Telegram Web Link
🧶عاقبت اسراییل ستیزی و محاصره ایران توسط همسایگانش

فریدون مجلسی
کارشناس روابط بین‌الملل


🌿 الان پاکستان رسماً به جرگه دشمنان ایران پیوسته است. کودتای پاکستان در افغانستان و به دست گرفتن حکومت آنجا نوعی محاصره ایران است.
 
🌿در میانه کدورت‌های سیاسی ایران و جمهوری آذربایجان، وزیر امور خارجه ارمنستان وارد ایران شد تا محاسبات فرجام این کدورت کمی سخت شود. طوری‌که برخی کارشناسان معتقدند «مسائل اخیر ایران و آذربایجان یک دوره بحران زایی جدید است».

🌿 «ظاهراً تاخیر ایران در مذاکرات برجام و نگرانی‌هایی که در غرب و خاورمیانه پدید آمده سبب شده جناحی علیه ایران بسیج شود و کارهای آن‌ها تحریک کننده است. باید دید در این میان چه کسی بیشتر ار وضع موجود ضرر می‌کند. الان پاکستان رسماً به جلگه دشمنان ایران پیوسته است. کودتای پاکستان در افغانستان و به دست گرفتن حکومت آنجا نوعی محاصره ایران است.»

🌿 «درگیر شدن جمهوری اسلامی در این بحران اثر خوبی نخواهد داشت و جای آن باید برای از میان بردن خصومت‌ها تلاش کرد.

🌿ایران بزرگترین دشمن خود را اسرائیل می‌داند و توقع دارد همسایگان و دیگر کشورهای اسلامی از ایران پیروی کنند. اما آن‌ها در فکر منافع خودشان هستند و در تصمیمات خودشان از حیث خرید اسلحه و همکاری‌های مالی و حتی مقابله با ایران همکاری می‌کنند. برخی پندارها درخصوص ایران حالا به این مسئله دامن زده که باید هرچه سریعتر جلوی آن گرفته شود.»

🌿 «من از رجز خوانی‌ها و به رخ کشیدن قدرت موشکی و نظامی نگران هستم، چراکه فقط مسئله نشان دادن قدرت نظامی ایران به جمهوری آذربایجان مطرح نیست اصلاً تهدید به جنگ رفتار متقابل را برمی‌انگیزد کما این‌که آن‌ها هم یک مانور نظامی در نخجوان تشکیل دادند. اقدام به جنگ مشکلاتی برای ایران دارد. از طرفی ما مردم جمهوری آذربایجان را جدا از خودمان نمی‌دانیم. ما اگر بخواهیم وارد جنگ با آذربایجان شویم بلافاصله جنگ با ناتو آغاز خواهد شد، آن‌ها خودشان را موظف به دفاع از متحدانشان می‌دانند. لذا بهتر است به جای تبلیغات نظامی زودتر به فکر حل مسائل اصلی باشیم. بیشتر این مسائل به عدم آمادگی ما در مذاکرات وین و عدم وجود تفاهم بر سر برجام برمی‌گردد.»

🌿 «ایران توسط همسایگان خودش محاصره شده و این یک جورهایی قدرت نمایی اسرائیل است که توانسته همه همسایگان ما را جلب خودش کند. یعنی همان‌طور که خودش را در محاصره ایران می‌داند یا علاقه‌مند به حفظ این محاصره است تا بهانه‌جویی داشته باشد حالا او ما را در محاصره همسایگان قرار داده است. باید دید که می‌توانیم با ابرازهای دیپلماتیک بحرانی که چندین سال است ادامه دارد را حل و فصل کنیم و به رفع مشکلات داخلی ایران بپردازیم.»

🌿 «چیزی‌که سبب ایجاد بهانه برای این محاصره شده است نگرانی از فعالیت‌های برون مرزی ایران است که کشورهای منطقه چنین چیزی را برای استقلال و منافع ملی خودشان خطرناک می‌دانند. به همین دلیل همسایگان ضمن خرید اسلحه مایل به مذاکره با ایران هم هستند. مثلاً مذاکرات ایران و عربستان آغاز شده است، اما چندان نباید خوشبین بود چراکه عربستان با یک جور سازگاری به اسرائیل تن داده است و معتقد است دو دولت موازی اسرائیل و فلسطین باید تشکیل شود و نمی‌خواهد وارد جنگ شود. او احتمالاً از مذاکره با ایران قصد دارد که ایران را به آرامش منطقه‌ای و نوعی سازگاری دعوت کند نه این‌که خودش را تسلیم خواسته‌های ایران کند.»


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
🧶آیا پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، سیاست «ابهام هسته ای» اسرائیل را تغییر می‌دهد؟

#هاآرتص

#انتخاب

#بخش_اول

🌿"آلوف بن" در "هاآرتص" نوشت: ایران با در اختیار داشتن مواد شکافت پذیر کافی برای تولید اولین بمب هسته ای و سپس تولید موارد دیگر، به سرعت در حال حرکت به سمت تبدیل شدن به یک "دولت آستانه" است.

🌿 اسرائیلی ها نیاز به زمان دارند تا این موضوع را به عنوان یک واقعیت به مردم خود بقبولانند. اما همانطور که ایهود باراک، نخست وزیر و وزیر جنگ سابق در مقاله ای که آخر هفته گذشته در روزنامه یدیعوت آحارونوت منتشر شد، گفت، این یک واقعیت استراتژیکی است که اسرائیل باید با آن مبارزه کند.

🌿ایرانیان سلاح هسته ای عملیاتی ندارند و تا آنجا که همگان می دانند، آنها توسعه بمب و وسایل حمل آن را به تعویق انداخته اند. مقامات تهران بر روی جمع آوری اورانیوم غنی شده و توسعه زیرساخت های تولید آن تمرکز کرده اند. اما تاخیرها فنی هستند که ایران می تواند بدون تلاش زیاد و طولانی مدت بر آن فائق آید. ایران از خروج دولت ترامپ از توافق هسته ای 2015 که با حمایت شدید بنیامین نتانیاهو صورت گرفت، در راستای پیشرفت هسته ای خود استفاده کرد که به پیشرفت های بیشتر در آینده نیز منجر می شود. تهران می تواند از این وضعیت برای بهبود شرایط هرگونه توافق آتی با دولت بایدن و تقویت موقعیت خود در منطقه بهره ببرد.

🌿نتانیاهو از نزدیک شدن ایالات متحده و ایران بسیار می ترسید و به لحاظ دیپلماسی و عملیات نظامی برای خنثی سازی آن سرمایه گذاری کرد. اما او نتوانست از احتمال تنش زدایی ایرانی-آمریکایی در آینده جلوگیری کند. همچنین موفق نشد بستری را برای دیالوگ میان تهران و تل آویو فراهم کند تا از افزایش تنش ها و بروز جنگی میان آن دو که هیچ کدام از آن ها خواهانش نیستند، جلوگیری به عمل آورد.

🌿ایهود باراک مدعی است که گزینه نظامی اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران به گونه ای که پروسه ی تبدیل آن به یک کشور آستانه ی هسته ای را سال ها به تأخیر بیاندازد، دیگر قابل اجرا نیست. او معتقد است که حتی آمریکایی ها که ارتش آنها بسیار قوی تر از نیروهای دفاعی اسرائیل است، هیچ برنامه عملیاتی یا علاقه ای به حمله به ایران ندارند. وی نتیجه می گیرد که بنابراین اسرائیل باید روابط خود را با آمریکا تعمیق کند و به دنبال دریافت کمک های دیپلماتیک و نظامی بیشتری از واشنگتن باشد.

🌿تجربه به ما آموخته است که وقتی اسرائیل با مشکلات امنیتی روبرو است، بیشتر به آمریکا تکیه می کند. اما همچنین تمایل دارد سیاست ابهام هسته ای خود را مجدداً مورد بررسی قرار دهد. در چارچوب این سیاست، تل آویو از تأیید گزارش های رسانه های خارجی در مورد توانایی های خود خودداری می کند و از انجام آزمایش های هسته ای یا اعلام اینکه سلاح هسته ای در اختیار دارد نیز دوری می کند.

🌿از زمان جنگ یوم کیپور، هر زمان که رهبری اسرائیل نگران دغدغه های مردم بوده است، تعداد کمی از مقامات حاضر شده اند که در مورد سیاست ابهام یا اشاره به قابلیت های اسرائیل سازش کنند. حتی باراک در مقاله ی خود در یدیعوت از قدرت بازدارندگی اسرائیل تمجید کرد و گفت اسرائیلی ها نگران نباشند.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                                     
🧶آیا پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، سیاست «ابهام هسته ای» اسرائیل را تغییر می‌دهد؟

#هاآرتص

#انتخاب

#بخش_نهایی

🌿ظهور یک قدرت هسته ای جدید در منطقه، قطعاً سطح نگرانی در اسرائیل را افزایش خواهد داد. به ویژه اگر آن کشور ایران باشد که یکی از دشمنان اسرائیل به شمار می رود و علنا خواستار برچیده شدن "رژیم صهیونیستی" است.

🌿آیا واقعاً می توان همانطور که نتانیاهو هشدار داده است انتظار «هولوکاست دوم» را داشته باشیم؟ حل این معضل اکنون به جانشین وی، نفتالی بنت واگذار شده و این سوال را مطرح کرده است که چگونه می توان به مردم اطمینان خاطر داد، ایرانی ها را با قدرت بازدارندگی از انجام کارهای موردنظرشان بازداشت و از حمایت آمریکا برخوردار شد.

🌿پروژه دانیل، تیمی از کارشناسان هسته ای و استراتژیک اسرائیل و ایالات متحده در سال 2003 به آریل شارون، نخست وزیر وقت توصیه هایی کرد که اگر کشور یا سازمانی که با اسرائیل دشمن است به قابلیت های هسته ای دست پیدا کند، چه باید کرد.

🌿 نتیجه گیری این بود که باید به گونه ای معتبر و با قاطعیت توانایی های هسته ای اسرائیل را که برای وجود آن ضروری است، اعلام کرد. بنابراین، اسرائیل ممکن است مجبور شود سیاست ابهام خود را به میزان محدودی با آشکار کردن قابلیت های خود تغییر دهد. بدون شک در شرایطی که ایران به یک قدرت آستانه ای تبدیل شده است و به پیشرفت های هسته ای خود ادامه می دهد، استفاده از این ایده و اعلام توانایی های هسته ای و نظامی اسرائیل ضروری است.

🌿محدودیت اصلی اسرائیل در پایان دادن به سیاست ابهام، تعهد آن به آمریکا برای نشان دادن خویشتن داری است. در عوض، آمریکا یک چتر دیپلماتیک به تل آویو ارائه می دهد که به حفاظت از تاسیسات دیمونای اسرائیل می پردازد و از آن در مقابل طرح های بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه حمایت می کند.

🌿وقتی آمریکایی ها احساس کنند که اسرائیل این روند را به خطر انداخته است، اطلاعاتی در مورد توانایی های اسرائیل فاش می کنند. در همین ارتباط باید به این موضوع اشاره کرد که چند ماه پیش تصاویر ماهواره ای فاش شد که نشان می داد توسعه گسترده ای در زمینه ی تحقیقات هسته ای اسرائیل در حال انجام است.

🌿بنت نمی خواهد تفاهمی را که در ماه گذشته در سفر خود به کاخ سفید با جو بایدن به دست آورد، از دست بدهد. اما تحت فشار قرار خواهد گرفت تا آن را مجدداً مورد بررسی قرار دهد. زیرا ایران در حال جمع آوری اورانیوم غنی شده بیشتری است و جناح چپ حزب دموکرات کمکهای نظامی متعارف به اسرائیل را به چالش می کشد.
اکنون این مباحث تا حد زیادی ذهن تصمیم گیرندگان در اورشلیم و مقر دفاعی در تل آویو را به خود مشغول کرده است.
                                     

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                              
🧶روند تحولات قلمرو فلسطین
و اسرائیل
منصور براتی

🌿از سال ۱۹۱۷ و در پی انتشار اعلامیه بالفور، روند شکل گیری کلونی های یهودی نشین در فلسطین با شدت بیشتری دنبال شد. با تشکیل حکومت «قیمومیت بریتانیا بر فلسطین» دیگر موانع باقی مانده بر سر راه مهاجرت گسترده یهودیان به سرزمین فلسطین هموارتر شد، تا اینکه از سال ۱۹۴۸ اداره فلسطین به طور رسمی توسط حکومت قیمومیت به رژیم اسرائیل واگذار شد.

🌿از آن هنگام اسرائیل در چندین مقطع تاریخی اقدام به اخراج و آزار فلسطینیان و یهودی سازی مناطق اشغالی کرده است. جنگ های ۱۹۵۶، ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ مناطق اشغالی به اوج خود رسید و قلمرو تحت سیطره تل آویو سه برابر شد.

🌿با دستیابی دو طرف به توافق اسلو در سال ۱۹۹۴ این روند تا حدی متوقف شد، اما در دهه گذشته میلادی کابینه های راستگرای اسرائیل به رهبری «بنیامین نتانیاهو» با نقض مکرر مفاد توافق اقدام به گسترش شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری کرده است. اما در این میان طرح صلح «دونالد ترامپ»، موسوم به «معامله قرن» را می توان بدترین مدلی دانست که سعی شده به فلسطینیان تحمیل شود.

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🧶جمهوری‌خواهان و بنت چه نقشه‌ای برای برجام دارند؟

🪡خبرآنلاین
🗣مهسا مژدهی

#بخش_اول

🌿زمان برای بازگشت ایران به پای میز مذاکرات وین به شماره افتاده و طرف غربی سعی دارد تا با تحت فشار قرار دادن تهران، این کشور را وادار کند تا هر چه سریع تر به گفتگوها برگردند. در شرایطی که مقامات کشورمان اعلام کرده اند که مایل به ادامه گفتگوها هستند اما به نظر می رسد که تعیین زمان دقیق برای شروع دوباره، هنوز اتفاق نیافتاده و تیم تازه وزارت خارجه در صدد است تا خودش را برای حضور مجدد در میان کشورهای 4+1 و چانه زنی بر سر برجام اماده کند.
 

👈افزایش فشارها بر بایدن در مورد ایران 

🌿کنگره ایالات متحده درصدد است تا راه بایدن را برای دادن امتیازاتی به ایران سد کند. آنها معتقدند که بایدن ممکن است همان روشی را دنبال کند که پیش از این اوباما دنبال کرده بود و ممکن است امریکا را در موضع ضعف در قبال ایران قرار دهد. جمهوری خواهان این روزها بیش از هر گروه دیگری نگرانند تا توافقاتی که بایدن کرده تا برخی از تحریم های ایران برداشته شود، به جایی نرسد.

🌿به گزارش واشنگتن‌فری‌بیکن،
 جمهوری‌خواهان آمریکایی در تلاشند تا متممی را به لایحه بودجه دفاعی آمریکا اضافه کنند تا امتیازاتی که بایدن سعی داشت در قالب مذاکرات جهت احیای برجام به ایران اعطا کند، فاش شود. یکی از طرح های پیشنهادی این متمم وزارت خزانه‌داری آمریکا را موظف می‌کند تا کنگره از اعطای معافیت به کشورهای به اصطلاح حامی تروریسم مطلع سازد.

🌿 این طرح باعث می‌شود آمریکا پیشاپیش کنگره را در جریان رفع تحریم‌های ایران بگذارد. این طرح برای آن پیشنهاد شده که بایدن کنگره را در جریان مذاکرات و امتیازاتی احتمالی به ایران، قرار دهد.

🌿طرح دیگری از دولت بایدن می‌خواهد که "گزارش‌هایی درخصوص عملیات‌های مخرب ایران در خاک آمریکا از جمله حملات تروریستی، نقشه‌های آدم‌ربایی و دور زدن تحریم‌ها" را به کنگره ارائه دهد.

🌿طرح پیشنهادی دیگری از وزیر دفاع آمریکا می‌خواهد که کنگره را از تهدیدهای کوتاه‌مدت و بلندمدت مربوط به شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق آگاه سازد.

🌿در متمم لایحه بودجه دفاعی به رابطه بین ایران و چین پرداخته شده و دولت آمریکا خواسته تا به صورت منظم کنگره را از روند روابط نظامی رو به رشد ایران و چین از جمله در زمینه داد و ستد تسلیحاتی، دیدارهای نظامی و حمایت مادی پکن از نیروهای مسلح ایران مطلع کند.

🌿دیگر مفاد این سند دولت بایدن را ملزم به ارائه اطلاعات درخصوص توانایی‌های نظامی ایران و «گروه‌های نیابتی‌اش از جمله حزب‌الله لبنان و حماس» می‌کند.این نخستین بار نیست که طرح های تندوتیزی علیه توافق با ایران از سوی جمهوری خواهان شکل می گیرد. پیش از این آنها به دنبال آن بودند که دولت ایالات متحده وادار شود تا برای هرگونه توافق با ایران موافقت سنا را کسب کند. امری که به دلیل ترکیب این مجلس، تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد.

🌿کنگره امریکا با تصویب این طرح در صدد آن است تا بایدن را ملزم کند تا شفافیت را در امور مرتبط با ایران در رویه کاری خود قرار دهد. با این حل به نظر نمی رسد که تنها دغدغه گروهی جمهوری خواهان شفاف نبودن اعمال رییس جمهور امریکا باشد. آنها همان گروهی هستند که به عنوان حامی پر و پا قرص دونالد ترامپ در خروج از توافق هسته ای بودند. آنها نه تنها برجام را برای خود ضروری نمی دانند که این توافق را برای ایالات متحده مضر می شمارند.

🌿هنوز جزییات این طرح مشخص نیست و سیاست مدارهای امریکایی توضیح بیشتری در مورد سازوکار مورد نظرشان ارائه نداده اند. با این حال به نظر می رسد حالا مشخص شده که چرا دولت بایدن عجله دارد تا تهران هر چه سریع تر به میز مذاکرات برگردد. چون هر اندازه تاخیر در بازگشت علاوه به اینکه ایران را در زمینه فناوری هسته ای توانمند تر می کند، باعث سخت گیری بیشتر جمهوری خواهان کنگره بر بایدن و تیم وزارت خارجه او می شود.

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🧶جمهوری‌خواهان و بنت چه نقشه‌ای برای برجام دارند؟

🪡خبرآنلاین
🗣مهسا مژدهی

#بخش_نهایی

👌پلن‌B بایدن و بنت چیست؟

🌿در شرایطی که دیپلمات های امریکایی در رسانه های این کشور ایران را دعوت به بازگشت به توافق می کردند اما در زیر پوست واشنگتن اتفاقات موازی در پیش بود که می تواند به خودی خود باعث بدبینی تهران شود.

🌿رژیم صهیونیستی خودش را عنوان عنصری تحت تهدید از سوی ایران به حساب می آورد. این رژیم هر چند با خروج بنیامین نتانیاهو از قدرت موضع نرم تری در مورد توافق ایران و امریکا اتخاذ کرده، اما همچنان معتقد است که ایالات متحده و اسراییل باید رو به روی فعالیت های هسته ای ایران بایستند. همین امر موتور محرک بنت برای تحت فشار قرار دادن بایدن است.

🌿در سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ایالات متحده بنت گفته که بایدن با تشکیل یک تیم مشترک اسرائیلی -امریکایی با هدف عقب راندن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و جلوگیری از آنچه که اسرائیل و ایران آن را برنامه ساخت بمب اتمی می‌نامند، موافق است، تیمی که به ادعای او، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی امریکا و «ایال هولاتا» رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل تشکیل خواهند داد. اما امریکایی ها چنین طرحی را تایید نکرده اند.

🌿پیش از این سفر ادعا می شد که طرح پیشنهادی نخست وزیر رژیم صهیونیستی که قرار است این هفته با بایدن به بحث گذاشته شود؛ شامل مهار ایران بدون نیاز به بازگشت به توافق هسته ای است.

👁یک منبع وابسته به رژیم صهیونیستی در این باره مدعی شد:

🌿وقتی مباحثه در خصوص این طرح را آغاز کردیم، بازگشت به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ اجتناب ناپذیر می‌نمود اما اکنون، با گذشت زمان و تغییر دولت ایران، این موضوع هم قطعیت به مراتب کمتری دارد و به نظر ما، عدم بازگشت به برجام هم ممکن است. بازگشت به برجام دیگر سودی ندارد.

🌿همچنین بعد از دیدارهای بنت و بایدن رئیس کابینه تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا سپس به دیدار اخیرش در کاخ سفید با بایدن اشاره کرد و گفت که رئیس‌جمهور آمریکا متعهد شد که هرگز اجازه دستیابی ایران به سلاح اتمی را نخواهد داد و به استفاده از همه گزینه‌ها در صورت عدم احیای برجام تمایل دارد.

🌿به گفته نفتالی بنت، او و جو بایدن توافق کردند که آمریکا و رژیم صهیونیستی یک تیم مشترک با هدف «بازگرداندن برنامه هسته‌ای ایران به درون جعبه» (محدود و مهار کردن برنامه هسته‌ای ایران) ایجاد کنند؛ تیمی که رهبری آن برعهده «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «ایال هولاتا» رئیس «شورای امنیت ملی اسرائیل» خواهد بود.

🌿نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در این نشست تاکید کرد که او از واشنگتن خواهان اعزام نظامیان آمریکایی برای حفاظت از این رژیم نخواهد بود بلکه خواستار کمک آمریکا به این رژیم برای ایجاد یک ائتلاف برای شکست دادن ایران و محروم کردن این کشور از منابع مورد نیاز برای انجام اقداماتش در منطقه است.

🌿اسراییل در صدد است تا با این طرح که جزییاتی از آن هم منتشر نشده ایالات متحده را مجبور کند تا به تلاویو وفادار بماند و از سوی دیگر ایران را از دست یابی به فناوری هسته ای باز دارد. آنها که تجربه قبلی از رفتار دموکرات ها را در چنین شرایط داشته اند و می دانند در صورتی که تهران و واشنگتن بتوانند به تعهدی دست یابند، ایالات متحده اعتراضات اسراییل را چشم پوشی خواهد کرد، در صددند تا مانع از چنین وضعیتی شوند و بایدن را در دام طرح ها عجیب خود بیاندازند.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🧶گام عملی اسرائیل برای حضور نظامی در خلیج فارس؟

#الخلیج_آنلاین


محمد أبو رزق

#انتخاب


#بخش_اول


 🌿سفر وزیر خارجه اسرائیل، یائیر لاپید به بحرین، در وهله اول دیپلماتیک نبود و یا برای افتتاح سفارت در منامه انجام نشد، بلکه نشانه های نظامی نیز در آن به چشم می خورد که برجسته ترین آن، بازدید لاپید از ناوگان پنجم آمریکاست.

🌿به عقیده تحلیلگران، اسرائیل با بازدید از ناوگان پنجم در منامه، قصد دارد پیامها و اشاره های واضحی را به ایران برساند، مبنی بر اینکه واقعا به آن نزدیک شده و از این پس از طریق ایالات متحده و بحرین در منطقه و آبهای خلیج فارس فعالیت می کند.

🌿وزیر خارجه اسرائیل به بازدید از ناو پنجم آمریکا اکتفا نکرده و در صدد همکاری با بحرین در خصوص مساله مقابله با حملات پهپادی ایران است، که آن را تهدید روز افزونی برای منطقه می داند!

🌿در جریان سفر لاپید به بحرین، وی به همراه همتای بحرینی خود، عبداللطیف الزیانی، در برابر کشتی بزرگ جنگی«یو اس پرل هارپور» و در حضور یک مسئول بلند پایه از نیروی دریایی آمریکا، عکس یادگاری گرفت.

🌿براساس گزارش روزنامه های اسرائیلی، لاپید در این سفر به دنبال راههایی برای تامین امنیت کشتی های بحرینی در خلیج فارس بوده، که همین امر آن را در یک مقابله دریایی با ایران قرار می دهد. در جریان این سفر، لاپید و پادشاه بحرین، "حمد بن عیسی ال خلیفه"، مذاکرات طولانی را ترتیب داده و به مسائل اقتصادی هم پرداختند.

🌿ناوگان پنجم آمریکا حامل تعدادی جنگنده و زیر دریایی و تعداد زیادی بمب افکن، جنگنده های تاکتیکی و هواپیماهای سوخت رسانی است.

🌿براساس گزارش های رسمی، تعداد نیروهای دریایی آمریکا در بحرین، بیش از 5000 نفر است، در حالی که تعداد کشتی های وابسته به سلاح دریایی آمریکا در این کشور عربی، سی کشتی است و تحلیلگران اهمیت این ناوگان را بیش از دیگر ناوهای استراتژیک آمریکا در منطقه خلیج فارس می دانند.

🌿مأموریت این ناوگان، تامین امنیت ذخایر نفت از خلیج فارس به بازارهای جهانی، کنترل تحرکات ایران از نزدیک و بازدارندگی سریع در صورتی است که ایران قصد بستن تنگه هرمز را داشته باشد. علاوه بر این، ناوگان آمریکایی بر عملیات نظامی در خلیج فارس و خلیج فارس عمان، دریای سرخ و بخش های اقیانوس هند است. ناوگان پنجم آمریکا مستقیما در عملیات نظامی در عراق و افغانستان و مبارزه با تروریسم و دزدی دریایی در آبهای بین المللی هم مشارکت دارد.

👈خشم ایران

🌿ایران به نوبه خود از زبان سخنگوی وزارت خارجه اش سفر وزیر خارجه اسرائیل به بحرین را محکوم کرده و در مورد هر زمینه سازی برای تعمیق حضور ویرانگر اسرائیل در منطقه هشدار داد. پیش از این، ایران در مناسبتهای مختلف در مورد حضور نظامی اسرائیل در خلیج فارس هشدار داده بود که دلیل آن، قراردادهای عادی سازی با امارات و بحرین در سال گذشته و تفاهم های بزرگی بین آنها بود، چرا که تحلیلگران از ائتلاف استراتژیک میان دولتهای عربی و اسرائیل علیه تهران، صحبت می کردند.

🌿در همین رابطه، پروفسور"محمود یزبک"، استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه حیفا، می گوید: وزیر خارجه اسرائیل با بازدید از ناوگان پنجم آمریکا در بحرین به دنبال رساندن این پیام به ایران بود که یک ائتلاف راهبردی بین اسرائیل، ایالات متحده و بحرین در منطقه در راه است. این سفر لاپید در واقع تهدید واضحی بود برای ایران که مخالف حضور اسرائیل در آبهای خلیج فارس و همچنین توافقهای عادی سازی آن با بحرین و امارات است.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
           
🧶گام عملی اسرائیل برای حضور نظامی در خلیج فارس؟

#الخلیج_آنلاین


محمد أبو رزق

#انتخاب

#بخش_نهایی

🌿به عقیده یزبک، حتی اگر تل آویو با ایالات متحده وارد ائتلاف شود، ایران در مقابله با اسرائیل در منطقه خلیج فارس تردید نمی کند، چرا که حضور اسرائیل در این منطقه می تواند تهدید واضحی برای امنیت استراتژیک و ملی ایران باشد. این استاد مطالعات خاورمیانه بعید می داند که اسرائیل بخاطر دولتهای عربی وارد جنگ با ایران یا هر دولت دیگری در منطقه شود، اما این احتمال وجود دارد که صهیونیستها برای دفاع از منافع خود مجبور به جنگ شوند.

👈مقابله ها و حملات

🌿پیش از این، در جریان دو سال گذشته آبهای خلیج فارس شاهد حملات نظامی متقابلی بین ایران و اسرائیل بود که در سال 2019 آغاز شد و دولت اشغالگر کشتی های ایرانی حامل سلاح و نفت و کالا را هدف گرفت.

🌿براساس گزارش روزنامه نیویورک تایمز امریکا، هدف از این اقدامات اسرائیل، محدود کردن نفوذ ایران در خاورمیانه و جلوگیری از دور زدن تحریمهای آمریکا توسط تهران است.

🌿در فوریه گذشته، کشتی باربری اسرائیل تحت عنوان«ام فی هیلیوس رای» با پرچم پاناما و در خلیج فارس عمان مورد حمله قرار گرفته و نخست وزیر اسرائیل، ایران را متهم به این حمله کرد.

🌿روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا تاکید کرد که حدود 12 کشتی حامل نفت یا سلاح ایران که به سمت سوریه در حرکت بودند، در معرض حملات موشکی و سایبری اسرائیل قرار گرفتند.

🌿طبق گزارش های عبری مقابله دریایی ایران و اسرائیل که به تازگی علنی شده، پیام صریحی برای واشنگتن است مبنی بر اینکه اگر مشکلات بین ایران و اسرائیل به صورت ریشه ای حل نشود، شرایط به سمت جنگی فراگیر سوق پیدا می کند.

🌿ایران بر تنگه هرمز سیطره دریایی دارد و همین مساله برای اسرائیل ناخوشایند است، از این رو، دائما تلاش می کند به ایران فشار وارد کند و مانع از دور زدن تحریمهای آمریکا از سوی این کشور شود.


              ⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🧶 تظاهرات صدها اسرائیلی علیه توافقنامه نفتی تل‌آویو- ابوظبی

#خلیج_آنلاین


🌿تلویزیونی عبری عصر شنبه گزارش داد که صدها اسرائیلی با هدف لغو توافق اولیه بین تل آویو و ابوظبی برای انتقال نفت این کشور به بازارهای غربی از طریق چندین منطقه اسرائیلی تظاهرات کردند.

🌿این کانال عبری اعلام کرد که صدها فعال اسرائیلی برای دومین هفته متوالی در چند شهر اسرائیلی از جمله تل‌آویو در مراسم اعتراضی شرکت کردند و طی آن شعارهایی را برای لغو قرارداد نفتی با امارات متحده عربی مطرح و مدعی شدند که خطرات زیست محیطی زیادی برای این کشور در پی دارد.

🌿شنبه گذشته، ده‌ها سازمان محیط زیستی علیه توافقنامه امضا شده توسط دولت اسرائیل با امارات متحده عربی در مورد حمل نفت خلیج فارس به بندر ایلات در دریای سرخ تظاهرات کردند.

🌿کانال عبری اظهار داشت که نفت باید به بندر ایلات و از آنجا به بندر اشکلون در دریای مدیترانه، از طریق خط لوله‌ای که از خاک "اسرائیل" عبور می‌کند، منتقل تا سپس به اروپا منتقل شود. به گفته این فعالان، عملیات حمل و نقل نفت صخره‌های مرجانی در دریای سرخ را نابود می‌کند، از همین روی معترضان از وزیران دولت کشورشان خواستند به هرگونه توافق مشابه با امارات رای منفی دهند.

🌿قابل ذکر است که وزارت حفاظت از محیط زیست اسرائیل، جولای گذشته، اجرای توافقنامه انتقال نفت از امارات به "اسرائیل" را به تعویق انداخت. امارات و بحرین دو پیمان برای عادی سازی روابط با "اسرائیل" در پانزدهم سپتامبر 2020 امضا کردند.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🧶چرا آمریکا نباید از جمهوری آذربایجان در برابر ایران حمایت کند؟


#اندیشکده_کوئینسی

#انتخاب

#بخش_اول

"الدار ممدوف" در وبسایت responsible statecraft متعلق به اندیشکده «کوئینسی» نوشت:

🌿با افزایش شدید تنش ها بین ایران و آذربایجان، مظنونین همیشگی در واشنگتن حمایت قاطعانه ای از باکو ارائه می دهند و از دولت آمریکا نیز می خواهند همین کار را انجام دهد. یکی از طرفداران اصلی باکو در واشنگتن، مایکل دوران از موسسه هادسون با گذاشتن تصویری از الهام علی اف، رئیس جمهور خودکامه آذربایجان در کنار یک هواپیمای بدون سرنشین ساخت اسرائیل که ظاهراً در مرز ایران است، به عنوان نمونه ای در مورد نحوه ی برخورد دولت بایدن با ایران پا را فراتر از حد معمول گذاشت.

🌿 یکی دیگر از کارشناسان، لوک کوفی از بنیاد هریتیج یک مقاله تهیه کرد و از دولت ایالات متحده خواست تا آذربایجان را به عنوان حصاری در برابر نفوذ ایران مورد توجه قرار دهد.

🌿با این حال، چنین نگرانی ای نسبت به باکو تنها به اتاق های فکر محدود نمی شود. سفیر ایالات متحده در آذربایجان، "لی لیتزنبرگر" در ترفندی عجیب با اشاره به "همزیستی کنیسه ها و مساجد" در روستایی که اکثریت یهودی در آذربایجان هستند، از "روحیه تسامح" آذربایجان تمجید کرد.

🌿البته سفیر از حقایق ناراحت کننده ای که این روایت تحمل را با مشکل مواجه می کند مانند سخنان نفرت انگیز ضد ارمنی تحت حمایت دولت باکو و تخریب میراث ارمنی در این کشور حرفی نزد. علاوه بر این، اگر همزیستی مساجد و کنیسه ها معیار مدارا باشد، سفیر می تواند به ایران به عنوان همسایه ی آذربایجان نیز اشاره کند، جایی که بسیاری از کنیسه ها و کلیساها بدون مشکل در کنار مساجد فعالیت می کنند. در میان تنش ها با ایران، به نظر می رسد که سفیر قصد داشت با تأکید بر ویژگی هایی مانند تحمل آذربایجان که تلویحاً تصریح می کند که ایران از آن برخوردار نیست، این پیام را مطرح کند که کشورش از اصول اخلاقی برتر نسبت به ایران برخوردار است. با این حال، قطعا به نفع ایالات متحده نیست که در درگیری جمهوری آذربایجان با ایران مداخله کند. واقعیت این است که آذربایجان متحد رسمی آمریکا نیست، واشنگتن به دفاع از این کشور متعهد نشده است و آذربایجان نیز نامزد پیوستن به ناتو به شمار نمی رود.

🌿پس از آزادسازی موفقیت آمیز سرزمین های تحت اشغال ارمنیان، رئیس جمهور علی اف، به جای زمینه سازی برای آشتی، ادعاهای غیرمنطقی را در مورد سرزمین ارمنستان از جمله ایروان، پایتخت آن افزایش داد.

🌿بیانیه سه جانبه روسیه، ارمنستان و آذربایجان با میانجیگری مسکو در نوامبر 2020 با پایان دادن به خصومت ها، به رفع انسداد ارتباطات حمل و نقلی بین سرزمین اصلی آذربایجان و حومه آن در نخجوان پرداخت و یک راهرو زمینی از طریق ارمنستان تا ترکیه به وجود آورد. اما باکو، چشم انداز این توافق را با مطرح کردن ادعاهایی در مورد سرزمین ارمنی تضعیف کرد. قرار بود کریدور به عنوان یک سرزمین اجدادی ایجاد شود، در حالی که این موضوع ترس از الحاق را افزایش می دهد. چنین نگرانی هایی نه تنها در ارمنستان بلکه در ایران نیز رایج است. الحاق، ایران را از دسترسی به مرز ارمنستان محروم می کند و "کمربند ترک" را در مرزهای شمالی این کشور به وجود می آورد.

🌿به این مسائل باید رابطه استراتژیک باکو با اسرائیل و ترکیه را نیز افزود. اسرائیلی که دشمن دیرینه ایران است و ترکیه ای که رقیب منطقه ای تهران به شمار می رود. جمهوری آذربایجان از روابط دیرینه با اسرائیل برخوردار است. با این حال، در سال های گذشته، با وجود مشکلاتش با تهران، مراقب بود تا با همسایه جنوبی خود دشمنی نکند. اما پیروزی در جنگ قره باغ با کمک هواپیماهای بدون سرنشین اسرائیلی، باکو را ترغیب کرد که به روابط خود با اسرائیل افتخار کند و حس جدیدی از آسیب ناپذیری نسبت به تهران را به نمایش بگذارد.

🌿ایران احتمالاً با دلایل موجهی مظنون است که آذربایجان به پایگاهی برای عملیات اطلاعاتی اسرائیل علیه این کشور تبدیل شده است. باکو همچنین به تحریک آذری های استانهای شمالی ایران پرداخته است. از سوی دیگر، آذربایجان برای رانندگان ایرانی کامیون ها که به منطقه قره باغ می روند، مشکل ایجاد کرده است.

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🧶چرا آمریکا نباید از جمهوری آذربایجان در برابر ایران حمایت کند؟


#اندیشکده_کوئینسی

#انتخاب

#بخش_اول

🌿نمی توان از هیچ کشوری انتظار داشت که منفعلانه به تماشای چنین اقدامات غیر دوستانه ای که بر منافع ملی اش تأثیر می گذارد، بپردازد. ایران احساس کرد که موضعش در مقابل باکو در طول جنگ قره باغ که بارها از تمامیت ارضی آذربایجان حمایت می کرد، مورد استقبال قرار نگرفت.

🌿 بنابراین، هنگامی که ایران مانورهای نظامی گسترده ای را در نزدیکی مرز آذربایجان آغاز کرد، این واکنشی کاملاً قابل پیش بینی نسبت به بی توجهی باکو به نگرانی های اصلی تهران بود. اگرچه ایالات متحده ممکن است به ایران علاقه ای نداشته باشد، اما هیچ تعهدی ندارد که به سیاست های بی پروای آذربایجان پاداش دهد.

🌿نوع رژیم در باکو یکی دیگر از دلایل است که واشنگتن نباید در این درگیری از آذربایجان حمایت کند. جمهوری آذربایجان به طور مداوم در رده بندی بین المللی آزادی های سیاسی، حقوق شهروندی و فساد رتبه ی بدی دارد. به عنوان مثال، Freedom House آذربایجان را کشوری آزاد ارزیابی نمی کند و خاطرنشان کرده که فساد در این کشور شایع است و مخالفان سیاسی با سالها آزار و اذیت ضعیف شده اند.

🌿 دیده بان حقوق بشر با این نکته موافق است که دولت آذربایجان همچنان به سرکوب شریرانه علیه منتقدان و همه مخالفان ادامه می دهد. همچنین گزارش مفصلی در مورد سوءاستفاده، رفتار بی رحمانه و شکنجه آذربایجان علیه اسرای جنگی ارمنی منتشر شد. دولت بایدن مبارزه با فساد جهانی را یکی از اولویت های خود قرار داده است. در این امتیاز نیز آذربایجان عملکرد بسیار بدی دارد. آذربایجان در شاخص احساس فساد جهانی رتبه 129 از 180 را دارد. رئیس جمهور این کشور و همکارانش رسوایی های فساد بزرگ بین المللی دارند.

🌿علاوه بر این، در حالی که دیپلمات ها و لابی های آذربایجانی در واشنگتن تمام تلاش خود را می کنند تا این کشور را به عنوان متحد ثابت غرب نشان دهند، این تلاش ها نمی تواند واقعیت را تغییر دهد. علی اف به حضور همه سازمانهای مهم آمریکایی در آذربایجان مانند رادیو آزادی با بودجه کنگره ایالات متحده، موسسه بین المللی جمهوری خواهان، موسسه دموکراتیک ملی و موسسه جامعه باز که توسط سوروس تأمین مالی می شد، پایان داد.

🌿رسانه های وابسته به دولت در آذربایجان به طور مرتب نظریه های توطئه ضد آمریکایی را مطرح می کنند. اخیراً برخی در این کشور در مورد برنامه های شوم در حمله به آذربایجان هشدار داده اند. در همین حال، علی اف رابطه نزدیکی با ولادیمیر پوتین برقرار کرده است، که بر اساس بیزاری مشترک از دخالت عمیق تر غرب در قفقاز، بنا شده است.

🌿دولت ایالات متحده باید در برابر درخواست ستیزه جویان واشنگتن برای درگیر شدن در این نزاع که هیچ کدام از منافع حیاتی آمریکا در آن در خطر نیست، مقاومت کند. همچنین باید توجه داشت که در آذربایجان دولتی روی کار است که ارزشها و منافع ایالات متحده تضاد دارد. علی رغم تلاشهای متحدان آذربایجان در واشنگتن، کنگره همچنین باید با جدیت از هر اقدامی که به درگیری در قفقاز جنوبی دامن می زند، اجتناب کند.



⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🧶توسعه مناسبات جمهوری آذربایجان و اسرائیل

⭐️دلایل و ملاحظاتی مستقل از نوع رویکرد ایران به ارمنستان و مناقشه قره‌باغ

#ایراس

ولی کالجی

🌿در تحلیل و بررسی دلایل توسعه مناسبات جمهوری آذربایجان و اسرائیل به موارد متعددی از جمله نیاز اسرائیل به توسعه مناسبات با شش کشور «مسلمانِ غیر عرب» در آسیای مرکزی و قفقاز یعنی جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان اشاره شده است. در این بین، از سوی برخی از منتقدین سیاست خارجی ایران در منطقه قفقاز بعضاً به این نکته اشاره‌ می‌شود که «نوع رویکرد ایران به ارمنستان و مناقشه قره باغ» که در واقع کوششی در جهت اتخاذ یک رویکرد متوازن بین دو کشور همسایه ارمنستان و جمهوری آذربایجان از سوی تهران بوده است، نقشی مهم و کلیدی در نزدیکی جمهوری آذربایجان به اسرائیل ایفا نموده است.

🌿 به همین دلیل باورمندان به این رویکرد تحلیلی همواره خواستار تغییر در سیاست متوازن ایران در منطقه قفقاز شده اند تا از دامنه و سطح رو به گسترش روابط جمهوری آذربایجان و اسرائیل به ویژه در ابعاد نظامی و امنیتی آن کاسته شود. هرچند نمی توان تاثیر این عامل را در نزدیکی باکو به اسرائیل به طور کامل رد نمود، اما واقعیت آن است که سه عامل اصلی و مستقل از عامل ایران موجب توسعه مناسبات جمهوری آذربایجان و اسرائیل در سه دهه گذشته شده است:

👈 عامل نخست، بهره گیری از ظرفیت و تاثیرگذاری لابی قدرتمند یهودی برای مقابله با لابی ارمنی به ویژه در سه کشور روسیه، آمریکا و فرانسه که میزبان بزرگ ترین جوامع دیاسپورای ارمنی جهان، اعضای اصلی گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در موضوع مناقشه قره باغ و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند؛

👈عامل دوم، کوشش جمهوری آذربایجان برای غلبه بر محدودیت‌های خریدهای تسلیحاتی از غرب از طریق اسرائیل به ویژه با توجه به مصوبه «ماده ۹۰۷ حمایت از آزادی» در سال ۱۹۹۲ کنگره آمریکا که این رویکرد جمهوری آذربایجان بسیار شبیه الگوی روابط نظامی و خریدهای تسلیحاتی چین از اسرئیل به عنوان «درب پشتی غرب» پس از اعمال تحریم‌های تسلیحاتی غرب علیه پکن متعاقب حوادث میدان «تیان آن مِن» در سال ۱۹۸۸ است

👈عامل سوم؛ صادرات نفت جمهوری آذربایجان به اسرائیل است که در حال حاضر نزدیک به ۴۰ درصد از واردات نفت اسرائیل را تشکیل‌ می‌دهد. بنابراین مستقل از عامل سیاست خارجی ایران در قبال ارمنستان و مناقشه قره باغ، توسعه مناسبات جمهوری آذربایجان و اسرائیل، دلایل و ملاحظات سیاسی، نظامی و اقتصادی خاص خود را دارد.

🌿لذا اگر روابط ایران با ارمنستان همانند کشورهای ترکیه، پاکستان، یمن و عربستان سعودی به طور کامل هم قطع شود، شاید سطح و عمق روابط تهران و باکو را به سطح استراتژیک چهار کشور یاد شده با جمهوری آذربایجان برساند، اما قطعاً کوچک ترین تاثیری در قطع یا کاهش مناسبات جمهوری آذربایجان و اسرائیل نخواهد داشت و چنانچه اشاره شد، دلایل و ملاحظات خاص خود را به واسطه ماهیت مناقشه قره باغ، اختلافات دیرپای جمهوری آذربایجان و ارمنستان، ترکیب و عملکرد گروه مینسک در سه دهه گذشته و ساختار اقتصادی جمهوری آذربایجان به عنوان ساختار رانتیر مبتنی بر درآمدهای نفت و گاز دارد که این عوامل الزاماً ارتباطی به ایران ندارد.

🌿 لذا این احتمال، امید یا انتظار که تغییر در این رویکرد متوازن‌ می‌تواند تغییری در مناسبات جمهوری آذربایجان و اسرائیل ایجاد کند، دیدگاه واقع بینانه‌ای نیست و با واقعیات و تحولات میدانی حاکم بر منطقه قفقاز نیز همخوانی ندارد. لذا ضرورت دارد سیاست خارجی ایران فارغ از ماهیت و روند توسعه مناسبات جمهوری آذربایجان و اسرائیل، همچنان رویکرد مستقل و متوازن خود در منطقه قفقاز دنبال کند. هر چند تداوم این سیاست در محیط تحول یافته این منطقه در سال‌های اخیر به ویژه پس از جنگ دوم قره باغ نیازمند طراحی‌ها و ابتکارعمل‌های جدید است.

👈متن کامل👇

http://iras.ir/?p=2900


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
/العربی الجدید/

▫️نگرانی‌های تهران درمورد تحولات قفقاز؛ از نفوذ اسرائیل تا خطر کمرنگ شدن اهمیت خطوط انتقال انرژی ایران

▫️انتخاب

#بخش_اول

"العربی الجدید" در مطلبی به قلم"محمود علوش" نوشت: با گذشت نزدیک به یک سال از پیروزی آذربایجان بر ارمنستان در اقلیم قره باغ، به نظر نمی رسد منطقه قفقاز آماده ورود به مرحله استقرار طولانی مدت باشد. توافق صلحی که با نظارت ترکیه و روسیه به امضا رسید، توانست به جنگ بین دو کشور پایان داده و برای اولین بار امکان توافق صلحی بین باکو و ایروان را فراهم کرد، با این حال، تنها عوامل داخلی این درگیری حل شد و عوامل خارجی موثر در آن نادیده گرفته شد. سه دولت منطقه ای در این مساله دخیل هستند، روسیه، ترکیه و ایران. در حالی که مسکو و آنکارا در سال گذشته پایان جنگ را رهبری کردند و با نیروهای حفظ صلح در قره باغ مشارکت نمودند، تهران خود را در این معادله ژئوپلتیک جدید در حاشیه یافت. این احساس ایران زمانی افزایش یافت که شاهد گسترش روابط بین اذربایجان و اسرائیل بود.

در حین جنگ بین ارمنستان و اذربایجان، ایران در اظهار حمایت علنی از ارمنستان تردید داشت. با روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، ایران به دنبال مقاومت در برابر معادله ژئوپلتیک جدیدی است که با حضور اسرائیل در مرزهای شمالی این کشور، در حال شکل گیری است. با اینکه با توجه به رابطه بین باکو و تل آویو، نگرانی ایران از عامل اسرائیل معقول به نظر می رسد، اما این مساله تازه ای نیست و تهران از سالها پیش معتقد است که تل آویو از رابطه با باکو برای جاسوسی علیه ایران استفاده می کند. علنی شدن دوباره این نگرانی در زمان حاضر، نشان دهنده تمایل ایران برای شکست دادن تحولی است که آن را تهدیدی برای نفوذ خود می داند، نه تنها در جنوب قفقاز، بلکه در دولتهای آسیای میانه.

پس از شکست ارمنستان، آذربایجان 130 کیلومتر از مرزهای خود با ایران را باز پس گرفت که در دهه نود توسط ارمنستان اشغال شده بود. همانطور که اذربایجان بخشی از راه اصلی ارتباطی ایران و ارمنستان را پس گرفت، که مسیر تجاری مهمی به سمت دریای سیاه و روسیه نیز محسوب می شود. گذشته از این، تصمیم اذربایجان برای تعیین عوارض بر کانتینرهای حامل کالا به ارمنستان، موجب برانگیخته شدن خشم تهران شد، تا در مقابل، در مرزهای خود با اذربایجان رزمایش های نظامی انجام دهد.

سپس این اختلاف بعد منطقه ای به خود گرفت و ترکیه هم از انجام رزمایش های نظامی با اذربایجان خبر داد. برگزاری رزمایش های ایران به دنبال آموزشهای نظامی ترکیه، پاکستان و اذربایجان در باکو که در تاریخ دوازدهم سپتامبر اتفاق افتاد، تصادفی نیست.

به حاشیه رفتن ایران در معادله جدید قفقاز، باعث نگرانی این کشور شد، چرا که از یک سو شاهد افزایش نفوذ ترکیه است که می تواند از طریق مسیر نخجوان-اذربایجان دولتهای ترک زبان در اسیای میانه را به یکدیگر ارتباط دهد و از سوی دیگر، ایرانی ها نگرانند این مسیر، تجارت آنها با ارمنستان را ضعیف کرده و نفوذشان در دولتهای ترک زبان اسیای میانه را کاهش دهد. از این رو، ایران در مقایسه با دستاوردهایی که ترکیه و روسیه داشته اند، خود را بازنده این تحولات می داند.

انچه دغدغه ایران را دو چندان می کند، تلاش ارمنستان برای حل اختلاف تاریخی اش با اذربایجان و گشودن آسمان ارمنستان به روی اذربایجان است. همچنانکه اخیرا نخست وزیر ارمنستان پیامهایی را در مورد تمایلش برای عادی سازی روابط با ترکیه ارسال کرده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/العربی الجدید/

▫️نگرانی‌های تهران درمورد تحولات قفقاز؛ از نفوذ اسرائیل تا خطر کمرنگ شدن اهمیت خطوط انتقال انرژی ایران

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

دغدغه های تهران تنها به موضوع در حاشیه قرار گرفتن منحصر نمی شود، بلکه رقابت بر سر خطوط انتقال انرژی نیز از نگرانی های ایران است. از سال 1994، شرکت بریتیش پترولیوم بیش از هفتاد میلیارد دلار صرف طرحهای توسعه انرژی و انتقال آن از طریق اذربایجان کرد.

تقویت روابط سیاسی و اقتصادی ترکیه با دولتهای ترک زبان، می تواند در آینده موجب توسعه خط باکو-تفلیس-جیحان شده و نفت و گاز ترکمنستان را هم شامل شود. این خط می تواند یک رقیب جدی برای خطوط انتقال انرژی ایران باشد که از میدان پارس جنوبی ایران به سمت اروپا و کشورهایی مثل عراق، سوریه و لبنان امتداد دارد.

به دنبال رزمایش های ایران، وزیر خارجه این کشور به مسکو رفت تا بتواند حمایت روسیه و ایستادگی آن در کنار تهران در جریان معادله ژئوپلتیک جدید را جلب کند، بویژه آنکه روسیه هم از نقشی که ترکیه در حیاط خلوت روسیه در حال ایفای آن است، راضی نیست. عبداللهیان در این سفر بوضوح گفت که کشورش اجازه ایجاد تحولات ژئوپلتیک و تغییر نقشه در منطقه قفقاز را نمی دهد.

این جهت گیری ایران به اضافه افزایش تنشهای آن با اذربایجان، منعکس کننده تلاش ایران برای ایجاد یک میدان درگیری جدید در منطقه است. اما روسیه تکرار کرد اولویت آن، جمع بین ترکیه، ایران، اذربایجان، ارمنستان و گرجستان در کنار یکدیگر و در راستای یک همکاری منطقه ای است. مسکو نشان داد که تمایلی به شکل گیری یک درگیری دوباره در منطقه ندارد.

با اینکه ترکیه به دلیل حساسیت روابط خود با ایران، در اعلام حمایت علنی خود از اذربایجان در جریان اختلاف آن با ایران خودداری می کند، اما آنکارا هرگز باکو را تنها نخواهد گذاشت. همزمان، ترکیه می خواهد دستاوردهای خود در جنگ قره باغ را به یک نفوذ استراتژیک طولانی مدت تبدیل کند. پیش از این، اردوغان پیشنهاد ایجاد یک همکاری شش جانبه بین دولتهای منطقه را داده بود تا از خشم ایران بکاهد، اما به نظر می رسد تحقق این پیشنهاد در زمان فعلی دور از دسترس بوده و نیازمند بررسی اختلافات دو جانبه بین این دولتها پیش از حاضر شدنشان بر سر یک میز است. یک مشکل تاریخی بین اذربایجان و ایران و همچنین اذربایجان و ارمنستان وجود دارد، همانطور که همین شرایط بر روسیه و گرجستان منطبق است. بنابراین در این شرایط بعید است که در مدت کوتاهی شدت تنش ها بین باکو و تهران کاهش یابد و همچنین به نظر نمی رسد آتش رقابت منطقه ای بین تهران و آنکارا در قفقاز خاموش شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🧶نزدیک شدن عربستان و ایران به هم، موجب فروپاشی ائتلاف ضدایرانی خواهد شد

#ها آرتص

تحلیلگر اسرائیلی
زوی برئیل


🌿موفقیت‌آمیز بودن نزدیک شدن عربستان و ایران به هم و بازگشایی کنسولگری این کشور در تهران و بازگشت روابط دو طرف به روال سابق، به معنی فروپاشی و نابودی ائتلاف ضدایرانی خواهد بود که "اسرائیل" به آن دل خوش کرده و امید زیادی به آن بسته بود، از جمله اینکه امیدوار بود از این طریق بتواند روابط دیپلماتیک با عربستان برقرار کند.

🌿برئیل در این تحلیل به اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در پایان سفر خارجی خود به کشورهای سوریه، مصر و روسیه استناد کرده که گفته بود گفتگوها بین ایران و عربستان به سمت و سویی خوب پیش می‌رود. همچنین خطیب زاده سخنگوی او نیز اعلام کرده که مذاکرات بین دو کشور بدون هیچ خللی ادامه دارد و طی آن روابط فی مابین و روابط با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و جنگ یمن نیز مطرح شده است. وی گفته که دو کشور چندین توافقنامه را هم به امضا رسانده‌اند.

🌿هاآرتص به نقل از شماری از دیپلمات‌های اروپایی که با خبرنگارن عرب گفتگو کرده‌اند، آورده است که پیش‌بینی می‌شود طی هفته‌های آینده کنسولگری‌های دو طرف بازگشایی و روابط بین دو کشور به طور کامل روال عادی خود را ازسرگیرد.

🌿زوی برئیل در ادامه تاکید کرد که دیدارهای مقامات عربستانی و ایرانی به طور غیرعلنی از آوریل امسال شروع شده، کما اینکه پادشاه عربستان در سخنان خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل عنوان کرد که کشورش امیدوار به برقراری روابطی خوب با ایران است.

🌿بر پایه این تحلیل، عربستان پس از انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا به ویژه در سایه تنش ایجاد شده بین بایدن و ولیعهد عربستان پس از ماجرای ترور جمال خاشقچی روزنامه‌نگار عربستانی به موازات فشارهای او برای عدم فروش سلاح به عربستان جهت ممانعت از بکارگیری آن در جگ یمن، در سیاست‌های منطقه‌ای خود بازنگری کرده است.

🌿به گفته هاآرتص، پادشاه عربستان پس از اینکه به این نتیجه رسیده که آمریکا قابل اعتماد و اتکا نیست، تصمیم گرفته در سیاست‌های منطقه‌ای خود به ویژه در رابطه با ایران تجدیدنظر کند و برای این کشور بهتر است که گزینه‌ها و روابط راهبردی خود را تنوع بخشد و یک بازنگری کلی در مواضع و سیاست‌هایش داشته باشد.

🌿 همچنین مخالفت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا با حمایت از عربستان پس از حملات به تاسیسات نفتی این کشور موجب شد که ریاض بیش از پیش به این نتیجه برسد که گفتگو با ایران ضروری است. از سوی دیگر، ایران نیز می‌داند که عادی‌سازی روابط با عربستان فواید زیادی برای آن دارد و موجب اعتراف آن ولو به شیوه غیررسمی، به نقش داشتن در امور سوریه، یمن و عراق خواهد شد و به موجب آن، کشورهای عربی و برخی کشورهای خاورمیانه که تحت فشارهای آمریکا جانب احتیاط را در رابطه با ایران در پیش گرفته بودند، در مواضع خود تجدیدنظر خواهند کرد.

🌿طبق تحلیل‌های این نویسنده اسرائیلی، عادی‌سازی روبط عربستان و ایران در کنار اختلافات بین نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، ضربه‌ای به "اسرائیل" خواهد بود، به ویژه در سایه احتمال ترکیدن حباب موسوم به ائتلاف عربی اسرائیلی علیه ایران، چرا که این در حقیقت حبابی بیش نبود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی آن را ایجاد کرده بود، چرا که تحت هیچ شرایطی ممکن نیست که جنگنده‌های عربستانی با همکاری "اسرائیل" و بدون موافقت آمریکا علیه ایران دست به حمله‌ای بزنند، به ویژه اینکه آمریکا از دوره ریاست جمهوری ترامپ اعلام کرده که به دنبال جنگ نیست، بلکه به دنبال راه حلی دیپلماتیک با ایران است.

🌿 زوی برئیل اظهار داشت که کشورهای ائتلاف عربی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و در راس آن‌ها عربستان که در پی تقویت جایگاه خود نزد واشنگتن از طریق ترویج ائتلاف مشترک علیه ایران بودند، می‌توانستند به ائتلاف تشکیل شده توسط "اسرائیل" تکیه کنند هرچند هم که عملا این ائتلاف موفق نباشد، اما مسئله این است که اکنون برای این کشورها مشخص شده است که آنچه دنبالش هستند، جنگ با ایران نیست، کما اینکه کاملا مشخص است که "اسرائیل" یک میانجی است که به دنبال رسیدن به هدفی است که خود قادر به تحقق آن نیست.



⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                             
🇸🇦 صفحه عربستان سعودی 🇸🇦

↖️ کانال تخصصی و مطالعاتی عربستان سعودی

↖️ بررسی مسائل مرتبط با حوزه عربستان سعودی

↖️ اخبار و تحلیل رویدادهای حوزه عربستان سعودی

↖️ سیاست، فرهنگ، اقتصاد و...

↖️ با ما در صفحه عربستان سعودی همراه باشید...

💬 برای پیوستن به ما لینک زیر را لمس کنید👇

www.tg-me.com/saudiarabiapage
🧶روند کاهش تنش با عربستان و ارتباط ایران با جهان روی یکدیگر تاثیرگذار هستند
🧶اسرائیل از کاهش تنش در خاورمیانه نگران است

#ایلنا

👈مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه گفت:

🌿مذاکرات ایران و عربستان که در سطوح امنیتی صورت گرفت ارزیابی‌های مثبتی را برای دو طرف به وجود آورده و روند تا اینجا روبه جلو و مثبت است اما واقعیت این است که اختلافات دوکشور متعدد و پیچیده است که حل و فصل آن ساده به نظر نمی‌رسد.

🗣"قاسم محبعلی" در گفت‌وگویی در پاسخ به سوالی در خصوص افق پیش روی روابط ایران و عربستان، موانع کاهش تنش و همچنین تاثیر از سرگیری روابط دیپلماتیک دو کشور برمنطقه گفت:  این امیدواری وجود دارد که این مذاکرات به سمت روند مثبت پیش برود؛ اظهارات دو طرف نسبت به یکدیگر تغییر کرده است و تبلیغات منفی دو کشور علیه یکدیگر کاهش پیدا کرده است و همچنین در حوزه یمن عملیات‌ها چه از سمت عربستان و چه از سمت انصارالله کاهش یافته است.

🌿 این مذاکراتی هم که در سطوح امنیتی صورت گرفت ارزیابی‌های مثبتی را برای دو طرف به وجود آورده و روند تا اینجا روبه جلو و مثبت است اما واقعیت این است که اختلافات ایران و عربستان اختلافاتی متعدد و پیچیده است که حل و فصل آن ساده به نظر نمی‌رسد.

👈وی افزود: این اختلافات مجموعه‌ای از موضوعات شامل دوجانبه، منطقه‌ای و نوع نگاه دو کشور به مساله مذهب، دین و فرقه است که تفاوت‌های جدی وجود دارد و دو کشور نگرانی‌هایی نسبت به یکدیگر دارند.

🌿 همه این مجموعه اختلافات به مولفه دیگری بستگی دارد که آن مناسبات ایران با جهان در قالب برجام است و این مسائل را باید با هم و هم راستا پیش ببرند چرا که روی یکدیگر تاثیر دارند.

👈وی ادامه داد: همچنین به نظر می‌رسد عربستان هم با توجه به تحولات در سیاست خارجی ایالات متحده در قبال خاورمیانه و پیگیری خروج این کشور از عراق و افغانستان که به جایگزینی رقبای این کشور مثل قطر و ترکیه منجر شده است، آن‌ها را متوجه کرده که در حال از دست دادن نقش خود هستند و در اینجا ارتباط با ایران به عنوان بازیگر متفاوت شاید بتواند بخشی از کاهش نقش عربستان را بهبود ببخشد.

🌿البته این یک رابطه دوطرفه است چرا که ایران نیز در این برهه زمانی با توجه به مشکلاتی که در منطقه با آن درگیر است، نیاز دارد که مشکلاتش را با عربستان کاهش دهد چرا که مشکلات ایران با کشورهای کوچک عربی منطقه نیز ناشی از بالا رفتن سطح تنش با عربستان است و این مجموعه دلایل نوعی خوش‌بینی را در خصوص اراده دو طرف برای کاهش تنش به وجود آورده است اما همانطور که اشاره کردم مسائل ایران و عربستان بسیار پیچیده و مسائل منطقه نیز غیرقابل پیش‌بینی است. 

 🌿مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که مصداق پیچیدگی مشکلات تهران و ریاض چیست که هنوز دو کشور حتی برای بازگشایی سفارت‌خانه‌ها نیز به توافق نرسیده‌اند، گفت: مذاکرات در سطوح امنیتی بیشتر مذاکراتی برای دست یافتن به ارزیابی دو طرف از یکدیگر است و تا زمانی که مذاکرات روی میز دیپلمات‌ها و سطوح عالی سیاسی نرسیده باشد نمی‌توان گفت که طرفین به توافق نزدیک شده‌اند.

🌿 دومین موضوع این است که مذاکرات ایران و عربستان تنها به اراده دو کشور وابسته نیست بلکه تحولات منطقه و اراده آمریکا و قدرت‌های بزرگ هم در این راستا نقش آفرین هستند.

🗣وی افزود: اسرائیلی‌ها هم از پیشرفت این مذاکرات نگران بوده و سعی دارند این روند را تخریب کنند که البته ممکن است در این مسیر تنها نباشند که این موضوع نیز به پیچیدگی روند کاهش تنش می‌افزاید.

👈محبعلی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر کاهش تنش میان ایران و عربستان بر روی کشورهای منطقه با توجه به اینکه کشورهایی مثل عراق و لبنان به صورت علنی پیگیر این روند هستند، گفت: رابطه ایران و عربستان تنها آثار دوجانبه نداشته و آثاری منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دارد.

🌿 برای مثال رابطه ایران با کشورهای کوچک عربی مانند امارات و بحرین به رابطه این کشور با عربستان بستگی دارد. این ابتکار عراقی‌ها به دلیل منافع خودشان بود چرا که با خروج نیروهای ایالات متحده از این کشور، بغداد نگران است که به صحنه‌ای برای رقابت‌های تهران و ریاض بدل شود و به همین دلیل علاقمند هستند روابطی به دور از تنش در منطقه حاکم شود.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
          

                                     
🧶برقراری روابط تهران و ریاض پایان ائتلاف ضد ایرانی خواهد بود


#هاآرتص

🌿اگر رایزنی ها میان مقامات ایران و عربستان منجر به آشتی و مصالحه دو کشور شود، باقی کشورهای عربی، به ویژه در حاشیه خلیج (فارس) به سرعت این مسیر را دنبال خواهند کرد. در این صورت خاورمیانه به یک مکان بسیار متفاوت تبدیل خواهد شد و جایگاه اسرائیل در آن نیز متفاوت خواهد بود.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه با اشاره به اظهارات وزیر و سخنگوی وزارت امورخارجه ایران درباره روند گفت وگوها میان تهران و ریاض نوشت:

🌿 به گفته سعید خطیب زاده یک سری توافقات میان دو طرف صورت گرفته است. همچنین منابع دیپلماتیک در گفت وگو با خبرنگاران عرب از احتمال بازگشایی کنسولگری های دو کشور در آینده نزدیک خبر دادند. به علاوه انتظار می رود با باز شدن سفارتخانه های تهران و ریاض عادی سازی کامل روابط به زودی تحقق یابد.

👈هاآرتص افزود:

🌿 اگر رایزنی ها میان کاخ سعودی و جمهوری اسلامی ایران به حصول یک توافق و برقراری کامل روابط میان دو کشور بینجامد، این به معنی پایان فصل ائتلاف علیه ایران خواهد بود. اسرائیل به میزان زیادی به این ائتلاف که خود را عضو غیر رسمی آن می دانست، اتکا کرده بود تا جایی که وجود این وجه مشترک (دشمنی با ایران) میان ریاض و تل آویو، آن را به برقراری روابط میان اسرائیل با آل سعود امیدوار کرده بود.

🌿ارتباط میان پادشاهی سعودی و جمهوری اسلامی موانع بر سر راه کانال ارتباطی مستقیم کشورهای عربی با ایران را رفع خواهد کرد. شواهد این اتفاق نیز در اظهارات جدید وزیر امورخارجه اردن قابل لمس است که در گفت وگوی تلفنی با همتای ایرانی خود تاکید کرد: روابط خوب با ایران در راستای منافع ملی اردن است.

هاآرتص به رویکرد دولت کنونی آمریکا درقبال خاورمیانه و تمایل آن برای کاهش حضور در منطقه اشاره کرد و نوشت:

🌿صاحب نظران سعودی این گونه توضیح می دهند که پادشاه عربستان دریافته است که دیگر نمی تواند به ایالات متحده متکی باشد، بنابراین می بایست روابط استراتژیک خود را تغییر دهد و جایگاه خود در خاورمیانه را مجددا مشخص کند.

🌿 در واقع، یک سری شکست ها در عرصه سیاست خارجه همچون تلاش برای اجبار رفیق حریری نخست وزیر لبنان به استعفا که به یک شکست مفتضحانه تبدیل شد، عدم توانایی نفوذ در جنگ سوریه، ادامه جنگ یمن بدون یک نتیجه مشخص علی رغم دست برتر عربستان از نظر قدرت نظامی، جدا شدن امارات متحده عربی از این درگیری، امتناع دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا از حمایت از ریاض در برابر ایران پس از حمله به تاسیسات نفتی بزرگ عربستان، سعودی ها متوجه شدند که برای جلوگیری از بروز بحران در این کشور و نابود شدن برنامه های اقتصادی ولیعهد سعودی برای آینده عربستان گفت وگو با ایران یک ضرورت است.

🌿از طرفی دیگر، هرچه مذاکرات هسته ای با ایران به حصول یک توافق نزدیکتر می شود، عربستان سعودی باید بیش از پیش تاثیر چنین توافقی بر بازار جهانی نفت را ارزیابی کند. چراکه ورود مجدد ایران به بازار نفت به معنی کم شدن مشتریان نفتی عربستان، پایین آمدن قیمت ها و کاهش درآمد اصلی این کشور خواهد بود. بنابراین آل سعود بیش از گذشته لزوم برقراری روابط با جمهوری اسلامی را احساس کرده است.

هاآرتص ادامه داد:

🌿 برای ایران بهبود روابط با عربستان سعودی منافعی به همراه دارد، زیرا چنین توافق حتی به طور غیر رسمی وضعیت ایران را در قبال لبنان، سوریه، یمن و عراق مورد تائید قرار خواهد داد. بدین ترتیب دروازه ایران به روی کشورهای عرب خاورمیانه باز خواهد شد. روابطی که در سال های اخیر تحت فشارهای شدید آمریکا برای داشتن روابط دوستانه تر با تهران در وضعیتی نامشخص قرار داشت.

🌿 تجدید روابط ایران و عربستان ضربه ای بزرگ برای اسرائیل خواهد بود. نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل نه تنها بر سر مذاکرات هسته ای با ایران و توافقی که واشنگتن به دنبالش است با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اختلاف نظر اساسی دارد، بلکه حباب یک ائتلاف عربی ضد ایرانی که نخست وزیر نتانیاهو به شدت روی آن حساب باز کرده بود در حال ترکیدن است.

🌿 بنابراین، دیگر هواپیماهای سعودی در صورتی که اسرائیل بخواهد بدون تائید آمریکا حمله ای به ایران انجام دهد با تل آویو همراه نخواهد شد. هرچند که در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز دولت آمریکا مشخص کرد که بیشتر خواهان دیپلماسی است تا جنگ.

🌿علاوه براین، امارات متحده عربی دو سال پیش توافق همکاری با ایران امضا کرد. قطر یکی از شرکای تجاری ایران است و ظاهرا دیگر اعضای این ائتلاف همچون مصر و اردن نیز به دنبال آن هستند. اکنون این کشورها، به ویژه عربستان سعودی دریافته اند که نزاع با ایران دیگر یک کالای ارزشمند نیست .


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
          
🧶نقشه حمله اسرائیل با حساب دیگران به ایران، ایران بی نقشه نیست

#اسپوتنیک

تهیه شده توسط
#دکتر_عماد_آبشناس

#بخش_اول

🌿قطعاً نظامی های آمریکایی کاملا متوجه هستند حمله به ایران چه خسارت هایی برای آمریکایی ها می تواند به بار آورد.

🌿 سال ها نخست وزیر سابق اسرائیل بنیامین نتانیاهو، تلاش کرد با سربازان آمریکای و به حساب کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به ایران حمله نظامی کند، اما در نهایت ظاهرا حرف پنتاگون بر حرف سیاست مداران چربید و آمریکایی ها، حد اقل فعلاً از حمله نظامی علیه ایران صرف نظر کردند.

🌿البته روزی نیست که چندین مقام اسرائیلی درباره گزینه حمله به ایران و حتی تهدید ایران به حمله اتمی صحبت نکنند و حتی برخی هم آمار و ارقام منتشر می کنند مبنی بر اینکه بخش بزرگی از مردم اسرائیل خواهان حمله نظامی به ایران هستند.

🌿بیشتر این افراد هم تصوری مشابه حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای تموز عراق و یا تاسیسات هسته ای لیبی و یا سودان دارند.

🌿مشکل اصلی همه شان هم این است که هنوز نتوانسته اند حجم اسرائیل را در مقایسه با حجم ایران و یا کشورهای عربی که به آنها حمله شده درک کنند.

🌿حتی اگر آنها بخواهند به ایران حمله اتمی کنند ایران نیاز ندارد که خود تسلیحات هسته ای تهیه کرده باشد چون قطعا اماکن ذخیره سازی بسیاری از تسلیحات هسته ای اسرائیل را در اختیار دارد و کافی است به این اماکن حمله کند.

🌿با توجه به مساحت ایران و اسرائیل می توان تصور کرد که ایران ظرفیت تحمل حتی حمله اتمی را هم دارد اما اسرائیل نه.

🌿البته حتی اگر سیاست مداران اسرائیل متوجه حرف های خود نیستند ولی قطعا نظامیان و دستگاه های امنیتی اسرائیل کاملا متوجه هستند که حمله به ایران چه عواقبی می تواند در پی داشته باشد.

🌿علی رغم اینکه اسرائیل پیشرفته ترین تسلیحات آمریکایی را در اختیار دارد و امکانات نظامی اسمی برای انجام چنین حمله ای را در یک نقطه دارد ولی به دلیل وسعت ارضی ایران و پراکنده بودن تاسیسات هسته ای ایران در مناطق مختلف امکان انجام یک عملیات و فرار مانند آنچه در کشورهای دیگر رخ داد وجود ندارد.

🌿همچنین باید توجه داشت که هواپیماهای اسرائیلی مجبور می باشند از مسافت های دور به سمت ایران پرواز کنند که در همه این مسیر ها ایرانی ها رادارهای خود را متمرکز کرده اند تا آنها را رصد کنند.

🌿اگر هم حتی به ایران برسند امید بازگشت آنها بسیار کم می باشد و خودشان هم به خوبی می دانند با ورود هواپیماهای نظامی شان به فضای هوایی ایران قطعا ایرانی ها هم موشک هایشان را که به سمت تاسیسات زیر بنایی حساس اسرائیل نشانه گرفته اند پرتاب خواهند کرد و اگر هواپیمایی از این هواپیماها از تله های دفاعی ایران سالم بیرون آیند شانس اینکه فرودگاهی برای فرود آمدن پیدا کند بسیار کم خواهد بود.

🌿کشورهایی هم که هواپیماهای اسرائیلی می خواهند از بالای آن عبور کنند قطعا می دانند که به همان نسبت که ایران متضرر خواهد شد قطعا آنها نیز متضرر خواهند شد، شاید هم بیشتر، چون ایران این حق را پیدا می کند  طبق قوانین بین المللی واکنش نشان دهد و قطعا واکنش ایران دو برابر آنچه آنها سود کرده اند برایشان ضرر خواهد داشت.

🌿حمله ایران به پایگاه های آمریکایی در عراق مخصوصا پایگاه عین الاسد هم نشان داد که ایران هیچ ابایی از حمله به دیگران ندارد.

🌿به قول خیابانی ها "گنده لاتشان که آمریکا بود، ایرانی ها اینجوری باهاش برخورد کردند وای به حال نوچه ها".

🌿به همین دلیل هم هست که سیاست مداران اسرائیل دوباره به سمت طرق قدیمی حمله به ایران یعنی استفاده از دیگران رفته اند.

👈طرح تل آویو برای جنگ علیه ایران بدون مشارکت اسرائیل

🌿آنها تلاش دارند کشورهای عربی خلیج فارس و یا آذربایجان را در دام خود بیاندازند و کاری کنند که حمله از طریق و یا حتی به نام آنها تمام شود.

🌿آنها مثلا حاضر هستند هواپیماهای خود را به آذربایجان و یا امارات یا بحرین بفرستند و بعد پرچم این کشورها را روی آنها نصب کنند و حمله را از این کشورها انجام دهند.آنوقت طبق قوانین بین المللی حق خواهد داشت فقط به آن کشور واکنش نشان دهد.

🌿توجه داشته باشید همه کشورهایی که اسرائیل برای حمله به ایران روی آنها حساب باز کرده هم کشورهای وابسته به تک محصول نفت هستند و کافی است که ایران زیر بناهای آنها را نابود کند تا آنها به عصر ما قبل تمدن برگردند و خودشان هم به خوبی
می دانند که ایران این کار را می کند.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
          

                                  
🧶نقشه حمله اسرائیل با حساب دیگران به ایران، ایران بی نقشه نیست

#اسپوتنیک

تهیه شده توسط
#دکتر_عماد_آبشناس

#بخش_نهایی

🌿درباره کشورهای عربی مخصوصا کشورهایی مانند امارات عربی متحده و عربستان سعودی و حتی بحرین به نظر می رسد حکام این کشورها هوشمند تر از آن باشند که بخواهند خود را درگیر چنین معرکه ای کنند و به خوبی می دانند چنین جریانی چه تاوانی خواهد داشت.

🌿اما برخی دیگر ظاهرا هنوز متوجه نیستند و شاید هم توسط اسرائیلی ها مسخ شده اند و یا هنوز نعشه مستی شرابی هستند که اسرائیلی ها به آنها خورانده اند.

🌿پیروزی در یک معرکه غیر متقارن مثلا در قره باغ را نمی توان با یک مواجهه با کشوری مانند ایران مقایسه کرد.

🌿البته قطعا کم کم آنها نیز متوجه می شوند و احتمالا هم سر عقل بیایند و قهوه تلخی بخورند که مستی را از سرشان بپراند.

🌿به عنوان مثال بگویم مثلا کافی است ایرانی ها زیربناهای نظامی و اقتصادی آذربایجان را نابود کنند و آنوقت ببینید همین ارمنی ها با آذربایجان چه کار می کنند، نیاز نیست نیروی زمینی ایران به هیچ جنگی ورود کند.دفعه قبل ایرانی ها باکو را نجات دادند، اینبار شاید دیگر کسی نباشد نجاتشان دهد.

🌿به هر صورت باید توجه داشت که علیرغم هیاهویی که اسرائیلی ها راه انداخته اند ایرانی ها سالها است بی سر و صدا خود را برای چنین مواجهه ای آماده می کنند وفقط منتظر بهانه می باشند و هرگونه حمله به ایران
می تواند این بهانه را به ایران بدهد تا دشمن خود را نابود کند.

🌿اگر هم چند دهه است آمریکایی ها و اروپایی ها فقط راه مذاکره را درباره برنامه هسته ای ایران پیشه خود
کرده اند به این دلیل است که از سال ۲۰۰۳ میلادی آنها به خوبی می دانند که ایران به کلیه فناوری هایی که
درباره برنامه هسته ای نیاز دارد دست یافته و حتی اگر با یک حمله نظامی کل تاسیسات هسته ای ایران را نابود کنند ایران طی مدت کوتاهی همه این تاسیسات را به صورت زیر زمینی راه اندازی می کند و شاید حتی در صورتی که با تهدیدی اساسی مواجه شود بمب هسته ای را تولید کند تا جلوی
حمله های غیر متعارف به خود و یا جنگی که می تواند موجب نابودی و یا اشغال ایران شود را بگیرد.

🌿در پایان باید به آنهایی که هر روز ایرانی ها را تهدید به حمله می کنند گفت: "از آن نترس که های و هوی دارد، بترس از آنکه سر به تو دارد".

 ⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
          

                                
2025/02/22 17:19:55
Back to Top
HTML Embed Code: