Telegram Web Link
/وال استریت ژورنال/

▫️آمریکا و انتخاباتی بی‌سابقه؛ دو نامزد پیر و بی‌نهایت منفور

▫️ایسنا

#بخش_پایانی

ترامپ به‌عنوان یک چهره منحصر به‌ فرد در سیاست آمریکا دیده شده – نه به خاطر اینکه یک حزب سیاسی را بر اساس یک فلسفه حکومتی متحد کرده بلکه به دلیل شخصیت‌اش و اشتیاق او برای به چالش کشیدن هنجارها. او تقریباً همه انتظارات از نحوه اجرای کمپین‌ها را تغییر داده است، از جمله با یافتن راه‌هایی برای برقراری ارتباط مستقیم با حامیانش از طریق پلتفرم رسانه اجتماعی خودش.

در یک سنت شکنی، ترامپ اخیراً زمان بیشتری را صرف تقویت وفاداری حامیان خود - و شیطان جلوه دادن مخالفان حتی در درون حزب خود کرده است تا اقداماتی که یک نامزد معمولاً در این مرحله انجام می‌دهد تا تلاش کند حزب خود را متحد کند و به حزب خود نزدیک شود. او به اهداکنندگان نیکی هیلی هشدار داد که از حزب اخراج خواهند شد. او با اشاره به سناتور بازنشسته یوتا،"میت رامنی"، همکار جمهوریخواه و پرچمدار سابق حزب، گفت: ما از شر رامنی‌های جهان خلاص می‌شویم.داگ سوسنیک، یکی از دستیاران کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون گفت: این عصر ترامپ است و ما چیز زیادی درباره این سن نمی‌دانیم. او مسلط ترین چهره در سیاست آمریکاست و همه چیز حول محور او می چرخد.

هر دو نامزد در حال حاضر با درک عمیقی از آنچه که یک کمپین ملی معمولاً مستلزم آن است، وارد گود می‌شوند. برای ترامپ، این سومین بار است که در انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر شرکت می کند. برای بایدن، این پنجمین مبارزات انتخاباتی او به عنوان نامزد ریاست جمهوری یا معاون رئیس جمهور خواهد بود. این نشان می‌دهد که کمپین می‌تواند به همان اندازه تحت تأثیر رویدادهای خارجی باشد که تحت تأثیر تصاویر یا سیاست‌های نامزدها قرار گیرد.

تیم پاولنتی، فرماندار سابق مینه‌سوتا و یکی از رقبای جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری آمریکا، گفت که با توجه به اینکه این رقابت در حال شکل‌گیری یک «کمپین تکراری» بین دو چهره شناخته‌شده است، تمرکز بر پویایی‌هایی که از سال ۲۰۲۰ تغییر کرده است مهم خواهد بود.انتخابات سال ۲۰۲۰ با همه‌گیری کووید-۱۹ نامزدها را مجبور کرد تا حضور عمومی خود را کاهش دهند و مبارزات انتخاباتی را برای دستیابی به رأی‌دهندگان در زمان قرنطینه در خانه برگزار کنند.و چهار سال قبل از آن، ترامپ و هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری، زمانی که در آستانه تضمین نامزدی احزاب خود بودند، به طور گسترده مورد نفرت قرار گرفتند.

اما شدت بیزاری و نفرت برای دو نامزد مورد انتظار امروز حتی شدیدتر است. نظرسنجی ژورنال/ ان‌بی‌سی نیوز در ماه مه ۲۰۱۶ نشان داد ۴۱ درصد از رای‌دهندگان دیدگاه «بسیار منفی» نسبت به کلینتون و ۴۴ درصد نسبت به ترامپ داشتند، دیدگاه‌های «بسیار نامطلوب» درباره بایدن و ترامپ امروز حدود ۵۰ درصد است.

در عین حال، پایگاه وفادار ترامپ به این معنی است که سهم بیشتری از رای دهندگان دیدگاه مثبتی نسبت به او دارند، به این معنی که تصویر او در کل قوی‌تر از سال ۲۰۱۶ است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️گسترش شهرک‌سازی برای تثبیت انتقال یهودیان انجام می‌شود/ موضع عربستان هیچ تأثیری در رفتار اسرائیل علیه فلسطینی‌ها ندارد

▫️ایلنا

"مجید صفاتاج"، کارشناس مسائل اسرائیل و فلسطین با اشاره به صدور مجوز از سوی اسرائیل برای ساخت و ساز شهرک‌های جدید صهیونیست‌نشین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: شهرک‌سازی‌های یهودی‌نشین توسط اسرائیل از ابتدای بنیانگذاری این رژیم به جهت تسلط و تثبیت سلطه ارضی در دستور کار اسرائیل قرار گرفت که ریشه آن را باید انتقال یهودی‌ها به سرزمین‌های اشغالی دانست. توجه داشته باشید که انتقال یهودی‌ها به معنای تزریق خون در رگ‌های حیات اسرائیل است به همین دلیل باید شهرک‌سازی‌ها را نوعی نقش مکمل در جهت تثبیت کردن روند مذکور دانست. اگر شهرک‌سازی‌ها وجود نداشته باشد، بدون شک انتقال یهودی‌ها به اراضی اشغالی امکان‌پذیر نیست اما نکته مهم این است که توسعه شهرک‌ها علاوه بر اشغال منطقه عرب‌نشین، به نوعی حکم تاسیس یک پایگاه و پادگان را برای رژیم صهیونیستی دارد؛ چراکه اسرائیل از تسلیح شهرک‌ها به دنبال آن است تا در این راستا هر وقت نزاع با فلسطینی‌ها درگرفت، از این شهرک‌ها علیه آنها استفاده کنند.

وی ادامه داد: این در حالیست که اسرائیل مناطق شهرک‌نشین را یک سپر دفاعی و ساکنان آن را یک نیروی واکنش سریع در غیاب ارتش رژیم صهیونسیتی می‌داند. به همین جهت این شهرک‌ها، هم از جنبه امنیتی و هم از جنبه سیاسی - اجتماعی برای اسرائیل اهمیت زیادی دارد. با این تفاسیر حالا شورای عالی برنامه‌ریزی و شهرکسازی رژیم صهیونیستی آن هم در بحبوحه جنگ غزه مجوز احداث سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی جدید برای شهرک‌نشینان در کرانه باختری را صادر کرده که یک اقدام برخاسته از کابینه افراط‌گرای نتانیاهو به حساب می‌آید. در این میان اگرچه عربستان این موضوع را محکوم کرده اما باید توجه داشت که چنین اقدامی صرفاً از سوی ریاض از حیث شکلی محکوم شده ولی در پس این روند روابط پنهان وجود دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به همین دلیل مواضع ریاض با وجود آنکه بسیار پر هیاهو بوده اما هیچ تأثیری بر جنایات اسرائیل و کوتاه آمدن این رژیم از گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری نداشته و ندارد. تجربه تاریخی نشان می‌دهد که مخالفت غرب و حتی کشورهای عربی با ساخت و سازها در کرانه باختری عموماً جنبه شکلی و ظاهری دارد. زمانی که رئیس جمهوری آمریکا اعلام می‌کند که من یک یهودی هستم، اساساً این پیام مخابره می‌شود که واشنگتن با اسرائیل در هماهنگی کامل در تمامی سطوح قرار دارد.

وی در پایان  با بیان اینکه ایالات متحده در خصوص پرونده فلسطین از استاندارهای دوگانه به نفع تل‌آویو استفاده می‌کند، خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی ایالات متحده و بایدن ناگزیر به مخالفت باشهرک‌سازی‌ها هستند اما در کل و در بطن این مسأله هیچ مخالفتی علیه تل‌آویو دیده نمی‌شود. در زمان ریاست جمهوری اوباما شاهد آن بودیم که نتانیاهو بحث الحاق و مالکیت جولان را به کاخ سفید پیشنهاد داد که در آن زمان رئیس جمهور ایالات متحده آنرا رد کرد. این مخالفت در آن زمان به دلیل سیاست‌های منطقه‌ای و رویدادهای جاری انجام شد اما نکته مهم این است که در شرایط فعلی اسرائیل اقدام به اشغال سرزمین‌ها می‌کند و فلسطینی‌ها را آواره کرده که این جنبه را باید یک مشکل جدی در کالبد شهرک سازی‌ها دانست که کمتر از سوی غرب بدان توجه می‌شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_انرژی

▫️گذار از عصر گاز؟

▫️دنیای اقتصاد، پیمان قناعتی‌فرد

#بخش_اول

«شورای‌‌‌‌‌ استقلال انرژی اروپا» معتقد است که کشورهای عضو اتحادیه، باید کاهش واردات انرژی به‌ویژه گاز‌‌‌‌‌طبیعی را در راستای برقراری و تامین امنیت انرژی در اولویت قرار دهند. تارنمای «انرژی‌‌‌‌‌مانیتور» به نقل از پولیتیکو می‌نویسد؛ پس از گذشت دو سال‌از جنگ روسیه و اوکراین، اتحادیه اروپا مجددا نسبت به افزایش قیمت انرژی در زمستان و پس از پایان قرارداد گازی بین روسیه و اوکراین، هشدار داد.متعاقب پایان‌یافتن قرارداد پنج‌ساله ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ و با درنظرگرفتن اینکه اوکراین اعلام کرده است که به‌دنبال تمدید آن نیز نخواهد بود، اتحادیه اروپا ۵‌درصد از کل حجم واردات گاز خود را از دست خواهد داد.

▪️امنیت انرژی، اولویت اروپا

مبحث امنیت انرژی دوباره در دستور کار وزرای انرژی اتحادیه اروپا قرارگرفته‌است. به‌رغم کاهش اندک مصرف، اروپا تاکنون عمدتا بر تنوع مبادی واردات گاز خود متمرکز بوده‌است. گام بعدی گسترش راهبرد کاهش مصرف گاز طبیعی در سطح قاره است. نتایج یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که چگونه می‌توان کاهش ۷۸‌درصدی در مصرف گاز طبیعی را در آلمان رقم زد و اجرای موفق آن را تامین مالی کرد. به‌عنوان بخشی از راهبرد کاهش ریسک تامین انرژی از طریق تنوع‌‌‌‌‌بخشی به سبد سوخت، گسترش پایانه‌‌‌‌‌های گاز طبیعی مایع (LNG) برای اروپا، پس از تهاجم روسیه به اوکراین در اولویت قرارگرفت. این اقدام در کوتاه‌‌‌‌‌مدت برای کاهش اثرات اقتصادی و اجتماعی کمبود گاز روسیه ضروری تشخیص داده شد. در واقع‌گرایش به سمت LNG، وابستگی اروپا به گاز روسیه را به میزان قابل‌توجهی کاهش داده‌است، با این حال شواهد موجود بازار انرژی، یادآور این موضوع است که واردات سوخت از مبدا روسیه به‌طور کامل متوقف نشده‌است.

▪️وابستگی بیشتر به LNG

اتحادیه اروپا باید بپذیرد که راهبرد تنوع‌‌‌‌‌بخشی به سبد سوخت، چالش‌های جدیدی را برای منطقه رقم‌زده است. حجم واردات LNG به اروپا در دو سال‌گذشته دو‌برابر شده‌است؛ به‌ویژه از مبادی ایالات‌‌‌‌‌متحده و قطر. امری که به نوبه خود، سبد انرژی اروپا را معادل تقریبا ۴۰‌درصد به واردات LNG وابسته کرده‌است. با کاهش بیشتر سطح واردات از روسیه و بدون کاهش مصرف گاز، احتمال می‌رود این وابستگی‌‌‌‌‌ عمیق‌تر نیز بشود.وابستگی‌‌‌‌‌های جدید، چالش‌های جدیدی با خود به‌همراه خواهد داشت. مارک لئونارد از شورای روابط خارجی اروپا می‌نویسد: با نگاهی به تحولات مناطق بحرانی کنونی جهان از قبیل اوکراین، غزه، ارمنستان و جمهوری‌آذربایجان‌ درمی‌‌‌‌‌یابیم که دستیابی به صلح پایدار از هر زمان دیگری، دشوارتر شده‌است. به تعبیر لئونارد: «امروزه نوع ارتباطات موجود و تعاملات بین مردم و کشورها، در حال تبدیل‌شدن به سلاحی مخرب است.»

▪️مخاطرات منطقه‌ای تا جهانی در سیاست گاز اروپا

خاتمه قرارداد ترانزیت انرژی از روسیه، می‌تواند به‌‌‌‌‌منزله یادآوری جدی برای لزوم بازنگری عمیق‌تر در سیاست انرژی اتحادیه اروپا باشد. نه آلمان و نه بقیه اروپا نمی‌توانند در آینده به تامین و تزریق گاز طبیعی پایدار و ارزان اتکا کنند. صرف داشتن روابط دیپلماتیک با ایالات‌‌‌‌‌متحده، عرضه قابل‌اعتماد انرژی از سوی این کشور را تضمین نمی‌کند. ترامپ نه‌‌‌‌‌تنها ناتو را به چالش می‌کشد، بلکه می‌تواند از صادرات گاز طبیعی ایالات‌‌‌‌‌متحده، به‌عنوان اهرمی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند. تجارت‌جهانی گاز ممکن است با کمبود عرضه دیگری روبه‌رو شود، خواه به دلیل حملات به نفتکش‌ها در دریای‌‌‌‌‌ سرخ و خواه به‌‌‌‌‌واسطه این حقیقت که بازارها باید به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیک با چشم‌‌‌‌‌انداز ضعیف‌‌‌‌‌تر اقتصادی سازگار شوند. چه اعتصاب در پایانه‌‌‌‌‌های تحویل سوخت در استرالیا باشد، چه تشدید وضعیت امنیتی در تایوان، در شرایط کنونی، اصل وابستگی سبد انرژی اروپا به گاز، از موضوع روسیه گذر کرده و به یک چالش بین‌المللی تغییر ماهیت داده‌است.

بازارهای نقدی گاز اما، این چالش‌ها را منعکس نمی‌کنند. آنها منعکس‌‌‌‌‌کننده کمبودهای کوتاه‌‌‌‌‌مدت حامل‌های انرژی هستند. از زمان بحران انرژی، تاثیر عوامل خارجی بازار، هزینه سنگینی را به‌دنبال داشته‌است، هزینه‌ای پیش‌بینی نشده که به‌عنوان مثال برای آلمان، ۲۶۴‌میلیارد یورو (۲۸۶.۳۹‌میلیارد دلار) تمام شده‌است. این ناشی از وام‌هایی بود که دولت فدرال مجبور بود به‌عنوان بسته‌‌‌‌‌های کمکی بگیرد که البته تمام موضوع محدود به این نوع وام‌‌‌‌‌ها نمی‌شود. خوب است بدانید تنها در سال‌۲۰۲۲، تولید اقتصادی آلمان ۱۶۰‌میلیارد یورو کمتر از پیش‌بینی‌‌‌‌‌ها بوده‌است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_انرژی

▫️گذار از عصر گاز؟

▫️دنیای اقتصاد، پیمان قناعتی‌فرد

#بخش_پایانی

▪️لزوم برقراری تعادل در سمت مصرف

با توجه به شرایط موجود، تعجب‌‌‌‌‌آور نیست که اروپا تا این اندازه به یافتن جایگزینی مناسب برای تامین نیازهای انرژی خود توجه دارد. اروپا همچنین به‌دنبال کاهش مصرف گازطبیعی و طبیعتا ایجاد تعادل در سمت تقاضا است. کاهش مصرف یکی از واکنش‌های طبیعی اروپا به کمبود گاز در کوتاه‌‌‌‌‌مدت بود تا جایی‌که اتحادیه اروپا هدف کاهش ۱۵‌درصدی مصرف را برای زمستان ۲۰۲۲ تجویز کرد، با این حال راهبرد اروپا در پایان‌دادن به نیاز مفرط به گاز طبیعی شکست‌خورده است. به‌رغم تمامی محدودیت‌ها، روسیه هنوز ۱۳‌درصد از واردات LNG اروپا را به خود اختصاص می‌دهد.

به‌عنوان یک اصل پذیرفته‌‌‌‌‌شده، شکی نیست که برای حصول استقلال استراتژیک و دستیابی به امنیت انرژی، مصرف باید کاهش یابد. تحقیقات نشان می‌دهد که اگر شرکت‌ها و شهروندان در آینده گرمای مطلوب خود را به‌جای سوزاندن گاز طبیعی، با برق تولید کنند، آلمان می‌تواند پیشتاز گذار از گاز طبیعی باشد و وابستگی خود به گاز را تا تقریبا ۸۰‌درصد کاهش دهد. امری که هرچه سریع‌تر اتفاق بیفتد، مزایای بیشتری به‌همراه خواهد داشت. صنعت آلمان با سرمایه‌گذاری تنها ۱۰‌میلیارد یورو، می‌تواند مصرف گاز خود را تا ۵۰‌درصد کاهش دهد.

▪️چالش قیمت هنگفت برق

آلمان از گاز طبیعی در‌درجه اول برای تولید گرمایش استفاده می‌کند، به‌عنوان مثال‌ برای اهدافی نظیر تولید بخار و در بیشتر موارد، تولید گرما را می‌توان با برق نیز انجام داد. البته قیمت بالای برق همچنان در برخی موارد مانع از این امر می‌شود که نیاز به اقدامات اصلاحی از سوی قانون‌گذار وجود دارد، با این حال امروزه مصرف گازطبیعی را می‌توان کاهش داد. تولید گرمایش با بهره‌‌‌‌‌گیری از نیروی برق در حال‌حاضر در صنایع شیمیایی برای دماهای تا ۵۰۰‌درجه سانتیگراد و حتی در صنایع غذایی، عملیاتی شده‌است.

▪️حصول اطمینان در استقلال از گاز طبیعی

بر اساس شواهد، در فرآیند انتقال به استفاده از برق به‌جای گاز طبیعی در خط‌تولید، شرکت‌های کوچک و متوسط کمی محافظه‌‌‌‌‌کار بوده‌اند که البته باید به فناوری‌های جدید اعتماد کنند. این مهم است که به شرکت‌های پیشگام پاداش داده شود و دستاوردهای آنها به اطلاع عموم برسد. به‌عنوان مثال، از طریق ایجاد یک «سکوی شتاب‌دهنده انتقال صنعتی» که در آن شرکت‌ها با هم و در کنار یکدیگر، یاد می‌گیرند که چگونه به فناوری‌های بدون نیاز به گاز طبیعی روی آورند. امروزه نیمی از خانه‌‌‌‌‌های آلمان با گاز‌گرم می‌شوند. شرکت‌های انبوه‌‌‌‌‌ساز مسکن، ارائه‌‌‌‌‌دهندگان خدمات انرژی و تاسیسات شهری می‌توانند روی‌‌‌‌‌آوردن به ‌جایگزین‌‌‌‌‌های تجدیدپذیر را سرعت بخشند. در حال‌حاضر این یک چالش بزرگ برای خدمات شهری است. مدل‌های اجاره برای سیستم‌های گرمایشی نوین می‌تواند به تغییر الگوی مصرف انرژی کمک‌کرده و در نتیجه تامین گرمایش بدون سوزاندن گاز طبیعی را برای عموم آسان‌‌‌‌‌تر ‌‌‌‌‌کند. بهره‌‌‌‌‌گیری از سیستم‌های تولید گرمایش بدون سوزاندن گازطبیعی در ساختمان‌های مسکونی می‌تواند مصرف گازطبیعی آلمان را تا بیش از یک‌سوم کاهش دهد.

▪️برق‌‌‌‌‌رسانی به‌عنوان یک برنامه محرک اقتصادی

در نگاه کلان، تزریق سرمایه ۵۲۶‌میلیارد یورویی را باید کمتر به‌عنوان یک هزینه و بیشتر به‌عنوان یک برنامه محرک اقتصادی برای اقتصاد آلمانی که دچار بحران شده‌است، درنظر گرفت. این برنامه‌‌‌‌‌ای است که در‌درجه اول به نفع صنایع داخلی این کشور است. در حال‌حاضر، تولید‌‌‌‌‌کنندگان پمپ حرارتی اروپایی یا آلمانی و مهندسان مکانیک که کوره‌‌‌‌‌های مبتنی بر گاز طبیعی را با دیگ‌‌‌‌‌های بخار الکتریکی یا پمپ‌‌‌‌‌های حرارتی بزرگ در صنعت جایگزین می‌کنند، پیشتاز این صنعت در جهان هستند. تحولات ژئوپلیتیک کنونی نباید زنگ خطری برای اتخاذ راهبرد کلان انرژی صرفا از منظر بهره‌‌‌‌‌وری کوتاه‌‌‌‌‌مدت و هزینه باشد، بلکه باید در این مسیر، عوامل خارجی و امنیتی را درنظر گرفت. در پایان مسیر، اروپا چاره‌‌‌‌‌ای ندارد جز آنکه سطح واردات و در نهایت استفاده از گازطبیعی را به حداقل برساند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/اکونومیست/

▫️۳ ریسک بزرگ که می‌تواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محیط زیست و کورنل وست، استاد چپگرای دانشگاه می‌توانند نتیجه انتخابات را تغییر دهند؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

نشریه"اکونومیست" در مطلبی آورده است: بالاخره پس از رقابت‌های مقدماتی حزب جمهوری خواه در سه شنبه بزرگ، به نظر می‌رسد که تکرار رویارویی بایدن و ترامپ در انتخابات ماه نوامبر مسجل شده است. این اولین بار از سال ۱۹۱۲ میلادی تاکنون است که یک رئیس جمهور سابق، یک رئیس جمهور مستقر را به چالش می‌کشد.

کاندیدا‌های این دوره کاملا شناخته شده هستند، اما حدود ۱۲ درصد از رای دهندگان هنوز تصمیم نگرفته اند که به کدام یک رای خواهند داد. این رای دهندگان مردد ممکن است موجب شکل گیری یک رقابت نزدیک و فشرده شوند. در ۶ انتخابات قبل از سال ۲۰۰۰، میانگین اختلاف آرای کاندیدای پیروز و کاندیدای بازنده ۹ درصد بوده است. در ۶ انتخاباتی که از سال ۲۰۰۰ به این سو برگزار شده، این رقم به ۳ درصد کاهش یافته است. این آمار نشان می‌دهد که این روز‌ها انتخابات‌های ریاست جمهوری تا چه حد نزدیک و شانه به شانه هستند. تنها در ۶ ایالت، انتخابات ماه نوامبر رقابتی خواهد بود. آخرین بار حدود ۱۶۰ میلیون آمریکایی رای دادند، اما جو بایدن در ایالت مهم و تاثیر گذار ویسکانسین تنها با ۲۰ هزار رای اختلاف یعنی ۰.۰۱۳ درصد کل آرا به پیروزی رسید. زمانی که انتخابات تا این حد نزدیک باشد، تفاوت‌های کوچک در آرای ریخته شده به صندوق می‌تواند تاثیراتی دگرگون کننده به دنبال داشته باشد.به همین دلیل هر عاملی می‌تواند سرنوشت انتخابات را به نفع جو بایدن یا دونالد ترامپ تغییر دهد. چند موضوع مهم مطرح است: اقتصاد، مرز، سقط جنین. حامیان کاندیدا‌ها و داوطلبان برای ترغیب مردم به رای دادن و پیوستن به اردوگاه هر یک از دو رقیب اصلی تلاش می‌کنند. اما در این انتخابات ۳ حوزه عدم قطعیت بزرگ دیگر نیز وجود دارد.اولین عامل نقش احزاب ثالث است. بسیاری از مردم آمریکا رابطه چندان خوبی با احزاب اصلی ندارند. از نظر تئوریک، شکستن انحصار آن‌ها اتفاقی فوق العاده خواهد بود. در عمل، نگاهی به کاندیدا‌های حزب ثالث موجود می‌تواند ارزیابی دقیق تری به دست دهد. از جمله کاندیدا‌های ثالث می‌توان به جیل استین، فعال محیط زیست، کورنل وست، استاد دانشگاه چپگرا و رابرت کندی اشاره کرد. 

از زمانی که در سال ۲۰۰۰ رالف نادر از حزب دموکرات با حضور در انتخابات و جلب بخشی از آرای دموکرات ها، مانع از پیروزی ال گور مقابل جورج بوش پسر شد، احزاب دموکرات و جمهوری خواه مقررات سختگیرانه‌ای برای کاندیداتوری اعضای خود در انتخابات ریاست جمهوری به اجرا گذاشتند. بعید است استین و وست بتوانند در همه ایالت‌ها جواز حضور در انتخابات را پیدا کنند. ماجرای کندی متفاوت است. در نظرسنجی‌هایی که شامل احزاب ثالث است، او ۱۲ درصد آرا را به خود اختصاص داده است. این نشان می‌دهد که وی در اکثر ایالت‌ها از صلاحیت قرار گرفتن در برگه‌های رای برخوردار خواهد بود. اگر این نظرسنجی‌ها واقعا در ماه نوامبر به آرای مردمی تبدیل شوند، او با اختلاف زیاد بیشترین آرای یک کاندیدای ثالث از زمان کاندیداتوری روس پروت در سال ۱۹۹۲ را به دست خواهد آورد.

عامل غیرقطعی دیگر که ویژگی منحصر به فرد این دوره است، نگرانی‌ها درباره پرونده‌های مطروحه علیه ترامپ است. این هفته دیوان عالی آمریکا این سیگنال را ارسال کرد که او می‌تواند در کورس رقابت باقی بماند. طی چند سال گذشته همواره این گمانه زنی مطرح بوده که او ممکن است قبل از فرا رسیدن انتخابات زندانی شود یا اینکه اگر هم انتخاب شد، کشور را از داخل سلول زندان رهبری کند. این اتفاق رخ نخواهد داد. اکثر پرونده‌هایی که او با آن‌ها رو بروست، با در نظر گرفتن دوره فرجام خواهی، تا ۵ نوامبر به نتیجه نخواهد رسید. تنها پرونده‌ای که تا آن زمان تکلیفش مشخص خواهد شد، غیرمهم‌ترین آنهاست: یعنی پرونده اتهامات ترامپ بابت پرداخت حق السکوت به استورمی دنیلز، پرون استار معروف.البته اینگونه نیست که این پرونده‌ها بی تاثیر باشند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/اکونومیست/

▫️۳ ریسک بزرگ که می‌تواند سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر دهد / آیا جیل استین، فعال محیط زیست و کورنل وست، استاد چپگرای دانشگاه می‌توانند نتیجه انتخابات را تغییر دهند؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

در نظرسنجی‌های اکونومیست، یک سوم رای دهندگان جمهوری خواه گفته اند "مجرم بودن" ویژگی مطلوبی برای یک کاندیدا نیست. اما تعصبات حزبی در میان حامیان حزب جمهوری خواه بدان معناست که اکثریت عظیمی از کسانی که قبلا به ترامپ رای داده اند، باز هم به او رای خواهند داد. با این حال به محض اینکه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در خصوص ایفای نقش در حمله به ساختمان کنگره در سال ۲۰۲۱ آغاز شود، این موضوع در اذهان یادآوری خواهد شد که دور نخست ریاست جمهوری وی چگونه به پایان رسید و آنجاست که رای دهندگان مردد باید تصمیم بگیرند که یک شانس دیگر به او بدهند یا نه. 

سومین حوزه عدم قطعیت، سن و سال کاندیداهاست. بایدن و ترامپ کهنسال‌ترین کاندیدا‌های تاریخ هستند و این موجب پررنگ شدن گزینه‌ای تحت عنوان "رویداد سلامتی" خواهد شد. در حزب جمهوری خواه ترامپ هیچ وارث سیاسی‌ای ندارد؛ بنابراین در صورت درگذشت او، حزب جمهوری خواه دچار هرج و مرج خواهد شد.

اما در میان دموکرات ها، این بحث در جریان است که آیا بایدن با توجه به سن و سالش قادر به پیروزی در رقابت انتخاباتی خواهد بود یا نه. ۸۵ درصد از شهروندان امریکایی و ۷۰ درصد از دموکرات‌ها معتقدند که او بیش از حد پیر است که بتواند یک دور دیگر رئیس جمهور آمریکا باشد. بعید است این نظر تغییر کند.

اگر بایدن بتواند مجددا رای ایالت‌های سرنوشت ساز را به دست آورد و به عنوان نامزد اصلی حزب متبوعش انتخاب شود، استدلال اصلی به نفع بایدن مبنی بر اینکه او بهترین گزینه برای شکست دادن ترامپ است بیش از پیش تقویت خواهد شد. جایگزین کردن گزینه‌ای دیگر با بایدن پرریسک بوده و هرج و مرج ایجاد خواهد کرد. بایدن باید خود داوطلبانه کنار بکشد که آن هم امری غیرمحتمل به نظر می‌رسد. کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و جانشین احتمالی هم کاندیدایی به مراتب ضعیف‌تر خواهد بود. در مجموع به نظر می‌رسد که رویارویی ترامپ و بایدن در انتخابات ماه نوامبر امری اجتناب ناپذیر است. اما با توجه به فاکتور‌های عجیب و غریب و خاص این رقابت، بیش از آنچه فکر می‌کنید عوامل غیرقابل پیش بینی در پیش هستند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو شکست استراتژیک برای روسیه است/ هزینه‌های دو کشور پس از عضویت افزایش می‌یابد

▫️ایلنا

"عبدالرضا فرجی‌راد"، سفیر پیشین ایران در نروژ با اشاره به پیوستن رسمی سوئد به ناتو در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از هر چیز باید توجه داشت که پرونده اوکراین سه بُعد استراتژیک، اقتصادی و نظامی در بطن خود دارد و به همین دلیل باید پیوستن سوئد به ناتو را یک اقدام استراتژیک دانست. در این میان باید متوجه بود که الحاق سوئد و فنلاند به ناتو برای روسیه از این جهت خطرناک است که مسکو سعی داشت با حمله به اوکراین این کشور را از پیوستن به ناتو منحرف کند اما حالا به جای اوکراین، هلسینکی و استکهلم به ناتو پیوستند که این نشان می‌دهد روس‌ها در حوزه استراتژیک دچار شکست شده‌اند. در این بین در حوزه اقتصادی هم مسکو با مشکلات زیادی روبه‌رو است اما در محور نظامی شاهد آن هستیم که روسیه طی هفته‌های گذشته پیشروی‌هایی را انجام داده که یکی از آنها تثبیت آودیوکا و مناطق شرقی اوکراین بوده است.

وی ادامه داد: به موازات این روند پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو می‌تواند از حیث اقتصادی سازمان آتلانتیک شمالی را تقویت کند و در مقابل، پیشروی ناتو را به ضرر روسیه تثبیت کند. در این میان باید توجه شود که پوتین اعتقاد دارد در اروپا تغییراتی اعمال خواهد شد که دلالت به پیشتازی احزاب راستگرا و پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا دارد. بدون شک سخنان پوتین گویای حمله مستقیم روسیه در شرایط فعلی به خاک اروپا نیست اما در برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان صحبت از به روز کردن زیرساخت‌ها شده که مردم را نگران کرده تا مبادا مجدداً بعد از جنگ جهانی دوم، برلین محوریت یک جنگ دیگر را به عهده بگیرد. این سخنان و نوع نگاه‌ها می‌تواند احزاب راستگرا را در اروپا و به خصوص در آلمان یا فرانسه تقویت کند اما شخصاً معتقدم که فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو تا حد زیادی عجله به خرج دادند و به نظرم باید کمی صبر می‌کردند.

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: توجه داشته باشید که روسیه همچنان به جمهوری‌های جدا شده از شوروی سابق و بسیاری از کشورها نگاه خاص خود را دارد و این می‌تواند برای کشورهایی مانند سوئد و فنلاند چالش‌های زیادی را به وجود بیاورد. هر دو کشور پس از سوئیس به عنوان کشورهایی شناخته می‌شدند که بی‌طرف بوده‌اند و حتی می‌توانستند به عنوان دو بازیگر مهم به سمت حل اختلاف میان روسیه و اوکراین گام بردارند اما حالا با پیوستن این دو به ناتو هزینه‌های آنها هم افزایش پیدا خواهد کرد؛ به گونه‌ای که این دو کشور حالا باید چهار درصد از تولید ناخالص خود را به ناتو و برای حق عضویت و تامین هزینه‌های این پیمان کمک کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سوئد و فنلاند باید بودجه اختصاصی برای به روز کردن ارتش و سربازان خود کنار بگذارند که همین مسأله موجب افزایش هزینه‌های هر دو کشور خواهد شد؛ چراکه هر دو باید از سایر هزینه‌ها مانند آموزش، مسکن و غیره کم کرده و برای مسائل نظامی و امنیتی خود هزینه کنند. تمام این مصائب ریشه در هم مرز بودن آنها با روسیه به عنوان اعضای جدید ناتو دارد و به همین جهت است که می‌گویم این دو کشور در عضویت خود برای پیوستن به ناتو عجله به خرج دادند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️رویای خاصی که چین پس از آشتی ایران و سعودی دنبال می‌کند

▫️انتخاب

#بخش_اول

"یون سون"، مدیر برنامه چین در مرکز استیمسون در "فارن پالیسی" نوشت: از زمان آغاز جنگ در غزه، نقش چین در منطقه سوالات بسیاری را بر انگیخته است. همین یک سال پیش، چین با ایفای نقشی موفق در انعقاد توافق آشتی بین ایران و عربستان جهان را تحت تاثیر قرار داد. این موفقیت این امیدواری را ایجاد کرد که چین، به عنوان بازیگری که  گرفتاری های تاریخی سایر قدرت های بزرگ را ندارد، می تواند مسیر جدید و موثری از تنش زدایی و حل اختلافات را در منطقه ترسیم نماید.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: اما چین نتوانسته به چنین موفقیتی نائل آید. پکن رویای ایجاد یک معماری امنیتی جایگزین در خاورمیانه را در سر می پروراند و از سال 2018 این طرح را به خوبی نشان داده است. چین تمایلی به تصاحب جایگاه ایالات متحده در خاورمیانه به عنوان تضمین کننده امنیت ندارد زیرا نه خواهان ایفای چنین نقشی است و نه از منابع لازم و توانایی انجام آن برخوردار است. در عوض برنامه چین برای ثبات خاورمیانه در آینده ایجاد یک نظام جدید است که در آن ایالات متحده بدون ترک منطقه ، تسلط خود را از دست بدهد. موثر واقع شدن چنین چهارچوبی محل سوال است، اما این نگرانی اصلی چین نیست. چین می خواهد معماری امنیتی تحت رهبری آمریکا را در هم بریزد اما این لزوما به معنای ایجاد یک ساختار جدید به رهبری پکن نخواهد بود.طی چند دهه گذشته، چین از منافع امنیت تامین شده توسط آمریکا در خاورمیانه منتفع گشته است.

تحلیلگران چینی بر سر این موضوع که چین به صورت رایگان از این مزیت بهره برده اختلاف نظر دارند، نه صرفا به این دلیل که از نظر آنها تعامل اقتصادی خود یکی از راه های ایجاد ثبات در منطقه بوده است، بلکه به این علت که آنها سیاست آمریکا را عامل بی ثباتی قلمداد می کنند. اما با توجه به اینکه پکن 53 درصد از نفت وارداتی خود را از این منطقه خریداری می کند، این کشور منافع ذاتی در حفظ صلح و ثبات منطقه ای دارد تا تولید و انتقال نفت بتواند ادامه یابد. چین به وضوح به این امر واقف است که فاقد منابع لازم برای پرداختن به ریشه های اختلافات و راه حل های احتمالی آن است و تمایلی نیز به انجام چنین کاری ندارد. چین از مدت ها قبل نقش خود را به عنوان مشتری نفت خاورمیانه تعریف کرده است؛ نقشی که می تواند به این کشور قدرت زیادی اعطا کند، اما باری را تامین و تضمین صلح در منطقه بر دوش پکن نمی گذارد.اما در عین حال پکن چشم اندازهایی جایگزین برای معماری امنیت منطقه ای دارد.

شی جینگپینگ، رئیس جمهوری چین در سال 2018 پیشنهادی رسمی برای "ایجاد یک معماری امنیتی جدید در خاورمیانه که مشترک، جامع، مبتنی بر همکاری و پایدار است" را ارائه داد. در یک دنیای ایده آل، ترتیبات امنیتی ای که چین می خواهد در منطقه برقرار شود، مبتنی بر تطبیق نگرانی های امنیتی تمام کشورها، متشکل از دیالوگ های سیاسی و امنیتی تحت مدیریت و رهبری کشورهای منطقه و منطبق با منشور ملل متحد است. این معماری جدید در تضاد با معماری امنیتی قدیمی منطقه به مدیریت ایالات متحده است که ابتنای آن بر نظام اتحاد آمریکا با کشورهای همسو در منطقه است. اصل و جوهره پیشنهادی چین بر دیالوگ و وفق دادن نگرانی های همه کشورهاست که یک راه حل فرآیند محور و نه نتیجه محور است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️رویای خاصی که چین پس از آشتی ایران و سعودی دنبال می‌کند

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

کشورهای منطقه نیز که از رویکرد ایالات متحده چندان خوشنود نیستند، تمایل زیادی به نقش آفرینی چین دارند. منطقه به جای کنار گذاشتن آمریکا و رفتن سراغ چین، مایل است از پکن به عنوان یک عامل توازن بخش استفاده کند. برای بازیگران قدرتمند منطقه ای، رقابت قدرت های بزرگ به معنای عاملیت و قدرت است و نه ترس و ناامیدی. هرچند علاقمندی به تعامل چین به ویژه در میان کشورهای همفکری که همچون پکن از یک حکومت استبدادی برخوردارند مشهود است، اما اعتماد و علاقمندی به چین به عنوان یک بازیگر امنیتی کلیدی بروز و ظهور بسیار کمتری دارد. در نتیجه، این کشورها نیز ممکن است نسبت به پیشنهادات چین ابراز تمایل نشان دهند، هرچند که با مشاهده واقعیت ها از خواب غفلت بیدار شوند.
 
چین دو چالش مهم امنیتی برای صلح و ثبات در خاورمیانه را مسئله اسرائیل و فلسطین و موضوع خلیج فارس (بین ایران و بقیه کشورهای منطقه) می داند. در هر دو موضوع نگاه چین متمرکز بر دیالوگ های امنیتی منطقه ای شامل یک کنفرانس جامع، با اقتدار و تاثیرگذار بین المللی در مورد مسائل اسرائیل و فلسطین و یک چهارچوب دیالوگ امنیتی در منطقه خلیج فارس است. پکن در این بحران برای خود نقش تضمین کننده یا حتی داور و فیصله دهنده را قائل نیست. بلکه خود را به عنوان بازیگری که طرفین اختلاف را دور هم جمع می کند و احتمالا در صورت موافقت کشورهای منطقه به عنوان یک میانجی عمل می کند می بیند.

این طرح یک چشم انداز ایده آلیستی برای امنیت خاورمیانه است، اما فاقد ملاحظات عملگرایانه و امکان سنجانه است. برای چین، چهارچوب امنیتی فعلی جوابگو نیست، بنابراین نیاز به گفتگو در مورد یک چهارچوب جدید را احساس می کند. اما چین هیچ جزئیاتی در مورد اینکه این چهارچوب جدید چه مختصاتی خواهد داشت ارائه ننموده و تصمیم گیری در باره آن را به کشورهای منطقه واگذار کرده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#تهدید_گرمایش_زمین


▫️ویدیو/ تابستان قطبی «بدون یخ» در راه است

▫️ایسنا

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که قطب شمال در ۱۰ سال آینده عاری از یخ می‌شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️۲۰۲۴؛ سالی سخت برای صلح و دموکراسی

▫️دنیای‌اقتصاد،زانی مینتون بیدوز/سردبیر اکونومیست،ادوارد کار/معاون سردبیر

#بخش_اول

بیش از نیمی از مردم کره‌زمین در کشورهایی زندگی می‌کنند که قرار است در سال ۲۰۲۴ انتخابات سراسری در آنها برگزار شود. این اولین بار است که جهان به این نقطه عطف رسیده است. براساس الگوهای اخیر مشارکت رای‌دهندگان، نزدیک به ۲میلیارد نفر در بیش از ۷۰کشور به پای صندوق‌های رای خواهند رفت. از بریتانیا تا بنگلادش و از هند تا اندونزی، آرا به صندوق‌ها ریخته می‌شود. با این حال، به نظر می‌رسد باید سالی پیروزمند برای دموکراسی باشد؛ اما چنین نخواهد بود.

بسیاری از انتخابات، حاکمان غیر‌لیبرال را تثبیت خواهد کرد و برخی دیگر پاداشی برای فاسدان و نالایقان خواهد بود. مهم‌ترین رقابت، یعنی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، چنان مسموم و قطبی خواهد بود که سیاست جهانی را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. در یک شرایط بحرانی در جهان، از اوکراین تا خاورمیانه، جهت‌‌‌گیری آینده آمریکا  در خط مقدم قرار خواهد داشت. سال ۲۰۲۴ سالی خطرناک و پرمشقت خواهد بود. در برخی از انتخابات، تقلب آشکار خواهد بود. به عنوان مثال، در بلاروس یا رواندا تنها سوال این است که سهم رأی رئیس‌‌‌جمهور فعلی چقدر نزدیک به ۱۰۰‌درصد خواهد بود.ولادیمیر پوتین با تغییر قانون اساسی برای حذف محدودیت‌های دوره ریاست‌جمهوری روسیه در سال ۲۰۲۰، بدون شک برای سومین دوره متوالی (و پنجمین دوره کلی) به عنوان رئیس‌جمهور روسیه انتخاب خواهد شد. بیشترین رأی‌گیری در آسیا خواهد بود. بزرگ‌ترین دموکراسی‌های آسیا -بنگلادش، هند و اندونزی- همه به پای صندوق‌های رأی خواهند رفت. متاسفانه، خطر همانا رشد «غیرلیبرالیسم» است. در دوران نارندرا مودی، هند از موفقیت چشمگیر اقتصادی و ژئوپلیتیک برخوردار شده، حتی در شرایطی که نخست‌‌‌وزیر از شوونیسم ضداسلامی و از بین بردن تضمین‌های نهادین حمایت می‌کند.

رئیس‌جمهور اندونزی ، جوکو ویدودو، به نظر می‌رسد بر تثبیت یک سلسله سیاسی متمرکز است.بنگلادش در حال حاضر یک چرخش اقتدارگرایانه را در پیش گرفته و رهبران مخالف زندانی شده و هیچ مخالفتی رخ نداده است. انتخابات مسموم و قطبی آمریکا، سیاست جهانی را هم تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.آفریقا قاره‌ای با بیشترین انتخابات خواهد بود، اما رأی‌دهندگان آن به‌طور فزاینده‌ای از نحوه عملکرد دموکراسی ناامید هستند.کودتاها رایج‌تر می‌شوند: ۹رژیم از سال ۲۰۲۰ به زور قدرت را به دست گرفته‌اند.نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تعداد فزاینده‌ای از آفریقایی‌ها ممکن است مایل به همراهی با یک دولت نظامی باشند.انتخابات آفریقای جنوبی یادآور ناامیدی سریالی خواهد بود. سه‌دهه پس از به قدرت رسیدن ANC در اولین انتخابات پس از آپارتاید، در کشوری که فساد، جرم و جنایت و بیکاری در آن فراوان شده، دوباره به قدرت خواهد رسید.

همه اخبار البته بد نیست. مکزیک اولین رئیس‌جمهور زن خود را انتخاب خواهد کرد: هر دو رقیب اصلی زن و کمتر از رئیس‌جمهور فعلی پوپولیست هستند رأی‌دهندگان بریتانیایی (در نهایت) بین دو نامزد شایسته دست به انتخاب خواهند زد. پس از ۱۴سال حکومت محافظه‌‌‌کاران، پیروزی حزب کارگر محتمل است،اما تعداد کمی در خارج از بریتانیا متوجه تغییرات زیادی خواهند شد.برخی از موارد انتخاباتی تاثیر نامتناسبی فراتر از مرزهای کشورشان خواهد داشت. خواه ۱۸میلیون رأی‌‌‌دهنده تایوانی به حزب پیشرو دموکراتیک یا کومینتانگ (KMT)  -اپوزیسیون دوستدار چین- رأی دهند یا خیر، بر روابط در سراسر تنگه تایوان و در نتیجه بر سطح تنش‌‌‌های ما و چین تاثیر خواهد گذاشت.در کوتاه‌مدت، ممکن است پیروزی KMT احتمال درگیری را کاهش دهد. اما در میان‌مدت، رضایت تایوانی‌‌‌ها ممکن است بعدتر خطر ماجراجویی چین و به طور بالقوه درگیری قدرت‌‌‌های بزرگ را افزایش دهد.

با این حال، هیچ‌چیز با انتخابات آمریکا قابل مقایسه نیست؛ به‌سختی می‌توان باور کرد که محتمل‌ترین نتیجه، مسابقه مجدد بین دو پیرمرد باشد که اکثریت رأی‌دهندگان آرزو دارند هیچ‌کدام نامزد نباشند. نامزدی دونالد ترامپ دموکراسی آمریکا را تضعیف می‌کند. اینکه حزب جمهوری‌خواه مردی را نامزد خواهد کرد که روزگاری تلاش کرد نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری قبلی را باطل کند،آمریکا را به عنوان یک فانوس دموکراتیک کمرنگ جلوه‌گر می‌سازد. دور دوم ترامپ، آمریکا را به یک کشور غیرقابل پیش‌بینی با گرایش‌های انزواطلبانه در زمان خطرات ژئوپلیتیک شدید تبدیل خواهد کرد.علاقه او به مردان قدرتمند، به‌ویژه پوتین، نشان می‌دهد که افتخار او برای پایان دادن به درگیری روسیه و اوکراین در ۲۴ساعت به ضرر اوکراین تمام می‌شود.احتمال انتخاب مجدد ترامپ به طرز نگران‌کننده‌ای بالاست و عواقب آن می‌تواند برای دموکراسی و جهان فاجعه‌بار باشد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️۲۰۲۴؛ سالی سخت برای صلح و دموکراسی

▫️دنیای‌اقتصاد،زانی مینتون بیدوز/سردبیر اکونومیست،ادوارد کار/معاون سردبیر

#بخش_پایانی

▪️خاورمیانه بی‌ثبات

از انتخابات که بگذریم، باید از زاویه‌ای دیگر هم نگاهی به یکی از خبرسازترین و بحرانی‌ترین مناطق جهان بیندازیم: خاورمیانه و سپس جنگ اسرائیل در غزه. اگر سال ۲۰۲۳ سالی بود که جنگ غزه، خاورمیانه را تکان داد، سال ۲۰۲۴ سالی خواهد بود که مشخص می‌شود آیا خاورمیانه می‌تواند شوکی به جنگ غزه وارد کند یا نه. ترسناک است که بعد از این همه مرگ بخواهیم چیزی بنویسیم، اما منطقه در دودهه اخیر شانس بهتری برای صلح نداشته است.  جنگ غزه موجب تغییراتی در خاورمیانه و بازتعریف روابط اسرائیل با فلسطین و همچنین اسرائیل با سایر کشورهای عربی خواهد شد. به نظر می‌رسد در سال ۲۰۲۴ شاهد تغییر رهبران فلسطینی- اسرائیلی باشیم. روسای ارتش و اطلاعات اسرائیل پس از پایان جنگ استعفا خواهند داد. بنیامین نتانیاهو، از سمت خود برکنار خواهد شد. حمله حماس نه‌تنها زمانی که نتانیاهو در راس کار بود رخ داد، بلکه «برند» سیاسی او به عنوان مدافع سرسخت اسرائیل را هم ویران کرد.

در همین حال، به نظر می‌رسد اسرائیل دست به کار حذف رهبران حماس خواهد شد و همتایان آنها در تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری نیز ممکن است در نهایت از قدرت رانده شوند.  اما در این میان نکته‌ای را باید مورد تاکید قرار داد: نیروهای اسرائیلی هزاران‌ هزار فلسطینی از جمله بسیاری از زنان و کودکان را می‌کشند. اگر اسرائیل حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ممکن است مجبور شود زودتر از آنچه تصور می‌کرد، جنگ را متوقف کند. در سوی دیگر، حماس نمی‌تواند اسرائیل را شکست دهد، اما در عین حال نیازی به این کار ندارد. صرف زنده ماندن به این معنی است که حماس در چشم فلسطینی‌‌‌ها قوی‌‌‌تر ظاهر می‌شود. اگر فلسطینی‌‌‌ها رادیکال شوند، حماس می‌‌‌تواند به نماد مقاومت تبدیل شود. خطر دیگر گسترش درگیری و کشیده شدن پای حزب‌الله به جنگ است که می‌تواند جبهه دوم را در شمال، آن سوی مرز با لبنان باز کند.

جهان عرب در عین حالی که حمایتش برای صلح حیاتی است، می‌خواهد فاصله خود را حفظ کند. عملیات نابودی تونل‌های حماس می‌تواند چند ماه طول بکشد و شاید اصلا عملی نباشد. اگر فرض کنیم اسرائیل بتواند حماس را شکست دهد، فرض کنیم فلسطینیان راضی به همزیستی در کنار اسرائیل باشند و فرض کنیم دولت بایدن بر یک دیپلماسی فعال تمرکز کند، ممکن است یک انتقال ظریف آغاز شود. با این پیش‌فرض‌ها، می‌توان گفت رهبرانی فلسطینی می‌توانند از دل صندوق‌های رأی درآیند که این پیش‌فرض‌ها را عملیاتی کنند. اما در حال حاضر، در شرایطی که فلسطینی‌ها از حمله اسرائیل به غزه غرق در خشم و خون هستند، چنین رهبری‌ای در دسترس نیست. عباس شرایط را طوری مهندسی کرده که رقیبی نداشته باشد؛ اما روی این هم نمی‌توان حساب کرد. رهبران آینده در اسرائیل هم تقریبا با همان دشواری مواجه‌اند. آنها نه‌تنها باید یهودی‌های آسیب‌دیده را به ایده صلح جلب کنند، بلکه باید با جنبش شهرک‌نشینان هم مقابله کنند. تا زمانی که شهرک‌نشینان،فلسطینی‌ها را در کرانه باختری می‌کشند، صلح دور از دسترس خواهد بود.

اشغالگری  اسرائیل فقط فلسطینیان را رادیکال می‌کند. برخی به فکر یک نیروی حافظ صلح عرب هستند (شاید پلیس مسلح به جای سرباز). کشورهای عربی که اکنون به دلیل توافق ابراهیم نسبت به گذشته روابط نزدیک‌تری با اسرائیل دارند، ممکن است بتوانند کمک کنند. اما متقاعد کردنشان طول خواهد کشید. خاورمیانه گورستان برنامه‌های صلح است. اینجا یک بخش خشن از جهان است. اما در سال ۲۰۲۴ نباید امیدمان به صلح را از دست بدهیم. پس از اینکه دو دهه رکود در حملات ۷ اکتبر به پایان رسید، پیگیری صلح تنها ایده باقی‌مانده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ کمک نظامی ۳۰۰ میلیون دلاری دولت بایدن به اوکراین

▫️ايسنا

وزارت دفاع آمریکا از تخصیص ۳۰۰ میلیون دلار کمک نظامی دیگر به اوکراین خبر داد. کاخ سفید چهارشنبه (۲۳ اسفند) اعلام کرد که ۳۰۰ میلیون دلار سلاح شامل راکت و موشک‌های ضدهوایی به اوکراین می‌دهد،‌ این خبر درحالی اعلام شده که لایحه‌ای در کنگره برای اختصاص کمک بیشتر به اوکراین به دلیل اختلافات حزبی معطل مانده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بررسی اثرات حضور سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی و ادامه تحولات اوکراین

▫️ایلنا

#بخش_اول

«جیمز ماهون» استاد علوم سیاسی در کالج ویلیامز در آمریکاست. مطالعات و تألیفات او حوزه اقتصاد سیاسی، سیاست تطبیقی و روابط خارجی را در برمی‌گیرد. 

جیمز ماهون با اشاره به تنش‌های اخیر در اوکراین و اظهارات رهبر کاتولیک‌های جهان درباره تسلیم شدن کی‌یف، به خبرنگار ایلنا گفت: پاپ فرانسیس در مصاحبه‌ای گفت که اوکراین باید شجاعت پایان دادن به درگیری‌های جاری را از طریق مذاکره با روسیه پیدا کند. وی افزود که قدرتمند کسی است که شجاعت نشان دادن پرچم سفید و مذاکره را دارد. این اظهارات پاپ فرانسیس البته با واکنش شدید مقام‌های اوکراین و همچنین حمایت صاحب‌منصبان در کرملین همراه بود.وی افزود: تا جایی که به ماهیت این سخنان مربوط می‌شود، باید گفت که پاپ فرانسیس حرف چندان عجیبی نزده است. چندین ماه است که متخصصان حوزه روابط بین‌الملل و امور نظامی می‌گویند که اصولا بعد از گذشت دو سال از بحران اوکراین،‌ دیگر نمی‌توان انتظار چندانی به بهبود امور داشت. این در حالی است که ایده بلندپروازانه ضدحمله علیه روسیه نیز نتوانست از سطح رسانه‌ای فراتر برود و همگان متفق‌القول باور دارند که این ماجرا چیزی جز یک مانور تبلیغاتی نبود. 

این تحلیل‌گر عنوان کرد: به نظر می‌رسد که غرب چندان علاقه‌ای به اتمام این وضعیت ندارد. اخیرا صدراعظم آلمان ‌در کنفرانس حزب سوسیال دموکرات در برلین گفته بود که جنگ اوکراین به این زودی‌ها پایان نخواهد یافت. این خود نشان از آن دارد که غرب به تنها چیزی که فکر نمی‌کند، پایان یافتن این بحران است. اما به نظر می‌رسد که مقام‌های اوکراینی نیز چندان میلی به اتمام این وضعیت ندارند. بنابراین به نظرم به رغم تمام سروصداهایی که کی‌یف راه انداخت، پاپ فرانسیس حرف چندان عجیبی نزده است. این درگیری‌ها بالاخره باید خاتمه یابند و به نظر می‌رسد که حتی ایده اتمام خونریزی در وضعیت فعلی دیگر خریداری ندارد. 

وی همچنین با اشاره به پیوستن سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی گفت: تحولات اخیر می‌تواند روندهای جدیدی را شروع کند. اصولا در شطرنج سیاست، هرگونه اقدام هرچند کوچک می‌تواند به شکلی بلندمدت اثرگذار باشد.

بر اساس گزارش موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS)، بودجه دفاعی سوئد در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و یک و ۵۴ صدم درصد از تولید ناخالص داخلی بود. در سال ۲۰۱۴ اعضای ناتو موافقت کردند که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را برای دفاع هزینه کنند. در اروپا، پایبندی به این هدف متفاوت است و با سطح قابل ملاحظه‌ای بالاتر از هزینه‌های نسبی در کشورهای نزدیک به روسیه قرار دارد. ‌سال گذشته سوئد سرمایه‌گذاری در دفاع نظامی را اعلام کرد. دولت تخمین می‌زند که این افزایش هزینه‌ها، همراه با اقلام بودجه اضافی که تحت تعریف ناتو از هزینه‌های دفاعی قرار دارند، تضمین می‌کند که سوئد به هدف دو درصدی در سال ۲۰۲۴ دست یابد. این در حالی است که برخی از اعضای ناتو همچنان در رساندن بودجه دفاعی خود به سطح دو درصد از تولید ناخالص داخلی اکراه نشان می‌دهند و حال با ورود سوئد به این ائتلاف، می‌توان این وضعیت را بهبود بخشید.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بررسی اثرات حضور سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی و ادامه تحولات اوکراین

▫️ایلنا

#بخش_پایانی

وی گفت: اضافه شدن سوئد به این ائتلاف بدان معنی نیست که تعداد کل پرسنل نظامی ناتو افزایش چشمگیری می‌یابد. ‌سوئد به طور قابل توجهی ارتش مجهز، بیش از ۱۰۰ جنگنده پیشرفته، نیروی دریایی مدرن و همچنین یک پایگاه صنعتی دفاعی پیشرفته از نظر فناوری را به ناتو می‌آورد. بنابراین بحث نه بر سر نفرات نظامی بلکه تجهیزات پیشرفته‌ای است که این کشور نوردیکی می‌تواند وارد ائتلاف کند. وقتی صحبت از تجهیزات می‌شود، سوئد منابع متنوعی دارد. این کشور با هدف دفاع ارضی، توپخانه و خودروهای زرهی جنگی خریداری کرده، تانک‌های خود را مدرن کرده و به طور فزاینده‌ای نیروی هوایی خود را با کشورهای همسایه ادغام می‌کند.

وی افزود: هنگامی که موجودی تجهیزات منتخب در کشورهای ناتو مقایسه می‌شود، میزان عرضه سوئد به طور چشمگیری می‌تواند بر این موجودی تاثیرگذار باشد. ‌به عنوان مثال، سوئد دارای پنجمین نفربر زرهی در ناتو است، بیش از کشورهای بسیار بزرگ‌تری مانند آلمان، اسپانیا و بریتانیا.

بنابراین حضور سوئد در ناتو می‌تواند موازنه‌ها را تغییر دهد، اما به نظر من این مسئله‌ای مرتبط با آنتاگونیسم‌های آینده است چراکه سوئد چندان علاقه‌ای نشان نداده که وارد بحران اوکراین شود. همسایگی کشورهای بالتیک شمالی با روسیه نیز خود می‌تواند بر این مسئله تاثیرگذار باشد. همچنین از یاد نباید برد که استکهلم ایده استقرار موشک‌های ناتو در خاک خود را رد کرده است؛ مسئله‌ای که برای روسیه بسیار مهم بود.

این تحلیل‌گر در پایان گفت: به نظرم سوئد در حال حاضر نمی‌تواند تاثیری بر بحران اوکراین بگذارد و منطقی‌تر آن است که کشورهای درگیر حرف‌های پاپ فرانسیس را آویزه گوش خود کنند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 21:25:03
Back to Top
HTML Embed Code: