Telegram Web Link
/هیل/

▫️میراث نهایی استولتنبرگ، محافظت از اوکراین در برابر آمریکا

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

▪️مقاومت در داخل ناتو

مجارستان به عنوان یکی از کشورهای عضو ناتو، بزرگترین مانع در برابر پیوستن کی‌یف به این ائتلاف است و به نوشته هیل،"پیتر سیجارتو" وزیر امورخارجه مجارستان احتمالا بزرگترین چالش استولتنبرگ در نشست پیش رو در واشنگتن خواهد بود.ضمن آنکه اسلواکی را نیز باید از جمله کشورهای هم‌راستای مجارستان در نظر گرفت که پس از انتخابات پارلمانی در ماه سپتامبر (شهریور) شاهد پیروزی یک دولت راست‌گرا بود که روابط دوستانه ای با مسکو دارد.

در این میان برخی کشورهای دیگر عضو از جمله اسپانیا و ایتالیا نیز درباره جزئیات ایجاد صندوق ۱۰۰ میلیارد یورویی و اینکه هر کشور باید چه مقدار سرمایه گذاری کند، ابراز نگرانی کرده اند.

▪️ایالات متحده نگران پیشنهاد نشست رامستاین است

گزارش ها حاکی است دولت جو بایدن در مورد انتقال گروه حمایتی از اوکراین موسوم به رامستاین به رهبری ناتو ابراز نگرانی کرده است.[دریابان]جان کربی مشاور امنیت ملی کاخ سفید اخیرا در این زمینه به خبرنگاران گفت که اثربخشی گروه‌ بیش از ۵۰ کشور که تحویل تسلیحات برای اوکراین را هماهنگ می‌کنند، موفقیت‌آمیز بوده زیرا توسط آمریکا رهبری می‌شود.

هیل با اشاره به همین موارد استنباط کرده که اما استولتنبرگ برای نهایی شدن این طرح احتمالا به شهرت خود به عنوان رهبر دیرینه ناتو تکیه خواهد کرد و دست از نهایی شدن آن برنخواهد داشت.وی که پیش از دبیرکلی ناتو، نخست‌وزیر نروژ بوده، رهبری این ائتلاف نظامی را در دوران پرالتهاب ریاست جمهوری دونالد ترامپ برعهده داشت و توانست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را باوجود اظهارات جنجالی سال ۲۰۱۹ امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که گفت ناتو دچار مرگ مغزی شده است، رهبری کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️۲ دلیل ادغام نیروهای واگنر در ارتش چچن/ اهرم‌های روسیه برای اعمال فشار بر ارمنستان و غرب در قفقاز جنوبی

▫️ایلنا

"افشار سلیمانی"، سفیر سابق ایران در آذربایجان با در تشریح دلایل ادغام نیروهای واگنر در ارتش چچن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: زمانی که ضد حمله اوکراین علیه ارتش روسیه به نتیجه نرسید اساساً اقدامات میدانی روس‌ها در نوار شرقی اوکراین وارد یک فاز جدید شد و همین مسأله موجب شد تا ایالات متحده و اتحادیه اروپا با تزریق تسلیحات جدید به اوکراین این کشور را به سمت تغییر اوضاع میدانی متمایل کنند. بر اساس آمار موجود چیزی در حدود ۲۰ درصد از خاک اوکراین در دست روسیه است و بر همین اساس به دلیل گرم شدن هوا به نظر می‌رسد که روسیه به دنبال تغییر راهبردهای نظامی خود و تبدیل آن به فاز هجومی است. این در حالیست که زلنسکی هم مجدداً از غرب درخواست ارسال تسلیحات کرده اما در این بین به نظرم ادغام نیروهای واگنر در ارتش چچن را هم باید یک اقدام مهم و معنادار دانست.

وی ادامه داد: واقعیت این است که بعد از مرگ رهبر واگنر، مسکو اعلام کرد که اعضای این گروه باید در ساختار وزارت دفاع روسیه ادغام و یا اینکه به بلاروس منتقل شوند. بر همین اساس در گذشته هم مسأله ادغام نیروهای واگنر مطرح بود اما اینکه در شرایط فعلی جنگ اوکراین اعضای این گروه قرار است در ارتش چچن ادغام شوند یک موضوع مهم و مرتبط با پرونده اوکراین به حساب می‌آید و حتی ممکن است که آنها در قالب ارتش چچن به کمک ارتش روسیه بیایند. توجه داشته باشید که روسیه در حال تخریب زیرساخت‌های انرژی اوکراین است و اوکراینی‌ها هم در حال هدف قرار دادن پالایشگاه‌های روسیه هستند اما فارغ از این مسائل آنچه که نباید در مورد ادغام واگنر در ارتش چچن از نظر پنهان بماند مسائل مربوط به قفقاز جنوبی است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: اخیراً نخست‌وزیر ارمنستان مواضعی را اتخاذ کرده که نشان می‌دهد ایروان به دنبال متمایل شدن به سمت غرب است که البته روسیه هم این مسأله را یک تهدید جدی برای خود قلمداد می‌کند. غرب متشکل از ایالات متحده و اروپا معتقدند که روسیه باید در قفقاز جنوبی درگیر برخی از چالش‌های جدید شود که حتی بحث گسترش ناتو هم در این میان معنا پیدا می‌کند. باید متوجه بود که طرفداران و مهره‌های روسیه در ایروان نتوانستند پاشینیان را از قدرت کنار بزنند؛ چراکه غرب همچنان از وی حمایت می‌کند اما باید دانست که در نهایت ابزارهای روسیه علیه ارمنستان عموماً اقتصادی خواهد بود در صورتی که قبلاً این ابزارها نظامی بودند.

وی افزود: اگر از منظر ژئوپلیتیکی به مسئله قفقاز جنوبی نگاه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که روسیه به دنبال آن است که پیرامون خود را از هرگونه گزند غرب حفظ کند و بر همین اساس است که مسکو اعتراض‌هایی را در خصوص همکاری ارمنستان با غرب مطرح کرده است. پاشینیان به خوبی می‌داند که اوضاع و احوال فعلی ایروان به نفع او نیست اما او با بندبازی میان غرب و شرق همچنان نتوانسته یک توازن را به وجود بیاورد. به همین علت ارمنستان از یک سو روسیه را در شرایطی نمی‌بیند که علیه ایروان دست به اقدام نظامی بزند اما از سوی دیگر باید متوجه بود که مسکو مجرای انرژی صادر شده به سمت ارمنستان را در اختیار دارد و می‌تواند ایروان را از این نقطه تحت فشار قرار دهد.

سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر روسیه به اوکراین حمله نمی‌کرد و پاشینیان هم به سمت غرب متمایل نمی‌شد بدون شک قره‌باغ به دامان آذربایجان قرار نمی‌گرفت و باید گفت که باکو هم در این راستا سناریوی مدنظر خود را پیگیری می‌کند. به نظرم بعد از اجلاس اخیر بروکسل ممکن است یک صف‌آرایی جدید در قفقاز جنوبی به وقوع بپیوندد که ارمنستان می‌تواند مرکزیت آن باشد. این در حالیست که باکو همچنان از حمایت ترکیه برخوردار بوده و باید دید که روس‌ها در این روند چه تصمیمی اتخاذ خواهند کرد و غرب هم چه اقدامی را در دستور کار خود قرار خواهد داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#تغییر_اقلیم

▫️متهم ردیف اول ویرانی محیط‌زیست

▫️دنیای‌اقتصاد /حمید ملازاده

#بخش_اول

گزارش سازمان InfluenceMapنشان می‌دهد که شرکت‌های نفت و گاز در سراسر جهان از زمان امضای توافق‌نامه‌های آب‌و‌هوایی پاریس در سال‌۲۰۱۶، مسوول انتشار بیش از ۴۰‌درصد از CO۲ تولیدشده در جهان بوده‌اند. این گزارش با تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت، گاز، زغال‌سنگ و سیمان، نشان می‌دهد که اکثر شرکت‌های سوخت فسیلی تولید خود را در هفت سال‌گذشته به شکلی ناباورانه افزایش داده‌اند. حدود ۸۰‌درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای از سال‌۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ را می‌توان به ۵۷ شرکت و نهاد دولتی مرتبط دانست که حدود ۴۴‌درصد از نفت و گاز جهان را تولید می‌کنند.

این گزارش همچنین خاطرنشان می‌کند انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای در بیشتر مناطق در حال افزایش است. تجزیه و تحلیل InfluenceMap چالش‌های جاری در پاسخگو نگه‌داشتن غول‌های انرژی در قبال تاثیرات زیست‌محیطی‌‌‌‌‌ را برجسته می‌کند. تزپورا برمن، از سازمان Stand.earth، از این شرکت‌ها انتقاد کرده و معتقد است به‌رغم اینکه شرکت‌های انرژی خودشان را حامی راه‌‌‌‌‌حل‌های پایدار زیست‌محیطی معرفی می‌کنند، همواره سود را بر اقدامات اقلیمی ترجیح داده‌اند. یک گزارش جدید نشان می‌دهد که شرکت‌های نفت و گاز از زمان امضای توافق‌نامه‌‌‌‌‌ پاریس، انتشار بیش از ۴۰‌درصد از دی‌‌‌‌‌اکسید‌کربن جهانی (CO۲) را به خود اختصاص داده‌اند.

سازمان InfluenceMap سهم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت، گاز، زغال‌سنگ و سیمان در انتشار جهانی کربن را که محرک اصلی تغییرات آب‌و‌هوایی است را اخیرا تحلیل کرده است.این سازمان گفته ۸۰‌درصد از انتشار جهانی CO۲ ناشی از سوخت‌های فسیلی و سیمان از سال‌۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ را می‌توان به ۵۷ شرکت و نهاد دولتی مرتبط کرد. دو شرکت اول انتشار گازهای گلخانه‌ای عبارتند از آرامکوی عربستان‌سعودی و گازپروم روسیه. شل و بریتیش پترولیوم به ترتیب در رتبه‌های نهم و دهم قرار دارند، اکسون‌موبیل (هفتم) شورون (دوازدهم)، TotalEnergies (رتبه چهاردهم) و Equinor مقام بیست‌و‌یکم را به خود اختصاص داده‌است.

▪️شرکت‌هایی از آسیا و خاورمیانه

این گزارش نشان می‌دهد که «هیچ منطقه‌ پیشرو در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای وجود ندارد» و بیشترین افزایش انتشار در شرکت‌هایی از آسیا و خاورمیانه مشاهده شده‌است.شرکت‌هایی از آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی نیز شاهد افزایش انتشار بودند، درحالی‌که تنها تعداد محدودی از شرکت‌های آمریکای‌شمالی روند نزولی در انتشار کربن را تجربه کرده‌اند. مدیر برنامه InfluenceMap، Daan Van Acker، گفت: تجزیه و تحلیل جدید نشان می‌دهد که نه‌تنها تولیدکنندگان عمده سوخت‌های فسیلی تولید خود را کاهش نداده‌اند، بلکه با تمام قدرت در حال افزایش تولید هستند. او اظهار امیدواری کرده که این تحقیق و تحلیل‌های مشابه، پیوندی حیاتی در پاسخگو‌کردن غول‌های انرژی نسبت به عواقب فعالیت‌هایشان فراهم ‌‌‌‌‌کند. تزپورا برمن، مدیر برنامه سازمان بین‌المللی Stand.earth و رئیس معاهده منع گسترش  تجهیزات با  سوخت فسیلی گفت که شرکت‌های موجود در این گزارش‌میلیاردها سود کسب کرده‌اند؛ درحالی‌که «مشکل را انکار کرده و سیاست‌های آب‌و‌هوایی را به تاخیر می‌‌‌‌‌اندازند و مانع ایجاد می‌کنند.» خانم برمن گفت: «آنها ‌میلیون‌ها دلار را صرف کمپین‌‌‌‌‌های تبلیغاتی برای بخشی از یک راه‌‌‌‌‌حل پایدار می‌کنند و در عین‌حال به سرمایه‌گذاری در استخراج بیشتر سوخت‌های فسیلی ادامه می‌دهند.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#تغییر_اقلیم

▫️متهم ردیف اول ویرانی محیط‌زیست

▫️دنیای‌اقتصاد /حمید ملازاده

#بخش_پایانی

▪️اثرات مخرب قابل‌توجه

به‌طور کلی صنعت نفت از طریق مکانیزم‌های مختلف اثرات مخرب قابل‌توجهی بر محیط‌زیست دارد که در ذیل به بخشی از آنها اشاره می‌کنیم:

انتشار گازهای گلخانه‌ای: استخراج، پالایش و سوزاندن سوخت‌های فسیلی، از جمله نفت، مقادیر زیادی گازهای گلخانه‌ای (GHGs) مانند دی‌اکسیدکربن (CO۲)، متان (CH۴) و اکسید‌نیتروژن (N۲O) را وارد جو می‌کند. این گازها با به دام انداختن گرما در جو زمین به گرمایش جهانی و تغییرات آب‌و‌هوایی دامن می‌زنند که منجر به طیف وسیعی از اثرات زیست‌محیطی می‌شود.

آلودگی هوا: فرآیندهای استخراج، حمل‌ونقل و پالایش نفت، آلاینده‌هایی مانند دی اکسید‌گوگرد (SO۲)، اکسیدهای نیتروژن (NOx)، ترکیبات آلی فرار (VOCs) و ذرات معلق را در هوا آزاد می‌کنند. این آلاینده‌‌‌‌‌ها باعث مشکلات تنفسی، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر مسائل بهداشتی در انسان شده و همچنین اکوسیستم‌‌‌‌‌ها و حیات‌وحش را ویران می‌کنند.

آلودگی آب: نشت نفت حاصل از فعالیت‌های استخراج و حمل‌ونقل، اقیانوس‌‌‌‌‌ها، رودخانه‌‌‌‌‌ها و منابع آب زیرزمینی را آلوده می‌کند. نشت نفت می‌تواند اثرات مخربی بر زندگی دریایی، اکوسیستم‌‌‌‌‌ها و جوامع ساحلی داشته، زنجیره‌های غذایی را مختل کرده و آسیب‌های زیست‌محیطی طولانی‌‌‌‌‌مدت ایجاد کند.

تخریب زیستگاه: فعالیت‌های اکتشاف و استخراج نفت اغلب مستلزم پاکسازی زمین، جنگل‌زدایی و ایجاد اختلال در زیستگاه‌های طبیعی است که منجر به ازبین‌رفتن و تکه‌تکه‌شدن زیستگاه‌ها می‌شود. این می‌تواند تنوع‌زیستی را تهدید کند، گونه‌ها را به‌خطر انداخته و اکوسیستم‌ها را نابود  کرده و انعطاف‌پذیری آنها را در‌برابر تغییرات محیطی کاهش دهد.

تخریب زمین: عملیات حفاری نفت، خطوط لوله و زیرساخت‌ها به فرسایش، تخریب و آلودگی خاک منجر می‌شود، به‌ویژه در اکوسیستم‌های حساس مانند تالاب‌ها، جنگل‌ها و زمین‌های کشاورزی. این می‌تواند حاصلخیزی خاک را مختل، پوشش گیاهی را کاهش و به بیابان‌زایی و فرونشست زمین دامن بزند.

مصرف آب: فرآیندهای استخراج نفت مانند شکست هیدرولیک (فرکینگ) و تزریق بخار به حجم زیادی آب نیاز دارد که می‌تواند منابع آب محلی را تحت‌فشار قرار دهد، سفره‌های زیرزمینی را تخلیه و با بخش‌های دیگر مانند کشاورزی و تامین آب آشامیدنی رقابت کند.

از بین‌ رفتن تنوع‌زیستی: نشت نفت، تخریب زیستگاه و آلودگی می‌تواند تاثیرات قابل‌توجهی بر تنوع‌زیستی داشته‌باشد که منجر به ازبین‌رفتن گونه‌ها، زیستگاه‌ها و تنوع ژنتیکی می‌شود. این می‌تواند عملکرد اکوسیستم را مختل کرده، خدمات اکوسیستم را کاهش و پایداری درازمدت اکوسیستم‌های طبیعی را  تهدید کند.

به‌طور کلی، تاثیرات زیست‌محیطی صنعت نفت بر هیچ‌کس از جمله خود شرکت‌های انرژی پوشیده نبوده و چنین اثراتی نیاز به انتقال به منابع انرژی پاک‌‌‌‌‌تر برای کاهش تغییرات آب‌‌‌‌‌وهوایی، حفاظت از اکوسیستم‌‌‌‌‌ها و حفاظت از سلامت و رفاه انسان را برجسته‌تر  می‌کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
خطر «اسنپ بک» در سیاست خارجی ایران

✍️نویسنده: دکتر سهراب انعامی علمداری

👈سیاست خارجی ایران اگرچه طی دهه های اخیر و برای دوره هایی از این چرخه تداوم و تغییر، انعطاف پذیری و دینامیک های راهبردی و ابزاری بهره برده و توانسته از دیپلماسی برای پیگیری منافع ملی بهره بگیرد اما در دوره هایی نیز به واسطه تکانه های بسیط رفتاری و کنش های هزینه زا این تغییرات به افزایش ضریب آسیب پذیری در منافع و امنیت ملی و کاهش تعامل بین المللی منجر شده است. 


👈مهمترین ویژکی اسنپ بک در سیاست خارجی ایران را می توان در بهره گیری حداکثری از راهبرد بازدارندگی تهاجمی (ابزار نظامی در میدان) و نقش یابی فزاینده محیط امنیتی به عنوان عنصر بنیادین منافع ملی است. در این قالب، اگرچه دیپلماسی به عنوان ابزار عقلانی و تعادلی در حوزه منافع ملی و امنیتی عمل می کند اما باید توجه داشت در یک تعریف استاندارد و در چارچوب اصل هزینه – فایده، ابزار نظامی ابزاری برای رسیدن به اهداف راهبردی و اقتصادی است و در نگاه حداگثری به بهره گیری از ابزار نظامی، به دلیل افزایش احتمال اقدام متقابل و ضریب آسیب پذیری امنیتی، به همان میزان اهداف و منافع امنیتی، اقتصادی و در نهایت منافع ملی با خسران روبه رو شده است و ابزار بازدارندگی نیز کارکرد خود را از دست خواهد داد. همچنین در فقدان یک تعادل رویکردی، ساختاری و عملیاتی میان دیپلماسی و میدان در حوزه منطقه ای و بین المللی، کشور می تواند تکانه های شدید اقتصادی و حتی اجتماعی را تجربه کند. 

@ChaoticMiddleEast

🌐 http://www.irdiplomacy.ir/fa/news/2025442/%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D9%86%D9%BE-%D8%A8%DA%A9-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
عمل نکرد دولت نمره بالایی دارد.docx
15.9 KB
عمل نکرد دولت نمره بالایی دارد

فریدون مجلسی

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
بیا که ترک فلک خوان روزه غارت کرد
هلال عید به دور قدح اشارت کرد
ثواب روزه وحج قبول آن کس برد🔺
که خاک میکده عشق را زیارت کرد(حافظ)🔺

🌺🌺عید سعید فظر را بر همراهان مبارک 🌺🌺

هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

🌸@iirjournal

🌸@motaleeat_ravabt

🌸@int_r_studies
▫️ابعاد و موانع موجود بر سر عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل/ جهات اختلاف‌نظر واشنگتن و تل‌آویو در مورد نحوه تسلط و مدیریت غزه

▫️ایلنا

"مجید صفاتاج"، کارشناس مسائل اسرائیل با اشاره به ارجاع درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به کمیته اعضای جدید این سازمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید توجه داشت که شرایط عضویت کشورها در سازمان ملل متحد چندین مورد است. نخست آنکه عضو درخواست‌دهنده باید «کشور» باشد، دوم آنکه باید مرزهای مشخص داشته باشد. سوم آنکه کشور مذکور باید «مایل به برقراری صلح» باشد و چهارم آنکه این کشور باید قادر به «برقراری صلح» باشد. این چهار مورد در خصوص عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل مصداق نداشت ولی اسرائیل به هر ترتیب به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. در این راستا در سال ۲۰۱۱ میلادی درخواست عضویت فلسطین از سوی تشکیلات خودگردان مطرح شد و برخی کشورهای عربی هم از این مسأله دفاع کردند.

وی ادامه داد: در مقابل، مخالفان این موضوع استناد می‌کردند که مرزهای فلسطین به دلیل آنکه مشخص نشده، نمی‌توان آن را در سازمان ملل متحد عضو کرد. توجه داشته باشید که اگر سازمان ملل متحد و زیر مجموعه‌های آن اعلام کنند که فلسطین ۲۲ درصد اراضی مانند کرانه باختری و نوار غزه را شامل می‌شود، در حقیقت این بدان معناست که از نهر تا بحر را نادیده گرفتند و مرزهای آن با مصر، اردن و لبنان اساساً به حاشیه رفته است. اگر سازمان ملل عضویت فلسطین در این نهاد را بپذیرد، پرسش اصلی این خواهد بود که مرزهای کشور فلسطین کجا خواهد بود؟ اگر همان ۲۲ درصد را تأیید کنند به منزله تایید ۸۷ درصد اشغالگری اسرائیل است اگر هم نپذیرند، در آن وقت می‌توان گفت که با رژیم صهیونیستی مخالفت کرده‌اند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به هر ترتیب معتقدم به جای عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد باید عضویت اسرائیل در این نهاد بین‌المللی لغو شود؛ چراکه اساساً اسرائیل هیچکدام از شرایط را برای عضویت در این نهاد دارا نبوده و عملاً عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل را باید سناریونویسی قدرت‌ها در زمان پیدایش آن بدانیم. اسرائیل یک روال اشغالگری را علنی کرده و سپس موجودیت خود را اعلام کرد و در این مدت هم دست به اشغالگری زده است. با توجه به این اشغالگری که در طول ۷۵ سال گذشته رخ داده، می‌بایست عضویت اسرائیل در سازمان ملل لغو شود و پس از آن فلسطین را عضو این نهاد بین‌المللی کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه اسرائیل می‌گوید تشکیل کشور فلسطین باعث تهدید امنیت ملی تل‌آویو می‌شود یک موضع تکراری به حساب می‌آید؛ چراکه اسرائیل به دنبال بلعیدن سرزمین متعلق به فلسطینی‌ها به خصوص غزه، کرانه باختری و رفح است. در این بین برای تصویب عضویت فلسطین دستکم باید ۹ رأی موافق به انضمام عدم وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل قطعی شود که این به نظر دور از ذهن است. نکته پایانی این است که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در مورد نحوه تسلط اسرائیل بر کل غزه و فلسطین و حتی مدل مدیریت آن با یکدیگر اختلاف نظر دارند اما این بازی رسانه‌ای بارها تکرار شده ولی زمانی که قرار است برای عضویت فلسطین رأی‌گیری شود ایالات متحده با این مسئله مخالفت می‌کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
نقش روانشناسی صلح در جلوگیری از خشونت(بخش پایانی)

دکتر امیر هوشنگ میرکوشش

در بخش اول این مقاله اشاره گردید که روانشناسی صلح به الگوهای افکار، احساسات و اعمال افراد و گروه هایی می پردازد که در اپیزودهای خشونت آمیز و همچنین پیشگیری و کاهش اپیزودهای خشونت آمیز نقش دارند. روانشناسی صلح همچنین به افکار، احساسات و اعمالی می پردازد که بی عدالتی های اجتماعی و همچنین ترتیبات اجتماعی میان افراد و گروه ها را تولید می کنند. صلح پایدار نیاز به کوشش های مداوم برای هم افزایی های تسهیل کننده صلح یعنی پیگیری صلح منفی و مثبت دارد.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/peacephsicology2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ توقیف کشتی اسرائیلی؛ آغاز مرحله اول پاسخ ایران؟

▫️ايسنا

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساعاتی پیش کشتی «MSC ARIES» را که مالک آن یک میلیاردر بزرگ صهیونیست‌ است، در دریای عمان توقیف کرد.



️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#حقوق_بین_الملل

▫️ابعاد حقوقی و انسانی استفاده اسرائیل از هوش مصنوعی در جنگ غزه

▫️ایلنا

"مهدی ذاکریان"، استاد حقوق بین‌الملل در تشریح ابعاد حقوقی و انسانی استفاده اسرائیل از هوش مصنوعی در جنگ غزه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: به صورت کلی این مسأله را می‌توان از دو منظر بررسی کرد که نخست، ماهیت حقوقی هوش مصنوعی و دوم، به کارگیری آن در جنگ غزه است. از منظر حقوق بین‌الملل هرچه سبب توسعه جامعه بشری می‌شود با دید مثبت به آن نگاه خواهد شد و به آن خوش آمد می‌گویند. به عنوان مثال در مورد تولید خودرو، دانش حقوق بین‌الملل از آن استقبال می‌کند به شرطی که جان انسان‌ها را به خطر نیندازد و به همین دلیل چگونگی رانندگی با آن و حتی تکالیف راننده و عابران پیاده نسبت به راکب خودرو هم در یک جامعه مشخص می‌شود و در نهایت از یک تولید جدید استقبال می‌شود. در مورد هوش مصنوعی هم همین مسأله صادق است.

وی ادامه داد: جامعه ملل از این نوآوری استقبال کرده اما بحث این است که دولت‌ها و افراد چگونه از آن در جامعه بشری استفاده می‌کنند. تا به امروز قوانین مکتوب در مورد هوش مصنوعی وضع نشده اما اتحادیه اروپا به دنبال تصویب این قواعد است اما در کل هنوز هیچ استاندارد جهانی به صورت شفاف در این خصوص وجود ندارد و در حقوق بین‌الملل هم در این خصوص هیچ قانونی وجود ندارد. در نظام و سیاست بین‌الملل یک استثنا داریم و آن این است که دولت‌ها برای رسیدن به منافع خود و تثبیت قدرت و دستیابی به ثروت به هر وسیله‌ای متوسل می‌شوند. به عنوان مثال تولید یک کالا که ممکن است به جامعه بشری و محیط زیست ضربه بزند که از این قبیل مسائل به حساب می‌آید؛ به گونه‌ای که آمریکا و چین در حوزه صنعت اقداماتی را انجام می‌دهند که گرم شدن کره زمین را تسهیل می‌کند و از سوی دیگر موجب تولید بیش از حد گازهای گلخانه‌ای می‌شوند که اصولاً به این مسائل بی‌اعتنا هستند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل تصریح کرد: در مورد هوش مصنوعی‌ هم همین طور است و به آن بی‌اعتنا هستند که در مورد بحران غزه هم این مسأله صادق است. هنوز مدارک علنی در مورد استفاده از هوش مصنوعی در غزه توسط اسرائیل مطرح نشده اما تل‌آویو سعی می‌کند که خلأ پروژه‌های نظامی خود را در روند عملیات‌ها و بحران‌ها تست کنند. به عنوان نمونه در مورد گنبد آهنین شاهد بودیم که اسرائیل آن را در جریان جنگ ۲۲ روزه غزه به کار گرفت تا بتواند خلأهای آن را برطرف کند. در مورد هوش مصنوعی هم به احتمال زیاد چنین اتفاقاتی رخ داده و برداشت علمی بنده هم می‌تواند همین مسأله را تصدیق کند؛ چراکه در شرایط کنونی جنگ غزه، نظام بین‌الملل در یک وضعیت غبار آلود قرار دارد و اسرائیل هم به قطعنامه اخیرالصدور شورای امنیت پایبند نبوده و در حال اجرای سناریوهای مدنظر خود است. اینکه دبیرکل سازمان ملل به موضوع استفاده اسرائیل از هوش مصنوعی در جنگ غزه استناد کرده اساساً یک برداشت علمی به حساب می‌آید که به نظرم مواضع و سخنان وی در این خصوص درست است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اسرائیل با استفاده از هوش مصنوعی بحث کشف تونل‌های حماس را پیگیری می‌کند که بدون شک خطاهایی در این بین صورت گرفته است. حتی در بحث حذف شخصیت‌ها هم از این تکنولوژی استفاده کرده که باز هم خطاهایی خواهد داشت که نمونه آن را می‌توان هدف قرار دادن کاروان آشپزخانه مرکزی جهانی دانست. به هر ترتیب کمیته بین‌المللی صلح باید به این پرونده ورود کند اما موازین الزام‌آور اجرایی برای چگونگی استفاده از هوش مصنوعی همچنان وجود ندارد و اسرائیل هم در حال استفاده از این تکنولوژی است. باید توجه داشت که هنوز داده‌هایی در این خصوص وجود ندارد اما اگر مستندات حقوقی به دست بیاید که اسرائیل از هوش مصنوعی علیه غیرنظامیان استفاده کرده، اساساً می‌توان آن را جنایت جنگی دانست. این تکنولوژی خطاهای مشخصی دارد و به همین دلیل گرایش جامعه جهانی هم به سمت نهی این موضوع بوده، نه اینکه استفاده از آن را به این شکل تأیید کنند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بلومبرگ: حمله ایران می‌تواند به جنگ غزه پایان دهد

▫️ايسنا

رسانه آمریکایی با اشاره به اثرات حمله ایران بر عملیات‌های کنونی رژیم صهیونیستی در منطقه و اراضی اشغالی، گزارش داد این حمله می‌تواند به پایان جنگ غزه منجر شود.

به گزارش ایسنا، «آموس یادلین» رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به خبرگزاری بلومبرگ گفت حمله ایران به مواضع این رژیم در سرزمین‌های اشغالی ممکن است به یک تغییر استراتژیک در جنگ غزه منجر شده و حتی به آن پایان بخشد.

یادلین که اکنون مشاور «بنی گانتس» عضو کابینه جنگ رژیم اشغالگر است، به بلومبرگ گفت: «حمله شب گذشته می‌تواند به یک تغییر استراتژیک در جنگ و یا حتی به پایان آن منجر شود». او مدعی شد «حماس به اندازه کافی تضعیف شده و اسرائیل حالا می‌تواند در ازای آزادی تمام گروگان‌ها، با آتش‌بس دائمی و خروج از غزه موافقت کند.»

بلومبرگ در این گزارش همچنین حمله بی‌سابقه ایران به رژیم صهیونیستی را که با بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد انجام شد، تغییر مهمی در وضعیت منطقه توصیف کرد و نوشت: «هر دو طرف می‌گویند تقابل آن‌ها تغییر کرده است. ایران آن را «معادله جدیدی» نامیده که در آن اسرائیل باید برای حمله‌ای دوباره آماده باشد و اسرائیل هم گفته است به هر کشوری که به آن حمله کند، حمله خواهد کرد.»این رسانه آمریکایی گزارش داد نمایندگان کشورهای گروه هفت موسوم به «جی ۷» قرار است امروز (یکشنبه) درباره تحولات جدید منطقه گفت‌وگو کنند و کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی هم در این باره جلسه‌ای خواهد داشت. در این گزارش آمده است: «متحدان اسرائیل، از جمله آمریکا، از آن خواسته‌اند خویشتن‌داری به خرج داده و خطرها را بیش از این افزایش ندهد.»

بلومبرگ با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تا این لحظه واکنشی به حمله ایران نشان نداده، این را تا حدی ناشی از حمایت آمریکا در دفاع از رژیم صهیونیستی در حمله ایران دانست و نوشت: «(عدم واکنش اسرائیل) به این دلیل است که پس از هفته‌ها بدرفتاری از سوی واشنگتن به دلیل اقدامات اسرائیل در جنگ غزه، اسرائیل (شب گذشته) یک‌بار دیگر با آغوش باز واشنگتن مواجه شد و این برایش تسلی‌بخش بود.»

بااین‌حال، در این گزارش آمده است: «اما نیروهایی که نتانیاهو را در قدرت نگه داشته‌اند، مخصوصاً نیروهای جریان راست، نظر متفاوتی دارند.» بلومبرگ گزارش داد جریان راست افراطی در رژیم صهیونیستی معتقد است اگر این رژیم هرچه سریع‌تر پاسخ محکمی به حمله ایران ندهد، تهران و جنبش‌های مقاومت منطقه این را به‌عنوان یک ضعف قلمداد خواهند کرد.

این خبرگزاری همچنین با اشاره به برخی گزارش‌ها مبنی بر اینکه ایران در حمله خود قصد تحمیل خسارات و تلفات سنگین به رژیم اشغالگر را نداشت، به نقل از سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: «فرستادن بیش از ۱۰۰ موشک بالستیک یک حرکت نمایشی نبود. اگر اسرائیل متحدان قدرتمند و چنین پدافند هوایی پیشرفته‌ای نداشت، این موشک‌ها می‌توانستند خرابی و مرگ‌ومیر فراوانی به دنبال داشته باشند.»

رژیم صهیونیستی مدعی است که بخش اعظم موشک‌ها و پهپادهای شلیک‌شده به‌سوی سرزمین‌های اشغالی را رهگیری کرده و سامانه گنبد آهنین مانع اصابت آن‌ها به اهداف خود شده است. این در حالی است که تصاویر منتشرشده از حمله شب گذشته ایران از اصابت موشک‌ها به اهداف تعیین‌شده حکایت دارند.

بلومبرگ در انتها با اشاره حملات حزب‌الله لبنان به نواحی شمالی سرزمین‌های اشغالی و منابع محدود رژیم صهیونیستی در مدیریت چندین جبهه درگیری، نوشت: «دوراهی دیگری که اسرائیل با آن مواجه است، درگیری در مرزهای شمالی با حزب‌الله است که ده‌ها هزار تن از ساکنان هر دو طرف را آواره کرده است... اسرائیل درحالی‌که به واکنش خود به حمله ایران فکر می‌کند، نه‌تنها باید نگران دشمنی باشد که صدها مایل از آن فاصله دارد، بلکه باید دشمنی را در نظر بگیرد که در مجاورت آن قرار دارد.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دولت بایدن هیچ تمایلی به مشارکت در جنگ با ایران ندارد، اما نتانیاهو خوشحال می‌شود که جنگ گسترش یابد و آمریکا را به منطقه بیاورد

▫️انتخاب

پس از از  پاسخ نظامی ایران به اسرائیل برخی منابع خبر دادند که نتانیاهو گزینه نظامی را پس از گفتگو با بایدن کنار گذاشته است."دیاکو حسینی"، تحلیلگر بین‌الملل معتقد است که اگرچه بایدن هیچ تمایلی به مشارکت در جنگ با ایران ندارد، اما نتانیاهو خوشحال می‌شود  که آمریکا را به منطقه بیاورد.

دیاکو حسینی کارشناس روابط بین‌الملل، درباره علت عدم حمایت مستقیم آمریکا از اسراییل به «انتخاب» گفت: ما برای فهمیدن پیامد‌های حمله شب گذشته، باید صبور باشیم. این اقدام ایران ممکن است از نظر سیاسی و نظامی پیامد داشته باشد و درباره آمریکا نیز باید منتظر ماند که واکنش اسراییل در مقابلش چیست. آمریکا به خوبی درک می‌کند که الان در شرایط جنگی، اسراییل به اندازه کافی منزوی شده و پای آمریکا را نیز به جنگ وارد کرده است. گسترش یک جنگ منطقه، در حالیکه آمریکا در حال حمایت از اوکراین هم هست، اوضاع را سخت می‌کند. شروع جنگ برای آمریکا به زیان دولت بایدن تمام می‌شود. با حذف بقیه عوامل، دولت بایدن هیچ تمایلی به مشارکت در جنگ با ایران ندارد. طبیعی است که با این ملاحظات تلاش می‌کند تنش را کمتر کند. واکنش اسراییل می‌تواند اوضاع را تغییر دهد و جمهوری خواهان ممکن است فشار بیشتری به بایدن بیاورند.

وی در ادامه در رابطه با احتمال ایجاد اتحادی امنیتی مقابل ایران بیان کرد: در بعد جهانی، مقداری موضوع متفاوت است. اگر این درگیری‌ها قبل از جنگ غزه رخ می‌داد امنیتی‌سازی ایران انجام می‌شد. اما با توجه به زیاده روی‌های غیرمعمول اسراییل در غزه و همینطور در حمله غیرمتعارفی که به ساختمان کنسولگری انجام داد، در موضعی نیست که پاسخ ایران بتواند موجب امنیتی‌سازی ایران و ایجاد یک اتحاد علیه ایران شود. تغییر جایگاه ایران در منطقه نیز به واکنش اسراییل بستگی دارد. ایران به یک کشور هسته‌ای حمله کرده و اگر اسراییل پاسخ ندهد، به شدت آسیب می‌بیند.

این کارشناس روابط بین‌الملل درباره انگیزه اسراییل برای جنگ اظهار داشت: من فکر می‌کنم همه چیز به محاسبه اسراییل بستگی دارد. نتانیاهو خوشحال می‌شود که جنگ گسترش یابد و آمریکا را به منطقه بیاورد. ضمن اینکه آینده سیاسی نتانیاهو تضمین می‌شود و افکار عمومی را درون اسراییل با خود متحد می‌کند. نتانیاهو انگیزه دارد که به ایران حمله کند و دامنه جنگ را تشدید کند. در عمل شاید صحنه متفاوت باشد و بستگی دارد سیاسیون اسراییل چه تصمیمی بگیرند؛ اگر جنگ گسترش یابد هر سناریویی قابل اجراست. ایران باید واکنش‌های بعدی را محاسبه کند. دولت بایدن فشار زیادی به اسراییل می‌آورد که هیچ واکنشی نشان ندهد. وضعیتی که ما امروز از آمریکا می‌بینیم، آماده شعله گرفتن یک جنگ تازه نیست.

حسینی درباره شکست ظاهر قدرت نظامی اسراییل گفت: اسراییلی‌ها تا این لحظه اعلام کردند که تلفات زیادی نداشتند و ایران به اهداف خود نرسیده است. این ادبیات می‌تواند نشانگر این باشد که آن‌ها مایل به گسترش جنگ نیستند. حمله به اسراییل یک تابوشکنی برای آن هاست که شاید در نیم قرن گذشته، این تابو را مبنای امنیت اسراییل قرار داده بودند، امروز این تصویر اسراییل شکسته شده و سعی می‌کنند آن تصویر را احیا کنند. اگر این احیا کردن جنبه نظامی به خود بگیرد، جنگ منطقه‌ای را آغاز می‌کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/29 17:42:20
Back to Top
HTML Embed Code: