Telegram Web Link
♦️چرا نفرتِ تندروهای قدرت‌مند از ⁧ #حسن_روحانی⁩، کاملاً طبیعی‌ست و حتی از ⁧ #پهلوی⁩ هم بیش‌تر است؟!/ حاضرند قدرت را دودستی به اپوزوسیون بدهند، اما سر به تن روحانی نباشد!

▪️مصطفی فقیهی

🔹بیزاری و تنفری که عمده‌ی جریانات قدرت‌مند و تندروی حاکم از ⁧حسن روحانی دارند، شبیه به انزجار و کینه‌ای بود که از ⁧ #هاشمی_رفسنجانی⁩ داشتند. که این نفرتِ منحصربه‌فرد، قابل قیاس با هیچ شخصیت داخلی و حتی تندترین چهره‌های اپوزیسیون (مثلاً پهلوی‌ها) نیز نیست. کینه‌ای از جنس «بدریه و حنینیه» که هیچ‌گاه نمی‌میرد! و گاه، در طول زمان، شدت هم می‌گیرد! چونان نفرت از هاشمی که ۷ سال پس از مرگ او، هم‌چنان جان‌دار و مستحکم است.

🔹این سطح از تنفر و انزجار این جماعت از روحانی -چونان ده‌سال پایانی عمر هاشمی که هر روز شدت بیش‌تری می‌گرفت- به قدری‌ست که حاضرند هر کاری کنند که سر و کله‌ی روحانی اطراف قدرت پیدا نشود، و شاید، اگر بخواهند میان دو گزینه‌ی پهلوی (یا هر اپوزیسیونی) و روحانی، یکی را برگزینند، حتماً روحانی، انتخاب آن‌ها نخواهد بود.

🔹و حتی به گمانم، دُرُشتی نفرت از او، به قاعده‌ای‌ست که به گمانم، شاید حاضر باشند قدرت را [به فرض محال] «دو دستی» به «اپوزیسیون» واگذار کنند، اما سر به تن «روحانی» نباشد! حتی اگر گوشه‌ای بنشیند و قدم از قدم، برندارد!

🔹قصه‌ی این نفرت‌های آتشین، قصه‌ی انزجار از یک هم‌خون و تَنی، تا مغز استخوان است! درست مثلِ این قبیله‌ی زورمند که روحانی را به سان برادری می‌بینند که از پشت، بر تنِ خانواده‌ی خود خنجر زده؛ که در تخیل خود هم، فرض نمی‌کردند که در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، هم‌راه و هم‌رأی اینان نباشد.

🔹در واقع، ریشه و منشاء این تنفر سهمگین از روحانی، کاندیداتوری او در انتخابات ۹۲ و ۹۶، و تعویق ۸ ساله‌ی بازی و برنامه‌ی این جریان‌ها و بهم ریختن نقشه‌ی آن‌هاست؛ اگرچه در ماه‌های ابتدایی سال ۹۲، خوش و سرحال، سرمست پیشینه‌ی «اصول‌گرایی» او بودند. و محال می‌دانستند تکرار «دوران اصلاحات» را! و ممکن نمی‌دیدند روحانی در تقابل با تندروها، نوعاً جا پای هاشمی رفسنجانی بگذارد.

🔹اما چون روحانی بر سر کار آمد و کابینه‌اش را معرفی کرد و دم از مذاکرات زد و حل و فصل تحریم‌ها؛ خیال‌شان نقش بر آب شد و برنامه‌ی تندروها به باد رفت؛ و نقشه‌ای که قرار بود، ۸ سال قبل با خالص‌سازی بر کشور و تشدید سخت‌گیری‌ها بر مردم، تحمیل شود، با مشیِ او و دولتش، تعلیق شد. و به تأخیر افتاد! اگرچه در همان سال‌ها نیز، دست به هر ترفندی زدند تا دولتش را، و مذاکراتش را، و برجام را و … بر زمین زنند.

🔹و چِنان شد که پس از اطمینان از روی‌گردانی روحانی از سبکِ کشورداری و ارزش‌های آن‌ها، باقیِ عمر دولت یازدهم و دوازدهم را (۷ سال و چند ماه)، هر آن‌چه در چنته داشتند، علیه او خرج کردند و از هیچ تلاشی برای نفرت‌انگیزی علیه دولت وقت، فروگذاری و مضایقه نکردند.

🔹با این احوالات، به این قماش، حق نمی‌دهید که متنفر و منزجر باشند از حسن روحانی، اعضای دولتش و هر آن‌کس که هم‌راه و هم‌رأی او بود؟ هر چند آن‌ها با شناختی که از قدمت و کیاست و قدرتِ روحانی در سال‌های پیش از ریاست‌جمهوری داشتند، نگران سرسختی او بودند و تصور نمی‌کردند که با وجود پشتوانه‌ی رأی گسترده‌ی مردم، بیش از حد، صبوری، محافظه‌کاری و ریسک‌ناپذیری پیشه کند.

@mostafafaghihi
مصطفی فقیهی
♦️چرا نفرتِ تندروهای قدرت‌مند از ⁧ #حسن_روحانی⁩، کاملاً طبیعی‌ست و حتی از ⁧ #پهلوی⁩ هم بیش‌تر است؟!/ حاضرند قدرت را دودستی به اپوزوسیون بدهند، اما سر به تن روحانی نباشد! ▪️مصطفی فقیهی ‏🔹بیزاری و تنفری که عمده‌ی جریانات قدرت‌مند و تندروی حاکم از ⁧حسن روحانی…
♦️احتمال بالای ردّصلاحیت ⁧ #روحانی⁩/ روحانیِ ۱۴۰۲، ⁧ #هاشمی_رفسنجانی⁩ می‌شود یا ⁧ #سیدمحمد_خاتمی⁩؟

▪️مصطفی فقیهی‌

🔹 در ادامه‌ی یادداشت دیشب و براساسِ فهمِ چراییِ «نفرت تندروهای قدرت‌مند از روحانی»، احتمال ⁧ #ردصلاحیت⁩ او در انتخابات «خبرگان» را بسیار بالا می‌دانم. روحانی در خبرگان رد می‌شود تا حساب کار در باقی حوزه‌ها دستش آید.

🔹تا هرگز، ادامه‌ی فعالیت هدف‌مندِ سیاسی یا ارائه‌ی لیست انتخاباتی به فکرش هم خطور نکند. و دست بردارد از هرگونه جُنبش و مشغله. و دیگر، برای همیشه به خانه بازگردد و خود را محصور کند. و تا پایان عمر، جز به مطالعه، از هرگونه فعالیت تاثیرگذار ممانعت کند.

🔹اگرچه خود روحانی، احتمالاً مدت‌هاست که به باورِ «حذف از صحنه‌ی قدرت» رسیده؛ و عجیب ‌که برخی خوش‌خیال، تصور می‌کردند ⁧ #روحانی⁩ پس از پایان ریاست‌جمهوری، در مجمع تشخیص یا فضایی مشابه مشغول خواهد شد. که نشد! و همان پیغام و البته، سطحِ شگفتِ کینه‌توزی‌ها در سالیان پایانی ریاست‌جمهوری‌اش، کافی‌ست برای نتیجه‌گیریِ «احتمال زیاد ردصلاحیت»!

🔹اما باید دید، روحانی چه خواهد کرد؟

🔹آیا چونان «خاتمی» چهارگوشه‌ی «ساختار قدرت» را بوسیده، اعتزال و انزوا پیشه کرده و کناره می‌گیرد؟ و باقی عمر را کم‌دردسرتر از پیش، خواهد گذراند؟

🔹یا جا پای «هاشمی رفسنجانی» می‌گذارد، صحنه را ترک نمی‌کند و روی «تایید صلاحیت‌شدگان ناشناخته» سرمایه‌گذاری خواهد کرد؟ و آیا در این صورت، روحانی در دوران سال‌خوردگی، تحملِ طعن و لعن و تهمت‌ها و پرونده‌بازی‌ها را خواهد داشت؟ و با تشدید روندها، پا پس نخواهد کشید؟

🔹اگرچه این نکته، محل تأمل جدی‌ست که احوالات امروزِ ایرانِ ما، به هیچ وجه شباهتی با ایام انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ ندارد. نه اهلِ قدرت، چونان سال ۹۲ می‌اندیشند، نه مردم عادی، و نه حتی «اندک تاییدصلاحیت‌شدگانِ منتقد وضع موجود».

🔹و به همین دلیل، در صورت تداوم فعالیت روحانی پس از ردصلاحیتِ احتمالی، نیاز به رو کردنِ راه و طرحی نو است؛ که البته اگر راهی باقی مانده باشد…

@mostafafaghihi
♦️آیا باز هم پای ⁧ #سعید_جلیلی⁩ و طیف او در میان است؟ مُرادِ ⁧ #ظریف⁩، از «نامه‌های آن‌چنانی به رهبری» چیست؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹ساعتی پیش، محمدجواد ظریف وزیر خارجه‌ی پیشین کشور، از چرایی هشدارهای مکررش در ماه‌های اخیر، سخن گفت و افزود که «طیفی بی وقفه برای ورود ایران به جنگ غزه تلاش می‌کنند، از جمله نوشتن نامه به رهبری و تحلیل‌های آن چنانی»

🔹آیا باز هم پای سعید جلیلی در میان است؟ عجیب نیست که کسی از موثرین، تمایل ندارد او را به خاطر هزینه‌های تحمیلی بر کشور، به چالش بکشد؟!

🔹واقعاً علت علاقه‌ی این جماعت به جنگ و آشوب و تحریم و افزایش فلاکت در جامعه و جلوگیری از آرامش و یک زندگی معمولی چیست؟

🔹آیا حواس دستگاه‌های نظارتی به او امثالش هست؟! که عقبه‌اش چیست؟ و تحت تاثیر کدام جریان‌ها، شرایط شبه‌جنگی را طی ۲۰ سال به کشور تحمیل می‌کند؟!

🔹آیا بررسی کرده‌اند که بیش‌ترین عائدی از چنین سیاست‌هایی، به کفِ کدامین فرد، گروه یا کشور خاصی می‌رود؟ و سود و منافعش برای کیست؟ و آفات و مضراتش برای کدام کشور و مردم است؟

🔹چرا جلیلی هیچ‌گاه به این پرسش پاسخ نمی‌دهد و فقط در جمع چند دانشجوی دست‌چین شده، کلیشه‌های همیشگیِ ذهنی خود را تکرار می‌کند؟

🔹چرا کسی درباره‌ی انگیزه‌های او از تحمیل این همه هزینه به کشور و مردم، سخن نمی‌گوید؟

🔹چرا جلیلی در لایه‌ای حساس و تصمیم‌ساز پنهان شده و برای آینده‌ی نسل‌های این سرزمین، نسخه‌های عاقبت‌سوز می‌پیچد؟ تمام فکر و ذکرش، سیطره‌ی تمام‌عیار بر همه‌ی ارکان قدرت است؟ و مدام در حال چپاندن نیروهای‌ش در پُست‌های حساس است؟

🔹چرا امثال ⁧ #رییسی⁩، تن می‌دهند به ایده‌های خطرناک او؟ و عملاً خود را به عامل و مأمورِ همیشه معذورِ جلیلی بدل کرده‌اند؟

‏تا کی قرار است جلیلی و تفکرات تندروهای نزدیک به او و جبهه‌ی پایداری، جولان دهند و وخیم‌تر کنند احوالاتِ مردم را؛ و خود و خانواده‌های‌شان در دفاتر و منازل داخلی و خارجی با انبوه امکانات، بنشینند و تمام‌وقت، مشغولِ ایده‌پردازی‌های دهشتناک برای آینده‌ی این مردم و سرزمین باشند؟!

@moatafafaghihi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️سوال ده‌ها میلیون ایرانی از پناهیان: اگر جنگ فضیلت است، چرا غزه نمی‌روید؟ لااقل جنوب لبنان که می‌شود!

▪️مصطفی فقیهی

🔹چه فضیلت و مزیتی‌ست در خون‌ریزی، ورود کشور به جنگ و «کشته‌شدنِ بچه‌ها و خانواده‌ها» و چه رذیلت و ایرادی‌ست در آتش‌بس و جلوگیری از کشتار بیشتر؟

🔹و اگر فضیلت است قتل‌عامِ کودکان و بچه‌های فلسطینی، و شوم است پایان کشتار؛ چرا دست روی دست گذاشتید و زیر لحافِ سیمای اشغالیِ پایداری و تحت حفاظتِ محافظان، «هل من مبارز» می‌طلبید؟!

🔹 این سوال تکراری ده‌ها میلیون‌ها ایرانی‌ست از شما که اگر این حد، آتش‌تان تُند است، چرا زودتر راهی غزه نمی‌شوید؟ قابل دسترسی نیست؟ جنوب لبنان که می‌شود؟ نمی‌شود؟ نه؟ یمن چطور؟ آن‌جا هم نه؟

🔹واقعاً چه کسی در برابر جنگیدن امثال پناهیان ایستاده؟ خوف‌ناک است که اینان، تا ایران را وارد مهلکه نکنند، دست بردار نیستند!

@moatafafaghihi
🔹آقای معاون رییس‌جمهور که یک‌شبه از کف بر صدر نشستی!

🔹شما نیازی به این قبیل اظهارات شاذ و تا بُنِ استخوان غلط ندارید؛ که این انتظار را رییس هم از جناب‌تان ندارد.

🔹وفاداری‌ شما پیش از انتخابات ۱۴۰۰ به ⁧ #رییسی ⁩ ثابت شده و نیاز به تقلا و مجاهدت مضاعف نیست.

▪️مصطفی فقیهی

@moatafafaghihi
♦️نمونه‌ی پرکاربرد و قدیمی «خالص‌سازی» به جهانگیری رسید

🔹مصطفی فقیهی

🔹«خالص‌سازی» ⁩ مدل‌های مختلف دارد؛ برخی با ردصلاحیت و اخراج، و بعضی هم با یک مدلِ پرکاربردِ «حبس تعزیری»! که چون شمشیر داموکلوس، بالای سر می‌ماند! و این پروسه، تا «بیرون راندن تام و تمام از صحنه‌ی سیاسی» ادامه دارد.

🔹این‌بار ⁧ #قالیباف ⁩، پس از ۶ سال یادش آمده که ⁧ #جهانگیری ⁩ در مناظرات انتخاباتی سال ۹۶ علیهش سخن گفته، شکایت کرده و حکم حبس ۱۲ ماهه‌ای علیه جهانگیری گرفته است.

@moatafafaghihi
♦️پاک‌سازی در سینما از سلبریتی‌ها با خروجی‌های حوزه‌ی علمیه؛ منتظرِ تولید صدها نسخه ده‌نمکیِ فیلم‌ساز و بازیگر باشید!

▪️مصطفی فقیهی

🔹چه کارشان دارید؟ مملکت مال خودشان و حزب‌اللهی‌هاست! حالا چه اشکالی‌ست که «خالص‌سازی» به حوزه‌ی فیلم‌سازی و بازیگری هم راه یابد؟ و سلبریتی هم «حزب‌اللهیِ مورد پسند» این جماعت باشد؟

🔹طبعاً باید در آینده‌ای نزدیک، منتظر تولید صدها نسخه ⁧ #ده‌نمکیِ‌ِ⁩ فیلم‌ساز و بازیگر بود؛ و این یعنی، خالص‌سازی در سینما و بازیگری، به پاک‌سازی کامل از هنرمندان واقعی، حرفه‌ای و سلبریتی‌ها خواهد انجامید.

🔹مقصود اما، بنده‌پروری و جذبِ مُخلص است؛ ولو در ظاهر و با نقاب؛ و حتی اگر این آرزو، ختم شود به انتقال اغلب خروجی‌های حوزه‌های علمیه به سوی سینما و حوزه‌ی هنری!، به پاک‌سازی کامل از هنرمندان واقعی و حرفه‌ای و سلبریتی‌ها خواهد انجامید.

@moatafafaghihi
♦️آغاز تاریخ ایران از لحظه‌ی قرابت با قدرت؟!

▪️مصطفی فقیهی

🔹حدادعادل گفته است: حدادعادل: کسی را نمی شناسم که قبل از انقلاب نام فرزندش را زینب گذاشته باشد.

🔹پی‌نوشت: برای این جماعت، تاریخ ایران و موجودیت مردمان این سرزمین، نه حتی از ۲۲ بهمن ۵۷ که از لحظه‌ی قرابت و پیوند خود با قدرت شکل می‌گیرد؛ حتی اگر پیش از انقلاب، داستان‌های منحصربه‌فردی با دستگاه حکومتی پهلوی داشته باشند.

🔹یا شاید، جناب حداد در بين كسانى كه قبل انقلاب با انها حشر و نشر داشته، نام «زینب» را نشنيده و صرفاً با اسامی فرح‌بخش دیگری مواجه بوده است.

@mostafafaghihi
♦️‏⁧ «پُلِ رییسی»⁩ به⁧ «تونل وحشت زاکانی»⁩ رسید؟!

▪️مصطفی فقیهی

🔹این زنجیره‌ی غریب در متروی تهران، حتماً یک تونل وحشت تمام عیار شهری‌ست و قطعاً یک دالانِ تشویش و اضطرابی دیوانه‌وار. دقیقاً همان پُلی است که قرار بود ⁧ #رییسی⁩، بانیِ احداثِ آن در میان مردم باشد!

🔹پُلی که چند قدمِ نخستِ آن، مملو است از وعده‌های رنگارنگ و نورانی! و یک‌باره راه، ‌کج می‌شود و تار! دالانی می‌بینی رو به زیرزمین، که مُسَقف است با دیواری مستحکم و تیره، و چشم‌هایی متعدد و خیره، و صداهایی مرموز و پُرشِکوه!

🔹که نام‌شان «حجاب‌بان» است و گُماشته! با رسالتی بر ذِمّه! و حرارتی در کلّه! برای تحویلِ اجباریِ آدمیان به بهشتِ سوزنده! حال آن‌که نه حکم قاضی دارند و نه لباسُ شُرطه!

🔹جماعتی دسته دسته، قدم به قدم، نقطه به نقطه و چشم در چشم، دم به دم و سایه به سایه، تذکر لسانی می‌دهند و بر «امر به معروف» دیگران، اصرار می‌کنند و گاه، تعقیب! تا سوگ‌مندانه، نه حتی احکام شریعت را، بل‌که قواعدِ دیکته شده‌ی اداری خود را مو به مو و خط به خط، پیاده ‌کنند! تا مبادا ثلمه‌ای بر پیکر نحیف شده‌ی دینِ وارد و دستورِ شارع [با تفسیر و تأویل خاص افراطیون] بر زمین بماند!

🔹این تجسمِ بی‌قانونی و مجرمانه اما، محصولِ درایت و فراستِ کاندیدای سوپر پوششی رییسی در انتخابات ۱۴۰۰ است که به لطف کناره‌گیری، ملقب شد به لقبِ تانک انقلاب! و با تک‌رزومه‌ی بسیج دانشجویی و نمایندگی، یک‌باره بر تن کرد ردای شهردار شهر نگون‌بخت تهران! و بعد، دستیار رییس‌جمهور ایران!

🔹حقیقتاً عجیب است که چرا این رفتار پر خطر اجتماعی، از سوی اهلِ حقوق و قضا پیگیری نشده؛ که لازم است با تشریح عقوبت این بی‌قانونی برای عاملین و بانیان و پافشاری بر دریافت پاسخ آن‌ها، از پای ننشینند؛

🔹که براساس کدامین بند از قانون، حقِ تحمیل فشار و تزریق هراس بر تن رنجور زنان این سرزمین دارند؟ براساس کدام وظیفه‌ی شهرداری؟ و از کدام جیب ملت، این حجم انبوه کارمندِ حجاب‌بان در مترو، استخدام و استقرار داده‌اند؟ و چقدر از حق عوارض شهروندان به این نمایش‌ها اختصاص یافته؟

🔹تعداد این حجاب‌بانان چند نفر است؟ حقوق‌شان چقدر است؟ وظیفه‌ی مشخص‌ و دامنه‌ی تعدی تعریف شده‌ی آن‌ها به حریم شخصی و حقوق قانونی شهروندان چقدر است؟ توسط کدام مجموعه، سازماندهی شده‌اند؟ و البته، چه کسان و چه جریان افراطیِ داعش‌گونی در پشت‌پرده‌ی آن هستند؟

🔹#زاکانی⁩، آمران و حامیانش به دلیل این تزلزل در روان شهروندان و نظم اجتماعی، حتماً باید در پیش‌گاه ملت و قانون، پاسخ‌گو باشند.

@mostafafaghihi
🔹عزیزم ماله‌ت…

▪️مصطفی فقیهی

@mostafafaghihi
🔹عجب! پس این تونل وحشت در مترو، «مردمی» است!

‏حقوق ماهیانه‌شان را هم مردم می‌دهند؟

🔹استخدام و سازماندهی آن‌ها هم با نظر مردم است؟

🔹مجوز هم نمی‌خواهد؟ چقدر دموکراتیک و آزاد!

🔹چرا زاکانی به عنوان شهردار تهران و دستیار رییس‌جمهور، حتی جرأت ندارد پیرامون ماجرای ⁧ #حجاب‌بان ⁩ ها توضیح دهد؟

▪️مصطفی فقیهی

@mostafafaghihi
♦️ژست روشنفکرانه در عینِ تحجر!

▪️مصطفی فقیهی

🔹اتفاقاً انتقاد دقیقی مطرح کرده؛ واقعاً چرا طراح ⁧ #لایحه‌_حجاب ⁩ که حُکم به جریمه و زندان «زنان بی‌حجاب» داده، باید خبرنگار بی‌حجاب المیادین را ریتوییت کند؟ ولو شهید شده و حامی غزه بوده باشد.

🔹چگونه می‌شود چنان طرح تفرقه‌افکنانه‌ای را نوشت و در عین حال، ریاکارانه «ژست روشنفکری» گرفت؟

@mostafafaghihi
♦️آینه‌ی تمام‌نمای دولت رییسی!

▪️مصطفی فقیهی

🔹ویدیوی زیر بخشی از سخنان تکراری رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت است که شما را در برابر «آینه‌ای تمام‌نما» از ⁧ #دولت_رییسی⁩ قرار می‌دهد:

🔹۱. تریبون یک‌طرفه؛ کامنت‌ها بسته، جز برای عده‌ای «خالص شده»! و ذوق‌زدگیِ سرمستانه؛ در گعده و پستوی خالص‌خانه؛ از توهم پیروزی برابر رقیبِ بر زمین اُفتاده یا حذف شده!

🔹مصداقِ بارز مَثَلِ «خودگویی و خود خندی» که به مثابه‌ی استراتژی دولت، در همه‌ی ارکان و اجزاءِ «دولت محرومان» دیده می‌شود.

🔹۲. سوءاستفاده از تریبون دولت علیه یک جریان سیاسی حذف شده و سوگیری انتخاباتی در مرکز وزارت کشور علیهِ رقیبِ فرضی و به سودِ رقابت-دورهمیِ انقلابیون

🔹۳. القاء یک گزاره‌ی غلط، با تکرار مستمر یک ادعای خلاف و فراموشیِ عامدانه؛ با تظاهر به «نفهمیدن»، ظاهراً فراموش می‌کنند که سخنان ⁧ #روحانی⁩ پیرامون «صبح جمعه»، طعنه به جماعتی‌ست که خارج از دولت، تشکیلاتِ موازیِ تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر شکل داده و اتفاقاً رییس یکی از قوا هم بودند.

🔹۴. تزریق «امید مصنوعی» به «حامیان قلیل»؛ گورِ پدرِ ملت و منتقدانِ یأس‌آفرین! آن‌چنان که همه‌ی نقاط مثبتِ نیم‌بند و بر جای مانده، کار ماست و هر آن‌چه سیاهی‌ست، از آنِ دوره‌ی قبل!

🔹مثلاً: پایان کرونا و مرگ‌ومیرها در ایران را کار دولت رییسی می‌دانند. درواقع، به سیاق دهه‌‌های پیشین، نقشی برای فهم مخاطب قائل نبوده و از پاسخ به هر پرسشِ چالشی طفره می‌روند.

🔹مثلاً همین ماجرای پایان کرونا» که خیلی‌ها پرسیده‌اند «چرا در تمام دنیا، کرونا به حاشیه رفت؟!» و نکند آن‌هم کار دولت‌تان بود؟

🔹اما نه ترجیحِ پاسخ دارند و نه اساساً مجالی برای طرح پرسش از بزرگان دولت محرومان پیش می‌آید.

🔹و همین‌طور پاسخ نمی‌دهد که در کدام دوره، مجوزات مربوط به واکسن در پیچ‌وخم‌های اداری و ساختاری، «بسته» و در کدام دولتِ اعجاز، یکباره گشوده و فوران نعمت شد؟!

🔹نمونه‌ها اما بسیار زیاد است. تنها اندکی از آن: مذاکرات برجام، ایجاد ارتباط با کشورهایی که خود از سفارتش بالا رفتند و …

🔹۵. عدم تحمل در برابر منتقد و آمادگی برای هر گونه تقابل؛ که به امری رایج در دولت و اعضای آن، بدل شده است.

🔹به طور مثال، همین فرد که احدی از سابقه‌ی او پیش از دولت سیزدهم، مطلع نیست، به جز تکیه بر دو پست حساس، ریاست شورایی دیگر را نیز برعهده دارد که در کمین منتقد، نشسته‌اند! دستورالعمل استانی برای مقابله با منتقدان به بهانه‌ی «سیاه‌نمایی» می‌دهند و از منتقدین و رسانه‌ها شکایت قضایی می‌کنند.

🔹نمونه‌اش شکایت اخیر این فرد از سایت «انتخاب» که چونان دفعات پیشین، چاره‌ساز نبود و منتج به نتیجه‌ی مطلوب «حضراتِ کمین کرده» نشد!

@mostafafaghihi
♦️‏آیا ⁧ #سگِ_زرد⁩، برادرِ ⁧ ُغال⁩ است؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹‏برخلافِ تصورِ رایج، «سگِ زرد» برادرِ «شُغال» نیست؛ اگرچه هر دو در شُمارِ حیوانات هستند، اما درنده‌خویی و فرصت‌طلبیِ ذاتیِ شُغال کجا و سگِ زردِ برآمده از جفت‌گیری «سگ-شُغال» کجا؟!

🔹چندان‌که «اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت»، «سگِ زرد» را -برخلافِ دیگر شُغال‌های سگ‌سان- به عنوان موجودی با «کمترین نگرانی» طبقه‌بندی کرده است.

🔹در واقع، سگِ زرد صرفاً «خویشاوندِ شُغال» است؛ هر چند، خویشاوندی و شباهت‌های ذاتی و ظاهری، در میان‌مدت و گذرِ نسل‌ها، کم و کم‌تر و در دراز مدت، عملاً ناپدید می‌شود.

🔹هشدار آن ضرب‌المثل معروف اما، در پی آن است که در تشخیص «سگِ زردِ کم‌آزار» از «شُغال‌ِ خطرناک و پُرآزار»، دچار خطای شناسایی و راه‌بردی نشویم؛ چرا که شُغالِ مورد نظرِ این داستان، اساساً نه «سگِ زرد» بوده و نه حتی «برادرِ شُغال»؛ بل‌که دقیقاً خود «شُغال» بوده، آن‌هم شُغالِ رِندی که با فهم درست از اعتماد نسبی آدمیان به «سگ زرد»، به «معدنِ گوگرد» رفته و بر تن و صورت خود، رنگ «زرد» پاشیده است.

🔹ضرب‌المثل پُراستفاده‌ی فارسی می‌گوید، باید نسبت به «سگِ زرد»، محتاط بود؛ اما در برابرِ شُغالی که خود را جای «سگِ زرد» جا زده، لازم است کاملاً نگران و تمام قد «محتاط» بود.

🔹‏هر چند، جنگل است و هزار گوشه‌اش، خطرناک و مخوف ؛ اما انسان برای حفظ جان و از ترسِ «شغال» و حیوانات درنده‌تری چون «بَبر» و «گُراز» و «خِرس»، راهی ندارد که به «کم‌خطرترین موجوداتِ جنگلی» پناه ببرد؛ و عجیب نیست حتی در سیاهیِ شبِ جنگل، به خانه‌ی «سگ زرد» رفته و شانس خود را برای یک هم‌زیستیِ مسالمت‌آمیزِ احتمالی، امتحان کند.

@mostafafaghihi
♦️چرا خیلی از اسنادِ فعالیت آقای مصباح‌یزدی در قبل از انقلاب و دهه‌ی ۶۰، گُم شده؟

▪️مصطفی فقیهی

🔹چرا آقای ⁧ #مصباح_یزدی⁩ كه در ۲۵ سال پایانی عمر خود از «گردان‌های شهادت» دفاع می‌کردند، در زمان جنگ، نه گُردانی راه انداختند و نه یک بار در جبهه ديده شدند؟

🔹اصلاً چه شد كه او در سال‌های ۴۱، ۴۲ و ۴۳ زمانی در كنار ديگرانی مبارزه کرد، اما در هنگامه‌ی خطر و مظان مشكل، به يكباره مبارزه را رها کرد و بوسید و در طاقچه نهاد؟

🔹چه شد كه حضرت ايشان، درخواست هاشمی‌رفسنجانی و یکی از آیات دیگر برای ادامه مبارزه را نپذیرفته و حتی ديگران را نيز نهی کردند؟ و می‌دانید که واکنش آن دو نفر، قهر با جناب مصباح بود تا سال‌ها پس از انقلاب؟

🔹چرا در ميان صدها اعلاميه‌ای كه از سال ۵۰ تا ۵۷ امضا شده، یک اعلاميه با امضای او ديده نمی‌شود؟

🔹در ماجرای «چراغانی کردن نیمه‌ی شعبان قبل از انقلاب»، وقتي كه «رهبرِ وقتِ انقلاب»، جشن و چراغانی آن سال را تحريم کرد، چرا یکی از همان مجموعه‌های خاص، چراغانی كرد و جشن گرفت؟

🔹چرا عکسِ شرکتِ آقای مصباح در رفراندوم سال ۵۸ گُم شده؟ در حالی‌که دفتری وظیفه‌ی جمع‌آوری آثار و نظرات و تصاویر و … بوده.

🔹چه شد که یک‌باره آقای مصباح در دوران حیات، آن اندازه با شداد و غلاظ از «ولايت فقيه» دفاع کردند؟ و چرا تداوم این وظیفه‌، به ⁧ #جبهه_پایداری⁩ سپرده شد؟ (آقاتهرانی: مردم باید از ولایت فقیه، اطاعت مطلق داشته باشند - ۲۷ آبان ۱۴۰۲)

🔹چطور در دهه‌ی ۶۰، یک‌بار هم از این دست حمايت‌ها نكردند؟ و چرا رویه در آن ایام، کاملاً متفاوت و بل، متناقض بود؟

🔹چه شد كه از سال ۷۸ و خصوصاً از پسا ۸۴، حمايت‌ها و این قبیل افاضات، به شكلی وسيع و گسترده، آن هم در قالب یک نحله طرح شد؟ و سپس با عنوان جبهه‌ی پایداری، رسماً سودای قدرت کرد؟ و مملکت به کف بی‌کفایتِ پایداریون رسید؟

🔹و شد آن‌چه شد!

@mostafafaghihi
مصطفی فقیهی
♦️چرا خیلی از اسنادِ فعالیت آقای مصباح‌یزدی در قبل از انقلاب و دهه‌ی ۶۰، گُم شده؟ ▪️مصطفی فقیهی 🔹چرا آقای ⁧ #مصباح_یزدی⁩ كه در ۲۵ سال پایانی عمر خود از «گردان‌های شهادت» دفاع می‌کردند، در زمان جنگ، نه گُردانی راه انداختند و نه یک بار در جبهه ديده شدند؟…
♦️ماجرای جدال کروبی - مصباح در مورد مبارزات پیش از انقلاب

▪️مصطفی فقیهی

🔹#مهدی_کروبی ⁩، سال ۸۴: ” پیش از انقلاب اعلامیه‌ی حضرت امام را برای آقای مصباح بردم تا ایشان زیرش را امضاء کنند، اما ایشان نامه را امضا نکرد و گفت: حاج آقا روح الله از این تندروی ها زیاد می‌کنند، ما نباید گوش کنیم! “

🔹‏⁧ #مصباح_یزدی ⁩، اسفند ۸۷: “هویت او (کروبی) برایم مجهول بود و به او اطمینان نداشتم. یک‌ وقتی‌ نامه‌ای‌ را آورده‌ند که‌ من‌ امضا کنم‌ و امضا نکردم. حقیقتش‌ این‌ است‌ که‌ من‌ به‌ آورنده‌ی نامه‌ اطمینان‌ نداشتم‌.

🔹مگر آدم‌ مجبور است‌ که‌ هر کسی‌ هر نامه‌ای‌ آورد، امضا کند؟ کسانی‌ که‌ در مبارزه‌ مخفی‌ و سرّ‌ی‌ وارد می‌شدند، نمی‌آمدند افشا بکنند.

🔹روش من از همان ابتدا در مبارزه، رازداری و مخفی‌کاری و عدم تظاهر بود. ضرورتی نمی بینیم سوابقم را منتشر کنم.”

@mostafafaghihi
♦️وزیر کشور، عذرخواهی می‌کند یا دیگران را به عذرخواهی وادار می‌کند؟!

▪️مصطفی فقیهی

🔹هفته‌ی قبل، مشاور وزیر کشور با مدیر ⁧ #سایت_انتخاب ⁩ تماس گرفت و گفت، وزیر گفته «باید فوراً عذرخواهی کنید!» و طبعاً اگر چنین نشود و به فرموده عمل نشود، چه‌ها که نخواهد شد!

🔹به چه دلیل؟ بابت یک کلمه‌ی اضافه در وسطِ متنِ چند هزار کلمه‌ایِ یک خبرگزاری دیگر که «انتخاب» هم بازنشرش کرده!

🔹حالا اما همه منتظرند تا ببینند آیا وزیر کشور به خاطر خلاف‌گویی بزرگ و رسوای خود پیرامون ⁧ #حجاب‌بان ⁩ ها، جنم عذرخواهی را از ۹۰ میلیون ایرانی دارد؟

🔹و مجلس -که چندی قبل بابت مزایای مجلسی، او را تا مرز برکناری بُرد- اینک، شهامت استیضاح و حتی طرح پرسش را از او دارد؟

🔹یا باز، طبقِ عادت دولت، این رسانه است که مجازات می‌شود؟

‏⁧ #روزنامه_اعتماد

@mostafafaghihi
مصطفی فقیهی
♦️وزیر کشور، عذرخواهی می‌کند یا دیگران را به عذرخواهی وادار می‌کند؟! ▪️مصطفی فقیهی 🔹هفته‌ی قبل، مشاور وزیر کشور با مدیر ⁧ #سایت_انتخاب ⁩ تماس گرفت و گفت، وزیر گفته «باید فوراً عذرخواهی کنید!» و طبعاً اگر چنین نشود و به فرموده عمل نشود، چه‌ها که نخواهد شد!…
🔹واقعاً چرا آن آقا بخشنامه‌ی خود را گردن نمی‌گیرد؟ و از افشای آن، برآشفته می‌شود؟

🔹آیا خود نیز می‌داند که واکنش افکارعمومی به ماجرای حجاب‌بان‌ها چیست؟ بعید است افکارعمومی، پشیزی برای اینان بیارزد!

🔹پس ماجرا چیست؟ و از بام افتادنِ تشت رسوایی در کجا نگران است؟

🔹آیا این برآشفتگی از انتشار دستورالعمل حجاب در ⁧ #روزنامه_اعتماد ⁩، به دلیلِ خصلتِ «گردن‌نگیریِ» دولت است؟

🔹یا علت، آن یکی خصیصه‌ی دولت است که همه‌ی مملکت را «کُلی‌ش واس‌ماس» می‌دانند؟ و بر همین اساس، نمی‌خواهنند احدی از تصمیمات خود باخبر باشد؟ و طبعاً عشق‌شان می‌کشد پای هر کاغذی بی‌ربط و باربطی، مُهرِ محرمانگی بکوبند؟

▪️مصطفی فقیهی

@mostafafaghihi
♦️محبوبیتِ فعلیِ ⁧#رییسی ⁩؛ ۱۲ درصد/ محبوبیت ⁧ #روحانی⁩ در سال ۹۴، ۴ برابر محبوبیت رییسی در سال د‌وم دولت

▪️مصطفی فقیهی

🔹براساس نتایج منتشره‌ی یک نظرسنجی در خبرگزاری حامی دولت «تسنیم»، محبوبیت فعلی رییسی برای با روزهای ابتدایی رقابت‌هتی انتخاباتی سال ۹۲ است.

🔹طبق اطلاعات رسمی منتشره، محبوبیت روحانی (پیش از روزهای ابتدایی سال ۹۲)، ۳ درصد بود. این یعنی محبوبیت رییسی در ۲ سال اول دولتش، ۱۲ درصد است که دور از واقعیت به نظر نمی‌آید.

🔹این در حالیست که در خرداد ۹۴ (سال دوم دولت روحانی) میزان محبوبیت او، با درصدی کاهش از ماه‌های قبل، ۴۸درصد شده بود که در مقایسه با محبوبیت احتمالی ۱۲ درصدی رییسی، نشان می‌دهد میزان مقبولیت روحانی ۴ برابر رییسی (در مدت زمان مشابه) بوده است.

🔹و تازه، این نظرسنجی پیش از توافق «برجام» است که میزان مقبولیت روحانی را بسیار بیشتر کرد.

@mostafafaghihi
و اینک، پایان ۳۷
‏و آغاز ۳۸ سالگی…
‏در فصلی تیره و تار…
‏و عصری آکنده از زار…
‏به قدرِ بیش‌تر از ۳۸ سال…
‏که نسلِ ما از بدو جوانی، پیر بود…
‏چُنان هم‌عصرهای پسین و پسین‌تر…
‏و پیشین و پیشین‌تر…
‏نگاه نکن به تبسمِ صوری و گشاده‌روییِ‌ ظاهری‌شان
که جملگی، زودپیرانِ جوانی‌ناکرده-نادیده‌‌ایم…

▪️مصطفی فقیهی

@mostafafaghihi
2024/11/18 12:48:38
Back to Top
HTML Embed Code: