Telegram Web Link
▫️رهبران جهان باید دنیا را از اوباش‌گری سیاسی پاک کنند

▫️ایلنا

"فریدون مجلسی"، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به احتمال اعزام نظامیان غربی به اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: اینکه آیا غرب اعم از آمریکا و اروپا به صورت جداگانه یا در قالب ناتو اقدام به اعزام نظامیان خود به اوکراین خواهند کرد یا خیر، به نظرم پاسخ منفی است و بعید می‌دانم که آنها نیروهای نظامی خود را به این کشور اعزام کنند؛ چراکه ایالات متحده در شرایط کنونی در هزینه‌های زیادی در منطقه غوطه‌ور است و در این میان پرونده اسرائیل هم مقابل آن قرار دارد. درست است که آمریکا از حیث صنعتی و اقتصادی بسیار قدرتمند به حساب می‌آید اما تاب‌آوری این کشور از حیث اقتصاد جنگ کم شده است؛ به گونه‌ای که در دریای سرخ، خاورمیانه و حتی در غزه با مشکلات زیادی روبه‌رو است.

وی ادامه داد: در این میان باید توجه شود که اروپا هم در شرایط کنونی با مشکلات اقتصادی متفاوتی دست و پنجه نرم می‌کند و بعید می‌دانم که در شرایط کنونی غرب دست به چنین اقدامی بزند. این در حالیست که روسیه با وسعت عظیم خود به دنبال پیروزی بوده اما باید متوجه بود که مسکو هم به هر ترتیب باید به عقلانیت بازگردد. روس‌ها به دنبال آن هستند که خواسته خود در مورد جزیره کریمه و مناطق شرقی اوکراین را تثبیت کنند و به نظرم این تهدیدات غرب صرفاً برای مخابره پیام به مسکو مطرح شده است. به اعتقاد من روسیه اسیر یک جنگ فرسایشی شده اما بیشتر از روسیه، اوکراین اسیر یک به هم ریختگی داخلی شده و اروپا هم در این میان درگیر مشکلات اقتصادی به خصوص تامین تسلیحات برای اوکراین شده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: معتقدم که رهبران جهان باید دنیا را از اوباش‌گری سیاسی پاک کنند و متوجه شوند که ادامه جنگ و علنی شدن تهدیدها چیزی جز خرابی به بار نخواهد آورد و ادامه این روند بدون شک صرفاً اوضاع روسیه را بهبود می‌بخشد. آمریکا مایل است در مورد امتیازاتی که در اوکراین داده می‌شود، امتیازاتی از مسکو در خاورمیانه اخذ کند ولی باید توجه شود که هرگونه درگیری در مقیاس بالاتر می‌تواند ویرانی و کشتار بیشتری به بار بیاورد. اروپا مایل بود که روسیه شکست بخورد و منابع مسکو محدودتر شود اما واقعیت این است که اروپا پس از گذشت بیش از دو سال از پرونده اوکراین نگران وضعیت فعلی خود است؛ چراکه روس‌ها با قاره اروپا هم مرز هستند و فاصله چندانی میان آنها با مسکو وجود ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که رهبران اروپا بسیار باهوش هستند و می‌دانند که دنیای سیاست پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و به نظرم در این راستا سعی می‌کنند که شرایط را تا حد زیادی آرام کنند. به همین دلیل معتقدم که احتمال اعزام نیروی نظامی به اوکراین از سوی ناتو بسیار کم است. این در حالیست که روسیه به پرونده اوکراین به چشم جنگ داخلی نگاه می‌کند. به همین دلیل است که می‌بینیم آنها حملات هدفمند و زیرساختی را جایگزین حملات گسترده کرده‌اند. این در حالیست که اوکراین همچنان محصولات کشاورزی خود را بدون تعرفه گمرکی راهی اروپا می‌کند و برخی از کشورهای اروپایی نسبت به این اقدام منفی‌نگر هستند. لذا این روندها نشان می‌دهد که اگر جنگ به وقوع بپیوندد بسیاری از کشورهای اروپایی متضرر اصلی خواهند بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️کُردهای عراق حضور آمریکایی‌ها را تضمین امنیت و موجودیت خود می‌دانند/اسرائیل مشوق اصلی استقلال اقلیم کردستان

▫️ایلنا

"محمدصالح صدقیان"، کارشناس ارشد مسائل عراق با اشاره به تأکید اقلیم کردستان عراق مبنی بر ادامه حضور نیروهای آمریکایی در این منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: موضع کردهای عراق حتی قبل از سال ۲۰۰۳ میلادی دقیقاً با مواضع ایالات متحده هماهنگ بود و حالا هم این روند مانند سابق ادامه دارد؛ تا جایی که در زمان سقوط صدام، کُردهای عراق با ایالات متحده همکاری کردند. نکته دیگر این است که پایگاه نظامی آمریکا در اربیل برای واشنگتن اهمیت بسیار زیادی دارد و به یاد داریم که در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ پس از انتقال نظامیان ایالات متحده از سوریه به پایگاه نظامی الحریر در اربیل او صراحتاً این اقدام را یک واکنش مهم برای رصد ایران و مراقبت از منافع آمریکا در منطقه و اقلیم کردستان عراق دانست. به همین دلیل درهم‌تنیدگی امنیتی و سیاسی میان کردها و آمریکا در اقلیم کردستان عراق از قبل وجود داشته و آنها حضور ایالات متحده در اقلیم کردستان را نوعی تضمین امنیت و موجودیت خود می‌دانند.

وی ادامه داد: این مسائل در حالی رخ می‌دهد که پارلمان عراق مصوبه‌ای برای خروج آمریکا از این کشور روی میز دارد که البته الزام‌آور نیست. این در حالیست که ایالات متحده و عراق در زمان نخست‌وزیری نوری المالکی توافق امنیتی با یکدیگر به امضا رساندند که هم‌اکنون در بغداد هم بسیاری از مقامات به دنبال ادامه همکاری دو جانبه در همان قالب هستند. حدود شش هفته پیش نخست‌وزیر عراق اعلام کرد که نامه‌ای از واشنگتن برای ادامه همکاری‌های مذکور دریافت کرده که این موضوع را باید یک مسأله مهم قلمداد کرد. از منظر دیگر، مخالفت‌هایی هم میان طیف شیعیان عراق مبنی بر عدم خروج آمریکا از این کشور وجود دارد. به همین دلیل معتقدم که دولت فعلی عراق چندان موافق تعطیل شدن پایگاه‌های نظامی آمریکا در سراسر این کشور نیست.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این میان سفر مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق به واشنگتن هم با نکاتی همراه است. برخی‌ اعلام کردند که او در آمریکا دارای پرونده حقوقی است و برای حضور در دادگاه به این کشور سفر کرده اما باید توجه شود که نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق صرفاً با وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی ایالات متحده دیدار خواهد کرد ولی رئیس‌جمهوری آمریکا و معاون وی از ملاقات با بارزانی امتناع کردند. این در حالیست که نخست‌وزیر عراق با معاون رئیس‌جمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ دیدار داشتند اما به هر ترتیب به نظرم عدم دیدار مقامات کاخ سفید با مسرور بارزانی چندان موضوعیت و اهمیت ندارد و حتی مواضع آنها در مورد ادامه حضور آمریکایی‌ها در اقلیم کردستان عراق هم موضوع جدید به حساب نمی‌آید و از گذشته آنها بر همین موضوع تأکید داشته‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مورد وضعیت فعلی اقلیم کردستان عراق و ابعاد روابط آن با بغداد باید به این نکته اشاره کنم که حدود دو هفته پیش بر اساس رأی دادگاه عالی عراق، قرار بر این شد که حقوق کارمندان اقلیم کردستان از سوی بغداد پرداخت شود که در گذشته به گونه‌ای دیگر بوده است. بر اساس رای مذکور، حقوق کارمندان اقلیم کردستان عراق از سوی بغداد و به صورت مستقیم به حساب اشخاص واریز می‌شود که این موضوع را باید یک تحول مهم قلمداد کنیم. در مورد فروش نفت اقلیم کردستان هم اختلافاتی میان بغداد و کُردها وجود دارد. توجه داشته باشید که در سال ۲۰۱۵ و بر اساس همه‌پرسی انجام شده برای تشکیل دولت مستقل کُردی اگرچه آنها در نهایت ناموفق بودند اما اقلیم کردستان باز هم به دنبال تشکیل دولت مستقل و همه‌پرسی دیگر خواهد بود و مطالبات خاص خود را مطرح خواهند کرد. در این بین اسرائیل هم اقلیم کردستان را به مستقل شدن تشویق و تحریک می‌کند و بزرگ‌ترین پشتیبان آنها در این سناریو تل‌آویو به انضمام چندین کشور منطقه است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
سلام و احترام
🌺فراخوان مقاله مجله ایرانی روابط بین الملل🌺
به اطلاع می رساند مجله ایرانی روابط بین الملل در نظر دارد تا ویژه نامه ای به صورت آنلاین درسایت مجله منتشر نماید لذا اساتید و دانشجویان گرامی حوزه تخصصی علوم سیاسی و روابط بین الملل تا پایان موعد مقرر شده نسبت به ثبت تحلیل های خود با محورهای زیر اقدام نمایند.
محورهای تحلیل ها:
1- نقش کشورهای عربی در قبال فلسطین(غزه)
2- نقش محور مقاومت(یمن،عراق،ایران و لبنان)در ایجاد هژمونی منطقه ای علیه رژیم اسرائیل
3- چرایی و چگونگی حمایت کشورهای اروپایی و آمریکا در تداوم نسل کشی در غزه
4- بررسی جایگاه و جوانب عملکرد روسیه در قبال مسئله فلسطین
5- چگونگی تأثیر و نقش کشورهای مسلمان غیر عرب (ایران،مالزی،پاکستان،اندونزی و افغانستان)در قبال بحران غزه
6- نقش قدرت نرم در رقابت های منطقه ای با تأکید بر بحران غزه
7- امکان سنجی محاکمه اسرائیل به جرم جنایت علیه بشریت در دادگاه بین المللی کیفری
8- نقش شبکه های اجتماعی در بحران غزه
9- فلسطین و نظم نوین جهانی
10- نقش جنگ غزه در سیاست های منطقه ای ایالات متحده آمریکا
11- روابط اسرائیل و کشور های آمریکای جنوبی
12- نقش ژاپن و کره‌جنوبی به عنوان متحدان استراتژیک آمریکا در نظم بین الملل آینده
13- تأملی در مورد دیپلماسی عمومی رژیم اسرائیل(در قبال مسئله فلسطین)
14- پیامدهای بحران غزه برای ایران
15- پیامدهای سیاسی و اجتماعی جنگ اسرائیل در منطقه

🔺راهنمای نویسندگان:
- فونت Bzar وسایز 14
-تحلیل در حدود2000 تا 2500 کلمه
-در سایت یا مجله ایی به چاپ نرسیده باشد
-ذکر دقیق منابع به همراه رفرنس دهی در متن
- ذکر عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی نگارنده ، تلفن و پست الکترونیکی نویسنده ضروری است.

🔺نحوه ی ارسال تحلیل ها:
نشانی ایمیل مجله: [email protected]
و یا ایمیل: [email protected]
زمان تحویل: تا 20 فروردین 1403

🔴لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



🔴 کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#انتشار_کربن_صفر

▫️پارادوکس افزایش رشد انتشار کربن

▫️دنیای اقتصاد-حمید‌ملازاده

#بخش_اول

آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) تصویری دهشتناک از انتشار دی اکسید کربن در جهان ارائه می‌دهد که حاکی از روند نگران کننده رشد بی‌وقفه مصرف سوخت‌های فسیلی به‌رغم تلاش اقتصادهای پیشرفته برای توسعه انرژی‌های پاک است.

در سال ۲۰۲۳، انتشار گازهای گلخانه‌ای به رکورد ۳۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تن رسید که ناشی از افزایش مصرف نفت و گاز در نتیجه خشکسالی و افزایش تقاضا برای سوخت فسیلی بود. این افزایش انتشار گازهای کشنده بر نوعی ناهماهنگی با اهداف محدود کردن گرمایش جهانی تاکید می‌کند و نیاز به اقدامی فوری را طلب می‌کند. در حالی که برخی مناطق مانند اتحادیه اروپا و ایالات متحده گام‌هایی را با هدف کربن‌زدایی برداشته‌اند، انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشور‌های در حال توسعه مانند هند و چین، اقدامات اروپا را کاملا بی‌اثر کرده است.

▪️تکثیر منابع انرژی تجدیدپذیر

به‌رغم این چالش‌‌‌ها، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی همچنان رنگ و بوی امید دارد و کارشناسان این موسسه معتقدند کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای مرتبط با انرژی با تکثیر منابع انرژی تجدیدپذیر رابطه مستقیم دارد. با این حال، سایر کارشناسان انرژی‌  بر این باورند که تسریع انتقال به آینده‌ای بدون کربن نیاز به رویکردی جامع شامل مداخلات سیاسی، نوآوری‌های تکنولوژیکی، و همکاری بین‌المللی دارد.

گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی مبین روایت پیچیده‌‌‌ای پیرامون انتشار دی‌‌‌اکسید کربن است و تاثیر متقابل عوامل موثر بر مسیر انتشار در سراسر دنیا را نشان می‌‌‌دهد. به‌رغم گام‌‌‌های معنا داری که در برخی از اقتصادهای پیشرفته به سمت محدود کردن استفاده از سوخت‌‌‌های فسیلی برداشته شده، این روند فراگیر تصویر نگران‌‌‌کننده‌‌‌ای از رشد بی‌‌‌وقفه انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای ترسیم می‌‌‌کند که نشان‌‌‌دهنده مقطعی حیاتی در تلاش‌‌‌های جمعی بشر برای کاهش تغییرات اقلیمی است. در سال ۲۰۲۳، انتشار جهانی کربن از رقم بی‌سابقه ۳۷ میلیارد تن فراتر رفت که نسبت به سال قبل ۱.۱‌درصد افزایش نشان می‌دهد. این افزایش در انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای که عمدتا ناشی از افزایش مصرف سوخت‌‌‌های فسیلی ناشی از خشکسالی و افزایش تقاضای انرژی است، بر ناهماهنگی اقدامات انجام شده با الزام کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای تا حدود ۴۵‌درصد تا سال ۲۰۳۰ برای جلوگیری از فاجعه‌‌‌بارترین تاثیرات تغییرات آب و هوایی تاکید می‌‌‌کند.

▪️اکوسیستم‌های ظریف سیاره

با توجه به اینکه دمای هوا در حال حاضر حداقل ۱.۱ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی شدن است و سال ۲۰۲۳ به عنوان گرم‌ترین سال در تاریخ ثبت شده است، اقدامات فوری برای اصلاح مسیر و جلوگیری از آسیب غیرقابل برگشت به اکوسیستم‌های ظریف سیاره زمین ضروری است، البته اگر گوش شنوایی وجود داشته باشد.

گزارش IEA شبکه پیچیده‌‌‌ای از عوامل موثر در افزایش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای را نشان می‌‌‌دهد که در نتیجه ظهور روندهای متضاد در مناطق و اقتصادهای مختلف به وجود آمده است. در حالی که اتحادیه اروپا و ایالات‌متحده با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌‌‌های انرژی تجدیدپذیر و مداخلات سیاسی با هدف کربن‌زدایی سیستم‌‌‌های انرژی خود، گام‌‌‌های قابل ستایشی در کاهش وابستگی به سوخت‌‌‌های فسیلی برداشته‌‌‌اند، انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای از نیروگاه‌‌‌های اقتصادهای نوظهور مانند هند و چین به شدت افزایش یافته و اثرات دستاوردهای همتایان غربی خود را خنثی کرده است. اتکای همیشگی به زغال سنگ در اقتصادهای در حال توسعه و عدم‌تطابق آن با معیار‌های رشد اقتصادی پایدار به چالشی بزرگ تبدیل شده و نیاز فوری به مداخلات هدفمند برای تسریع انتقال به سمت انرژی پاک را طلب می‌کند.

گزارش آژانس نشان می‌دهد که به دلیل کاهش انرژی تولیدی در نیروگاه‌‌‌های برقابی به دلیل خشکسالی، نیروگاه‌‌‌های سوخت فسیلی بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند که باعث انتشار حدود ۱۷۰ میلیون تن دی اکسید کربن اضافی شد و ۴۰‌درصد افزایش سال گذشته را تشکیل داد. انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای چین به واسطه سوزاندن سوخت‌‌‌های فسیلی با وجود تلاش‌‌‌ها برای استفاده از انرژی پاک‌‌‌تر مانند انرژی خورشیدی و بادی که ۶۰‌درصد پیشرفت‌‌‌های جهانی در این مناطق در سال ۲۰۲۳ را تشکیل می‌‌‌داد، ۵.۲‌درصد افزایش یافت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#انتشار_کربن_صفر

▫️پارادوکس افزایش رشد انتشار کربن

▫️دنیای اقتصاد-حمید‌ملازاده

#بخش_پایانی

▪️رشد اقتصادی به‌رغم کاهش کربن

سال گذشته، ایالات متحده انتشارات کربن ناشی از تولید انرژی سوخت فسیلی را تا ۴.۱‌درصد کاهش داد و در عین حال رشد اقتصادی داشت. به طور مشابه، اتحادیه اروپا انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا حدود ۹‌درصد کاهش داد اما همچنان به دلیل استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند نیروی باد به جای زغال سنگ و گاز، رشد اقتصادی داشت.

"فاتح بیرول" رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اشاره کرد که با وجود چالش‌هایی مانند همه‌گیری کرونا و بحران انرژی، بسیاری از کشورها در ساخت سیستم‌های انرژی پاک‌تر پیشرفت کرده‌اند، اما او خواستار حمایت بیشتر از اقتصادهای نوظهور برای سرمایه‌گذاری در انرژی پاک شد. به‌رغم فوریت بحران انتشار گازهای گلخانه‌ای، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی بارقه امیدی را در قالب یک مسیر بلندمدت نشان می‌دهد که با «کاهش ساختاری» در انتشارات کربن مرتبط با انرژی مشخص شده است.

افزایش منابع انرژی تجدیدپذیر، از جمله باد و خورشید، به عنوان یک چراغ امید در مبارزه با تغییرات آب و هوایی خودنمایی می‌کند و مسیری مناسب برای کربن‌زدایی و انعطاف‌‌‌پذیری در مواجهه با چالش‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی فزاینده ارائه می‌‌‌دهد. در واقع، این گزارش نشان می‌‌‌دهد که بدون تکثیر فناوری‌‌‌های انرژی پاک در طول پنج سال گذشته، رشد انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای به‌‌‌طور تصاعدی بیشتر می‌‌‌شد؛  بنابراین نوآوری و سرمایه‌گذاری در ایجاد تغییرات سیستمی همواره نقش موثری داشته و خواهد داشت. علاوه بر این، جداسازی رشد اقتصادی از انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای در کشورهایی مانند ایالات متحده و اتحادیه اروپا، اثربخشی رویکردهای توسعه پایدار را نشان می‌‌‌دهد و این باور سنتی را که موفقیت اقتصادی همیشه منجر به آسیب‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی می‌شود را زیر سوال می‌‌‌برد.

▪️مقابله با علل ریشه‌ای تغییرات

این تغییر در تفکر، اگرچه نشانه‌ای از پیشرفت است، اما بر نیاز فوری به همکاری جهانی و تلاش‌های مشترک برای مقابله با علل ریشه‌ای تغییرات آب و هوا و هموار کردن راه برای آینده‌ای عادلانه تر و پایدارتر تاکید دارد. با این حال، راه پیش رو، مملو از چالش‌هایی دشوار و تعامل پیچیده عوامل ژئوپلیتیک، الگوهای آب و هوا، و فاکتورهای اجتماعی-اقتصادی است. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌بر نیاز فوری به رویکردی کل‌‌‌نگر برای اقدام اقلیمی تاکید می‌‌‌کند، رویکردی که مداخلات سیاسی، نوآوری‌‌‌های تکنولوژیکی، و همکاری بین‌المللی را برای کاهش رشد انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای و تسریع انتقال به سوی آینده‌‌‌ای بدون کربن در بر می‌گیرد.

در پایان، در حالی که گزارش آژانس بین‌المللی انرژی تصویری هوشیارکننده از افزایش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای را ترسیم می‌‌‌کند، در عین حال بارقه‌‌‌ای از امید را به شکل تغییرات دگرگون‌‌‌کننده در چشم‌‌‌انداز انرژی جهانی ارائه می‌‌‌دهد. با پذیرش اصول پایداری، انعطاف‌‌‌پذیری و فراگیری، می‌توانیم به طور جمعی با چالش تغییرات اقلیمی مقابله کنیم و آینده‌‌‌ای روشن‌‌‌تر و پایدارتر برای نسل‌‌‌های آینده بسازیم.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#تاریخ_دیپلماسی

▫️شهباز شریف، بیست و چهارمین نخست وزیر پاکستان کیست؟

▫️ایرنا

#بخش_اول

«محمد شهباز شریف» رئیس حزب مسلم لیگ نواز و برادر نواز شریف نخست وزیر پیشین پاکستان امروز با اکثریت آرای نمایندگان مجلس ملی به عنوان بیست و چهارمین نخست وزیر این کشور انتخاب شد، شخصیتی که بیش از یک سیاستمدار به عنوان یک مدیر موفق شهرت دارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از صحن علنی مجلس ملی پاکستان، این دومین باری است که شهباز شریف به عنوان نخست وزیر پاکستان انتخاب می‌شود. وی پس از برکناری دولت عمران خان، از فروردین ۱۴۰۱ تا اواخر مرداد ۱۴۰۲ به عنوان نخست وزیر دولت ائتلافی در قدرت حضور داشت.

در دوره اول نخست وزیری شهباز شریف، دولت وی با چالش‌های جدی از جمله بحران اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی ناشی از اعتراضات جناح اپوزوسیون به رهبری عمران خان، تروریسم، سیل ویرانگر در تابستان ۱۴۰۱ و چالش‌های سیاست خارجی از جمله تنش‌های مستمر با افغانستان و هند مواجه بود.براساس این گزارش، نمایندگان جناح حاکم متشکل از احزاب مسلم لیگ نواز، حزب مردم، عوامی بلوچستان، حزب ملی عوام، جنبش متحده قومی، مسلم لیگ قائد و حزب استحکام پاکستان در جلسه امروز رای خود را در حمایت از شهباز شریف که برخلاف برادر خود از روابط دوستانه با تشکیلات قدرتمند نظامی پاکستان برخوردار است، به صندوق انداخته و وی را به عنوان نخست وزیر جدید پاکستان انتخاب کردند.

شهباز شریف با کسب ۲۰۱ رای در مقابل حریف خود عمر ایوب خان (۹۲ رای) از حزب عمران‌ خان توانست بار دیگر سکان نخست وزیری کشورش را برعهده گرفت.در عین حال شهباز شریف پس از موفقیت نمایندگان حامی خود و دیگر جناح‌های همپیمان برای تشکیل دولت جدید اعلام کرد که دولت آتی پاکستان هرگز سیاست انتقام‌گیری از مخالفان را دنبال نمی‌کند و تمرکز خود را بر بهبودی معیشت کشور و پرداختن به چالش‌های پیش روی مردم خواهد گذاشت.

▪️درباره شهباز شریف

محمد شهباز شریف ۷۲ ساله متولد اول مهر ۱۳۳۰ (۲۳ سپتامبر ۱۹۵۱) در شهر لاهور است. وی رئیس حزب مسلم لیگ نواز و برادر نواز شریف نخست وزیر پیشین پاکستان است که تاکنون سه دوره سروزیری ایالت پنجاب به عنوان دومین استان پرجمعیت پاکستان را بر عهده داشته است.وی در انتخابات عمومی امسال (۱۹ بهمن) به عنوان نماینده حزب مسلم لیگ نواز بار دیگر به مجلس ملی پاکستان راه یافت.

سابقه سیاسی شهباز شریف و ورود او به دنیای سیاست پاکستان به سال ۱۹۸۸ میلادی بازمی‌گردد؛ زمانی که وی به عضویت مجلس ایالت پنجاب در آمد و ۲ سال بعد به عنوان نماینده در مجلس ملی این کشور انتخاب شد. وی برای اولین بار در سال ۱۳۷۶ شمسی به عنوان سروزیر ایالت پنجاب انتخاب شد.پس از کودتای نظامی سال ۱۳۷۸ توسط ژنرال پرویز مشرف، شهباز شریف به همراه برادرش نواز شریف بازداشت و روانه زندان شد اما پس از مدتی به همراه اعضای خانواده به عربستان سعودی تبعید و در آخر در سال ۲۰۰۷ به پاکستان بازگشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#تاریخ_دیپلماسی

▫️شهباز شریف، بیست و چهارمین نخست وزیر پاکستان کیست؟

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

شهباز شریف در انتخابات سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ برای دومین و سومین بار به عنوان سروزیر ایالت پنجاب برگزیده شد و توانست به عنوان یک مدیر کارآمد و فراتر از یک سیاستمدار سنتی مشهور شود.وی پس از سلب صلاحیت نواز شریف از سوی دیوان عالی پاکستان و محاکمه برادرش به اتهام پولشویی و فساد به عنوان رئیس حزب مسلم لیگ نواز منصوب شد. آذرماه ۱۳۹۸ دیوان حسابرسی ملی پاکستان چند پرونده فسادمالی علیه شهباز شریف تشکیل داد و سرانجام در مهرماه ۱۳۹۹ بنابر اتهامات مذکور بازداشت شد اما پس از مدتی با قرار وثیقه از سوی دادگاه عالی پاکستان از زندان آزاد شد.

ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند که شهباز شریف برخلاف برادرش نواز شریف، رابطه صمیمانه‌ای با تشکیلات قدرتمند نظامی این کشور دارد. اختلاف با ارتش همواره دلیل عمده چالش برای دولت‌های پیشین پاکستان به ریاست نواز شریف بود که در کنار پرونده‌های فسادمالی و سوء مدیریت کشور منجر به برکناری وی می‌شد.

هر دو برادر با پرونده‌های فساد متعددی در دیوان حسابرسی ملی از جمله در زمان نخست وزیری عمران‌ خان، مواجه بوده‌اند، اما هیچ اتهام و جرمی علیه شهباز به اثبات نرسید و یا از سوی دادگاه تایید نشد.شهباز شریف شاید خارج از پاکستان کمتر شناخته شده است اما در داخل کشور بیشتر از یک سیاستمدار به عنوان یک مدیر موفق شهرت دارد.از بیست و چهارمین نخست وزیر پاکستان به عنوان شخصیتی با رویکرد نرم و اهل مدارا یاد می‌شود که به دنبال تقابل با دیگر نیروهای قدرتمند سیاسی به ویژه تشکیلات نظامی نیست و سعی خواهد کرد که رابطه کاری صمیمانه و سازنده‌ای را با دیگر نهادهای قدرتمند پاکستان برقرار نگه دارد.

در عین حال مدیریت اوضاع سیاسی پاکستان با توجه به اعتراض شدید حزب عمران خان به نتایج انتخابات، راضی نگه داشتن احزاب همپیمان با دولت، ترمیم معیشت بیمار کشور به ویژه بدهی‌های کلان خارجی، بهبود روابط با خارج از جمله مدیریت تنش‌های قدیمی با هند، افغانستان و آمریکا از جمله چالش‌هایی است که دولت شهباز شریف با آن روبرو خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️چرا جنگ بزرگ بین حزب الله و اسرائیل نزدیک است؟ / تهران و واشنگتن می توانند جلوی جنگ را بگیرند؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"استیون کوک"، ستون نویس و"انی انریکو ماتی" ،محقق امور خاورمیانه و آفریقای شورای روابط خارجی آمریکا  در "فارن پالیسی" نوشتند: احتمال وقوع یک رویارویی نظامی بین حزب الله و اسرائیل طی 6 تا 8 ماه آینده افزایش یافته است.سخن گفتن به واضح ترین شکل ممکن در این خصوص حائز اهمیت فراوانی است زیرا تقریبا تمام مقالات تحریر شده در این موضوع تا به امروز مدعی شده اند که حزب و الله و اسرائیل وارد جنگ نخواهند شد.این تحلیل بر مبنای وضعیت موجود آینده را مورد پیش بینی قرار می دهد،اما تحولات خاورمیانه به شدت پویا و دینامیک هستند.ازاین رو ارزیابی مفروضات و به روز رسانی انتظارات از سوی تحلیلگران و مقام های دولتی اقدامی هوشمندانه خواهد بود. 
 
این درست است که اسرائیل و گروه حزب الله لبنان تاکنون آستانه تنش و درگیری خود را پایین تر از یک جنگ تمام عیار نگه داشته و ترجیح داده اند به واکنش های تلافی جویانه در قبال یکدیگر بسنده کنند.اما این خویشتن داری ظاهری بدان معنا نیست که حزب الله و اسرائیل خواهان جنگ نیستند.بلکه رهبری حزب الله و نیروهای نظامی اسرائیل در حال حاضر با مجموعه ای از محدودیت ها مواجه اند که تاکنون جلوی وقوع یک جنگ تمام عیار را گرفته است.هیچ کس نباید روی این عوامل یعنی محاسبات استراتژیک رهبران ایران،اراده دولت بایدن مبنی بر خودداری از بروز یک جنگ منطقه ای،نتیجه جنگ غزه و به ویژه وضعیت حماس و تحولات سیاسی داخلی در آمریکا به عنوان عواملی موثر در جلوگیری از وقوع جنگ در بلندمدت حساب باز کند.این محدودیت ها در حال کمرنگ شدن هستند.
 
این ادعا که حزب الله خواهان جنگ نیست متکی بر این فرض است که ایران از یک رویارویی مستقیم بین نیروهای نیابتی خود با اسرائیل اجتناب می کند.در سال های اخیر، حزب الله به یک نیروی فوق العاده برای تهران تبدیل شده و نقش های مهمی در حمایت از حکومت بشار اسد در سوریه، همکاری با گروه های شبه نظامی در عراق و آموزش حوثی ها در یمن ایفا نموده است.هرچند حزب الله قبلا یکی از بازوهای ایران محسوب می شد و هنوز هم چنین جایگاهی دارد،اما یک بخش بسیار مهم از قدرت بازدارندگی ایران محسوب می گردد.این گروه و زرادخانه بیش از 100 هزار راکتی آن توانمندی ضربه دوم ایران محسوب می شوند.اگر اسرائیل یا ایالات متحده به برنامه هسته ای ایران حمله کنند، زرادخانه حزب الله ضربه ای مخرب به مراکز جمعیتی اسرائیل وارد خواهد کرد.رهبران ایران به همان اندازه که متعهد به نابودی اسرائیل هستند،بیش از آن خود را متعهد به حفظ ایران می دانند و نمی خواهند توانایی بازدارندگی خود که متکی به حضور حزب الله در منطقه است را از دست بدهند.

اما نه تنها حزب الله بخش مهمی از محور مقاومت تلقی می شود،بلکه حماس نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.به رغم احتمال توقف موقت درگیری ها در هفته های اخیر، اسرائیلی ها مصمم به از بین بردن رهبران حماس و خنثی کردن تهدیدات این گروه هستند.اگر نیروهای اسرائیلی بتوانند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند و احتمال شکست کامل حماس بالا برود، ایرانی ها احتمالا خویشتن داری ای که موجب شده حزب الله لبنان دست به اقدام گسترده تری علیه اسرائیل نزند را کنار خواهند گذاشت. آن روز در حال نزدیک شدن است.اگر ایران حزب الله را مهار کرده، ایالات متحده نیز چنین کاری را با اسرائیل انجام داده است. دولت بایدن همواره در طول جنگ غزه بر دو نکته تاکید داشته است: نخست اینکه حماس باید نابود شود و دوم اینکه باید جلوی جنگ بین اسرائیل و حزب الله گرفته شود.

لوید آستین،وزیر دفاع آمریکا در ماه نوامبر نگرانی های تیم بایدن را به وزیر جنگ اسرائیل منتقل کرده است.مقام های آمریکایی معتقدند جنگ بین حزب الله و اسرائیل می تواند به سرعت تبدیل به جنگی منطقه ای شود که در آن ایالات متحده را رودر روی ایران قرار گیرد.نگرانی های دولت بایدن منطقی هستند،اما توانایی رئیس جمهور آمریکا برای تاثیر گذاری بر اسرائیل در زمینه نحوه رویارویی در مرزهای شمالی اش در حال کاهش است.دولت اسرائیل تصمیم گرفته تا در چهارچوب یک تصمیم احتیاطی حدود 80 هزار اسرائیلی را از شهرهای شمالی تخلیه کند.از نظر تل آویو بخش شمالی این کشور غیرقابل سکونت شده و دولت این رژیم امکان اعمال حاکمیت در این منطقه را از دست داده است.این وضعیت برای اسرائیل قابل تحمل نیست و نیازمند یک پاسخ قاطع است.اما به دلیل اینکه دست اسرائیلی ها در غزه پر است تاکنون با اکراه در برابر تلاش های دیپلماتیک آمریکا و فرانسه کوتاه آمده اند.با این حال نه واشنگتن و نه پاریس طرح مشخصی را که برآورده کننده خواست های اسرائیل و حزب الله باشد ارائه نکرده اند.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️چرا جنگ بزرگ بین حزب الله و اسرائیل نزدیک است؟ / تهران و واشنگتن می توانند جلوی جنگ را بگیرند؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

اسرائیل خواهان خروج نیروهای حزب الله از اطراف رودخانه لیتانی است که 18 مایل با مرز اسرائیل فاصله دارد، اما حزب الله این خواسته را رد می کند.حزب الله نیز خواهان کاهش تعداد نیروهای اسرائیلی در مرز است، موضوعی که به خصوص پس از حملات 7 اکتبر اسرائیلی ها حاضر به انجام آن نیستند. با گذشت زمان، کارایی دیپلماسی در حال کاهش است و اگر اسرائیل در جنگ غزه اعلام پیروزی کند، توجه خود را معطوف حل مشکل امنیتی در شمال خواهد کرد. این یک تهدید وجودی برای اسرائیل است و به رغم خواسته کاخ سفید، جنگ احتمالا بهار یا تابستان امسال لبنان را درگیر خواهد کرد. 
 
آخرین عاملی که موجب خویشتن داری طرف اسرائیلی شده ناکارآمدی کنگره آمریکاست. هرچند این عامل به طور کلی عامل مهمی تلقی نمی شود، اما نوع جنگی که اسرائیل اکنون درگیر آن است این کشور را به شدت وابسته به کمک های ایالات متحده نموده است. شکی نیست که اسرائیل از زیرساخت صنایع دفاعی بالا و ساختار نظامی پیشرفته ای برخوردار است اما جنگ این کشور در واکنش به حمله 7 اکتبر حماس چیزی فراتر از دکترین استاندارد نیروهای نظامی اسرائیل است که مبتنی بر جنگ های کوتاه و ویرانگر علیه سرزمین دشمن است.

از آنجایی که جنگ غزه 5 ماه است ادامه دارد، اسرائیلی ها نیاز به پرکردن مجدد ذخایر تسلیحاتی خود دارند. وقتی صحبت از مقابله با حزب الله به میان می آید، نیروهای اسرائیلی به سلاح هایی نقطه زن نیاز دارند تا بتوانند سایت های پرتاب موشک حزب الله و سایر نقاط حساس این گروه را هدف قرار دهند. بدون تصویب بسته کمک های خارجی که در حال حاضر در کنگره آمریکا در حال بحث است، اسرائیل قادر به دستیابی به این تسلیحات نخواهد بود. 
 
با وجود تلاش های مقام های آمریکایی و فرانسوی برای جلوگیری از وقوع جنگ، آنها متوجه این موضوع شده اند که هیچ راه حل دیپلماتیکی برای رابطه حاصل جمع صفر حزب الله و حماس وجود ندارد، به ویژه که رهبران اسرائیلی وعده داده اند قواعد بازی را بین اسرائیل و محور مقاومت تغییر دهند. بنابراین یا باید سید حسن نصرالله به نیروهای خود دستور عقب نشینی از رودخانه لیتانی را بدهد و یا نیروهای اسرائیلی آنها را وادار به عقب نشینی نمایند. حزب الله مقاومت خواهد کرد زیرا این کاری است که همواره ادعای آن را داشته و راهی برای بازیابی اعتبار از دست رفته داخلی اش محسوب می شود. بنابراین بعید است بتوان جلوی بروز یک جنگ تمام عیار را گرفت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️جایگاه سیاسی ترامپ و بایدن در سه‌شنبه بزرگ/ ابعاد تأثیر حمایت دموکرات‌ها از اسرائیل بر آرای انتخابات نوامبر

▫️ایلنا

"مهدی مطهرنیا" کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به رویداد سه‌شنبه بزرگ در آمریکا و انتخاب نامزدهای هر دو حزب اصلی این کشور برای انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: سه‌شنبه بزرگ از آن جهت در ادبیات سیاسی ایالات متحده اهمیت دارد که نامزدهای هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه باید در ۱۵ ایالت با رقبای خود رقابت کنند و وارد میدان شوند تا در نهایت پس از محک زدن خود به عنوان نامزد نهایی دو حزب مذکور به افکار عمومی معرفی شوند. توجه داشته باشید که در ایالت‌هایی مانند آلاباما، آلاسکا، آرکانزاس، کالیفرنیا، کلرادو، مِین، ماساچوست، مینه‌سوتا، کارولینای شمالی، اوکلاهاما، تنسی، تگزاس، یوتا، ورمونت، ویرجینیا جمهوری‌خواهان باید نامزد خود را انتخاب کنند ولی دموکرات‌ها در این ایالات به جز آلاسکا وارد میدان خواهند شد. این در حالیست که در نهایت حرف اصلی را دلگیت‌ها خواهند زد ولی فارغ از تمام این مسائل وضعیت هر دو حزب اهمیت ویژه‌ای در شرایط کنونی دارد.

وی ادامه داد: در حزب دموکرات عموماً بیشترین مشکل‌ها به شخص بایدن برمی‌گردد؛ چراکه او از نظر وضعیت جسمی و روانی در وضعیت خوبی قرار ندارد و حتی در ماه‌های اخیر پزشکان زیادی سطح سلامت او را مورد انتقاد قرار دادند. از سوی دیگر، در انتخابات مقدماتی میشیگان ۱۳ درصد از رأی دهندگان وی را به دلیل حمایت از اسرائیل گزینه غیر متعهد قلمداد کردند که این موضوع برای او چندان مناسب نبود اما به هر ترتیب بایدن در اردوگاه دموکرات‌ها، بدون رقیب است. در اردوگاه جمهوری‌خواهان هم اگرچه دونالد ترامپ و نیکی هیلی با یکدیگر رقابت می‌کنند اما به هر ترتیب ترامپ فعلاً به عنوان گزینه اصلی خود را مطرح کرده و حتی احتمال بازگشت مجدد وی به کاخ سفید وجود دارد.

رئیس اندیشکده آینده‌اندیشی سیمرغ تصریح کرد: نیکی هیلی سعی می‌کند که به هر ترتیب ترامپ را به چالش بکشد ولی به نظرم تا به امروز ترامپ برنده اصلی حزب جمهوری‌خواه است. ستاد انتخاباتی ترامپ اعلام کرده که به احتمال زیاد وی از ۸۶۵ دلگیت چیزی حدود ۷۷۵ دلگیت را کسب خواهد کرد و در مقابل بایدن باید بتواند چیزی حدود هزار و ۹۵۰ دلگیت را کسب کند. باید توجه شود که در این راستا دادگاه ایالت کلرادو پیشتر اعلام کرده بود که نام دونالد ترامپ نباید در میان نام نامزدهای این ایالت قرار بگیرد اما در نهایت دیوان عالی آمریکا حالا رأی دادگاه کلرادو را نقض کرد که این موضوع برای ترامپ یک امتیاز مثبت به حساب می‌آید و می‌تواند احتمال پیروزی وی در انتخابات نوامبر را افزایش دهد.

مطهرنیا افزود: در این بین باید توجه کرد که آسیب‌پذیری ترامپ در نهایت از ناحیه دادگاه‌های آمریکا خواهد بود؛ چراکه حدود ۲۰ روز بعد از «سه‌شنبه بزرگ» ترامپ در نیویورک برای رسیدگی به اتهاماتش به دادگاه خواهد رفت و قرار است به پرونده وی رسیدگی شود. این در حالیست که با هجمه‌های ایجاد شده از سوی دستگاه قضاء ایالات متحده تا حدودی محبوبیت ترامپ در میان هوادارانش افزایش پیدا کرده و بسیاری هم به دنبال آن هستند که وی را در پرونده‌های تخلفات دوران ریاست جمهوری‌اش به چالش بکشند اما بسیاری از مقام‌‌های قضایی آمریکا می‌دانند که او یک سیاستمدار نبوده و یک تاجر به حساب می‌آید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ سعی کرده خود را از هر حیث در حد معقول به افکار عمومی نشان دهد و در مقابل یعنی در حزب دموکرات بایدن اسیر مسائل و مشکلات جسمانی خود است. در کنار این مشکلاتِ رئیس جمهوری فعلی ایالات متحده باید توجه کرد که او یک تیم سیاسی قدرتمند را در کنار خود دارد و تحرکات نَرم وی به استثنای پرونده غزه در حوزه سیاست خارجی می‌تواند برای او مثبت قلمداد شود. باید متوجه باشیم که گرایش مردم آمریکا در مورد حمایت از اسرائیل اساساً قوی است و حتی آمریکا حمایت از تل‌آویو را یک راهبرد مهم برای خود قلمداد می‌کند که دموکرات‌ها هم دقیقاً همین نظر را دارند اما در نهایت به نظر می‌رسد ادامه حمایت بایدن از اسرائیل می‌تواند برای وی مشکل‌ساز شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#تهدید_خشکسالی


▫️ویدیو/ «پاناما» هم خشک می‌شود؟

▫️ایسنا

کانال «پاناما» معروف‌ترین آبراه در قاره آمریکا در حال خشک شدن است. برخلاف کانال سوئز، این کانال از یک دریاچه آب شیرین به نام دریاچه «گاتون» تغذیه می‌شود که سطح آب آن اکنون به شدت پایین آمده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️کره‌شمالی به صورت مستقل توان تقابل با کره‌جنوبی را ندارد

▫️ایلنا

"سیدجلال ساداتیان"، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تشدید تنش در شبه‌جزیره کره در خلال برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و کره‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: منطقه شبه‌جزیره کره به صورت بالقوه آبستن حوادث مختلفی بوده و این روند در آینده هم ادامه خواهد داشت؛ چراکه آمریکا به صورت علنی چین را رقیب جدی خود اعلام کرده و این در حالیست که پکن به‌رغم آنکه اقتصاد را اولویت خود اعلام کرده اما در کنار آن تثبیت مرزهای سیاسی را هم در دستور کار خود قرار داده است. در این میان تنش میان ایالات متحده و چین افزایش پیدا کرد که این مسأله در دوران ریاست جمهوری ترامپ به اوج خود رسید اما به صورت واضح می‌بینیم که رئیس‌جمهوری چین اخیراً در سفر به واشنگتن سعی کرد تا چالش مذکور را تا حد زیادی رفع کند.

وی ادامه داد: در این راستا باید توجه داشت که آمریکا در پرونده‌هایی مانند اوکراین و جنگ در غزه به صورت مستقیم درگیر است و می‌توان گفت که واشنگتن تا حد زیادی به دنبال کنترل اوضاع بوده نمی‌خواهد از خط قرمزها عبور کند؛ به گونه‌ای که چین و روسیه در مدار شرقی به دنبال فرصت برای به چالش کشیدن واشنگتن هستند و آمریکا هم در این راستا سعی می‌کند که در شرق‌آسیا صرفاً حضور داشته باشد و از هرگونه تقابل جدی و علنی با چین خودداری کند. به همین دلیل است که می‌بینیم ایالات متحده در خلال برگزاری رزمایش مشترک با کره جنوبی اعلام می‌کند که این رزمایش صرفاً جنبه دفاعی دارد. دلیل این مواضع واشنگتن این است که آنها در شرایط کنونی نمی‌خواهند سطح تنش را با چین افزایش دهند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به موازات این روند شاهد آن هستیم که پایگاه‌های نظامی آمریکا و سخت‌افزار آن در شرق‌آسیا هم به نوعی در حال به روز شدن و جابجایی است و به نظر می‌رسد که ایالات متحده در فاز نظامی تغییراتی را اعمال کرده که این مساله تابع راهبردهای کلان این کشور است. در این میان باید توجه داشت که شبه جزیره کره در بلند مدت منطقه تنش خواهد بود ولی این تنش را نمی‌خواهند بیش از این برجسته کنند و فعلاً آمریکایی‌ها در حال نقطه‌گذاری استراتژیک هستند که در بطن آن تغییرات تاکتیکی را باید همان نقل و انتقال‌های سخت‌افزاری دانست. ایالات متحده در کوتاه‌مدت و میان مدت بنا دارد که شبه جزیره کره و تنش با چین را کنترل کند اما در بلند مدت چالش‌های جدی به وجود خواهد آمد. در این بین کشورهایی مانند ویتنام، تایوان و تایلند به عنوان شریک تاکتیکی آمریکا مطرح می‌شوند اما کره جنوبی و ژاپن را باید شریک استراتژیک ایالات متحده دانست که هر کدام از این کشورها برای آمریکا جایگاه و کاربرد خاص خود را دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان مثال بخش عمده‌ای از تولیدات آمریکا هم‌اکنون در ویتنام انجام می‌شود و در تایوان هم بحث تکنولوژی را با حضور و سرمایه‌گذاری ایالات متحده شاهد هستیم. اینکه کره‌شمالی هم به این رزمایش اعتراض می‌کند و از سوی دیگر تهدیدهایی را علیه آمریکا و همسایه جنوبی خود مطرح کرده در حقیقت یک مسأله تکراری به حساب می‌آید؛ چراکه اساساً پیونگ‌یانگ اهرم فشار و کارت بازی چین به حساب می‌آید و هر کاری هم که انجام می‌دهد از سوی پکن به این کشور ابلاغ می‌شود. در طی دوران گذشته اساساً وابستگی کره شمالی به چین در ابعاد مختلف اثبات شده و این موضوع نشان می‌دهد که کره‌شمالی به صورت مستقل توان تقابل با کره‌جنوبی را نخواهد داشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
/وال استریت ژورنال/

▫️آمریکا و انتخاباتی بی‌سابقه؛ دو نامزد پیر و بی‌نهایت منفور

▫️ایسنا

#بخش_اول

"وال استریت ژورنال" نوشت: آمریکا هرگز مجبور نبوده است بین دو نامزد اینقدر پیر یکی را انتخاب کند، و هرگز در دوران مدرن، انتخاب بین دو نامزدِ تا این اندازه منفور دیده نشده است.به گزارش ایسنا، با خاموش شدن هیجانات انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان پس از سه شنبه بزرگ، آمریکا در حال ورود به مرحله جدیدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ است: رقابت تن به تن بین بایدن و رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ که شبیه هیچ رقابت دیگری در تاریخ مدرن نیست.

ترامپ در مسیر کسب نامزدی حزب جمهوری خواه طی روزهای آینده است و بایدن دوباره به سمت نامزدی دموکرات ها حرکت می‌کند.آمریکا هرگز مجبور نبوده است بین دو نامزد اینقدر پیر یکی را انتخاب کند، و هرگز در دوران مدرن انتخاب بین دو نامزد تا این اندازه منفور که قبلاً سابقه کار در کاخ سفید را داشته‌اند، دیده نشده است. هرگز یک کمپین انتخاباتی در دادگاه و با مجموعه‌ای از پرونده‌های جنایی که می‌تواند یکی از نامزدها، (ترامپ) را روانه زندان کند و یا با قضاوت‌های مدنی نامطلوبی روبرو شود که می‌تواند تجارت خانوادگی او را فلج کند، انجام نشده است.
وال استریت ژورنال در بررسی نامزدهای کنونی دو حزب مطرح آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهور می‌نویسد: در همین حال، بایدن در مورد سن و سلامت جسمانی و شناختی خود برای ادامه خدمت با شک و تردید مواجه است و باید بر محبوبیت‌های ضعیف غلبه کند تا برای دور دوم برنده شود.

کاندیداها باید رأی دهندگانی را که بیش از هر زمان دیگری در سیاست مدرن، دو قطبی و در هم شکسته شده‌اند، متقاعد کنند. دروازه‌بانان رسانه‌های سنتی نسبت به گذشته ، با مردمی که اخبار را از مجموعه روزافزون رسانه‌های اجتماعیدنبال می کنند،  نفوذ کمتری دارند. کنوانسیون‌های احزاب ملی توجه کمتری را از سوی رای دهندگان و شبکه های تلویزیونی به خود جلب کرده است و مشخص نیست که آیا روند معمول سه مناظره ریاست جمهوری قبل از انتخابات و تبادل معاونان رئیس جمهور وجود خواهد داشت یا خیر.

در صورت وقوع، مناظره‌ها کمتر برای برنامه‌ای که هر نامزد به کاخ سفید دارد مورد بررسی قرار می‌گیرد، اینبار همه می خواهند بدانند آیا لغزش‌های کلامی و موقعیت‌های نامناسبی که قبلاً به عنوان ویژگی‌های حضور عمومی تلقی می‌شد، نشانه‌ای از زوال شناختی مرتبط با سن بالا است یا خیر.فراتر از چارچوب‌بندی انتخابات به عنوان انتخابی بین دیدگاه‌های رقابتی برای کشور، هر دو نامزد چالش‌های منحصر به فردی در متقاعد کردن آمریکایی‌ها مبنی بر توانایی انجام کار خواهند داشت.

نظرسنجی وال استریت ژورنال نشان می‌دهد که بایدن باید بخش بزرگی از آمریکایی‌ها را متقاعد کند که برای مدیریت موقعیتی که سخت‌ترین پست در جهان به‌شمار می‌رود، از قدرت ذهنی برخوردار است، زیرا تقریباً سه چهارم رای‌دهندگان می‌گویند که او برای کاندیداتوری مجدد خیلی پیر است.ترامپ باید کشور را متقاعد کند که جریان اتهامات جنایی و قضاوت‌های مدنی نامطلوب او را در کاخ سفید تعقیب نمی‌کند و مانع کارآمدی او نمی شود، زیرا نظرسنجی ژورنال نشان می‌دهد که محکومیت، به جایگاه سیاسی او آسیب می رساند. الین کامارک، کارشناس ارشد مطالعات حکومت داری در بروکینگز و عضو کمیته ملی دموکرات، می گوید: «اگر قرار است از کلمه «بی سابقه» استفاده کنید، این چرخه همان است.

کامارک با اشاره به توشه منحصر به فرد ترامپ می‌گوید که به طور سنتی نامزدی که این همه اما داشت نمی‌توانست روند نامزدی را تا آخر طی کند. اما چگونه می‌توان در برابر کسی که با موفقیت خارج از هنجارهای آمریکایی عمل می کند، مبارزه کرد؟ نمی‌دانم. فکر نمی‌کنم کمپین بایدن هم بداند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 23:28:28
Back to Top
HTML Embed Code: