Telegram Web Link
♦️ چرا تا چندماه قبل، «رای ندادن = رأی دادن به وضع موجود» نبود؟!

▪️مصطفی فقیهی

🔹یادتان هست که تا قبل از اعلام اسامی تایید و ردصلاحیت‌شده‌ها، بسیاری افراد به دولت انتقاد می‌کردند که چرا کوچک‌ترین تلاشی برای ایجاد شور انتخاباتی نمی‌کند؟! که انگار نه انگار، انتخاباتی در پیش است؟ اما پاسخ دولتی‌ها چه بود؟ هیچ! مثلاً درگیر کار بودند و کار و کار؛ ۲۴ ساعته و بدون لحظه‌ای استراحت! و چنین بود که متوجهِ صداها نشدند!

🔹به نظر می‌آید، عامدانه بر طبل انتخابات نکوفتند تا نکند -ولو یک‌درصد- موجی تولید شود! و نکند صدای «مردمِ بی‌تفاوت‌شده» و «بی‌علاقه به فراشدهای اجتماعی» از تکرار پدیده‌ی «ردصلاحیت‌ها» درآید تا پروسه‌ی مذکور با کم‌ترین هزینه‌ی ممکن، به سرانجام رسد!

🔹که البته همین نکته، حاکی از اطلاع دقیق جریان دولتیِ «خالص‌ساز» از بی‌تفاوتی، بی‌اعتنایی و بل بی‌اعتمادی مردم است که عملاً رفتاری متقابل، نسبت به بی‌تقاوتی و بی‌توجهی مسئولین در پیش گرفته‌اند.

🔹چندان که انتظار می‌رفت، موج مردمیِ‌ نیم‌بندی هم در اعتراض به «ردصلاحیت‌ها» تولید نشد؛ پس حالا که بی‌هیچ ریسک و خطری، از «مرحله‌ی ردصلاحیت‌ها» عبور کردند، یک‌باره سخنانی آتشین بر زبان راندند؛ که گویی، تازه خبرِ انتخابات را دریافت کرده‌اند؛ پس با آب‌وتاب به تبلیغ مشارکت پرداخته و حتی از تکرار تعابیر عجیبی چون ⁧ #واجب_شرعی⁩ و دستور ⁧ #امام‌زمان⁩ برای «مشارکت مردم در انتخابات» دریغ نمی‌کنند.

🔹اگر جز این است، باید پاسخ دهند که چرا از چندماه قبل، نشانی از این تعصب و غیرت انتخاباتی نبود؟ نه حتی «واجب شرعی»، که در فضیلت استحباب مشارکت هم، سخنی بر زبان نمی‌راندند! که گویی اساساً انتخاباتی در پیش نبوده و نیست!

🔹پس طرح چنین افاضاتی، چند هفته مانده به انتخابات، چه معنا دارد؟ اساساً کدام انتخابات را به یاد دارید که حداقل از ۶ ماه قبلش، شور انتخاباتی از تریبون‌های ملی و عمومی، تکرار نشود؟ و توصیه‌ی مداوم به مشارکت نشود؟ پس چرا این‌بار، آن رویه‌ی همیشگی، تأخیر افتاد و یک‌ماه مانده به انتخابات، یادشان افتاد‌ که انتخابات در پیش است؟

🔹چرا تا چندماه قبل، «رای ندادن = رأی دادن به وضع موجود» نبود؟! اصلاً مگر حضرات هم به مردم پیوسته و به «وضع موجود» معترض هستند؟

@mostafafaghihi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️مگر ما خودمان این‌جا سلفی نداریم که دست‌به‌دامنِ پوشش داعشی شدید؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹حالا چه نیازی بود لباس داعش به تن کنید تا رعب و وحشت مردم از «سلفیون سنی» را ببینید؟

🔹اگر خود زاکانی، جلیلی یا اعضای جبهه‌ی پایداری با همان شمایل همیشگی به مترو می‌آمدند، واکنش مردم، واقعی‌تر نبود؟

🔹چرا خود را دست‌کم می‌گیرید؟ و دست به دامنِ به نمونه‌های خارجی می‌شوید؟

@mostafafaghihi
♦️قصه‌ی تاریخی «خالص‌سازی» از ۵۰ سال قبل/ وقتی خالص‌سازان در دام یکدیگر افتادند!

▪️مصطفی فقیهی

🔹خالص‌سازی در پساانقلاب، قصه‌ای قدیمیست که چندسالیست، سرعتی سهمگین یافته. اگر بخواهیم از ۵۷ آغاز کنیم، یکی دوسالی گذشت تا انقلابیون، یک‌به‌یک خالص‌سازی شد، ملی‌گرا به حاشیه رفت و بخشی از مذهبیون برجای ماند، باقیماندگان دو شقه و به جناح چپ و راست شهره شد. راست‌ تضعیف شد و چپ، مطلق‌العنان امور.

🔹باری اما یک‌دهه بعد، ورق یکباره برگشت و «راست»، جای چپ نشست و همه‌ی امور را به چنگ گرفت. پس، ردایی نو بر تن شد و جریانی از دل «چپ» به نام «اصلاح‌طلبان» شکل گرفت.

🔹مدیریت ۸ ساله‌ی این جریان بر کشور به پشتوانه‌ی دوران «هاشمی رفسنجانی» و ایام «سازندگی»، روزگار مناسب و کم‌سابقه‌ای را در پساانقلاب شکل داد؛ اما رفته‌رفته خالص‌سازان وقت در دل راستگرایانی که خود هنوز، تماماً خالص و مخلص نشده بود، تصمیم به «تصفیه» گرفت و به حذف کاندیداهای رقیب اقدام ورزید.

🔹«راستگرایان خالص‌ساز» اما در ۸۴ با حاشیه‌راندن عامدانه‌ی کاندیداهای «راست سنتی»، عملاً خطر این جریان قدیمی را رفع و سپس، رندانه «هاشمی» را به نماد حاکمیت تعریف و تبدیل کرد تا مهره‌ی خود را بر صدر بنشاند؛ ابتدا بر قالیباف اجماع کرد و یکباره، او را پس زد و احمدی‌نژاد را رو کرد که اقبالی وسیع در میان مستضعفین داشت؛ چهره‌ای از دل اصولگرایی (راست سابق) که بعدها معلوم شد در همان اصول اساسی نیز، دچار افتراقی پهناور با حامیان حاکمیتی‌اش است.

🔹 ۸۸ اما وحشت از سپردن کشور به اصلاح‌طلبان پیشرو، به حذف کلیت اصلاح‌طلبان انجامید و سپس، خالص‌سازان که خیالشان از رقیب چپ‌گرا آسوده بود، رفیق اصولگرای خود را نیز، به گوشه‌ی رینگ قدرت برده و با اتهام عدول از اصول، از انتخابات حذف کردند.

🔹حالا دیگر، «خالص‌سازی» که «چپ» را حذف و بخشی قدرتمند از «راست‌» را تضعیف کرده بود، آماده‌ی قبضه‌ی تمام قدرت شد.

🔹ناگه اما، «هاشمی» به صحنه آمد و معادلات زیر و‌رو شد! اگرچه بزرگترین خالص‌سازی، علیه او و در سال ۹۲ شکل گرفت و به ردصلاحیتش انجامید، اما تلاش خالص‌سازان برای «نمایش یک انتخابات دموکراتیک»، به خطای «کم‌خطر پنداشتن روحانی» انجامید و این، همان بود که هاشمی می‌خواست.

🔹روحانی که خود در جریان راست تعریف می‌شد، در اوج ناامیدی و شگفتی رییس‌جمهوری شد که اینک، اکثریت اصولگرایان را در مقابل خود داشت! نتایج انتخابات ۹۴ و ۹۶ هم، محصول همان خطای راهبردی خالص‌سازان در ۹۲ بود؛ آنچنان که گاه، عقل سیاسی را بر طاقچه نهاده و به اقدامات شبه‌کودتایی دست زدند. و چون موفق نشدند، در ۹۸ کوچکترین ریسکی مرتکب نشده و هر رقیب غیرهمفکر با هر نوع و اندازه از ‌«ناخالصی» را حذف کردند.

🔹و حالا، جامعه‌ی ناامید از هرگونه تغییر و خسته از مقاومت در برابر مردم، کوچکترین اعتراضی به خالص‌سازی ۹۸ نداشت؛ پس استراتژی ۹۸ در ۱۴۰۰ با رد لاریجانی تکرار شد و «رییسی نامی» را از دل جریانی افراطی و نوظهور بر صدر نشاند تا عملاً «راست سنتی» هم با تلفات بسیار به نقطه‌ی انقضاء خود رسید. این اما پایان استراتژی تودرتوی خالص‌سازی نبود!

🔹۱۴۰۰ شد و از دل آن حلقه‌ی منتفع از خالص‌سازی، اقلیتی برجای ماند که به انقلابیون مشهور شد. و حالا ۲ سال است که همین «اقلیت محض» نیز بر اختلافی مبسوط و ممتد دچارند و چنان درگیر پریشانی خود هستند که جز به حذف دیگری اهتمام ندارند.

🔹خلاصه آنکه؛ خالص‌سازان اولیه در دهه‌ی ۶۰ که قدرت را از خالص‌سازان دست قبلی ربوده بودند، در اوایل دهه‌ی ۷۰ قدرت را به خالص‌سازان نوظهور واگذار کردند؛ هرچند تا دوسه سال پس از ۸۴، قدرت نیم‌بندی در چنگ داشتند، اما خالص‌گرایی به آنان نیز وفا نکرد و کار از خالص‌سازان سابق که تازه سر عقل آمده بودند، به تندروهای دیگری سپرده شد تا آنها با اقدامات شبکه‌ای و مویرگی و فربه‌سازی دستگاه‌های خاص به حذف آرام قبلی‌ها اقدام کرده و حتی در برابر دولت بعد، چونان رقیبی فرادولتی قدعلم و روزگار را بر روحانی و مردم خواهان تغییر، زهر کنند.

🔹زهر کردند و سپس، قدرت را تماماً به کف گرفتند، اما باز از دل همان جریان، گروهی برکشیده شد که به خالص‌سازی در «اقلیت انقلابیون» پرداخت و همه‌چیز را «مطلقاً» برای خود خواست؛ آنچنانکه خالص‌ساز ۴ سال قبل در برابرش دموکرات به نظر می‌آمد.

🔹در ۱۴۰۴ اما به احتمالا زیاد، این قصه‌ی تلخ و تکراری، عجیب‌تر هم می‌شود؛ چندانکه معلوم نیست این اقلیتِ اقل، چه خواهد کرد و به حذف چه جریان و کدام «خودی» اقدام می‌کند؟

🔹کدامیک به انبار محذوفان منتقل و منتقد خالص‌سازی و بل، اپوزیسیون داخلی می‌شود؟ کدام‌ انقلابی‌تر می‌شود و و کدام، میانه‌روی انقلابی؟ و کدام به چپ می‌خزد؟

🔹و پایان این قصه‌ی خالص‌سازی، اصلاً چندنفر باقی می‌ماند؟

@mostafafaghihi
♦️باز هم شگفتانه‌ی رییسی در انتخابات خبرگان

▪️مصطفی فقیهی

🔹سخنرانی انتخابات رییسی برای مردم خراسان جنوبی، شگفتی‌ها را سهمگین‌تر کرد. او در برنامه تلویزیونی انتخاباتی خود، گفته که «اگر مردم خراسان جنوبی به من رای دهند، در کنار مسئولان استان برای شهرها و روستاها برای رفع مشکلات تلاش می‌کنم»

🔹آیا چنین سخنانی، نشانه‌ای است بر

‏۱. سوءاستفاده از جایگاه ریاست‌جمهوری؟
‏۲. فریز در حد انتخابات استانی؟
‏۳. خودش هم هنوز باور نمی‌کند رییس‌جمهور است؟
‏۴. عدم اطلاع حداقلی از شرح وظایف مجلس خبرگان؟
۵. نگرانی از شکست در خراسان جنوبی؟
‏۶. شرطی کردنِ «تلاش برای رفع مشکلات این استان»؟
درواقع، اگر مردم رأی ندهند، برای این منطقه تلاش نمی‌کند؟
۷‌. درک فاجعه‌بارِ مشاوران و تیم رسانه‌ای
‏۸. باز هم شگفتی در راه است؟

@mostafafaghihi
در قزوین، وقتی کسی بگوید ⁧ #خانم_دکتر ⁩، همه‌ی اهالی شهر، نه یاد پزشکِ مشهور شهر می‌افتند و نه متخصص ارتوپد! که فقط یاد این خانم می‌افتند که الان، نماینده‌ی قزوین است!

‏نامه‌ ⁧ #فاطمه_محمدبیگی ⁩ به فرماندار قزوین در همین مورد را در بالا می‌بینید.

@mostafafaghihi
مصطفی فقیهی
Photo
♦️خبر خوش! «خیزش بزرگ برای اقتصاد» دوباره آمد!

▪️مصطفی فقیهی

🔹وای که چه خبری! موی بر تن‌م راست شد! 🥹🥹🥹🥹
🔹چه افتخار بزرگی! اصلاً انتظارش را نداشتم!

🔹یعنی می‌شود ⁧ #قالیباف⁩، باز هم در صدر مجلس بنشیند و با ⁧ #آقاتهرانی⁩ و واپس‌گرایانِ پای‌داری، بر سر حجاب و صیانت اینترنت و فیلترینگ، چالش کند؟ تا ⁧ #محصولی⁩، پشت‌پرده‌ها بنشیند و ژست مافیا و‌ قیافه‌ی ⁧ #کورلئونه⁩ به خود گیرد!

🔹غیر از این است که همان‌ «بور و خوشگلِ توأمان»، باید در مجلس باشد تا بتواند تندروها را مهار کند و خودش، گاهی «ژست روشنفکری» گیرد و گاه، تندتر از سلفیون؟ طوری که بعد از ۲۰ سال، هنوز چارچوب فکری-اعتقادی‌اش را در نیابی! که گاهی چون ژله، در هر چارچوبی گنجد و گاه، از درِ دروازه، جا نشود!

🔹خُب، حالا دفعه‌ی قبلی حسن ⁧ #روحانیِ⁩ فلان‌فلان‌شده بود و نگذاشت «خیزش بزرگ برای نجات اقتصاد» را به سرانجام رسانیم؛ اما ان‌شالله پس از مجلس و تداومِ قبضه‌ی کامل قدرت به دست سلفی‌ها، خیلی زود خیزش می‌کنند و همه‌ی خاندان و صدحلقه‌ی اطرافش را نجات اقتصادی می‌دهند.

🔹به کوری چشم بدعهدهای بی‌اخلاق و مزدور که در برابر لطف خدا و امام زمان (آن‌هم در روز میلاد) مقاومت می‌کردند.

🔹‏(از طرف ۳۰ عضو لیست ائتلاف و ۵۰۰ نفر هم‌راه و هم‌یار و هم‌غار، خطاب به ۵۰۰ نفر سلفی‌های به لیست نرسیده و لیست‌تراشیده)

@mostafafaghihi
♦️… و دستِ آخر، «لولو» و «هُلو» رفیق شدند

▪️مصطفی فقیهی

🔹#لولو ⁩ و ⁧ ُلو ⁩ با کنار گذاشتن اختلافات، با هم رفیق شده و ائتلاف کردند تا پس از حضور در مجلس آتی، اختلافات را شروع کنند و دوباره، یکی لباس «لولو» به تن کند و دیگری «هلو»! لولو سراغ ⁧ #صیانت ⁩ برود و هُلو، هِی مقا‌مت و پایداری بکند.

🔹البته بعید نیست، این‌بار هُلو، لولو شود و لولو هم هُلو!

@mostafafaghihi
♦️پیش‌بینی من از نتیجه‌ی ⁧ #انتخابات_خبرگان⁩ در «اُستان خراسان جنوبی»: رأی ⁧ #رییسی⁩ از دور قبل (۹۴) بیشتر هم خواهد شد!/ چرا استراتژی «رأی اعتراضی»، خیال باطل است؟

▪️مصطفی فقیهی

1️⃣ ابتدا، نگاهی بیاندازیم به میزان مشارکتِ مردم این اُستان در انتخابات ۳ دوره‌ی اخیر خبرگان و همچنین ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰:

🔹خبرگان سال ۸۵: ۷۸ درصد (رییسی، ۶۲ درصد؛ چون فعلاً شناختی از او ندارند)
🔹خبرگان سال ۹۴: ۷۲ درصد (رییسی ۷۵ درصد، کاندیدای ما دادستان کل کشور است)
🔹ریاست‌جمهوری: ۷۴ درصد (رییسی، ۸۶ درصد؛ اگر کاندیدای خبرگان اُستانِ ما که رییس قوه‌ی قضاییه نیز است، رییس‌جمهور شود، «نور علی نور» است)

2️⃣. به دلایل جامعه‌شناسی و روان‌شناختی، معتقدم که روند صعودی آراء رییسی در این اُستان، ادامه خواهد داشت و در انتخابات خبرگان ۱۴۰۲ نیز، مردم این اُستان، تعداد آراء بیش‌تری را نسبت به ادوار قبل خبرگان، به سبد رأیِ «رییسی» خواهند ریخت؛ به دلایل زیر:

🔹الف) توجه بیشتر رییس‌جمهور فعلی به استان

🔹ب) نگرانی از غفلت رییسی نسبت به منافع مردم این اُستان/ جلوگیری از عدم تکدر خاطر کاندیدای خبرگان اُستان (که نکند، نگاه‌ش از ما برگردد)

🔹ج) تداومِ وجهِ تمایزِ حیثیتی (ولو در ظاهر) با دیگر نقاط کشور/ نگاهِ منطقه‌ای، قومی و رقابتی نسبت به دیگر استان‌های هم‌جوار

3️⃣. در عمده‌ی مناطق محروم کشور، درک و مفهوم دقیقی از ⁧ #رأی_اعتراضی⁩ وجود ندارد و اساساً، به نظر می‌آید افرادی که دل به چنین استراتژی‌هایی بسته‌اند، بیش‌تر آرزوهای خود را در قالبِ «تحلیل» و «احتمال» ارائه می‌دهند؛ بالاخص آن‌که حتی رقیب رییسی در این اُستان، به صحنه آمده تا بیش‌تر، در «رکاب» باشد و نظر لطف رییس‌جمهور، شامل حال‌ش.

♦️نتیجه‌گیری: با چنین توصیفاتی که لابد در کاندیداتوری مجدد رییسی از «خراسان جنوبی» تاثیر مهمی داشته است، تحلیلِ معتمدین و موثرینِ استان (که احتمالاً به لطف رییسی، دستی هم در قدرتِ استانی پیدا کرده‌اند) و متعاقباً تعمیم این تحلیل به تصور جمعی اغلب مردم این اُستان و مشارکت‌کنندگان (مانند بیش‌تر مناطق کشور)، حفظ «کاندیدای استان ما» در «صَدرِ ‌قدرت» به عنوان یک برگِ مطمئن و تاثیرگذار در مواقعِ حساسِ «اُستان»، ضروری‌ست‌‌ و در راستای منافع کلان اُستان تعریف می‌شود (مثل نگرش مردم استان خراسان در اقبال به قالیباف در سال ۸۴ و ۹۲).

🔹در این نگاهِ احتمالاً عمومیت‌یافته در «اُستان»، بی‌تقاوتی نسبت به این «نعمت ارزنده» به مثابه‌ی «از دست دادن یک امتیاز بزرگ» تلقی می‌شود؛ «چون کاندیدای ما، همزمان رییس‌جمهور هم است…و ندیدی آن همه مشغله را رها کرد و خیلی سرزده به مسجد بیرجندِ ما سر زد؟»

🔹حالا فکر می‌کنید خودمان هم نقشی در انتخابِ سرنوشت خود داریم؟ حدس می‌زنید «بیش‌تر» خودمان انتخاب کرده‌ایم که چگونه زندگی کنیم یا دیگران؟

@mostafafaghihi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹در پی دعوت برنامه‌ی «جام‌جم» (شبکه‌ی اول تلویزیون)، صرفاً جهت بیان دغدغه‌های حقیقی مردم، در این برنامه حاضر شدم که بخش کوتاهی از آن را می‌بینید:

🔹‏- به مردم می‌گویند رأی دهید، مگر مسئولان برای معیشت مردم، کوچکترین اهمیتی قائلند؟

🔹‏- مردم رأی دهند؟ به کی؟ برای رفع‌فیلترینگ به ⁧ #قالیباف⁩ رأی دهند؟ برای برچیدن قانون ⁧ #حجاب⁩ به ⁧ #مطهری⁩؟ برای رفع تحریم‌ها به سینه‌چاکان ⁧ #جلیلی⁩؟ برای رفع مشکلات معیشتی به کسانی که افزایش قیمت ارز، برای‌شان کوچک‌ترین اهمیتی ندارد؟

🔹‏- چرا در «مجلس خبرگان» مشکل بدیهی «تعارض منافع» میان نظارت‌کننده و نظارت‌شونده را حل نمی‌کنند؟

🔹‏- تنور انتخابات گرم است اما در ستادهای خودشان

@mostafafaghihi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥مصطفی فقیهی در برنامه‌ی انتخاباتی تلویزیون:

🔹گعده‌ا‌ی نشسته‌اند و به نام مردم در در تلویزیون کامنت می‌نویسند که همه‌شان می‌خواهند به عشق نظام رأی دهند!

🔹خیلی تلخ است که از امثال «بازرگان» رسیدیم به جدال انتخاباتی جلیل محبی و رائفی‌پور؛ وقتی «پوزیسیون»، این اندازه «تقلیل» پیدا کرده، چرا «اپوزیسیون» نباید شاهین نجفی و مسیح علی‌نژاد باشند؟

🔹با حضور روحانیون ِ «استنداپ کمدین» در تلویزیون، هیچ‌گاه «روحانیت شیعه» این‌اندازه مبتذل جلوه داده نشده بود

🆔 @Entekhab_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️نماینده‌ی صداوسیما در مناظره‌ی تلویزیونی با مصطفی فقیهی: چه فرقی بین سایت «انتخاب» است با رسانه‌های خارج‌نشین؟ «انتخاب» فقط نیمه‌ی خالی لیوان را می‌بیند

♦️فقیهی: چون شما و هزاران دستگاه دولتی رسانه‌ای، فقط «نیمه‌ی پُر» را می‌بینید، بگذارید ما هم کمی «نیمه‌ی خالی» را ببینیم!

🆔 @Entekhab_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥مصطفی فقیهی: مگر «وحید جلیلی» از «رسانه» وارد تلویزیون شده؟ او وابسته به یک جریان سیاسی است که «مسبب وضع موجود» است.

🔹مجری: آقای جلیلی کار رسانه‌ای زیادی کرده

🔹فقیهی: اگر کار کردن در نشریه‌ی «سوره» اسمش کار رسانه‌ای‌ست؛ قبول است!

🆔 @Entekhab_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥اعتراف نماینده‌ی صداوسیما به استفاده از اینترنت بدون فیلتر

🔹مدیرکل اخبار صداوسیما: در «اداره» اینترنتی داریم که دسترسی [بدون فیلتر] دارد

🆔 @Entekhab_ir
♦️تفاوت انتخابات، مشارکت و شاخص موفقیت؛ از نفر آخرِ ۱۳۷۸ تا نفر اولِ ۱۴۰۲

▪️مصطفی فقیهی

🔹انتخابات مجلسِ سال ۱۳۷۸، ۳۸ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن بودند که ۲۶ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند.

🔹۲۴ سال بعد و در سال ۱۴۰۲، از مجموع ۶۱ میلیون واجد شرایط رأی دادن، ۲۵ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند که روزنامه‌ی زاکانی، آن را «سیلی بر دشمنان» تلقی می‌کند.

🔹#نفر_اول⁩ تهران -پس از شمارش دو پنجمِ صندوق‌ها- ۱۲۰ هزار رأی آورده. این یعنی احتمالاً، نفر اول ۳۰۰ هزار رأی دارد.

🔹حال آن‌که ⁧ #نفر_آخر⁩ مجلس ۱۳۹۸ در تهران، ۶۴۲ هزار رأی و نفر آخر مجلس ۱۳۹۴، یک میلیون و ۷۸ هزار رأی، و نفر آخر مجلس ۱۳۷۸، ۷۰۰ هزار رأی آورده بود.

🔹تحلیل چرایی این اتفاق مهم و خوشحالی حماسه‌سرایان با شما.

@mostafafaghihi
♦️بَر اَرّه نشستگانِ خود پیروز پندار!

▪️مصطفی فقیهی

🔹به خیالم، اگر جریانِ ⁧ «خود پیروز ‌پندار» ⁩ در وضعیت ⁧ #نشسته_بر_اَرّه ⁩ هم قرار گیرد، با ژست پیروزی و گردن‌های فراز، قلدرانه می‌گوید «حال کردی چطور «اَرّه» را در مَحبسِ خویش، محبوس کرده‌ام؟»

🔹پس طبیعی‌ست که اگر روزی مشارکت به ۱۰ درصد برسد، باز هم با ژست پیروزی می‌گویند «دشمن دنبال مشارکت ۵ درصدی بود»

🔹حتی اگر براساس سوپراستراتژیِ «مردم چکاره‌اند؟»، عمل کرده و از اساس، انتخابات را برچینند، نفاق را کنار گذاشته و واقعیتِ سیاه خود را آشکار کنند، باز هم این ژست مردمی و موفقیت توأمان، رهای‌شان نمی‌کند!

🔹بله! جریان ⁧ «خود پیروز ‌پندار» به خاطر امکانات وسیع و علی‌الدوام، برنده‌ی مطلق همه‌ی میادین است! و چون زبان و رسانه‌ی یک ساختار را تماماً در کف دارند، یک خصلت مهم دیگر را نیز روز به روز در خود تقویت می‌کنند: «همیشه طلبکار» از کشور و مردم و معترضان و همه!

🔹اما واقعاً باید چه اتفاقی افتد که بفهمند، نارضایتی چه اندازه گسترده هستند؟ چه شاخصی را ملاحظه کنند که اوضاع آشفته را فهم کنند؟!

@mostafafaghihi
♦️قالیبافِ ایدئولوژیکِ مدعیِ ۹۶ درصدی یا قالیبافِ لاکچری ۴ درصدی؟!/ تلفیق ناشدنی «رضاخانیسم» و «حزب‌اللهی‌گری» به «دوروییِ مضاعف» انجامید و نهایتاً بی‌اعتمادی عمومی به او!

▪️مصطفی فقیهی

🔹این تصویر، مربوط به ۱۸ سال قبل و جمع آوری پوستر‌های ⁧ #قالیبافِ⁩ شکست خورده در انتخابات ۱۳۸۴ است. قالیبافِ تازه‌نفس و ناشناس در میان مردم با تیپی جوان‌پسند که رویای ریاست‌جمهوری و قول مراکز قدرت‌مند، او را به یقین رسانده بود که ششمین رییس‌جمهور ایران خواهد بود.

🔹اگرچه نام او در آخرین لحظه از گزینه‌ی مراکز قدرت خط خورد، اما شاید تداوم همان چهره و رویه‌ از قالیبافِ ۸۴، به موفقیتش در دهه‌ی ۹۰ می‌انجامید. هرچند او راهی را برگزید که اعتماد بدنه‌ی حامیانش را که هیچ؛ نزدیکان‌ش را نیز پس می‌زد!

🔹قالیبافِ نظامی در حالی‌که سال ۷۸ نامه‌ی تندی به ⁧ #خاتمی⁩ نوشته و هشدار داده بود که «کاسه‌ی صبرش لبریز خواهد شد»، در خرداد ۸۳ و با حکمِ همان خاتمی، رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد؛ پس لباس نظامی از تن درآورد و کت‌وشلواری شد.

🔹تکرار این سیاست اعوجاجی در پسا ۸۴ اما افولش را آرام‌آرام رقم زد تا به عنوان یک فرد فرصت‌طلب با «دوروییِ مضاعف» در ذهن جمعی مردم، شهره شود. هم می‌خواست «حزب‌اللهی» باشد و هم، ⁧ #رضاخان⁩. آن‌چنان که یکی در میان، اصول‌گرای رادیکال بود و سپس، اصول‌گرای روشنفکر! گاه به چپ می‌خزید و یک‌باره، به آغوش راست می‌رفت! ناگهان تکنوکرات می‌شد و لباس شیکِ غیرمتعارف بر تن می‌کرد و چندی بعد، ساده‌زیستی پیشه می‌کرد، خود را جهادی می‌خواند و با استفاده از تندترین تعابیر ایدئولوژیک، در پشت پرده‌ی برخی ⁧ #سفارت‌نوردی‌⁩ ها نشسته بود.

🔹تا سال ۸۸ به دلیل اشتراک با اصلاح‌طلبان در دشمنی با ⁧ #احمدی‌نژاد⁩، به آن‌ها نزدیک شد اما چندرویی او به قدری در پسا ۸۸ تکرار شد که اعتمادِ نیم‌بند اصلاح‌گرایان را پس زد و خو‌د نیز عملاً به رقیبی خونی برای آن‌ها تبدیل شد.
‏چندان که در سال ۹۲، به قصد بی‌اعتباریِ ⁧ #حسن_روحانی⁩، او را از عوامل حوادث کوی دانشگاه خواند و با پاتک طلایی روحانی، شکست سختی منحمل شد.

🔹با تداوم همین رویه و با کینه‌ی سختی که بر دلش نشست، چوبی مداوم در لای چرخ دولت روحانی و بل، به عنوانِ تندخوترین و عمل‌گراترین منتقد دولت، شناخته شد؛ تا آن‌جا که با همین برند، اولاً بدنه‌ی حامیان روحانی را از «اصلاحات» و متعاقباً «مشارکت در انتخابات ۹۸» ناامید کرد و ثانیاً، آراء انقلابیون را به‌عنوان «خیزشی» برای «نجات اقتصاد» تصاحب کرد! بدنه‌ی انقلابیونی که ساده‌دلانه باور داشتند مشکل معیشت، از برجام است و مذاکرات!

🔹آن رفتار قالیباف اما در ⁧ #مجلس_انقلابی⁩ نیز ادامه یافت. در خفا حامی ⁧ #طرح_صیانت⁩ از اینترنت و مصوبه‌ی ⁧ #حجاب⁩ بود و آشکارا و در برابر دوربین‌ها، خود را منتقد آن نشان می‌داد و حتی سعی می‌کرد خود را چونان «دیواری سهمگین در برابر تندروها» نشان دهد که گذر از او به مثابه‌ی «شدت‌گیریِ قدرت تندروها» باشد. که نهایتاً همین رویه‌ی اعوجاجی، منتج به شکست پایگاه رأی قالیباف در میان اقلیت پای‌کار و سوپرحزب‌اللهی شد!

🔹در انتخابات اخیر نیز، اوج این منشِ مزورانه و فریب‌کارانه را در لحظه‌ای به نمایش گذاشت که با ⁧ #جبهه‌_پایداری⁩ نشست، دست برادری داد و ائتلاف کرد! و شد آن‌چه شد!‌ که حتی «پایداری» را در میان انقلابیون تضعیف کرد و رقبا را بر آن داشت تا برای تحقیر مضاعف‌ش، رقبایی آماتور و خلق‌‌الساعه در برابرش بتراشند!

🔹و چنین شد که با تعداد بسیار اندک آراء خود و نشستن در زیر نام امثال رسایی و ثابتی، آن‌چنان در میان اهل قدرت و ناظران سیاسی، خفیف شد که در مجلس آتی، چه از سرِ تعارف «رییس» باشد و چه نه؛ به احتمال زیاد، آخرین دوره‌ی قدرت را تجربه می‌کند تا پس از پایان مجلس دوازدهم، رسماً از حکمرانیِ کلان، ⁧ #خالص‌سازی⁩ و به قعرِ حاشیه رانده شود.

🔹تجربه‌ی تاریخی جوامع نشان می‌دهد که چندرویی و نفاقِ پرتکرار و غیرمتعارف -حتی در ظاهرگرا و ناآگاه‌ترین جوامع- در «بلند مدت» چاره‌ای جز هزیمت و شکست و اسقاط از قدرت به دنبال نخواهد داشت و از سوی دیگر، از آن‌جا که مردم و حتی دوست و رقیب نیز، تکلیف خود را در برابر «اهلِ فریب» مشخص نمی‌دانند، اعتماد نمی‌کنند و حتی کم‌کم، او را در قالبِ «شیطانِ مجسم» و در قامتِ چهره‌ای خطرناک و عهدشکن خواهند دید.

@mostafafaghihi
2024/11/18 08:37:49
Back to Top
HTML Embed Code: