواند ضربه مهلکی به دونالد ترامپ و جمهوری‌خواهان وارد کند؛ چراکه اساساً محافظه‌کاران به دلیل نگاه‌های ایدئولوژیک خود، مخالف سقط جنین هستند. در این بین باید متوجه بود که انتخاب تیم والز به عنوان معاون کامالا هریس می‌تواند جذب و جلب آرا را تقویت کند. نکته اینجاست که معاون رئیس‌جمهوری اساساً در هرم قدرت ایالات متحده تأثیر زیادی بر کشور و افکار عمومی آمریکا دارد؛ به عنوان مثال در سال ۱۹۶۰ لیندون جانسون به نفع جان. اف کندی کار کرد و او پیروز انتخابات شد و به همین دلیل به نظرم انتخاب معاون باهوش و کارکشته برای نامزد انتخابات ریاست جمهوری، می‌تواند برای کامالا هریس آورده سیاسی مثبت داشته باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه چرا جاش شاپیرو از فهرست معاونین کامالا هریس کنار گذاشته شد ریشه در مواضع و مکتوبات او علیه معترضان طرفدار فلسطین دارد و حالا به نظر می‌رسد که کامالا هریس و دموکرات‌ها با استفاده از تیم والز می‌خواهند یک تعادل را مقابل ترامپ ایجاد کنند. از سوی دیگر دموکرات‌ها به دنبال آن هستند تا به سمتی بروند که اوضاع را علیه جمهوری‌خواهان هدایت کرده و در نهایت فضای جذب و جلب آرای کشاورزان را عملیاتی کنند. به همین دلیل والز قرار است دست در سبد آرای جمهوری‌خواهان کند و رأی سفیدپوست‌ها را به نفع خود و کامالا هریس به سبد دموکرات‌ها بریزد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️روسیه در حال جنگیدن با غرب است نه اوکراین/نفوذ کی‌یف به کورسک یک ضربه روانی عمیق علیه مسکو بود

▫️ایلنا

"حسن بهشتی‌پور"، کارشناس ارشد مسائل روسیه با اشاره به نفوذ و ضد حمله اوکراین در خاک روسیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: به صورت کلی در شرایط جنگی اخبار پراکنده و هدایت‌شده منتشر می‌شوند و در مورد نبرد کورسک هم همین مسالٔه صادق است اما پرسش این است که چرا اوکراین این منطقه را برای اجرای عملیات نفوذ انتخاب کرده و تمرکزش را بر آزادسازی خاک خود قرار نداد؟ واقعیت این است که کورسک یک ناحیه مرزی میان وکراین و روسیه به حساب می‌آید اما این منطقه در خاک روس‌ها قرار دارد و اوکراین سعی کرد که از این منطقه به نوعی وارد خاک روسیه شود. انتخاب این منطقه به این جهت بود که اوکراینی‌ها بتوانند یک ضربه روانی به روس‌ها وارد کنند؛ تا جایی که فرماندار این ناحیه اعلام کرده که در همان ابتدای کار وارد تقابل با ارتش اوکراین شدند.

وی ادامه داد: این عملیات نشان می‌دهد که کی‌یف در این مقطع به دنبال یک عملیات عمیق در کورسک بوده و در این راستا اعداد و ارقام مختلفی از میزان تلفات توسط روسیه و اوکراین منتشر شده است. در این میان آمارها در خصوص میزان تلفات دو طرف در روزهای ابتدایی کم و بیش منتشر می‌شد اما حالا داده‌ها نشان می‌دهد که درگیری در این ناحیه جدی بوده است. باید دید که آیا پیشروی بیشتر از سوی اوکراین انجام خواهد شد یا خیر؛ چراکه اگر این روند ادامه داشته باشد بدون شک می‌تواند اوضاع و احوال را در حوزه میدانی تغییر دهد ولی مشخص نیست که ضد حمله اوکراین موقت بوده یا اینکه یک سناریوی دامنه‌دار به حساب می‌آید. واقعیت این است که روسیه با اوکراین در جنگ نیست بلکه ناتو و آمریکا به انضمام اتحادیه اروپا پشت این سناریوها هستند و کمک‌های تسلیحاتی، اطلاعاتی و ماهواره‌ای که به اوکراین ارائه می‌شود همه از سوی این جناح غربی بوده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: باید متوجه بود که مواضع اخیر دیمیتری مدودوف، معاون شورای امنیت ملی روسیه در مورد رسیدن تانک‌های روسیه به برلین نشأت گرفته از وضعیت فعلی است ولی مواضع او اساساً تبلیغاتی قلمداد می‌شود؛ چراکه تانک‌های روسیه طی دو سال گذشته نتوانستند تا پایتخت اوکراین پیش بروند و مواضع خود را تثبیت کنند، چه برسد به آنکه بخواهند وارد برلین شوند. از سوی دیگر باید متوجه بود که روسیه به اوکراین بسنده نخواهد کرد و اروپا معتقد است که این روند به معنای ضربه زدن به امنیت کشورهای اروپایی معنا می‌شود. به همین دلیل اروپایی‌ها نگران این روند هستند ولی نهادی مانند سازمان امنیت و همکاری اروپا هم در این میان نتوانسته کاری از پیش ببرد و مقابل این فضای تنش‌زا بایستد. این سازمان بر اساس کنفرانس هلسینکی در سال ۱۹۹۵ میلادی شکل گرفت اما خروجی مثبتی نداشته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این شرایط اروپایی‌ها امنیت خود را در تهدید می‌بینند و کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و انگلیس به صورت ضمنی اعلام کرده‌اند که امنیت آنها از سوی روسیه مورد تهدید واقع شده و به همین دلیل از اقدامات مسکو نسبت به خود واهمه دارند و از این‌رو ناتو و غرب در حال حمایت از کی‌یف هستند. به این جهت روسیه هم باید یک طرح صلح مشخص را مطرح کند و اعلام کند که به دنبال توسعه‌طلبی ارضی نیست و می‌توانند هر دو طرف این منازعه طرح صلح چین را در دستور کار قرار دهند که البته این موضوع نادیده گرفته شده است. این تنش‌ها در حالی صورت گرفته که همه برای مذاکرات صلح آماده می‌شدند اما طرح جدید هم که حتی ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان به آن اشاره کرده بود با این عملیات به حاشیه رفت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️پایان المپیک و بازگشت بحران‌های ماکرون

▫️ایسنا

رئیس‌جمهور فرانسه که پس از ناتوانی حزبش در کسب اکثریت قاطع پارلمان، با چالش تعیین نخست‌وزیر جدید مواجه شده، از هیاهوی المپیک پاریس استفاده کرد تا تصمیم خود را به تعویق بیندازد، اما حالا با اتمام المپیک، فرصت او هم رو به اتمام است.

به گزارش ایسنا، با اتمام بازی‌های المپیک پاریس، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه به پایان دوره‌ای نزدیک می‌شود که آن را «آتش‌بس المپیکی» نامیده بود، دوره‌ای که در آن فعالیت‌های سیاسی داخلی خود را متوقف کرد تا از ایجاد تنش در خلال بازی‌های المپیک جلوگیری کند.به گزارش روزنامه تلگراف، در ماه میلادی گذشته، ماکرون اعلام کرد به‌صورت موقت از فعالیت‌های سیاسی فاصله می‌گیرد تا آشفتگی‌های ناشی از انتخابات زودهنگام در ماه ژوئیه، بازی‌های المپیک را تحت تأثیر قرار ندهد. او در این مدت بین پاریس و قلعه «برگانسون» در رفت‌وآمد بوده است، قلعه‌ای واقع در یک جزیره که از سال ۱۹۶۸ به یکی از اقامتگاه‌های رسمی رؤسای جمهور فرانسه بدل شده است.

منتقدان ماکرون از استراحت او در قلعه برگانسون انتقاد کرده‌اند، اما تیم ماکرون اصرار دارد که او همچنان فعالانه درگیر مسائل است و توجه خود را بین المپیک و امور جهانی تقسیم کرده است. نشریه «پاریس مچ» گزارش داد که او صبح‌ها پس از تمرین بوکس، با تیم امنیتی‌اش به دویدن می‌پردازد و سپس درگیر بحث‌های سیاست خارجه شده و به دنبال یک نخست‌وزیر جدید می‌گردد.پس از آنکه راست افراطی فرانسه با رهبری «مارین لوپن» در انتخابات پارلمان اروپا حزب حاکم این کشور را شکست داد، ماکرون تصمیم به یک قمار پرخطر گرفت و پارلمان را منحل کرد، با این امید که در انتخابات دوباره اکثریت را به دست آورده و اعتبار حزب خود را احیا کند.

در این انتخابات، ائتلاف احزاب چپ فرانسه بیشترین کرسی‌ها (۱۹۳) را به دست آورد و پس از آن ائتلاف ماکرون با ۱۶۶ کرسی و «اجتماع ملی» مارین لوپن با ۱۴۲ کرسی در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند. بااین‌حال، هیچ‌یک از این احزاب و ائتلاف‌ها به اکثریت مطلق نرسیدند و امید چندانی به تشکیل دولتی که از این پارلمان چندپاره رای اعتماد بگیرد، وجود ندارد.

در نظامی حاکمیت فرانسه که یک نظام «نیمه‌ریاستی» است، رئیس‌جمهور باید فردی را به‌عنوان نخست‌وزیر کشور منصوب کند و این شخص مأمور تشکیل دولت خواهد بود. گرچه بر اساس قانون اساسی فرانسه رئیس‌جمهور می‌تواند هر چهره‌ای که می‌خواهد را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کند، اما ازآنجاکه پارلمان می‌تواند به نخست‌وزیر رأی عدم اعتماد داده و دولت را منحل کند، رئیس‌جمهور باید چهره‌ای را مامور تشکیل دولت کند که مورد تأیید اکثریت پارلمان باشد.

ازاین‌رو، ماکرون سعی دارد چهره‌ای را به‌عنوان نخست‌وزیر انتخاب کند که نه از حزب میانه‌روی «رنسانس» باشد که حزب متبوع ماکرون است، و نه از ائتلاف چپ‌گرای «جبهه مردمی جدید» که به شکل غیرمنتظره‌ای در انتخابات اخیر فرانسه بیشترین کرسی‌ها را کسب کرد. بر اساس گزارش‌ها، ماکرون به دنبال چهره‌ای است که در سال‌های آخر حیات سیاسی‌اش بوده و جاه‌طلبی سیاسی نداشته باشد.

از سوی دیگر، گرچه رئیس‌جمهور فرانسه فرماندهی کل قوا و همچنین مسائل کلیدی مانند امنیت ملی و سیاست خارجه را برعهده دارد، اما تقریباً تمامی امور روزمره مردم توسط دولتی اداره می‌شود که نخست‌وزیر تشکیل داده است. تحلیل‌گران سیاسی می‌گویند که اگر هیچ حزبی در ماه‌های آینده موفق به تشکیل یک ائتلاف حکومتی پایدار نشود، ماکرون ممکن است مجبور شود پارلمان را در ژوئن سال آینده منحل کرده و انتخابات پارلمانی جدیدی برگزار کند. روزنامه فرانسوی «فیگارو» گزارش داده که اگر ماکرون نتواند این بن‌بست سیاسی را حل کند، ممکن است شخصاً ناچار به استعفا شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک‌تایمز/

▫️ایران چه زمانی به ترور هنیه پاسخ می‌دهد؟ چرا هنوز اقدام به حمله تلافی جویانه نکرده؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"متیو مپوک بیگ" در "نیویورک تایمز" نوشت: پس از آنکه رهبر ارشد حماس در پایان ماه گذشته میلادی در تهران ترور شد، ایران وعده انتقام سر داد و موجب شد تا بسیاری در اسرائیل نگران انجام یک حمله قریب الوقوع باشند. اکنون حدود 2 هفته گذشته و هیچ پاسخ گسترده ای از سوی ایران صادر نگشته است. این سبب شده تا اسرائیل و کل خاورمیانه در اضطراب و نگرانی به سر ببرند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این بحران در بازه زمانی حساسی در ایران به وقوع پیوسته و به گفته تحلیلگران تهران تلاش می کند در عین حالی که این ترور که در خاکش انجام شده بدون مجازات باقی نماند، از وقوع یک جنگ تمام عیار در برابر یک دشمن قدرتمند اجتناب ورزد. این همچنین در حالی است که دولتی جدید در تهران بر سر کار آمده که می تواند تصمیم گیری در خصوص نحوه پاسخگویی را تا حدودی کند نماید.
 
در این گزارش نگاهی داریم به این بحران و اینکه چه عواملی می تواند تعیین کننده اتفاقات بعدی باشد:
 
▪️چرا ایران وعده انتقام داده است؟
 
مقام های ایران و حماس وعده داده اند که انتقام ترور اسماعیل هنیه، رهبر شاخه سیاسی حماس را که در 31 جولای پس از شرکت در  مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران جان خود را از دست داد خواهند گرفت. یک روز قبل، فواد شکر یکی از فرماندهان ارشد حزب الله لبنان در یک حمله هوایی اسرائیل در حومه بیروت کشته شده بود. اما ترور هنیه ضربه سنگین تری برای تهران بود زیرا در خاک ایران اتفاق افتاد. به گفته چند مقام ایرانی، سران ایران در پاسخ دستور داده که حمله ای مستقیم علیه اسرائیل صورت گیرد. امتناع از عملی کردن این تهدید این پیام را ارسال خواهد که نظام بازدارندگی ایران که طی سال ها با هزینه ای سنگین برقرار شده توخالی و عاری از کارآمدی بوده است.
 
▪️چرا ایران تاکنون پاسخ ترور هنیه را نداده است؟
 
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن تاکید بر ضرورت تنبیه اسرائیل گفته: «تهران علاقمند به افزایش درگیری های منطقه ای نیست.»
 
به علاوه  به گفته صنم وکیل، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در اندیشکده چتهم هاوس، کابینه جدید و از جمله وزیر امور خارجه جدید هنوز از مجلس رای اعتماد نگرفته اند و این احتمالا موجب کندی گفتگوهای داخلی در این باره گشته است.وکیل اضافه کرد، در عین حال رئیس جمهور اصلاح طلب، پزشکیان ممکن است تلاش کند بین ضرورت ارسال پیامی قدرتمندانه و منفعت گسترده تر دولت خود در کاستن از تاثیرات تحریم های اقتصادی غرب و جلوگیری از انزوای بیشتری بین المللی ایران توازنی برقرار سازد.این تحلیلگر مسائل منطقه ای ادامه داد: «پاسخ ایران باید به دقت مورد محاسبه قرار گیرد تا مبادا درهای مذاکره با غرب را که می تواند موجب رفع احتمالی تحریم ها شود ببندد.»

"علی واعظ"مدیر پروژه ایران در اندیشکده گروه بحران نیز اظهار داشت، یک پاسخ نظامی که عمدتا نمادین به نظر بیاید از نظر تهران پرریسک نیز هست اما بعید است که مانع از انجام حملات بیشتر توسط اسرائیل شود. وی افزود، این سبب می شود که تنها گزینه باقی مانده یک پاسخ اساسی باشد که احتمالا به نوبه خود موجب تحریک اسرائیل به نشان دادن واکنشی بزرگتر خواهد شد و در آن صورت تهران قادر به کنترل چرخه افزایش تنش نخواهد بود. «اسرائیل در این وضعیت به ایران کیش داده زیرا ایران گزینه های خوبی در اختیار ندارد.» به گفته وکیل و واعظ در این مقطع تشخیص مقاصد ایران کاری دشوار است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک‌تایمز/

▫️ایران چه زمانی به ترور هنیه پاسخ می‌دهد؟ چرا هنوز اقدام به حمله تلافی جویانه نکرده؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

▪️پاسخ ایران ممکن است چگونه باشد؟
 
ایران ممکن است از چند جهت و در اشکال مختلف اسرائیل را هدف قرار دهد. تهران دارای شبکه ای از نیروهای نیابتی شامل حماس، حزب الله و حوثی های یمن است و این به ایران امکان حمله به اهدافی در شمال اسرائیل و دریای سرخ را می دهد.دو مقام اسرائیلی و یک مقام اطلاعاتی غربی هفته گذشته گفتند بر اساس آخرین اطلاعات حزب الله احتمالا در حمله ای جداگانه وارد عمل خواهد شد و اقدامات تلافی جویانه ایران بعد از حزب الله انجام خواهد گرفت.حمله ماه آوریل ایران به خاک اسرائیل با 300 موشک و پهپاد که اولین حمله در نوع خود به خاک اسرائیل محسوب می شد موجب به بار آمدن خسارات محدودی به یک پایگاه هوایی این کشور در صحرای نگو شد. اکنون اسرائیل خود را برای یک حمله احتمالی بزرگتر آماده کرده است.
 
▪️اسرائیل چگونه خود را برای حمله ایران آماده می کند؟
 
مقام های اسرائیلی به مردم گفته اند در اتاق های امن مستحکم غذا و آب ذخیره کنند و بیمارستان ها برنامه هایی را برای انتقال بیماران به بخش های زیرزمینی خود آماده کرده اند. در عین حال تیم های نجات در شهرها مستقر گشته اند.دیپلمات های آمریکایی و اسرائیلی و مقام های امنیتی در ماه آوریل اطلاعاتی قبلی از گستره و شدت حمله ایران داشتند و این موجب تسهیل اقدامات دفاعی گردید.اکنون نیز گذشت حدود دو هفته از ترور هنیه به آنها اجازه داده تا آمادگی خود را در برابر حمله ایران بالا ببرند.هفته گذشته نخست وزیر اسرائیل گفت، اسرائیل آماده دفاع و حمله است. با این حال تحلیلگران نظامی می گویند ایران و حزب الله ممکن است با شلیک همزمان تعداد زیادی موشک سامانه های دفاعی اسرائیل را غافلگیر کنند. آنها همچنین ممکن است تعداد بالایی پهپاد به سمت اسرائیل روانه کنند که قادر به پرواز در ارتفاع پایین هستند و این ردیابی و انهدام آنها را دشوار می سازد.

▪️ایالات متحده سایرین چگونه پاسخ خواهند داد؟
 
دیپلمات ها ماه هاست که نگران اند حملات متقابل بین ایران و اسرائیل منجر به یک رویارویی منطقه ای شود. در نتیجه برای به حداقل رساندن شدت پاسخ ایران تمام تلاش خود را به کار بسته اند. برای مثال رهبران ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا روز دوشنبه از ایران خواستند تا از تهدید به اقدام نظامی عقب بنشیند. آنها از اقدام دفاعی اسرائیل در برابر ایران حمایت کردند.

نخست وزیر بریتانیا همچنین در گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور ایران همین درخواست را تکرار کرد.سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه شنبه ضمن انتقاد از درخواست های جداگانه بریتانیا، فرانسه و آلمان برای خویشتن داری ایران انتقاد کرد و گفت تهران حق دفاع از حاکمیت ملی اش را برای خود محفوظ می داند. وزیر امور خارجه اردن در روزهای اخیر برای رایزنی با مقام های ایرانی به تهران سفر کرده است. عربستان نیز هفته گذشته با تشکیل نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی، ترور هنیه را نقض حاکمیت ایران خواند و خواستار کاهش تنش توسط همه طرف ها شد.ایالات متحده آمادگی نظامی خود در منطقه را بالا برده است. وزیر دفاع آمریکا دستور داده تا هواپیماها، کشتی های جنگی و زیردریایی های مجهز به موشک های هدایت شوند عازم منطقه شوند. در عین حال، دولت بایدن به دنبال از سرگیری مذاکرات آتش بس در نوار غزه بوده است. دولت بایدن و میانجیگران عرب در حال برنامه ریزی نشستی در منطقه در روز پنجشنبه هستند تا توافق آتش بس را به پیش ببرند. اسرائیل گفته که مذاکره کنندگان خود را اعزام خواهد کرد اما حماس هنوز نگفته که در این گفتگوها حضور خواهد داشت یا نه.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ راه رسیدن به کاخ سفید از برطرف کردن مشکلات اقتصادی آمریکا می‌گذرد؟

▫️ايسنا

هرچند ناامنی‌های اقتصادی موضوع اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا است، اما هنوز هیچ‌کدام از نامزدها راه‌حل روشنی در این‌باره مطرح نکرده‌اند. رسانه‌های آمریکایی می‌گویند «دونالد ترامپ» و «کامالا هریس» قرار است در سخنرانی‌های آینده برای تقویت اعتبار اقتصادی خود به این نگرانی‌ها رسیدگی کنند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
روزنامه گاردین

Netanyahu knows he needs this war to shore up support. Iran should not give him what he wants
Seyed Hossein Mousavian

https://www.theguardian.com/commentisfree/article/2024/aug/16/israel-iran-us-war-netanyahu-masoud-pezeshkian

اسرائیل دلایل زیادی برای درگیر کردن آمریکا در یک مناقشه منطقه‌ای دارد، اما این برای تهران یک اشتباه بزرگ خواهد بود.

سید حسین موسویان

بخش اول

وضعیت در خاورمیانه به قدری وخیم شده است که ممکن است ایالات متحده به یک جنگ منطقه‌ای کشیده شود. ترور اسماعیل هنیه رهبر ارشد حماس توسط اسرائیل، پس از سفر وی برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران، نگرانی‌هایی درباره انتقام‌جویی را برانگیخته است.
اوایل این هفته، بریتانیا، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه‌ای مشترک از ایران و متحدانش خواستند که از حمله به اسرائیل خودداری کنند. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید ایران در پاسخ، به امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه گفت: "اگر ایالات متحده و کشورهای غربی واقعاً می‌خواهند از جنگ و ناامنی در منطقه جلوگیری کنند، باید این رژیم را متقاعد کنند که نسل‌کشی و حملات در غزه را متوقف کرده و آتش‌بس را بپذیرد".
اسرائیل با هدف آشکار کشاندن ایالات متحده به جنگ با ایران، این ترور را انجام داد. نوع پاسخ ایران تعیین خواهد کرد که آیا ایالات متحده وارد درگیری می‌شود یا خیر. رئیس‌جمهور بایدن انتظار ندارد که ایران در صورت دستیابی به توافق برای پایان دادن به جنگ در غزه، به حمله تلافی‌جویانه علیه اسرائیل دست بزند، اما او با فروش ۲۰ میلیارد دلار سلاح به اسرائیل، یکی از بزرگ‌ترین بسته‌های نظامی از زمان آغاز جنگ غزه، به این روند کمک نکرده است.
ایالات متحده خواهان جنگ با ایران نیست. اسرائیل هم نمیخواهد خودش مستقیما با ایران درگیری نظامی پیدا کند. اما همان‌طور که بایدن در مصاحبه اخیر خود گفت، "هر دلیلی وجود دارد که مردم فکر کنند نتانیاهو به دلایل سیاسی عمداً جنگ غزه را طولانی کرده است". واقعیت این است که نتانیاهو حمایت جهانی و داخلی خود را از دست داده است و به محض پایان جنگ، احتمالاً مجبور به کناره‌گیری از قدرت خواهد شد و با محاکمه به اتهام فساد روبرو خواهد شد.
به‌طور طبیعی، ایران باید پاسخ خود را به قدری قاطع و مهم تنظیم کند که به عنوان یک عامل بازدارنده تلقی شود و به اسرائیل اجازه تکرار این نوع تجاوزات را ندهد. چنین اقدامی از سوی ایران قابل درک است. اما در تدوین این پاسخ، ایران باید از آغاز جنگ با ایالات متحده پرهیز کند. زیرا هر دو طرف با خسارات جدی مواجه خواهند شد و منطقه به شدت ناپایدارتر خواهد شد.
همچنین اعتبار پزشکیان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. او در انتخابات اخیر، حمایت اکثریت مردم ایران را بر اساس یک پلتفرم تحول خواهانه که بر بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور و روابط خارجی، از جمله با ایالات متحده و اروپا، متمرکز بود، به دست آورد. نتانیاهو قصد داشت با ترور هنیه، شانس‌های او را از بین ببرد. ایران نباید به دام او بیفتد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
روزنامه گاردین

Netanyahu knows he needs this war to shore up support. Iran should not give him what he wants
Seyed Hossein Mousavian

https://www.theguardian.com/commentisfree/article/2024/aug/16/israel-iran-us-war-netanyahu-masoud-pezeshkian

اسرائیل دلایل زیادی برای درگیر کردن آمریکا در یک مناقشه منطقه‌ای دارد، اما این برای تهران یک اشتباه بزرگ خواهد بود.

سید حسین موسویان

بخش پایانی


همانطور که ایران باید با دقت به سیاست داخلی خود بپردازد، اسرائیل نیز باید از تلاش برای ایجاد گسیختگی و برهم زدن معادلات سیاسی داخلی آمریکا قبل از انتخابات نوامبر خودداری کند. نتانیاهو دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ را به عنوان فرصتی طلایی برای دستور کار خود می‌بیند. او در دوره قبل، ترامپ را متقاعد کرد که آمریکا را از توافق هسته‌ای ایران خارج کند. این کار باعث شد ایران به‌سرعت مواد لازم برای ساخت بمب را تولید کند. سپس ترامپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی تعیین کرد و در یک اقدام جنجالی، تصمیم گرفت اورشلیم را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد.
مهم‌ترین مسئله‌ای که موجب تشدید بحران در خاورمیانه شده، مسئله فلسطین است. از آغاز جنگ در ۷ اکتبر سال گذشته، حداقل ۳۹,۶۷۷ فلسطینی در غزه کشته شده‌اند. بیش از ۹۰,۰۰۰ فلسطینی مجروح شده و بیش از ۸۰ درصد از ۲.۳ میلیون نفر جمعیت غزه بر اثر حملات اسرائیل مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. بر اساس مطالعه‌ای که در مجله لانست منتشر شده، تعداد واقعی کشته‌ها ممکن است در نهایت به بیش از ۱۸۶,۰۰۰ نفر برسد. مارتین گریفیتس، معاون سابق دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت: "این جنگ بدترین جنگی است که در ۵۰ سال تجربه‌ کاری دیده ام. بدتر از صحنه‌هایی که در سوریه شاهد بودم، و حتی بدتر از وحشت‌هایی که در دوران خمرهای سرخ در کامبوج تجربه کردم".
باتوجه به اینکه ایران قصد دارد از حقوق فلسطینیان دفاع کند، به‌جای حمله مستقیم نظامی به اسرائیل مشابه حمله ای که در ماه آوریل انجام داد، بهتر است از فرصتها و ابزارهای بیسابقه حقوقی بین‌الملل، مانند قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتش‌بس فوری شده است و رأی تاریخی اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ)، بهره بگیرد.
در تاریخ ۱۹ ژوئیه، دیوان بین المللی دادگستری لاهه اعلام کرد که اسرائیل باید حضور غیرقانونی خود در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را پایان دهد و تمامی شهرک‌نشینان اسرائیلی را در اسرع وقت تخلیه کند. این رأی همچنین تأکید کرد که تمامی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، از جمله سازمان ملل، موظف هستند که هیچ‌گونه کمک یا حمایتی که منجر به ادامه اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط اسرائیل شود، ارائه نکنند.
سه گام اصلی وجود دارد که می‌تواند به تأمین صلح در منطقه کمک کند.
• اولین و مهم‌ترین گام، آتش‌بس بین اسرائیل و حماس است. ایالات متحده تنها کشوری است که دارای قدرت فشار برای متقاعد کردن نتانیاهو به پذیرش آتش‌بس پایدار است و باید از این قدرت استفاده کند. به جای حمله نظامی تلافی‌جویانه مستقیم به اسرائیل، ایران میتواند علاوه بر آتش بس و رفع اشغال، بر روی مسئول دانستن نتانیاهو در ارتکاب جنایات علیه فلسطینی ها تمرکز کند. به این ترتیب، نوع واکنش ایران به قتل هنیه می‌تواند حمایت بین‌المللی برای آزادی فلسطین و آتش‌بس فوری را تقویت کند. مورد دیگر صدور حکم دستگیری نتانیاهو است. اگر دادگاه بین‌المللی جنایی حکم جلب برای نتانیاهو و دیگر رهبران اسرائیل صادر کند، ایران می‌تواند تمام تلاش خود را برای محاکمه آن‌ها به کار گیرد.

• گام دوم این است که واشنگتن انتخاب رئیس‌جمهور جدید ایران که مایل است به بیش از ۴۰ سال خصومت با ایالات متحده خاتمه دهد، را به‌ درستی استقبال کند. اگر ایالات متحده نیز رئیس‌جمهور جدیدی با تعهد مشابه انتخاب کند، دو طرف باید با هم همکاری کنند تا توافق هسته‌ای ایران را احیا کرده، دهه‌ها درگیری‌های خطرناک منطقه‌ای را پایان دهند و تلاش کنند که آتش‌بس میان ایران و اسرائیل برقرار شود.

• و در نهایت، یک گام ضروری این است که شورای امنیت سازمان ملل یک ""مجمع برای گفتگو و همکاری بین ایران و کشورهای عربی همسایه در اطراف خلیج فارس تشکیل دهد.
این سه گام باهم، بهترین مسیر در جهت کاهش تنش‌ها، جلوگیری از جنگ منطقه‌ای و دستیابی به صلح و ثبات پایدار در منطقه هستند.
Opinion-The Guardian
https://www.theguardian.com/commentisfree/article/2024/aug/16/israel-iran-us-war-netanyahu-masoud-pezeshkian

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اوکراین می‌خواهد از عملیات کورسک به عنوان کارت مذاکره استفاده کند/غرب به دنبال جلوگیری از نفوذ روس‌ها به خاک اروپا است

▫️ایلنا

"قاسم مؤمنی"، کارشناس مسائل روسیه با اشاره به شرط اوکراین برای اتمام عملیات نظامی علیه روسیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که اوکراین به دنبال یک بهانه بود تا پای میز مذاکره با روسیه بنشیند و در این راستا باید توجه شود که در حقیقت ناتو در حال جنگیدن با مسکو است. بحث بر سر این است که ارتش اوکراین با حمایت ایالات متحده و شرکای این کشور در ناتو مقابل روس‌ها ایستاده است و حالا هم شاهد پیشروی نظامی آنها در عمق خاک روسیه و شهر کورسک هستیم. در سمت مقابل، شاهد آن هستیم که روسیه روز به روز در حال ضعیف‌تر شدن است و به همین دلیل نتوانسته آنگونه که اعلام کرده بود مقابل ارتش اوکراین بایستد و پیشروی جدید در خاک این کشور داشته باشد. این در حالیست که تحریم‌های غرب علیه روسیه هم روز به روز موجب شده تا مسکو با مشکلات زیادی مواجه شود.

وی ادامه داد: به نظرم روسیه طی این مدت تمام تلاش خود را در مورد اوکراین و جنگی که در این کشور به راه انداخته انجام داده است و به نظر می‌رسد که در شرایط کنونی، روسیه دیگر توان ادامه این روند را از منظر میدانی ندارد. بحث بر سر این است که مسکو سرزمین‌های اوکراین را که با آن طی سالیان گذشته توافق‌های امنیتی منعقد کرده بود، به تصرف خود درآورده و به همین دلیل است که اتحادیه اروپا علیه روسیه و اقدام‌های آن در سال‌های گذشته در خاک اوکراین موضع گرفته است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: مجموعه غرب اعم از آمریکا و اتحادیه اروپا بر این عقیده هستند که اگر امروز مقابل روسیه نایستند بدون شک فردا نوبت به مولداوی، لتونی، استونی و سایر کشورهای پیرامون روسیه خواهد رسید و در نهایت بحران آرام آرام به داخل خاک اروپا سرایت می‌کند. به همین جهت غرب دائماً در حال حمایت از اوکراین است و حتی میزان ارسال تسلیحات نظامی خود به این کشور را به اشکال گوناگون افزایش داده است. اوکراین هم با ضد حمله‌ای که اخیراً در کورسک انجام داد به نوعی به دنبال آن بود که مسکو را تحقیر کند و از سوی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را در ساختار اولیگارشی این کشور مورد هجمه داخلی قرار دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از منظر دیگر اینکه کشورهای غربی مانند آمریکا و انگلیس هرگونه کمک اطلاعاتی و مشاوره نظامی به اوکراین در عملیات اخیر در کورسک را تکذیب می‌کنند و نمی‌خواهند خود را به صورت مستقیم مقابل روسیه قرار دهند، نشان از آن دارد که غربی‌ها به دنبال حفظ منافع و جایگاه خود و پرهیز از هرگونه مجادله مستقیم با روسیه هستند. در این برهه زمانی و با توجه به پیشروی اوکراینی‌ها در خاک روسیه به نظرم ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین سعی می‌کند که اوضاع و احوال میدانی را در همین سطح حفظ کند تا در نهایت پای میز مذاکره با روسیه بنشیند و با دست پر با مسکو سخن بگوید و امتیازهای مورد نظرش را کسب کند؛ چراکه اخیراً مقام‌های اوکراین اعلام کرده‌اند که برای پایان پیشروی خود باید روسیه در جهت مذاکره گام مثبت بردارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🍀دومین کارگاه صلح و سیاست🍀

🌸دکتر الهه کولایی
موضوع:صلح و منطقه گرایی

🌺دکتر جهان گیر کرمی
موضوع:صلح و اوراسیاگرایی

🌸دکتر سیمین حاجی پور
موضوع:ادغام اجتماعی و صلح سیاسی

🌺دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
موضوع:رواداری،دال مرکزی مکتب ایرانی صلح

دوشنبه پنجم شهریور ۱۴۰۳
از ساعت ۱۶

🔴نشانی: تهران، خانه اندیشمندان علوم انسانی

💻نشانی مجازی:

https://meet.google.com/qco-mjtv-txx

🖌نشانی ثبت نام:

https://forms.gle/5sL2LKZXnA1Tum4V9

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل
https://www.tg-me.com/iirjournal

🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

https://www.instagram.com/@int_rel_s
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ ارتش اسرائیل عملیات نظامی در غزه را تمام شده دانست!

▫️ايسنا

سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی، بامداد شنبه (۲۷ مرداد)، گفته «عملیات ارتش اسرائیل به طور کامل در نوار غزه به پایان رسیده است» مقام‌های امنیتی این رژیم ادعا کرده‌اند «به دنبال حملات ۱۰ ماه گذشته، بیشتر یگان‌های رزمی حماس نابود شده‌اند»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#امنیت_بین_الملل

▫️نوشداروی هسته‌ای اکونومیست برای آمریکا

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_اول

پنتاگون اخیرا هشدار داد دوران تنش‌زدایی هسته‌ای پس از جنگ سرد به پایان رسیده است و به جای آن امروز شاهد رقابت جدیدی میان قدرت‌های هسته‌ای و تقریبا هسته‌ای هستیم. رقابتی که باید گفت در مقایسه با دوران تنش‌های جنگ سرد بین ایالات متحده و شوروی سابق پیچیده‌تر و غیرقابل‌پیش‌بینی‌تر است؛ موضوعی که این رقابت را مخاطره‌آمیزتر می‌سازد.

از منظر نویسندگان سرمقاله اکونومیست، مواجهه با تهدیدات هسته‌ای جدید برای ایالات متحده یک آزمون دشوار است، به‌ویژه در شرایطی که منابع موجود محدودتر شده و سیاست این کشور رویکردی انزواگرایانه‌تر به خود گرفته است. این کشور باید به متحدان خود اطمینان دهد که «چتر هسته‌ای» آن همچنان از آنها محافظت می‌کند و متاسفانه در این راستا آمریکا باید زرادخانه هسته‌ای خود را گسترش دهد. اگر آمریکا در هر یک از این موارد از خود تزلزل نشان دهد، این امر موجب توسعه و اشاعه سلاح‌های هسته‌ای در بین دشمنان و دوستان خواهد شد و امنیت آمریکا و امنیت جهانی را کاهش خواهد داد.

شواهد مخاطرات جدید در همه‌جا قابل‌مشاهده است. چین در حال ساخت صدها سیلوی موشکی در بیابان‌های شمالی این کشور است. ولادیمیر پوتین درباره تسلیحات هسته‌ای هیاهو و تهدید می‌کند که تعداد بیشتری از موشک‌های روسی به سمت اروپا نشانه خواهد رفت و کره شمالی می‌گوید قصد دارد برنامه هسته‌ای خود را تقویت کند.این درحقیقت نشانگر تحول عظیم است. بین سال‌های ۱۹۸۶ و ۲۰۲۳، تعداد کلاهک‌های هسته‌ای در سراسر جهان از رقم ۷۰ هزار به ۱۲هزار کاهش یافت؛ زیرا پایان جنگ سرد منجر به کاهش بودجه‌های دفاعی و اعمال کنترل‌ها و نظارت‌های تسلیحاتی شد. آمریکا زرادخانه خود را کاهش داد. امروزه این کشور دارای یک «سه‌گانه» کوچک‌تر از سلاح‌های هسته‌ای است که می‌توانند از زمین، هوا یا زیر دریا پرتاب شوند. بسیاری از آنها به سمت کلاهک‌های دشمنانش نشانه رفته است و در واقع در راستای اجرای سیاست «بازدارندگی گسترده» (وعده دفاع از متحدان در صورت لزوم) عمل می‌کنند.

در سال ۲۰۰۹ باراک اوباما هنوز به «دنیای بدون سلاح هسته‌ای» امیدوار بود. زمانی که جو بایدن رئیس‌جمهور شد، آرزو داشت کنترل‌ها روی تسلیحات هسته‌ای را دوباره تقویت کند. با این حال، تهدیدات هسته‌ای افزایش‌ و جهش‌ یافته است. تعداد کلاهک‌ها دوباره در حال افزایش است؛ زیرا شاید زرادخانه چین از چند صد کلاهک طی دهه قبل، تا سال ۲۰۳۵ به هزار کلاهک افزایش ‌یابد. این روند منجر به ظهور سومین ابرقدرت هسته‌ای جهان خواهد شد. در همین حال، فناوری در حال گسترش است. روسیه قصد دارد یک بمب در فضا قرار دهد. کلاهک‌های کره‌شمالی اکنون می‌توانند به قاره آمریکا برسند.

پنتاگون نگران است که این تحولات منجر به فشار مضاعف بر منابع آمریکا و عدم تعادل و کاستی در زرادخانه این کشور شود. به همین خاطر این سوال مطرح است که آیا آمریکا کلاهک‌های کافی برای حفظ بازدارندگی در مقابل چین، روسیه و کره‌شمالی به‌طور همزمان در اختیار خواهد داشت؟


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#امنیت_بین_الملل

▫️نوشداروی هسته‌ای اکونومیست برای آمریکا

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_پایانی

این رویه همچنین «بازدارندگی گسترده» را دشوارتر می‌کند. زمانی که آمریکا برای اولین‌بار کره‌جنوبی را زیر چتر هسته‌ای خود قرارداد، کره‌شمالی هیچ سلاح هسته‌ای و موشک دوربردی در اختیار نداشت. اکنون این کشور موشک‌های هسته‌ای دارد که می‌توانند شهرهای آمریکا را با خاک یکسان کند.

امروز متحدان آمریکا با سوالات دشواری مواجه هستند. آنها می‌دانند که پوپولیسم انزواطلب در آمریکا از بین نمی‌رود، صرف‌نظر از اینکه چه کسی سال آینده در آمریکا بر کرسی ریاست‌جمهوری تکیه زند. آنها می‌دانند که نیروهای آمریکایی تحت‌فشار هستند و وعده این کشور برای حفظ توازن و «بازدارندگی گسترده» کمتر از گذشته قابل ‌اتکا است. اگر کره جنوبی نسبت به حمایت‌های آمریکا دچار تردید شود، ممکن است به‌ سوی ساخت بمب هسته‌ای حرکت کند و باید گفت در حال حاضر ۷۰درصد از مردم کره‌جنوبی نسبت به این موضوع نظر موافق دارند. به همین ترتیب ژاپن نیز ممکن است از منطق مشابهی پیروی کند. در اروپا این بحث مطرح است که آیا تسلیحات هسته‌ای بریتانیا و فرانسه برای بازدارندگی در مقابل روسیه در صورت خروج آمریکا از ناتو کافی است یا خیر؟ با انگشتان بیشتر روی «دکمه‌های قرمز» بیشتر، احتمال اشتباه در محاسبه افزایش می‌یابد.

آمریکا چگونه باید پاسخ دهد؟ مذاکرات کنترل تسلیحات متوقف شده است. روسیه مشارکت خود را در پیمان استارت جدید به حالت تعلیق درآورده است؛ پیمانی که در سال۲۰۲۶ منقضی می‌شود. چین که هرگز علاقه چندانی به مذاکرات پیرامون کاهش خطر هسته‌ای با آمریکا نداشت، این مذاکرات را در ژوئیه متوقف کرد. کره‌شمالی پیشنهادهای مذاکره را رد کرده است. عاقلانه نیست که از تلاش برای کنترل تسلیحات چشم‌پوشی شود.

اما در صورت بازگشت این دشمنان به میز مذاکره، اگر آنها بدانند آمریکا در موقعیت قوی قرار دارد، احتمال بیشتری برای مذاکره جدی وجود خواهد داشت. این به آن معناست که آمریکا باید آماده باشد تا پس از انقضای پیمان استارت جدید زرادخانه‌ای بزرگ‌تر و متنوع‌تر بسازد. پنتاگون در حال حاضر چرخش را آغاز کرده و به سلاح‌های جدیدی مانند موشک‌های کروز هسته‌ای دریا پرتاب روی آورده است.

اما فقدان توافق میان جمهورخواهان و دموکرات‌ها پیرامون موضوع «بازدارندگی گسترده» باعث ایجاد عدم اطمینان می‌شود. بایدن به ‌درستی با ارسال بمب‌افکن‌ها و زیردریایی‌های هسته‌ای بیشتر به اروپا و آسیا و با مشورت دقیق‌تر با آنها، به متحدانش اطمینان داده است که وعده‌های آمریکا بیهوده نیست.

ترامپ و برخی جمهوری‌خواهان انزواطلب ممکن است استدلال کنند که هیچ‌یک از اینها برای محافظت از آمریکا ضروری نیست. به اعتقاد اکونومیست، آنها اشتباه می‌کنند. «بازدارندگی گسترده» هم ضروری است و هم به نفع آمریکا. با اجرای این سیاست، آمریکا خاک خود را آسیب‌پذیرتر می‌کند تا از متحدان خود هزاران مایل دورتر محافظت کند. اما انجام این کار، به جلوگیری از اشاعه هسته‌ای بی‌ثبات‌کننده در جهان کمک می‌کند. هشتاد سال است که این منطق آمریکا را ایمن نگه داشته است. در یک دنیای خطرناک، بی‌پروایی است اگر اجازه داده شود که چتر هسته‌ای آمریکا دچار تزلزل شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Forwarded from Dr.zahra Sharifzadeh
سخن سردبیر

جنایت اسرائیل در قتل عام مدرسه تابعین

دکتر زهرا شریف زاده
حادثه مدرسه تابعین در غزه به یک کشتار بی‌رحمانه منجر شد که در آن، بیش از 100 نفر از نمازگزاران غیرنظامی کشته و ده‌ها نفر دیگر مجروح شدند. این حادثه در حین اقامه نماز در مدرسه‌ای که به عنوان پناهگاه برای غیرنظامیان استفاده می‌شد، رخ داد. این حمله نشان‌دهنده یک استراتژی هدفمند برای هدف قرار دادن غیرنظامیان است. برخی گزارش‌ها به نقش احتمالی سازمان‌های اطلاعاتی مانند سیا در این جنایت اشاره کردند، که موجب افزایش تنش‌ها و انتقادات جهانی نسبت به اقدامات اسرائیل شده است. این حادثه به عنوان یک جنایت جنگی و نسل‌کشی توصیف شده و باعث بروز واکنش‌های گسترده‌ای در سطح بین‌المللی شده است....

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/crimeschooltabeen2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
اهداف ترور اسماعیل هنیه در تهران

دکتر میکائیل سانیار در گفتگو با بوکان پرس

ترور رهبر سیاسی حماس یک پیام روشن برای جمهوری اسلامی ایران دارد. اسرائیل می‌توانست اسماعیل هنیه را در قطر و یا ترکیه ترور کند، اما ترور وی در روز مراسم تحلیف ریاست جمهوری کشور، این پیام را به همراه دارد که این رژیم بشدت مخالف همگرایی دولت جدید ایران با غرب و همسایگان است. ...

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/hanassainate2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
2024/09/29 21:33:58
Back to Top
HTML Embed Code: