Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️قطع شبانه‌ی درختان در ⁧ #خیابان_ولیعصر ⁩!

🔹ساعت ۱:۲۵ دقیقه‌ی بامداد

🔹‏«⁧ #تا_آخر_می‌مانم ⁩ و نمی‌گذارم درختی باقی بماند…و نه اثری از زندگی»

▪️مصطفی فقیهی

@mostafafaghihi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️مواجهه با سایه‌ی «پُستِ برق» یا «دولت سایه»؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹یکی زیر سایه‌ی شبه‌دولتِ سایه، حاضر به پاسخ‌گویی درباره‌ی «ممانعت از اجرای قرارداد کرسنت» و ضرر و عدم‌النفع سنگین‌ش نیست!

♦️دو نوجوان هم در سایه‌ی «پُستِ برق» پنهان می‌شوند تا از گزند «گشتی‌ها» در امان باشند.

🔹اوّلی در امان است و پشت‌گرم به ۱۴ میلیون رأی رییسی

🔹دومی‌ها اما درمانده

@mostafafaghihi
♦️ابقاء ۶ عضو کابینه‌ی ⁧ #رییسی ⁩ در کابینه‌ی ⁧ #پزشکیان ⁩ تا لحظه‌ی تنظیم خبر

▪️مصطفی فقیهی

🔹حذفی‌ها:

‏آذری‌جهرمی
‏پورمحمدی (واجا)
‏جهانگیری (نفت)
‏اعلایی (کشور - صمت)
‏مجید انصاری (کشور)

🔹ابقایی‌ها:

‏اطلاعات: خطیب (گزینه‌ی دوم شفیعی)
‏کشاورزی: نیکبخت
‏نیرو: علی‌آبادی (وزیر صمت رییسی)
‏دادگستری: رحیمی
‏شعام: احمدیان
‏انرژی‌اتمی: اسلامی

🔹تازه‌ها:

‏کشور: دهقان
‏ارشاد: عباس صالحی
‏اقتصاد: همتی
‏گردشگری: صالحی‌امیری
‏مسکن: فرزانه صادق
‏صمت: زرندی
‏کار: تقوی‌نژاد
‏خارجه: عراقچی
‏آموزش‌وپرورش: حسینی

@mostafafaghihi
مصطفی فقیهی
Photo
♦️در جلسه‌ی «روز خبرنگار» به دکتر پزشکیان⁩ چه گفتم؟/ نگذارید به نام شما، «دولت دوم رییسی»⁩ تشکیل شود

▪️مصطفی فقیهی

🔹آقای رییس‌جمهور
‏سلام

🔹آنچه می‌گویم محض دل‌سوزی شما و کشور است:

🔹خوشحال بودم و حالا تا حد زیادی نگران؛ خوشحال از پایان دولت آزمون و خطا و قطار پیشرفت‌نما و احتمال بازگشت به ریل عقلانیت.

🔹نگرانی‌ام اما جدی‌ست. شما در ایام انتخابات گفتید که من ⁧ #دولت_سوم_روحانی⁩ نخواهم بود؛ بل‌که ⁧ #دولت_سوم_خاتمی⁩ را تشکیل می‌دهم.

🔹من نگرانم آقای رییس‌جمهور! که با تقویت «مجاهدان صبح شنبه» و محدودسازی حامیانِ رییس‌جمهور ساز در ایام انتخابات و اساساً فعالان سرسخت ۳ سال اخیر در صحنه سیاسی کشور، شما به جای دولت سوم اصلاحات، ⁧ #دولت_دوم_رییسی⁩ را تشکیل دهید.

🔹شما نیز در مناظرات نشان دادید که منتقد سرسخت دولت رییسی هستید؛ چندان‌که خطاب به مردم گفتید که «اگر از وضع موجود راضی هستید به رقیب رأی دهید»

🔹حالا همین مردمی که به شما رای دادند منتظر تحقق وعده‌های شما هستند. مثلاً توقع دارند که شما به ماجرای برخورد ⁧ #گشت‌_ارشاد⁩ با دو دختر نوجوان واکنش نشان دهید. شما در ایام انتخابات قول‌هایی دادید؛ آن‌ها منتظرند و حق دارند که توقع داشته باشند.

🔹این شرایط در صورت وقوع، تلخ است و مایه‌ی سرشکستگی؛ و منجر خواهد شد به خداحافظی مجدد و غیرقابل بازگشتِ با «مشارکت مردمی» و پاره‌شدنِ زنجیر ارتباط شما با افکارعمومی.

🔹این آخرین فرصت بزرگ در دستان شماست که تحریمی‌ها را به مشارکت در ساخت آینده‌ی ایران ترغیب کنید.

🔹خطر بزرگ این‌جاست که شما با سبد رأیِ حامیان باقی‌مانده‌ی اصلاحات+تکلیفی‌های بریده از بی‌تدبیری‌های انقلابیون، رییس‌جمهور شدید که در کمال تعجب و برای اولین بار در پس از انقلاب، به جای گزینه‌ی انقلابی/ راست/ اصول‌گرا به کاندیدای اصلاح‌طلب/ منتقد رأی دادند.

🔹و این خطر یعنی، آن جریان سنتی- سیستمیِ رای دهنده نیز آماده‌ی پیوستن به تحریمی‌هاست.

🔹نگذارید به نام شما و و به نام اصلاحات، «دولت دوم رییسی» تشکیل شود. که تکرار خطای ⁧ #رییسی⁩ یعنی تحریمی‌تر شدن تحریمی‌هایی که بعضاً به شما امید بسته‌اند و تحریمی شدنِ بدنه‌ی سیستمی-سنتی.

@mostafafaghihi
♦️آخرین شنیده‌ها از کابینه‌ی پزشکیان

▪️مصطفی فقیهی

🔹انتشار خبر برخی «ابقائی‌ها» از جمله ⁧ #مراد_صحرایی ⁩ در دولت آینده، آن‌چنان فشاری از سوی افکارعمومی تولید کرد که موضوع او به کلی منتفی شده.

🔹 احتمال انتقال ⁧ #حاجی‌میرزایی ⁩ از ریاست دفتر رییس‌جمهور به وزارت آموزش‌وپرورش قوت گرفته.

🔹 وضعیت نوذری (نفت) و علی‌آبادی (نیرو) مجدداً ناپایدار شده.

🔹 برخی منابع از مثبت‌شدن استعلام‌ ⁧ #میدری خبر می‌دهند.

@mostafafaghihi
♦️کابینه‌ی «دقیقه‌نودی» چه آفتی برای دولت دارد؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹هرچند هنوز هیچ‌چیز
‏در مورد «کابینه ⁩» قطعی نیست

🔹اما تجربه ثابت کرده
‏که معرفی یک کابینه در «دقیقه‌ی نَود»
‏نشان از تردید است و دو دلی

🔹که بعضاً وزرای انتخابی
‏از سر اجبار و اضطرار و ناچاری
‏و نگرانی از پایان مهلت قانونی
‏به مجلس معرفی می‌شوند

🔹که احتمالاً و سوگ‌مندانه
‏کابینه‌ای این‌چنین
‏از وضعیتی ناپای‌دار و متزلزل
‏و کم‌ثبات رنج خواهد برد.

@mostafafaghihi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️رُستم! تو را چه به پسرکُشی؟!

🔗 مُصطفی فقیهی

🔹دیشب موفق شدم تئاتر حماسی-آیینیِ «نبرد رستم و سهراب» را ببینم که از لحاظ لوکیشن و گستردگی فنی-اجرایی، کم‌سابقه و شاید بی‌نظیر است.

🔹این تئاترِ دل‌نشین، چرایی و چیستی قصه‌ی پِرغصه‌ی‌ جنگ پدر-پسریِ رستم-سهراب را با زبانی نسبتاً ساده و همه‌فهم و با بهره‌گیری از عناصر موزیکالِ تعزیه، عِرق و باورهای ملّیِ مفهومی #وطن و #ایران را به نمایش می‌گذارد.

🔹به عوامل‌ش، «تبریک» و «خسته نباشید» می‌گویم.

@mostafafaghihi
🔹تلاش مجدانه‌ی پزشکیان⁩ برای حضور علایی ⁩در کابینه، شایسته‌ی تحسین است.

🔹رییس‌جمهور علاقمند است که این رفیقِ‌ ۵۰ ساله‌ی نجیب، اصیل، عاقل و لایق‌ش را برای یکی از پست‌های وزارت کشور، صمت یا شورای عالی امنیت ملی انتخاب کند.

▪️مصطفی فقیهی

@mostafafaghihi
♦️شگفتی از سخنانِ مُصلحانه‌ی قالیباف؛ بازگشت به زمینِ عقلانیت و آغاز دوره‌ی ایستادگی در برابر تندروها؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹با همه‌ی انتقادات تند و تیز به قالیباف⁩، این جسارت و عقلانیت در رد جنگ و اهمیت صُلح -اگرچه دیرهنگام- جای تقدیر دارد که نشانی قابل‌توجه از «فهم منافع ملی» و «درکِ اندیشه‌ی خطرناک جنگ‌طلبان» است.

🔹تندروهایی که در جنگ ۸ ساله به روستاها پناه برده بودند و یک‌باره و در شرایط صُلح، مدعی گُردان‌های شهادت شده‌اند، با شنیدن این سخنان رییس‌مجلس، تهاجم به او را شدت بخشیده‌اند.

🔹آن‌ها برخلاف این سخنانِ «رییس مجلس»، برای ادعا و تشویق به جنگ و خون‌ریزی - به سانِ نوجوانانِ احساساتی و هیجانی - آتش‌شان زیادی تند است و معتقدند که صرفاً با جنگ می‌توان به آرمان‌ها رسید؛ حتی اگر امکان تحقق آن با مذاکره فراهم باشد!

🔹اگرچه امیدوارم «قالیباف» از این گزاره‌ی منطقی، دقیق و بسیار مهم، عقب ننشیند و نشود چونان ماجرای حمایت از برجام⁩ که چندی بعد، به مخالفت با آن به پاخاست.

@mostafafaghihi
آقای رییس‌جمهور ⁩
‏امیدی که با مشارکت تغییرخواهان و حضور شما در کشور ایجاد شد، در پی انتخاب یکی چون مومنی در وزارت‌کشور ⁩بود؟

‏مگر نه آن‌که وزارت‌کشور در حوزه‌ی حجاب ⁩و فیلترینگ⁩، موثر است؟

‏«مومنی» آدم حل این مشکلات است؟

‏آقای پزشکیان ⁩
‏لطفا روی گزینه‌های مدنظر خود، پافشاری کنید.

▪️مصطفی فقیهی

@mostafafaghihi
♦️استعفای مردِ رییس‌جمهورساز؛ نتیجه‌ی چه رویکردی‌ست؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹هر دو سوی افراط و سیاهی
‏از حضورش در آتش هستند و سوختگی
‏ولو زیر سایه‌ی دولتی مجعول و ساختگی

🔹اوّلی خائن ⁩ نامیدش و همراهِ مدعی
‏و دیگری ماله‌کش ⁩ و استاد ماست‌مالی

🔹او اما کم نیاورد
‏که یک‌تنه وسط آمد
‏و فضا را دگرگون کرد
‏چندی قبل استعفا داد
‏ساعتی قبل، توییت زد
‏و فضا را تا حدی شفاف کرد

🔹و حالا فقط یک چیز می‌ماند
‏که حجت را تمام کند
‏و تکلیف را مشخص

🔹که آیا تدبیر، چنین خواهد بود
‏که مجوز خروج ظریف ⁩ از دولت صادر شود؟

🔹و اساساً پاسخی در چنته
‏برای این دل‌زدگیِ رأی‌دهندگان دارند؟

@mostafafaghihi
مصطفی فقیهی
Photo
♦️چرا شما بمانید و ظریف برود؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹آقای عارف⁩ معاون اول رییس‌جمهور

🔹و جنابِ نادیده و ناشناس، قائم‌پناه⁩ معاون اجرایی رییس‌جمهور


🔹دیگر به همه این خبر واصل شده که هر دوی شما، بیش‌ترین فشار را برای حذف ظریف⁩، ⁧آذری‌جهرمی⁩ و خروج‌ آن‌ها از دولت تولید کرده‌اید.

🔹حالا اما وقت آن است که صادقانه از علت و انگیزه‌ی خود بگویید.

🔹مگر نه آن‌که فرزندان شما «تابعیت اکتسابی» دارند و همین حالا در خارج از کشور زندگی می‌کنند، اما فرزند ظریف، شامل «تابعیت قهری» می‌شود و همین حالا در ایران ساکن است؟

🔹پس چرا ظریف باید برود و شما بمانید؟

🔹آیا علت، اثرگذاری شگفتِ ظریف در انتخابات و در دولتِ آتی‌ست یا کم‌اثری و ناتوانی شما که او را می‌رانند و شما را با آن سوابق مشعشع، جذب می‌کنند؟ غیر از این است که مردم، ظریف را از میان خود یافتند و فلان معاون ناشناس و تازه‌رسیده را از داخل «لُپ‌لُپ» هم پیدا نکردند؟

🔹درست‌ش این است که یا شما دو نفر هم باید از دولت خارج شوید و این میز و صندلی جذاب را رها کنید، یا ظریف به دولت بازگردد و شما هم کنار او، از مواهب میزی که دری به تخته خورد و ظریف در برابرتان نشاند، فیض اکمل را ببرید!

🔹بعد از این ماجرا، می‌شود راجع به علتِ تلاش برای معرفی گزینه‌ی وزارت کشور، ورزش، نیرو و شایعات پیرامون آن، به گفت‌وگو نشست.

@mostafafaghihi
♦️چند پرسش در مورد یک قانون عجیب و محرومیت دولت از حضور ظریف!

▪️مصطفی فقیهی

🔹آیا قانون مصوب ۱۴۰۱ در مورد «قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس»، شامل حال کسانی که قبل از این قانون با «احراز صلاحیت از مراجع ذی‌ربط» مسئولیت حساس داشتند، هم می‌شود؟

🔹آیا التزام عمل به یک قانون غیرعقلانی بر اساس منطق قرآن مانند «احتجاج کفار» در برابر انبیا مبنی بر ادامه‌ی راه کفرآمیز پدران خود نیست؟

🔹آن‌ها معتقدند که باید مقید به سنت و قانون موضوعه باشند «ولو بلغ ما بلغ»؛ ولو این‌که غیرمنطقی و غیرمُفید به حال جامعه باشد!

@mostafafaghihi
مصطفی فقیهی
Photo
♦️در دامِ کمپین «پشیمانی از رای به «پزشکیان⁩» نیفتید/ اجازه ندهید با پزشکیان همان بلایی کنند که بر سر روحانی⁩ و بدنه‌ی حامی‌اش آوردند/ خطاب به عزیزانی که با چند خطا در انتخاب کابینه‌، فوراً از «رأی به پزشکیان» ابراز پشیمانی می‌کنند و رأی خود را باز می‌ستانند!

▪️مصطفی فقیهی

🔹اگر به قصد تحولی بزرگ و شگرف به پزشکیان رأی دادید که زیر و رو کنید و فضایی نو بیارایید، وزرای‌ دولت‌ش را از میان افرادی جز حلقه‌های مرسوم و مورد تایید، انتخاب کند، قطعاً خطایی بزرگ مرتکب شده‌اید.

🔹هم نگارنده و هم بسیاری دیگر، بارها و موکدانه نوشته‌اند که قرار نیست پزشکیان شق‌القمر کند. «پزشکیان» تنها با تلاش برای رفع فیلتر اینترنت، رفع انسداد برخی محدودیت‌های اجتماعی، رفع تحریم‌ها و بازسازی روابط کشور در صحنه‌ی بین‌الملل، بزرگ‌ترین قدم را برای مردم برخواهد داشت.

🔹و البته بزرگ‌ترین دلیل من برای رأی دادن به پزشکیان، عدم تسلط تام‌وتمام ⁧جلیلی⁩ و تیم خطرناک‌ش در کشور بود تا شیب فلاکت⁩، کندتر شود و با حضور پزشکیان و تلاش‌های ضد انسدادی‌اش، تا حدی فضای تنفس برای مردم، مهیا شود.

🔹بحث، همین است و بس.
🔹این حرف امروز من نیست که بارها در طول انتخابات نوشتم؛ که خود «پزشکیان» نیز صادقانه حرف‌های‌ش را گفت و به هیچ‌وجه، «درِ باغ سبز» نشان کسی نداد؛ چندان‌که یکی از مشکلات ستاد و مشاور انتخاباتی او همین بود که پزشکیان، حاضر نبود وعده‌ای دهد که در توان‌ش نیست! این سطح از صداقت، در میان اهلِ سیاست، تا همین امروز، مسبوق به سابقه نبوده است.

🔹پس شک نکنید که کمپین ⁧ #من_پشیمانم⁩ یا پشیمان‌سازی از رأی به پزشکیان، خطای بزرگ و اشتباهی راهبردی‌ست. درست همان خطا که بلایی بزرگ بر سر روحانی در سال ۹۶ هوار کرد.

🔹وقتی کمپین «من پشیمانم»، فضای مجازی را در بر گرفت، روحانی تضعیف‌تر شد و قدرت به دست انقلابیون افتاد؛ عامدانه بدنه‌ی روحانی را علیه اوتاد جناح‌ش شوراندند و از دل آن عصبیتِ اجتماعی، حوادث ‌۹۶ را از «مشهد» آفریدند. تندروهایی که انگیزه‌های مضاعف برای تضعیف و تقلیل قدرت دولت روحانی داشتند؛ و خود دیدید که موفق شدند.

🔹آن‌روزها تندروها در برابر کمپین ۹۶، گوشه‌ای نشستند و غش‌وضعف کردند و حالا، همان‌ها تکرار آرزوی خود در ۱۴۰۳ و علیه پزشکیان را در دسترس می‌بینند.

🔹پشیمانی -آن‌هم در حالی‌که دولت پزشکیان، هنوز فرصت استقرار نیافته- پاس گلی بزرگ و باورنکردنی به تندروها و دولت سایه‌ی جلیلی‌ست که از این فرصت، آرزوی خود برای پایان زودهنگام دولت پزشکیان را تکرار کنند و با تنفس‌مصنوعی‌ای چنین، چند صباحی بیش‌تر در حیات سیاسی کشور، تنفس کنند و آزار رسانیِ جمعی ملت را، تشدید.

🔹من البته باور ندارم که مدعیان پشیمانی از رأی به پزشکیان، حقیقتاً پشیمان و نادم باشند. آن‌ها می‌دانند که عمری از دولت نگذشته و تحت تاثیر تعارفات، نیاز دارند که در جمع دوستان و آشنایان، از همین‌حالا طلب‌کار باشند و ناراضی. تا فردا روز که اتفاق ناگواری افتاد، بگویند «نگفتیم؟ ما زودتر اعلام برائت کرده بودیم»

🔹در واقع، این جمعِ «مدعیِ پشیمانی» نیز می‌دانسته که به چه رأی داده و قرار بوده که چه دولتی با رأی آن‌ها سر کار آید. و طبعاً آن‌قدر می‌دانستند که قرار نبوده مثلاً فلان شخصیت اپوزیسیون، وزیر کشور پزشکیان شود! چندان‌که تجربه‌ی ‌دولت روحانی را هم دیده‌اند و به خوبی، به یاد دارند که رحمانی‌فضلی آمد و وزیر کشور روحانی شد. پس چرا آن‌موقع، کسی ابراز پشیمانی نکرد؟

🔹پاسخ روشن است؛ چون آن ایام، چنین اعلام برائت و ابراز پشیمانی‌های خلق‌الساعه‌ای رواج نیافته بود و مــُد نشده بود و حالا، به فراخور زمان و احوالات کشور، حسابی مُد شده. همین!

🔹نکته‌ی آخر را ارزشی‌ها بدانند؛ که جهت اطلاع‌ آنان، نقد من یا هر فرد دیگری از جبهه‌ی عقل‌گرایان و توسعه‌طلبان به دولت پزشکیان، به هیچ‌وجه به معنای «تغییر نظر» یا «ارادت به انقلابیون» نیست.

🔹و این، اتفاقاً مهم‌ترین شاخصِ افتراق با انقلابیون است که رأی‌دهندگان به پزشکیان، توأمان او را نقد می‌کنند، اما این انقلابیون هستند که دولت مطبوع خود را مبرا از هر خطا می‌دانند و حاضرند چشم بسته و بی‌چون و چرا، هر ماله‌ای بکشند تا به دامان کِبریایی متبوعان و مطبوعانِ باندی-گروهیِ خود، گردی ننشیند.

@mostafafaghihi
♦️آیا ⁧ظریف⁩، قانوناً می‌تواند در معاونت راهبردی رییس‌جمهور ابقا شود؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹ماده‌ی ۴ قانون مدنی، استدلالی قوی برای ابقاء ظریف در «معاونت راهبردی دکتر ⁧«پزشکیان⁩» دارد و نشان می‌دهد که قوانین، عطف‌به‌ماسبق نمی‌شوند؛ چون روح قوانین، ناظر بر «انذار» است، لذا اگر فردی بعد از دریافت انذار، خلاف آن‌را عمل کرد مستوجب عواقب آن می‌شود.

🔹از این‌رو، در خصوص «قانون مشاغل حساس سال ۱۴۰۱»، اگر فردی که داوطلب احراز پست‌های حساس باشد و فرزندان خود را بعد از تاریخ ابلاغ قانون، برخوردار از «تابعیت مضاعف» کند مشمول عواقب آن قانون می‌شود.

🔹در ماده ۴ قانون مدنی آمده است که «اثر قانون نسبت به آینده است و قانون نسبت به ماقبل خود اثر ندارد»

🔹وقتی قانونی در مجلس تصویب می شود ، در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ می شود ، بعد از گذشت ۱۵ روز قانون در کشور لازم الاجرا می‌شود و فرض بر این است که همه از آن آگاهی دارند . بنابراین عملی که در قانون جدید غیر قانونی محسوب شده، تنها نسبت به کسانی اعمال می‌شود که از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون مرتکب آن شده اند که به آن «عطف به ماسبق نشدن قوانین مدنی» می‌گویند.

@mostafafaghihi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️استراتژی زاکانی و آدم‌های به خط کرده‌اش!

▪️مصطفی فقیهی

🔹رسم و خُلق‌ش، مو نمی‌زند با زاکانی⁩؛ همان مُراد نورسیده‌اش که به پزشکیان⁩ گفت «تا آخر می‌مانم و نمی‌گذارم رییس‌جمهور شوی»

🔹و حالا با تولید تشویش توسط آدم‌های به خط شده‌اش، قصدِ ایجاد شکاف در «دولت-مجلس-حاکمیت» و هوا کردنِ ایده‌ی «دولت فراجناحی» کرده تا تلاش‌ها برای عزل‌‌ش از شهرداری، به حاشیه رانده شود.

@mostafafaghihi
2024/11/18 16:27:32
Back to Top
HTML Embed Code: