Telegram Web Link
▫️فریدمن: نتانیاهو اسرائیل را تکه‌پاره کرده است

▫️ايسنا

نویسنده و روزنامه‌نگار مشهور آمریکایی از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه انتقاد کرد نوشت اقدامات نتانیاهو باعث «تفرقه اسرائیل» شده است.

به گزارش ایسنا، «توماس فریدمن» روزنامه‌نگار مشهور آمریکایی روز چهارشنبه در یادداشتی با انتقاد شدید از اقدامات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نوشت: «اسرائیل امروز با توجه به دشمنانی که دارد مانند حماس، حزب‌الله، حوثی‌ها(انصارالله) در یمن و ایران در خطر بزرگی است. اسرائیل امروز باید همراهی بیشتر کشورهای جهان را کسب کند اما با توجه به روشی که نتانیاهو و ائتلاف تندرو او در مدیریت جنگ غزه و کرانه‌باختری در پیش گرفته، این امر رخ نداد».

فریدمن در یادداشتی که در روزنامه نیویورک‌تایمز منتشر شده است، تاکید کرد: «اسرائیل دچار تفرقه شده و امروز یهودی‌ها در هر نقطه‌ای از جهان ناامنی‌شان بیشتر شده و نگران این هستم که اوضاع بدتر شود. بعد از حمله هفتم اکتبر(طوفان الاقصی) و کشته‌شدن هزار و ۲۰۰ اسرائیلی تنها در یک روز و اسیر شدن ده‌ها اسرائیلی دیگر هیچ شخص عاقلی نمی‌تواند حق اسرائیل در دفاع از خود را انکار کند اما به‌طور همزمان هیچ فرد عاقلی نمی‌تواند به حمله اسرائیل برای نابودی حماس نگاه کند؛ حمله‌ای که در آن تاکنون بیش از ۳۰ هزار فلسطینی در غزه به قتل رسیدند، در میان کشته‌ها هزاران کودک دیده می‌شود و آن‌هایی که نجات یافتند یتیم شده‌اند. بخش گسترده‌ای از نوار غزه اکنون به سرزمین مرگ، ویرانی و گرسنگی تبدیل شده و این مساله لکه ننگی بر پیشانی یهودیان است».

این روزنامه‌نگار آمریکایی در بخش دیگری از یادداشت خود افزود: «اسرائیل به‌زودی در سطح جهان با هجمه بسیار قوی رو به رو خواهد شد؛ نتانیاهو ارتش خود را به نوار غزه فرستاد بدون اینکه برنامه منسجمی برای سلطه بر آن بعد از نابودی حماس و یا ایجاد آتش‌بس داشته باشد. به نظر من مساله‌ای وجود دارد که برای اسرائیل بدتر از غزه‌ای است که تحت سلطه حماس است و آن غزه‌ای است که هیچ‌کس مسئولیت آن را برعهده نمی‌گیرد، غزه‌ای که دنیا انتظار دارد اسرائیل به آن نظم ببخشد اما اسرائیل نه می‌تواند و نه تمایلی به این امر دارد و این مساله باعث خواهد شد که یک بحران انسانی گسترده و پایدار در این باریکه رخ دهد».

فریدمن نوشت: «اسرائیل به دنبال شکستن سلطه حماس بر غزه است اما از پذیرفتن مسئولیت مدیریت مدنی در غزه خودداری می‌کند و به طور همزمان از به کارگیری تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری که هزاران کارمند در غزه دارد، برای انجام این مأموریت نیز خودداری می‌کند».

او در پایان خاطرنشان کرد: «چه بسا کابینه نتانیاهو در فکر این است که در مرحله بعد از حماس مدیریت غزه را به سران قبایل فلسطینی بدهد اما من معتقدم که در این امر نیز موفق نخواهد بود زیرا در دهه هشتاد میلادی در کرانه‌باختری نیز به دنبال پیاده کردن همین استراتژی بود که شکست خورد».


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدئو/ وحشت اسرائیل از یمن؛ دریای سرخ تا دماغه امیدنیک

▫️ایسنا

گزارش‌های منتشره حاکی از آن است که تنش و تهدیدی جدیدی از سوی انصارالله یمن علیه کشتیرانی بین‌المللی در دریای سرخ در حال رخ دادن است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/اکونومیست /

▫️غرب با روسیه چه کند؟

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_اول

انتظار می‌رود پس از انتخابات مارس، پوتین برای ۶سال دیگر حاکم روسیه باقی بماند. این اتفاق زنگ خطری است برای غرب. با وجود فشار غرب، حکومت روسیه سقوط نکرده و تاب‌آوری بالایی از خود نشان داده است. جاه‌طلبی‌های پوتین تهدیدی بلندمدت نه تنها برای اوکراین بلکه برای غرب محسوب می‌شود. از دیدگاه تحلیلگران اکونومیست، غرب به یک استراتژی بلندمدت برای مقابله با روسیه که فراتر از کمک به اوکراین باشد، نیازمند است؛ چیزی که اکنون فاقد آن است. غرب همچنین باید نشان دهد که پوتین و نه مردم روسیه را دشمن خود می‌داند.

بسیاری در غرب امیدوار بودند که تحریم‌ها و اشتباهات پوتین در اوکراین منجر به سقوط حکومت‌ او شود؛ اما او توانسته دوام بیاورد. این تاب‌آوری چند دلیل دارد. اقتصاد روسیه بازطراحی شده است. نفت روسیه تحریم‌ها را دور زده و به کشورهای جنوب جهانی صادر می‌شود. برندهای غربی با محصولات چینی و محلی جایگزین شده‌اند. در کتاب‌های درسی و رسانه‌ها روایتی جذاب از ملی‌گرایی و قربانی بودن روسیه ترویج می‌شود. مخالفان داخلی نیز سرکوب شده‌اند.

در طول زمان حکومت روسیه با آسیب‌پذیری‌های جدیدی مواجه خواهد شد. تبعات فزاینده قطع ارتباط با تکنولوژی‌ غربی بهره‌وری را تضعیف خواهد کرد. وابستگی رو به افزایش روسیه به چین می‌تواند به یک نقطه‌ضعف تبدیل شود. نظامی‌سازی اقتصاد به استاندارد زندگی مردم لطمه می‌زند. در دوران جنگ سرد، شوروی از دو جنبه نظامی و ایدئولوژیک، برای جهان خارج تهدید محسوب می‌شد. غرب موفق شد شوروی را مهار کند و پس از فروپاشی آن، از اصلاحات سیاسی و اقتصادی در این کشور استقبال کرد. پوتین دموکراسی در روسیه را به عقب رانده است. او غرب را مقصر برخی مخالفت‌های داخلی با حکومتش می‌داند و تلاش می‌کند راه‌های نفوذ غرب را ببندد و مردم را حول محور مقابله با آمریکا و ناتو متحد کند.

به ادعای اکونومیست، با وجود اینکه روسیه امروز اقتصاد متوسطی دارد و تلاش منسجمی برای صدور ایدئولوژی خود نمی‌کند، باز هم «تهدید جهانی» محسوب می‌شود. خطر اول، شکست اوکراین و بعد از آن حمله روسیه به کشورهای همسایه مانند مولداوی و کشورهای حوزه بالتیک است؛ اما این نقطه پایان جاه‌طلبی‌های پوتین نخواهد بود. سلاح‌های جدید و نامتعارف روسیه باید در نظر گرفته شود. پهپادها و ارتش سایبری روسیه به پوتین اجازه می‌دهند که در خارج مرزها اعمال قدرت کند. روسیه همچنین ممکن است بتواند بر برخی از انتخابات‌های فراوان سال جاری در کشورهای مختلف تاثیر بگذارد.

بسیاری در جنوب جهانی روایت‌های روسیه را باور کرده‌اند.  روایت‌هایی مانند اینکه پوتین تلاش می‌کند تا اوکراین را از خطر تندروها نجات دهد، ناتو متجاوز اصلی است و غرب به دنبال تحمیل هنجارهای اجتماعی منحط خود بر دیگران است. توانایی روسیه برای فلج‌کردن نهادهای جهانی که بعد از سال۱۹۴۵ تشکیل شدند، همچون شورای امنیت سازمان ملل نیز نباید دست کم گرفته شود. روسیه به دشمن غیرقابل پیش‌بینی نظم لیبرال بدل شده و مصمم است این نظم را مختل کند. غرب چه باید کند؟ آمریکا و اروپا بر دو استراتژی تکیه کرده‌اند: دفاع از اوکراین و اعمال تحریم‌ها. تامین تسلیحاتی و مالی اوکراین کماکان بهینه‌ترین روش مقابله با تهاجم روسیه است. با این وجود، اراده غرب برای تداوم این حمایت‌ها به‌طور شرم‌آوری متزلزل شده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/اکونومیست /

▫️غرب با روسیه چه کند؟

▫️دنیای‌اقتصاد

#بخش_پایانی

در عین حال تحریم‌ها تاثیری کمتر از انتظار داشته‌اند. تحریم حتی می‌تواند نتیجه عکس دهد و بهانه‌ای شود برای اجتناب از گزینه‌های سخت‌تر. بیش از ۸۰درصد جهان از نظر جمعیت و ۴۰درصد از نظر تولید ناخالص داخلی، تحریم‌های روسیه را اجرا نمی‌کنند که این امر به روسیه اجازه می‌دهد به راحتی تجارت کرده و مشروعیت مورد نظر تحریم‌ها را تضعیف کند. اگر غرب بخواهد با استفاده از تحریم‌های ثانویه جهان را مجبور به پیروی از تحریم‌هایش کند، این امر باعث واکنش منفی می‌شود و برخی از کشورها را متقاعد می‌کند که سیستم مالی با محوریت ایالات متحده را کنار بگذارند. در بلندمدت قابل قبول‌ترین مسیر، مسیر ملایم‌تر است: حفظ تحریم‌های هدفمند بر اشخاص مرتبط با کرملین و از دسترس خارج کردن فناوری‌های پیشرفته غربی برای روسیه.

این به آن معناست که استراتژی موثر در مقابل روسیه نیازمند تقویت وزن دو ستون است. محور اول تقویت توان نظامی برای افزایش بازدارندگی در مقابل تهاجم روسیه است. ضعف اروپا در این حوزه فاحش است. بودجه سالانه دفاعی اروپا تنها معادل ۲درصد از تولید ناخالص داخلی است و اگر دونالد ترامپ به کاخ سفید بازگردد، تعهد آمریکا به ناتو کاهش خواهد یافت. اروپا باید حداقل ۳درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف مخارج دفاعی کرده و خود را برای یک «عمو سام» انزواطلب‌تر آماده کند.  غرب همچنین نیازمند به‌کارگیری قدرتمندترین اسلحه خود است: ارزش‌های جهانی لیبرال. ترویج این ارزش‌ها بود که به سقوط شوروی کمک کرد.

دیپلماسی غربی باید به دنبال مقابله با ترویج روایت‌های روسیه در جنوب جهانی باشد. غرب همچنین باید مردم روسیه را مخاطب قرار دهد و آنها را به‌عنوان جامعه‌ای طردشده در نظر نگیرد. این به معنای برجسته‌سازی مسائل حقوق بشری، حمایت از مخالفان پوتین و استقبال ازکسانی است که روسیه را ترک می‌کنند. این رویکرد همچنین به معنای حمایت از نیروهای نوگرا برای تقویت جریان اخبار و اطلاعات درست به داخل روسیه و تضمین معافیت‌های انسان‌دوستانه در اعمال تحریم‌ها است. در کوتاه‌مدت بعید است که نخبگان و مردم عادی روسیه شانسی برای کنار گذاشتن پوتین داشته باشند؛ اما در بلندمدت اگر مردم روسیه بخواهند، شرایط این کشور در نظام بین‌الملل تغییر خواهد کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تندخویی غرب علیه انتخابات روسیه ریشه در جنگ اوکراین دارد

▫️ایلنا

"حسن بهشتی‌پور"، کارشناس مسائل روسیه با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه و انتقاد غرب از پوتین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: اگر انتخابات روسیه را واقع‌بینانه تحلیل کنیم، باید بگویم که این انتخابات همانند ادوار گذشته برگزار شده است؛ به گونه‌ای که در سال ۲۰۱۸ هم پوتین به عنوان نامزد اصلی و چند نفر دیگر به عنوان نامزدهای حزب کمونیست و حزب لیبرال دموکراسی در این رویداد حضور داشتند و حالا هم در انتخابات کنونی همین روند تکرار شده است. اینکه دیده می‌شود اتحادیه اروپا در این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه آن را به تندی نقد می‌کند، ریشه در درگیری غرب با روسیه بر سر پرونده اوکراین دارد. توجه داشته باشید که در روسیه ما شاهد یک دموکراسی کنترل‌شده هستیم. این بدان معنا نیست که آرای سایر نامزدها به نفع پوتین خوانده می‌شود اما در کل انتخابات در این کشور به گونه‌ای جلو می‌رود که پوتین برنده نهایی آن خواهد بود.

وی ادامه داد: در این میان دو نامزد منتقد به جنگ اوکراین از گردونه رقابت‌ها حذف شدند و این در حالیست که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در روسیه باید بتوانند ۵۰۰ هزار رأی از سراسر کشور به نفع خود جمع کنند یا اینکه حزب منتسب به آنها به صورت جمعی به نامزدهای خود رأی دهد. در این بین نکته دیگر این است که باید دید چه میزان از مردم در این انتخابات مشارکت داشته‌اند. بر اساس اسناد موجود، از ابتدای شکل‌گیری روسیه کنونی میزان مشارکت در هر دوره اعلام شده است اما نکته اینجاست که رأی‌دهندگان باید قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه کارت شرکت در انتخابات را بر اساس محل سکونت خودشان دریافت کنند. به همین جهت در این سیستم رأی‌گیری نمی‌توانند چند ده میلیون تقلب صورت دهند، بلکه میزان مشارکت را از ادوار گذشته تاکنون اعلام کرده‌اند و نمی‌توانند آرایی به نفع پوتین به صندوق بریزند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: این در حالیست که حتی رقبای پوتین هم به نوعی از وی تعریف و تمجید می‌کنند که همین مسائل آزادی انتخابات را زیر سوال می‌برد. به همین جهت معتقدم که مردم روسیه بر سنت‌گرایی و مرکزگرایی تأکید دارند. توجه کنید که در زمان تزارها، بلشویک‌ها و حتی در شرایط کنونی فردگرایی یکی از عناصر مهم انتخابات در روسیه بوده و اساساً مردم این کشور به جمع‌گرایی نگاه چندانی ندارند. از سوی دیگر مرکزگرایی به این معناست که حرف اول و آخر در مسکو زده می‌شود که این دو مؤلفه باعث تاثیرگذاری بر انتخابات است. به همین جهت انتقادهای غرب در خصوص انتخابات ریاست جمهوری روسیه به همین مسائلی است که بدان اشاره کردم؛ به انضمام اینکه بخشی از تندخویی غرب علیه مسکو ریشه در پرونده اوکراین دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید دید که چه میزان مشارکت در انتخابات صورت گرفته و اساساً آراء پوتین در این خصوص چقدر بوده است. این در حالیست که عدم رأی دادن به پوتین در روسیه به معنای مخالفت با جنگ اوکراین تلقی می‌شود که این موضوع را نباید از قلم انداخت. انتخاب مجدد پوتین به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه تغییری در سیاست‌های کرملین ایجاد نخواهد کرد و همین روند ادامه پیدا می‌کند. او اگر پس از سال ۲۰۳۰ میلادی هم مجدداً نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده و پیروز میدان شود نام خود را بالاتر از استالین در تاریخ سیاسی روسیه به جهت رهبری این کشور ثبت خواهد کرد. به نظر می‌رسد که پوتین به دنبال تغییر روش غرب به جای تغییر روش کرملین است ولی باید توجه داشته باشیم که تاکنون هیچ جایگزینی برای خود در نظر نگرفته و به افکار عمومی القا می‌کند که او احیا کننده حکومت تزار و تقویت‌کننده روسیه فعلی خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
💐🌹🌺🌷🪻 فرا رسیدن سال نو، بهار طبیعت و نوروز ۱۴۰۳  بر شما همراهان عزیز مبارک باد.                

هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
#فرهنگ_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_نوروز


💐۲۱ مارس از سوی سازمان ملل"روز جهانی‌نوروز" نام‌گذاری شده است

🔹نوروز در کشورهای نیم‌کره شمالی همزمان با اعتدال بهاری و اولین روز بهار و در ایران اولین روز سال است. علاوه بر این، نوروز میراثی فرهنگی و تاریخی برای گسترش صلح و همبستگی بین فرهنگ‌ها و نسل‌هاست.

@AkhbareFori


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_جنگل_ها


🌳21 مارس، روز جهانی جنگل ها🌲


🎄موضوع سال 2024 :"جنگل ها و نوآوری "

نوآوری و فناوری،نظارت بر جنگل ها را متحول کرده است و کشورها را قادر می سازد تا جنگل های خود را به طور موثرتری ردیابی و گزارش دهند. در مجموع 13.7 میلیارد تن کاهش یا افزایش انتشار دی اکسید کربن از جنگل ها به کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییر آب و هوا از طریق نظارت شفاف و نوآورانه جنگل ها گزارش شده است. موضوع روز جهانی جنگل ها 2024، جنگل ها و نوآوری است: راه حل های جدید برای دنیای بهتر


https://www.un.org/en/observances/forests-and-trees-day


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#روز_جهانی_آب


💧22 مارس، روز جهانی آب💧


💦موضوع سال 2024 :"آب برای صلح "


موضوع روز جهانی آب در سال 2024 "آب برای صلح" است.

هنگامی که ما در مورد آب همکاری می کنیم، یک اثر موجی مثبت ایجاد می کنیم - تقویت هماهنگی، ایجاد رفاه و ایجاد انعطاف پذیری در برابر چالش های مشترک. ما باید بر اساس درک این موضوع عمل کنیم که آب نه تنها منبعی است که می توان از آن استفاده کرد و بر سر آن رقابت کرد، بلکه یک حق انسانی است که در هر جنبه ای از زندگی، ذاتی است.

در این روز جهانی آب، همه ما باید حول آب متحد شویم و از آب برای صلح استفاده کنیم و پایه‌های فردای پایدارتر و مرفه‌تری را بنا کنیم.


https://www.un.org/en/observances/water-day


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 19:23:09
Back to Top
HTML Embed Code: