Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ شانس ۵۰ - ۵۰ بایدن مقابل ترامپ

▫️ايسنا

برخلاف سال ۲۰۲۰ که بایدن در مبارزات انتخاباتی به ترامپ ترجیح داده می‌شد، رئیس جمهور فعلی این‌بار با مسیر سخت‌تری رو به‌رو است؛ در واقع، بایدن برای انتخاب مجدد شانسی بهتر از ۵۰-۵۰ ندارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_هواشناسی


23 مارس، روز جهانی هواشناسی 🌦


🌤موضوع سال 2024 :"در خط مقدم اقدام اقلیمی "


موضوع روز جهانی هواشناسی امسال - در خط مقدم اقدام اقلیمی - است.

هدف این روز ایجاد آگاهی در مورد اهمیت پیش بینی تغییرات آب و هوا و کاهش تغییرات آب و هوایی است. هدف سازمان جهانی هواشناسی (WMO) کمک به مردم برای داشتن یک زندگی سالم تر و مرفه با پیش بینی تغییرات آب و هوا است. تغییرات سریع آب و هوا و گرم شدن زمین در جهان نیازمند اقدامات سریع است. بهترین راه برای جشن گرفتن این روز خاص، ایجاد آگاهی و بالا بردن صدای خود برای انجام اقدامات احتیاطی لازم برای معکوس کردن تغییرات آب و هوایی است. در این روز چالش‌های اقلیمی، بلایای طبیعی و نیاز به حفاظت از سیاره مورد توجه قرار می‌گیرد.

https://www.hindustantimes.com/lifestyle/festivals/world-meteorological-day-2024-date-history-significance-and-all-that-you-need-to-know-101711097558158.html


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ایران به سرعت در حال نزدیک شدن به آستانه تبدیل شدن به دهمین دولت برخوردار از تسلیحات هسته‌ای است / بسیاری از ناظران نگران‌اند که اگر ایران به چنین آستانه‌ای برسد، به مسابقه تسلیحاتی هسته‌ای در منطقه شتاب خواهد بخشید

▫️انتخاب

#بخش_اول

"جوزف نای" نویسنده و نظریه پرداز مطرح آمریکایی در پراجکت سیندیکت نوشت: علیرغم نگرانی های موجه در مورد قدرت های بالقوه هسته ای نظیر ایران، باید خاطر نشان شد که همچنان تنها 9 کشور دارای توانمندی سلاح هسته ای در جهان وجود دارند که بسیار کمتر از 24 قدرت اتمی ای است که جان اف کندی پیش بینی کرده بود. وقتی عدم اشاعه هسته ای اولویت پیدا کند، جواب می دهد.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: مقدمات برگزاری کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) در سال 2026 در سازمان ملل در حال فراهم شدن است. این معاهده در سال 1968 به امضا رسید و بسیاری انتظار دارند کنفرانس بازنگری سال 2026 یک گردهم آیی جنجالی و بحث برانگیز باشد. برخی کشورها نقطه نظرات قبلی خود در خصوص "اصل عدم اشاعه" را تغییر داده اند، زیرا آنها در این اندیشه اند که اگر اوکراین همچنان تسلیحات هسته ای بر جای مانده از اتحاد جماهیر شوروی را در اختیار داشت، آیا روسیه در سال 2022 جرات حمله به اوکراین را به خود می داد؟ چنین تصوراتی در عین حال به نوبه خود موجب افزایش نگرانی برخی دیگر از کشورها از اشاعه هسته ای شده است.این نگرانی ها طبیعتا تازگی ندارند. من در کتابم تحت عنوان "زندگی در قرن بیستم" به مرور دوران پر تنش دهه 1970 پرداخته ام، یعنی زمانی که مسئول سیاست عدم اشاعه جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت آمریکا بودم. به دنبال بحران نفتی 1973، عقل متعارف بر این اعتقاد بود که منابع نفتی در سراسر جهان رو به اتمام است و باید به سمت انرژی هسته ای حرکت کرد. اما در عین حال این اعتقاد نادرست به شکلی گسترده شکل گرفته بود که ذخایر اورانیوم جهان نیز در حال تمام شدن است و باید بر پلوتونیوم فرآوری شده (که یکی از فرآورده های فرعی اورانیوم استفاده شده در راکتورهای هسته ای است) اتکا نمود. 
 
بر اساس برخی پیش بینی ها در آن زمان، 46 کشور تا سال 1990 به بازفرآوری پلوتونیوم می رسیدند. البته مشکل این بود که پلوتونیم یک ماده قابل استفاده در ساخت بمب نیز هست. جهانی که درگیر تجارت پلوتونیوم باشد، با ریسک بسیار بالاتری برای اشاعه هسته ای و تروریزم هسته ای مواجه خواهد بود.
 
زمانی که بسیاری نگران بودند که جهان به سمت یک اقتصاد پلوتونیومی و گسترش تسلیحات هسته ای در حال حرکت است. در آن دوران بنیاد فورد و کمیسیون انرژی هسته ای و عدم اشاعه شرکت میتر که من و چند عضو دولت کارتر در آن حضور داشتند، در گزارشی این استدلال را مطرح کرد که امن ترین راه برای استفاده از انرژی هسته ای یک چرخه سوخت " یکبار عبور" تضمین شده است که پلوتونیوم در درون سوخت مصرف شده ذخیره شده باقی بماند. کارتر با ایده ما موافقت کرد. اما ایده ما به شدت در میان جامعه هسته ای آمریکا و سناتورهای ایالت های غربی و جنوبی که تاسیساتشان با این سیاست جدید تعطیل می شد، نامحبوب بود. همچنین متحدانی نظیر فرانسه، آلمان و ژاپن که استراتژی های انرژی (و صادراتی) آنها با این تصمیم تضعیف می شد، منتقد این استدلال بودند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ایران به سرعت در حال نزدیک شدن به آستانه تبدیل شدن به دهمین دولت برخوردار از تسلیحات هسته‌ای است / بسیاری از ناظران نگران‌اند که اگر ایران به چنین آستانه‌ای برسد، به مسابقه تسلیحاتی هسته‌ای در منطقه شتاب خواهد بخشید

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

شغل من زمانی که وارد دولت آمریکا شدم، اجرای سیاست کارتر بود که منجر به انتقادات بسیاری شد. به عنوان یک فرد دانشگاهی، مشاهده نامم در یادداشت های انتقادی و تیتر نخست روزنامه ها یا مواجهه با سوالات متعدد در کمیته های فرعی سنا تجربه جدیدی بود. وقتی مدام به شما گفته می شود که اشتباه می کنید، گاهی به یاد داشتن اینکه ممکن است راست بگویید به کاری دشوار تبدیل می شود. سوال این بود که چگونه از عقلانیت متعارف که داشت جهان را به سمت یک اقتصاد پلوتونیومی سوق می داد عبور کنیم. ما کشورهای دیگر را دعوت کردیم تا به ابتکار "ارزیابی چرخه سوخت هسته ای بین المللی" بپیوندند تا بتوانیم موضوعاتی نظیر دسترسی به اورانیوم و توانایی حفاظت از اورانیوم را مورد بحث قرار دهیم.

این ابتکار در یک کنفرانس بزرگ در سال 1974 در واشنگتن آغاز به کار کرد و کمیته ها و کارگروها های تخصصی آن طی دو سال آینده نشست هایی را برگزار کردند. متعاقب این تلاش های روشنگرانه، در سال 1977 کشورهای عمده تامین کننده مواد هسته ای در لندن دور هم جمع شدند و در مورد اعمال محدودیت بر صادرات مواد حساس هسته ای به توافق رسیدند. مدت کوتاهی بعد از آن فرانسه و آلمان صادرات امکانات بحث برانگیز هسته ای را متوقف کردند. 
 
عدم اشاعه هسته ای امروز در چه وضعیتی قرار دارد؟ خبر خوب است است که تنها 9 کشور دارای تسلیحات هسته ای هستند، در حالی که جان اف کندی پیش بینی کرده بود تا دهه 1970 میلادی این تعداد به 24 کشور برسد. به علاوه، اکنون ان پی تی 189 عضو دارد و یکی از معدود موافقتنامه های کنترل تسلیحات است که قدرت های بزرگ همچنان آن را رعایت می کنند. 

خبر بد این است که کره شمالی تعهدات خود به موجب ان پی تی را کنار گذاشته است. این کشور از سال 2006 تاکنون 6 مورد انفجار هسته ای انجام داده و کیم جونگ اون به صورت منظم تهدید به استفاده از تسلیحات هسته ای علیه کشورهای دیگر می کند. در خاورمیانه، ایران تاسیساتی را برای غنی سازی اورانیوم توسعه داده و به سرعت در حال نزدیک شدن به آستانه تبدیل شدن به دهمین دولت برخوردار از تسلیحات هسته ای است. بسیاری از ناظران نگران اند که اگر ایران به چنین آستانه ای برسد، به مسابقه تسلیحاتی هسته ای در منطقه شتاب خواهد بخشید و عربستان نیز به سرعت همین مسیر را طی خواهد کرد. این تحولات نگران کننده هستند. آنگونه که تجربه من در دهه 1970 نشان می دهد، وقتی که وضعیت به صورت ویژه ای بغرنج به نظر می رسد باید تلاش هایی برای کند ساختن گسترش سلاح های هسته ای صورت پذیرد. در غیر این صورت، جهان به جایی بسیار خطرناک تر تبدیل خواهد شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#آمریکای_لاتین

▫️اعلمی فریمان: خیزش چپ‌ها بیخ گوش واشنگتن/ تلاش پکن برای نفوذ در حیاط خلوت آمریکا/مچ‌اندازی مادورو و اپوزیسیون در انتخابات

▫️ایلنا

"هادی اعلمی فریمان"، کارشناس مسائل آمریکای لاتین با اشاره به مهمترین وقایع رخ داده در کشورهای این منطقه در سال ۱۴۰۲ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: اساساً نظام‌های سیاسی در آمریکای لاتین از انتخابات تغذیه می‌کنند و احزاب از رأی مستقیم مردم مشروعیت می‌گیرند و دولت‌ها هم از این طریق روی کار می‌آیند. بر همین اساس در سال گذشته چیزی در حدود ۱۲ کشور از ۱۹ کشور این منطقه را موج چپگرایی فرا گرفت و شاهد استقرار چپ‌ها در این کشورها بودیم. به عنوان مثال در برزیل، لولا داسیلوا به‌رغم محکومیتی که داشت در انتخابات شرکت و توانست با یک انرژی و توانایی خاص وارد میدان سیاست شود و قدرت را به دست بگیرد و کارنامه او در سال اخیر نشان داد که سیاست خارجی برای وی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: در آرژانتین هم به دلیل مشکلاتی مانند تورم و تاثیر منفی وام‌های بزرگ بر جامعه شاهد آن بودیم که «خاویر میلی» به روی کار آمد اما به هر ترتیب باید روند ساختارشکنانه خود را تعدیل کرده و اوضاع را به سمت صحیح مدیریت کند؛ چراکه عدم این اقدام می‌تواند او را با مشکلات جدی سیاسی روبه‌رو کند. در پاراگوئه یک نوع شگفتی سیاسی را شاهد بودیم؛ چراکه حزب کلرادو که اساساً یک حزب راستگرا به حساب می‌آید نامزد خود یعنی «سانتیاگو پنیا» را وارد میدان انتخابات کرد و به پیروزی رسید. در گواتمالا هم در سال گذشته انتخابات انجام شد و «برناردو آلوارو» که چپگرا به حساب می‌آمد، به قدرت رسید. اهمیت پیروزی او در این است که عموماً ساختار سیاسی این کشور راستگرا بودند اما او یک چهره کاملاً چپ به حساب می‌آید که حالا قدرت را در دست دارد. در اکوادور هم راستگراها در انتخابات به پیروزی رسیدند اما در شیلی «گابریل بوریچ» سعی کرد پیش‌نویس قانونی را مطرح کند که احقاق حقوق بومی‌ها را به دنبال داشته باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: توجه داشته باشید که در آمریکای لاتین هر وقت که مشکل اقتصادی پدیدار می‌شود اصولاً مردم به احزاب مخالف رأی می‌دهند. مثلاً در آرژانتین به دلیل وجود مشکلات اقتصادی شاهد به روی کار آمدن کسانی هستیم که چندان نام آنها مطرح نبوده و یا گرایش کاملاً چپ داشته‌اند. این در حالیست که نگاه تیم بایدن به آمریکای لاتین هم یک نگاه دست چندم است. برای واشنگتن پرونده اوکراین و حتی جنگ در غزه بسیار مهم‌تر از منطقه‌ای مانند آمریکای لاتین است و از سوی دیگر آنها توان حل مشکلات این منطقه را در شرایط کنونی ندارند. بایدن سعی دارد تا تهدیدات مربوط به امنیت مرزی با کشورهای آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین را کنترل کند.

وی افزود: آمریکای لاتین همین حالا به دنبال آن است که بتواند خود را باز تعریف کند. ما می‌بینیم که چینی‌ها با نیکاراگوئه پیمان اقتصادی امضا می‌کنند و حتی با برخی دیگر از کشورها هم روابط پکن قابل مشاهده است. از سوی دیگر این بلوک سیاسی بیش از هر زمان دیگر اهمیت بریکس را درک می‌کند. اگر فرض را هم بر این بگذاریم که ترامپ بخواهد به قدرت برسد، باز هم ما شاهد تنش خواهیم بود. در این منطقه حتی بحث حمایت از فلسطین و غزه و انتقاد از اسرائیل را شاهد هستیم که تمامی این موضوعات نشان از باز تعریف نقش این کشورها دارد و تمامی این مسائل را باید یک شرایط جدید بدانیم.

اعلمی فریمان در پایان خاطرنشان کرد: در ونزوئلا هم شاهد اعمال فشار هرچه بیشتر بر «نیکولاس مادورو» بودیم. مذاکره او با اپوزیسیون با واسطه‌گری نروژ به جایی رسیده که حالا اوضاع و احوال به هم ریخته و مهاجرت ۱۰ میلیونی مردم این کشور به دلیل مشکلات اقتصادی در حال تشدید شدن است. از سوی دیگر، ایالات متحده اعلام کرده که هر وقت مادورو با اپوزیسیون این کشور به نتیجه برسد واشنگتن تحریم‌های آنها را پله پله کاهش خواهد داد. در این بین دولت مادورو هم چندی دیگر و در سال جدید باید انتخابات برگزار کند و در مقابل وی «ماریا کورینا ماچادو» به عنوان نامزد اپوزیسیون ضد دولتی ونزوئلا که حمایت زیادی از سوی مردم دارد قرار گرفته و در حال فعالیت است. این وضعیت در حالیست که حالا ایالات متحده مجدداً بازگرداندن تحریم‌های ونزوئلا را دنبال می‌کند که بدون شک نتیجه منفی بر اقتصاد این کشور دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فرجی‌راد: تشدید اختلاف بر سر حمایت از اوکراین/ تورم و مهاجران، دو بحران قاره‌سبز/ احتمال پیروزی راست‌های افراطی در ۱۴۰۳

▫️ایلنا

#بخش_اول

"عبدالرضا فرجی‌راد"، سفیر پیشین ایران در نروژ با اشاره به مهمترین وقایع اروپا در سال ۱۴۰۲ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: درست است که جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و متحدان غرب مانند کانادا، نیوزیلند و مابقی آنها درگیر این پرونده هستند اما برای اروپا در سال گذشته اتفاقاتی رخ داد که با سال‌های قبل تفاوت داشته است. در سال اخیر آمریکا و بریتانیا بارها بر آتش جنگ اوکراین دمیدند و اروپا هم در این راستا میلی از خود به درگیر شدن در این پرونده نشان نمی داد و اساساً نمی‌خواستند جنگ تا به این حد ادامه پیدا کند. در این راستا ایالات متحده با صدای بلند اعلام کرده بود که تسلیحات مورد نیاز اوکراین را به این کشور ارسال خواهد کرد اما این اقدام آنگونه که واشنگتن وعده داده بود عملی نشد.

وی ادامه داد: در این راستا فرانسه به دنبال آن بود که هم اوکراین را راضی نگه دارد و هم روسیه را اما در سال گذشته با تغییر نخست‌وزیر بریتانیا شور و حرارت در لندن علیه روسیه کاهش پیدا کرد و همچنین بریتانیا تا حد زیادی با اروپا هماهنگ شد. در شش ماه آخر سال گذشته اروپا یک باره بر پشتیبانی از اوکراین تاکید کرد و حتی رئیس جمهوری فرانسه مواضعی تندتر از آمریکا علیه مسکو اتخاذ کرد و این روند تا جایی ادامه داشت که ماکرون اعلام کرد اروپا باید برای جنگ با روسیه آماده شود. این مسائل نشان می‌دهد که برخی از رهبران اتحادیه اروپا هنوز هم به فکر رهبری جنگ در اوکراین هستند اما آنها می‌دانند که در شرایط فعلی این کشور با کمبود نیروی انسانی و تسلیحات مواجه است و از جهت دیگر هم روسیه در بخش شرقی اوکراین طی ماه‌های گذشته پیشروی داشته است.

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: جو بایدن هم در این راستا زیر تیغ انتقادها قرار دارد و هنوز تکلیف ۶۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین مشخص نیست. مسأله دیگری که باید مورد نظر قرار بگیرد این است که کشورهایی مانند فرانسه، هلند و دانمارک به همراه پارلمان اروپا مواضع تندی را علیه روسیه اتخاذ کردند. مسکو در روزهای آخر سال بحث استفاده از تسلیحات هسته‌ای را مطرح کرد و در مقابل موضوع تحویل موشک‌های تاروس و همچنین استفاده از دارایی روسیه توسط اروپا به نفع کی‌یف مطرح شد. به همین دلیل بود که پوتین و مدودف با لحن بسیار تندی موضوع استفاده از تسلیحات هسته‌ای را مطرح کردند و به همین علت اختلاف نظر میان آلمان و فرانسه هم بالا گرفت. اروپا به دنبال آن است که بگوید روسیه بیش از این نباید پیشروی داشته باشد تا اینکه مذاکرات صلح برگزار شود؛ چراکه اتحادیه اروپا حرکت ارتش روسیه به سمت کی‌یف را خط قرمز خود می‌داند و معتقدند که ادامه این روند می‌تواند امنیت اروپا را به خطر بیندازد.

وی افزود: موضوع دیگر که در سال گذشته شاهد بودیم، اختلاف بر سر اوکراین میان کشورهای اروپایی بود. به عنوان مثال مجارستان پول خود به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار که به دلیل رفتارهای ویکتور اوربان توسط اتحادیه اروپا بلوکه شده بود را در ازای موافقت با تخصیص ۵۰ میلیارد دلار به اوکراین از سوی بروکسل آزاد کرد که این یک اهرم فشار به حساب می‌آمد و در نمای کلی اختلاف جدی میان اعضای اتحادیه اروپا را برجسته کرد. بحث عضویت فنلاند و سوئد در ناتو هم یکی از مهم‌ترین موضوعات مطرح در اروپا بود که به نوعی الگوریتم امنیتی و نظامی اتحادیه اروپا را تغییر داد. به موازات این روند روسیه تهدید به تلافی کرده که به نظرم بعد از جنگ اوکراین به دلیل ضربات اقتصادی که مسکو متحمل شده این کشور تا یک دهه دیگر قادر به جنگ با سایر کشورها نخواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فرجی‌راد: تشدید اختلاف بر سر حمایت از اوکراین/ تورم و مهاجران، دو بحران قاره‌سبز/ احتمال پیروزی راست‌های افراطی در ۱۴۰۳

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

سفیر پیشین ایران در مجارستان گفت: بحث تورم در اروپا هم یکی دیگر از موضوعات مهمی بود که در سال گذشته به یکی از محورهای مهم در قاره سبز تبدیل شد و باعث ایجاد نارضایتی گردید که دو دلیل عمده دارد. نخست، باقی ماندن آثار اقتصادی کرونا بر ساختار تجاری و اقتصادی اروپا و دوم هزینه‌های جنگ اوکراین که در برخی مقاطع موجب افزایش قیمت سوخت هم شده است. این تورم تا جایی بالا رفته که در برخی از نقاط تا ۹ درصد از هزینه‌ها در کشورهای اروپایی افزایش پیدا کرد و از سوی دیگر باعث شده تا آلمان به عنوان بازوی کمکی اتحادیه اروپا هم با چالش روبه‌رو شود.

وی اظهار کرد: از منظر دیگر باید توجه شود که مهاجرت باز هم یک مشکل جدی در سال گذشته برای اروپا بوده که البته کشورهای اروپایی از همان قوانین گذشته خود در این خصوص تبعیت کردند. این در حالیست که حجم ورود مهاجرها به اروپا همچنان رقم قابل توجهی به حساب می‌آید و برخی از کشورهای اروپایی مانند بلغارستان، مجارستان، اسلواکی، لتونی و لیتوانی از پذیرش مهاجران سر باز می‌زنند که یک دوگانگی را به وجود آورده است. یکی از دلایلی که کشورهای اروپای مرکزی و غرب اروپا مهاجران را جذب می‌کنند بحث مشکلات جمعیتی و جذب متخصص است.در کشورهای اروپای غربی عموماً مردم به دنبال تحصیلات عالیه نمی‌روند و به همین دلیل متخصصان را از سایر مناطق جذب و پذیرش می‌کنند. بر همین اساس میزان جذب مهاجران در اقصی نقاط اروپا با یکدیگر متفاوت است.

فرجی‌راد گفت: بحث اختلاف نظر اروپا با ترکیه هم یکی از موضوعات مهم در سال ۱۴۰۲ به شمار می‌رود که هنوز هم این روند ادامه دارد. توجه داشته باشید که هر بحرانی میان اروپا و آنکارا ایجاد شود، تُرک‌های مقیم اروپا به سرعت واکنش نشان می‌دهند، اما کشورهای اروپایی به خوبی می‌دانند که ترکیه دروازه ورود مهاجران به اروپا محسوب می‌شود و از سوی دیگر آنکارا را عضو مهم ناتو قلمداد می‌کنند و به همین دلایل چندان برخورد تندی از آنها علیه ترکیه سر نمی‌زند. در سال ۱۴۰۳ باز هم می‌توانیم شاهد روی کار آمدن راستگراهای افراطی در اروپا باشیم ولی به نظرم این جریان کاری از پیش نمی‌برد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در اتریش همین جریان پیروز شد ولی چندان نتوانست بر اساس شعارهای ارائه شده اقدام کند و صرفاً باید متوجه باشیم که این جریان‌ها در اروپا روی کار می‌آیند و چندی بعد از صحنه خارج می‌شوند. البته در گذشته و با روی کار آمدن ترامپ، راستگراها در اروپا جان تازه گرفتند و در سال جدید هم این جریان‌ها به پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چشم دوخته‌اند. در نهایت باید بگویم که راست‌های افراطی می‌توانند نهایتاً سیاست داخلی را دستخوش تغییر قرار دهند اما باید متوجه بود که دموکراسی در اروپا ریشه دیرینه دارد و از سوی دیگر مشکلات در اتحادیه اروپا به حدی است که راستگراها به سادگی نمی‌توانند آنها را حل و فصل کنند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بهشتی: مراقب باشیم حادثه مسکو در ایران تکرار نشود/ افغانستان لانه داعش شده است

▫️خبرآنلاین

#بخش_اول

ماهان نوروزپور: بیش از صد کشته بر جای مانده تلفات حمله‌ی مسلحانه‌ی گروه تروریستی داعش به یک کنسرت در حومه‌ی شهر مسکو است. اگر چه داعش مسوولیت این حمله را به عهده گرفته است اما مقامات مسکو این فاجعه‌ی مرگبار را زیر سر اوکراینی‌ها می‌دانند. برخی کارشناسان معتقدند که داعش بعد از یک سکوت نسبی در حال تجدید نیرو و از سرگیری خرابکاری‌های خود است. حملات خنثی شده‌ی این گروه در اروپا و فاجعه‌ی انسانی حمله‌ی آن‌ها در مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان موید این نظر است که داعش خراسان در زیر سایه‌ی بی‌ثباتی افغانستان در حال تحرک است. اما چرا داعش باید به مسکو حمله کند؟ انگیزه‌ی این گروه برای ضربه زدن به کرملین‌نشینان چیست و چرا پوتین این حمله را از چشم غربی‌ها می‌بیند؟ آیا باید انتظار حملات دیگری را از سمت داعش بکشیم؟ در این باره با "دکتر ابوالفضل بهشتی"، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا گفتگو کرده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

▪️ارزیابی شما از حمله‌ی تروریستی داعش در مسکو چیست؟ و هدف اصلی از این اقدام چه بود؟

من قبل‌تر راجع به تحرک دوباره‌ی داعش هشدار داده‌ام. داعش یک گروه ساخته و پرداخته‌ی غربی‌ها و جعلی بود. قرار بود این گروه در برابر خط مقاومت ایران که از افغانستان شروع شد و به دریای مدیترانه می‌رفت قد علم کند و بتواند مقاومت را مهار کند. این گروه با همکاری آمریکا، انگلیس و فرانسه به صورت جعلی ساخته شد حتی لباس ابوبکر البغدادی سر کرده‌ی داعش هم شبیه روحانیون ما بود. اما همانطور که من قبلا هم به غربی‌ها و اتحادیه‌ی اروپا گفته بودم این گروه برای خود آن‌ها خطرآفرین خواهد شد و الان شده است. اما راجع به دلیل این اقدام داعش باید عرض کنم که در حال حاضر غرب دارد تسلط سابق خود را بر نظم جهانی از دست می‌دهد.

اسرائیل در غزه شکست خورده است. ناتو و آمریکا در دفاع از زلنسکی دچار مشکلات زیادی شده اند. از طرف دیگر بخاطر حکایت اتحادیه‌ی اروپا و آمریکا از زلنسکی، تورم روز افزون بر معشیت مردم فشار زیادی را تحمیل کرده است و قیمت بالای انرژی امان مردم اروپا را بریده است. این موضوع سبب نارضایتی عمومی در بین مردم مغرب زمین شده است. آن‌ها به دولت‌های غربی می‌گویند که پول‌ما را و مالیات‌های ما را در اوکراین هزینه می‌کنید اما توفیقی هم در آن نبرد پیدا نکرده‌اید. غربی‌ها هم از روسیه کینه گرفتند و سعی کردند با تشویق داعش به خرابکاری و عملیات‌های تروریستی روسیه را بی‌ثبات و نارضایتی عمومی ایجاد کنند.

اعضای داعش، مزدورانی فقیرند که برای پانصد دلار حاضرند دست به عملیات انتحاری بزنند تا چیزی به خانواده‌ی آن‌ها برسد. منتها مساله فقط روسیه نیست بلکه در چین و در ایران هم باید اعلام وضعیت قرمز شود. شما دیدید که در مراسم سالگرد شهید سلیمانی داعش دست به ترور مردم ما زد. من همان زمان هم عرض کردم که داعش توسط آمریکا، انگلیس و فرانسه بسیار تقویت شده است و آن‌ها می‌خواهند به کمک این گروه منطقه‌ی خاورمیانه و هر کشوری که منافع غرب را تهدید می‌کندد بی‌ثبات و نا امن کنند. منتها متوجه نیستند که این برای خودشان هم خطر آفرین خواهد شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بهشتی: مراقب باشیم حادثه مسکو در ایران تکرار نشود/ افغانستان لانه داعش شده است

▫️خبرآنلاین

#بخش_پایانی

من به اتحادیه‌ی اروپا هم گفته بودم که افغانستان لانه‌ی داعش شده است. موقعیت جغرافیایی افغانستان هم طوری است که نمی‌توان به سادگی داعش را در آنجا مهار کرد. من سال پیش در خانه‌ی مردم اروپا که بودم اتفاقی با یک خانم پشتون صحبت کردم. آن خانم که بخاطر دوره‌های محیط زیستی از ایتالیا آمده بود تا آموزش ببیند در حین صحبت‌هایش بی‌آنکه متوجه باشد گفت که پدرش، یک نظامی رده بالا در ارتش افغانستان، با فرماندهان آمریکایی در مزار شریف همکاری می‌کند. من وقتی ماجرا را پیگیری کردم و بیشتر در این مساله پژوهش کردم فهمیدم که حضور فرماندهان آمریکایی هنوز در افغانستان محسوس است.آن‌ها دارند داعش را بسیار تقویت می‌کنند تا بتوانند تهدیدات علیه منافع غرب را با ایجاد بی‌ثباتی دفع کنند. آن‌ها نه تنها می‌خواستند از روسیه انتقام بگیرند بلکه کشورهایی مثل ایران، چین، هند و پاکستان هم که در دفاع از منافع ملی و آسایش و ثبات منطقه‌ای می‌کوشند در خطر حملات تروریستی داعش هستند. همان فاجعه‌ی ترور مردم عزیز ما در کرمان در سالگرد شهید سلیمانی، خطری بود که ما از قبل گوشزد کرده بودیم. اما انگار در این ممکلت کسی گوشی برای شنیدن ندارد.

▪️آیا خود اروپایی‌ها از حملات تروریستی داعش در امان اند؟

اتحادیه‌ی اروپا هم در امان نیست. من به آن‌ها هم گفته بودم که شما تمام توان خود را روی اوکراین گذاشتید و حواستان نیست که داعش در افغانستان سخت در حال تقویت شدن است. البته اتحادیه‌ی اروپا این هشدار را دریافت کرده است اما هسته‌ی مساله انتقام انگلیس، آمریکا و فرانسه با همکاری موساد بوده است تا بتوانند با ایجاد نارضایتی عمومی به روسیه و ایران ضربه بزنند. احتمالا چین هم از این خطر در امان نخواهد بود.

داعش هر لحظه با همکاری دستگاه‌های جاسوسی و امنیتی آمریکا، موساد، فرانسه و انگلیس و برخی کشورهای اتحادیه‌ی اروپا توان خطر آفرینی و فاجعه آفرینی در ایران را دارد. به ویژه الان که در عید نوروز هستیم و اماکن مذهبی و سیاحتی که مردم عزیز ما در آن جمع می‌شوند؛ می‌تواند مورد هدف داعش قرار بگیرد. ما به دستگاه‌های اطلاعاتی خودی هم راجع به داعش در ایران هشدار دادیم. به روس‌ها هم گفتیم که داعش در افغانستان در حال آموزش دیدن است.

▪️چرا داعش خراسان اینقدر اهمیت پیدا کرده است؟

یک بخش موضوع بخاطر موقعیت جغرافیایی افغانستان است. غربی‌ها نمی‌خواهند افغانستان به ثبات برسد چرا که اگر این مهم محقق شود. چین می‌تواند از طریق افغانستان به توسعه و ثبات منطقه‌ی خاورمیانه کمک کند. من یکبار از وزیر دفاع بلژیک که در آن زمان فرمانده‌ی ناتو بود پرسیدم که چرا می‌خواهید به افغانستان بروید؟ به من گفت بخاطر ایجاد گفتمان بین اقوام افغانستان، دفاع از ارتش افغانستان و توسعه‌ی اقتصادی. من هم گفتم این‌ بسیار خطرناک است. اما من می‌دانستم آن‌ها به چه نیتی می‌خواهند به افغانستان بروند. افغانستان منطقه‌ای است که غرب هر لحظه می‌خواهد این منطقه را بی‌ثبات کند.

▪️آیا ممکن است روسیه هم به فکر انتقام از غرب بیافتد؟

انتقام گرفتن روسیه می‌تواند یک جنگ جهانی درست کند. ما در یکی از حساس‌ترین مواقع تاریخ جهان به سر می‌بریم. غرب دارد تسلط خود را از دست می‌دهد نظم جهانی در حال دگرگونی است. همین گروه شانگهای و اتحادیه‌ی بریکس می‌توانند تحولی در نظم جهانی ایجاد کنند. غربی‌ها چنین چیزی‌ را نمی‌خواهند اما ما به خود غربی‌ها هم هشدار دادیم که شما خودتان قربانی خواهید شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️صدقیان: بغداد و مسأله خروج آمریکایی‌ها/تحرک آنکارا در شمال عراق و سوریه/ بازگشت دمشق به دامان اتحادیه عرب

▫️ایلنا

"محمدصالح صدقیان"، رئیس مرکز عربی مطالعات ایران با اشاره به مهمترین وقایع عراق و سوریه در سال ۱۴۰۲ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: به نظرم جنگ هفتم اکتبر در غزه بر فضای سیاسی عراق در سال گذشته تأثیر گذاشت و مابقی کشورها هم از این مسأله تأثیر گرفتند اما به دلیل حضور ایالات متحده در عراق و همچنین حضور گروه‌های مقاومت در این کشور، به نوعی این موضوع بر روابط خارجی بغداد تأثیرگذار بوده است. در این میان عملیات مقاومت علیه آمریکا در سال گذشته با محوریت غزه را شاهد بودیم اما به نظرم دولت بغداد در نهایت توانست این موضوع را مدیریت کند. مسأله دیگر نخست‌وزیری محمد شیاع السودانی بود که وی بعد از دولت‌های قبلی و گذار از بحران برآمده از حضور داعش توانست یک آرامش و ثبات نسبی را در عراق به وجود بیاورد.

وی ادامه داد: این ثبات در دولت السودانی ابعاد گسترده داشت اما مسأله گروه‌های سیاسی داخلی در سال گذشته هم در عراق حائز اهمیت بود. به عنوان مثال دیوان عالی عراق طی حکمی به برکناری محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان این کشور رأی داد ما در این خصوص عکس‌العمل جدی از سوی جریان‌های سیاسی به خصوص جریان صدر را شاهد نبودیم. مابقی احزاب عراق هم عکس‌العمل چندانی از خود در این خصوص نشان ندادند و در نهایت یک به هم ریختگی کلی در بغداد به وجود نیامد و مجموع این مسائل را باید به دنبال همان ثبات سیاسی در عراق ارزیابی کنیم. در این راستا دیوان عالی عراق در مورد نفت و گاز اقلیم کردستان رأی صادر کرد و بحث کنترل آن توسط بغداد را مطرح کرد و دومین حکم این مرجع قضایی عالی عراق هم در مورد پرداخت حقوق کارمندان اقلیم کردستان عراق بود.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: حکم صادر شده از سوی دیوان عالی عراق بر این مسأله تأکید کرد که از این به بعد حقوق کارمندان اقلیم کردستان توسط بغداد پرداخت خواهد شد که این موضوع یک نارضایتی از سوی حکومت اقلیم کردستان عراق به وجود آورد. مسأله خروج نیروهای آمریکایی از عراق هم در سال گذشته چندین بار مطرح شد اما باید بدانیم که این پرونده بر توافق همکاری راهبردی میان آمریکا و عراق که در سال ۲۰۱۱ منعقد شده استوار است. از سوی دیگر در سال ۲۰۱۴ میلادی، دولت حیدر العبادی موافقتنامه مذکور را به عنوان توافق بغداد - واشنگتن تمدید کرد و به نظر می‌رسد که در ماه آوریل هم دولت السودانی مجدداً این توافق را به گونه‌ای دیگر پیگیری خواهد کرد؛ به گونه‌ای که احتمال دارد در سال جدید صرفاً پایگاه‌های آموزشی آمریکا در عراق به کار خود ادامه دهند.

وی افزود: در سال گذشته و پس از تعطیل شدن اردوگاه معارضان کُرد که با ایران درگیر بودند، بحث حضور نیروهای ترکیه در عراق آن هم در شش پایگاه را شاهد بودیم که این موضوع به محل اختلاف میان آنکارا و بغداد تبدیل شد. در این راستا در اواخر سال ۱۴۰۲ وزیر خارجه ترکیه به عراق سفر کرد و مباحثی از جمله آبِ دجله و همچنین حضور نیروهای نظامی ترکیه در شمال عراق به بهانه مبارزه با پ.ک.ک مطرح شد اما هنوز دورنمای خروج یا ابقاء نظامیان ترکیه در شمال عراق مشخص نیست.

صدقیان در پایان خاطرنشان کرد: در مورد سوریه هم باید گفت که این کشور در سال گذشته به اتحادیه عرب بازگشت که یک موضوع بسیار مهم قلمداد می‌شود. از منظر دیگر سفر بشار اسد به امارات و عربستان هم یک رویداد بسیار مهم تلقی می‌شود و به همین دلیل معتقدم که در سال ۱۴۰۲ سوریه آبستن رویدادهای مثبت و مهم بود اما هنوز هم داعش و القاعده در ادلب حضور دارند که این مسأله با حضور ترکیه و آمریکا در شمال این کشور ارتباط دارد. به هر ترتیب در سال گذشته دولت سوریه هم یک ثبات نسبی را تجربه کرد ولی خروج آمریکایی‌ها از سوریه می‌تواند باعث خروج ترکیه از شمال سوریه شود. نکته نهایی این است که سوریه هم از عملیات طوفان الاقصی در غزه تاثیر پذیرفت؛ چراکه اسرائیل بارها مقر ارتش این کشور و همچنین مراکز مستشاری ایران را مورد هدف قرار داد و بر همین اساس معتقدم تحولات سال ۱۴۰۳ در عراق و سوریه تا حد زیادی مجدداً متاثر از عملیات هفتم اکتبر خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️میرابیان: آرام‌سازی منطقه‌ای پس از صلح تهران و ریاض/تکاپوی دوحه در جنگ غزه/تکرار انحلال پارلمان در کویت/ایستادن ابوظبی در حاشیه توافق ابراهیم/کنشگری مثبت از سوی مسقط

▫️ایلنا

"رضا میرابیان"، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به مهمترین وقایع کشورهای حاشیه خلیج فارس در سال ۱۴۰۲ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در حوزه حاشیه خلیج فارس مهم‌ترین مسأله برقراری و بهبود روابط ایران و عربستان سعودی بود که این موضوع توانست منطقه را به سمت آرامش پیش ببرد و به صورت واضح آثار آن را می‌توان در پرونده جنگ یمن مشاهده کرد. این تأثیر تا جایی بود که سعودی‌ها در شرایط کنونی که جنگ در دریای سرخ میان یمن و آمریکا به انضمام سایر کشورهای اروپایی جریان دارد، هیچگونه همراهی با واشنگتن علیه صنعا انجام ندادند و اساساً پایبندی خود را به آتش‌بس با یمن نشان دادند. به عبارتی دیگر بعد از هفت سال جنگ، عادی سازی روابط تهران و ریاض باعث آتش‌بس و صلح در یمن شد.

وی ادامه داد: در این میان ایالات متحده هم از کشورهای منطقه برای تامین امنیت دریای سرخ درخواست کمک و همکاری کرده اما آنها حاضر به این مشارکت نشدند. در مورد بحرین هم تنش گذشته با ایران را شاهد نیستیم اما آنچه که در سال گذشته با محوریت عربستان سعودی مطرح شد، ابعاد برخی از پروژه‌های مورد نظر این کشور بود. توجه داشته باشید که ریاض بر اساس چشم‌انداز ۲۰۳۰ پروژه‌های متعددی را در حوزه‌های مختلف در دستور کار خود قرار داده است. به عنوان مثال در حوزه گردشگری و درآمدزایی، افزایش تعداد عمره‌گذاران و حتی معادن و مسائل دیگر می‌بینیم که عربستان سعودی گام‌های مثبتی برداشته است. همچنین کاهش یک میلیون بشکه‌ای تولید نفت با محوریت عربستان در اوپک پلاس و حفظ این وضعیت به عنوان یک تعهد، باعث شد که یک ثبات نسبی در این بازار به وجود بیاید که فشار ایالات متحده هم در این راستا کارساز نبود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در سال گذشته قطر همانند سال‌های قبل نقش خود را ایفا کرد اما در این راستا با به راه افتادن عملیات طوفان الاقصی نقش دوحه بیش از گذشته برجسته شد و توانست اقدامات مثبتی را انجام دهد و به نوعی حقوق فلسطینی‌ها را مطالبه کرد. اماراتی‌ها هم در سال گذشته نقش سیاسی کمتری ایفا کردند و بیشتر به تحرکات خود در محور اقتصادی تکیه داشتند. ابوظبی سعی کرد به نوعی مجدداً در حاشیه پرونده طرح صلح ابراهیم اقدامات خود را علنی کند اما در نهایت نتوانست از آنچه که در خصوص این توافق مدنظر بود بهره کامل ببرد. در این راستا سعودی‌ها هرگونه مذاکره با اسرائیل را از دستور کار خارج کردند و امارات هم چندان نتوانست نقش خود را در ارتباط با اسرائیل به دلیل پرونده غزه و مسائل دیگر علنی و حتی تثبیت کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در کویت هم مجدداً شاهد انحلال پارلمان بودیم که کشمکش‌ها میان خاندان سلطنتی و پارلمان این کشور باعث به وجود آمدن این مسأله شد. نکته اینجاست که دولت این کشور نمی‌خواهد به صورت مستقیم با پارلمان رودررو شود و به همین دلیل پارلمان را برای فروکش کردن تنش‌ها منحل می‌کنند که البته حدود یک دهه است که این اتفاق به گونه‌های مختلف رخ داده و حالا هم به صورت دیگر قابل مشاهده است. در مورد عمان هم باید گفت که این کشور یک ثبات همیشگی را طی کرده اما در خصوص روابط با ایران هم مجدداً ایفای نقش میانجیگری از سوی مسقط را شاهد بودیم که چند هفته پیش هم این اتفاق مجدداً رخ داد. به صورت کلی در سال ۱۴۰۳ در صورت پایان جنگ غزه، یک آرامش مشخص در حاشیه خلیج فارس برقرار خواهد شد و در این میان روابط تهران با کشورهای این منطقه هم تابع آرامش و همکاری همه جانبه خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️رضا نصری: برخلاف ادعای آمریکا قطعنامه آتش‌بس غزه الزام‌آور است/ ماه عسل اسرائیل به پایان رسید

▫️خبرآنلاین



https://khabaronline.ir/xm4Dq



️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
نفت_و_تعامل_با_خارجی_ها،_خائن_یا_خادم.docx
42.7 KB
‎⁨نفت و تعامل با خارجی ها، خائن یا خادم⁩.docx

فریدون مجلسی

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/وال استریت ژورنال/

▫️آیا نفرت سیاسی میان بایدن و ترامپ، آمریکا را شبیه آلمان دوران هیتلر خواهد کرد؟

▫️انتخاب

"لانس مارو" در یادداشتی در روزنامه "وال استریت ژورنال" نوشت: فضای حاکم بر رقابت بایدن و ترامپ در آمریکا رنگ و بوی وایمار آلمان یا شیکاگوی سال ۱۹۶۸ را دارد.

به گزارش گروه بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: مادرم از ریچارد نیکسون متنفر بود. او نیکسون را از زمانی که هر دو در دهه ۱۹۴۰ میلادی در واشنگتن مشغول فعالیت سیاسی بودند می‌شناخت. وی یک نماینده جاه طلب کنگره از کالیفرنیا بود و مادرم ستون نویس نشریه نایت سیندیکت. او گاهی هم مقالاتی برای ستردی ایوینینگ پست می‌نوشت. آن‌ها گاهی در ضیافت‌های سیاسی به هم بر می‌خوردند. رفتار و منش شخصی نیکسون موجب شده بود تا مادرم تا دم مرگ در سال ۲۰۰۸ از نیکسون متنفر باشد.همیشه از دیدن این حجم از تنفری که سیاستمداران قادر به ایجاد آن هستند شگفت زده می‌شوم. این بخش منفی کاریزمای شخصی است. فرانکلین روزولت این نوع از تنفر را به ویژه در وال استریت ایجاد کرد. آن دسته از ما که در دهه ۱۹۶۰ زندگی می‌کردیم، نفرت درونی و غیرقابل رفعی را به یاد داریم که بسیاری از شهروندان آمریکایی به ویژه مردان جوان در برابر لیندون جانسون احساس می‌کردند. «آهای لیندون جانسون، امروز چند تا بچه کشتی؟» خشم و نفرت در سال ۱۹۶۸ در جریان کنگره ملی حزب دموکرات در شیکاگو به خیابان‌ها سرریز شد. در خیابان میشیگان بیرون هتل هیلتون  بود که من شاهد خشن‌ترین و ناب‌ترین نمونه نفرت سیاسی ممکن بودم. افراد گارد ملی در یک سمت سیم خاردار، ییپی‌ها و هیپی‌ها و دیگر گروه‌های جوانان در سمت دیگر. اکثرشان کلاه‌های فوتبال امریکایی پوشیده بودند تا از جمجمه شان در برابر آنچه در پیش است محافظت کنند.  

دوست داشتنی و نفرت انگیز؛ نسخه‌ای سیاسی از داستان رایج پلیس خوب، پلیس بد است که همواره کم و بیش در تاریخ آمریکا در حال تکرار است. هیچ رئیس جمهوری صرف نظر از خط مشی سیاسی خود به اندازه دوایت آیزنهاور و رونالد ریگان محبوب نبوده اند. هر دوی این‌ها توانستند این کاریزمای شخصی را به یک مزیت قابل توجه و حتی تاریخی تبدیل کنند.متاسفانه مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۴ در آمریکا مرا به یاد خاطرات اتفاقات سال ۱۹۶۸ می‌اندازد. این احتمال وجود دارد که خوی انسانی و دینامیسم سیاسی بین مقطع فعلی و ۵۶ سال قبل تفاوت زیادی نکرده باشد. اگر هم تغییری کرده باشد هر دوی این عوامل وضعیت وخیم تری پیدا کرده اند. تابستان امسال دموکرات‌ها مجددا در شیکاگو دور هم جمع خواهند شد.اگر کسی باشد که بتواند آن نوع از نفرت درونی‌ای را که مادر من نسبت به نیکسون احساس می‌کرد مجددا القا کند، آن فرد دونالد ترامپ است. امسال الفاظ و عبارات تند و توهین آمیز خطاب به ترامپ و به همان نسبت از سمت مقابل تا آستانه تبدیل شدن به اقدامات خشونت بار پیش رفته است. متاسفانه به نظر می‌رسد که اتفاقات پس از مرگ جورج فلوید پیش قراول رویداد‌هایی باشد که قرار است اتفاق بیافتد.

مقایسه ترامپ با هیتلر، شیطان مجسم قرن بیستم به یک امر کلیشه‌ای تبدیل شده است. عباراتی که زمانی توهین تلقی می‌شدند اکنون آنچنان آشنا و تکراری شده اند که دیگر قدرت و مخرب بودن خود را در چشم افکار عمومی از دست داده اند.
 
شاید همه چیز ختم به خیر شود، اما این مقایسه‌ای با وایمار است، نه بخش مربوط به هیتلر آن، بلکه بخش مربوط به فروپاشی کلی نظام سیاسی. دیالوگ سیاسی در آلمان آن سال‌ها به خیابان‌ها کشیده شد و جهان به مکانی بی نهایت زشت‌تر تبدیل شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 17:34:44
Back to Top
HTML Embed Code: