Telegram Web Link
فریدون مجلسی: بعد از خاتمه جنگ غزه، اسرائیل بازنده آینده خواهد بود


شفقنا آینده- یک دیپلمات پیشین درباره آینده منطقه پس از جنگ غزه می گوید: من فکر می کنم بعد از خاتمه جنگ غزه اسرائیل بازنده آینده خواهد بود. برای حفظ روند گذشته ناچار است امتیازاتی به اعراب بدهد که مهمترین آن ها تحویل دادن شهرک هایی است که در مناطق اشغالی ساحل غربی ساخته شده است. حتی اگر هزینه آن شهر ها را از اعراب بگیرد و به بومیان فلسطینی تحویل بدهد فلسطینی ها برنده خواهند بود.
آقای فریدون مجلسی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا آینده در پاسخ به این سوال که با توجه به اتفاقات اخیر منطقه و جنگ غزه، وضعیت ژئوپلتیک منطقه در آینده به چه صورت خواهد بود؟ اظهار داشت: جنگ غزه اقدامی متحورانه و نسنجیده با هزینه گزاف و توقعات توهمی بود. کشور ها دریافتند که دخالت آن ها در این جنگ به همان اندازه که برای غزه ویرانگر بوده برای خود آن ها هم زیان آفرین است. وقتی در غزه بدون حماس قرار بگیرید وضعیت های جدیدی ایجاد خواهد شد که قابل بررسی است. آیا اسرائیل می خواهد در غزه بدون حماس بر روی ویرانه ها و خرابه هایی که ایجاد کرده بماند؟ و هزینه های بازسازی و نوسازی آن جا را خود تقبل خواهد کرد؟ آیا دنیا به اسرائیل اجازه خواهد داد سرزمینی را به زور از ملتی بگیرد و تصرف کند؟ چون در برابر غزه چیزی حدود ۵ هزار کیلومتر دریای ساحلی وجود دارد که گاز و نفت و آینده درخشان دارد و نوید بخش آینده خوبی برای ملت فلسطین است.
وی افزود: به عقیده من بعد از این مرحله چانه زنی بین سازمان ملل و جامعه عرب و بین کشور هایی که خود را قیم اسرائیل می دانند درباره نحوه مدیریت غزه و کل ساحل غربی ایجاد خواهد شد. من امیدوارم این همه قربانی و کشته و فجایع رخ داده در پایان اثر مثبتی به جا بگذارد و این ملت به نوعی استقلال برسند و در شرایطی مسالمت آمیز بدون کشتار و خونریزی حداقل به نوعی خودمختاری برسند. این منطقه به نظارت سازمان ملل و تفاهم و توافق نیاز دارد باید شر این مشکل طولانی از منطقه کنده شود و آرامشی پدید بیاید. این یک آرزو است و من نمی دانم چنین فضایی پدید خواهد آمد یا نه ولی می دانم که اگر قرار به انجام چنین برنامه ای باشد باید در محیطی عاری از تسلیحات و تهدید های متقابل اجرا شود.
با ادامه تهدید و نابود سازی و آینده چینی برای جنگ بعدی منطقه روی آسایش نخواهد دید
مجلسی در مورد اینکه در مورد وضعیت کشور های منطقه آیا می توان بعد از این جنگ بیشتر شدن همگرایی را پیش بینی کرد؟ گفت: من فکر می کنم بعد از خاتمه جنگ غزه، اسرائیل بازنده آینده خواهد بود. برای حفظ روند گذشته ناچار است امتیازاتی به اعراب بدهد که مهمترین آن ها تحویل دادن شهرک هایی است که در مناطق اشغالی ساحل غربی ساخته شده است. حتی اگر هزینه آن شهر ها را از اعراب بگیرد و به بومیان فلسطینی تحویل بدهد فلسطینی ها برنده خواهند بود. برخی معتقدند اسرائیل باید به مرزهای ۱۹۶۷ برگردد باید پیمان های اسلو و صلحی را که تا آستانه اجرای آن رفته بود بپذیرد و فلسطینی ها نیز باید این وضعیت را بپذیرند و به صورت مسالمت آمیز در آن منطقه زندگی کنند تا اسرائیل بتواند از تهدید کردن دیگران پرهیز کند وگرنه با ادامه تهدید و نابود سازی و آینده چینی برای جنگ بعدی منطقه روی آسایش نخواهد دید. عربستان از زمان ملک عبدالله خواهان چنین رفتار مسالمت آمیزی در چهارچوب مرزهای ۱۹۶۷ بود و اگر شرایط جدید مورد قبول تمام کشور های منطقه باشد می توانند به نظام مسالمت آمیزی در منطقه دست پیدا کنیم. من امیدوارم چنین اتفاقی بیفتد خرابکاری هایی می تواند مانع شود ولی اگر به رفاه و آسایش ملت ها بیاندیشند چنین دستاوردی رایگان نیست و طرفین باید از برخی از ادعاهای خود صرفنظر کنند.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️چرا چین به درخواست آمریکا برای فشار به ایران «بله» نمی‌گوید؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"فارن پالیسی" در مطلبی به قلم "کریستینا لو" نوشت: حتی پیش از شلیک صدها موشک و پهپاد به سمت اسرائیل، مقام های آمریکایی بارها از چین، بزرگترین شریک تجاری تهران، خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن ایران برای مهار اقدامات تحریک آمیز خود و نیروهای نیابتی اش در منطقه خاورمیانه استفاده کند.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: اقدام تلافی جویانه روز شنبه گذشته که اولین حمله مستقیم ایران به خاک اسرائیل محسوب می شد، موجب تشدید بررسی های آمریکا در مورد اهرم فشارهای احتمالی چین در خاورمیانه شده است. چین مدتها بزرگترین شریک تجاری ایران بوده و مقام های ارشد آمریکایی از جمله شخص رئیس جمهور به ویژه از زمانی که حملات حوثی ها به کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ شدت گرفته، علنا چین را برای کمک به مهار ایران تحت فشار قرار داده اند.جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در این باره گفت: «چین حدود یک سوم تجارت ایران را تشکیل می دهد و این کشور یک حافظ مهم منافع ایران در شورای امنیت به شمار می رود» به گفته این تحلیلگر مسائل منطقه: «به نظرم چین تنها کشور با بالاترین میزان نفوذ بر ایران است، البته اگر خودش بخواهد.»
 
در حالی که تنش ها بین ایران و اسرائیل همچنان رو به افزایش است، قانون گذاران آمریکایی در حال افزایش بیشتر فشارها هستند. روز دوشنبه اعضای مجلس نمایندگان آمریکا قانون تحریم های انرژی ایران و چین را به تصویب رساندند که برای هدف قرار دادن شرکت های چینی خریدار نفت ایران طراحی شده است. این طرح اکنون باید راهی سنا شود.نماینده جمهوری خواه جاش گوتیمر روز دوشنبه گفت: «در حالی که ما داریم با هم صحبت می کنیم ایران در حال استفاده از تجارت نفتی خود با چین برای کسب روزانه 150 میلیون دلار درآمد است... چین با واردات روزانه میلیون ها بشکه نفت از ایران داد و ستد حکومت این کشور را تداوم می بخشد و منابع مالی حیاتی برای تداوم اقدامات هرج و مرج طلبانه ایران از جمله توسعه برنامه های موشکی و هسته ای را فراهم می سازد.»
 
اما با وجود امید بستن ایالات متحده به چین برای منصرف نمودن ایران از اقداماتش، برخی کارشناسان هشدار می دهند که موضوع به این سادگی هم نیست. تنها چند کشور معدود دارای روابطی به گستردگی روابط اقتصادی چین با تهران هستند. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده و روابط بلندمدت دو کشور عمدتا بر پایه تجارت نفت شکل گرفته است.بین سال های 2020 تا 2023 میلادی، شرکت های چینی خرید نفت از ایران را بیش از 3 برابر افزایش داده و به بالاترین رقم 10 سال گذشته رسانده اند.پاتریشیا کیم، تحلیلگر انستیتوی بروکینگز در این باره گفت: «دشوار می توان گفت که اگر رهبران چین تصمیم به اتخاذ رویکرد مداخله گرانه تری بگیرند، تا چه حد توان مهار تهران را خواهند داشت.».به گفته ویلیام فیگورئا، کارشناس روابط ایران و چین در دانشگاه گرونینگن هلند، هرچند چین از نظر فروش نفت و تجارت دارای اهرم هایی در قبال ایران است، اما استفاده از چنین اهرم هایی هم از نظر سیاسی و هم به لحاظ لجستیکی چالش برانگیز است. برای مثال، این شرکت های پالایشگاهی چینی هستند که به صورت غیرقانونی و در بازار سیاه بخش عمده نفت ایران را خریداری می کنند، نه شرکت های دولتی.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️چرا چین به درخواست آمریکا برای فشار به ایران «بله» نمی‌گوید؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

وی افزود، «اعمال کنترل دولتی بر این پالایشگاه های خصوصی بسیار دشوار است» و همین موضوع کنترل مستقیم خرید نفت چین از ایران را برای پکن به امری چالش برانگیز مبدل می سازد.بخش عمده سرمایه گذاری چینی ها در ایران از طریق شرکت های خصوصی است و این موضوع نیز یکی از نقاط آزار دهنده روابط دو کشور است. فیگورئا گفت، چین «به لحاظ تاریخی سرمایه گذاری پایینی» در ایران انجام داده و همین موضوع موجب گلایه تهران شده و «بر تمایل آنها برای گردن نهادن به فشارهای چین اثر می گذارد.».وی افزود: «با علم به این وضعیت چین در کوتاه مدت قادر به اعمال چه اهرم هایی در قبال ایران است؟ سرمایه گذاری های معدودی وجود دارد که چین می تواند تهدید به توقف آنها نماید و بر اساس تعهدات قبلی شان پیش نروند... بنابراین هویجها و چماق های چندانی وجود ندارد.»
 
ایران قبلا تمایل خود برای آزمودن بزرگترین مشتری خود را به نمایش گذاشته است. برای مثال، در دسامبر گذشته ایران ارسال نفت را محدود کرد و قیمت ها را برای خریداران چینی بالا برد و آنگونه که اریک اولاندر، سردبیر موسسه چاینا گلوبال ساوث پروجکت می گوید: «نشان داد که روابط اقتصادی محدودیت های خودش را دارد.» اولاندر افزود: «این طرز فکر در واشنگتن وجود دارد که از آنجایی که شما یک قدرت اقتصادی هستید، این به معنای برخورداری از قدرت سیاسی است... این در مورد ایرانی ها جواب نمی دهد. ایرانی ها سال ها تحت تحریم کارآزموده شده اند.

آنها قرار نیست به دلیل ملاحظات اقتصادی ملاحظات امنیت ملی و سیاسی خود را مطابق میل چینی ها تغییر دهند.».در عین حال نشانه ای از موافقت چین با این درخواست واشنگتن نیز دیده نمی شود. چین در طی 6 ماه گذشته محتاطانه عمل و تلاش نموده تا جنگ اسرائیل و حماس را از حاشیه نظاره کند. چین از این منازعه برای نزدیک شدن به کشورهای جنوب استفاده کرده است. زمانی هم که پکن لب به سخن گشوده از جمله زمانی که از ایران خواسته تا حملات حوثی ها در دریای سرخ را مهار کند، صرفا روی کاهش آسیب های وارده به منافع خود متمرکز بوده است.واشنگتن و پکن نظرات کاملا متفاوتی در خصوص یک رویارویی گسترده در خاورمیانه دارند. پس از حمله هفته گذشته ایران به اسرائیل، پکن ظاهرا با ایستادن در کنار تهران اعلام کرد که آماده «پیشبرد عملی همکاری ها» با ایران است و اینکه «چین قویا مخالف حمله به سفارت ایران در سوریه است و آن را محکوم می کند. پکن معتقد است که این حمله یک نقض جدی و غیرقابل پذیرش حقوق بین الملل بوده است.» سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین پاسخ ایران را یک «اقدام دفاع مشروع» توصیف کرد. 
 
یون سون مدیر برنامه چین در مرکز استیمسون گفت: «برای چین حمله به سفارت یک کشور دیگر غیرقابل قبول است... بنابراین قبل از اینکه جامعه بین المللی درباره چگونگی متوقف کردن ایران صحبت کند، من فکر می کنم سوال متقابل چینی ها این است که خب، چطور اسرائیل را متوقف کنیم؟».در مجموع پکن علاقه چندانی به مداخله در این زمینه و تسلیم شدن در برابر فشارهای واشنگتن ندارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#شبه_قاره

▫️بودایی‌ها و سیک‌ها از تکرار رفتار مودی با مسلمانان در قبال خود نگران هستند/احتمال از دست دادن بخشی از کرسی‌های پارلمان توسط حزب حاکم بر دهلی

▫️ایلنا

"پیرمحمد ملازهی"، کارشناس مسائل شبه‌قاره با اشاره به برگزاری طولانی‌ترین انتخابات پارلمانی هند در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از هر چیز باید توجه داشت که هند یک کشور بزرگ با مسائل بزرگ‌تر است و یک دموکراسی مشخص را درون خود جای داده است. در این راستا احزاب ملی و محلی در انتخابات پارلمانی این کشور روبه‌روی یکدیگر قرار می‌گیرند و حالا حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) که متعلق به "نارندا مودی"، نخست‌وزیر این کشور بوده چندین سال است که قدرت را در دست دارد. این حزب به نوعی هند را در سطح جهانی به یک قدرت تبدیل کرده و توسعه اقتصادی و رفاه را به نقطه مطلوب رسانده است اما مشکل جدی مودی دیدگاه هندوئیسم او است. توجه داشته باشید که حدود ۱۲۰ میلیون مسلمان در هند زندگی می‌کنند و رفتارهای مودی به نوعی مسلمانان را از خود آزرده کرده است.

وی ادامه داد: در هندوستان مناطق آسام و تامیل بودایی مذهب هستند و پنجاب هم محل تجمع سیک‌ها به حساب می‌آید و این دو طیف هم با نگاه کردن به رفتار مودی در قبال مسلمانان نگران اوضاع و احوال و وضعیت خود در آینده هستند. لذا اشکال اصلی مودی به نوعی رفتار وی در قبال برخی احزاب و مذاهب است و یک تضاد را در این میان شاهد هستیم. به همین دلیل مودی و حزب وی شاید بخشی از کرسی‌ها را در انتخابات پارلمانی به همین دلیل از دست بدهد. توجه کنید که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر در هند حضور دارند و از قبل هم فقر و بیکاری وجود داشته است و بر همین اساس یک راه سخت پیش‌روی مودی وجود دارد اما در مقابل، او و حزبش برنامه‌های مشخص و مهم اقتصادی دارند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: او معتقد به رشد اقتصادی است و در سال ۲۰۲۳ میلادی چیزی حدود هشت درصد رشد اقتصادی را در هند شاهد بودیم. در این بین در بخش کشاورزی باید توجه داشت که کشاورزان اعتراضات زیادی علیه مودی داشته‌اند. در زمان نخست‌وزیری ایندیرا گاندی هم بحث اعتراض کشاورزان مطرح بود و او پیشنهاد داد که دولت هند کشاورزی مدرن را به روستاها ببرد و سپس محصولات کشاورزی توسط دولت حاکم بر دهلی‌نو خریداری شود. این اتفاق باعث شد تا کشاورزان اعتراضات خود را کنار بگذارند اما مودی اعلام می‌کند که اولویت‌های هند صرفاً مسائل مربوط به بخش کشاورزی نیست و باید مسائل دیگر هم در دستور کار قرار بگیرند و تقویت شوند اما به هر ترتیب دولت  دهلی یک فرمول جدید را در مورد مسائل بخش کشاورزی و مسائل مربوط به کشاورزان پیدا خواهد کرد.

وی در پایان در مورد سیاست خارجی دولت مودی خاطرنشان کرد: معتقدم که سیاست خارجی هند یک سیاست تثبیت شده است و یک توازن مشخص را پیش می‌گیرند؛ به گونه‌ای که آنها هم با ایالات متحده کار می‌کنند و هم با روسیه و اروپا در ارتباط مستقیم هستند. از سوی دیگر باید توجه شود که هند با اسرائیل روابط بسیار مهمی را در دستور کار دارد و در این راستا دهلی هم به دنبال حفظ روابط و تعادل با اعراب حاشیه خلیج فارس است که البته باید گفت روابط نظامی و تسلیحاتی این کشور با روسیه هم تقویت شده است. به همین جهت باید گفت که پیروزی مودی و حزب زیرنظر او نمی‌تواند بر سیاست خارجی دهلی تاثیر خاصی بگذارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_زمین


🌏۲۲ آوریل، روز جهانی زمین🌎

موضوع سال: سیاره در برابر پلاستیک

۲۲ آوریل هر سال "روز زمین" نامیده می‌شود. سازمان ملل متحد این روز را به یادبود ۲۲ آوریل سال ۱۹۷۰ انتخاب کرده است. در آن روز ۲۰ میلیون نفر در شهر‌های اصلی آمریکا به خیابان‌ها رفتند تا به ویرانی و آسیبی که فعالیت‌های انسان به محیط‌زیست می‌زند اعتراض کنند.

موضوع روز زمین 2024 "سیاره در برابر پلاستیک" است. این در مورد مبارزه با مشکل بزرگ پلاستیک در سراسر جهان است."سازمان روز زمین" می خواهد مردم را از مکان های مختلف دور هم جمع کند. هدف این است که تا سال 2040 پلاستیک بسیار کمتر و 60 درصد کمتر بسازیم. ما آینده ای بدون این همه پلاستیک می خواهیم. این فقط به خاطر داشتن زباله کمتر نیست، بلکه برای سالم نگه داشتن ما و محیط زیست است.


https://www.earthreminder.com/earth-day-2024-theme-activities-events/


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️طرح جنجالی دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان چیست؟

▫️ایرنا

#بخش_اول

طرح جنجالی اخراج پناهجویان مستقر در انگلیس به کشور آفریقایی روآندا که پیشتر از سوی دادگاه این کشور غیرقانونی اعلام شده بود، درحالی از سوی پارلمان انگلیس تصویب شد که کارشناسان نسبت به سابقه خطرناک اجرای این طرح در نقض قوانین حقوق بشری هشدار داده‌اند.شمارش معکوس برای اولین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا از دیشب که این طرح به تصویب رسید، آغاز شده است. این پرواز قرار بود ۲ سال پیش، زمانی که بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس بود، انجام شود اما به‌دلیل مداخله دادگاه اروپایی حقوق بشر لغو شد.

جانسون که از جناح طرفداران برگزیت است درصدد بود تا انگلیس را از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر خارج و به این ترتیب ایده اخراج پناهجویان را اجرا کند اما عمر دولت او برای پیگیری این موضوع کفاف نداد.لیز تراس جانشین او نیز تنها ۴۴ روز سکان دولت را در دست گرفت و فرصت تمرکز روی این طرح را نداشت؛ اما ریشی سوناک که از آبان ۱۴۰۱ بر کرسی نخست وزیری تکیه زد، کاهش آمار پناهجویان را یکی از اولویت‌های پنجگانه دولتش معرفی کرد.آذر ۱۴۰۱ یعنی یک ماه پس از آغاز دولت سوناک، دادگاه انگلیس با صدور حکمی طرح اخراج پناهجویان به رواندا را قانونی اعلام اما ماه بعد، با درخواست گروه‌های حقوق بشری برای تجدیدنظر در این باره موافقت کرد.

فروردین سال گذشته جلسات استماع دادگاه به مدت چهار روز برگزار و سرانجام، بر اساس حکمی که تیر ماه در دادگاه استیناف صادر شد، اجرای این طرح به دلیل مسائل حقوق بشری و آنچه نا امن بودن رواندا برای پناهجویان نامیدند، غیرقانونی اعلام شد.پرونده دوباره با اعتراض دولت سوناک به دیوان عالی انگلیس ارجاع و بر اساس حکمی که ۲۴ آبان‌ماه پارسال صادر شد، رای دادگاه استیناف تائید و طرح غیرقانونی اعلام شد.

سوناک برای دور زدن حکم دادگاه، لایحه‌ای را به پارلمان ارائه کرد که بر اساس آن کشور رواندا به عنوان یک مقصد امن شناسایی شود. نمایندگان پارلمان انگلیس هم پس از ماه‌ها بحث و بررسی، سرانجام دیشب به این طرح بدنام و جنجالی رای موافق دادند.

▪️طرح روآندا چیست؟

دولت ریشی سوناک می‌گوید پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، ممکن است به رواندا منتقل شوند تا پرونده آن‌ها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود.بر اساس این طرح کسانی که به طور غیرقانونی وارد انگلیس می‌شوند، ظرف ۲۸ روز اخراج می‌شوند. آن‌ها حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد. این افراد خارج از خاک انگلیس انتظار خواهند کشید تا پرونده آن‌ها به‌دور از فشار رسانه‌های انگلیس، رسیدگی شود.اگر پرونده آن‌ها پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند.

دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند. با این حال امروز (سه‌شنبه) خبری منتشر شد مبنی بر اینکه پنج تن از پناهجویانی که با قایق بادی از فرانسه به انگلیس مهاجرت می‌کردند، در آب‌های کانال مانش غرق شدند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️طرح جنجالی دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان چیست؟

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️چه تعداد پناهجو به رواندا منتقل شوند؟

بر اساس گزارش‌ها، محدودیتی درباره میزان اخراج پناهجویان از انگلیس به رواندا وجود ندارد. گفته می‌شود در حال حاضر ۵۲ هزار پناهجو در صف اخراج هستند.سوناک دیروز (دوشنبه) در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که اولین پرواز حامل پناهجویان، ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد. به گفته وی، فرودگاه و زمان پرواز هواپیماهای چارتر برای اخراج این افراد هماهنگ شده است.نخست وزیر انگلیس ادامه داد: «البته این پروازها دیرتر از زمانی انجام می‌شود که ما می‌خواستیم؛ اگر حزب کارگر (حزب مخالف دولت) این لایحه را در مجلس معطل نمی‌کرد، پروازها چند هفته پیش انجام می‌شد.»

وی اشاره‌ای به آمار کسانی که قرار است از این کشور اخراج شوند، نکرده اما عنوان کرد که چند پرواز برای تابستان امسال به سمت رواندا هماهنگ شده است.بر اساس گزارش‌ها دولت لندن تا پایان ۲۰۲۳ میلادی ۲۴۰ میلیون پوند برای اسکان و پذیرش پناهجویان به رواندا پرداخت کرده است. با این حال گفته می‌شود ۱۳۰ میلیون پوند دیگر قرار است ظرف پنج سال آینده به این کشور پرداخت شود.

نخست وزیر انگلیس ادعا کرده است که هزینه انتقال و نگهداری پناهجویان در روآندا به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌تر و در دراز مدت میلیاردها پوند به نفع بودجه کشور است.او با این حال رقمی در این زمینه ارائه نکرده و ارزیابی‌ها هم نشان می‌دهد که انتقال هر پناهجو به یک کشور ثالث ۶۳ هزار پوند بیشتر از اسکان‌ آن ها در انگلیس خرج دارد.

پیشتر نیز موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».افزون بر این، ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری هم در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان معتقد است که طرح انگلیس بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است.

ولکر ترک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد هم گفته است: «این طرح به طور جدی مانع از حاکمیت قانون در بریتانیا می‌شود و یک سابقه خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند».


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فارن پالسی: بایدن با تحریم نفتی ایران به دام نمایندگان افراطی نیفتد

▫️ایرنا

«فارن پالسی» در مقاله‌ای تحلیلی با اشاره به ماه‌های سرنوشت ساز انتخاباتی پیش‌رو در آمریکا هشدار داد، تحریک بایدن از سوی نمایندگان افراطی برای تحریم نفتی ایران، ‌ونزوئلا و روسیه قیمت نفت خام را افزایش می‌دهد و نارضایتی رای دهندگان از افزایش احتمالی قیمت سوخت، ضربه بزرگی به کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها وارد خواهد کرد.به گزارش پایگاه تحلیلی فارن پالسی، ‌در صورتی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، تحریم‌های نفتی جدیدی علیه ایران، ‌ونزوئلا و روسیه اعمال کند، ‌بخش بزرگی از نفت از بازاری که در حال حاضر کاملاً متعادل است، حذف خواهد شد.این گزارش با زیر سوال بردن فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر رییس جمهور این کشور برای اعمال تحریم‌های نفتی تاکید کرد: چنین تصمیمی برای دولت آمریکا چندان ساده و بی هزینه نخواهد بود.

فارن پالسی نوشت: لایحه تحریم‌های نفتی تنها چند روز پس از آن صادر شد که دولت بایدن، تحت فشار فراحزبی کنگره، لغو تحریم‌ها را از ونزوئلا به ادعای عدم پایبندی تعهدات کاراکاس مبنی بر اجازه برگزاری انتخابات آزاد، پس گرفت. این موضوع می تواند در آینده برای تهیه درجه‌های سنگین‌تر نفتی مورد نیاز پالایشگاه‌های نفتی آمریکا از ونزوئلا دردسرهایی ایجاد کند. این در حالی است که در تمام این مدت، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن بخش‌هایی از صنعت نفت روسیه ادامه داده و به توانایی این کشور برای صادرات فرآورده‌های نفتی آسیب زده است.این گزارش با تاکید بر این که بازار نفت در حال حاضر کسری زیادی ندارد، افزود: از نظر عرضه جهانی، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای آن (به جز عراق و ایران) همچنان در حال کاهش تولید هستند، ایالات متحده، کانادا، برزیل و گویان کمبودها را جبران می کنند.

ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری، (حدود ۱۳ میلیون و صد هزار بشکه در روز) به تولید نفت می پردازد، اما بعید است که امسال رشد بیشتری را شاهد باشد. کانادا نیز، ‌می‌تواند امسال نیم میلیون بشکه در روز به تولیدات خود اضافه کند. کشور گویان، هم حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولیدات سال گذشته خود اضافه کرده است. همه اینها در کنار هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک (در صورت تحریم ایران، ‌روسیه و ونزوئلا) کافی است، ‌مگر این‌که تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.روری جانستون، بنیانگذار کامیونیتی کانتکست( Commodity Context)، یک شرکت مشاوره تحقیقاتی بازار نفت، با اشاره به این که هدف عربستان سعودی و اوپک، ‌حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه است، افزود: با این حال آن‌ها حداقل و حداکثر بسیار بالاتری را در نظر می گیرند تا بتوانند با نوسان‌های بازار جهانی مقابله کنند. به همین دلیل است که هرگونه کاهش میزان نفت در اثر تحریم‌های جدید می‌تواند مشکلی برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی به ضرر دولت و کمپین انتخاباتی بایدن باشد.

این گزارش با اشاره به این که ایالات متحده به لطف تولید نفت شیل در این کشور، به یک تولیدکننده بزرگ و سپس صادرکننده نفتی مهم و تاثیرگذار در عرصه جهانی تبدیل شده، نوشت: چنین دستاوردی این کشور را قادر ساخته تا تحریم‌های زیادی را علیه کشورهای بیشتری اعمال کند و به همین دلیل واشنگتن شیفته تحریم‌های انرژی شده است. اما این نکته به این معنا نیست که می‌تواند پویایی بازار جهانی نفت را نادیده بگیرد. واقعیتی که قیمت‌ها را در همه جا، حتی در شهرهای کوچک ایالات متحده، تنها چند ماه مانده به انتخابات مهم ریاست جمهوری در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
/فارن افرز/

▫️تشکیل اتحاد منطقه‌ای علیه ایران؟ نه! اعراب نمی‌خواهند پل‌های پشت سرشان را خراب کنند / تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"فارن افرز" در مطلبی به قلم "دالیا داسا کایه" و "سنم وکیل" نوشت: زمانی که ایران در روز 13 آوریل بیش از 300 موشک و پهپاد روانه اسرائیل کرد، اردن به دفع این حمله کمک نمود. گزارش های رسانه ای اولیه نشان داد که چند دولت دیگر عربی نیز در دفاع از آسمان اسرائیل مشارکت داشته اند؛ اما این اقدامات بعدا تکذیب شد. با این وجود، شماری از رهبران اسرائیلی و برخی ناظران در واشنگتن این اقدامات را به عنوان نشانه ای از یک تغییر جهت مهم تعبیر کردند.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: استدلال آنها این بود که در صورت تداوم تشدید تنش با ایران این دولت ها طرف اسرائیل را می گرفتند. سپهبد هرزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل اعلام کرده که حمله ایران «فرصت های جدیدی برای همکاری ها در خاورمیانه ایجاد کرده است.» انستیتوی مطالعات امنیت ملی که اندیشکده ای اسرائیلی است هم اعلام کرده که «ائتلاف منطقه ای و بین المللی که در دفع حملات ایران به اسرائیل مشارکت داشت پتانسیل ایجاد یک اتحاد منطقه ای علیه ایران را نشان داد.»
 
پس از آنکه اسرائیل به شکلی محدود به حمله ایران پاسخ داد، دیوید ایگناتیوس، ستون نویس واشنگتن پست نوشت که اسرائیل «مانند رهبر یک ائتلاف منطقه ای علیه ایران عمل کرد.» وی در ادامه اظهار داشت، اسرائیل با واکنشی محدود «ظاهرا در حال بررسی منافع متحدان خود در این ائتلاف یعنی عربستان، امارات و اردن بوده است که همگی کمک های بی سر و صدایی در جریان حمله هفته گذشته کرده بودند.» به نظر این تحلیلگر مسائل منطقه، این اقدام نشان از یک "تغییر پارادایم برای اسرائیل" دارد که "شکل جدیدی" به خاورمیانه خواهد بخشید.اما این ارزیابی ها ناشی از ذوق زدگی بیش از حد به نظر می رسد و نمی تواند پیچیدگی چالش های منطقه را به تصویر بکشد. مطمئنا با توجه به ماهیت بی سابقه تبادل آتش صورت گرفته بین ایران و اسرائیل در ماه آوریل، استراتژی آینده اسرائیل علیه ایران ممکن است ملاحظات منطقه ای را بیش از پیش مد نظر قرار دهد. اما واقعیت های منطقه که مانع از همکاری ها بین اعراب و اسرائیل می شود تغییر چندانی نکرده است.

حتی قبل از حمله 7 اکتبر حماس و جنگ متعاقب آن در غزه، دولت های عربی که توافقات ابراهیم را امضا کرده و به عادی سازی روابط با اسرائیل تن داده بودند، از حمایت های نتانیاهو از توسعه شهرک های اسرائیلی در کرانه باختری و بی تفاوتی وی در قبال تلاش های وزرای دست راستی اش برای تضعیف وضعیت موجود در بیت المقدس ناامید شده بودند. مجموعه حملات شهرکت نشینان اسرائیل علیه فلسطینیان در شهرهای کرانه باختری در بهار 2023 این تنش های منطقه ای را بیش از پیش شعله ور ساخت. پس از آنکه ارتش اسرائیل در ماه اکتبر عملیات نظامی خود در غزه را آغاز کرد موجب به راه افتادن موجی از اعتراضات در خاورمیانه شد، رهبران عربی بیش از پیش علاقه خود به جانبداری علنی از اسرائیل را از دست دادند زیرا مطلع بودند که این همکاری علیه می تواند به مشروعیت آنها در داخل لطمه بزند.
 
هیچ بخشی از پاسخ چند کشور عربی به این دور از منازعات بین ایران و اسرائیل نشان نمی دهد که این مواضع تغییر قابل توجهی را شاهد بوده است. آن گروه از دولت هایی که اسرائیل از آنها به عنوان "اتحاد سنی" یاد می کند، در واقع به دنبال برقراری توازن در روابطشان با ایران و اسرائیل، صیانت از اقتصاد و امنیت خود و بیش از همه جلوگیری از بروز یک جنگ منطقه ای هستند. اولویت آنها احتمالا همچنان پایان دادن به جنگ ویرانبار غزه و نه تقابل با ایران خواهد بود. با این حال در حالی که تنش ها بین ایران و اسرائیل رو به افزایش است، اشتیاق دولت های عربی برای سرعت بخشیدن به یکپارچگی منطقه ای با اسرائیل بیش از هر زمان دیگری بستگی به تمایل اسرائیل به پذیرش یک دولت فلسطینی دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن افرز/

▫️تشکیل اتحاد منطقه‌ای علیه ایران؟ نه! اعراب نمی‌خواهند پل‌های پشت سرشان را خراب کنند / تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

پیش از حمله 13 آوریل اسرائیل، عربستان و امارات اطلاعاتی را در خصوص حمله ای قریب الوقوع با ایالات متحده تبادل کردند. مرکز فرماندهی آمریکا سپس از این اطلاعات برای هماهنگی پاسخ خود با اسرائیل و سایر شرکایش استفاده کرد. اردن به هواپیماهای ایالات متحده و بریتانیا اجازه داد تا وارد حریم هوایی این کشور شده و پهپادها و موشک های ایرانی را دفع نمایند. گزارش های رسانه ای اولیه به ویژه در ایالات متحده و اسرائیل تاکید داشتند که یک تلاش گسترده منطقه ای موجب خنثی شدن حمله ایران گشته است.
 
اما خیلی زود روشن شد که نقش اعراب در دفع حمله ایران محدود بوده است. هم عربستان و هم امارات صراحتا هرگونه مشارکت نظامی مستقیم در دفاع از اسرائیل را رد کرده اند. مقام های اردنی نیز اظهار داشته اند که این مشارکت برای حفاظت از منافعشان ضروری بوده است.

ملک عبدالله دوم تاکید کرده که کشورش برای کمک به اسرائیل اقدام نکرده است.تلاش هایی که دولت های عربی برای مقابله با ایران انجام دادند، تقریبا مطمئنا ناشی از تمایل آنها برای حفظ روابطشان با ایالات متحده بوده نه نزدیک تر کردن خودشان به اسرائیل. از زمانی که اسرائیل حمله به غزه را آغاز کرده، رهبران عربی از اینکه جو بایدن توفیق چندانی در محدود کردن اقدامات اسرائیل نداشته غافلگیر شده اند. اما آنها همچنان به دنبال تعمیق همکاری های خود با واشنگتن هستند. آنها منبع جایگزینی برای امنیتی که آمریکا برایشان فراهم می کند نمی بینند.دولت های عربی به ویژه دولت های حاشیه خلیج فارس از تلاش های اسرائیل برای تضعیف توانمندی های نیروهای نیابتی ایران استقبال می کنند. اما آنها به احتمال زیاد مخالف هرگونه حمله مستقیم به ایران خواهند بود که می تواند منطقه را که هم اکنون نیز چشم انداز اقتصادی شکننده ای دارد بی ثبات نماید و یا منجر به حمله متقابل ایران در منطقه شود. هرچند منفعت دولت های عربی در حفظ روابط دفاعی نزدیک با واشنگتن نهفته است، اما آنها نمی خواهند به بلوکی بپیوندند که به صراحت علیه ایران و حامیان جهانی اش نظیر روسیه کار می کند. آنها ترجیح می دهند موازنه ای بین روابط مختلف منطقه ای و جهانی خود برقرار نمایند، نه اینکه پل های پشت سرشان را خراب کنند.

اما به رغم این محدودیت ها، دولت های عربی می توانند نقشی تعیین کننده در جلوگیری از افزایش بیشتر تنش بین ایران و اسرائیل ایفا کنند. تقویت خطوط ارتباطی بین دو کشور و برقراری تماس هایی برای مدیریت بحران حیاتی تر از گذشته است. کشورهای عربی ای که با هر دو طرف رابطه دارند می توانند از این روابط برای تشویق به خویشتن داری و کمک به ارسال پیام ها بین طرفین استفاده کنند و برای جلوگیری از جنگ و یا کاهش آسیب ها در صورت شروع منازعه تلاش نمایند. در بلندمدت برای برقراری ثبات در منطقه، کشورهای خاورمیانه باید چهارچوب خودشان را برای گفتگوهای منظمی که مسیر را برای مشارکت هم طرف ایرانی و هم طرف اسرائیلی باز می کند ایجاد نمایند. رویارویی اخیر ایران و اسرائیل که دو طرف را به آستانه یک جنگ کامل رساند، نشان دهنده میزان فوریت و ضرورت برقراری چنین دیالوگ هایی بود.
 
اما جهان باید انتظارات خود برای برقراری روابط نزدیک تر بین اعراب و اسرائیل را واقع بینانه تر کند. همکاری های فنی ای که دولت های عربی و اسرائیل اخیرا در حوزه هایی نظیر انرژی و تغییرات اقلیمی داشته اند احتمالا ادامه خواهد داشت. اما نشست های مهم منطقه ای که علنا تعاملات سیاسی دولت های عربی با اسرائیل را تبلیغ می کند، تاثیر چندانی نخواهد داشت مگر آنکه اسرائیل به جنگ در غزه خاتمه دهد. تا آن زمان تلاش های دولت های عربی برای حفظ روابط اقتصادی شان با اسرائیل نیز همچنان محدود باقی خواهد ماند. یک استراتژی کوتاه مدت واقع بینانه تر اولویت دهی به حمایت از تلاش ها برای میانجیگری وجلوگیری از تنش بیشتر بین ایران و اسرائیل خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️چین، ایران را رها نمی کند؛ چرا؟ / چرا پکن در ماجرای اخیر، تهران را به تل آویو ترجیح داد؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"جیمز پالمر" در "فارن پالیسی" نوشت: در ماجرای تقابل اخیر ایران و اسرائیل، چین طرف تهران را گرفته اما به نظر می رسد که پکن در تلاش برای تنش زدایی از وضعیت موجود و در عین حال طعنه زدن به آمریکاست. رسانه های چینی در اولین گزارش های خود از حمله غیرمنتظره ایران به اسرائیل، در تبعیت از خط خبری رسانه های ایرانی گفتند که حملات موشکی و پهپادی ایران اهداف نظامی در خاک اسرائیل را نابود کرده است. اما زمانی که مشخص شد این موضوع صحت ندارد، خبرهای مذکور و این ادعا که ایران برای تنش زدایی تلاش می کند حذف شدند. در عوض رسانه های چینی این خط خبری را در پیش گرفتند که حمله اخیر "نمادین" بوده است.چین دارای روابط گسترده ای با ایران است و تماس بلافاصله وزیر امور خارجه چین با تهران بعد از حمله و تمجید از اقدام متقابل ایران نشان می دهد که پکن علاقه ای برای دست شستن از این روابط ندارد. روابط با تهران یکی از ستون های اصلی اهداف پکن در خاورمیانه است. این اهداف شامل حفظ جریان نفت، ادعای پایبندی به اصول اخلاقی در مقایسه با آمریکا، ایجاد روابط با رهبران اقتدارگرا و امتناع از گرفتاری های پرهزینه است.

به گفته"یون سون"، تحلیلگر مسائل منطقه این استراتژی وضعیت متناقضی را ایجاد می کند. چین احتمالا ترجیح دهد که ایالات متحده همچنان یک تضمین کننده امنیت خاورمیانه باقی بماند، هرچند که مکررا و به صورت علنی از این نقش انتقاد می کند. ائتلافی که برای دفع حملات ایران تشکیل شد نشان داد که ساختارهای ایجاد شده توسط ایالات متحده تا چه اندازه قدرتمند هستند و اردن و عربستان در دفع حملات موشکی و پهپادی ایران هر کدام در حال ایفای نقش خویش بودند.با توجه به نقش اساسی ای که موشک ها در برنامه های چین برای هرگونه جنگ احتمالی با تایوان دارند، این اقدامات ممکن است ارتش چین را نگران کرده باشد. (تایوان نیز از نزدیک منازعه ایران و اسرائیل را رصد می کند). تسویه های درون سازمانی ارتش چین به دلیل مسائلی نظیر فساد و مسائل لجستیکی در بخش راکتی اتفاق افتاده است و نشان می دهد که پکن نیز ممکن است در یک جنگ تهاجمی با ناکامی های مشابهی مواجه شود.این جنگ تا حدودی موجب تضعیف اعتباری شده که چین در سال گذشته از طریق دیپلماسی موفق خود و کمک به شکل گیری یک توافق مصالحه بین ایران و عربستان اندوخته و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین آن را موجب ایجاد "موجی از مصالحه" خوانده بود. در ابتدا به نظر می رسید که جنگ اسرائیل و حماس در حال کمک به نزدیک تر کردن دولت های رقیب به یکدیگر است، اما حملات اخیر ایران نشان داد که شکاف بین این کشورها تا چه حد عمیق است.

هرچند چین به دنبال حفظ روابط خود تقریبا با تمام طرف ها در خاورمیانه است، اما وضعیت موجود آسیب هایی جدی بر روابط چین با تل آویو وارد ساخته است. دیپلمات های چینی پشت درهای بسته تلاش می کنند همتایان اسرائیلی شان را قانع کنند که اظهارات علنی دولت چین نشان دهنده منویات قلبی پکن درباره لزوم مجازات دولت اسرائیل بابت اقداماتی که انجام داده است نیست و پکن همچنان خواهان حفظ روابط دوجانبه است.اسرائیل در سال های اخیر علاقمند به گسترش روابط با چین بوده است. بنیامین نتانیاهو روابط دو دولت را "ازدواجی در بهشت" توصیف کرده و اسرائیل را یک "شریک کوچکتر بی نقص" برای چین خوانده بود. شرکت های فن آوری اسرائیلی زمانی تمایل زیادی برای حضور در بازارهای چین داشتند. نزدیکی اسرائیل به چین حتی پیشتر موجب ایجاد نگرانی های امنیتی برای ایالات متحده شده بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️چین، ایران را رها نمی کند؛ چرا؟ / چرا پکن در ماجرای اخیر، تهران را به تل آویو ترجیح داد؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

در سال 2010 زمانی که چین  سیاست سرکوب جمعی اقلیت مسلمان سین کیانگ را در پیش گرفت، پرسنل امنیتی دولت اسرائیل را برای ارائه آموزش های لازم به دانشجویان دانشگاه امنیت دولتی خلق به کار گرفت. چین همچنین در استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی به اصطلاح پیکارجویان پیشرو بوده است. اکنون اسرائیل در حال استفاده از این فن آوری برای انجام حملات مستقیم در غزه است. در همین حال، شرکای چین در خاورمیانه نیز مشکلی با سیاست سرکوب دسته جمعی مسلمانان در سین کیانگ نداشتند.اما خودداری چین از محکوم کردن حمله 7 اکتبر حماس بدان معنا بود که اسرائیل احتمالا در آینده موضع سختگیرانه تری در قبال انتقال فن آوری و قراردادهای تجاری اتخاذ خواهد کرد. اتکای چینی ها بر نگاه همتایان ایرانی شان در فهم تحولات منطقه ممکن است یک مشکل درازمدت برای پکن ایجاد کند. (زمانی که من در دهه 2010 در چین بودم، از مشاهده اینکه چگونه مقام های چینی روایت مقام های ایرانی درباره تحولات جنبش سبز را می پذیرفتند متعجب بودم.)


هرچند چین دارای اساتید دانشگاهی فراوانی با تخصص در امور خاورمیانه است، اما گوش شنوا برای شنیدن تحلیل های آنها در دوران ریاست جمهوری شی جینپینگ به حدی کاهش یافته که برخی از آنها با پیدا کردن موقعیت های شغلی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از این کشور مهاجرت کرده اند. در نهایت نگرانی های ایران درباره نفوذ سی آی ای و تهاجم فرهنگی غرب با نگرانی های خود حزب کمونیست چین در این زمینه همخوانی دارد و موجب تقویت این نگرانی ها می شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️واشنگتن تحویل سامانه پاتریوت به اوکراین به گردن اروپا انداخته است/غرب تمایلی به عمیق شدن جنگ علیه روسیه ندارد

▫️ایلنا

"عبدالرضا فرجی‌راد"، سفیر پیشین ایران در نروژ با اشاره به درخواست اوکراین برای ارسال سامانه پدافند هوایی پاتریوت از سوی آمریکا به این کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که جنگ روسیه و اوکراین از نظر بین‌المللی بسیار پیچیده شده و از یک سو آمریکا و اروپا نمی‌خواهند روسیه بیش از این در خاک اوکراین پیشروی کند و در مقابل به دنبال آن هستند که اوکراین یک پیشروی محسوس را رقم بزند. در این میان هنوز هم بحث مذاکره روسیه و اوکراین مطرح است و در این راستا ولودیمیر زلنسکی چندی پیش برای اولین بار مسأله مذاکره را مطرح کرد. این در حالیست که ایالات متحده هم نمی‌خواهد به هر ترتیب تسلیحات سنگین و پیچیده‌ای را به اوکراین اعطا کند که در نتیجه آن روس‌ها تحریک شوند؛ به گونه‌ای که مسکو در مورد استقرار تسلیحات نظامی هسته‌ای در لهستان هم هشدار جدی به غرب داده و اعلام کرده که اگر این تسلیحات در خاک لهستان مستقر شود آنها را هدف قرار خواهد داد.

وی ادامه داد: غرب اعم از آمریکا و اروپا در عمل ممکن است یک اقدام مشخص را انجام دهند اما در پشت صحنه و در گفتار مسائل دیگری را بیان می‌کنند که احتمال دارد با عمل خود متفاوت باشد. آنها به دنبال این هستند که به صورت مستقیم در جنگ دخالت نکنند و روسیه هم به صورت کلی تمامی این رفتار را زیر نظر دارد و سعی می‌کند که حد وسط را در رفتار خود اتخاذ کند. اینکه ایالات متحده از تحویل سامانه پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین خودداری می‌کند یا به نوعی آنرا به گردن اروپا می‌اندازد نشان از عدم حمایت واشنگتن نیست، بلکه ایالات متحده این موضوع را به نوعی به اروپا ارجاع می‌دهد که آنها هم بازیگری خود را انجام دهند. در عین حال غرب باب گفت‌وگو را باز می‌گذارد و به نوعی باید نشست سوئیس را یکی از مجرای اساسی گفت‌وگو دانست.

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: آمریکا و اروپا در قبال اوکراین سعی می‌کنند که چندان افراطی عمل نکنند و دست به اقدامی نخواهند زد که اوضاع به هم بریزد و روسیه تحریک شود. در عین حال مسکو با متحدان خود مانند چین و کره شمالی ارتباط تنگاتنگ دارد و غرب به دنبال آن است که این ارتباط را کنترل کند. اوکراین در شرایط فعلی زمستان را از سر گذرانده است و در این بین به نظر می‌رسد که ۶۱ میلیارد دلاری که آمریکا به اوکراین اعطا کرده در راستای درگیری جدید و با محوریت آن است که کی‌یف با تجربه‌ای که از سال گذشته در ضد حمله بهاری کسب کرده مجدداً دست به اقدام نسنجیده نزند و بتواند روسیه را به عقب براند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید ۶۱ میلیارد دلاری که ایالات متحده برای اوکراین در نظر گرفته به صورت یکجا به این کشور تحویل داده نخواهد شد، بلکه در این مسیر بودجه موردنظر آرام آرام به اوکراین تزریق خواهد شد و حتی بعد از این روند هم قرار است منافع آن به ایالات متحده بازگردد. توجه داشته باشید که آمریکا هیچگاه به صورت رایگان این میزان تسلیحات و بودجه را در اختیار هیچ کشوری قرار نخواهد داد و بر این اساس باید متوجه باشیم که غرب چندان مایل نیست درگیری با روسیه را بیش از حد گسترده کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 09:30:15
Back to Top
HTML Embed Code: